Welke soorten leaseauto’s zijn er? Vind de perfecte lease auto!

Laatste update: 19.05.24

 

Leaseauto’s zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Veel mensen kiezen ervoor om een auto te leasen in plaats van er een te kopen. Dit komt doordat leasen vele voordelen biedt, zoals lagere maandelijkse kosten en het gemak van een all-inclusive pakket. Er zijn verschillende soorten leaseauto’s beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel zullen we de verschillende soorten leaseauto’s bespreken.

 

Operationele leaseauto’s

Operationele leaseauto’s zijn de meest voorkomende vorm van leaseauto’s. Bij deze vorm van lease huur je de auto voor een bepaalde periode, meestal tussen de 12 en 60 maanden, waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt. Dit bedrag omvat alle kosten, behalve de brandstof. Onderhoud, verzekering en wegenbelasting zijn allemaal inbegrepen. Aan het einde van de leaseperiode lever je de auto gewoon weer in. Dit is vooral populair bij particulieren en bedrijven die geen risico willen nemen en geen gedoe willen hebben met het verkopen van de auto na afloop van de lease.

 

Financial leaseauto’s

Financial leaseauto’s werken anders dan operationele leaseauto’s. Bij financial lease word je eigenaar van de auto, maar spreid je de kosten over een bepaalde periode. Je betaalt maandelijks een afgesproken bedrag, inclusief rente, maar je bent zelf verantwoordelijk voor verzekering, onderhoud en wegenbelasting. Aan het einde van de leaseperiode ben je de volledige eigenaar van de auto. Deze vorm van leasen is vooral populair bij ondernemers, omdat ze de auto op hun balans kunnen zetten en recht hebben op belastingvoordelen. Daarnaast zijn de meeste merken beschikbaar als lease, bijvoorbeeld de Opel occasion lease

Shortlease auto’s

Shortlease auto’s zijn ideaal voor mensen die flexibiliteit willen. Met shortlease kun je een auto leasen voor een kortere periode, meestal tussen de 1 en 12 maanden. Dit is handig als je tijdelijk een auto nodig hebt, bijvoorbeeld voor een project of als je in afwachting bent van een nieuwe auto. Het voordeel van shortlease is dat je niet vastzit aan een langdurig contract en dat je snel kunt switchen naar een andere auto als je behoeften veranderen.

 

Private leaseauto’s

Private leaseauto’s zijn specifiek bedoeld voor particulieren. Bij private lease huur je een auto voor een langere periode, vaak tussen de 24 en 60 maanden. Het maandelijkse bedrag omvat alle kosten, behalve de brandstof. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over bijvoorbeeld jouw Hyundai occasion leasen omdat alle verzekeringen, het onderhoud en de wegenbelasting al in de kosten verwerkt zitten. Aan het einde van de leaseperiode lever je de auto gewoon weer in. Private lease is populair geworden vanwege het gemak en de voorspelbaarheid van de maandelijkse kosten.

 

Elektrische leaseauto’s

Met de groeiende interesse in duurzaamheid en het verminderen van de CO2-uitstoot, zijn elektrische lease auto’s steeds populairder geworden. Elektrische leaseauto’s worden vaak aangeboden als operationele lease auto’s of private leaseauto’s. Het grote voordeel van een elektrische leaseauto is dat je geen brandstofkosten hebt, omdat je de auto oplaadt. Ook zijn elektrische auto’s vaak vrijgesteld van wegenbelasting en profiteer je mogelijk van belastingvoordelen. De populariteit van elektrische leaseauto’s zal naar verwachting de komende jaren alleen maar toenemen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES