Beste versnellingsbakolie

Laatste update: 20.04.24

 

Versnellingsbakoliën test van 2022

 

Door middel van degelijke versnellingsbakolie is het mogelijk om op een eenvoudige manier de versnellingsbak van je wagen te onderhouden. Bovendien zal de versnellingsbak minder snel stuk gaan en dus duurzamer zijn. In onze koopgids proberen we jou een aantal handige tips aan te bieden om te zoektocht naar de perfecte versnellingsbakolie wat makkelijker te laten verlopen. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde producten. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Tedex Gear GL4 80W90 versnellingsbakolie. Het is een degelijk product dat niet alleen bescherming biedt tegen oxidatie maar verder ook bestand is tegen roest en over een anti-schuim vermogen beschikt. Je kunt natuurlijk ook opteren voor de Tedex Super Gear GL5 80W90. Met dit product krijg je meteen een verpakking met een inhoud van maar liefst 20 liter toegestuurd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Versnellingsbakolie Reviews – Top 5

 

 

De transmissie en versnellingsbak in je auto hebben ook olie nodig. Je kunt dit product tegenwoordig makkelijk online bestellen. We hebben vijf verschillende producten vergeleken en samengevat in dit artikel. De kwaliteit van al deze producten is top, je hoeft er enkel nog zelf de beste versnellingsbakolie uit te kiezen. Lees gerust verder voor meer informatie die je kan helpen bij het maken van een keuze.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Tedex Gear GL4 80W90

 

Deze versnellingsbakolie aanbieding wordt aangeboden in een verpakking van 5 liter en is geschikt voor gebruik in transmissies, assen en handgeschakelde versnellingsbakken. Het is een minerale olie die gebaseerd is op solvent geraffineerde basisoliën. Aan deze basisoliën zijn extreme pressure additieven toegevoegd.

Deze olie is bestand tegen oxidatie en beschikt over een goed anti-corrosie en anti-schuim vermogen. De olie heeft een laag stolpunt en is ook nog beschikbaar in andere volumes. Momenteel is er nog geen enkele review geplaatst bij dit product dus we kunnen je ook nog geen advies geven over deze olie. Je kunt als eerste gebruiker een beoordeling schrijven om andere potentiële kopers te helpen met extra informatie.

Ben je op zoek naar degelijke en duurzame versnellingsbakolie? Dan loont het de moeite om dit product van het bekende merk Tedex even te bekijken. Het zou zomaar even tot de populairste merken kunnen behoren en wordt misschien door sommigen ook wel als het beste merk beschouwd.

 

Voordelen:

Verpakking: bij de levering zul je merken dat de olie wordt aangeboden in een verpakking van maar liefst 5 liter. Zo kun je toch een hele poos door.

Gebruiksgemak: je kunt deze versnellingsbakolie niet alleen gebruiken in handgeschakelde versnellingsbakken maar ook in assen en zelfs in transmissies.

Veilig: de olie is niet alleen bestand tegen de gevaren van oxidatie maar is verder ook voorzien over een krachtig antischuim vermogen en een krachtig anti-corrosie vermogen.

 

Nadelen:

Geen review: jammer genoeg is er nog geen online beoordeling bij dit product geplaatst. Daardoor kunnen we niet met zekerheid zeggen of het ook één van de populairste producten is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tedex Super Gear GL5 80W90

 

Deze verpakking bevat 20 liter versnellingsbakolie die geschikt is voor personenauto’s met GL-5. Deze universele smeerolie is geschikt voor zowel diesel- als benzinemotoren die wel of niet over turbo beschikken. De olie is geschikt voor alle seizoenen en is verkrijgbaar in 5 verschillende volumes.

Net als bij de Gear GL4 80W90 zijn er extreme pressure additieven aan deze olie toegevoegd om een goede weerstand te ontwikkelen tegen oxidatie. Verder heeft de olie een laag stolpunt en bevat het een sterk anti-corrosie, anti-schuim en anti-roest vermogen.

Net als bij het vorig product zijn er nog geen reviews te vinden over dit product. Wegens een gebrek aan een beoordeling is het moeilijk om een advies te geven over deze versnellingsbakolie aanbieding.

Net zoals het vorige product wordt ook deze versnellingsbakolie geleverd door het bekende merk Tedex. Deze olie wordt geleverd in een vrij grote verpakking met een maximale inhoud van ruim 20 liter. Ideaal om te gebruiken in bijvoorbeeld een personenauto met GL-5. Laten we even kijken naar de positieve en negatieve kanten.

 

Voordelen:

Universeel: we hebben hier te maken met universele smeerolie. Dat wil zeggen dat je de olie dus kunt gebruiken voor dieselmotoren en benzinemotoren. Hierbij maakt het helemaal niet uit of er een turbo aanwezig is.

Hoeveelheid: deze verpakking heeft een totale inhoud van ruim 20 liter maar je kunt de olie ook in tal van andere hoeveelheden bekomen.

Handig in gebruik: je kunt deze olie het hele jaar door gebruiken in om het even welk seizoen. Verder is het product ook bestand tegen oxidatie en beschikt het over een hoog antiroest vermogen en een antischuim vermogen.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: ook hier moeten we vaststellen dat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Daardoor kunnen wij jou geen verder advies geven over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Mpm ATF Dexron llD

 

Deze minerale olie van het merk MPM met een inhoud van 4 liter is uitermate geschikt voor automatische versnellingsbakken en koppelomvormers. De olie voldoet aan de eisen van verschillende automerken zoals Chrysler, Ford en GM.

Let erop of de constructeur van de auto een ATF Dexron IID voorschrijft voor jouw auto, zo weet je zeker dat deze versnellingsbakolie perfect is voor jouw situatie. De olie heeft een laag stolpunt en heeft een bruinrode kleur. De viscositeitsindex van deze olie bedraagt 170.

Voor dit artikel zijn er nog geen meningen geschreven door andere kopers. Schrijf nu zelf de eerste review zodat je andere gebruikers kunt helpen met nuttige informatie.

Ook het merk MPM kun je tot de bekende en sterk gewaardeerde merken rekenen wanneer het gaat over versnellingsbakolie. Voor sommige klanten zal het bovendien zelfs als het beste merk worden beschouwd. Toch is het altijd handig om de kenmerkende eigenschappen van het product even op voorhand te bekijken.

 

Voordelen:

Inhoud: de verpakking heeft een totale inhoud van maar liefst 4 liter.

Gebruiksgemak: je kunt deze versnellingsbakolie zonder problemen gebruiken in combinatie met automatische versnellingsbakken maar ook met koppelomvormers.

Viscositeitsindex: deze olie is voorzien van een maximale viscositeitsindex van zo’n 170.

Handig in gebruik: verder zul je merken dat deze olie een diep bruinrode kleur heeft en over een bijzonder laag stolpunt beschikt.

 

Nadelen:

Geen reviews: het gebrek aan online beoordelingen maakt het voor ons niet zo eenvoudig om na te gaan of er eventueel ook minpunten aan de versnellingsbakolie verbonden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Amigo Kreidler/zundapp 500cc

 

Amigo beschikt over een groot aanbod aan accessoires voor fietsen. Deze versnellingsbakolie is geschikt voor alle typen versnellingsbakken met of zonder waterkoeling. Het is een aanbeveling om de olie bij een warme motor af te tappen en goed het instructieboekje te lezen vooraleer je de olie ververst.

Dit product is vanwege de lage prijs ideaal voor kopers die op zoek zijn naar goedkope versnellingsbakolie. Wat jammer dat er tot op heden nog geen beoordeling is gegeven voor dit product. Om deze reden kunnen wij je ook geen advies geven gebaseerd op de reviews van andere kopers.

Uiteraard is er ook nog een mogelijkheid om te kiezen voor dit product van Amigo. Deze versnellingsbakolie is vooral bijzonder geschikt om te gebruiken bij fietsen. Je kunt dit product probleemloos gebruiken bij eender welk type versnellingsbak en hierbij maakt het niet uit of deze over waterkoeling beschikken of niet.

 

Voordelen:

  olie is bijzonder duurzaam en bovendien makkelijk aan te brengen.

Prijskaartje: indien je over een beperkt budget beschikt of liever niet zoveel geld wenst uit te geven dan is deze versnellingsbakolie werkelijk ideaal.

 

Nadelen:

Geen reviews: jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog geen enkele gebruiker een online review bij het product heeft geschreven.

Geen gebruikerservaring: het gebrek aan online beoordelingen zorgt ervoor dat je we jou geen verder advies kunnen geven over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Putoline GP10 Enduro

 

Deze moderne olie zorgt voor een vermindering van wrijving en remt de ontwikkeling van warmte zodat er een optimale afgifte van vermogen aan het achterwiel ontstaat. Deze versnellingsbakolie is speciaal vervaardigd om te gebruiken op het circuit maar is bovendien ook geschikt voor gebruik in wegmotoren. De verpakking bevat 4 liter olie maar het is ook mogelijk om andere verpakking met een verschillende inhoud te kopen.

Net als bij de andere producten in ons artikel heeft nog geen enkele koper zijn of haar mening gegeven over deze olie. Als je dit topproduct al gekocht hebt dan kun je een review schrijven om andere kopers te helpen met je advies.

Tenslotte wordt het rijtje afgesloten met de Putoline GP10 Enduro versnellingsbakolie. Deze olie is afkomstig van het bekende en sterk gewaardeerde merk Putoline. Om te weten te komen of deze versnellingsbakolie precies is waar jij naar op zoek bent, kan het handig zijn om even een kijkje te nemen naar de voordelen en de nadelen ervan. Hieronder een kort overzicht.

 

Voordelen:

Inhoud: je zult merken dat de olie geleverd wordt in een verpakking van maar liefst 4 liter. Indien je graag meer of minder wilt dan is dat mogelijk.

Gebruiksgemak: deze versnellingsbakolie is speciaal ontworpen om te gebruiken in racewagens. Uiteraard is het ook ideaal om te gebruiken in combinatie met wegmotoren.

 

Nadelen:

Geen online reviews: het wordt moeilijk om jou verder advies te geven over de mogelijke ervaringen van gebruikers aangezien er nog geen reacties zijn geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Versnellingsbakoliën koopgids

 

Elke auto is voorzien van een versnellingsbak. Die moet regelmatig gesmeerd worden met de beste versnellingsbakoliën. Wanneer je de verschillende opties gaat bekijken en met elkaar vergelijken dan is het aan te raden om met een aantal zaken rekening te houden. Om jou te helpen, hebben wij een aantal factoren uitgediept waarmee je aandacht zou kunnen houden. Probeer daarom zeker te letten op het gebruiksgemak van de versnellingsbakolie. Toch is het ook belangrijk dat je weet hoe je de olie kunt nakijken en eventueel kunt bijvullen. En wie weet kom je in de zoektocht ook nog wel een versnellingsbakolie aanbieding tegen.

 

 

Het gebruiksgemak

 

In eerste instantie is het belangrijk dat je beseft dat elke wagen voorzien is van een versnellingsbak. Opdat dit apparaat probleemloos zou blijven werken, wordt dit gesmeerd met olie. En deze olie wordt de versnellingsbakolie genoemd. Deze moet je af en toe vervangen en laten bijvullen. Je kunt dit allemaal zelf doen maar bij de minste twijfel is het toch wel aan te raden om professionele raad in te roepen. Het is namelijk enorm belangrijk dat je de juiste olie gebruikt. En dit kan namelijk verschillen afhankelijk van het type wagen. Daarnaast is er ook een onderscheid tussen een handgeschakelde auto of een automatische wagen.

Indien je dus twijfelt is het aan te raden om naar een garage te rijden en daar professionele hulp in te roepen. In het andere geval kun je de olie ook gewoon zelf controleren en eventueel bijvullen. Eenmaal je weet welk type olie je hoeft aan te kopen dan kun je op zoek gaan. Deze worden vaak verkocht in je autogarage. Er zijn natuurlijk ook speciaalzaken waar er mogelijks aanbiedingen zijn. Je zult merken dat je verpakkingen hebt van 5 liter maar je kunt ook een fles aankopen van meer dan 5 liter.

Heel veel versnellingsbakoliën die worden aangeboden zijn ook geschikt om in transmissies en assen te gebruiken. Dit gaat dan vaak om een minerale olie die in de meeste gevallen gemaakt is op basis van geraffineerde standaardoliën. Aan deze standaardoliën werden dan bepaalde toevoegingen gedaan. Zulke olie biedt dan heel vaak bescherming tegen oxidatie en roest. Bovendien zijn er oliën met een hoog stolpunt en andere oliën met een lager stolpunt. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden waaronder ook heel wat goedkope versnellingsbakoliën.

 

 

De vloeistof nakijken

 

Als je dus zelf voldoende weet over je wagen en het mechanische gedeelte dan kun je beslissen om zelf de vloeistof na te kijken. Als je de versnellingsbakolie wilt controleren dan is het belangrijk om je wagen eerst en vooral te starten. Pas wanneer de motor draait en de olie van de versnellingsbak opgewarmd is, dan pas kun je de vloeistof goed nakijken. Zet hierbij de auto op de handrem of in de P-stand als het om een automatische wagen gaat. Het is niet nodig dat je er een blokje mee om rijdt want dan kan de temperatuur van de versnellingsbakolie net iets teveel veranderen.

Vervolgens is het belangrijk dat je probeert de schakelen. Let er wel op dat het niet nodig is om daadwerkelijk te gaan rijden. Je hoeft enkel eens door alle schakels te gaan. Op die manier kan de versnellingsbakolie zich namelijk goed over alle schakels verspreiden. Zo kun jij een veel accurater beeld krijgen op het moment dat je het oliepeil gaat controleren.

Daarna is het de bedoeling om de motorkap te openen en de peilstok te nemen. Alvorens je de peilstok gebruikt, is het aan te raden dit eerst even schoon te vegen. Op die manier hoef je niet te vrezen voor een vertekend beeld van het oliepeil. Vervolgens hoef je maar de peilstok in de versnellingsbakolie te stoppen en zo kun jij het oliepeil grondig en accuraat controleren.

 

 

De versnellingsbakolie bijvullen

 

Eenmaal je de versnellingsbakolie gecontroleerd hebt, kun je te weten komen of je deze moet bijvullen of juist niet. Wanneer je de olie moet bijvullen dan is het belangrijk dat je de motor van je wagen stationair laat draaien. Ook hier is het belangrijk dat de handrem op staat of dat je wagen in de P-stand staat.

Om te weten welk type versnellingsbakolie je moet gebruiken, hoef je enkel maar eens in de gebruiksaanwijzing van je wagen te kijken. Bij bepaalde wagens staat het type olie trouwens ook vermeld op de peilstok. En deze peilstok bevindt zich dicht tegen de versnellingsbak zoals in het vorige puntje reeds min of meer duidelijk werd. Eigenlijk hoef je de olie ongeveer elke 30.000 tot 100.000 km bij te vullen of te vervangen.

Vervolgens kun je een trechter plaatsen. Het is een aanbeveling om te werken met een lange trechter omdat je er dan vanuit kunt gaan dat je niet in één keer teveel gaat bijvullen. Probeer de olie er zo langzaam mogelijk in te gieten. Afhankelijk van je wagen en ook de staat waarin je wagen verkeerd en dus de versnellingsbak zul je een bepaalde hoeveelheid olie moeten bijvullen. Als het een gewone onderhoudsbeurt is, zul je ongeveer 4 tot 5 liter hoeven bij te vullen. Als je alle olie moet vervangen dan spreken we over 10 tot 14 liter. Tot slot hoef je enkel de motor nog eens aan te zetten en eens door alle versnellingen te schakelen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES