5 Beste Auto Stuursloten Test van 2022

Laatste update: 15.06.24

 

Auto stuursloten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een duurzaam en degelijk auto stuurslot? Maar kun je door de bomen het bos niet meer zien? Dan hoef je alvast niet langer te panikeren want wij willen jou helpen om het perfecte auto stuurslot te vinden. Onze koopgids biedt alvast een aantal handige en nuttige tips en richtlijnen. Verder bieden we jou ook de optie om de 3 best beoordeelde producten hieronder even van naderbij te bekijken. Zo blijkt het Defa Disk-Lok Stuurslot alvast een goede aanbeveling te zijn en bovendien ook SCM goedgekeurd. Je zou echter ook kunnen kiezen voor het Carpoint Rotarylock auto stuurslot. Het gaat hier om een degelijk en bijzonder duurzaam gehard cilinderslot.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Auto Stuursloten (Reviews) van 2022

 

Heb je net een nieuwe auto gekocht? Dan zul je zeker niet willen dat deze auto gestolen wordt. Je kunt je auto extra beveiligen door een stuurslot te kopen. Zo zul je ‘s nachts op beide oren kunnen slapen omdat je weet dat je auto niet gestolen kan worden. Om het makkelijk te maken hebben we zelf een top 5 samengesteld van goede stuursloten. Lees dus gerust verder en kies er het beste auto stuurslot uit.

 

1. Defa Disk-Lok Stuurslot 35-39cm SCM Keur Auto 

 

Wil je je wagen ten allen tijde kunnen beschermen tegen een mogelijke diefstal? Dan lijkt dit auto stuurslot van het bekende merk Defa vast en zeker iets voor jou. Het is misschien niet meteen eentje uit de laagste prijscategorie maar daar lijkt de klant zich alvast niet echt aan te storen. Zo wordt positief gereageerd op de kwaliteit, het design en het gebruiksgemak wat resulteert in een mooie eindscore van 5 sterren.

Het stuurslot, dat overigens vervaardigd blijkt uit een combinatie van enerzijds staal en anderzijds kunststof, wordt gekenmerkt door een formaat variërend van 35 tot 39 cm. Dat betekent dat je het slot kunt gebruiken in combinatie met eender welk stuur waarvan de buitendiameter minimaal 35 en maximaal 39 cm bedraagt. Vervolgens werd het slot afgewerkt in een prachtige en tijdloze aluminium kleur.

Niet onbelangrijk om rekening mee te houden is dat het slot werd SCM goedgekeurd. Dat wil dus zeggen dat het kwalitatief in orde blijkt en 100% veilig. Bovendien zijn er tegenwoordig ook heel wat verzekeringsmaatschappijen die het gebruik van een dergelijk auto stuurslot aanbevelen en/ of zelfs verplichten.

 

Voordelen:

Materiaal: het betreft een stevig stuurslot waarbij men gebruik gemaakt heeft van staal en kunststof.

Formaat: het stuurslot blijkt geschikt om te gebruiken in combinatie met diverse sturen waarvan de buitendiameter een formaat van 35 tot 39 cm kent.

SCM goedgekeurd: het is één van de betere stuursloten uit het rijtje dat overigens SCM werd goedgekeurd.

 

Nadelen:

Prijzig: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan kan dit met het prijskaartje te maken hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Stuurslot Rotarylock Voorkomt Diefstal en Inbraak in uw Auto

 

Dit stuurslot van Carpoint is het ideale product voor mensen die op zoek zijn naar goedkope auto stuursloten. Het is een gehard cilinderslot die duidelijk zichtbaar is op het stuur en eventuele dieven zal afschrikken. Het product wordt geleverd met twee sleutels.

Volgens de kopers is het stuurslot makkelijk in gebruik en kun je het eenvoudig plaatsen in slechts enkele seconden.

Het product heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is gemaakt van duurzaam materiaal. Alle kopers zijn tevreden over deze auto stuurslot aanbieding en raden het dus ook aan.

Je kunt natuurlijk ook opteren voor het Carpoint auto stuurslot. Voor veel personen is Carpoint bovendien veruit het beste merk. Om te weten of het daadwerkelijk tot de populairste producten behoort, is het altijd handig om een opsomming te maken van de kenmerkende eigenschappen van het product.

 

Voordelen:

Budget: wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke auto stuurslot? Of beschik je over een beperkt budget? Dan is dit auto stuurslot alvast een goede oplossing voor jou.

Cilinderslot: je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat het hier een duurzaam en degelijk gehard cilinderslot betreft. Zo kun je eventuele dieven al op een makkelijke manier gaan afschrikken.

Accessoires: zodra je besluit om het product aan te kopen dan zul je merken dat je er meteen ook 2 sleutels bij krijgt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is echter niet helemaal overtuigd wat betreft de kwaliteit van dit auto stuurslot.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Stoplock 2 Stuurslot Auto

 

Dit universele stuurslot past op elke auto en beschikt over een indicator met een LED-verlichting die het stuurslot zichtbaar maakt in het donker. Op die manier kunnen dieven het stuurslot zelfs ‘s nachts zien zitten zodat het ook efficiënt werkt als afschrikmiddel wanneer je aan het slapen bent.

Het stuurslot heeft een gele kleur en is gemaakt van staal. Het product heeft een gewicht van 1,7 kg en is 140 cm lang. Bij de levering ontvang je twee sleutels om het slot te sluiten of te openen.

Ook hier zijn alle kopers tevreden over de stevigheid van het slot en vinden ze dat het makkelijk aan het stuur te bevestigen is. Hoewel het product iets duurder is vinden de meeste kopers de prijs-kwaliteitverhouding top en is het product handig in gebruik.

Wanneer je kiest voor het Defa Stoplock 2 auto stuurslot dan kies je voor een product dat universeel is. Dat wil dus zeggen dat je dit auto stuurslot in om het even welke wagen zult kunnen gebruiken. Het is een handig product dat makkelijk te installeren is en waarmee je op een eenvoudige manier eventuele dieven te slim af kunt zijn.

 

Voordelen:

Ledverlichting: dankzij de indicator die voorzien is van ledverlichting is het mogelijk om het stuurslot zelfs in het schemerdonker of het donker gewoon zichtbaar te maken.

Materiaal en design: het is een stevig stuurslot dat best wel tegen een stootje kan doordat het vervaardigd is uit duurzaam staal. Verder is het afgewerkt met opvallende gele accenten.

Formaat en gewicht: het auto stuurslot heeft een maximale lengte van maar liefst 140 cm en een maximaal gewicht van zo’n 1,7 kg.

Accessoires: op het moment van aanschaf dan worden er meteen ook 2 extra sleuteltjes meegeleverd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: houd er echter wel rekening mee dat het prijskaartje iets hoger zal liggen. Echter lijken de meeste kopers er zich tot op heden niet teveel aan te ergeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Stoplock Pro Stuurslot Auto

 

Dit professionele stuurslot van Defa is voorzien van een SCM keurmerk en is gemaakt van extra gehard staal voor meer veiligheid. Je kunt dit stuurslot makkelijk bevestigen en het wordt geleverd met een Tubar slot.

Het stuurslot is een stuk duurder dan de andere items in ons artikel dus het is niet meteen geschikt voor kopers met een beperkt budget.

In de reviews lezen we dat het stuurslot nogal groot en zwaar is. De kopers zijn tevreden over de topkwaliteit van het slot en voelen zich een stuk rustiger wanneer ze hun auto met het product beveiligen. Je kunt het stuurslot makkelijk op je stuur plaatsen en het is universeel toepasbaar.

Net zoals het vorige auto stuurslot wordt ook dit product geleverd door het al dan niet bekende merk Defa. Het is een handig en duurzaam auto stuurslot dat makkelijk en zonder problemen te installeren is. Bovendien wordt het gekenmerkt door het bekende SCM keurmerk. Hieronder alvast een overzicht van de sterke en zwakke punten van het product.

 

Voordelen:

Levering: op het moment van de levering dan zul je merken dat dit handige auto stuurslot vergezeld wordt van een duurzaam Tubar slot.

Materiaal: het is een stevig en duurzaam slot dat vervaardigd is uit stevig gehard staal. Daardoor is het niet alleen bijzonder sterk en krachtig maar zorgt het op die manier ook voor nog net iets meer veiligheid.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg zul je dit auto stuurslot, vanwege de hoge prijs, niet meteen tussen de goedkope producten hoeven te verwachten.

Niet comfortabel: een enkele gebruiker ergert zich bovendien ook aan het feit dat dit auto stuurslot toch wel behoorlijk zwaar weegt en ook vrij groot is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Stuurslot voor Auto of Camper

 

Dit geharde cilinderslot is geschikt om auto’s en campers te beveiligen. Het slot is goed zichtbaar en schrikt eventuele dieven af. Het product is licht van gewicht en heeft een opvallende gele kleur. Het stuurslot is geschikt voor kopers met een beperkt budget want het behoort tot de categorie van goedkope auto stuursloten.

In de beoordelingen kunnen we lezen dat het product gemaakt is van sterk materiaal en zorgt voor extra veiligheid voor je auto. Het artikel heeft een gunstige prijs-kwaliteitverhouding en je kunt het eenvoudig aan het stuur vastmaken en er terug afhalen.

Het enige minpunt is dat je de sleutel maar op één manier in het slot kunt steken en dat je er even moet aan wennen.

Tenslotte is er dan nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor het TCP Cilinderslot. Door te kiezen voor dit auto stuurslot dan kies je voor een gehard cilinderslot. Ideaal bijvoorbeeld om je wagen of eventueel je kampeerwagen te beveiligen. Laten we samen even onderzoeken wat de voor- en nadelen van het product zijn.

 

Voordelen:

Opvallend: het slot wordt gekenmerkt door een opvallend en goed zichtbaar design waardoor eventuele dieven misschien al op voorhand kunnen afgeschrikt worden.

Prijskaartje: je hoeft je geen zorgen te maken over het budget aangezien dit auto stuurslot over een betaalbaar prijskaartje beschikt.

 

Nadelen:

Sleutel: volgens een enkele koper kan de sleutel maar op één enkele manier in het bijbehorende auto stuurslot worden gestoken en dat moet je dan toch wel even gewoon kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Auto stuursloten koopgids

 

Het is mogelijk om je wagen extra te beveiligen tegen diefstal. Het nut en de werking van een auto stuurslot is al meermaals bewezen. Uiteraard is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden dat een stuurslot biedt. En als je echt een keuze wilt maken uit de beste auto stuursloten dan is het ook goed om rekening te houden met het type ervan.

Het nut van een stuurslot

Autodieven worden steeds vindingrijker. Daarom is het belangrijk dat je je wagen zo goed mogelijk probeert te beschermen. Het stuurslot maakt het autodieven veel moeilijker om je wagen te stelen. Bovendien is het slot ook helemaal niet zo moeilijk aan te brengen.

Je moet wel goed beseffen dat een degelijk auto stuurslot eventuele diefstal niet volledig kan verhinderen. Uiteindelijk is het mogelijk om zelfs het moeilijkste slot open te krijgen. Het enige wat hierbij van cruciaal belang is, is tijd. Een wagen met een stuurslot neemt meer tijd in beslag om te stelen dan een auto zonder slot.

Het is een goede aanbeveling om een auto stuurslot aan te kopen dat iets geavanceerder is en meer tijd vergt om open te krijgen. Deze sloten zijn vaak iets duurder en zullen dus niet tot de goedkope auto stuursloten behoren. Maar uiteindelijk is het belangrijkste dat je hiermee je wagen optimaal kunt beschermen tegen diefstal. Je kunt ook altijd de reviews bekijken van kopers die reeds zo een product hebben aangekocht. En dan is het altijd mogelijk dat je een auto stuurslot aanbieding tegenkomt.

 

Werking van een auto stuurslot

Zodra je een auto aankoopt, is er eigenlijk al meteen een stuurslot voorhanden. Men spreekt hier hoofdzakelijk over het interne auto stuurslot. Dit wordt standaard in elke wagen ingebouwd. Zodra je je wagen ergens parkeert of achterlaat, laat je je stuur maar liever in het auto stuurslot vallen. Het interne stuurslot biedt zeker en vast al een goede beveiliging. Toch is het stuurslot gemakkelijk te ontgrendelen voor iemand met kennis van zaken.

Daarom is het aan te raden om naast het interne stuurslot ook een extern auto stuurslot aan te kopen. Op die manier kun je je wagen nog meer beschermen tegen een eventuele diefstal. De werkwijze van dit type stuurslot is eigenlijk heel erg eenvoudig en vooral efficiënt. Dit model kun je heel snel en handig over het stuur aanbrengen. Je hebt ook modellen die je op het stuur kunt vastklikken. Zo zorg jij ervoor dat je het stuur niet meer naar links of rechts kunt draaien.

Daarnaast zorgt een extern auto stuurslot er ook voor dat eventuele autodieven worden afgeschrikt. Een autodief wil zo weinig mogelijk tijd verliezen aan het stelen van de wagen. Een stuurslot maakt dit gewoon veel moeilijker waardoor heel wat autodieven er zelfs niet aan beginnen. Als je geen sleutel hebt om het slot open te krijgen dan is de enige mogelijkheid vaak om het auto stuurslot door te zagen.

Type extern stuurslot

In je zoektocht naar een auto stuurslot zul je merken dat er heel wat mogelijkheden bestaan. Zo kun je alles bij elkaar maar liefst 6 verschillende sloten opmerken. Het ene slot is al iets beter dan het andere. Hier geldt echt wel de regel dat hoe duurder het stuurslot is, hoe beter de bescherming zal zijn. Je kunt eventueel de aanbiedingen vergelijken met elkaar om zo geld uit te sparen.

Eén van de betere auto stuursloten is de “disklock”. Dit is een gewone schijf die je over je stuur moet leggen. Zo is het voor dieven onmogelijk om het stuur van de wagen te draaien. Houd er wel rekening mee dat het tamelijk groot is en zwaar weegt. Je kunt ook de “stoplock original” kiezen. Dit is een gewone metalen staaf die je moet aanbrengen op het stuur van je wagen en die iets goedkoper is. Bovendien is dit stuurslot voorzien van een lichtje dat constant flikkert en daardoor dieven afschrikt.

Je hebt verder ook de “stoplock PRO”. Deze zou je kunnen vergelijken met de stoplock original maar is gewoon iets beter afgewerkt en duurder. De metalen staaf is afgewerkt met rubber om het stuur zoveel mogelijk te beschermen. Daarnaast beschikt dit type stuurslot over een SMC keurmerk dat door verzekeringsmaatschappijen vaak vereist wordt.

Verder zijn er ook modellen die gebaseerd zijn op de bovenste 3 maar die over extra functies beschikken. Zo heb je auto stuursloten waar er constant een LED-lampje gaat knipperen om dieven af te schrikken. Dit kan vaak samengaan met een alarm dat constant afgaat. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Het is misschien een goede tip om op voorhand een budget vast te pinnen en na te denken over wat je precies verwacht. Zo kun jij veel gerichter op zoek gaan.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES