Beste blaastest

Laatste update: 15.06.24

 

Blaastesten test van 2022

 

Tijdens politiecontroles wordt er vaak een blaastest afgenomen. Op die manier kun je achterhalen of je niet iets teveel alcohol gedronken hebt. Toch kun je tegenwoordig ook zelf een blaastest aankopen. Maar wat is nu een degelijke blaastest? Op basis van de verschillende online beoordelingen en het advies van de kopers, hebben we de 3 best beoordeelde toestellen kunnen selecteren. Zo blijkt de United Entertainment Bob Meter een echt topproduct te zijn dat functioneert op basis van 2 krachtige en duurzame AAA batterijen. Ook met de Dräger A3820 blaastest kun je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Bovendien is dit het toestel dat het meeste lijkt om de typische apparaten die door de politie worden gebruikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Blaastest reviews – top 5

 

 

Tijdens een avondje uit drink je al graag eens een glaasje wijn of een biertje. Natuurlijk moet je dan terug thuis raken en als je met de auto bent, kun je best even controleren of je niet teveel alcohol in je bloed hebt. Zo heb je geen kans om een boete te krijgen van de politie bij een alcoholcontrole. Je kunt zelf een blaastest kopen om bij je te hebben en te gebruiken voordat je terug naar huis gaat. Blaas je positief, dan wacht je best even of neem je het openbaar vervoer. Koop de beste blaastest die het best bij jou past.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. United Entertainment Bob Meter

 

De Bob meter werkt op 2 AAA batterijen en kun je eenvoudig aan je sleutels bevestigen, zo heb je het altijd bij de hand om er even op te blazen na een avondje uit. De blaastest is gemaakt van plastic en weegt slechts 22 gram.

Het geeft met de gekleurde lampjes eenvoudig aan wat je nog kunt doen.

Bij groen licht heb je geen alcohol meer in je lichaam, geel mag je nog rijden en met rood kun je de auto beter laten waar hij is. Dit product maakt ook deel uit van de goedkope blaastesten.

Over dit apparaat zijn er tot op heden nog geen online beoordelingen te vinden die geschreven zijn door gebruikers. Wegens een gebrek aan reviews kunnen wij ook geen advies formuleren voor dit toestel.

Met deze handige blaastest van het bekende merk United Entertainment kun jij te weten komen hoeveel alcohol je in je bloed hebt. Op die manier weet je of het nog wel verstandig is om met de wagen te rijden. Zo kun je dan ook een vervelende boete van de politie gaan vermijden.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere apparaten uit deze lijst, beschikt deze blaastest wel degelijk over de laagste prijs. Daardoor zou het zeker tot de populairste blaastesten kunnen behoren.

Batterij: dit apparaatje functioneert zonder problemen op basis van 2 krachtige AAA batterijen.

Formaat: in vergelijking met sommige andere blaastesten is dit toestel vrij compact. Je kunt het zelfs gewoon aan je bos sleutels hangen. Op die manier heb je de blaastest altijd bij jou wanneer je met de auto rijdt.

 

Nadelen:

Geen online beoordelingen: op dit moment zijn er nog geen online beoordelingen bij het artikel geplaatst. Dit kan eventuele kopers tegenhouden om de blaastest aan te kopen.

Geen gebruikerservaring: doordat er nog geen reviews zijn geplaatst, is er ook nog niets bekend omtrent de gebruikerservaringen van de klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dräger A3820

 

De Alcotest A3820 gebruikt meettechnologie die identiek is aan de apparaten die de politie gebruikt. Je kunt snel en eenvoudig een test uitvoeren met de verlichte functietoets. Je gebruikt dezelfde toets om door het menu te navigeren. Het toestel wordt geleverd met een microvezelhoes om het te beschermen tegen krassen en stof.

Per persoon moet je een nieuw mondstuk gebruiken, deze zijn beschikbaar als accessoires. Het apparaat kan gebruikt worden tussen -5º C en +50º C. Het is een compact toestel die in je broekzak past en je kunt het dus overal mee naartoe nemen. De meettechnologie blijft voor een lange tijd nauwkeurig werken.

Dit product is nog niet beoordeeld geweest door een mogelijke koper. Dit kan te maken hebben met de hoge prijs van het apparaat. Misschien is dit toestel wel top maar we kunnen er geen oordeel over vellen wegens het gebrek aan een review.

Indien het toch net allemaal ietsje meer mag zijn dan kun je altijd even de Alcotest A3820 gaan bekijken. Dit apparaatje functioneert op basis van een bepaalde meettechnologie die ook door de politie gebruikt wordt. Het loont dan ook de moeite om eens op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van dit toestel.

 

Voordelen:

Microvezelhoes: bij de aankoop van deze blaastest dan krijg je er meteen ook een microvezelhoes bij. Op die manier kun je het toestel zoveel mogelijk proberen te beschermen tegen eventuele krassen en stof.

Accessoires: er worden ook een aantal mondstukken met het toestel meegeleverd. Dit is noodzakelijk omdat je per persoon telkens een nieuw mondstuk dient te gebruiken.

Formaat: net zoals het voorgaande toestel is ook deze blaastest vrij compact. Dit maakt het iets eenvoudiger om het overal mee naartoe te nemen.

 

Nadelen:

Geen review: ook hier moeten we vaststellen dat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Daardoor is het niet zo eenvoudig voor ons om op zoek te gaan naar mogelijke nadelen aan dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lambocio Alcohol Test

 

De alcohol blaastest van Lambocio werkt op 2 AAA batterijen, deze batterijen worden niet meegeleverd dus je moet ze nog apart bijkopen. Dit apparaat maakt precieze metingen om het promillage alcohol in je bloed te kennen. Het is een compact toestel die je makkelijk in je broekzak kunt meenemen.

Het apparaat heeft een meetnauwkeurigheid van 3 decimalen en maakt metingen op drie verschillende niveaus: percentage, mg per liter en bloedalcoholniveau. Dankzij de scherpe prijs waartegen het aangeboden wordt kun je het zeker terugvinden onder de categorie van goedkope blaastesten.

Wees de eerste persoon om een mening te schrijven over deze blaastest aanbieding want tot nu toe zijn er nog geen commentaren geplaatst.

Als je van plan bent om binnenkort met vrienden uit te gaan dan kan het misschien wel een goed idee zijn om een blaastest mee te nemen. Dit apparaatje van het merk Lambocio is vrij compact en dus eenvoudig en gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Bovendien wordt Lambocio door sommige kopers ook omschreven als veruit het beste merk.

 

Voordelen:

Nauwkeurig: in tegenstelling tot sommige andere apparaten, kun je met deze blaastest een bijzonder nauwkeurige meting uitvoeren. Op die manier weet je hoeveel promille alcohol je in je bloed hebt zitten.

Meetniveaus: het apparaat is niet alleen nauwkeurig maar zal ook informatie geven omtrent 3 verschillende meetniveaus. Zo krijg je extra informatie omtrent het percentage, het aantal mg per liter maar ook over het bloedalcoholniveau.

Budget: je zult meteen versteld staan van het gunstige prijskaartje van dit apparaat.

 

Nadelen:

Geen batterijen: het apparaatje werkt op basis van batterijen die jammer genoeg niet worden meegeleverd op het moment dat je de blaastest aankoopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Alcoholtester Digitale

 

Deze digitale blaastest weegt slechts 40 gram en is door zijn compacte vorm makkelijk overal mee naartoe te nemen. Het apparaat is nauwkeurig van 0,15 tot 4 promille en heeft een opwarmtijd van 10 seconden. Na 5 seconden krijg je een resultaat van de blaastest en weet je hoeveel alcohol je in je bloed hebt.

Het apparaat werkt op 2 AAA batterijen, deze zijn niet inbegrepen in de levering. Het toestel heeft een witte kleur en is uitgerust met een display waarop je het resultaat ziet maar ook de tijd. Verder heeft het nog een ingebouwde alarmklok en is het een goedkoop product.

Over dit product is momenteel één review geschreven en de koper is helemaal niet tevreden over dit product. Het geeft heel verschillende waardes aan en bij het eerste gebruik besloeg het display zodanig dat het resultaat niet kon afgelezen worden.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze digitale blaastest van het bekende merk Alcoholtester. Op die manier kun jij op een eenvoudige maar vooral snelle manier te weten komen of het nog veilig is om achter het stuur te kruipen. Hieronder kun je alvast de voor- en nadelen van de blaastest even grondig bekijken.

 

Voordelen:

Compact: je zult meteen merken dat het om een vrij compact toestel gaat dat bovendien amper iets weegt. Dit maakt het bijzonder handig om overal mee naartoe te nemen.

Nauwkeurigheid: met deze blaastest behaal je een nauwkeurigheid van ongeveer 0,15 promille tot en met 4 promille.

Handig in gebruik: het toestel heeft amper 10 seconden nodig om helemaal op te warmen zodat je het kunt gebruiken. Na slechts 5 seconden krijg je dan al meteen het resultaat van de blaastest te zien.

 

Nadelen:

Display: volgens de koper is het display van deze blaastest niet altijd duidelijk af te lezen.

Niet nauwkeurig: ondanks wat in de beschrijving beweerd wordt, vindt de gebruiker dat het toestel helemaal niet nauwkeurig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. DisQounts Alcoholtester

 

De DisQounts alcoholtester is een goedkoop toestel waarmee je snel en eenvoudig weet hoeveel promille alcohol er in je bloed zit.

Gewoon blijven blazen in de opening tot het apparaat aangeeft dat de test voorbij is. Als je teveel alcohol in je bloed hebt dan hoor je een alarmsignaal.

Het apparaat wordt geleverd met een bandje zodat je het makkelijk aan een riem kunt hangen. Dankzij het compacte formaat kun je het ook op een andere manier eenvoudig meenemen.

De beoordeling van dit product is overwegend negatief. De koper vindt dat hij slechte kwaliteit krijgt voor de prijs die hij betaalt. Het toestel werd drie keer na elkaar gebruikt en geeft verschillende waardes tussen veilig en gevaar. Het meet niet nauwkeurig.

Tot slot is er dan ook nog altijd de DisQounts Alcoholtester waarvoor je kunt kiezen. In vergelijking met sommige andere apparaten hoef je voor dit toestel helemaal niet zoveel budget te voorzien. Je kunt in een recordtempo te weten komen hoeveel alcohol er aanwezig is in je bloed.

 

Voordelen:

Werkwijze: je hoeft gewoon te blazen tot wanneer je een signaal hoort waarna je mag stoppen. Er wordt meteen een alarmsignaal gegeven op het moment dat je promille waarde gewoon veel te hoog is.

Handig in gebruik: je krijgt bij de aankoop een handig bandje mee. Op die manier kun je de blaastest gewoon aan je broekriem bevestigen.

 

Nadelen:

Niet nauwkeurig: volgens de gebruiker is deze blaastest helemaal niet nauwkeurig en dus veel te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Blaastesten koopgids

 

Het is gevaarlijk om met de auto te rijden wanneer je een glas teveel op hebt. Maar hoe kun je weten of je over de toegelaten limiet bent? Je kunt een blaastest kopen om te controleren hoeveel alcohol er in je bloed zit. Zo kun je de juiste keuze maken en met de auto of een taxi naar huis gaan. Bij het kopen van de beste blaastest aanbieding is het belangrijk om te letten op de grootte en het gewicht, de nauwkeurigheid, het gebruiksgemak en de prijs.

 

 

Grootte en gewicht

 

Het is handig als je een kleine blaastest kunt kopen die je eenvoudig in je broekzak kunt meenemen. Je wilt namelijk niet dat het apparaat voor overlast zorgt wanneer je nog aan het genieten bent van een glas wijn of een biertje met vrienden. Gelukkig zijn de meeste blaastesten klein van formaat en licht van gewicht. Sommige modellen kun je zelfs aan een sleutelhanger bevestigen.

Het nadeel hiervan is dat het makkelijk is om de blaastest te verliezen. Door het lichte gewicht zul je niet gauw merken dat het apparaat niet meer in je broek- of jaszak zit en door het kleine formaat valt het niet gauw op tussen andere voorwerpen.

Door het kleine formaat kan een blaastest ook eenvoudig breken. Zorg ervoor dat je het product niet op een plaats laat liggen waar het op de grond kan vallen of waar je erop kunt zitten. Ze zijn makkelijk om mee te nemen maar je moet er wel voorzichtig mee omspringen.

 

 

Nauwkeurigheid van het apparaat

 

Dit is het belangrijkste kenmerk van een blaastest. Een incorrect resultaat kan leiden tot een boete. Beeld je in dat het apparaat aangeeft dat je niet teveel gedronken hebt om te rijden maar tijdens de politiecontrole blaas je toch positief. Je wilt natuurlijk dat je apparaat zo nauwkeurig mogelijk is om een dergelijke situatie te vermijden.

De meeste apparaten gebruiken een enkele techniek om het promille alcohol te meten. Er zijn echter ook bepaalde modellen die gebruik maken van verschillende metingen op diverse niveaus. Je kunt een apparaat kopen dat metingen maakt op percentage, mg per liter en het niveau van alcohol in je bloed.

De meeste apparaten zijn nauwkeurig tot op twee decimalen zodat je zo precies mogelijk het alcoholgehalte in je adem kunt meten. Sommige apparaten hebben enkele seconden nodig om op te warmen en om de resultaten weer te geven dus houd daar ook rekening mee. Als je het toestel te vlug gebruikt kan dit leiden tot incorrecte metingen.

 

 

Gebruiksgemak van een blaastest

 

Het is makkelijk als je de blaastest aan een sleutelhanger kunt hangen of kunt meedragen via een bandje die je aan je riem kunt vastmaken. Deze apparaten verbruiken ook weinig energie en kun je van stroom voorzien met enkele batterijen.

Via lichtjes kun je meteen weten of je geschikt bent om te rijden of niet. Een groen lichtje betekent dat je niet teveel hebt gedronken, bij een oranje of geel lichtje zit je net op de grens en een rood licht betekent dat je de toegelaten hoeveelheid hebt overschreden.

Bij sommige toestellen is het nodig om het mondstuk te vervangen wanneer een andere persoon er gebruik wil van maken. Deze mondstukken kun je apart kopen. Een hoes kan nuttig zijn om het apparaat te beschermen tegen krassen en vooral tegen vuil en stof. Je steekt dit apparaat tenslotte in je mond dus je wilt er zeker van zijn dat het schoon is.

Een ander punt om op te letten is de temperatuur. Niet alle apparaten zijn geschikt voor vriestemperaturen. De meeste modellen kun je echter gebruiken tot een temperatuur van -5ºC.

 

 

Prijs van een blaastest

 

Deze apparaten zijn goedkoop om aan te schaffen. Het zal je niet veel moeite kosten om interessante aanbiedingen te vinden. Het is ook een aanbeveling om de reviews van andere kopers te lezen. Deze kun je online op verschillende webwinkels terugvinden en kunnen je meer informatie geven over de voor- en nadelen van elk product.

Als je liever opteert voor goedkope blaastesten dan kun je beter de prijs van de verschillende modellen vergelijken zodat je de beste aanbieding kunt kopen. Op onze website kun je vijf topproducten terugvinden waarover alle vorige kopers heel tevreden zijn.

Zo hoef je zelf geen tijd meer te besteden aan het zoeken naar een kwalitatief product.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES