5 beste kofferbakmatten Test Van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste kofferbakmatten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu tuingereedschap en/ of andere materiaal vervoert, dan wel regelmatig je trouwe viervoeter mee op uitstap neemt; de aanschaf van een degelijke kofferbakmat is uiteraard niet verkeerd. Vandaag de dag bestaat er dan ook een aanzienlijk assortiment wat de keuze niet altijd een lachertje maakt. Daarom zijn wij alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Proplus Antislip-kofferbakmat die gekenmerkt wordt door een behoorlijk standaard formaat van 120 bij 100 cm. Mag het echter iets specifieker en ben je op zoek naar een geschikte mat om in de kofferbak van je VW Golf te plaatsen, dan lijkt de Kofferbakmat op maat een betere optie te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste kofferbakmatten (Reviews) van 2024

 

Neem je je hond regelmatig mee in de kofferbak van je wagen? Dan is de aanschaf van een degelijke kofferbakmat alvast een goede aanbeveling. Of je daarbij kiest voor een kofferbakmat uit rubber dan wel een kofferbakmat op maat, een kofferbakmat met bumperbescherming of een universele kofferbakmat; blijft alsnog een persoonlijke keuze. Wij selecteerden alvast 5 van de beste kofferbakmatten uit het ruime assortiment. Bekijk de toppertjes even rekening houdend met het advies vermeld in de online reviews en bepaal of je naar huis gaat met één van de goedkope exemplaren dan wel de voorkeur geeft aan het populairste en beste merk.

 

Kofferbakmat rubber

 

1. Proplus Antislip-kofferbakmat 120 X 100 Cm Synthetisch ProPlus

 

De ProPlus synthetische kofferbakmat kent een formaat van 120 bij 100 cm en kan vanwege zijn universele uitvoering in eender welk type kofferbak worden geïnstalleerd. Bovendien kun je de – uit synthetisch rubber vervaardigde – kofferbakmat eveneens in kleinere stukken knippen en bijvoorbeeld gebruiken in de camper, boot of caravan. Kortom, heel wat mogelijkheden indien je kiest voor deze universele kofferbakmat.

Verder blijkt de mat aan de onderkant afgewerkt met een antislip coating zodanig dat deze stabiel blijft liggen en niet langer wegschuift. Ideaal als je vaak voorwerpen, objecten en/ of huisdieren met de wagen vervoert. Bovendien wordt dit alles aangeboden tegen een zacht prijskaartje wat hem meteen een pak toegankelijker maakt voor het grote publiek.

Een blik op de online reviews lijkt dit alleen maar te bevestigen. Zo wordt de rubberen kofferbakmat enthousiast onthaald en beloond met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: ben je op zoek naar een leuke aanbieding of de kofferbakmat met de laagste prijs; dan lijkt dit exemplaar van ProPlus in eerste instantie aan de verwachtingen te voldoen.

Formaat: de kofferbakmat kent een totaal formaat van 120 bij 100 cm maar kan – indien gewenst – ook in kleinere stukken worden geknipt waardoor zijn toepassingsveld aanzienlijk uitbreidt.

Materiaal: bij de productie van deze mat heeft men ervoor gekozen om te werken met duurzaam synthetisch rubber in combinatie met een antislip onderkant.

Universeel: of je nu op zoek bent naar een kofferbakmat voor je Volvo V70 dan wel een kofferbakmat voor een Mazda CX 5; met ProPlus kies je voor een veelzijdig universeel exemplaar.

 

Nadelen:

Bevestigingswijze: hoewel de mat voorzien is van een antislip onderkant, kent hij een losse bevestigingswijze wat door sommigen alsnog als een struikelblok kan worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kofferbakmat Golf 7

 

2. Kofferbakmat op maat – VW Golf 5 Variant, 6 Variant, 7 Variant & 8 Variant

 

In tegenstelling tot het vorige product, kies je met de kofferbakmat van Cargoods voor een exemplaar op maat gemaakt voor de VW Golf 5, 6, 7 én 8. Rijd je dus in het dagelijkse leven met één van voornoemde wagens; dan is deze kofferbakmat uiteraard een geschikte aanbeveling. Op basis van de online reviews kunnen we alvast stellen dat heel wat klanten overtuigd zijn van hun aankoop wat eveneens de mooie score van 5 sterren verklaart. Kortom, de moeite waard om deze mat even van naderbij te bekijken.

Zo blijkt de op maat gemaakte kofferbakmat van Cargoods vervaardigd uit 100% geurloos synthetisch rubber (TPE) wat enigszins bijdraagt aan de duurzaamheid én gebruiksvriendelijkheid. Dankzij de opstaande rand van 3 à 4 cm wordt tevens voorkomen dat er vuil- én/ of stofdeeltjes de bekleding kunnen bereiken, wat een extra pluspunt is tegenover tal van andere kofferbakmatten.

Verder blijkt de Cargoods kofferbakmat eenvoudig te reinigen, helemaal slijtvast, vuilafstotend en 100% waterdicht. Ben je dus nog op zoek naar een geschikte kofferbakmat voor je Golf 7 variant; aarzel dan niet en neem even een kijkje.

 

Voordelen:

Materiaal: de kofferbakmat blijkt vervaardigd uit duurzaam TPE materiaal; een soort geurloos synthetisch rubber.

Formaat: het betreft een op maat gemaakte kofferbakmat geschikt voor de VW Golf 5, 6, 7 én 8 Variant/ Station gerekend vanaf het bouwjaar 2007.

Gebruiksvriendelijk: de kofferbakmat is niet alleen vuilafstotend en waterdicht maar blijkt ook slijtvast en makkelijk te onderhouden.

Beschermrand: de mat wordt gekenmerkt door een opstaande beschermrand van 3 à 4 cm.

 

Nadelen:

Geen Hatchback: houd er rekening mee dat deze kofferbakmat niet geschikt is voor de VW Golf Hatchback modellen.

Geen antislip: in tegenstelling tot het vorige product, blijkt deze kofferbakmat niet voorzien van een antislip coating.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gledring kofferbakmat 

 

3. Gledring Rubbasol (Rubber) Kofferbakmat passend voor BMW X2 (F39) 2018

 

Ben je op zoek naar een geschikte mat om in de kofferbak van je BMW X2 (F39) te plaatsen? Dan is deze Gledring kofferbakmat – indien budget geen issue vormt – alvast het bekijken waard. Zo blijkt de mat alvast vervaardigd uit duurzaam antislip rubber dat ook nog eens makkelijk schoon te maken is en afgewerkt in een sportief neutraal zwart design.

De mat is eenvoudig te installeren en te verwijderen zodat je deze regelmatig even kunt uitkloppen/ schoonmaken indien nodig. Daarnaast is hij voorzien van een 1,8 cm hoog oplopende beschermrand waardoor de kans op vuil- én/ of stofdeeltjes ter hoogte van de bekleding aanzienlijk wordt verkleind. Het lijstje wordt overigens verder aangevuld met de benodigde certificaten gaande van brandbestendigheid tot geurproeven en ontvlambaarheid.

Ondanks de vele pluspunten werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. We stellen vast dat het om een vrij recente uitvoering gaat wat eventueel een verklaring zou kunnen zijn voor het uitblijven van online ervaringen.

 

Voordelen:

Formaat: het betreft een op maat gemaakte kofferbakmat die bedoeld is voor de BMW X2 (F39) vanaf het bouwjaar 2018.

Gebruiksvriendelijk: de kofferbakmat is niet alleen voorzien van een antislip coating maar blijkt tevens ook gekenmerkt door een hoge slijtvastheid, een unieke pasvorm en alle benodigde certificaten zoals brandbestendigheid.

Beschermrand: ook deze mat wordt gekenmerkt door een 1,8 cm hoog opstaande beschermrand aangevuld met een hoek van 90º.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven vermoeden dat de hoge prijs wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kofferbakmat Ford Focus

 

4. Rubber kofferbakmat met opdruk – Ford Focus Hatchback 2011-2018

 

Net zoals één van de vorige producten wordt ook deze kofferbakmat jou aangeboden door het reeds bekende merk Cargoods. De mat werd vervaardigd uit duurzaam en 100% geurloos rubber en voorzien van een kenmerkende opdruk van het model Ford Focus waarvoor deze bedoeld is. Ben je dus nog op zoek naar een geschikte Ford Focus kofferbakmat – rekening houdend met een bouwjaar van 2011 tot 2018 – dan is dit exemplaar van Cargoods het bekijken waard.

De mat is eenvoudig te installeren en voorzien van een handig antislip oppervlak zodat de lading tijdens de rit mooi en stabiel blijft liggen. Dit wordt verder aangevuld met antislipnoppen ter hoogte van de rugzijde én een stevige opstaande beschermrand waardoor vuil- én/ of stofdeeltjes maar moeilijk tot aan de bekleding komen.

Daarnaast blijkt de mat niet alleen waterdicht maar tevens ook vuilafstotend en eenvoudig te reinigen. Desondanks werden er nog geen reacties geplaatst wat het voor ons moeilijker maakt om jou alsnog advies te geven over de gebruikerservaringen.

 

Voordelen:

Materiaal: de kofferbakmat werd gefabriceerd op basis van geurloos rubber.

Antislip: de mat werd niet alleen uitgerust met een antislip oppervlak maar is tevens ook voorzien van antislipnopper ter hoogte van de rugzijde.

Handig in gebruik: de mat werd speciaal op maat gemaakt voor de Ford Focus Hatchback automodellen van 2011 tot 2018. Hij kent hierbij een relatief licht gewicht, is eenvoudig te installeren en reinigen, 100% waterdicht en vuilafstotend.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ook hier durven we stellen dat het prijskaartje misschien wat hoger ligt dan gemiddeld verwacht.

Niet universeel: houd er rekening mee dat het een op maat gemaakte kofferbakmat betreft die slechts in bepaalde auto’s kan worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kofferbakmat Volvo V60

 

5. Kofferbakmat op maat Volvo V60 Stationwagen vanaf 2011 – PFA Trunkmat

 

We sluiten het rijtje af met de op maat gemaakte kofferbakmat voor de Volvo V60 stationwagen rekening houdend met een vertrekkend bouwjaar vanaf 2011. De mat wordt geleverd door PFA Trunkmat en kent een relatief hoog prijskaartje, wat eveneens een mogelijke verklaring zou kunnen zijn voor het gebrek aan online reacties. 

Toch lijkt de mat de moeite waard om even van naderbij te bekijken. Zo valt op dat de mat voornamelijk uit hoogwaardig rubber vervaardigd blijkt en daarbij voorzien is van de nodige antislip coatingen. Op die manier blijft de mat niet alleen stevig in de kofferbak van je wagen liggen maar wordt tevens ook voorkomen dat getransporteerde voorwerpen gaan verschuiven.

Doordat de mat 100% waterdicht én vuilafstotend blijkt én daarnaast eenvoudig te reinigen is; hoef je niet meteen te panikeren indien er bijvoorbeeld een blik verf gemorst wordt. Bovendien zorgt de licht opstaande rand voor extra bescherming ten aanzien van de bekleding.

 

Voordelen:

Beschermrand: net zoals de meeste andere kofferbakmatten, blijkt ook dit exemplaar uitgerust met een licht opstaande beschermrand.

Materiaal: de mat werd gemaakt uit duurzaam rubber en voorzien van de nodige antislip coatingen.

Handig in gebruik: de mat is eenvoudig te installeren en blijkt daarnaast waterdicht, vuilafstotend en bijzonder eenvoudig schoon te maken.

 

Nadelen:

Niet universeel: ben je op zoek naar een universele kofferbakmat dan ben je er echter aan voor de moeite.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kofferbakmatten Koopgids

 

Aangezien heel wat mensen de kofferbak van hun wagen gebruiken om van alles te vervoeren, is het misschien wel een goede aanbeveling om te kiezen voor een bijpassende bescherming. Tegenwoordig bestaan er dan ook diverse soorten kofferbakmatten in allerlei vormen, formaten, materialen en uitvoeringen wat de keuze er niet bepaald makkelijker op maakt. We willen jou daarom warm aanbevelen om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende kofferbakmatten en bijkomende aanbiedingen of promoties met elkaar te vergelijken.

Waarom kiezen voor een kofferbakmat?

Ben je regelmatig met je wagen de baan op en gebruik je de kofferbak om allerhande materialen, voorwerpen en attributen te vervoeren, dan is het misschien wel aangewezen om de kofferbak zo optimaal mogelijk te beschermen. Kies daarom voor een stevige én stootvaste kofferbakmat op maat van je wagen zodat de kans op eventuele beschadigingen, krassen en vuildeeltjes tot een minimum wordt beperkt.

Doordat steeds meer gebruikers het nut van een degelijke kofferbakmat lijken in te zien, kunnen we ons vandaag de dag dan ook beroepen op een bijzonder uitgebreid assortiment bestaande uit diverse materialen, modellen, formaten en prijskaartjes. 

 

Het formaat in functie van het model van je wagen

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een geschikte kofferbakmat dan is het uiteraard aangewezen om aandachtig te zijn voor het merk en het model van je wagen. Het spreekt voor zich dat de kofferbak van een Volvo V70 er bijvoorbeeld net iets anders zal uitzien dan die van een traditionele Ford Focus. Elke wagen en elk model kent zijn eigen specifieke afmetingen waarmee je rekening zult moeten houden.

Tegenwoordig bestaat tevens de optie om te kiezen voor een universele kofferbakmat die – zoals de naam reeds laat uitschijnen – in meerdere voertuigen zijn dienst lijkt te bewijzen.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Daarnaast typeert het ruime aanbod zich tevens door de verschillende gebruikte materiaalsoorten. Hoewel de meeste kofferbakmatten uit duurzaam en makkelijk te onderhouden velours vervaardigd blijken, kun je tegenwoordig ook kiezen voor exemplaren uit rubber, vilt, kunststof, stof, polyester of synthetisch rubber. 

Houd bij de materiaalkeuze steeds het onderhoud en eventuele schoonmaakwerk voor ogen. Kun je de kofferbakmat schoonmaken of niet en indien ja; op welke manier? Is de kofferbakmat eenvoudig te stofzuigen dan wel schoon te maken met een vochtig doekje? Allemaal factoren die een invloed zouden kunnen hebben op het moment van de keuze.

Extra kenmerken en opties in verhouding tot de prijs

Tot slot willen we nog even enkele – al dan niet bijkomende – kenmerken onder de aandacht brengen die misschien wel eens een meerwaarde zouden kunnen betekenen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een stevige kofferbakmat inclusief antislip onderkant én bumperbedekking. Dergelijke extra’s zouden alvast als een extra pluspunt kunnen worden beschouwd voor mensen met huisdieren. Op die manier kun je hond(en) eenvoudig in de kofferbak installeren zonder daarbij te moeten vrezen voor krassen, beschadigingen, stof en/ of andere vuildeeltjes.

Bedenk daarnaast ook even hoe het zit met de installatie/ montage ervan die vaak samenhangt met het formaat en het type kofferbakmat. Is de mat bedoeld om enkel het oppervlak van de kofferbak te beschermen of heb je gekozen voor een exemplaar waarbij ook de achterkant van de zitting én de zijkanten worden beschermd? Op basis daarvan kun je wederom kiezen voor een kofferbakmat met bijbehorende antislip onderkant of een mat die je – door middel van velcro dan wel koordjes – eenvoudig aan de zitting van je wagen kunt vastklikken.

Uiteraard zal dit alles wel zijn prijskaartje hebben. Zo kan de prijs van een degelijke kofferbakmat makkelijk variëren van ongeveer 8 à 10 euro tot maar liefst 170 à 180 euro voor een op maat gemaakt exemplaar. Kortom, aan jou de keuze om te bepalen wat je verwachtingen, wensen en maximale budget zoal zijn.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES