Laatste update: 20.05.22

 

Beste jethelmen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de LS2 OF560 Round Jethelm kies je voor een unieke en makkelijk te dragen jethelm waarvan de buitenschaal uit comfortabel en lichtgewicht polycarbonaat werd vervaardigd. Daartegenover staat de MT Street Jethelm die gelijk opvalt vanwege zijn prachtige mat zwarte design en diverse pasvorm mogelijkheden. Om de keuze enigszins iets of wat te vervolledigen, hebben we in de onderstaande tabel nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van voor- en nadelen. Bekijk ze even en hopelijk zit er iets tussen dat aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste jethelmen (Reviews) van 2022

 

Het ruime aanbod jethelmen kan wel eens voor verwarring en stress zorgen. Want zeg nu zelf; kies je beter voor een IS2 jethelm of Shoei jethelm dan wel voor een jethelm van HJC, een MT jethelm of een Caberg jethelm. Wij zetten alvast enkele toppertjes, 7 om precies te zijn, op een rijtje rekening houdend met de online reviews en het advies vermeld van klanten en ervaren motards. Neem rustig de tijd om de opties met elkaar te vergelijken alvorens je er de voor jou beste jethelm uitkiest. En wie weet ga je wel naar huis met één van de populairste helmen uit het rijtje dan wel een aanbieding of het exemplaar met de laagste prijs.

 

1. LS2 OF560 Round Jethelm Motorhelm Maat XS Polycarbonaat

 

Tussen de goedkope helmen zul je alvast deze jethelm met vizier van het bekende, en misschien ook wel meteen het beste, merk LS2 kunnen spotten. De OF560 Roudn jethelm, met een opvallend glanzend blauw design, wordt jou aangeboden in een maat XS maar blijkt nog in tal van andere formaten te bestellen tegen een betaalbaar en aannemelijk prijskaartje.

De helm blijkt bovendien vervaardigd uit duurzaam polycarbonaat en voorzien van een uitneembare én wasbare binnenvoering die berust is op veiligheid en comfort. Dit wordt aangevuld met een helder lang antikrasvizier en een praktische micrometic kinband snelsluiting. Kortom, niet alleen de geschikte motor jethelm maar eveneens een veilige jethelm voor op de scooter.

Een blik op de online reviews toont dan ook gelijk heel wat positieve adviezen van klanten aan wat betreft de pasvorm en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding wat resulteert in een mooie eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je kunt de binnenvoering makkelijk en snel uit de helm verwijderen en bovendien ook wassen. Verder geniet je ook een kinband snelsluiting waarmee je de helm snel kunt vastklikken.

Vizier: deze unieke jethelm is verder eveneens uitgerust met een lang en helder vizier dat ook nog eens krasbestendig blijkt.

Veiligheid: na productie is deze helm meerdere malen getest en 100% veilig bevonden wat resulteert in het ECE-22.05 label.

 

Nadelen:

Design: het blauwe design zou door sommigen weliswaar als iets te opvallend kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. MT Street Jethelm Motorhelm Maat S Polycarbonaat Unisex

 

Binnen dezelfde prijsklasse kun je eveneens opteren voor deze unieke MT Street jethelm, opvolger van de bekende en designvolle MT Zyclo én afkomstig van het bekende merk MT Helmets. Op basis van de online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren lijkt het hier alvast om een topproduct te gaan dat overigens werd goedgekeurd volgens de Europese normen en regels.

Net zoals het vorige exemplaar blijkt ook deze prachtige jethelm voornamelijk vervaardigd uit duurzaam polycarbonaat aan de buitenkant. De zachte binnenvoering, die eveneens uitneembaar én wasbaar blijkt, staat garant voor comfort en optimaal gebruiksgemak. Dit geheel wordt verder afgewerkt met een handige microlock sluiting en een helder vizier. Ideaal voor gebruik op de motor of scooter.

Deze unisex jethelm kent een totaal gewicht van amper 950 gram en blijkt beschikbaar in maar liefst 5 verschillende pasvormen en ruim 7 kleuren en prints. Geen zorgen dus indien een S net iets te krap zit en je de matte zwarte kleur maar niets vindt.

 

Voordelen:

Materiaal: de buitenschaal van deze unieke jethelm blijkt voornamelijk uit stevig polycarbonaat te zijn vervaardigd.

Vizier: de helm wordt verder afgewerkt met een helder vizier dat bovendien 100% krasbestendig blijkt te zijn.

Gebruiksgemak: het lichte gewicht van de helm draagt alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Verder dragen ook de uitstekende pasvorm en de praktische microlock sluiting hieraan bij.

 

Nadelen:

Prijzig: ondanks de betaalbare prijs lijken sommige klanten hier alsnog over te struikelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Moto H45 Jethelm, scooterhelm, motorhelm, snorfietshelm, Vintage, M

 

Door te kiezen voor de opvallende H45 “Vintage White” jethelm, jou aangeboden en geleverd door Moto Helmets, kies je voor een combinatie van veiligheid, hoogwaardige afwerking én stijl! Het zal je dan ook niet verwonderen dat hier een dito prijskaartje aan vasthangt wat hem jammer genoeg minder toegankelijk maakt voor het grote publiek. Echter lijken de meeste klanten, gezien de mooie eindbeoordeling van 5 sterren, zich daar niet meteen aan te storen.

Zo blijkt de helm voorzien van een duurzame buitenschaal uit lichtgewicht thermopolymeer die bijdraagt aan het uiteindelijke draagcomfort. Dit wordt gecombineerd met een comfortabele binnenvoering die zich perfect aan de vorm van je hoofd aanpast en gedeeltelijk te verwijderen én wassen is. Bovendien wordt dit alles afgewerkt met een stevige click-n-secure kinband sluiting en een bijbehorend licht getint vizier.

Ben je dus op zoek naar een opvallende jethelm met retro of vintage-achtig design dan is dit exemplaar de echte “number 1”. Bovendien is hij beschikbaar in meerdere andere vintage kleurtjes en designs en diverse pasvormen.

 

Voordelen:

Formaat: deze helm blijkt geschikt voor personen met een hoofdomtrek van 57 à 58 cm, wat overeenkomt met een standaard pasvorm M. Echter kun je hem nog in tal van andere formaten bekomen.

Buitenschaal: de buitenschaal blijkt vervaardigd uit thermopolymeer dat, vanwege zijn extreem lichte gewicht, probleemloos bijdraagt aan het uiteindelijke draagcomfort.

Voering: je kunt de binnenvoering van de helm er gedeeltelijk afnemen en wassen zodanig dat deze altijd proper en hygiënisch blijft. Verder zorgt de driedimensionale vorm van de binnenvoering voor een optimale pasvorm.

 

Nadelen:

Prijzig: mocht je van plan zijn om deze jethelm in het winkelmandje te plaatsen dan zul je daar net iets meer budget voor hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Scorpion EXO-Combat Evo Rockstar Gold Jet Jethelm Maat XL

 

De Scorpion jethelm, afkomstig uit de bekende Scorpion EXO serie, wordt gekenmerkt door een ruime XL pasvorm die overeenkomt met een hoofdomtrek van 60 à 61 cm. Gelukkig blijkt dit type helm eveneens beschikbaar in een maatje S, M of XXL waardoor er vast en zeker wel iets voor jou tussenzit.

Net zoals de vorige helmen uit dit lijstje, blijkt ook deze unisex jethelm voor volwassenen voorzien van een stevige doch lichtgewicht polycarbonaat buitenschaal. Dit wordt aangevuld met een zachte comfortabele binnenvoering die een optimale pasvorm garandeert en bovendien uitneembaar én wasbaar blijkt te zijn. De bijbehorende snelsluiting alsook het lange heldere vizier dragen bij aan de veiligheid en het uiteindelijke gebruiksgemak.

Verder valt deze helm meteen op vanwege zijn stoere ietwat “badass” design waarbij een zwart mat canvas gecombineerd wordt met gouden prints en het logo “Rockstar”. Klanten die deze helm gekocht hebben, zijn duidelijk overtuigd van zijn kwaliteiten en nemen er het hoge prijskaartje maar wat graag bij.

 

Voordelen:

Pasvorm: deze helm is voornamelijk bedoeld voor personen met een hoofdomtrek van 60 à 61 cm, wat overeenkomt met een pasvorm XL. Echter kun je hem ook in een XXL pasvorm of maatje S, M aankopen.

Buitenschaal: de buitenschaal van deze “badass” jethelm blijkt voornamelijk uit polycarbonaat te bestaat. Een duurzaam doch licht gewicht dat meteen bijdraagt aan de veiligheid en het draagcomfort.

Handig in gebruik: het betreft een volledig gesloten jethelm die is afgewerkt met een lang en helder vizier én bijbehorende snelsluiting.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: in vergelijking met de andere jethelmen uit deze lijst, blijkt dit product alvast niet voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vito Moda jethelm mat Notte Unisex Jethelm Polycarbonaat

 

Na het zien van het vorige prijskaartje, lijkt deze jethelm van Vito wel een aanbieding te zijn hoewel hij toch een tikkeltje duurder is dan de eerste 2 modellen uit onze selectie. Desondanks reageren klanten bijzonder enthousiast over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit wat resulteert in een mooie eindscore van maximaal 5 sterren.

Zo blijkt de Moda jethelm van Vito gekenmerkt door een kwalitatieve buitenschaal vervaardigd uit lichtgewicht polycarbonaat wat bijdraagt aan het draagcomfort. Dit wordt opnieuw gecombineerd met een zachte comfortabele binnenvoering die instaat voor een comfortabele en ondersteunende pasvorm. Bovendien is het mogelijk om, indien gewenst, de oorpads te verwijderen en te wassen.

Het geheel wordt verder aangevuld met een fashion design in mat zwart Notte, een gebruiksvriendelijke veiligheidssluiting en een helder vizier. Dankzij het aanwezige ECE label, ben je er zeker van dat deze jethelm overal in Europa mag worden gedragen.

 

Voordelen:

ECE label: volgens het ECE label voldoet deze jethelm aan alle mogelijke Europese normen en regels en kan hij dus overal in Europa worden gebruikt.

Formaat: je hebt de mogelijkheid om de helm in verschillende maten te bestellen variërend van XS tot XL.

Onderhoud: je kunt de oorpads makkelijk verwijderen en in de wasmachine aan een grondige reinigingsbeurt onderwerpen.

 

Nadelen:

Geen zonnevizier: ben je bewust op zoek naar een jethelm met zonnevizier dan is dit exemplaar misschien niet de allerbeste optie uit de selectie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Caberg Jethelm Freeride Brushed motorhelm Unisex Polycarbonaat 

 

Met een gewicht van amper 850 gram is deze Freeride Brushed motorhelm van Caberg niet alleen de kleinste maar ook veruit de lichtste jethelm momenteel op de markt. Hij wordt geleverd inclusief een vizier dat je eigenhandig én geheel naar wens, al dan niet op de helm kunt monteren. Verder valt hij meteen op vanwege zijn aparte design waarin een bruin/bronzen look inclusief metallic geschuurde afwerking centraal staan.

Qua materiaalgebruik heeft men voor de buitenkant gekozen om te werken met tricomposite materiaal in combinatie met een in leder afgewerkte binnenvoering. Wat niet alleen resulteert in een lichte jethelm maar ook comfortabele pasvorm. De microlock kinbandsluiting inclusief antidiefstalring en de uitneembare/wasbare wangkussens zorgen eveneens voor draagcomfort én veiligheid.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen online reviews werden geplaats. Dat zou mogelijks te maken kunnen hebben met het hoge prijskaartje.

 

Voordelen:

Pasvorm: je kunt deze unieke jethelm aankopen in verschillende formaten gaande van XS tot XL.

Comfort: de combinatie van het lichte gewicht en de gebruikte materialen zorgen alvast voor een optimaal draagcomfort.

Onderhoud: het is mogelijk om de wangkussentjes te verwijderen en zelfs in de wasmachine te stoppen.

Veiligheid: hij is voorzien van het ECE-22.05 keurmerk dat aantoont dat de helm meermaals werd getest en 100% goedgekeurd/ veilig bevonden is.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg wel even wijzen op het hogere prijskaartje dat door sommigen als een struikelblok kan worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Nolan Jethelm N21 Classic 010-XXXL Unisex Polycarbonaat

 

We sluiten het rijtje van topproducten af met deze unieke Nolan jethelm die meteen opvalt vanwege zijn extreem grote XXXL pasvorm. Wat hem vooral geschikt maakt voor volwassenen mannen en vrouwen. Met de Nolan N21 kies je bovendien voor de opvolger van de eerder uitgebrachte Nolan N20 jethelm, wat zich meteen uit in heel wat verbeteringen.

Zo blijkt de Nolan N21 jethelm voorzien van een handig bedienbaar VPS zonnevizier aangevuld met een micrometric snelsluiting kinriem inclusief bijbehorende helmet lock ring. Qua materialen blijkt de buitenschaal vervaardigd uit duurzaam Lexan in combinatie met een zachte uitneembare én wasbare binnenvoering. Kortom, alles wat nodig is om je op de Europese wegen te begeven en dit wordt nog eens bevestigd met het ECE-22.05 keurmerk.

Opnieuw moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen klanten hebben gereageerd. We durven vermoeden dat het product nog niet zolang beschikbaar staat op de pagina.

 

Voordelen:

Vizier: de helm is uitgerust met een degelijke zonnevizier dat gemonteerd wordt tussen de buiten- en binnenschaal en is afgewerkt met UV400 zonneprotectie. Daarnaast blijkt het vizier ook krasbestendig.

Binnenvoering: net zoals bij de andere helmen uit deze selectie, is het ook hier mogelijk om de binnenvoering te verwijderen en te wassen.

Buitenschaal: de buitenschaal blijkt voornamelijk uit duurzaam Lexan te zijn vervaardigd. Dat is een bepaald type polycarbonaat dat bekend staat vanwege zijn uitstekende kwaliteit en lichte gewicht.

 

Nadelen:

Geen pasvorm: jammer genoeg blijkt deze jethelm momenteel enkel en alleen beschikbaar in een pasvorm XXXL.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jethelmen Koopgids

 

De zoektocht naar een geschikte jethelm verloopt misschien niet altijd van een leien dakje en dat heeft dan in de meeste gevallen vooral te maken met het ruime assortiment. Het kan misschien helpen door te focussen op bepaalde factoren zoals de pasvorm, het design, de prijs en de verschillende soorten helmen. Alvorens je de verschillende jethelmen, en eventuele aanbiedingen, met elkaar gaat vergelijken, willen wij jou graag het advies geven om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen. 

Wat is een jethelm en wanneer gebruik je die?

Een jethelm, door sommigen ook pothelm of pilotenhelm genoemd, is bedoeld ter bescherming van het hoofd zodra je met de motor, scooter, bromfiets of snorfiets te baan op gaat. In tegenstelling tot een traditionele motorhelm; wordt bij een jethelm een gedeelte van het aangezicht vrijgelaten waardoor het voornamelijk de oren alsook een gedeelte van het voorhoofd zijn die zullen worden bedekt. 

Net zoals motorhelmen, worden ook jethelmen in tal van formaten, pasvormen, kleuren en designs aangeboden wat meteen de verschillende prijskaartjes kan verklaren. Uiteraard blijft het belangrijk om kwaliteit steeds voorop te zetten aangezien het gebruik van een jethelm voornamelijk bedoeld is om je hoofd 100% bescherming te bieden indien je zou vallen. Wees bijgevolg niet te impulsief en neem rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden en opties tegenover elkaar af te wegen.

 

Welke mogelijkheden biedt het dragen van een jethelm?

Zoals hierboven reeds min of meer aangegeven, wordt het gebruik van een jethelm in eerste instantie aangeraden om voldoende beschermd te baan op te kunnen. Stel dat je om één of andere reden toch ten val komt, dan ben je toch net iets meer beschermd dan wanneer je zonder enige vorm van bescherming de baan op gaat. Op die manier kun je de kans op een eventueel groter en/ of blijvend letsel aanzienlijk verminderen.

Daarnaast biedt het gebruik van een jethelm ook iets meer vrijheid en bijgevolg een ruimer kijkveld. Aangezien een groot deel van het aangezicht gewoon vrij blijft, wordt je blik ruimer waardoor je bepaalde verkeerssituaties misschien iets vlugger kunt inschatten. En bovendien is het ook gewoon veel makkelijker en comfortabeler voor brildragers.

 

Het type jethelm in functie van de pasvorm en het materiaal

Dat er heel wat jethelmen op de markt gebracht zijn, hoeft ondertussen niet meer vernoemd te worden. Echter, zorgt het ruime en uitgebreide assortiment juist wel voor heel wat meer keuzestress. Toch kun je de zoektocht een pak grondiger aanpakken door je bijvoorbeeld te focussen op het gebruik van bepaalde materialen en de pasvorm. 

Zo kies je bij voorkeur voor een unieke buitenschaal vervaardigd uit polycarbonaat of thermopolymeer. Dergelijke materialen zijn bijzonder stevig en kwalitatief hoogstaand maar tegelijk toch licht van gewicht waardoor je niet alleen bijdraagt aan de veiligheid maar ook aan het uiteindelijke draagcomfort. Dit kun je afwerken in combinatie met een zachte, eventueel uitneembare binnenvoering uit leer of koudschuim die zich meteen aanpast aan de vorm van het hoofd. Zorg er tevens ook voor dat de helm is afgewerkt met een praktische doch veilige kinbandsluiting, eventueel met bijbehorend extra slot, zodat je de helm nog net iets meer kunt aanspannen indien nodig om de perfecte pasvorm te creëren.

 

Eventuele extra kenmerken en accessoires

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou perfecte jethelm, zul je merken dat bepaalde exemplaren net iets meer mogelijkheden lijken aan te bieden. Zo kan het handig zijn indien de helm voorzien is een langwerpig helder vizier, eventueel aangevuld met een specifiek zonnevizier. Op die manier kun je te allen tijde een goed zicht op de baan behouden.

Verder raden wij jou aan om uit te kijken naar een jethelm waarvan je de binnenvoering, gedeeltelijk of in zijn geheel, kunt verwijderen en wassen. Op die manier blijft de helm altijd proper en 100% hygiënisch, wat uiteraard een echte meerwaarde betekent.

Design en budget

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het design en het uiteindelijke prijskaartje. Het spreekt voor zich dat de uiteindelijke prijs afhankelijk wordt van de combinatie van bepaalde factoren zoals de gebruikte materialen, de pasvorm, de extra opties en het design. Zo zal een jethelm met prachtig vintage design inclusief zonnevizier en unieke kinbandsluiting duurder uitvallen dan een exemplaar afgewerkt in een effen zwarte kleur zonder vizier en/ of speciale kinbandsluiting.

Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en of je van plan bent om de jethelm regelmatig te gebruiken. Welke verwachtingen heb je en welk budget wil en kun je maximaal aan een dergelijke helm spenderen? Het lijkt ons evengoed een aanbeveling om diverse outlet stores te bezoeken aangezien je daar vaak wel eens een mooi koopje kunt doen!

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES