11 beste Jethelmen Test Van 2024

Laatste update: 15.06.24

 

Beste jethelmen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Vinz Fiori Jethelm Blauw met Witte Strepen, kies je voor een duurzame jethelm die – dankzij de ECE-22.05 certificering – is goedgekeurd voor gebruik op motoren, brommer, scooters, quads en trikes. Daartegenover staat de MT Street Jethelm die gelijk opvalt vanwege zijn prachtige mat zwarte design en diverse pasvorm mogelijkheden. Om de keuze enigszins iets of wat te vervolledigen, hebben we in de onderstaande tabel nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van voor- en nadelen. Bekijk ze even en hopelijk zit er iets tussen dat aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

11 beste jethelmen (Reviews) van 2024

 

Het ruime aanbod jethelmen kan wel eens voor verwarring en stress zorgen. Want zeg nu zelf; kies je beter voor een IS2 jethelm of Shoei jethelm dan wel voor een jethelm van HJC, een MT jethelm of een Caberg jethelm. Wij zetten alvast enkele toppertjes, 7 om precies te zijn, op een rijtje rekening houdend met de online reviews en het advies vermeld van klanten en ervaren motards. Neem rustig de tijd om de opties met elkaar te vergelijken alvorens je er de voor jou beste jethelm uitkiest. En wie weet ga je wel naar huis met één van de populairste helmen uit het rijtje dan wel een aanbieding of het exemplaar met de laagste prijs.

 

1. Vinz Fiori Jethelm Blauw met Witte Strepen / Scooterhelm / Brommerhelm / Motorhelm

 

Of je met de Vinz Fiori ook meteen voor één van de goedkope jethelmen uit het rijtje kiest, valt misschien nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit, duurzaamheid en design wat resulteert in heel wat positieve reviews en een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren. De moeite waard om deze jethelm – van wat misschien wel als het beste merk kan worden beschouwd – eens even onder de loep te nemen.

Zo valt de jethelm in eerste instantie al meteen op vanwege zijn lichtblauwe design met witte doorlopende strepen. Echter, kun je deze motor jethelm – die eveneens dienst kan doen als scooter jethelm – nog in tal van andere kleuren en designs aanschaffen. De helm kent daarbij een maat M en blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam polycarbonaat.

Maar dat is nog lang niet alles want verder wordt het gebruiksgemak aangesterkt door de aanwezigheid van een praktische kinband snelsluiting, een makkelijk hanteerbaar vizier en zachte uitneembare wasbare oorpads. Let wel; doordat de helm vrij klein uitvalt, is het verstandig om een maatje groter te bestellen.

 

Voordelen:

Maat: de helm wordt jou aangeboden in een maat M maar blijkt beschikbaar in diverse maten gaande van XS tot en met XL.

Handig in gebruik: de helm is voorzien van een stevige kinband snelsluiting, een makkelijk hanteerbaar vizier en uitneembare oorpads die tevens 100% wasbaar blijken.

Certificaat: de helm werd ECE-22.05 goedgekeurd en blijkt daarbij niet alleen geschikt voor scooters en motoren maar tevens ook voor brommers, quads en trikes.

 

Nadelen:

Prijzig: in vergelijking met diverse andere jethelmen, wordt meteen duidelijk dat dit model niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. MT Street Jethelm Motorhelm Maat S Polycarbonaat Unisex

 

Binnen dezelfde prijsklasse kun je eveneens opteren voor deze unieke MT Street jethelm, opvolger van de bekende en designvolle MT Zyclo én afkomstig van het bekende merk MT Helmets. Op basis van de online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren lijkt het hier alvast om een topproduct te gaan dat overigens werd goedgekeurd volgens de Europese normen en regels.

Net zoals het vorige exemplaar blijkt ook deze prachtige jethelm voornamelijk vervaardigd uit duurzaam polycarbonaat aan de buitenkant. De zachte binnenvoering, die eveneens uitneembaar én wasbaar blijkt, staat garant voor comfort en optimaal gebruiksgemak. Dit geheel wordt verder afgewerkt met een handige microlock sluiting en een helder vizier. Ideaal voor gebruik op de motor of scooter.

Deze unisex jethelm kent een totaal gewicht van amper 950 gram en blijkt beschikbaar in maar liefst 5 verschillende pasvormen en ruim 7 kleuren en prints. Geen zorgen dus indien een S net iets te krap zit en je de matte zwarte kleur maar niets vindt.

 

Voordelen:

Materiaal: de buitenschaal van deze unieke jethelm blijkt voornamelijk uit stevig polycarbonaat te zijn vervaardigd.

Vizier: de helm wordt verder afgewerkt met een helder vizier dat bovendien 100% krasbestendig blijkt te zijn.

Gebruiksgemak: het lichte gewicht van de helm draagt alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Verder dragen ook de uitstekende pasvorm en de praktische microlock sluiting hieraan bij.

 

Nadelen:

Prijzig: ondanks de betaalbare prijs lijken sommige klanten hier alsnog over te struikelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Shark S-Drak 2 Carbon Skin Motorhelm jethelm Carbon Zilver Zwart – Maat L

 

Moet je dringend een (nieuwe) valhelm kopen en besluit je daarmee op zoek te gaan naar een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke jethelm? Dan kunnen wij jou alvast dit exemplaar van Shark warm aanbevelen. Zijn multifunctionele karakter – waarbij hij niet alleen als motor jethelm maar tevens ook scooter jethelm functioneert – in combinatie met een superieure kwaliteit en fraai design maken van deze valhelm alvast een echt toppertje.

De S-Drak 2 Carbon jethelm van Shark maakt gebruik van een lichtgewicht doch bijzonder stevige carbonfiber buitenschaal waardoor deze jethelm – in tegenstelling tot diverse gelijkaardige toppertjes – amper 1000 gram weegt en bijgevolg comfortabel is om dragen. De helm wordt jou aangeboden in een Europese maat L maar blijkt daarnaast nog in tal van andere maten voorhanden waarbij een normale standaard pasvorm wordt gehanteerd.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij de uitneembare en 100% wasbare binnenvoering die ook nog eens vochtafdrijvend én antibacterieel blijkt. Het plaatje is pas helemaal compleet dankzij de snelsluiting kinband, het afneembare kinstuk, de Shark easy fit voor brildragers technologie en het geïntegreerde antikras vizier. Jammer genoeg werden tot op heden nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Brildragers: dankzij de geïntegreerde Shark easy fit, is deze jethelm eveneens geschikt om door brildragers te worden gebruikt.

Vizier: de helm is uitgerust met een ingebouwd antikrasvizier dat bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Binnenvoering: de binnenvoering is niet alleen antibacterieel en vochtafdrijvend maar blijkt ook uitneembaar en bijgevolg 100% wasbaar.

Materiaal: de buitenschaal van deze jethelm werd vervaardigd uit duurzaam carbonfiber en weegt daarmee amper 1000 gram.

 

Nadelen:

Geen retro: ben je op zoek naar een retro jethelm dan is dit model van Shark misschien niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Beon Design Luxe Fashionhelm – Mat zwart – Jethelm – Scooterhelm – Motorhelm – L/58.5

 

Ben je niet alleen op zoek naar duurzaamheid en kwaliteit, maar hecht je tevens ook veel belang aan design? Dan is deze luxe fashionhelm van het bekende merk Beon, misschien wel wat voor jou. De mat zwarte helm met bijbehorende rode, grijze en bruine accenten zorgt voor een instant retro-gevoel en zorgt ervoor dat je in stijl door de straten kunt scheuren.

De jethelm retro van Beon blijkt daarbij voornamelijk vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal en gekenmerkt door een maat L die overeenkomt met een hoofdomtrek van ongeveer 58,5 cm. Is de valhelm te groot dan wel te klein, dan kun je hem bestellen in één van de andere beschikbare maten gaande van XS tot en met XXL. Zijn gebruiksgemak wordt aangevuld met een ECE 22.05 certificering, een licht getint vizier, een microlock sluiting en een uitneembare binnenkant.

Wil je deze jethelm kopen dan zul je wel rekening moeten houden met een hoger prijskaartje. Toch lijken de meeste klanten daar geen probleem van te maken, getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Maat: de helm wordt jou aangeboden in een maat L die overeenkomt met een hoofdomtrek van 58,5 cm maar blijkt daarnaast in een maat XS tot XXL voorhanden.

Design: deze fashion valhelm met luxe binnenwerk en dito afwerkingsrand werd afgewerkt in een mat zwarte kleur maar kan daarnaast ook in glanzend zwart, glanzend wit of mat titanium worden besteld.

Gebruiksvriendelijk: het licht getinte vizier, de verstelbare microlock sluiting en de uitneembare pads dragen alvast bij aan het gebruikscomfort.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier zou de prijs wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vito Moda jethelm mat Notte Unisex Jethelm Polycarbonaat

 

Na het zien van het vorige prijskaartje, lijkt deze jethelm van Vito wel een aanbieding te zijn hoewel hij toch een tikkeltje duurder is dan de eerste 2 modellen uit onze selectie. Desondanks reageren klanten bijzonder enthousiast over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit wat resulteert in een mooie eindscore van maximaal 5 sterren.

Zo blijkt de Moda jethelm van Vito gekenmerkt door een kwalitatieve buitenschaal vervaardigd uit lichtgewicht polycarbonaat wat bijdraagt aan het draagcomfort. Dit wordt opnieuw gecombineerd met een zachte comfortabele binnenvoering die instaat voor een comfortabele en ondersteunende pasvorm. Bovendien is het mogelijk om, indien gewenst, de oorpads te verwijderen en te wassen.

Het geheel wordt verder aangevuld met een fashion design in mat zwart Notte, een gebruiksvriendelijke veiligheidssluiting en een helder vizier. Dankzij het aanwezige ECE label, ben je er zeker van dat deze jethelm overal in Europa mag worden gedragen.

 

Voordelen:

ECE label: volgens het ECE label voldoet deze jethelm aan alle mogelijke Europese normen en regels en kan hij dus overal in Europa worden gebruikt.

Formaat: je hebt de mogelijkheid om de helm in verschillende maten te bestellen variërend van XS tot XL.

Onderhoud: je kunt de oorpads makkelijk verwijderen en in de wasmachine aan een grondige reinigingsbeurt onderwerpen.

 

Nadelen:

Geen zonnevizier: ben je bewust op zoek naar een jethelm met zonnevizier dan is dit exemplaar misschien niet de allerbeste optie uit de selectie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Caberg Jethelm Freeride Brushed motorhelm Unisex Polycarbonaat 

 

Met een gewicht van amper 850 gram is deze Freeride Brushed motorhelm van Caberg niet alleen de kleinste maar ook veruit de lichtste jethelm momenteel op de markt. Hij wordt geleverd inclusief een vizier dat je eigenhandig én geheel naar wens, al dan niet op de helm kunt monteren. Verder valt hij meteen op vanwege zijn aparte design waarin een bruin/bronzen look inclusief metallic geschuurde afwerking centraal staan.

Qua materiaalgebruik heeft men voor de buitenkant gekozen om te werken met tricomposite materiaal in combinatie met een in leder afgewerkte binnenvoering. Wat niet alleen resulteert in een lichte jethelm maar ook comfortabele pasvorm. De microlock kinbandsluiting inclusief antidiefstalring en de uitneembare/wasbare wangkussens zorgen eveneens voor draagcomfort én veiligheid.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen online reviews werden geplaats. Dat zou mogelijks te maken kunnen hebben met het hoge prijskaartje.

 

Voordelen:

Pasvorm: je kunt deze unieke jethelm aankopen in verschillende formaten gaande van XS tot XL.

Comfort: de combinatie van het lichte gewicht en de gebruikte materialen zorgen alvast voor een optimaal draagcomfort.

Onderhoud: het is mogelijk om de wangkussentjes te verwijderen en zelfs in de wasmachine te stoppen.

Veiligheid: hij is voorzien van het ECE-22.05 keurmerk dat aantoont dat de helm meermaals werd getest en 100% goedgekeurd/ veilig bevonden is.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg wel even wijzen op het hogere prijskaartje dat door sommigen als een struikelblok kan worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Nolan Jethelm N21 Classic 010-XXXL Unisex Polycarbonaat

 

We sluiten het rijtje van topproducten af met deze unieke Nolan jethelm die meteen opvalt vanwege zijn extreem grote XXXL pasvorm. Wat hem vooral geschikt maakt voor volwassenen mannen en vrouwen. Met de Nolan N21 kies je bovendien voor de opvolger van de eerder uitgebrachte Nolan N20 jethelm, wat zich meteen uit in heel wat verbeteringen.

Zo blijkt de Nolan N21 jethelm voorzien van een handig bedienbaar VPS zonnevizier aangevuld met een micrometric snelsluiting kinriem inclusief bijbehorende helmet lock ring. Qua materialen blijkt de buitenschaal vervaardigd uit duurzaam Lexan in combinatie met een zachte uitneembare én wasbare binnenvoering. Kortom, alles wat nodig is om je op de Europese wegen te begeven en dit wordt nog eens bevestigd met het ECE-22.05 keurmerk.

Opnieuw moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen klanten hebben gereageerd. We durven vermoeden dat het product nog niet zolang beschikbaar staat op de pagina.

 

Voordelen:

Vizier: de helm is uitgerust met een degelijke zonnevizier dat gemonteerd wordt tussen de buiten- en binnenschaal en is afgewerkt met UV400 zonneprotectie. Daarnaast blijkt het vizier ook krasbestendig.

Binnenvoering: net zoals bij de andere helmen uit deze selectie, is het ook hier mogelijk om de binnenvoering te verwijderen en te wassen.

Buitenschaal: de buitenschaal blijkt voornamelijk uit duurzaam Lexan te zijn vervaardigd. Dat is een bepaald type polycarbonaat dat bekend staat vanwege zijn uitstekende kwaliteit en lichte gewicht.

 

Nadelen:

Geen pasvorm: jammer genoeg blijkt deze jethelm momenteel enkel en alleen beschikbaar in een pasvorm XXXL.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Beon Design Luxe Fashionhelm

 

Tussen de goedkope jethelmen zul je zeker en vast dit model van Beon kunnen spotten. De lagere prijs kan de koper dan ook bijzonder goed waarderen. Deze jethelm kun je ook perfect gebruiken als motorhelm of scooterhelm.

De helm ziet et niet alleen luxueus uit maar is dat ook. Het strakke design kan zowel door vrouwen alsook door mannen worden gedragen. De helm heeft een maatje S en weegt amper 1000 gram waardoor het bijzonder comfortabel aanvoelt en toch voldoende bescherming biedt. Bovendien is deze helm goedgekeurd aan de nieuwe ECE normen. Je kunt verder de maat en het kleur zelf bepalen.

De koper is werkelijk helemaal overtuigd van de degelijkheid en de uitstekende kwaliteit van deze jethelm. In combinatie met het mooie design gaat het voor deze gebruiker hier wel degelijk om een topproduct.

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken uit het ruime assortiment jethelmen. Dit exemplaar wordt jou aangeboden door het bekende, misschien meteen ook wel het beste merk, Beon en is beschikbaar in diverse formaten. Wij zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje voor jou.

 

Voordelen:

Formaat: het is mogelijk om deze unieke jethelm in maar liefst 4 pasvormen te bekomen, van S tot en met XL.

Materiaal: bij de productie van deze jethelm heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam en hoogwaardig ABS materiaal. Vandaar ook de typische doch bijzonder prachtige titanium kleur.

Handig in gebruik: deze unisex helm kan zowel door mannen als vrouwen worden gebruikt en is voorzien van een handige licht getint vizier en een betrouwbare snelsluiting.

Kostenplaatje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van de betaalbare prijs.

 

Nadelen:

Pasvorm:een blik op de online beoordelingen toont vooral heel wat positieve reacties van klanten aan. Echter zou het toch een aanrader zijn om goed uit te kijken voor de pasvorm die vrij klein uitvalt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Vinz Helmen Mat Zwart Small

 

Zodra je de prijs van deze jethelm ziet dan zul je meteen het gevoel krijgen dat het hier wel eens om een jethelm aanbieding zou kunnen gaan. De helm is beschikbaar in verschillende maten van XS tot XL en kun je ook op de brommer of de scooter gebruiken.

De helm is bijzonder comfortabel en komt met heel wat opties. Zo kun je het vizier probleemloos naar boven schuiven en kun je de kinband gaan verstellen en aanpassen. Verder is het mogelijk om de oorpads eruit te halen en ze ook te gaan wassen.

Indien je besluit dat deze jethelm helemaal aan je verwachtingspatroon voldoet dan raden we jou wel aan om steeds 1 maatje groter te kiezen. De helm valt namelijk klein uit. Voor de rest merken we dat de kopers tevreden zijn over de degelijkheid en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van het product.

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen aan een degelijke jethelm? Dan loont het de moeite om dit product van Vinz alvast even van naderbij te bekijken. In vergelijking met sommige andere producten uit dit lijstje, zou het wel eens de jethelm met de laagste prijs kunnen zijn.

 

Voordelen:

Pasvorm: het is mogelijk om deze jethelm in diverse pasvormen aan te kopen van XS tot en met XL. Bovendien is het kinbandje verstelbaar en kun je de helm op die manier in meer of mindere mate aanpassen.

Handig in gebruik: het is niet alleen mogelijk om het vizier eenvoudig open te klikken maar daarnaast kun je ook de oorpads makkelijk uit de helm verwijderen. Zo kun je ze probleemloos wassen en hygiënisch houden.

 

Nadelen:

Te klein: ben je van plan om deze jethelm aan te kopen? Dan is het alvast een goede aanbeveling om de jethelm net iets groter aan te kopen dan je persoonlijke maat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Blauer Caber Ghost Rusty

 

Deze Blauer Caber Ghots jethelm zul je jammer genoeg niet meteen tussen de goedkope exemplaren kunnen spotten. De helm is namelijk iets duurder in vergelijking met de voorgaande modellen.

De helm kan zowel door mannen alsook door vrouwen gedragen worden en is beschikbaar in 3 verschillende maten. Zo kun je kiezen uit een M, een L of een XL. Doordat de helm amper 1150 gram weegt, zul je merken dat dit model bijzonder comfortabel is. Het vizier is helemaal krasbestendig en kan dus echt wel tegen een stootje. Verder kun je het mondstuk eraf halen net zoals ook de wangkussentjes.

Doordat er op dit moment nog geen online reviews geplaatst zijn, is het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent dit product. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want misschien is dit wel juist de jethelm waar jij naar op zoek was.

Mag het allemaal toch net een tikkeltje meer zijn? Dan zou je eventueel kunnen opteren om voor deze unieke Blauer Caber Ghost jethelm te kiezen. Om te weten te komen of deze helm al dan niet iets voor jou is, kun je alvast de voor- en nadelen ervan eens even grondig bekijken.

 

Voordelen:

Unisex: het grote pluspunt is dat de helm niet alleen door heren maar ook door dames kan worden gebruikt daar het om een unisex exemplaar gaat.

Formaat:je hebt de mogelijkheid om de jethelm in diverse formaten aan te kopen van M tot en met XL.

Handig in gebruik: de helm is bijzonder comfortabel en eenvoudig aan- en uit te trekken. Verder blijkt het vizier niet alleen kras- maar ook stootbestendig te zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om het mondstuk en de wangkussentjes te verwijderen en te wassen.

 

Nadelen:

Prijzig: heb je interesse in deze unieke jethelm? Dan zul je echter wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

11. Caberg Jet Freeride

 

Met deze jethelm van het bekende merk Caberg zul je maar beter iets meer budget voorzien. Het is niet meteen de goedkoopste helm maar ook zeker niet de duurste. De helm heeft een matte zwarte kleur en is beschikbaar in meerdere maten.

Dit model weegt amper 850 gram en is zowel voor mannen alsook voor vrouwen geschikt. Doordat deze jethelm ECE goedgekeurd werd, mag je er zeker van zijn dat deze voldoende bescherming biedt. Verder is er ook een handig vizier voorzien dat helemaal krasbestendig is.

Wij vinden het jammer dat we jou niet wat meer advies kunnen geven omtrent het product en de gebruikerservaring. We vermoeden dat de hogere prijs misschien sommige potentiële kopers wel kan afschrikken. Maar laat je hierdoor zeker niet van de wijs brengen en oordeel vooral zelf.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke jethelm van Caberg. Alvorens je beslist om deze helm aan te kopen, kan het best wel handig zijn om de voor- en nadelen ervan even grondig te bekijken. Om het voor jou makkelijk te maken, zetten we alle kenmerken even op een rijtje.

 

Voordelen:

Pasvorm: het is mogelijk om deze unieke jethelm is tal van verschillende pasvormen aan te kopen. De verstelbare kinband zorgt er bovendien voor dat je de helm meer of minder kunt aanspannen.

Gewicht: met een gewicht van slechts 850 gram is dit een bijzonder comfortabele helm.

ECE goedgekeurd: het is alvast een zekerheid om te weten dat de helm niet alleen getest maar ook goedgekeurd werd.

 

Nadelen:

Prijzig: echter zul je dan weer wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat iets duurder is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jethelmen Koopgids

 

De zoektocht naar een geschikte jethelm verloopt misschien niet altijd van een leien dakje en dat heeft dan in de meeste gevallen vooral te maken met het ruime assortiment. Het kan misschien helpen door te focussen op bepaalde factoren zoals de pasvorm, het design, de prijs en de verschillende soorten helmen. Alvorens je de verschillende jethelmen, en eventuele aanbiedingen, met elkaar gaat vergelijken, willen wij jou graag het advies geven om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen. 

Wat is een jethelm en wanneer gebruik je die?

Een jethelm, door sommigen ook pothelm of pilotenhelm genoemd, is bedoeld ter bescherming van het hoofd zodra je met de motor, scooter, bromfiets of snorfiets te baan op gaat. In tegenstelling tot een traditionele motorhelm; wordt bij een jethelm een gedeelte van het aangezicht vrijgelaten waardoor het voornamelijk de oren alsook een gedeelte van het voorhoofd zijn die zullen worden bedekt. 

Net zoals motorhelmen, worden ook jethelmen in tal van formaten, pasvormen, kleuren en designs aangeboden wat meteen de verschillende prijskaartjes kan verklaren. Uiteraard blijft het belangrijk om kwaliteit steeds voorop te zetten aangezien het gebruik van een jethelm voornamelijk bedoeld is om je hoofd 100% bescherming te bieden indien je zou vallen. Wees bijgevolg niet te impulsief en neem rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden en opties tegenover elkaar af te wegen.

 

Welke mogelijkheden biedt het dragen van een jethelm?

Zoals hierboven reeds min of meer aangegeven, wordt het gebruik van een jethelm in eerste instantie aangeraden om voldoende beschermd te baan op te kunnen. Stel dat je om één of andere reden toch ten val komt, dan ben je toch net iets meer beschermd dan wanneer je zonder enige vorm van bescherming de baan op gaat. Op die manier kun je de kans op een eventueel groter en/ of blijvend letsel aanzienlijk verminderen.

Daarnaast biedt het gebruik van een jethelm ook iets meer vrijheid en bijgevolg een ruimer kijkveld. Aangezien een groot deel van het aangezicht gewoon vrij blijft, wordt je blik ruimer waardoor je bepaalde verkeerssituaties misschien iets vlugger kunt inschatten. En bovendien is het ook gewoon veel makkelijker en comfortabeler voor brildragers.

 

Het type jethelm in functie van de pasvorm en het materiaal

Dat er heel wat jethelmen op de markt gebracht zijn, hoeft ondertussen niet meer vernoemd te worden. Echter, zorgt het ruime en uitgebreide assortiment juist wel voor heel wat meer keuzestress. Toch kun je de zoektocht een pak grondiger aanpakken door je bijvoorbeeld te focussen op het gebruik van bepaalde materialen en de pasvorm. 

Zo kies je bij voorkeur voor een unieke buitenschaal vervaardigd uit polycarbonaat of thermopolymeer. Dergelijke materialen zijn bijzonder stevig en kwalitatief hoogstaand maar tegelijk toch licht van gewicht waardoor je niet alleen bijdraagt aan de veiligheid maar ook aan het uiteindelijke draagcomfort. Dit kun je afwerken in combinatie met een zachte, eventueel uitneembare binnenvoering uit leer of koudschuim die zich meteen aanpast aan de vorm van het hoofd. Zorg er tevens ook voor dat de helm is afgewerkt met een praktische doch veilige kinbandsluiting, eventueel met bijbehorend extra slot, zodat je de helm nog net iets meer kunt aanspannen indien nodig om de perfecte pasvorm te creëren.

 

Eventuele extra kenmerken en accessoires

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou perfecte jethelm, zul je merken dat bepaalde exemplaren net iets meer mogelijkheden lijken aan te bieden. Zo kan het handig zijn indien de helm voorzien is een langwerpig helder vizier, eventueel aangevuld met een specifiek zonnevizier. Op die manier kun je te allen tijde een goed zicht op de baan behouden.

Verder raden wij jou aan om uit te kijken naar een jethelm waarvan je de binnenvoering, gedeeltelijk of in zijn geheel, kunt verwijderen en wassen. Op die manier blijft de helm altijd proper en 100% hygiënisch, wat uiteraard een echte meerwaarde betekent.

Design en budget

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het design en het uiteindelijke prijskaartje. Het spreekt voor zich dat de uiteindelijke prijs afhankelijk wordt van de combinatie van bepaalde factoren zoals de gebruikte materialen, de pasvorm, de extra opties en het design. Zo zal een jethelm met prachtig vintage design inclusief zonnevizier en unieke kinbandsluiting duurder uitvallen dan een exemplaar afgewerkt in een effen zwarte kleur zonder vizier en/ of speciale kinbandsluiting.

Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en of je van plan bent om de jethelm regelmatig te gebruiken. Welke verwachtingen heb je en welk budget wil en kun je maximaal aan een dergelijke helm spenderen? Het lijkt ons evengoed een aanbeveling om diverse outlet stores te bezoeken aangezien je daar vaak wel eens een mooi koopje kunt doen!

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES