5 Beste FM Transmitters Test van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

FM Transmitters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het uitgebreide assortiment FM transmitters maakt het niet altijd eenvoudig om er gelijk het beste exemplaar uit te kiezen. In onze koopgids daaromtrent proberen we daarom alvast een tipje van de sluier op te lichten. Zo geven we een aantal belangrijke richtlijnen en tips mee, die de zoektocht naar het perfecte apparaat aanzienlijk makkelijker kunnen maken. Daarnaast gingen we ook op zoek naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Dinto Bluetooth FM transmitter die gekenmerkt wordt door een plug & play systeem en bijgevolg eenvoudig op de sigarettenaansteker is aan te sluiten. Daartegenover staat de Caliber PMT801DAB-BT DAB+ met carkit die, naast een handige FM radio ontvangst, eveneens DAB+ ontvangst geniet en voorzien is van een bluetooth functie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 5 Beste FM Transmitters (Reviews) van 2024

 

Indien je graag je muziek die je op je MP3 speler of iPod hebt staan, in de auto wilt beluisteren dan kan dit eenvoudig door middel van de beste FM transmitter. Omdat er tegenwoordig een heel ruim gamma op de markt gebracht is, is het niet eenvoudig er het beste toestel uit te kiezen. Wij hebben dan ook 5 topproducten kunnen selecteren door rekening te houden met het advies en de reviews van de klanten. Neem gerust de tijd om deze producten eens te bestuderen en wie weet zit er zelfs een FM transmitter aanbieding tussen.

 

1. Dinto Bluetooth FM transmitter – Auto Lader – Carkit – Handsfree – USB 3.0

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en relatief goedkope FM transmitter? Dan loont het alvast de moeite om dit apparaatje van Dinto eens even onder de loep te nemen. Doordat het een recent model van 2024 betreft dat heel wat aanpassingen en verbeteringen heeft ondergaan, kun je de Dinto bluetooth FM transmitter op eender welke radio en in eender welke personenwagen installeren.

Bovendien heb je voor de installatie van deze veelzijdige auto FM transmitter helemaal geen kabels nodig wat de bediening een pak eenvoudiger maakt. Zo volstaat het om de transmitter met de 12/24V aansluiting, ook wel sigarettenaansteker, te verbinden en klaar is Kees! Eenmaal correct aangesloten, is het de bedoeling om de FM transmitter met je autoradio te verbinden aan de hand van een vrij FM-frequentie, denk aan 87.5 bijvoorbeeld. 

Eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, kun je probleemloos gebruik maken van de geïntegreerde 5.0 bluetooth functie die de weg open legt naar het streamen van muziek en/ of het handsfree behandelen van inkomende oproepen. Hoewel één koper het jammer vindt dat er geen mogelijkheid is tot het opvragen van trackinfo, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk tevreden gezien de mooie score van 4,7/5 sterren.

 

Voordelen:

Bluetooth: het apparaatje is voorzien van een bluetooth 5.0 functie waardoor het mogelijk is om muziek te streamen en/ of handsfree te bellen.

Installatie: je geniet een eenvoudig plug & play systeem waarbij de FM transmitter eenvoudigweg op de sigarettenaansteker van je wagen kan worden aangesloten.

Handig in gebruik: naast de aanwezige USB 3.0 aansluiting is er ook sprake van een handige geheugenfunctie, een accumeter functie, een ingebouwde microfoon en de mogelijkheid om gebruik te maken van bepaalde spraakbedieningsprogramma’s zoals onder meer Google voice en Siri.

 

Nadelen:

Geen trackinfo: volgens één koper zou de FM transmitter geen trackinfo noch mappen op USB weergeven wat wel een minpuntje betekent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Caliber PMT801DAB-BT DAB+ met carkit

 

Net zoals het voorgaande toestel beschikt ook deze FM transmitter van het merk Caliber over een bluetooth verbinding. Daardoor kun je het apparaat eenvoudig in je wagen gebruiken om muziek van je smartphone of USB probleemloos af te spelen.

Dit apparaat is bovendien uitgerust met een DAB+ signaal dat er voor zorgt dat de kwaliteit van je muziek veel beter is dan die van een gewone autoradio. Je zult dus geen last hebben van een vervelende ruis. Je kunt het toestel heel eenvoudig tegen het dashboard of tegen het autoraam plaatsen door middel van de zuignap.

Als we afgaan op de reacties van de kopers dan zou het hier ondanks de hoge prijs wel eens om een topproduct kunnen gaan. Werkelijk alle gebruikers zijn laaiend enthousiast over dit product omwille van de goede kwaliteit en de duurzaamheid.

Door te kiezen voor de FM transmitter van het bekende en sterk gewaardeerde merk Caliber kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid. Het is een handig apparaatje dat je makkelijk en zonder problemen in je wagen kunt installeren. Hieronder een overzicht van de belangrijkste kenmerken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Adge Bluetooth FM Transmitter Radio Adapter Car Kit

 

Het ruime aanbod FM transmitters maakt het niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken. Je zou eventueel voor dit apparaat van Adge kunnen kiezen, dat door heel wat klanten duidelijk positief beoordeeld wordt. Slechts één koper vindt het prijskaartje misschien net iets te duur, maar dat is uiteindelijk allemaal heel persoonlijk.

Deze unieke X5 MP3 bluetooth adapter wordt gekenmerkt door een behoorlijk compact formaat inclusief beperkt gewicht, wat hem bijzonder handzaam maakt. Bovendien betreft het een universeel apparaat waardoor hij compatibel blijkt te zijn met heel wat externe apparaten zoals iPhone, iPad, iPod maar ook tal van Android gestuurde producten. Wat de installatie betreft, hoef je je alvast geen zorgen te maken. Houd er alleen rekening mee dat de FM transmitter en de betreffende autoradio wel degelijk op dezelfde frequentie aangesloten zitten.

Het frequentiebereik van de transmitter bedraagt 87,5 – 108 Mhz en je kunt hem eenvoudig met bijvoorbeeld je autoradio verbinden door middel van de beschikbare bluetooth functie. Dit stelt je ook in staat om inkomende telefoongesprekken handsfree te beantwoorden. Verder beschikt hij over een helder en duidelijk leesbaar LCD display van ruim 1,44 inch groot waarop alle belangrijke gegevens verschijnen. En hij kan externe apparaten zoals een tablet of smartphone probleemloos opladen. Kortom, een topproduct!

 

Voordelen:

Frequentiebereik: de FM transmitter biedt een ruim frequentiebereik aan van minimaal 87,5 tot maximaal 108 Mhz.

Bluetooth: je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van de bluetooth functie die overigens een ruim bereik van wel 10 meter aanbiedt.

Display: de FM transmitter is uitgerust met een helder LCD scherm dat ongeveer 1,44 inch groot blijkt te zijn.

Comfort: de combinatie van het compacte formaat en het beperkte gewicht, maken van deze FM transmitter een handzaam en aangenaam apparaatje.

 

Nadelen:

Te duur: jammer genoeg wordt het prijskaartje door sommige klanten als een struikelblok beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Wegman Bluetooth FM Transmitter – Autolader – Bluetooth Carkit – Handsfree bellen

 

Kies je voor de Wegman bluetooth FM transmitter dan kies je – althans volgens heel wat kopers – voor een uniek staaltje kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én gebruiksgemak. Kortom, de moeite waard om deze krachtige FM transmitter – die overigens beloond werd met maar liefst 4,8 van de 5 sterren – even grondig onder de loep te nemen. 

Net zoals de vorige apparaatjes uit deze selectie, leidt het compacte formaat en beperkte gewicht ook hier tot een optimaal gebruiksgemak op het moment van installatie. Zo dient de FM transmitter carkit op de sigarettenaansteker van je wagen te worden aangesloten rekening houdend met een invoerspanning van 12V – 24V.  Eenmaal geïnstalleerd wordt het dus mogelijk om je smartphone feilloos met eender welke vrije FM-frequentie te verbinden.

Verder blijkt het apparaatje uitgerust met een 5.0 bluetooth functie waardoor het eveneens mogelijk wordt om je favoriete muziek te streamen en – weliswaar in combinatie met de ingebouwde microfoon – inkomende oproepen handsfree te beantwoorden. Verder kun je het apparaatje ook gebruiken in combinatie met een USB-stick of SD-geheugenkaartje.

 

Voordelen:

Bluetooth: de FM transmitter van Wegman is voorzien van een 5.0 bluetooth functie waardoor het mogelijk wordt om je favoriete muziek zonder problemen te streamen.

Handsfree bellen: de combinatie van bluetooth met een ingebouwde microfoon, maakt het mogelijk om onderweg handsfree te bellen.

Handig in gebruik: dit compacte en lichtgewicht apparaatje kan eenvoudig en snel op de sigarettenaansteker van je wagen worden geïnstalleerd. Verder kun je eveneens gebruik maken van een SD-geheugenkaartje of een USB-stick om muziek af te spelen.

 

Nadelen:

Ingewikkeld: we stellen vast dat een kleine minderheid van de kopers de installatie en bediening als bijzonder ingewikkeld ervaart.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Baseus Bluetooth FM Transmitter Auto Solar / FM Transmitter Draadloze Bluetooth Carkit

 

We sluiten het rijtje af met de Baseus CDMP000001 zonnespeler die – zoals de naam reeds doet vermoeden én in tegenstelling tot heel wat andere (goedkope) FM transmitters – in staat is om zichzelf automatisch op te laden aan de hand van zonne-energie. Toch kun je hem evengoed van stroom voorzien met behulp van de meegeleverde kabel, wat een meerwaarde is op regenachtige dagen.

De Baseus FM transmitter is voorzien van een ingebouwde 5.0 bluetooth functie waardoor streamen en handsfree bellen binnen handbereik liggen. Maar er is natuurlijk nog veel meer want verder is dit compacte apparaatje goed compatibel met diverse geheugenkaarten, verschillende audioapparatuur en flash drives. Het gebruiksgemak van deze draadloze bluetooth carkit wordt verder opgekrikt dankzij de AUX-aansluiting, de 2 USB-poorten, de mp3-speler functie en het feit dat hij ook perfect als USB-oplader fungeert.

Hoewel de Baseus bluetooth FM transmitter heel wat te bieden heeft, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons net iets moeilijker om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Baseus zonne-mp3-speler FM-zender wordt geleverd inclusief een bijbehorende USB-A/USB-C oplaadkabel en een instructieve handleiding.

Handsfree kit: de combinatie van de bluetooth 5.0 functie en de ingebouwde microfoon, maakt dat je deze FM transmitter eveneens als praktische handsfree carkit kan gebruiken.

Muziekbronnen: de transmitter is alvast voorzien van 4 verschillende muziekbronnen waaronder een USB-A poort, een AUX-aansluiting, een geheugenkaartsleuf en een geïntegreerde bluetooth 5.0 functie.

Voeding: dankzij de ingebouwde monokristallijne silicium-zonnepanelen kan het apparaatje met behulp van zonne-energie worden opgeladen. Echter op regenachtige dagen kun je gebruik maken van de meegeleverde stroomkabel.

 

Nadelen:

Handleiding: houd er rekening mee dat de handleiding voorlopig enkel en alleen in het Engels te verkrijgen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

FM transmitters koopgids

 

Tegenwoordig bestaan er heel veel FM transmitters. Dit maakt het alleen maar moeilijker om een keuze te maken uit de beste FM transmitters. Het kan een goede aanbeveling zijn om zoveel mogelijk toestellen te bekijken en deze ook met elkaar te vergelijken. Door rekening te houden met de aanbiedingen kun je trouwens altijd een leuk koopje tegenkomen. Je kunt verder ook proberen letten op factoren zoals het nut, de voordelen, het prijskaartje, het type en de eventuele aansluitingsmogelijkheden waarover de FM transmitter beschikt.

Wat is een FM transmitter

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor mannen? Dan lijkt de FM transmitter misschien wel iets voor jou. Maar wat is dat nu eigenlijk precies. Wanneer je besluit om een FM transmitter aan te kopen dan is het natuurlijk wel handig als je weet wat dit toestel precies doet. Met een FM transmitter haal je vaak een compact toestelletje in huis. Het biedt je de mogelijkheid om je favoriete muziek op je smartphone gewoon op de radio af te spelen.

Met een FM transmitter zul je dus eigenlijk een soort van radiozender gaan ontwikkelen die alleen jij kunt beluisteren. Dit wil dus ook wel zeggen dat het bereik van zo een degelijke FM transmitter toch wel vrij beperkt zal blijven. We durven stellen dat het bereik zich ergens tussen de 10 en de 40 meter zal bevinden. Uiteraard is dit afhankelijk van het toestel en de kracht die de FM transmitter heeft.

 

Het nut en de voordelen

In het stukje hierboven hebben we al heel wat nuttige informatie gegeven over wat een FM transmitter nu precies is. Wanneer je bijvoorbeeld vaak op de baan bent voor je werk of vaak op reis gaat dan kan het leuk zijn als je naar je favoriete muziek kunt luisteren. De meeste gebruikers hebben hun favoriete liedjes op hun smartphone of een USB apparaat staan. Door middel van een FM transmitter kun je deze liedjes overzetten naar de radio van je wagen.

Daardoor wordt het dus mogelijk om je eigen afspeellijsten gewoon in de wagen te beluisteren. Op die manier heb je helemaal geen last meer van conversaties of eventuele publiciteit op de radiozender. Je luistert gewoon naar je eigen favoriete liedjes en dit terwijl je in de wagen zit. Houd er wel rekening mee dat het vermogen van de meeste FM transmitters vrij laag ligt. Dit wil dus zeggen dat het bereik niet zo groot zal zijn maar toch voldoende om van een goede geluidskwaliteit in de wagen te genieten.

 

Het type transmitter en de aansluitingsmogelijkheden

In je zoektocht naar de voor jou ideale FM transmitter zul je merken dat er heel wat diverse toestellen bestaan. Wij raden jou daarom vooral aan om rekening te houden met de aansluitingen die mogelijk zijn. Deze kunnen namelijk verschillen naargelang het type FM transmitter dat je koopt. Zo heb je bijvoorbeeld heel wat FM transmitters die voorzien zijn van een koptelefoon aansluiting. Zo kun je er dan je koptelefoon of oortjes op aansluiten.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een toestel met een USB poort. Wanneer je een FM transmitter met een USB aansluiting koopt dan is het mogelijk om je muziek van je USB op de radio af te spelen. Hetzelfde principe geldt voor een FM transmitter met een SD slot. Dit zijn toestellen waarbij je gewoon een SD kaartje in de FM transmitter hoeft te stoppen. Op dit SD kaartje kun jij dan je favoriete muziek en liedjes plaatsen. Tot slot is er ook nog een FM transmitter met een bluetooth verbinding. In dat geval kun je helemaal draadloos werken en dit is vaak bijzonder handig.

Mogelijke prijsklasse

Wanneer je op zoek gaat naar een kwaliteitsvolle FM transmitters dan kun je vaak voor weinig geld al een degelijk toestelletje vinden. Zo kun je voor 25 euro al een handige en krachtige FM transmitter bekomen. Uiteraard zijn er evenveel FM transmitters die je iets duurder zult betalen en dan mag je toch gauw rekenen op 90 euro of meer. Het is allemaal een beetje afhankelijk van waar je zelf naar op zoek bent en welke verwachtingen je hebt.

Het is dan ook een goed idee om van te voren hierover even na te denken. Ben je van plan om de FM transmitter vaak te gebruiken of eerder zo nu en dan een keertje. Indien je het toestel niet zo vaak zult gebruiken dan kun je maar best even tussen de goedkope FM transmitters zoeken. Je kunt ook altijd letten op de verschillende online reviews die door klanten worden geplaatst. Daarin wordt vaak iets meer advies gegeven over een bepaald product. En wie weet zit er wel een aantrekkelijke FM transmitter aanbieding tussen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES