5 Beste Multitools Test Van 2022

Laatste update: 24.07.24

 

Multitools – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een degelijke multitool is het niet alleen mogelijk om te schuren maar ook om te zagen, slijpen en noem maar op. Kortom het is werkelijk het ideale toestel voor de doe-het-zelver onder ons. In onze koopgids proberen we zo goed mogelijk uit te leggen met welke elementen je zoal rekening zou kunnen houden. Je kunt natuurlijk ook meteen doorklikken naar onze top 3. Daarin geven we wat meer uitleg over de 3 beste hedendaagse multitools. Zo haal je met de Bosch PFM 350 CES een krachtig apparaat in huis waarmee je onder andere kunt frezen, zagen, polijsten en vijlen. Met de Dremel 3000 haal je zeker en vast een evenwaardige multitool in huis. Dit model is uitgerust met een motor die over een vermogen van ruim 130 watt beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Multitools (Reviews) van 2022

 

Een multitool is een belangrijk hebbeding voor de doe-het-zelver. Als je zelf graag thuis de klusjes opknapt dan koop je beter zo’n apparaat. Zo kun je meteen zagen, slijpen, schuren, etcetera. Koop geen verschillende toestellen als je het allemaal in één toestel kunt kopen. Wij hebben vijf verschillende apparaten voor jou op een rijtje gezet. Zo hoef je zelf geen onderzoek meer uit te voeren. Lees verder en kies er zelf de beste multitool uit.

 

1. Bosch PMF 350 CES Multitool Oscillerend 350 Watt

 

De Bosch PMF 350 CES is een oscillerende multitool die geschikt is om te frezen, vijlen, krabben, schuren, polijsten, snijden en zagen.

Zelfs op moeilijk bereikbare plekken komt deze multitool van pas. Je kunt eenvoudig en binnen de drie seconden wisselen van accessoire dankzij het AutoClic systeem.

Het toestel is uitgerust met een 180º LED verlichting om ook te kunnen werken op slecht verlichte plaatsen. Je kunt ook de stofafzuiging aansluiten op een stofzuiger om zo de multitool stofarm te gebruiken.

Kopers van deze multitool aanbieding zijn er heel tevreden over en geven dus een positief advies. Het apparaat is handig in gebruik en is van goede kwaliteit voor een degelijke prijs. Hij is ook duurzaam. De snelwisselaar kan wel redelijk vlug vastzitten en de accessoires zijn ook nogal duur.

Zodra mensen de merknaam Bosch horen vallen, dan zijn er meteen heel wat gebruikers die denken aan kwaliteit, degelijkheid en duurzaamheid. Voor hen lijkt Bosch dan ook veruit het beste merk te zijn. Het lijkt ons dan ook zeker de moeite waard om de voor- en nadelen van deze handige multitool eens grondig te bestuderen.

 

Voordelen:

Hulpstukken: zodra je het product aankoopt, krijg je er maar liefst 8 handige hulpstukken bij. Verder krijg je ook een handige koffer uit kunststof meegeleverd waarin je de multitool na gebruik kunt opbergen.

Kracht: het is een behoorlijk krachtig toestel dat over een vermogen van wel 350 watt beschikt.

Oscillerende multitool: dit apparaat is een oscillerende multitool die je dus voor heel wat verschillende klusjes kunt gebruiken. Denk maar aan polijsten, snijden, zagen en nog zoveel meer.

 

Nadelen:

Lawaai: volgens één enkele gebruiker zou deze multitool toch behoorlijk wat lawaai maken want dan weer heel storend is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dremel 3000 Multitool Roterend 230 V

 

De Dremel 3000 Multitool is perfect voor decoratieve klussen zoals het maken van sieraden, het bewerken van hout of het graveren van potten. Dankzij de EZ Twist-neuskap kun je eenvoudig van accessoires wisselen want het sleutelmechanisme is volledig geïntegreerd in de neuskap.

Hij beschikt ook over een blokkeringsfunctie van de spantang zodat je niet per ongeluk de uitvoeras blokkeert. Hij heeft een krachtige motor van 130 Watt en beschikt over een ophanghaak. Dankzij de soft grip heb je minder last van trillingen en een betere grip.

De gebruikers van dit apparaat vinden het echt top en dat merk je ook aan de reviews. Ze vinden het toestel handig in gebruik. Door de lage prijs behoort hij ook tot de goedkope multitools en je krijgt er kwaliteit voor terug. De tool is geschikt voor het fijnere werk en is ook stevig. Je krijgt er ook een opbergtas bij!

Met deze Dremel multitool haal je zeker en vast een degelijk toestel in huis. Dit kunnen we opmaken uit de vele online reviews van hoofdzakelijk positieve klanten. Daardoor zou het misschien ook wel eens één van de populairste multitools uit onze lijst kunnen zijn. Bekijk dus zeker even de goede en eventueel minder goede kanten van dit apparaat.

 

Voordelen:

EZ Twist-neuskap: de EZ Twist-neuskap maakt het mogelijk om op een eenvoudige en vooral snelle manier tussen de verschillende accessoires te wisselen.

Veiligheid: het apparaat is uitgerust met een blokkeringsfunctie. Zo hoef je geen schrik te hebben dat je misschien per ongeluk wel eens de uitvoeras durft blokkeren.

Comfort: de soft grip zorgt ervoor dat je minder hard de trillingen van het apparaat zult voelen en daardoor dus een betere grip behoudt.

 

Nadelen:

Fijne werk: deze multitool is vooral geschikt om fijne en decoratieve klusjes te doen. Indien je op zoek bent naar een apparaat voor zwaarder werk, dan is dit toestel minder geschikt.

Formaat: het is een vrij groot en log apparaat dat dus volgens bepaalde gebruikers niet altijd even handig is om mee te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Fein Multimaster Top FMM350QSL 350 W

 

De Fein Multimaster is geschikt voor het zwaardere werk en beschikt over anti-vibratietechnologie zodat je beter en veiliger kunt werken. Het is een krachtig en stil apparaat en is compatibel met alle Starlock en StarlockPlus accessoires.

Met het Starlock snelspansysteem kun je eenvoudig en snel van zaagblad verwisselen. De machine gebruik oscillerende beweging, dit betekent dat het voetje van de machine kort maar krachtig van links naar rechts beweegt. Zo kun je recht vooruit en met heel veel precisie zagen.

Over dit product is nog maar één review geschreven maar de gebruiker is uitermate tevreden met zijn aankoop.

Hij ervaart heel weinig trillingen en vindt het apparaat handig in gebruik. De afzuigingsunit werkt perfect en met de accessoires kun je veel verschillende klussen uitvoeren.

Als je op zoek bent naar een topproduct dan zou je deze multitool van het merk Fein eens hoeven te bekijken. De koper is werkelijk laaiend enthousiast ondanks de ietwat hogere prijs van het toestel. Dankzij dit apparaat is het mogelijk om verschillende klusjes op een snelle en vooral eenvoudige manier uit te voeren.

 

Voordelen:

Vermogen: deze oscillerende multitool is uitgerust met een vermogen van maar liefst 350 watt. Daardoor mag het zeker tot de krachtige toestellen gerekend worden.

Veiligheid: dankzij de antivibratie technologie is het mogelijk om op een correcte en vooral veilige manier te werken. Je zult merken dat je trillingen minder fel voelt en dus meer grip krijgt.

Starlock snelspansysteem: met behulp van het Starlock snelspansysteem is het mogelijk om op een snelle en vooral eenvoudige manier het zaagblad te gaan verwisselen.

 

Nadelen:

De koper van deze multitool is werkelijk laaiend enthousiast over de vele mogelijkheden en de opties die het apparaat te bieden heeft. Daardoor wordt het voor ons ook behoorlijk moeilijk om eventuele minpunten tijdig in kaart te brengen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Ferm CTM1010 Multitool Roterend 160W

 

De FERM CTM1010 Multitool kun je gebruiken om te schuren, graveren, polijsten, slijpen en nog zoveel meer.

Het apparaat is uitgerust met een flexibele as waardoor je preciezer kunt werken. Het beschikt ook nog over een spindelvergrendeling waarmee je alle 40 accessoires eenvoudig kunt wisselen.

De snelheid kun je zelf regelen en hij beschikt over een snoer van 3 meter lang voor meer comfort. Het toestel en de accessoires worden geleverd in een opbergkoffer zodat je je materiaal beter kan bewaren.

De kopers zijn tevreden over deze multitool aanbieding. Hij is handig in gebruik en je krijgt kwaliteit voor een goede prijs. Toch een paar minpunten: hij heeft geen batterij dus je kunt enkel werken als hij aangesloten is op het elektriciteitsnetwerk en de kop komt soms los.

Zodra je de prijs van deze multitool te zien krijgt, zul je helemaal versteld staan. In vergelijking met de andere 4 multitool apparaten die we in onze selectie hebben opgenomen, beschikt dit toestel van FERM wel degelijk over de laagste prijs. Daardoor zou het ook wel eens bij de populairste multitool apparaten kunnen behoren.

 

Voordelen:

Budget: de lage prijs van dit toestel is werkelijk ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld wensen uit te geven of een beperkter budget hebben.

Nauwkeurigheid: doordat het apparaat beschikt over een flexibele as, is het mogelijk om ook veel nauwkeuriger te gaan werken.

Handig in gebruik: het is mogelijk om de snelheid van het apparaat helemaal zelf in te stellen en dus te regelen. Verder is er een snoer voorzien van wel 3 meter lang. En dankzij het spindelvergrendeling systeem is het mogelijk om snel en gemakkelijk van accessoire te wisselen.

 

Nadelen:

Elektriciteitsnet: het is belangrijk om te beseffen dat deze multitool niet werkt op basis van een oplaadbare accu. Je hebt dus altijd het elektriciteitsnet  nodig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Makita DTM51ZJX3 Multitool Oscillerend 18 V

 

De Makita is een oscillerende multitool die geschikt is om mee te schuren, schrapen, snijden en zagen.

Deze machine is perfect voor renovatie- en verbouwingswerkzaamheden. Dankzij de ergonomische handgreep heb je een beter werkcomfort en het toestel beschikt over een stofafzuiging om stofvrij te kunnen werken.

Het is uitgerust met toerenregeling en beschikt ook over een soft start zodat de machine rustig opstart. Dankzij de herstartbeveiliging start hij niet ongewild opnieuw op na een stroomstoring. Verder heeft hij nog een snelspansysteem om eenvoudig van accessoires te wisselen.

Over dit product zijn momenteel nog geen reviews geschreven dus op basis daarvan kunnen wij je geen advies geven over deze multitool aanbieding.

Ook het merk Makita is een vaste en bekende waarde op het gebied van gereedschap. Toch zul je voor dit model net iets meer budget hoeven te voorzien in vergelijking met de voorgaande multitool. Bekijk daarom eerst en vooral de voor- en nadelen eens grondig zodat je weet over welke eigenschappen deze multitool beschikt.

 

Voordelen:

Comfort: het apparaat is voorzien van een stofafzuiging waardoor je dus helemaal stofvrij je klusjes kunt uitvoeren. Het ergonomische handvat zorgt dan weer voor extra comfort.

Soft start: dankzij de soft start functie zul je merken dat de multitool vrij zacht en vooral rustig gaat opstarten.

 

Nadelen:

Gebruikerservaring: momenteel werden er nog geen online reviews geplaatst door klanten. Dit maakt het voor ons iets moeilijker om jou advies te geven omtrent de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Multitools koopgids

 

Een multitool is geschikt om verschillende soorten klussen mee op te lossen, je kunt er bijvoorbeeld mee slijpen, zagen of schuren. Er zijn verschillende soorten multitools waaruit je kunt kiezen en belangrijke punten waarop je kunt letten wanneer je op zoek bent naar een nieuwe multitool. Denk maar aan de accessoires, het vermogen, de stroomvoorziening, enzovoort.

Soorten multitools

We onderscheiden twee types multitool op basis van de werking van de toestellen. Een roterende multitool gebruikt een draaiende as en is heel geschikt voor klussen waar je meer detail nodig hebt. Zo kun je dit apparaat gebruiken om je naam te graveren in je gereedschap maar ook om kleine voorwerpen te polijsten.

Dit apparaat is ook geschikt om mee te boren. Let erop of je toestel een toerentalinstelling heeft om beter met de verschillende opzetstukken te kunnen werken. Niet elk toerental is geschikt voor elke klus.

Een roterende multitool kun je meestal ook verkrijgen in mini formaat zodat je het makkelijk kunt meenemen om klussen op verplaatsing uit te voeren.

Een vibrerende multitool gebruik een as die oscilleert. Je kunt dit vergelijking met de werking van een elektrische tandenborstel. Dit type is niet geschikt om mee te boren maar is wel beter om te schuren of te slijpen. Dit model is ook beter om te gebruiken voor kleinere zaagklusjes.

 

Met snoer of met accu

Bij het kopen van een multitool moet je nog de keuze maken of je een apparaat wilt die op accu werkt of met een snoer via het stopcontact. Elk model heeft zo z’n voor- en nadelen. Een apparaat met snoer heeft het voordeel dat je nooit zonder stroom valt. Deze toestellen beschikken meestal ook over een hoger vermogen en zijn daarom beter geschikt om zwaardere klussen uit te voeren.

Een toestel op accu heeft het grote voordeel dat je niet beperkt bent door het bereik van de kabel. Je kunt dit apparaat dus overal gebruiken zonder het risico te lopen dat de kabel in de weg ligt en beschadigd raakt. Het nadeel is natuurlijk dat een batterij slechts een bepaalde gebruiksduur heeft, dus je kunt wel op een bepaald moment zonder stroom vallen. Om dit te vermijden kun je een tweede batterij kopen zodat je kunt verder werken terwijl de eerste accu aan het opladen is.

Het vermogen van een accu wordt weergegeven in Volt en hoe hoger de waarde, hoe zwaardere klussen het toestel aankan. De capaciteit van de batterij wordt weergegeven in Ampère per uur en een accu met een hogere Ah kun je voor een langere tijd gebruiken zonder het terug op te moeten laden.

 

Vermogen en toerental

Het vermogen of de kracht van een apparaat met snoer wordt aangeduid in Watt. Hoe hoger de waarde, hoe krachtiger het apparaat. Het voordeel van deze apparaten is dat je altijd beschikt over een voltage van 230V omdat je de toestellen aansluit op netstroom via het stopcontact.

Het vermogen van een accu multitool wordt uitgedrukt in volt dus je hoeft gewoon naar de verpakking te kijken van het product om te weten welk vermogen het heeft. Als je van plan bent om zwaardere klussen uit te voeren kijk dan uit naar een product met een hoog voltage.

Sommige modellen beschikken over slechts één snelheid. Dit is niet aan te raden want verschillende klussen hebben verschillende snelheden nodig. Het is dus beter om een apparaat te kopen met een traploze toerentalinstelling zodat je de beste snelheid voor elke klus kunt kiezen.

Accessoires

Je kunt verschillende accessoires kopen voor een multitool maar meestal worden deze accessoires geleverd met de tool zelf. Deze heb je nodig om verschillende klussen te kunnen uitvoeren. Denk maar aan freesjes, slijpschijven, zaagbladen, enzovoort. Het grootste probleem is dat enkele merken verschillende aansluitingen hebben om de opzetstukken op het apparaat te plaatsen. Je kunt dan enkel accessoires van hetzelfde merk gebruiken.

Het is ook handig als je snel de accessoires kunt verwisselen. Zo hoef je niet teveel tijd te verliezen en kun je makkelijk veranderen van klus. De kwaliteit van een multitool wordt daar ook voor een stuk door bepaald, als je een makkelijk systeem hebt om te wisselen van accessoire dan heb je een apparaat van hoogwaardige kwaliteit in bezit.

 

Kostprijs

Je kunt nu beslissen welk model het beste is voor jouw situatie: accu of met snoer. Houd rekening met de verschillende accessoires die geleverd worden bij het apparaat zodat je zeker weet dat je al het nodig hebt om te kunnen klussen.

Voordat je naar de winkel gaat om een aankoop te maken kun je online eerst verschillende producten vergelijken en de kans is groot dat je het product zelfs goedkoper zult vinden. Je kunt ook wachten tot er aanbiedingen zijn in de plaatselijke doe-het-zelf winkel of een vriend om raad vragen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES