Laatste update: 21.05.22

 

Beste 2 DIN autoradio’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In vergelijking met een enkel DIN autoradio – ook vaak omschreven als 1 DIN autoradio – is een 2 DIN autoradio dubbel zo groot. Hij is dan ook vaak bedoeld als inbouw exemplaar waarbij je telkens opnieuw rekening moet houden met de maximale inbouwdiepte. Eenmaal geïnstalleerd kun je vaak genieten van een mooi streepje muziek zodra je de baan op moet. Om de keuze voor jou wat eenvoudiger te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zijn we onder meer uitgekomen bij de Radio Cd Speler autoradio die voornamelijk bedoeld is voor diverse Volkswagen en Seat modellen. Ben je eerder op zoek naar een min of meer universeel apparaat dan lijkt de Boscer Open Autoradio alvast een betere keuze te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste 2 DIN autoradio’s (Reviews) van 2022

 

Het ruime aanbod 2 DIN autoradio’s durft wel eens voor keuzestress zorgen. Daarom selecteerden wij alvast 5 toppertjes om de zoektocht net iets makkelijker te maken. Bedenk of je opteert voor een basis 2 DIN autoradio Carplay, dan wel een 2 DIN autoradio met achteruitrijcamera én navigatie, een 2 DIN autoradio met DAB+ functie, een Android 2 DIN autoradio aanbieding of toch liever een goedkope 2 DIN autoradio met achteruitrijcamera. Wees eveneens aandachtig voor het advies vermeld in de online reviews en wie weet ga je straks wel met de populairste en beste 2 DIN autoradio huiswaarts.

 

2 DIN autoradio

 

1. Radio Cd Speler geschikt voor Volkswagen golf 6 Polo 6R Jetta Caddy EOS Touran auto radio

 

Ben je op zoek naar een betaalbaar én kwalitatief multimediasysteem dat in diverse Seat en Volkswagen modellen kan worden ingebouwd? Dan is de keuze voor deze unieke dubbel din autoradio sneller gemaakt dan je misschien aanvankelijk had gedacht. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd van hun aankoop en waarderen het zogenaamde laagste prijskaartje zeer wat gelijk resulteert in een mooie finale score van 5 sterren.

Deze 2 DIN autoradio werd voor het eerste gelanceerd in 2017 – wat mogelijks zijn lagere prijskaartje verklaart – en kent een formaat van 18 x 12 x 18 in combinatie met een inbouwdiepte van 180 mm. Hij wordt daarbij gekenmerkt door de aanwezigheid van een interne cd-speler en FM radio alsook de mogelijkheid om – via de USB-aansluiting – USB-bestanden af te spelen.

Het gebruiksgemak wordt nog net dat tikkeltje verder aangesterkt door de bluetooth 2.1 functie inclusief ruim bereik, 12 voorkeurzenders, RDS, de mogelijkheid tot handsfree bellen en een bijbehorende afstandsbediening.

 

Voordelen:

Bluetooth: dankzij de bluetooth 2.1 functie wordt het mogelijk om externe apparaten te koppelen en op die manier eventueel handsfree inkomende telefoongesprekken te beantwoorden.

Stuurwiel bediening: hoewel het apparaat eveneens voorzien is van een afstandsbediening, bestaat eveneens de mogelijkheid tot stuurwiel bediening.

Handig in gebruik: naast bluetooth is er eveneens sprake van een ingebouwde cd-speler alsook een FM radio met maar liefst 12 voorkeurzenders.

Formaat: de dubbel din autoradio is 18 cm breed, 12 cm hoog en maar liefst 18 cm lang en kent een bijkomende inbouwdiepte van 180 mm.

 

Nadelen:

Geen subwoofer: houd er rekening mee dat er geen aparte aansluiting voor een subwoofer voorzien is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2 DIN autoradio met achteruitrijcamera en navigatie

 

2. Boscer Open Autoradio / Android 9.1 / Apple Carplay / Android Auto Navigatiesysteem

 

Ben je specifiek op zoek naar een geschikte 2 DIN autoradio mét navigatie én bijbehorende achteruitrijcamera? Dan raden wij jou aan om deze unieke uitvoering van Boscer alvast even onder de loep te nemen. Bovendien is de dubbel din autoradio in 2 designvolle modellen te bekomen hetzij zwart of zilver; aan jou de keuze dus!

De 2 DIN autoradio – die voor het eerst gelanceerd werd in 2020 – wordt gekenmerkt door een breedte van 19,9 cm in combinatie met een hoogte van 12 cm en een lengte van 10,8 cm. Je dient daarbij rekening te houden met een inbouwdiepte van 214 mm indien je de 2 DIN autoradio zelf wilt inbouwen. De maakt daarbij gebruik van een Quadcore processor en wordt geleverd met 2GB werkgeheugen, het Android 9.1 besturingssysteem, een opslagcapaciteit van 16GB, wifi, bluetooth, GPS, USB, SD, RCA-aansluiting en Apple Carplay.

Kortom, niets dan positieve kenmerkende eigenschappen en dat lijkt ook door heel wat kopers te worden bevestigd. Dit verklaart meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Audio: de 2 DIN autoradio ontvangt moeiteloos FM en AM radio en maakt het tevens ook mogelijk om cd’s, externe harde schijven, dvd’s, SD-kaarten, USB en bluetooth bestanden af te spelen.

Vermogen: hij levert moeiteloos 10 kanalen waarbij elk kanaal een wattage van maar liefst 45 watt genereert.

Verpakkingsinhoud: de Android autoradio wordt jou aangeboden inclusief de nodige aansluitkabels, een externe microfoon, een achteruitrijcamera mét bekabeling, een canbus mét bekabeling en een informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2 DIN autoradio dab+

 

3. Cartronix CTX-3611 / 2 din autoradio Android 10 / Bluetooth & USB / Navigatie / DAB+ / Wifi

 

Net zoals de JVC of Sony 2 DIN autoradio behoort ook dit exemplaar van Cartronix alvast tot de populairste – en misschien wel beste – merken aller tijden. De Cartronix CTX-3611 kent daarbij een breedte van 18,8 cm in combinatie met een hoogte van 11,7 cm en een lengte van 15 cm. Net zoals de vorige 2 toppertjes dient ook dit apparaat te worden ingebouwd rekening houdend met een inbouwdiepte van 150 mm.

De Cartronix 2 DIN autoradio wordt gekenmerkt door een 7 inches groot HD touchscreen en wordt geleverd inclusief een Android 10 besturingssysteem, 16GB opslagcapaciteit en een intern geheugen van maar liefst 2GB. Naast het feit dat hij in staat is om AM en FM radio te ontvangen, biedt hij eveneens de mogelijkheid aan om cd’s, dvd’s, USB, bluetooth en tal van andere bestanden probleemloos af te spelen.

Kortom, deze autoradio is eveneens geschikt om handsfree te bellen, muziek te streamen en wordt daarbij verder aangedikt met een ingebouwde wifi functie, microfoon, CarPlay, Play Store én 4 x 45 watt geluidsversterkers. 

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: hij wordt jou aangeboden met een standaard opslagcapaciteit van 16GB in combinatie met een RAM geheugen van 2GB.

Bluetooth: dankzij de bluetooth functie is het niet alleen mogelijk om muziek te streamen maar tevens ook inkomende telefoongesprekken volledig handsfree te beantwoorden.

Handig in gebruik: verder geniet je de mogelijkheid om deze autoradio te koppelen aan de achteruitrijcamera alsook het CarPlay systeem verder uit te breiden. Hij wordt daarbij gekenmerkt door een 7 inches groot HD display en Android 10 besturingssysteem.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven stellen dat het hogere prijskaartje mogelijks wel eens een domper op de feestvreugde zou kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2 DIN autoradio Android

 

4. Volvo S80 1999-2006 2GB + 32GB Android navigatie en multimediasysteem bluetooth USB wifi

 

Ben je in het bezit van een Volvo S80 – met bouwjaar tussen 1999 en 2006 – en ben je op zoek naar een geschikte bijpassende dubbel DIN autoradio? Dan raden wij jou aan om deze uitvoering alvast even van naderbij te bekijken. Het apparaat biedt een standaard ontvangst van FM/AM én internetradio maar maakt het daarnaast ook mogelijk om diverse bestanden zoals USB en bluetooth af te spelen. Kortom, wil je graag je favoriete muziek streamen en/ of handsfree bellen dan is dat geen enkel probleem!

De 2 DIN autoradio is tevens uitgerust met het Android besturingssysteem en biedt daarnaast de mogelijkheid aan om er een subwoofer apparaat op aan te sluiten. Dit alles wordt verder aangevuld met diverse aansluitingsmogelijkheden, wifi, 4G netwerk, GPS en een ingebouwde navigatiefunctie wat meteen zijn hogere prijskaartje lijkt te verklaren.

Ondanks de iets hogere prijs, lijken klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de uiteindelijke geluidskwaliteit. Kortom, een toppertje dat beloond werd met 5 sterren!

 

Voordelen:

Navigatiefunctie: in tegenstelling tot sommige andere 2 DIN autoradio’s, is dit apparaat wel degelijk voorzien van een navigatiefunctie.

Bluetooth: dankzij de ingebouwde bluetooth 4.0 functie is het mogelijk om je favoriete muziek te streamen en/ of handsfree te bellen.

Handig in gebruik: de 2 DIN autoradio garandeert de ontvangst van FM/AM en internetradio en biedt eveneens de mogelijkheid om andere bestanden zoals Youtube, Play Store, bluetooth en USB af te spelen.

Beeldscherm: het apparaat is gezegend met een Full HD 1080 pixels beeldscherm.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ben je van plan om deze autoradio in het winkelmandje te plaatsen, dan dien je wel op de hoogte te zijn van het iets hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pioneer 2 DIN autoradio

 

5. Pioneer SPH-DA230DAB – Multimedia autoradio met Carplay & Android Auto

 

We sluiten het rijtje af met de Pioneer 2 DIN autoradio die geleverd wordt inclusief een gratis DAB+ antenne en bijbehorende telefoonhouder. De Pioneer SPH-DA230DAB werd in 2020 voor het eerst gelanceerd en kent een breedte van 17,8 cm in combinatie met een hoogte van 10 cm en een lengte van 16,4 cm. Net zoals de vorige toestellen is hij bedoeld voor inbouw waarbij je rekening moet houden met een inbouwdiepte van 164 mm.

Vanwege de meegeleverde DAB+ antenne is hij in staat om DAB+ radio te ontvangen aangevuld met de optie tot USB en de mogelijkheid om er – indien gewenst – een subwoofer op aan te sluiten. Het geheel wordt aangevuld met een duurzaam uitschuifbaar touchscreen beeldscherm met variabele verlichting, Android, Carplay én navigatie.

We stellen vast dat heel wat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop. Zo wordt er onder meer positief gereageerd op de uitstekende kwaliteit, de eenvoudige installatie en dito aansluiting. Dit resulteert zich dan ook meteen in een mooie eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: met een breedte van 17,8 cm in combinatie met een hoogte van 10 cm en een lengte van 16,4 cm kies je gelijk voor een duurzame 2 DIN autoradio.

Bluetooth: hij is uitgerust met een bluetooth 4.1 functie waardoor het mogelijk is om je favoriete muziek te streamen alsook handsfree te bellen.

Verpakkingsinhoud: de autoradio wordt geleverd inclusief een informatieve handleiding, een DAB+ antenne, een microfoon stroomdraad en een bijbehorende telefoonhouder.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: ook hier moeten we jammer genoeg even wijzen op het hogere prijskaartje dat – vanwege de vele extra’s en toebehoren – ergens ook wel te rechtvaardigen valt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2 DIN autoradio’s Koopgids 

 

Ben je op zoek naar een functionele 2 DIN autoradio dan zul je vast en zeker versteld staan van het ruime aanbod dat tegenwoordig voorhanden is. Om de zoektocht enigszins makkelijker te maken, raden we aan om te focussen op kenmerkende eigenschappen zoals bijvoorbeeld het gebruiksgemak, de functies, het prijskaartje en het eventuele design van de autoradio. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids alvast even door te nemen alvorens de verschillende 2 DIN autoradio’s met elkaar te vergelijken. Wees daarbij eveneens aandachtig voor leuke aanbiedingen en/ of aantrekkelijke promoties.

Waarom kiezen voor een 2 DIN autoradio?

Hoewel de 1 DIN autoradio’s het meest frequent lijken voor te komen, is de 2 DIN autoradio duidelijk aan een niet te onderschatten opmars begonnen. Het grootste verschil tussen de beide types, vind je voornamelijk terug op basis van het formaat – wat uiteraard ook een invloed zal hebben op de uiteindelijke gebruiksmogelijkheden. 

Zo is een 2 DIN autoradio maar liefst dubbel zo groot – vandaar 2 DIN – in vergelijking met een 1 of enkel DIN radio. Dat betekent dat een dergelijk type radio vaak voorzien is van een helder en duidelijk leesbaar beeldscherm alsook de mogelijk tot gebruik van GPS en/ of achteruitrijcamera’s. Het grotere formaat betekent natuurlijk ook dat je iets meer ruimte zult nodig hebben om de autoradio perfect in te laten passen. Het is daarom aangewezen om in eerste instantie even te bekijken of de installatie van een 2 DIN autoradio in jouw type wagen wel tot de mogelijkheden behoort. 

En indien er toch net iets te weinig ruimte mocht zijn, dan is er nog altijd de optie van een 1 DIN autoradio met bijbehorende klapscherm. Kortom, mogelijkheden zat en bijgevolg heel wat knopen die moeten worden doorgehakt.

 

Basisfuncties en eventuele bijkomende opties

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een geschikte 2 DIN autoradio dan kun je uiteraard rekenen op een aantal belangrijke basisfuncties gaande van FM/AM radio tot cd’s en/ of dvd’s. Echter werden ook dergelijke autoradio’s reeds aan een belangrijke evolutie onderworpen. Dat betekent dat in heel wat recente 2 DIN radio’s extra mogelijkheden werden aangewend. Denk onder meer aan het gebruik van een USB-speler, een iPod en/ of mp3-speler.

En alsof dat nog niet genoeg is, is er uiteraard nog heel wat meer mogelijk. Zo werden heel wat nieuwe 2 DIN autoradio’s ontworpen met een ingebouwde bluetooth functie waardoor het mogelijk wordt om je favoriete muziek te streamen en/ of handsfree inkomende gesprekken te beantwoorden. Daarnaast kan – afhankelijk van het model 2 DIN autoradio – het beeldscherm naast navigerende doeleinden eveneens gebruikt worden om video’s en/ of films te bekijken.

 

Design in relatie tot de beeld- én geluidskwaliteit

Alvorens we verder gaan met het prijskaartje willen we het toch nog even kort hebben over de eventuele designmogelijkheden bij de keuze voor een bepaald type 2 DIN autoradio. Wat voor de ene een onbenulligheid blijkt, is voor de ander dan weer enorm belangrijk en zeker wanneer ze bijvoorbeeld andere personen mee uit eten nemen.

Zo kun je onder meer opteren voor een degelijke 2 DIN autoradio met Full HD beeldkwaliteit al dan niet in combinatie met bijkomende verlichting. Wat betreft dit laatste kun je tegenwoordig zelfs opteren voor een uniek verlichtingspaneel waarbij je zelf de gewenste kleur kunt instellen. Let wel; dit zal uiteraard een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje van de desbetreffende autoradio.

Tot slot raden wij jou aan om ook even stil te staan bij de geluidskwaliteit want uiteindelijk betreft het wel een autoradio. Bedenk of de intensiteit van de bassen er goed doorkomt en/ of er eventueel een mogelijkheid bestaat om een subwoofer op het apparaat aan te sluiten. Een 2 DIN autoradio met 2 tot 4 ingebouwde krachtige speakers is daarbij altijd het meest aan te raden.

Met welk budget hoef je rekening te houden?

Het spreekt voor zich dat dit alles een bepaald prijskaartje met zich zal meebrengen. Daarbij wordt de prijs niet alleen bepaald door het type 2 DIN autoradio maar vooral door het design en de eventuele opties en functiemogelijkheden die het apparaat aanbiedt. Zo zal een 2 DIN autoradio mét navigatie én achteruitrijcamera een pak duurder worden aangeboden dan een gelijkaardig exemplaar zonder bijkomende achteruitrijcamera. 

Kortom, het komt er dus op neer om voor jezelf even uit te maken waar jij naar op zoek bent en welke verwachtingen/ mogelijkheden je verdere interesse dragen. De antwoorden op dergelijke vragen zullen de zoektocht alvast een pak makkelijker en aangenamer laten verlopen. Algemeen kan het prijskaartje makkelijk variëren van ongeveer 60 à 65 euro tot maar liefst 1150 à 1200 euro. Let wel; het betreft hier enkel de aankoop van het apparaat en dus niet de eventuele installatiekosten indien je besluit de installatie uit handen te geven.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES