7 beste Jumpstarters Test van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Jumpstarters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een jumpstarter is een handig apparaatje waarmee jij op een snelle en veilige manier de motor van je wagen kunt herstarten. Dit kan echt wel handig zijn om in huis te hebben als je bijvoorbeeld vaak je wagen nodig hebt om naar het werk te gaan bijvoorbeeld. Want hoe vaker je je wagen gebruikt hoe groter de kans dan ook is dat je wagen eens een keertje niet zal starten. Nadat we een grondig onderzoek gedaan hebben, kunnen we vaststellen dat de Noco Genius GB40 Booster alvast een schot in de roos blijkt te zijn. Een compacte jumpstarter maar met een enorme kracht waardoor hij geschikt is voor benzine- en dieselmotors. Door te kiezen voor de Caliber JST200 Startstroom  kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor gebruiksvriendelijkheid.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 Beste Jumpstarters (Reviews) van 2024

 

Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt. Je kruipt ‘s tijdens de winter ‘s morgens in je auto en je motor wil niet starten. Als je een tweede auto hebt kun je met de startkabels je motor doen starten maar niet iedereen heeft die luxe. Met een jumpstarter kun je dit probleem gemakkelijk oplossen. Om de keuze makkelijker te maken hebben wij vijf topproducten geselecteerd en in dit artikel samengevat. Je mag zelf beslissen welke volgens jou de beste jumpstarter is.

 

1. Noco Genius GB40 Booster Jumpstarter 12V 1000A

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve jumpstarter waarmee je het probleem van een lege accu kunt verhelpen, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Dan kunnen wij jou alvast dit exemplaar van het bekende merk Noco Genius warm aanbevelen.

Zo zul je zien dat de GB40 Booster gekenmerkt wordt door een compact formaat van 82 x 41 cm. Dit maakt hem makkelijk te plaatsen en eenvoudig om overal mee naartoe te nemen. Ondanks het compacte formaat, biedt hij echter heel wat kracht aan. Zo wordt een stroomspanning van 12 Volt gegarandeerd alsook een amperage van maar liefst 1000 A. Dit maakt hem niet alleen geschikt voor benzinemotoren tot maximaal 6 liter maar ook voor dieselmotoren tot ongeveer 3 liter.

Een krachtige jumpstarter die zelfs in staat is om een dieselmotor opnieuw te starten noch onderhevig blijkt te zijn aan extreme temperaturen, verdient uiteraard een goede beoordelingen. Klanten beoordelen hem dan ook met 4,3 sterren en vinden de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid top. Slechts één klant had wat meer van de kwaliteit verwacht.

 

Voordelen:

Formaat: het is een vrij compacte jumpstarter met een totale afmeting van 82 bij 41 cm. Handig om te installeren en te verplaatsen dus!

Capaciteit: toch mag je zeker zijn van een uitstekende kracht en capaciteit. Zo wordt hij gekenmerkt door een 12 Volt stroomspanning in combinatie met een amperage van 1000 A,

Handig in gebruik: je kunt deze jumpstarter dan ook probleemloos gebruiken in combinatie met een benzinemotor van maximaal 6 liter en zelfs voor dieselmotoren tot 3 liter.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: uit de online reviews blijkt dat één gebruiker misschien toch wel wat meer verwacht had van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Caliber JST200 startstroom 240 ampere jumpstarter 12V

 

Als we op basis van de gebruikerservaring en de online reviews mogen afgaan, dan blijkt het hier om een topproduct te gaan. Deze unieke jumpstarter wordt jou aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerde merk Caliber. Deze Caliber JST 200 jumpstarter beschikt over een startstroom van maar liefst 240 Ampère.

De jumpstarter kun je makkelijk aansluiten op een 12V spanning. Heb je problemen om je wagen te starten of wil deze helemaal niet meer starten? Dan kan deze Caliber JST 200 misschien wel soelaas bieden. De jumpstarter kun je maximaal met maar liefst 2880 Watt belasten en wordt gekenmerkt door een 10 cm lang snoer.

Tot op heden heeft er nog maar één koper een reactie geplaatst op het product. Toch blijkt de klant helemaal overtuigd te zijn van de aankoop. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven op basis van de kwaliteit maar ook op basis van de gebruiksvriendelijkheid. Het product wordt zelfs met de maximumscore van 5 sterren beloond.

Ben je op zoek naar een degelijke jumpstarter die je gewoon makkelijk kunt meenemen? Dan raden wij jou aan om de Caliber JST 200 alvast even grondig te bekijken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, bekijk dan alvast het lijstje hieronder even.

 

Voordelen:

Startstroom: het apparaat wordt gekenmerkt door een maximale startstroom van wel ruim 240 Ampère.

Belastbaarheid: het is alvast een bijzonder krachtig apparaat waarbij je kunt rekenen op een totale belastbaarheid die ruim 2880 Watt bedraagt.

Handig in gebruik: de jumpstarter is compact en behoorlijk licht van gewicht. Handig om mee te werken en praktisch om overal mee naartoe te nemen.

 

Nadelen:

Prijzig: ondanks het feit dat er tot op heden geen nadelen zijn gevonden, kan het prijskaartje misschien door sommige klanten als te duur worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Carpoint Jumpstarter met Compressor

 

Als je niet te diep in je portefeuille wilt tasten dan is deze Carpoint het ideale product voor jou. Er bestaan zeker nog meer goedkope jumpstarters maar dit product heeft de laagste prijs van alle items in ons artikel. Het is een draagbare jumpstarter die je ook kunt gebruiken als stroombron. Je kunt het apparaat opladen via de 230V of 12V adapter.

Je kunt dit toestel gebruiken voor het starten van auto’s, boten en zelfs vrachtwagens. De jumpstarter is voorzien van een beveiliging tegen overspanning en ook een circuit beveiliging. De batterij is stevig en je hoeft je geen zorgen te maken over lekkage van zuur.

De kopers zijn tevreden over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product en vinden het handig in gebruik. Een koper had problemen met de motor van z’n boot en heeft de jumpstarter kunnen gebruiken om de motor te starten.

Indien je op zoek bent naar een degelijke jumpstarter maar daar liefst niet zoveel geld wenst aan te spenderen dan kun je altijd dit toestel van Carpoint eens bekijken. Het heeft wel degelijk de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 toestellen uit onze lijst. Carpoint behoort zeker tot de bekende en misschien wel de populairste merken en dat kun je ook wel merken aan de reacties.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het is mogelijk om het toestel ook in het donker te gaan gebruiken dankzij de LED lamp die voorzien is. Verder wordt ook de laadstatus op het apparaat duidelijk weergegeven.

Batterij: je kunt de batterij van de jumpstarter eenvoudig opladen door middel van een 230V of zelfs een 12V adapter.

Veiligheid: het toestel is voorzien van een extra beveiliging tegen kortsluiting of overspanning. Verder is het toestel ook nog uitgerust met een circuit beveiliging.

 

Nadelen:

Vermogen: het is een compact toestel dat door alle kopers helemaal goedgekeurd is. Toch is het mogelijk dat bepaalde toekomstige klanten eventueel een toestel met meer vermogen wensen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Carlux Krachtige 12V Jumpstarter – 18000 Mah / 1600A – 7in1 Startkabels Met Powerbank

 

Net zoals de bekende Carpoint jumpstarter behoort ook dit exemplaar van Carlux tot de populaire toppertjes binnen het segment van de “auto jumpstarters”. En dit lijkt alvast te worden bevestigd door de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. Kortom, de moeite waard om deze jumpstarter – overigens geleverd inclusief bijbehorende opbergcase – eens even van naderbij te bekijken.

Zo kies je met de Carlux alvast voor een bijzonder krachtige én multifunctionele jump starter die gekenmerkt wordt door een piekstroom van 1600A én een capaciteit van maar liefst 16.000 mAh. Daardoor is hij geschikt om eender welk voertuig met een 12V batterij én een benzine-tankinhoud tot 7 liter of een diesel-tankinhoud tot 6,5 liter opnieuw te doen starten. Daartoe behoren niet alleen auto’s maar evengoed boten, motoren en scooters wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Verder blijkt de 12 volt starthulp met behulp van USB makkelijk oplaadbaar en tevens geheel waterdicht. Maar dat is nog lang niet alles want daarnaast kan de starthulp evengoed als powerbank, waarschuwingslicht, SOS stroboscoop, zaklamp en/ of veiligheidshamer dienst doen. Kortom, van een allround apparaat gesproken!

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de 12 volt starthulp kan evengoed dienen als powerbank, waarschuwingslicht, SOS stroboscoop, zaklamp en veiligheidshamer.

Piekstroom: de jumpstarter van Carlux wordt gekenmerkt door een bijzonder hoge piekstroom van 1600A en wordt aangevuld met een capaciteit van maar liefst 16.000 mAh.

Toebehoren: de jumpstarter wordt geleverd inclusief een USB-oplaadkabel, 2 startkabels waaronder een rode en een zwarte, een Engelstalige handleiding en een stevige opbergtas.

Motoren: de Carlux jumpstarter is in staat om benzinemotoren tot 7 liter en dieselmotoren tot 6,5 liter nieuw leven in te blazen en blijkt bijgevolg geschikt voor auto’s, motoren, scooters en/ of boten.

 

Nadelen:

Geen factuur: één koper zou niet tevreden zijn omdat de factuur bij aankoop niet werd meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ferm Acculader Jumpstarter 6V/12V

 

In vergelijking met het vorige product dan lijkt deze jumpstarter wel een unieke aanbieding te zijn. Deze jumpstarter wordt bovendien geleverd door het bekende en sterk gewaardeerde merk FERM. De set telt niet alleen een degelijke BCM1020 acculader maar bevat verder ook een starthulp in combinatie met een impuls druppellading. Verder krijg je er meteen ook een set accuklemkabels bij.

Het is een degelijke jumpstarter met een maximale aansluitspanning van maar liefst 230 Volt. Daardoor is het ideaal om eender welke wagen weer in gang te krijgen indien er deze niet langer wil starter. Het toestel beschikt over een handige LED-laadaanduiding en een degelijke en betrouwbare automatische beveiliging.

Slechts een enkele koper blijkt niet helemaal overtuigd te zijn van de geleverde kwaliteit van deze jumpstarters. Echter is de meerderheid wel tevreden. Er wordt dan ook heel wat positief advies gegeven over verschillende punten van het apparaat. Kortom, een echte aanrader.

Met deze unieke jumpstarter, geleverd door het merk FERM, zul je gelijk welke motor van eender welke wagen weer aan de praat krijgen. Kopers zijn tevreden over de kwaliteit en raden dit product meteen aan. Hieronder dan ook een opsomming van de belangrijkste kenmerken van het toestel.

 

Voordelen:

Budget: je kunt deze krachtige jumpstarter aankopen tegen een mooi en bovenal betaalbaar prijskaartje.

Aansluitspanning: het apparaat is voorzien van een maximale aansluitspanning van maar liefst 230 Volt.

Veiligheid:je hoeft je helemaal geen zorgen te maken want het apparaat is volledig beveiligd en voorzien van een automatische beveiliging.

 

Nadelen:

Stug: een enkele klant blijkt niet helemaal tevreden te zijn met de kwaliteit van het apparaat. En dat is best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jumpstarter 230v

 

6. Professionele Auto Startbooster, Jumpstarter Accu Booster, 230 V, 12 V, 22 Ah

 

Mag het toch net dat tikkeltje meer zijn dan kun je eventueel opteren voor deze auto startbooster van het bekende merk Lemato. Het op het eerste zicht compacte apparaat, is in staat om een stroomtoevoer van maar liefst 230 Volt te garanderen alsook een capaciteit van 22 Ah en een spanning van 12 Volt. Hierbij geniet je een piekstroom van maar liefst 1250 AMPS wat hem bijzonder geschikt maakt voor lichte personenwagens, campers en motorfietsen.

In tegenstelling tot heel wat andere jumpstarters blijkt dit exemplaar voorzien van een handige ingebouwde ledlamp. Op die manier kun je startbooster eventueel ook bij het schemerdonker of ’s nachts gebruiken. Verder ben je ook verzekerd van een geïntegreerde testfunctie én een luchtcompressor die gekenmerkt wordt door een 65 cm lange luchtslang en drukmeter.

Tot op heden is er nog maar 1 koper die een reactie heeft geplaatst bij dit product maar duidelijk overtuigd blijkt van de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Kortom, een degelijke jumpstarter maar wel eentje waarvan het prijskaartje misschien net iets duurder is.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: naast de batterij indicator blijkt deze jumpstarter eveneens voorzien van enkele ledlampjes waardoor gebruik van dit toestel in het donker ook tot de mogelijkheden behoort.

Compressor: hij blijkt uitgerust met een compressor en wordt geleverd inclusief een drukmeter en 65 cm lange slang.

Stroomtoevoer: de jumpstarter kent een maximale stroomtoevoer van maar liefst 230 Volt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we vermoeden dat het prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jumpstarter auto

 

7. Powerplus POWE80090 Jumpstarter Max. 17 bar Geschikt voor lichtere auto’s

 

Tenslotte kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke jumpstarter afkomstig van het bekende merk Powerplus. Door te kiezen voor deze jumpstarter kies je voor een multifunctioneel apparaat dat eveneens dienst doet als compressor, 12V spanningsvoorziening én werk- en noodverlichting. En dit alles tegen een vriendelijk en betaalbaar prijskaartje.

Het 4-in-1 energiestation wordt gekenmerkt door een 12V in- én uitgangsspanning, een ingangsstroom van maar liefst 500 mA en een uitgangsstroom van maximaal 6A. Dit wordt aangevuld met een maximale druk van 17 bar, een 3,6 Watt lamp en een piekstart vermogen van maar liefst 400A in combinatie met de startklemmen. Kortom, niet alleen geschikt om je radio, laptop en tv van stroom te voorzien maar ook diesel- én benzinemotoren van maximaal 1600 cc.

Het merendeel van de klanten blijkt duidelijk overtuigd van deze jumpstarter die zorgt voor een optimale kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan heeft dit vooral te maken met de te korte startkabels.

 

Voordelen:

Ledlamp: de jumpstarter is voorzien van een krachtige 3,6 Watt lamp die functioneert als werk- én noodverlichting.

Compressor: daarnaast blijkt de jumpstarter eveneens voorzien van een degelijke compressor die een druk van maximaal 17 bar garandeert.

Handig in gebruik: het apparaat blijkt niet alleen geschikt om kleine apparaten zoals je laptop, smartphone of radio van stroom te voorzien maar kan ook gebruikt worden voor lichte voertuigen.

 

Nadelen:

Startkabels: sommige klanten vinden dat de startkabels net iets te kort zijn om comfortabel te kunnen werken.

Geen zware voertuigen: voor motoren van meer dan 1600 cc heb je jammer genoeg een zwaardere jumpstarter nodig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jumpstarters koopgids

 

Een jumpstarter kan je uit de nood helpen wanneer je auto niet wil starten op een koude winterochtend. Om de beste jumpstarters te vinden moet je eerst beslissen waarvoor je het apparaat wilt gebruiken. Daarna moet je nog rekening houden met de beveiliging, de aansluitingen en de prijs. In deze koopgids zullen we deze punten even bespreken zodat je daarna op zoek kunt gaan naar de beste jumpstarter aanbiedingen.

 

 

Gebruik van de jumpstarter

Er zijn verschillende soorten jumpstarters die elk een apart gebruik hebben, we zullen deze even vergelijken in dit gedeelte.

De mobiele jumpstarters beschikken over een ingebouwde accu zodat je het apparaat eenvoudig kunt meenemen op verplaatsing. Deze apparaten zijn meestal geschikt voor verschillende soorten voertuigen zoals motoren, boten, auto’s, tractoren en zelfs kleine vrachtwagens. Je kunt de mobiele jumpstarter vooraf thuis opladen zodat je altijd een starthulp bij je hebt in geval van nood. De kracht van deze apparaten hangt voor een stuk af van het vermogen van de accu.

De tweede soort zijn de 230V jumpstarters die je aansluit op het lichtnet. Deze apparaten beschikken over verschillende voordelen. Je hoeft geen batterij op te laden en meestal kunnen ze ook vlug een accu van een voertuig opladen. Het nadeel is natuurlijk dat je altijd een stopcontact in de buurt nodig hebt want anders kun je het apparaat niet gebruiken.

We hebben het al gehad over de mobiele jumpstarters voor lichte voertuigen, nu gaan we ons even concentreren op de jumpstarters voor vrachtwagens en andere zware voertuigen. Deze toestellen beschikken over een hoog vermogen en zijn heel stevig gebouwd. Vooral dieselmotoren hebben een apparaat nodig met een hoog vermogen zodat je goed kunt doorstarten.

De laatste apparaten zijn de jumpstarters die door particulieren gebruikt worden om af en toe een motor te kunnen starten. Deze werken echter niet op een lege accu want ze beschikken meestal niet over genoeg vermogen.

 

Beveiliging

Net zoals alle apparaten die stroom gebruiken is het een aanbeveling dat je jumpstarter over bepaalde beveiligingen beschikt die het apparaat beschermen tegen schade.

De meeste toestellen zijn standaard beschermd tegen kortsluiting. Dit wordt voorkomen doordat het toestel zichzelf automatisch uitschakelt wanneer er overspanning plaatsvindt. Zo kom je niet tot het punt waar het apparaat kan kortsluiten en beschadigd raken.

Sommige jumpstarters zijn ook beschermd tegen schade door een verkeerde aansluiting. Wanneer je het apparaat verkeerd aansluit zal het niet werken, zo kan het apparaat niet beschadigd raken en loop je zelf geen risico op schokken. Enkel als je het apparaat correct aansluit kun je ook werkelijk een boost geven aan je motor.

Tenslotte zijn er ook modellen die voorzien zijn van een beveiliging tegen omgekeerde polariteit. Als je vooral zoekt naar goedkope jumpstarters houd er dan rekening mee dat deze apparaten meestal minder beveiligd zijn.

 

Aansluitingen en extra’s

De meeste mobiele jumpstarters zijn voorzien van een kabel om het apparaat aan te sluiten op 230V of op 12V. Op die manier kun je de accu van de jumpstarter na gebruik opnieuw opladen via de sigarettenaansteker van de auto. De 230V jumpstarters zijn natuurlijk uitgerust met een kabel om het apparaat aan te sluiten op het stopcontact zodat je het kunt gebruiken.

Er zijn echter ook mobiele jumpstarters die je kunt gebruiken als een soort van powerbank om andere mobiele apparaten op te laden. In dit geval is het toestel voorzien van nuttige aansluitingen zoals USB en worden er verschillende kabels meegeleverd om je telefoon of laptop te kunnen aansluiten.

Sommige modellen zijn voorzien van een krachtige led lamp die je kunt gebruiken om je auto of de omgeving te verlichten. Dit is vooral handig als je ‘s nachts of in de vroege ochtend tijdens de winter je auto een boost moet geven.

Verder is het nog belangrijk dat het apparaat beschikt over een stevige behuizing zodat het tegen een stootje kan. Ook het formaat kan van belang zijn want een compact toestel kun je veel makkelijker meenemen dan een groot model.

 

 

Prijs van de jumpstarter

De prijzen variëren natuurlijk, afhankelijk van de kwaliteit en het nut van de jumpstarter. Als je het toestel kunt gebruiken voor andere doeleinden zoals het opladen van mobiele apparaten dan zul je iets meer geld moeten uitgeven. Let op de garantieduur van het product want dit is meestal een indicatie van de kwaliteit van het toestel. Een hoge garantieduur betekent dat er minder kans is dat een apparaat vlug kapot kan zijn. Overweeg om online een jumpstarter aan te kopen want je kunt interessante promoties vinden op de meeste webwinkels en bovendien wordt het product aan huis geleverd. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in duurzame energieoplossingen, zoals het opladen van je jumpstarter met zonne-energie, bekijk de Efficiënte Sich Gut Fühlen zonnepanelen voor hoogwaardige en milieuvriendelijke opties.

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een jumpstarter en hoe werkt hij?

Een jumpstarter is een handig apparaat waarmee het mogelijk wordt om de accu van je auto, motor, vrachtwagen en/ of boot terug te doen starten. Dergelijk apparaat is voorzien van een krachtige ingebouwde accu die een bijzonder hoge startstroom kan leveren waardoor er geen  230V stopcontact of ander voertuig meer nodig is om een gestrande wagen nieuw leven in te blazen.

De jumpstarter bestaat uit 2 aparte kabels, een rode en een zwarte, waarvan de uiteinden voorzien zijn van, vaak koperen, klemmen. Deze klemmen dien je vervolgens op de accu van je wagen aan te sluiten. Eenmaal correct aangesloten, kun je de jumpstarter inschakelen.

Q2: Hoe gebruik je een jumpstarter?

Open de motorkap van je voertuig zodat je de kabels van de jumpstarter op de accu van je wagen kunt aansluiten. Sluit hierbij de rode kabel aan op de (+) pool van de accu en de zwarte kabel op de (-) pool van de accu. Eenmaal de kabels correct zijn aangebracht, dien je de jumpstarter in te schakelen. Op die manier kan de accu opnieuw worden herladen zodanig dat de auto nadien weer probleemloos start.

Eenmaal de motor van de wagen opnieuw aanslaat, is het aanbevolen om deze gedurende enkele minuutjes stationair te laten draaien zodanig dat de accu voldoende kan opladen. Verwijder vervolgens de jumpstarter en klaar is Kees!

 

Q3: Waar kun je een jumpstarter kopen?

Ben je op zoek naar een kwalitatieve jumpstarter dan zul je in de Gamma of Praxis winkels vast en zeker je gading vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om degelijke jumpstarters te spotten in de bekende Karwei winkels. Wil je liever niet zoveel geld spenderen dan lijken de Action winkels evenzeer tot de optiemogelijkheden te behouden. Houd er wel rekening mee dat het lage prijskaartje jammer genoeg vaak gepaard gaat met een iets mindere kwaliteit.

Echter hoef je vandaag de dag niet meer fysiek naar de winkel te gaan aangezien je heel wat jumpstarters nu ook gewoon online kunt aankopen. Zo blijken er heel wat degelijke jumpstarters online voorradig te zijn bij winkels zoals bol.com en Marktplaats.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES