Laatste update: 20.05.22

 

Beste jumpstarters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je regelmatig de baan op moet dan is de kans op eventuele ongelukken en mogelijke technische mankementen natuurlijk ook groter. Het is daarom handig om bepaalde apparaten standaard in de kofferbak te laten liggen. Denk bijvoorbeeld maar aan een gevarendriehoek, een fluo geel hesje of een krachtige jumpstarter. Bovendien kan dit laatste ook altijd van pas komen om anderen onderweg uit de nood te helpen. Zo zou je kunnen opteren voor de bekende Carpoint Jumpstarter met Compressor die uitermate geschikt is voor gebruik op 12V voertuigen. Daarnaast blijkt ook de Noco Genius GB40 Booster een schot in de roos en evenzeer geschikt om accu’s van maximaal 12V weer aan de praat te krijgen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste jumpstarters (Reviews) van 2022

 

De beste jumpstarter is degene die helemaal aan de wensen en eisen van je wagen tegemoet komt. Zo bestaan er heel wat jumpstarters voor dieselmotoren terug op gang te krijgen en zijn anderen enkel geschikt om te werken met lichtere (benzine) motoren. Een professionele jumpstarter is meestal geschikt om diverse voertuigen en types motoren aan te kunnen. Wij hebben voor jou alvast 5 topproducten op een rijtje geplaatst. Bedenk of je hierbij op zoek bent naar een jumpstarter voor de auto, een jumpstarter met compressor of liever eentje zonder? Het advies van experten en de klantenreviews kunnen jou vast en zeker verder op weg helpen.

 

1. Carpoint Jumpstarter met Compressor Geschikt voor 12V voertuigen

 

Het gamma jumpstarters is behoorlijk uitgebreid wat de keuze er niet altijd makkelijker op maakt. Ben je op zoek naar een krachtige kwaliteitsvolle jumpstarter die zonder problemen 12V voertuigen weer aan de praat krijgt? Dan lijkt dit exemplaar van Carpoint misschien wel een goede, en bovendien relatief goedkope aanbeveling te zijn. Zo blijkt deze Carpoint jumpstarter niet alleen geschikt voor lichte personenauto’s maar ook jetski’s, motoren en grasmaaiers.

Ondanks het compacte formaat, is deze jumpstarter wel degelijk in staat om motoren met een maximaal vermogen tot 80 Pk probleemloos te herstarten. Houd er wel rekening mee dat het om motoren gaat in assistentie waarbij er een beroep wordt gedaan op de restcapaciteit van de desbetreffende batterij. Hierbij kan de sigarettenaansteker uitgang, die zich ter hoogte van de zijkant van de jumpstarter bevindt, dienst doen als een zogenaamde 12V ingang.

Eenmaal correct ingeschakeld, levert deze Carpoint jumpstarter makkelijk een startvermogen van 250A, wat kan oplopen tot maximaal 500A. Dit stelt je in staat om de desbetreffende motor, indien nodig meerdere malen na elkaar te starten. Klanten reageren overwegend positief alhoewel één iemand toch wel wat vragen heeft bij de kwaliteit.

 

Voordelen:

Startvermogen: de jumpstarter wordt gekenmerkt door een ruim startvermogen van 250A wat kan uitlopen tot een maximaal piekvermogen van 500A.

Toepassingsveld: hij is geschikt om motoren met een vermogen tot maximaal 80 Pk opnieuw aan de praat te krijgen. Denk bijvoorbeeld maar aan grasmaaiers, lichte personenwagens, jetski’s en verschillende soorten motoren.

Budgetvriendelijk: of het de jumpstarter met het laagste prijskaartje is uit deze selectie valt nog even af te wachten. Toch zul je verrast zijn door de betaalbaarheid en lijkt het wel een aanbieding te zijn.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: ondanks de hoge score van 4,6 sterren blijft 1 koper toch met wat vragen zitten omtrent de geleverde kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Noco Genius GB40 Booster Jumpstarter 12V 1000A

 

Door te kiezen voor de Noco Genius GB40 Booster kies je voor een krachtige jumpstarter die naast benzinemotoren ook voldoende krachtig is om dieselmotoren opnieuw te starten. Het compacte en eerder lichtgewicht design, maakt van deze Noco Genius jumpstarter een bijzonder handig en praktisch apparaat.

De jumpstarter, waarvan de behuizing voornamelijk uit kunststof blijkt vervaardigd, kent een maximale stroomspanning van 12 Volt in combinatie met een startvermogen van maximaal 1000A. Dit resulteert in een totale uitgangsenergie van 7000 Joules per 3 seconden, wat behoorlijk veel is. Kortom, deze jumpstart kan perfect gebruikt worden onder extreme temperaturen en dit voor benzinemotoren tot 6 liter en dieselmotoren tot 3 liter.

Een blik op de online reviews toont gelijk aan dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop. Slechts een kleine minderheid is niet 100% tevreden over de kwaliteit en vindt dat het apparaat niet doet wat het belooft.

 

Voordelen:

Materiaal: de behuizing van deze krachtige mini jumpstarter is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam kunststof.

Stroomspanning: hij kent een maximale stroomspanning van maar liefst 12 Volt wat leidt tot een piek in het startvermogen van 1000A.

Toepassingsveld: deze jumpstarter blijkt niet alleen krachtig om benzinemotoren tot 6 liter opnieuw aan de praat te krijgen maar is evenzeer geschikt voor dieselmotoren tot 3 liter. Dit maakt dat hij vast en zeker tot de populairste apparaten uit de selectie zal behoren.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg moeten we vaststellen dat een beperkt aantal kopers niet overtuigd blijkt te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Black+Decker Compressor Jumpstarter + compressor Snoerloze jumpstarter

 

In het lijstje topproducten kon natuurlijk deze jumpstarter van Black+Decker niet ontbreken. Black+Decker is een wereldwijd bekend merk dat garant staat voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid en bijgevolg door velen als veruit het beste merk wordt beschouwd.

Zo zul je zien dat deze snoerloze accu jumpstarter gekenmerkt wordt door een behoorlijk compact formaat van 35 x 35 cm en voornamelijk een oranje kunststof behuizing kent. Hij biedt een startvermogen van maximaal 450A wat hem geschikt maakt om 12V motoren probleemloos te starten. Verder blijkt hij uitgerust met een ledlamp, een stel kabels met zware koperen klemmen, een accustatus ledindicator en een 230V lader.

Wanneer we de reacties op het product bekijken dan zien we meteen een mooie score van 4,4 sterren op het bord verschijnen. Klanten zijn onder andere tevreden over de duurzaamheid, de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Slechts één koper vindt de laadtijd net iets te lang.

 

Voordelen:

Handleiding: op het moment van aankoop wordt een informatieve Nederlandstalige handleiding meegeleverd die duidelijk uitlegt hoe het apparaat precies werkt.

Startvermogen: de snoerloze jumpstarter kan zonder problemen een startvermogen van maximaal 450A bereiken.

Handig in gebruik: het is een compact en draagbaar apparaat dat je makkelijk overal kunt meenemen en dat voorzien is van een 0,5 meter lange 230V kabel alsook 2 degelijke kabels waarvan de uiteinden zijn afgewerkt met koperen klemmen.

 

Nadelen:

Lange laadtijd: jammer genoeg had de laadtijd voor één koper toch wel wat korter mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Professionele Auto Startbooster, Jumpstarter Accu Booster, 230 V, 12 V, 22 Ah

 

Mag het toch net dat tikkeltje meer zijn dan kun je eventueel opteren voor deze auto startbooster van het bekende merk Lemato. Het op het eerste zicht compacte apparaat, is in staat om een stroomtoevoer van maar liefst 230 Volt te garanderen alsook een capaciteit van 22 Ah en een spanning van 12 Volt. Hierbij geniet je een piekstroom van maar liefst 1250 AMPS wat hem bijzonder geschikt maakt voor lichte personenwagens, campers en motorfietsen.

In tegenstelling tot heel wat andere jumpstarters blijkt dit exemplaar voorzien van een handige ingebouwde ledlamp. Op die manier kun je startbooster eventueel ook bij het schemerdonker of ’s nachts gebruiken. Verder ben je ook verzekerd van een geïntegreerde testfunctie én een luchtcompressor die gekenmerkt wordt door een 65 cm lange luchtslang en drukmeter.

Tot op heden is er nog maar 1 koper die een reactie heeft geplaatst bij dit product maar duidelijk overtuigd blijkt van de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Kortom, een degelijke jumpstarter maar wel eentje waarvan het prijskaartje misschien net iets duurder is.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: naast de batterij indicator blijkt deze jumpstarter eveneens voorzien van enkele ledlampjes waardoor gebruik van dit toestel in het donker ook tot de mogelijkheden behoort.

Compressor: hij blijkt uitgerust met een compressor en wordt geleverd inclusief een drukmeter en 65 cm lange slang.

Stroomtoevoer: de jumpstarter kent een maximale stroomtoevoer van maar liefst 230 Volt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we vermoeden dat het prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Powerplus POWE80090 Jumpstarter Max. 17 bar Geschikt voor lichtere auto’s

 

Tenslotte kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke jumpstarter afkomstig van het bekende merk Powerplus. Door te kiezen voor deze jumpstarter kies je voor een multifunctioneel apparaat dat eveneens dienst doet als compressor, 12V spanningsvoorziening én werk- en noodverlichting. En dit alles tegen een vriendelijk en betaalbaar prijskaartje.

Het 4-in-1 energiestation wordt gekenmerkt door een 12V in- én uitgangsspanning, een ingangsstroom van maar liefst 500 mA en een uitgangsstroom van maximaal 6A. Dit wordt aangevuld met een maximale druk van 17 bar, een 3,6 Watt lamp en een piekstart vermogen van maar liefst 400A in combinatie met de startklemmen. Kortom, niet alleen geschikt om je radio, laptop en tv van stroom te voorzien maar ook diesel- én benzinemotoren van maximaal 1600 cc.

Het merendeel van de klanten blijkt duidelijk overtuigd van deze jumpstarter die zorgt voor een optimale kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan heeft dit vooral te maken met de te korte startkabels.

 

Voordelen:

Ledlamp: de jumpstarter is voorzien van een krachtige 3,6 Watt lamp die functioneert als werk- én noodverlichting.

Compressor: daarnaast blijkt de jumpstarter eveneens voorzien van een degelijke compressor die een druk van maximaal 17 bar garandeert.

Handig in gebruik: het apparaat blijkt niet alleen geschikt om kleine apparaten zoals je laptop, smartphone of radio van stroom te voorzien maar kan ook gebruikt worden voor lichte voertuigen.

 

Nadelen:

Startkabels: sommige klanten vinden dat de startkabels net iets te kort zijn om comfortabel te kunnen werken.

Geen zware voertuigen: voor motoren van meer dan 1600 cc heb je jammer genoeg een zwaardere jumpstarter nodig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jumpstarters Koopgids

 

Een algemene beste jumpstarter is behoorlijk lastig te vinden aangezien je met meerdere factoren rekening moet houden zoals de motorspanning en het type wagen. Daarnaast raden wij jou aan om ook even stil te staan bij de verschillende soorten aansluitingen, beveiligingen en de minimale hoeveelheid ampère om zeker te zijn van een goede werking. Het is daarom een goede aanbeveling om onderstaande koopgids even door te nemen alvorens je de verschillende jumpstarters, en eventuele aanbiedingen, met elkaar gaat vergelijken.

Wat is een jumpstarter en waarvoor wordt hij gebruikt

En jumpstarter is een handig, vaak behoorlijk compact, apparaat dat in staat is om de accu van je wagen en/ of motor weer nieuw leven in te blazen. Verder bestaan er heel wat modellen die evenzeer geschikt zijn voor vrachtwagens, boten en landbouwvoertuigen.

Indien je regelmatig de baan op moet en je plots met een lege accu komt te staan terwijl er niemand in de buurt is, dan mag je jezelf gelukkig prijzen als je een jumpstarter in je kofferbak hebt liggen. Een degelijke starthulp kan natuurlijk ook van pas komen als je onderweg anderen uit de nood moet helpen of wanneer je wagen een tijdje heeft stilgestaan en de motor een figuurlijk duwtje in de rug nodig heeft.

Kortom, een kwaliteitsvolle jumpstarter is zijn investering meer dan waard. Toch willen we er even op wijzen dat je niet zomaar de eerste de beste starthulp in het winkelmandje moet plaatsen. Het onderscheid tussen de verschillende apparaten kan behoorlijk groot zijn en het is er nog maar aan te zien met welk type wagen en motor je rijdt. Houd hier dus zeker rekening mee.

 

Mobiele aansluiting of aansluiting op het lichtnet

De zoektocht naar een degelijke jumpstarter toont gelijk aan dat er wel degelijk meerdere soorten starthulpen bestaan. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen de jumpstarters met een mobiele aansluiting enerzijds en de starters die je moet aansluiten op het lichtnet.

Zo is er bij de jumpstarters op netstroom helemaal geen sprake van een ingebouwde accu, aangezien deze steeds op het stroomnet moeten worden aangesloten. Houd hierbij rekening met een aansluitspanning van, meestal, 230 Volt. Dat betekent wel dat er altijd een stopcontact in de buurt moet zijn, wat meteen ook een nadeel zou kunnen zijn. Een jumpstarter op netstroom is bijgevolg minder effectief indien je onderweg in panne valt. Echter, zijn ze dan weer wel in staat om een grote hoeveelheid stroom te leveren waardoor ze meestal geschikt zijn om zwaardere voertuigen terug te doen starten.

De mobiele jumpstarters daarentegen zijn wel degelijk uitgerust met een interne accu of batterij en bieden bijgevolg iets meer bewegingsvrijheid. Dergelijke apparaten zijn vaak behoorlijk compact en worden in de meeste gevallen geleverd in een stevige opbergtas. Dit maakt ze handig om op te bergen en mee te nemen als je bijvoorbeeld met de auto op reis vertrekt. Dit type jumpstarter is uitermate geschikt voor standaard personenwagens of kleinere auto’s maar mindere voor zware voertuigen. Bovendien moet je de accu ook altijd opgeladen hebben alvorens je de baan op gaat.

 

De hoeveelheid ampère en andere extra kenmerken

Algemeen kunnen we stellen dat 400 tot 600 ampère ruim volstaat om de motor van een normale standaard personenwagen nieuw leven in te blazen. Compacte en behoorlijk kleine wagens hebben zelfs voldoende aan amper 150 tot 200 ampère. Bedrijfsvoertuigen, die vaak voorzien zijn van een zwaarder type motor, hebben dan weer nood aan 1500 tot 2000 ampère.

Daarnaast willen we ook even wijzen op enkele, vaak handige, extra kenmerken en functies. Zo kan een ingebouwde zaklamp alvast een meerwaarde bieden. Stel je maar eens voor dat je ’s nachts in panne komt te staan en gebruik moet maken van de jumpstarter. Wil je de jumpstarter vooral meenemen wanneer je op roadtrip gaat, dan kan het misschien handig zijn om uit te kijken naar een apparaat dat eventueel ook als powerbank kan worden gebruikt.

Tot slot willen wij jou aanraden om, indien mogelijk, te opteren voor een jumpstarter met luchtcompressor. Noch zo handig aangezien je dan gelijk ook even de bandenspanning van je wagen op peil kunt brengen.

Beveiliging in functie van de veiligheid en het prijskaartje

Het spreekt voor zich dat veiligheid tot één van de belangrijkste pijlers behoort bij het gebruik van jumpstarters. Want uiteindelijk ben je wel bezig met elektriciteit, wat niet altijd zonder gevaar is. Juist daarom zijn heel wat jumpstarters dan ook uitgerust met tal van beveiligingsmechanismen. Denk bijvoorbeeld maar aan een beveiliging tegen kortsluiting, automatische uitschakeling bij overspanning of het niet inschakelen van de starter wanneer de klemmen foutief zijn aangebracht.

Net zoals de extra kenmerken en functies, zullen ook al deze vormen van beveiliging een invloed uitoefenen op het prijskaartje. Toch kunnen we stellen dat een duurder apparaat beter beveiligd zal zijn dan een goedkope jumpstarter.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een jumpstarter en hoe werkt hij?

Een jumpstarter is een handig apparaat waarmee het mogelijk wordt om de accu van je auto, motor, vrachtwagen en/ of boot terug te doen starten. Dergelijk apparaat is voorzien van een krachtige ingebouwde accu die een bijzonder hoge startstroom kan leveren waardoor er geen  230V stopcontact of ander voertuig meer nodig is om een gestrande wagen nieuw leven in te blazen.

De jumpstarter bestaat uit 2 aparte kabels, een rode en een zwarte, waarvan de uiteinden voorzien zijn van, vaak koperen, klemmen. Deze klemmen dien je vervolgens op de accu van je wagen aan te sluiten. Eenmaal correct aangesloten, kun je de jumpstarter inschakelen.

Q2: Hoe gebruik je een jumpstarter?

Open de motorkap van je voertuig zodat je de kabels van de jumpstarter op de accu van je wagen kunt aansluiten. Sluit hierbij de rode kabel aan op de (+) pool van de accu en de zwarte kabel op de (-) pool van de accu. Eenmaal de kabels correct zijn aangebracht, dien je de jumpstarter in te schakelen. Op die manier kan de accu opnieuw worden herladen zodanig dat de auto nadien weer probleemloos start.

Eenmaal de motor van de wagen opnieuw aanslaat, is het aanbevolen om deze gedurende enkele minuutjes stationair te laten draaien zodanig dat de accu voldoende kan opladen. Verwijder vervolgens de jumpstarter en klaar is Kees!

 

Q3: Waar kun je een jumpstarter kopen?

Ben je op zoek naar een kwalitatieve jumpstarter dan zul je in de Gamma of Praxis winkels vast en zeker je gading vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om degelijke jumpstarters te spotten in de bekende Karwei winkels. Wil je liever niet zoveel geld spenderen dan lijken de Action winkels evenzeer tot de optiemogelijkheden te behouden. Houd er wel rekening mee dat het lage prijskaartje jammer genoeg vaak gepaard gaat met een iets mindere kwaliteit.

Echter hoef je vandaag de dag niet meer fysiek naar de winkel te gaan aangezien je heel wat jumpstarters nu ook gewoon online kunt aankopen. Zo blijken er heel wat degelijke jumpstarters online voorradig te zijn bij winkels zoals bol.com en Marktplaats.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES