Laatste update: 19.05.24

 

Beste dashcams – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke dashcam maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou graag op weg helpen zodanig dat je met de beste dashcam huiswaarts kunt keren. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de bekende Viofo A119 dashcam die gekenmerkt wordt door een betrouwbare GPS functie. Echter blijkt ook de AZDome Dashcam alvast een goede stap in de goede richting te zijn. Naast een degelijke GPS functie is dit apparaat namelijk ook voorzien van een interne wifi functie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste dashcams (Reviews) van 2024

 

We stellen vast dat het gebruik van een dashcam steeds populairder wordt. Sommigen kiezen daarbij voor de bekende merken zoals Garmin en Mio maar ook minder bekende merken zoals Blackvue en Nortec dragen hun steentje bij. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast 5 topproducten geselecteerd. We hebben hierbij ook rekening gehouden met de online reviews van klanten en het bijkomende advies. Bekijk het even en kies er de voor jou beste dashcam uit. Wie weet blijkt het wel een aanbieding te zijn.

 

Dashcam auto

 

1. Viofo dashcam A119 GPS CPL-filter 64Gb Sandisk High Endurance Card

 

Met de Viofo dashcam kies je alvast voor één van de goedkope producten uit het lijstje. Toch betekent de lage prijs niet dat je aan kwaliteit en duurzaamheid moet inboeten. Deze unieke dashcam wordt jou toegestuurd inclusief een geheugenkaart, een dual USB auto adapter, een USB kabel, een demontagesnoer, enkele kabelclips en natuurlijk een informatie Nederlandstalige handleiding.

Het is een makkelijk te installeren dashcam die je eenvoudig van stroom kunt voorzien met behulp van de autolader. De meegeleverd Sandisk geheugenkaart biedt een opslagruimte aan van maar liefst 64 GB. Je geniet een 2 inch groot scherm die een 4K videokwaliteit aanbiedt, aangevuld met een totale resolutie van 4 megapixels. De dashcam beschikt daarnaast over een microfoon, een fotofunctie en een ingebouwde luidspreker.

Je zult al vrij snel merken dat het een degelijke dashcam betreft met een vrij grote horizontale kijkhoek van 160 graden. Verder kun je ook gebruik maken van de GPS functie, de looprecording, parkeermodus, G-sensor en nachtmodus. Een degelijk product dat dan ook op heel wat begrip van de consument kan rekenen. Besef wel dat het hier geen touchscreen scherm betreft.

 

Voordelen:

Verpakking: het apparaat wordt geleverd met een handige geheugenkaart, een USB kabel, enkele kabelclips, een demontagesnoer, een dual USB auto adapter en een praktische gebruiksaanwijzing.

Voeding: door middel van een autolader kun je de dashcam makkelijk en snel van stroom voorzien.

Handig functies: het is een degelijke dashcam die wordt aangevuld met heel wat extra functies zoals een ingebouwde microfoon, een luidspreker, een parkeermodus, een fotofunctie, een GPS functie, nachtmodus en een G-sensor functie.

 

Nadelen:

Geen touchscreen: indien er al een klein puntje van kritiek mag worden geuit, dan kan dit te maken hebben met het feit dat het geen touchscreen scherm betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dashcam met parkeermodus

 

2. AZDome Dashcam voor auto GS63H 4K 1CH Wifi GPS

 

Ben je echt op zoek naar een koopje? Dan loont het de moeite om deze dashcam, jou aanbevolen door AZDome, even wat grondiger te bekijken. De dashcam mag dan wel voordelig geprijsd staan, je geniet toch heel wat functies en optiemogelijkheden.

Zo is de dashcam GS63H voorzien van een helder en duidelijk leesbaar LCD scherm met een grootte van 2,4 inch. Je geniet hierbij een horizontale kijkhoek van ruim 150 graden inclusief een 4K videokwaliteit. De dashcam wordt aangevuld met een handige fotofunctie, een ingebouwde microfoon, wifi en GPS functie. In tegenstelling tot het vorige apparaat, kun je hier wel gebruik maken van beeldstabilisatie.

De dashcam beschikt ook over een parkeermodus, een looprecording, een G-sensor en nachtmodus. Dankzij de laatste functie is het mogelijk om ook ’s nachts heldere beelden te kunnen maken. Ook deze dashcam kun je makkelijk van stroom voorzien met behulp van de autolader, en is uitgerust met een mini-HDMI aansluiting. Slecht een kleine minderheid had toch wel wat meer van de dashcam verwacht.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere producten uit deze lijst, beschikt de AZDome dashcam wel degelijk over de laagste prijs.

Beeldscherm: je geniet een helder LCD scherm van ongeveer 2,4 inches groot en een 150 graden horizontale kijkhoek.

Beeldstabilisatie: dankzij de beeldstabilisatie functie is het mogelijk om van bewegende voorwerpen en objecten een duidelijk beeld te maken.

Handig in gebruik: de dashcam biedt natuurlijk nog heel wat meer mogelijkheden aan zoals het gebruik van een nachtmodus, een parkeermodus, een GPS functie, wifi, G-sensor en een looprecording.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een beperkt aantal klanten is van mening dat de kwaliteit toch wel wat beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mio dashcam 

 

3. Mio MiVue 785 Touch GPS

 

Met de Mio dashcam kies je duidelijk voor kwaliteit en design en dit alles tegen een vriendelijk prijskaartje. In tegenstelling tot de vorige 2 producten, geniet je hier wel degelijk van een touchscreen scherm met een Full HD videokwaliteit. Dit wordt aangevuld met een ingebouwde microfoon en een handige fotofunctie.

De horizontale kijkhoek is met 140 graden nog steeds bijzonder groot en biedt dus heel wat mogelijkheden wanneer er beelden moeten worden gemaakt. De dashcam wordt verder uitgerust met een looprecording, een nachtmodus, een parkeermodus, een GPS functie en een mini USB aansluiting. De oplaadbare ingebouwde batterij is bijzonder makkelijk van stroom te voorzien met behulp van de autolader.

Een blik op de online reacties toont aan dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn en het product dan ook positief beoordelen. Slechts één koper vindt dat de kwaliteit toch wel wat beter had gekund. Houd er ook rekening mee dat er geen beeldstabilisatie mogelijk is.

 

Voordelen:

Beeldscherm: het betreft hier een touchscreen beeldscherm die gekenmerkt wordt door een Full HD videokwaliteit.

Nachtmodus: dankzij de nachtmodus functie is het mogelijk om zelfs in het schemerdonker en donker duidelijke beelden te maken.

Aansluitingsmogelijkheden: het is een degelijke dashcam die beschikt over een handige mini USB aansluiting.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat wordt verder voorzien van een ingebouwde microfoon, een parkeermodus, een GPS functie en een oplaadbare batterij.

 

Nadelen:

Geen beeldstabilisatie: het mag dan misschien wel één van de populairste dashcams uit het rijtje zijn, toch beschik je niet over beeldstabilisatie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Blackvue dashcam

 

4. BlackVue DR750S-2CH Cloud Dashcam + 32GB micro SD-kaart

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn, dan kun je altijd nog even deze BlackVue dashcam bekijken. De dashcam wordt gekenmerkt door een helder en duidelijk leesbaar display met een Full HD videokwaliteit en een horizontale kijkhoek van 139 graden. Met een opnamekwaliteit van maar liefst 60 frames per seconde, worden bijzonder vloeiende beelden gemaakt. Je geniet hierbij beeldstabilisatie en een ingebouwde microfoon.

De combinatie van de nachtmodus functie en de Sony STARVIS beeldsensor, zorgen ervoor dat ook in het donker duidelijk beeldmateriaal kunt bekomen. De dashcam wordt verder aangevuld met een looprecording, een parkeermodus, een G-sensor en een GPS functie. Het apparaatje wordt geleverd inclusief een 12/24V voedingskabel, enkele handige kabelclips, een micro SD kaart, een USB SD kaartlezer, een coax kabel en een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing.

Ondanks het feit dat klanten het product unaniem met de maximumscore van 5 sterren hebben beloond, blijft het toch wel behoorlijk prijzig. Aan jou de keuze dus of je bereid bent om een groter budget te spenderen aan een degelijke dashcam.

 

Voordelen:

Opnamekwaliteit: de dashcam wordt gekenmerkt door een vrij hoge opnamekwaliteit van wel 60 frames en dit telkens per seconde.

Beeldstabilisatie: ook hier mag je zeker zijn van een handige beeldstabilisatie functie en bijgevolg de mogelijkheid om bewegende voorwerpen en beelden duidelijk op camera vast te leggen.

Verpakking: de levering omvat tevens ook een USB SD kaartlezer, een micro SD geheugenkaart, kabelclips, een 12/24V voedingskabel, een coax kabel en een praktische handleiding.

 

Nadelen:

Prijskaartje: je zult er wel rekening mee moeten houden dat de prijs toch wel net iets hoger dan het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Garmin dashcam

 

5. Garmin Dash Cam 56 Quad HD Hoofdcamera resolutie 2560 x 1440 Pixels

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de dashcam, jou aangeboden en geleverd door Garmin. Het apparaatje wordt jou geleverd inclusief een dubbele USB voedingsadapter, een praktische magnetische bevestiging en natuurlijk ook enkele handige USB kabels.

De Garmin dashcam wordt gekenmerkt door een krachtige hoofdcamera die een helder beeld met maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels garandeert. Je geniet hierbij een totale kijkhoek van maar liefst 140 graden. Het heldere TFT beeldscherm met een grootte van 2 inch, is duidelijk leesbaar. De dashcam wordt geleverd inclusief een geheugenkaart met een capaciteit van 8 GB.

Het is een handig apparaatje dat voorzien is van een accu en beschikt over een micro-USB aansluiting. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen kopers hebben gereageerd. Het is mogelijk dat sommigen het prijskaartje misschien te hoog vinden of toch liever voor een touchscreen scherm opteren.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: met de Garmin dashcam kies je alvast voor één van de populairste, misschien wel het beste, merk. De dashcam wordt jou toegestuurd inclusief een handige magnetische bevestiging, meerdere USB kabels en een USB voedingsadapter.

Resolutie: met een maximale resolutie van maar liefst 2560 x 1440 pixels, mag je alvast zeker zijn van een mooi en helder beeld.

Beeldscherm: je maakt gebruik van het bekende TFT beeldscherm dat ruim 2 inch groot is en over een 140 graden horizontale kijkhoek beschikt.

 

Nadelen:

Geen touchscreen: besef wel dat het hier geen touchscreen betreft.

Prijzig: ook hier ligt het prijskaartje wel iets hoger en zou dit mogelijks als een minpuntje kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dashcams Koopgids

 

Het gebruik van een dashcam kan ik vele situaties zorgen voor heel wat opheldering. Toch is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste dashcam aan te kopen. Het lijkt ons een goede aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten te bekijken en met elkaar te vergelijken op basis van bepaalde factoren. Wat is een dashcam en wat zijn de voordelen ervan? Hoe kun je hem best installeren en bieden sommige apparaten meer of minder functies? En wat dan met het prijskaartje? Moet je rekening houden met een ruim budget en aandachtig zijn voor aanbiedingen? Of zijn er ook heel wat goedkope dashcams te spotten?

Wat is een dashcam en het gebruiksgemak

Een dashcam, ook wel dashboard camera genaamd, is een handig apparaatje waardoor je onderweg opnames en beelden kunt maken. In de meeste gevallen wordt het achter de voorruit van je wagen geïnstalleerd met behulp van een zuignap of sticker. Een dashcam kan vaak voor heel wat opheldering zorgen in kritieke situaties. Stel dat je bijvoorbeeld slachtoffer bent van een aanrijding of eender welk ander ongeval in het verkeer en de tegenpartij betwist zijn of haar schuld. Een dashcam kan dan vaak de ultieme verklaring bieden.

Je kunt hem dan ook als een compacte videocamera beschouwen die speciaal ontwikkeld is om vanuit een rijdend voertuig te kunnen filmen. Op het moment dat jij je wagen start, zal de dashcam dan ook automatisch beginnen met filmen. Zodra jij stilstaat of parkeert, stopt de dashcam met het opslaan van de beelden. Tenzij je echter over extra functies zoals een G-sensor en bewegingssensor beschikt.

Kies bij voorkeur voor een dashcam die voorzien is van een GPS functie zodanig dat, op kritieke momenten, ook de locatie, de snelheid en de rijrichting worden vermeld. Kortom, het gebruik van een dashcam is vooral bedoeld als een vorm van bewijsmateriaal.

 

Geheugenkaart en GPS tracker

De aanschaf van een duurzame dashcam betekent natuurlijk ook een degelijke geheugenkaart. Een geheugenkaart is nu eenmaal onmisbaar daar je de gemaakte beelden moet kunnen opslaan. Afhankelijk van de dashcam die je besluit aan te kopen, kan de capaciteit van de geheugenkaart aanzienlijk variëren. Zo heb je geheugenkaarten met een maximale opslagcapaciteit van 32 GB maar je hebt er ook die een capaciteit van ruim 128 GB kunnen aanbieden. Houd er wel rekening mee dat je de geheugenkaart in de meeste gevallen nog zelf zult moeten aankopen.

Verder is het ook belangrijk dat de dashcam voorzien is van een betrouwbare GPS-tracker. Zo zijn er heel wat dashcam toestellen waarbij een dergelijke tracker in het apparaat zit ingebouwd. Dankzij een GPS-tracker kan er niet alleen een tijdcode maar ook een locatie aan de gemaakte beelden worden toegevoegd. Wat altijd handig van pas kan komen indien je bijvoorbeeld een ongeval hebt meegemaakt.

 

Hoe kun je een dashcam installeren

De installatie van een dashcam heeft helemaal niet zoveel voeten in de aarde en is bijgevolg bijzonder eenvoudig. In de meeste gevallen wordt een sticker of zuignap bij de aankoop van het product, meegeleverd. Dankzij dergelijke sticker of zuignap is het mogelijk om de dashcam zonder problemen aan de voorruit van de wagen te bevestigen. Het grote verschil tussen de sticker en de zuignap, is dat je de zuignap ten alle tijde kunt verwijderen. Dat is bij de sticker jammer genoeg niet meer het geval.

Parkeerfunctie, G-sensor en bewegingsdetectie

In de zoektocht naar de voor jou beste dashcam zul je merken dat bepaalde apparaten over net iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken. Sommige kenmerken kunnen echter een meerwaarde betekent. Zo kan het handig zijn indien de dashcam voorzien is van een parkeerfunctie, een G-sensor en een bewegingsdetectie.

De parkeerfunctie kun je bijvoorbeeld gebruiken op het moment dat je je auto, vrachtwagen of kampeerwagen ergens parkeert. In dergelijke gevallen zal de camera dus continu draaien maar zullen de beelden niet worden opgeslagen. Stel dat er op dat moment toch iemand tegen jouw wagen rijdt, dan zal dit dus niet geregistreerd worden. Tenzij je natuurlijk over een ingebouwde G-sensor beschikt. Deze sensor zorgt ervoor dat, bij een eventuele impact, de beelden toch nog worden opgeslagen.

En indien de dashcam ook nog eens over bewegingsdetectie beschikt, dan zal er automatisch opgenomen worden zodra er de minste beweging wordt genoteerd. Dergelijke functies kunnen dus echt wel als een grote meerwaarde worden beschouwd maar zorgen er natuurlijk ook voor dat het prijskaartje de hoogte in schiet.

 

Het budget

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Wil je een degelijke en betrouwbare dashcam aankopen dan moet je rekenen op een gemiddeld prijskaartje van zo’n 150 euro. De mogelijkheid bestaat natuurlijk altijd dat je een duurzame dashcam vindt tegen een goedkoper prijsje. Echter zul je in de meeste gevallen toch wel net iets meer betalen dan de standaard 150 euro. Zo kan het prijskaartje beïnvloed worden door de extra kenmerken en factoren.

Bedenk daarom op voorhand waar je precies naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen zijn. Ben je van plan om de dashcam regelmatig te gebruiken of niet? En welk budget wil en kun je maximaal voorzien om aan een degelijke dashcam te spenderen? Indien je bijvoorbeeld mocht twijfelen tussen 2 of meerdere apparaten, dan kan het helpen om de bijbehorende online reviews van klanten even te bekijken. Het advies van andere kopers kan helpen bij het maken van het uiteindelijke beslissing. Veel succes!

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een dashcam?

Het belangrijkste idee of doel van een goed functionerende dashcam is het continu maken van beelden en opnames op het moment dat je aan het rijden bent. De beelden en opnames worden vrijwel automatisch en gelijktijdig opgeslagen op de daarvoor voorziene geheugenkaart, vaak een SD-kaartje. Zodra de geheugenkaart volledig vol is dan wordt de oudste opname vrijwel automatisch overschreven en dus gewist.

Het betreft hier telkens opnames van ongeveer 3 minuten en dit komt overeen met zo’n 280 MB. Afhankelijk van het type dashcam dat je besluit aan te kopen, is het mogelijk om ook opnames te maken op het moment dat je geparkeerd staat. Zeker een aanrader!

Q2: Waar kun je een dashcam plaatsen?

De meeste dashcams zijn bedoeld om, met behulp van een meegeleverde zuignap of sticker, tegen het dak én vlak achter de binnenspiegel te plaatsen. Op die manier kun je de best mogelijke kijkhoek garanderen, wat alleen maar ten goede komt op het moment van een ongeval.

Echter vandaag de dag is het belangrijk om rekening te houden met het aantal camera’s waarover de dashcam beschikt. Tegenwoordig kun je namelijk een dashcam met 2 camera’s aankopen. In dergelijke gevallen is het niet de bedoeling om de dashcam tegen het dak en achter de binnenspiegel te plaatsen, maar plaats je hem beter op het dashboard.

 

Q3: Hoe lang kan een dashcam opnemen?

We hebben het al min of meer vermeld in het antwoord op de eerste vraag. Een dashcam zal in werking treden zodra je de auto start. Zolang je aan het rijden bent, zullen er dus continu opnames van maximum 3 minuten worden gemaakt. Deze worden opgeslagen en kunnen na verloop van tijd overschreven worden zodra het geheugenkaartje vol is.

Echter kan het handig zijn om een dashcam aan te kopen met iets meer functies en mogelijkheden. Zo bestaan er apparaten die in staat zijn om opnames te maken wanneer je geparkeerd staat. Het is zelfs mogelijk om een dashcam apparaat aan te kopen met een bewegingssensor zodat het apparaat bij de minste beweging in werking treedt.

 

Q4: In welke landen is een dashcam verboden?

Alvorens je besluit een dashcam aan te schaffen, is het belangrijk om rekening te houden met het verbod dat in sommige landen van kracht is. Zo zijn er heel wat Europese landen die het gebruik van een dashcam verbieden. Denk bijvoorbeeld maar aan Duitsland. Daar riskeer je een hoge boete indien je betrapt wordt op het gebruik van een dashcam.

Ook Frankrijk kan worden toegevoegd aan dit lijstje evenals Luxemburg, Oostenrijk en Portugal. Echter moeten we bij Portugal een kleine kanttekening maken. Daar zou het gebruik van een dashcam dan weer wel toegestaan zijn indien je in het bezit bent van een speciale vergunning. De zogenaamde “Data Protection Authority”.

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Beste auto telefoonhouders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een telefoonhouder om in de wagen te plaatsen maar kun je door de bomen het bos niet meer zien? Dan willen wij jou graag op weg helpen. Zo zijn we op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten die we hieronder graag even kort willen voorstellen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Brothers4Change Safari Telefoonhouder die gekenmerkt wordt door een universeel design en daardoor geschikt is voor diverse types smartphones met een schermgrootte van maximaal 9,7 inch. Daartegenover staat de iSetchi Universele houder die – net zoals het vorige toppertje – eveneens universeel is en makkelijk in de wagen of caravan kan worden geïnstalleerd.  

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

14 beste auto telefoonhouders (Reviews) van 2024

 

De 10 topproducten die we hieronder voor je geselecteerd hebben, kunnen alvast een duidelijk beeld geven van de mogelijkheden die er zijn op het gebied van telefoonhouders. De ene telefoonhouder laat zich al beter in de wagen bevestigen ten opzichte van de andere. Zo heb je er die je op het dashboard kunt plaatsen terwijl anderen bedoeld zijn om te installeren op het ventilatierooster. Ook de keuze voor een universele, draadloze, magnetische houder of eentje met oplader; blijft vooralsnog een persoonlijke keuze. Bekijk de mogelijkheden even en kies er de voor jou beste auto telefoonhouder uit en misschien is het wel een aanbieding.

 

Telefoonhouder auto 

 

1. Brothers4Change Safari Telefoonhouder – Magnetisch – Telefoonhouders auto

 

Op zoek naar een duurzame, universele auto telefoonhouder die op een ethische wijze tot stand gekomen is? Dan raden wij jou aan om even dit toppertje van het bekende en populaire merk Brothers4Change onder de loep te nemen. Zo zul je zien dat de houder uit stevig en schokbestendig ABS materiaal bestaat en werd afgewerkt in een neutraal doch luxueus uitziend design. De telefoonhouder is bovendien – dankzij de meegeleverde magneten – bijzonder veelzijdig en geschikt voor gebruik in combinatie met smartphones en/ of tablets met een maximale schermgrootte van 9,7 inches. 

In tegenstelling tot sommige andere telefoonhouders, is dit exemplaar speciaal ontwikkeld om ter hoogte van het ventilatierooster te installeren. Bovendien zorgt het gepatenteerde clip design ervoor dat de gsm-houder stevig blijft zitten en niet onverwacht uit het ventilatierooster valt. Houd er wel rekening mee dat de telefoonhouder jammer genoeg niet geschikt is voor eender welk type ventilatierooster.

Desondanks durven we stellen dat deze houder meer dan de moeite waard is om in overweging te nemen. Zo wordt zijn gebruiksgemak onder meer aangevuld met een stel extreem krachtige magneten en laat de houder zich makkelijk verplaatsen. Bovendien wordt de set geleverd inclusief een vierkante metalen plaat, 2 ronde metalen platen en een meertalige handleiding waarvoor dit product voor heel wat kopers vrijwel de beste auto telefoonhouder van 2024 blijkt te zijn.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Safari telefoonhouder wordt geleverd inclusief een vierkante metalen plaat, 2 ronde metalen platen en een meertalige handleiding.

Universeel: het betreft een universele auto telefoonhouder die geschikt is voor diverse types smartphones en bijgevolg niet gebonden is aan een bepaald merk.

Regelbaar: je kunt de grootte van de telefoonhouder lichtjes aanpassen waardoor dit model geschikt is voor smartphones met een maximale schermgrootte tot 9,7 inch.

Uitvoering: de telefoonhouder is vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal en kan – met behulp van het eenvoudige clip design – op het ventilatierooster worden geïnstalleerd. Met behulp van de krachtige magneten wordt verhinderd dat de smartphone uit de houder valt.

 

Nadelen:

Ventilatierooster: houd er rekening mee dat dit type auto telefoonhouder jammer genoeg niet geschikt is voor installatie op eender welke type ventilatierooster.

 

 

 

 

 

 

Universele telefoonhouder auto

 

2. iSetchi Universele Telefoonhouder voor in de Auto Stevige Magneet

 

Ondanks het feit dat het niet meteen het product met de laagste prijs betreft, zul je deze universele telefoonhouder vast en zeker tussen de goedkope exemplaren kunnen verwachten. We stellen vast dat heel wat klanten dergelijke houder in hun bezit hebben en vrijwel alleen maar positief advies vermelden in de bijbehorende online reviews.

Deze unieke telefoonhouder wordt jou aangeboden door het merk iSetchi en is voorzien van een stevige magneetbevestiging. Dit maakt de plaatsing ter hoogte van het ventilatierooster meteen een pak eenvoudiger. Doordat het een universele houder betreft, kun je hem gebruiken in combinatie met eender welk type smartphone met een maximale schermgrootte van 10,1 inch.

Het compacte ontwerp met bijbehorende kwalitatieve metalen rand, leent zich ertoe makkelijk met 1 hand te bedienen en handsfree te bellen. Zo kun je een eventuele bekeuring op de baan vermijden. Je kunt je smartphone trouwens makkelijk via het apparaat gaan opladen en de houder eventueel ook als standaard gebruiken. Kortom, een topproduct!

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het lage en voordelige prijskaartje van deze unieke telefoonhouder.

Magneetbevestiging: op het moment van aankoop wordt tevens een krachtige magneetbevestiging meegeleverd zodanig dat je het product aan het ventilatierooster kunt vastmaken.

Universeel: het betreft een universele houder die je dus kunt gebruiken met eender welk merk zolang de maximale schermgrootte van 10,1 inch niet overschreden wordt.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat sommige klanten zich misschien wel storen aan het eenvoudige design van deze telefoonhouder.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Telefoonhouders voor ventilatie

 

3. R2B Telefoonhouders auto voor ventilatie roosters – Mobiel / Gsm houder – Accessoires

 

De R2B telefoonhouder is vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal en wordt verder gekenmerkt door zijn universele design wat betekent dat hij geschikt is voor menig smartphone met een breedte van 6,2 tot maximaal 8,5 cm inclusief eventuele beschermhoes. Op die manier kun je eenvoudig handsfree bellen wat best wel handig is voor mensen die regelmatig de baan op moeten.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo kun je deze regelbare gsm houder eenvoudig op het ventilatierooster van je wagen of caravan installeren. Houd er wel rekening mee dat de houder in dezelfde richting als het ventilatierooster dient te worden gemonteerd en het dus niet mogelijk is om hem horizontaal/ verticaal te draaien. 

Verder is de houder makkelijk met slechts 1 hand te bedienen en is er ruimte voorzien voor een eventuele oplaadkabel. Een blik op de online reviews toont dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren aan waarbij de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop. Slechts een kleine minderheid lijkt jammer genoeg niet overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Materiaal: de gsm houder van R2B is uit duurzaam en stootvast ABS materiaal gemaakt.

Installatie: de auto telefoonhouder kan eenvoudigweg op het ventilatierooster van je wagen of caravan worden geïnstalleerd.

Regelbaar: de telefoonhouder staat bekend vanwege zijn universele design en kan dan ook voor alle smartphones worden gebruikt met een breedte van 6,2 tot maximaal 8,5 cm.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het apparaat niet gebruiksvriendelijk is omdat je hem niet verticaal/ horizontaal kunt draaien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Telefoonhouder auto raam 

 

4. Wegman Telefoonhouder Met Zuignap – Autohouder Voor Voorruit En Dashboard – GSM Houder

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een praktische auto telefoonhouder die je op het dashboard of de voorruit van je wagen kunt installeren? Dan is dit product van Wegman het bekijken alvast meer dan waard. Bovendien is deze telefoonhouder auto tijdelijk verlaagd in prijs wat de set nog net iets aantrekkelijker maakt en dat lijkt te worden bevestigd door diverse kopers die het product belonen met een mooie score van 4,6 sterren.

De Wegman telefoonhouder werd daarbij vervaardigd uit een combinatie van duurzaam kunststof en siliconen en is geschikt voor diverse smartphones waarvan het beeldscherm maximaal 11 inches groot blijkt. Met behulp van de krachtige zuignap met bijbehorende 3M gel kun je er bovendien van op aan dat zowel de houder alsook de smartphone tijdens de rit stevig op hun plaats blijven zitten. Na gebruik kun je de wasbare lijm makkelijk af de voorruit of het dashboard vegen waardoor deze er net weer als nieuw uitzien.

Dit alles wordt overigens aangevuld met de perfecte kijkhoek, een handig en compact design met bijbehorende knoppen en een betaalbaar prijskaartje waardoor de set voor een groot publiek toegankelijker wordt. Niet verwonderlijk dus dat deze Wegman door velen als beste telefoonhouder auto wordt beschouwd.

 

Voordelen:

Wasbare lijm: de wasbare lijm van de 3M gel vermijdt alvast een vuil dashboard of besmeurde voorruit. Kortom, niet zomaar een Action auto telefoonhouder dus.

Kijkhoek: de combinatie van de buigbare nek en de 360º rotatie zorgt alvast voor een optimale kijkhoek.

Knoppen: de houder is uitgerust met de nodige knoppen zodoende het plaatsen, verwijderen alsook aanpassen van de positie net iets makkelijker te maken.

Installatie: met behulp van de bijzonder krachtige zuignap met 3M gel is het mogelijk om de telefoonhouder stevig op het dashboard of de voorruit van je wagen te bevestigen zonder dat deze wegglijdt tijdens het rijden.

 

Nadelen:

Geen ventilatierooster: ben je bewust op zoek naar een auto telefoonhouder om op het ventilatierooster te installeren? Dan is deze set niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Telefoonhouder auto bekerhouder

 

5. Belkin Telefoonhouder auto-bevestiging in bekerhouder

 

Met de Belkin telefoonhouder kies je voor een stevige en duurzame houder, vervaardigd uit kunststof en geschikt voor elk type smartphone van maximaal 8,3 cm breed. De houder is afgewerkt in een neutrale elegante zwarte kleur en biedt heel wat extra mogelijkheden.

Zo zul je merken dat je dit type telefoonhouder, dankzij de verstelbare voet, in eender welke bekerhouder kunt bevestigen. Dat wil natuurlijk ook zeggen dat deze houder geen aanbeveling is indien je wagen niet voorzien is van een bekerhouder. Daarnaast blijkt het product ook nog eens 360 graden draaibaar te zijn en geschikt om zowel verticaal als horizontaal te gebruiken.

Een blik op de verschillende online beoordelingen toont een vrij hoge gemiddelde score van maar liefst 4,6 sterren aan. Kopers reageren dan ook voornamelijk positief op de kwaliteit en de duurzaamheid van de houder. Slechts enkele klanten blijken zich toch te storen aan het hogere prijskaartje en dat is uiteraard jammer.

 

Voordelen:

Materiaal: het zal je misschien niet meteen verwonderen maar ook hier heeft men gekozen voor de positieve kenmerkende eigenschappen van kunststof.

Pasvorm: de telefoonhouder is geschikt voor smartphones met een maximale schermgrootte van 8,3 cm breed.

Draaibaar: het grote voordeel van deze houder is dat je hem zonder problemen verticaal als horizontaal kunt gebruiken en tevens ook nog eens 360 graden kunt draaien.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: we moeten er wel op wijzen dat je maar beter iets meer buget voorziet indien je interesse hebt in deze telefoonhouder.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Telefoonhouder auto ventilatierooster

 

6. iSetchi Draadloze Autolader Telefoonhouder Auto Met Draadloos Opladen Qi Oplader

 

Net zoals het eerste product wordt ook deze telefoonhouder jou aangeboden door iSetchi. Daardoor durven wij vermoeden dat het mogelijks één van de populairste merken zou kunnen zijn op het gebied van telefoonhouders en andere handige accessoires. De houder wordt geleverd inclusief een 3.0 snellader en 12 Volt adapter.

Doordat het een universele telefoonhouder betreft, kun je hem gebruiken in combinatie met eender welke smartphone met een schermgrootte van maximaal 7 inch. De houder, die vervaardigd is uit ABS materiaal en is afgewerkt in een zilveren kleur, kun je eenvoudig aan het ventilatierooster bevestigen of op het dashboard plaatsen. Houd er wel rekening mee dat je hem niet als houder kunt gebruiken.

Deze magnetische houder biedt je ook de mogelijkheid aan om je smartphone draadloos op te laden. Verder kun je zelfs de kijkhoek makkelijk aanpassen doordat de houder draaibaar is. Klanten reageren bijzonder positief op het product en belonen de houder met een gemiddelde score van 4,9 sterren. Slechts één klant vindt de meegeleverde USB kabel net iets te kort.

 

Voordelen:

Installatie: je kunt deze unieke houder niet alleen op het dashboard plaatsen maar eventueel ook installeren op het ventilatierooster.

Verpakking: op het moment van aankoop worden meteen ook een krachtige 12 Volt adapter en een 3.0 snellader meegeleverd.

Schermgrootte: zolang je smartphone een schermgrootte heeft niet groter dan 7 inch, blijkt deze telefoonhouder een aanrader te zijn.

Materiaal: bij de productie van deze houder heeft men gekozen om gebruik te maken van de positieve kenmerkende eigenschappen van ABS materiaal.

 

Nadelen:

Korte USB kabel: bij de aankoop wordt ook een USB kabel meegeleverd die, naar mening van één koper, toch wel wat langer had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Telefoonhouder auto magneet 

 

7. Spigen Universele Magnetische Autohouder Compact

 

Ben je in het bezit van een vrij compacte smartphone, dan loont het alvast de moeite om deze bijbehorende compacte telefoonhouder even grondig onder de loep te nemen. De houder wordt jou aangeboden door Spigen en is geschikt voor elke smartphone met een minimaal schermformaat van 4 inch. Denk bijvoorbeeld maar aan de Samsung Galaxy A7 met introductiejaar 2016.

Het is een stevige en duurzame houder die vervaardigd is uit kwalitatief TPU materiaal. De zwarte kleur zorgt dan weer voor een elegante en stijlvolle uitstraling. De houder laat zich bijzonder makkelijk installeren op het dashboard alhoewel ook het ventilatierooster tot de mogelijkheden kan worden gerekend. Opladen via de telefoonhouder is helaas uitgesloten maar je kunt hem dan weer wel als staander gebruiken.

We stellen vast dat de overgrote meerderheid van de gebruikers niet alleen een positief advies geeft over de uitstekende kwaliteit maar ook de gebruiksvriendelijkheid. Slechts één koper blijkt jammer genoeg toch niet helemaal overtuigd te zijn en vindt het product vrij kwetsbaar.

 

Voordelen:

Installatie: de installatie heeft helemaal niet zoveel voeten in de aarde en gebeurt makkelijk in combinatie met het dashboard van je wagen.

Materiaal: het is een stevige telefoonhouder die voornamelijk uit duurzaam TPU materiaal is bevestigd en bijgevolg ook best wel tegen een stootje kan.

Formaat: elke smartphone waarvan de schermgrootte niet groter is dan 4 inch, is geschikt voor deze houder.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: we stellen vast dat één klant het product vrij snel stuk vindt gaan en bijgevolg als kwetsbaar beschouwt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Telefoonhouder auto dashboard

 

8. Belkin universele telefoonhouder auto bevestigen aan dashboard

 

Dit is al de tweede telefoonhouder van Belkin die in ons lijstje topproducten verschijnt. Het moet dan ook wel echt de moeite lonen om het product minstens even te bekijken. Deze unieke verstelbare telefoonhouder kun je makkelijk en snel aan de voorruit van de wagen of op het dashboard installeren. Hierbij heb je zelfs de mogelijkheid om hem verticaal of horizontaal te plaatsen.

Het betreft een universele telefoonhouder die, net zoals heel wat andere houders, uit duurzaam TPU materiaal werd vervaardigd en vervolgens in een zwart jasje werd gestoken. Voor smartphones met een breedte variërend van minimum 6 tot maximum 8,5 cm, blijkt dit alvast een topproduct te zijn. Bovendien blijkt de telefoonhouder ook nog eens 360 graden draaibaar en kantelbaar te zijn. Op die manier wordt het dus mogelijk om de kijkhoek in meer of mindere mate aan te passen.

Op het moment van aankoop zul je merken dat niet alleen de houder maar eveneens een hulpstuk voor bevestiging worden meegeleverd. Ook hier valt op dat klanten heel positief zijn over de kwaliteit van het product en het anderen ook effectief aanraden. Slechts enkele kopers vinden dat het prijskaartje best wel wat lager had mogen zijn.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je zult zien dat de houder niet alleen 360 graden draaibaar blijkt te zijn maar daarnaast ook nog eens kantelbaar is.

Materiaal: het is een stevige en duurzame telefoonhouder die voornamelijk uit kwalitatief en hoogwaardig TPU materiaal is gemaakt.

Formaat: de houder is geschikt voor eender welk type en merk smartphone zolang de breedte niet meer dan 8,5 cm bedraagt.

Installatie: of je de houder op het dashboard of aan de voorruit installeert, blijft vooral een persoonlijke keuze.

 

Nadelen:

Duur: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de prijs toch wel behoorlijk duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Telefoonhouder auto zuignap

 

9. R2B Telefoonhouders auto met zuignap Geschikt

 

Ben je op zoek naar een telefoonhouder zonder dat je je daarbij zorgen hoeft te maken over het type auto waarmee je rijdt? Dan blijkt dit product van R2B alvast een schot in de roos daar hij makkelijk in eender welke wagen op het dashboard of op het raam kan worden bevestigd. Doordat de houder ook nog eens 360 graden draaibaar is, is het mogelijk om zelfs de kijkhoek aan te passen.

Deze universele houder, vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal en afgewerkt in een zwart kleurtje, is geschikt voor elk type smartphone met een schermgrootte van minimaal 3,5 tot maximaal 6,5 inch. Opladen via het apparaat mag dan wel niet mogelijk zijn, je kunt hem dan weer wel als standaard gebruiken en bovendien blijkt hij geschikt voor onderwater.

Zodra je het product aankoopt, zul je merken dat niet alleen de houder maar ook een R2B zuignaphouder wordt meegeleverd. We stellen vast dat klanten best tevreden zijn over de kwaliteit en het ontwerp van deze unieke telefoonhouder. Kortom, een echt topproduct dat vast en zeker de moeite waard is!

 

Voordelen:

Formaat: het is een vrij standaard telefoonhouder geschikt voor smartphones waarvan de schermgrootte varieert van 3,5 tot 6,5 inch.

Handig in gebruik: in tegenstelling tot heel wat andere houders, is het mogelijk om deze als standaard te gaan inzetten of ermee onder water te gaan.

Draaibaar: het grote pluspunt is dat de houder 360 graden te draaien is en het bijgevolg mogelijk maakt om de kijkhoek aan te passen.

Materiaal: in tegenstelling tot sommige andere telefoonhouders, heeft men hier voornamelijk gekozen voor ABS materiaal.

 

Nadelen:

Prijzig: het is mogelijk dat sommige klanten zich wat geremd voelen vanwege het prijskaartje, terwijl andere kopers de prijs best ok vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Telefoonhouder auto met oplader

 

10. Trust Mobile Yudo10 Telefoonhouder en Oplader

 

Ook Trust heeft een unieke telefoonhouder voor in je wagen op de markt gebracht. Bovendien is het mogelijk om je smartphone automatisch op te laden zodra je hem in de houder plaatst. Kortom, de moeite waard om dit multifunctionele product even grondig onder de loep te nemen.

Het betreft hier een universele telefoonhouder die vervaardigd is uit kunststof en vervolgens in een neutrale zwarte kleur werd afgewerkt. Een handige houder die je makkelijk en snel op de voorruit van je wagen kunt bevestigen en geschikt is voor eender welke smartphone met een schermgrootte van 5,5 inch. Bovendien kun je deze houder evenzeer als standaard gebruiken. Houd er wel rekening mee dat hij niet geschikt is voor onderwater gebruik.

Klanten zijn overtuigd van de aangeboden kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product. Dit resulteert in een, unaniem beoordeeld, monsterscore van maar liefst 5 sterren. Enkel het prijskaartje zou volgens één klant dan weer een struikelblok kunnen zijn.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het betreft een multifunctionele telefoonhouder waarmee je je smartphone vrijwel automatisch kunt gaan opladen.

Materiaal: deze stevige houder is volledig gemaakt door gebruik te maken van kwalitatief en stevig kunststof.

Installatie: je kunt de houder zonder problemen op de voorruit van je wagen bevestigen.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier blijkt de, ietwat hoge, prijs voor één koper toch wel een minpuntje te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Telefoonhouder voor de auto

 

11. Rolio Telefoonhouder Auto met Zuignap – Magneet – Premium Kwaliteit

 

We sluiten het rijtje af met de Rolio telefoonhouder die – dankzij de krachtige geïntegreerde zuignap met 3M gel – makkelijk op het dashboard of de voorruit van je wagen te installeren is. Bovendien wordt dit alles moeiteloos gecombineerd met maar liefst 4 krachtige geïntegreerde magneten die ervoor zorgen dat je mobiele telefoon – zelfs tijdens de meest hobbelige ritten – stevig in de houder blijft steken.

Na gebruik kun je de 3M gel eenvoudig van je dashboard of voorruit verwijderen waardoor deze er weer net zoals voorheen uitzien. Het gebruiksgemak van deze telefoonhouder voor de auto wordt verder aangedikt met een 180º rotatie zodoende de ideale kijkhoek te beogen, een compact en handzaam formaat, een universeel karakter en de mogelijkheid om hem als standaard te gebruiken.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren zien waarbij klanten duidelijk positief reageren wat betreft de kwaliteit, het fraaie design en de degelijkheid ervan. Kortom, de moeite waard om deze houder toch maar even onder de loep te nemen indien je je telefoon ook tijdens het rijden veilig wenst te gebruiken.

 

Voordelen:

Uitvoering: de Rolio telefoonhouder werd voornamelijk uit duurzaam plastic vervaardigd en is geschikt voor eender welke smartphone waarvan het beeldscherm niet groter is dan 10 inches.

Installatie: dankzij de zuignap met 3M gel is de houder eenvoudig op het dashboard of de voorruit van je wagen te installeren. Dit wordt aangevuld met 4 krachtige ingebouwde magneten die de smartphone op zijn plaats moeten houden.

Handig in gebruik: deze unieke telefoonhouder wordt gekenmerkt door een universeel design en aangevuld met diverse extra’s zoals een 180º rotatie zodoende de perfecte kijkhoek te bekomen.

 

Nadelen:

Geen ventilatierooster: ook hier is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de set niet geschikt is om ter hoogte van het ventilatierooster te installeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

12. Dashboard – GSM Houder – Stevige Zuignap Met Gel Van 3M – Telefoonhouders

 

In tegenstelling tot het vorige product, blijkt deze auto telefoonhouder van Wegman wel degelijk bedoeld om op het dashboard van je wagen te installeren. Zo is het product uitgerust met een bijzonder stevige zuignap inclusief 3M gel, waarmee de installatie werkelijk een fluitje van een cent wordt. Bovendien zou je hem evengoed op het raam of je bureau kunnen installeren.

Het betreft tevens een universele auto telefoonhouder die, net zoals zijn voorganger, 360º verstelbaar blijkt en kan gebruikt worden voor smartphones met een maximale schermgrootte van 6,7 à 7 inches. Zijn behuizing blijkt voornamelijk uit een combinatie van kunststof en siliconen vervaardigd waarna hij in een stoer zwart jasje werd gegoten.

Klanten reageren overwegend positief en belonen het product vanwege zijn uitstekende kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Slechts één koper lijkt het daar niet mee eens en vindt de installatie geen lachertje.

 

Voordelen:

Plaatsing: de auto telefoonhouder maakt gebruik van een bijzonder krachtige zuignap en kan daardoor makkelijk op het dashboard, de voorruit, het ventilatierooster, de bekerhouder of één of andere vlakke ondergrond worden gemonteerd.

Handig in gebruik: de telefoonhouder kan, in tegenstelling tot sommige andere producten, makkelijk als standaard worden gebruikt.

Universeel: het betreft hier eveneens een universele auto telefoonhouder die geschikt is voor eender welke smartphone met een beeldscherm van 4 tot 6,7 inches.

 

Nadelen:

Niet magnetisch: ben je op zoek naar een magnetische telefoonhouder dan ben je hier jammer genoeg aan het verkeerde adres.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

13. REVALL Magneet Telefoonhouder Auto – Universeel – Magnetisch – Sterke Lijm

 

De REVALL magnetische auto telefoonhouder valt meteen op vanwege zijn simplistische design én bijbehorende relatief goedkope prijskaartje. Hij is voorzien van een stevige plakstrip zodanig dat het mogelijk wordt om hem op het dashboard of eender welke andere vlakke ondergrond te monteren. Zoals je al kunt vermoeden, maakt hij eveneens gebruik van een stel krachtige neodymium magneten waarmee de smartphone makkelijk gemonteerd en weer verwijderd kan worden.

Het sterke en stabiele ontwerp inclusief antikras bescherming, maken deze auto telefoonhouder dan ook uitermate geschikt voor extreem lange autoritten. Verder blijkt het apparaatje 360º draaibaar wat tevens bijdraagt aan het comfort en gebruiksgemak.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van zijn kunnen en hem hartelijk aanbevelen. Geschikt voor smartphones met een beeldscherm van 4 tot maximaal 6,9 inches, is dit echt een toppertje!

 

Voordelen:

Antikras: de behuizing van deze telefoonhouder is afgewerkt met een efficiënte antikras bescherming.

Draaibaar: net zoals heel wat andere auto telefoonhouders blijkt ook dit exemplaar 360º draaibaar te zijn.

Universeel: de universele houder kan worden gebruikt in combinatie met elke smartphone waarvan het beeldscherm tussen 4 en 6,9 inches groot is.

 

Nadelen:

Niet opladen: houd er rekening mee dat je met deze auto telefoonhouder, je smartphone jammer genoeg niet kunt opladen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

14. R2B Telefoonhouders auto geschikt voor ventilatierooster met 360 graden rotatie

 

We sluiten het rijte af met deze unieke auto telefoonhouder van R2B die overigens in 2 verschillende kleuren te verkrijgen is. Zijn unieke ontwerp en uitvoering lenen deze auto telefoonhouder ertoe om ter hoogte van het ventilatierooster te worden geïnstalleerd. Bovendien kan hierbij gebruik gemaakt worden van de dubbele bevestiging die instaat voor extra stevigheid.

Eenmaal de auto telefoonhouder correct werd gemonteerd, zul je beseffen dat hij tot wel 360º draaibaar is, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak. Houd er wel rekening mee dat hij niet geschikt blijkt voor installatie op ronde ventilatieroosters.

Klanten reageren overwegend positief op deze auto telefoonhouder uit duurzaam plastic. Bovendien is hij geschikt voor eender welke smartphone met een beeldscherm tot 7 inches.

 

Voordelen:

Universeel: het betreft een universele telefoonhouder die geschikt is voor eender welk type smartphone waarvan het beeldscherm niet groter is dan 7 inches.

Veiligheid: de dubbele bevestiging tijdens het installeren, draagt bij aan de stevigheid én veiligheid tijdens het rijden.

Draaibaar: net zoals de vorige exemplaren, blijkt ook deze auto telefoonhouder maar liefst 360º draaibaar.

 

Nadelen:

Geen ronde ventilatieroosters: jammer genoeg zou het niet mogelijk zijn om deze auto telefoonhouder op ronde ventilatieroosters te installeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Auto telefoonhouders Koopgids

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke telefoonhouder om in de wagen te plaatsen dan kan het handig zijn om rekening te houden met bepaalde factoren. Denk bijvoorbeeld maar aan de bevestigingsmethode, de zichtbaarheid en het type telefoonhouder. Maar ook het prijskaartje en de extra kenmerken kunnen alvast handig zijn om tijdens het vergelijken rekening mee te houden. En als we jou een aanbeveling mogen geven, dan lijkt het ons handig om eventuele aanbiedingen niet te negeren.

Het nut van een telefoonhouder

Moet je als verkoper vaak hele dagen de baan op? Of ben je als zakenman regelmatig onderweg? Dan kan het gebruik van een degelijke telefoonhouder in de wagen vast en zeker een goede aanbeveling zijn. Op die manier kun je een telefoongesprek afronden zonder dat je daarbij je handen van het stuur moet halen. Evenals het gebruik van een GPS functie is mogelijk zonder dat je daarbij je rijgedrag moet aanpassen of in gevaar brengen.

Toch raden wij jou aan om niet meteen de eerste de beste telefoonhouder die je ziet aan te kopen. Neem de tijd om de verschillende mogelijkheden eens goed te bekijken. Ben je op zoek naar een universele houder of toch liever eentje die gelinkt wordt aan een bepaald merk? En wil je graag eentje die je op het ventilatierooster kunt installeren of liever het dashboard? Kortom er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Zichtbaarheid en de plaatsing van de telefoonhouder

Als je besluit een telefoonhouder aan te schaffen dan is de zichtbaarheid uiteraard het eerste belangrijke punt waar je aandacht moet aan besteden. Zo is het belangrijk dat je niet alleen een goed zicht op het telefoonscherm hebt, maar tevens ook een goed zicht op de baan blijft behouden. Zo kan het bijvoorbeeld een mogelijkheid zijn om te kiezen voor een telefoonhouder die je kunt kantelen en/ of draaien.

Naast de zichtbaarheid blijkt ook de plaatsing niet geheel onbelangrijk te zijn. Met de plaatsing van de telefoonhouder hebben we het natuurlijk over de verschillende bevestigingsmethoden die mogelijk zijn. Zo heb je heel wat telefoondhouders die je op de voorruit van je wagen kunt plaatsen. In dergelijke gevallen zul je dus gebruik moeten maken van een zuignap en dat is misschien niet altijd even handig of aantrekkelijk.

Een betere optie zou dan misschien een telefoonhouder op het dashboard kunnen zijn. In de meeste gevallen zijn telefoonhouders om op het dashboard te plaatsen ook geschikt om op de voorruit van de wagen te bevestigen. De meeste eenvoudige en momenteel populairste oplossing is echter een houder die je ter hoogte van het ventilatierooster kunt bevestigen. Stabiliteit en zekerheid gegarandeerd. Daarnaast behoren ook de bekerhouder en de sigarettenaansteker tot de vele mogelijkheden.

 

Het model van de houder in verhouding tot het merk

Bij de aankoop van de telefoonhouder zul je merken dat je de mogelijkheid hebt om te kiezen voor een universele houder of eentje die gelinkt is aan een bepaald merk. In het laatste geval ben je uiteraard gebonden aan het desbetreffende merk. Indien je bijvoorbeeld een Apple iPhone XS Max telefoonhouder aankoopt, dan weet je dus dat je hem alleen maar bij dit type smartphones zult kunnen gebruiken.

Door te kiezen voor een universele houder, hoef je helemaal geen rekening te houden met het merk. Echter moet je wel rekening houden met de schermgrootte van je smartphone. Het kan daarom handig zijn om voor een universele verstelbare telefoonhouder te kiezen.


Mogelijke kenmerken en optiemogelijkheden

De aanschaf van een telefoonhouder toont aan dat bepaalde houders over net iets mogelijkheden beschikken dan andere. Sommige opties kunnen daadwerkelijk een meerwaarde vormen. Denk bijvoorbeeld maar aan een houder die je kunt verstellen naargelang de schermgrootte van de smartphone. Ook het gebruik van de houder als standaard of het draadloos opbergen kunnen als een meerwaarde worden beschouwd.

Daarnaast bestaan er ook heel wat magnetische houders evenals houders die voorzien zijn van wat opbergruimte en daarnaast zelfs waterdicht zijn. Kortom, aan jou de keuze om uit te maken wat jij zoal belangrijk vindt. Bedenk of de houder makkelijk te installeren is en nadien ook weer makkelijk te verwijderen. Niet alle houders kun je nadien makkelijk verwijderen wat soms voor problemen kan zorgen. Zorg er tenslotte ook voor dat de houder, indien mogelijk, bestand is tegen trillingen op het moment dat je wagen bijvoorbeeld over een oneffen wegdek rijdt.

 

Design en budget

De aanschaf van een degelijke telefoonhouder hoeft helemaal niet zo duur te zijn. De gemiddelde prijs wordt geschat op ongeveer 25 euro. Uiteraard zullen er houders zijn die een heel pak goedkoper zijn en andere houders waarvoor je dan weer net iets meer budget moet voorzien. De prijs kan dan ook worden beïnvloed door verschillende externe factoren zoals het merk, het design en het formaat.

Bedenk daarom waar je naar op zoek bent en of je van plan bent de houder regelmatig te gebruiken. Welk budget kun en wil je maximaal spenderen hieraan? Bij enige vorm van twijfel kunnen de online reviews vast en zeker soelaas bieden. Veel succes!

 

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Beste winterbanden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra de winterperiode aanbreekt, is het een goed idee om over te schakelen op winterbanden. Zowel het rubber alsook het profiel van dergelijke banden is aangepast zodanig dat je je veilig op de baan kunt begegeven in winterse omstandigheden. Om het voor jou dan ook enigszins wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo zou je kunnen besluiten om te kiezen voor de Nokian WR SUV 3 XL winterbanden die gekenmerkt worden door de bekende M+S code. Je kunt er dus zeker van zijn dat ze kwaliteit en degelijkheid aanbieden. Echter blijken ook de Hankook W320 winterbanden alvast een schot in de roos te zijn. Dergelijk type winterbanden biedt een griplabel C aan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste winterbanden (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar winterbanden voor je wagen dan zul je bekende merken zoals Anwb en Continental niet vaak zien verschijnen. Dergelijke merken zijn vooral gericht op het ontwerpen van winterbanden voor je fiets. Echter bieden Hankook, Michelin, Pirelli, Goodyear en Bridgestone alvast heel wat degelijke alternatieven aan. Bekijk daarom de 7 topproducten hieronder alvorens je er de voor jou beste winterbanden uitkiest. Het advies van klanten in de bijbehorende reviews kunnen alvast een hulpmiddel zijn. En wie weet tref je zo nog wel een aanbieding.

 

 

Beste winterband SUV

 

1. Nokian WR SUV 3 XL M+S 3PM 225/65 R17 196H winterband

 

Zodra de winterperiode eraan komt, is het in heel wat landen zoals België en Nederland aanbevolen om over te schakelen naar winterbanden. Winterbanden zorgen voor iets meer grip en stabiliteit op gladde wegen dankzij het minimaal profiel van 3 tot 4 mm. Ben je op zoek naar winterbanden om op je SUV wagen te plaatsen, dan lijkt dit product van Nokian misschien wel een goede aanbeveling te zijn.

De winterbanden worden geleverd per stuk en zijn voorzien van het griplabel C. Houd er dus rekening mee dat er altijd nog winterbanden kunnen opduiken die misschien net een tikkeltje beter zijn. Met een snelheidsindex van maar liefst 210 km/h, mag je er zeker van zijn dat ze perfecte grip bieden tot en met deze maximale snelheid. De winterband heeft een hoogte van 65 mm inclusief een loopvlak met een breedte van 225 mm.

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden nog geen klanten hebben gereageerd op het product. Het product beschikt duidelijk niet over de laagste prijs, dus dat zou alvast een mogelijke verklaring kunnen zijn. Het kan evengoed om een vrij recent type winterband gaan.

 

Voordelen:

Snelheidsindex: dankzij de snelheidsindex van 210 km/h kun jij er dus zeker van zijn dat je tot aan deze snelheid een optimale grip en stabiliteit geniet.

Formaat: de band blijkt ongeveer 65 mm hoog en wordt aangevuld met een stevig breed loopvlak van zo’n 225 mm.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ben je van plan om dit type winterband aan te kopen dan zul je echter wel rekening moeten houden met een iets duurder prijsje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Winterband 19 inch

 

2. Hankook W320 295-30 R19 100W winterband

 

Ben je op zoek naar goedkope winterbanden dan lijkt dit product van Hankook misschien niet de beste aanbeveling te zijn. De hoge prijs maakt dit type winterband meteen een pak minder toegankelijk voor het grote publiek. Toch mag je er zeker van zijn dat je best wel waar voor je geld krijgt.

Zo wordt de winterband gekenmerkt door een behoorlijk formaat van 19 inch, een rolgeluid van ruim 72 dB en een griplabel C. In tegenstelling tot de vorige winterband, blijft dit type z’n grip en stabiliteit behouden tot een maximale snelheid van maar liefst 240 km/h. De band is maar liefst 30 mm hoog en biedt een loopvlak met een breedte van 295 mm aan. Het is een stevig en duurzaam type winterband dat je in heel wat wagens kunt installeren. Houd er wel rekening mee dat dit product geen runflat kenmerken heeft.

Jammer genoeg moeten we ook hier vaststellen dat er nog geen enkele koper een reactie heeft geplaatst. Het is dus mogelijk dat de hoge prijs er misschien wel voor iets tussen zit. Laat je er alvast niet door afschrikken maar bekijk het even.

 

Voordelen:

Formaat: de winterband heeft een maximale afmeting van maar liefst 19 inch, blijkt 30 mm hoog te zijn en wordt aangevuld met een breed loopvlak van 295 mm.

Snelheidsindex: in tegenstelling tot het vorige product ligt de snelheidsindex hier met 240 km/h behoorlijk hoog.

Handig in gebruik: de winterbanden blijken bijzonder makkelijk te installeren en zorgen voor een uitstekende grip en stabiliteit tijdens de winterperiode.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: ook hier moeten we jammer genoeg vermelden dat de prijs toch wel wat hoger ligt dan het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Winterband 225 45 r17

 

3. Kleber Krisalp HP 225/45 R17 94H winterband

 

In vergelijking met het vorige topproduct, zul je hier gelijk het gevoel krijgen met een aanbieding te maken te hebben. Deze unieke 225/45 R17 winterband wordt geleverd door het bekende, en misschien wel meteen het beste merk Kleber. Een goede optie alvast zodra de lente eindigt en de winterperiode voor de deur staat.

De Kleber Krisalp HP winterband wordt gekenmerkt door een griplabel B wat betekent dat hij iets meer grip en stabiliteit aanbiedt ten opzichte van de vorige producten. Verder bedraagt het rolgeluid 69 dB en blijft de grip en stabiliteit behouden tot en met een maximale snelheid van 210 km/h. De winterband heeft een totale hoogte van ongeveer 45 mm in combinatie met een loopvlak dat ruim 225 mm breed is. Bij deze is dit type winterband duidelijk iets kleiner van formaat in vergelijking met de vorige besproken winterbanden.

Wij vinden het best wel vervelend dat we jou geen verder advies kunnen geven omtrent de gebruikerservaringen van klanten. Echter willen wij jou aanraden het product toch even te bekijken en misschien is het wel meteen waar jij naar op zoek bent.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van dit mooie en unieke prijskaartje.

Formaat: de band is maar liefst 45 mm hoog en wordt gekenmerkt door een breed loopvlak van maar liefst 225 mm.

Snelheidsindex: de snelheidsindex van dit type band wordt geschat op maximaal 210 km/h. Tot aan deze snelheid wordt dan ook een uitstekende grip en stabiliteit gegarandeerd.

 

Nadelen:

Formaat: houd er rekening mee dat de band voor sommige types wagens misschien net iets te klein zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Winterband

 

4. Bridgestone Blizzak LM005 winterbanden, 205/55 R16 91H

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen maar tegelijk wel zeker zijn van een stel stevige en degelijke winterbanden? Dan raden wij jou aan om dit type winterband van het bekende en sterk gewaardeerde merk Bridgestone alvast even onder de loep te nemen.

De 205/55 R16 winterband wordt gekenmerkt door een maximale hoogte van 55 mm in combinatie met een loopvlak dat ruim 205 mm breed is. Kortom, een geschikte winterband om te gebruiken in combinatie met heel wat verschillende personenwagens. De banden bieden een draagvermogen aan met waarde 91 wat overeenkomt met ongeveer 615 kg en dit tegen een maximale snelheid van ongeveer 210 km/h.

Dit alles wordt jou aangeboden tegen een mooi en vriendelijk prijskaartje waardoor dit type winterband mogelijks tot de populairste uit het rijtje zou kunnen behoren. Jammer genoeg blijken er nog geen online beoordelingen te zijn geplaatst wat het voor ons behoorlijk moeilijk maakt om jou hier alsnog advies over te geven.

 

Voordelen:

Budget: ook hier kunnen we vaststellen dat de prijs voor een enkele winterband behoorlijk goed lijkt mee te vallen.

Formaat: de band is maar liefst 55 mm hoog en wordt aangevuld met een standaard loopvlak van ongeveer 205 mm breed.

Draagvermogen: de band kan een draagvermogen van maar liefst 91 aanbieden. Je kunt dit vergelijken met een totale draagkracht van ruim 615 kg ten opzichte van een totale snelheid van 210 km/h.

 

Nadelen:

Wagen: het is belangrijk om te beseffen dat dit type band niet geschikt is voor elk type personenwagen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Winterband 15 inch

 

5. Torque TQ022 195-65 R15 91T winterband

 

Ook de Torque winterband blijkt alvast een goede oplossing te zijn voor mensen met een standaard personenwagen. De 195/65 R15 winterband wordt gekenmerkt door een bandgrootte van 15 inch in combinatie met een hoogte van ruim 65 mm en een breed loopvlak van 195 mm.

De band wordt gekenmerkt door een snelheidsindex van maar liefst 190 km/h wat inhoudt dat hij zijn grip op desbetreffende hoge snelheid niet verliest. Bovendien geniet je ook een uitstekende grip en stabiliteit tijdens het remmen en/ of het indraaien van bochten. Dankzij de snelle waterafvoer zul je daarnaast weinig last ondervinden van enige vorm van aquaplanning.

Een degelijke winterband die precies doet wat hij moet doen met een griplabel E en een rolgeluid van 72 dB. Jammer genoeg moeten we ook hier vaststellen dat er nog geen enkele koper een reactie heeft geplaatst. Laat je er niet gelijk door afschrikken maar oordeel vooral zelf.

 

Voordelen:

Bandgrootte: de bandgrootte van deze winterband wordt geschat op 15 inch aangevuld met een hoogte van ongeveer 65 mm en een loopvlak van ruim 195 mm.

Handig in gebruik: indien je in het bezit bent van een gewone personenwagen dan is er veel kans dat dit voor jou de perfecte winterbanden zijn.

Snelheidsindex: de snelheidsindex van dit type winterbanden wordt geschat op maar liefst 190 km/h.

 

Nadelen:

Rolgeluid: houd er wel rekening mee dat het rolgeluid van dit type winterbanden ruim 72 dB telt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Winterband Goodyear

 

6. Goodyear UGPERG1XL 265/45 R20 108V XL winterband

 

Goodyear is een vaste waarde op het gebied van winterbanden en het loont dan ook de moeite om dergelijk product toch even van naderbij te bekijken. De winterband wordt gekenmerkt door een maximale hoogte van 45 mm in combinatie met een loopvlak dat ruim 265 mm breed is. Dit maakt de banden bijzonder geschikt om hun grip te behouden tot een cruciale maximale snelheid van maar liefst 240 km/h.

Ondanks de hoge snelheidsindex mag je dus echt wel zeker zijn van een optimale grip en stabiliteit. De banden zijn voorzien van een griplabel B en een rolgeluid van 71 dB. Deze XL winterbanden zijn dan ook geschikt voor de iets grotere personenwagens.

Wanneer we de online reacties bekijken dan moeten we ook hier vaststellen dat de klanten nog niet hebben gereageerd. Het is mogelijk dat het een vrij recent product betreft of misschien zijn de winterbanden door sommige kopers gewoon te groot bevonden? Bekijk het even alvorens zelf te kunnen oordelen.

 

Voordelen:

Formaat: de band is ruim 45 mm hoog en wordt verder gecombineerd met een breed loopvlak van maar liefst 265 mm.

Snelheidsindex: met een ruime snelheidsindex van wel 240 km/h, is dit één van de kwalitatieve winterbanden uit het rijtje.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je waarschijnlijk niet verwonderen dat het prijskaartje van dit type winterbanden toch wel iets hoger ligt.

Te groot: besef wel dat het hier XL winterbanden betreft die dus niet op eender welke personenwagen kunnen worden geïnstalleerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Winterband 215 50 r17

 

7. Pirelli Sottozero 3 215/50 R17 95V winterband

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de 7 topproducten afsluiten met deze unieke winterband van het bekende merk Pirelli. De Pirelli Sottozero 215/50 R17 winterband wordt gekenmerkt door een bandenformaat van 17 inch in combinatie met een hoogte van 50 mm en een loopvlak dat ruim 215 mm breed is.

Dit maakt de winterband geschikt om z’n grip en stabiliteit te behouden tot op een maximale snelheid van maar liefst 240 km/h. Vandaar het griplabel B. Verder wordt de winterband gekenmerkt door een beperkt rolgeluid van 72 dB en blijkt hij makkelijk te installeren. En dit alles wordt jou aangeboden tegen een mooi en vriendelijke prijskaartje.

Ondanks al deze voordelen en mogelijkheden, stellen we vast dat er toch nog geen kopers hebben gereageerd op het product. Dat is uitermate jammer maar het kan altijd zo zijn dat het om een vrij recent exemplaar gaat. Laat je er dus niet meteen door leiden maar neem de tijd om de winterband even grondig te bekijken.

 

Voordelen:

Bandenformaat: dit type winterband wordt gekenmerkt door een vrij standaard formaat van ongeveer 17 inches.

Handig in gebruik: de 17 inch banden worden verder aangevuld met een 50 mm hoogte en een 215 mm breed loopvlak.

Snelheidsindex: doordat de snelheidsindex ruim 240 km/h bedraagt, geniet je een optimale grip en stabiliteit tot aan desbetreffende snelheid.

Prijzig: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over de uiteindelijke prijs aangezien die hartstikke goed meevalt.

 

Nadelen:

Design: het design zou mogelijks een afknapper kunnen zijn voor sommigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Winterbanden Koopgids

 

Wat is het nut van winterbanden en vanaf welke periode worden deze aangeraden? Bestaan er verschillende soorten winterbanden en wat dan met het formaat en de profieldiepte? Met deze koopgids gaan we op zoek naar antwoorden zodanig dat het voor jou makkelijker wordt om nadien de verschillende winterbanden met elkaar te vergelijken. Neem ook zeker de tijd om eventuele aanbiedingen te bekijken evenals leuke promoties.

Wat zijn winterbanden

Je hebt er misschien al van gehoord of misschien ook nog niet. Toch wordt het gebruik van winterbanden in steeds meer landen verplicht zodra de eerste winterse omstandigheden de kop op steken. Winterbanden zijn banden die vervaardigd zijn uit duurzaam compound rubber, vaak zachter dan het rubber waaruit zomerbanden zijn gemaakt. Dit zorgt ervoor dat ze, ook bij winterse buien en lage temperaturen, een optimale grip en stabiliteit op de weg garanderen.

Daarnaast zul je zien dat winterbanden gekenmerkt worden door een aangepast loopvlak. De unieke en speciale inkepingen, door sommigen ook wel lamellen genoemd, zorgen voor een uitmuntende grip op ijzel of sneeuw. Houd er wel rekening mee dat het niet de bedoeling is om je winterbanden ook in de zomer te gaan gebruiken. De warme temperaturen in de zomer kunnen het zachte rubber van je winterband dan gaan beschadigen wat zal leiden tot gripverlies!

 

Het gebruiksgemak en de voordelen

De voordelen van het gebruik van winterbanden zullen ondertussen al min of meer bekend zijn. Zo zorgen dergelijke banden ervoor dat je, tijdens de koude winterdagen, op een veilige manier de baan op kunt. Onder tal van winterse omstandigheden zoals sneeuw, ijzel, mist en gladde wegen; is het natuurlijk belangrijk om steeds een optimale grip te genieten.

Daarom wordt in heel wat landen aangeraden om vanaf oktober, ten laatste november over te schakelen op winterbanden. Deze gebruik je dan gedurende enkele maanden tot eind maart, in sommige streken tot eind april. De periode is dus afhankelijk van de winterse omstandigheden die van land tot land en streek tot streek sterk kunnen verschillen.

Buiten de winterperiode kun je dan gebruik maken van zomerbanden of eventueel seizoensbanden. Alhoewel de kwaliteit en de grip van deze laatste niet door iedereen gewaardeerd wordt!

 

Het type winterband

Net zoals er verschillende wagens en merken bestaan, is het niet verwonderlijk dat er ook heel wat verschillende winterbanden bestaan. De winterbanden die je gebruikt voor een standaard personenwagen zullen logischerwijze niet van hetzelfde type zijn als de winterbanden voor een camper of vrachtwagen.

Om het type winterband voor jouw wagen te kunnen bepalen, is het dus belangrijk om rekening te houden met het type wagen alsook met de voorgeschreven bandenmaat. Stel dat je wagen bijvoorbeeld voorzien is van brede banden en grote velgen dan is het een goede aanbeveling om op zoek te gaan naar een kleine voorgeschreven bandenmaat. De verklaring hierachter is heel eenvoudig aangezien een breed contactvlak tussen enerzijds de band en anderzijds het wegdek tijdens de winterperiode nadelig is.

Kun je de banden op oude of nieuwe velgen plaatsen

Als je besluit om winterbanden aan te kopen dan is het ook handig om te weten op welke velgen je ze kunt plaatsen. Eigenlijk heb je bij de aankoop van dergelijke banden altijd twee opties. Of je kiest ervoor om meteen ook nieuwe velgen te kopen die op de nieuwe winterbanden passen. Of je besluit om je nieuwe winterbanden op je oude velgen te plaatsen.

In het laatste geval zul je uiteraard iets meer rekening moeten houden met het type velg waarover je wagen beschikt. In de meeste gevallen zal de garagist dan besluiten om de zomerbanden er volledig af te halen om vervolgens de nieuwe winterbanden erop te plaatsen. Dat wil dus ook wel zeggen dat je dit keer op keer zult moeten herhalen. Zodra de winterperiode dan voorbij is, zullen de winterbanden volledig moeten worden verwijderd om er vervolgens de zomerbanden weer terug te kunnen op plaatsen.

 

Loopvlakdiepte, snelheidscodering en andere logo’s op de band

Ook de diepte van het loopvlak is bijzonder belangrijk om toch maar even bij stil te staan. Bij wet is het mogelijk om winterbanden te gebruiken met een loopvlakdiepte van minimaal 1,6 mm. Echter in praktijk wordt door heel wat garagisten toch wel aangeraden om een loopvlakdiepte van minimaal 4 mm te gebruiken in de winter en bij zomerbanden minimaal 3 mm.

De loopvlakdiepte is namelijk verwant met de grip en de stabiliteit die de band zal aanbieden. Een grote loopvlakdiepte biedt dus meer grip en stabiliteit, wat vooral tijdens winterse omstandigheden echt van groot belang is.

Naast de loopvlakdiepte is het ook belangrijk om even stil te staan bij de eventuele snelheidscodering en andere belangrijke logo’s. Algemeen geldt dat een hogere snelheidscodering vaak nadeliger werkt tijdens winterse omstandigheden. Dat wil dus zeggen dat je een winterband met een snelheidsindex van 240 km/h vaak minder goed zal scoren dan een band met een snelheidscodering van 195 km/h. Bij voorkeur kies je dan ook maar beter voor een snelheidsindex van 190 km/h tot en met 210 km/h.

Daarnaast is ook het M+S logo alsook het sneeuwvlokje een belangrijke aanduiding om er zeker van te zijn dat je met kwalitatieve en degelijke winterbanden te maken hebt.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wanneer moet je de winterbanden wisselen?

Het spreekt voor zich dat winterbanden speciaal ontworpen zijn om te worden gebruikt tijdens winterse omstandigheden. Denk bijvoorbeeld maar aan gladde wegen, sneeuw, ijzel en hagel. Aangezien de meeste winterse omstandigheden zich voordoen tussen november en maart/april, is het aangewezen om in die periode je wagen van winterbanden te voorzien.

In tegenstelling met de standaard banden die de rest van het jaar worden gebruikt, worden winterbanden gekenmerkt door een bepaald type en rubber en profiel dat ervoor zorgt dat winterse buien kunnen worden getrotseerd. Dat wil dus ook zeggen dat je vanaf maart, eventueel april best weer overschakelt naar de zogenaamde zomerbanden.

Q2: Hoe lang gaan winterbanden mee?

Of je nu met winter- of zomerbanden rijdt; zodra je de baan op gaat zullen de banden geleidelijk aan beginnen afslijten en verouderen. Het spreekt dan ook voor zich dat een regelmatige controle van de banden aangewezen is en je ze op geregelde tijdstippen ook effectief laat vervangen.

Als je bijvoorbeeld jaarlijks gemiddeld zo’n 44.000 km rijdt, dan is het uitermate verstandig om je zomerbanden naar ongeveer 3 ten laatste 3,5 jaar te vervangen. Winterbanden kunnen het net iets langer uithouden, op voorwaarde dat je ze uiteraard enkel tijdens de wintermaanden gaat gebruiken. In dergelijke gevallen kunnen winterbanden makkelijk 7 jaar lang meegaan alvorens je ze moet vervangen.

 

Q3: Hoe herken je winterbanden?

Winterbanden zijn makkelijk te onderscheiden van zomerbanden op basis van verschillende factoren. Eerst en vooral is er het verschil in profiel dat bij de winterbanden veel meer uitgesproken is en gericht is op een optimale grip in gladde omstandigheden.

Echter kun je de kwalitatieve en duurzame winterbanden ook herkennen door middel van een bepaalde code. De code bevindt zich in alle gevallen op de zijkant van je winterband en kan gekenmerkt worden door een M+S aanduiding in combinatie met het bekende sneeuwvloksymbool. Zijn de winterbanden voorzien van dergelijk kenmerk, dan mag je zeker zijn van een uitstekende kwaliteit.

 

Q4: Winterbanden verplicht in Duitsland vanaf welke maand?

Wanneer je op tijdens de wintermaanden besluit naar Duitsland te gaan, dan moet je ook daar rekening houden met het gebruik van winterbanden. Winterbanden zijn in Duitslang verplicht onder zogenaamde winterse omstandigheden. Denk bijvoorbeeld maar aan gladheid door sneeuw of ijs, ijzel, hagel en modder.

Aangezien het weer niet altijd te voorspellen is, wordt aangeraden om de winterbanden in Duitsland te gebruiken vanaf de maand oktober tot en met het einde van de maand april. Op die manier kun je nooit iets verkeerd doen en kun je een eventuele boete vermijden.

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Beste Trekhaken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Er gaat niets boven een uitstapje naar zee, en als je dat met je eigen caravan kunt doen dan is dat nog veel leuker. Dankzij uitstekende systemen van trekhaken voor alle soorten aanhangwagens is het mogelijk om de juiste trekhaak te vinden en er zo met jouw caravan op uit te trekken. Daarbij moet je uiteraard rekening houden met enkele  technische kenmerken van zowel de wagen als van de trekhaak. Om het jou wat makkelijker te willen maken, zetten we alvast enkele toppertjes op een rijtje. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Carpoint Trekhaakkogel Haaks Staal die – zoals de naam doet vermoeden – hoofdzakelijk uit duurzaam en stootvast staal is vervaardigd. Met de AK68-1 daarentegen kies je dan weer voor een afneembare trekhaak. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5  beste trekhaken (Reviews) van 2024 

 

Wil jij graag een trekhaak op je wagen installeren om zelf met de aanhangwagen het vuil naar het containerpark kunnen brengen? Of wil je graag met de caravan lekker op vakantie vertrekken? Kijk dan even deze 5 trekhaken na en volg zeker ons advies om de juiste keuze te maken voor jouw wagen. Let vooral op technische kenmerken zoals trekkracht om steeds veilig de baan op te gaan. 

 

 

Kogeldruk trekhaak

 

1. Carpoint Trekhaakkogel Haaks Staal – Met E-keur – Zilver // Kogeldruk trekhaak

 

Net zoals de bekende RMC trekhaak of de populaire trekhaak Brink, behoort ook dit product van Carpoint alvast tot de toppertjes binnen het segment van de trekhaken. Zo wordt deze kogeldruk trekhaak van Carpoint gekenmerkt door een totale afmeting van 14 x 16 x 7,5 cm en een gewicht van ongeveer 2 kg, wat het makkelijker maakt om de trekhaak te monteren. Doordat de installatie eenvoudig zelf uit te voeren is, kun je eventuele bijkomende kosten voor het monteren van de trekhaak uitsparen.

Verder blijkt de Carpoint trekhaakhogel vervaardigd uit duurzaam staal, wat het zilveren design verklaart, en voorzien van een maximale doorsnede van 50 mm. Dit alles resulteert in een aanzienlijke D én S-waarde van respectievelijk 17,2 kN én maar liefst 210 kilogram. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt door een minimale afstand van 90 mm tussen de 2 bevestigingsgaten, het budgetvriendelijke karakter en de mogelijkheid om er tot maar liefst 2 fietsen aan te bevestigen.

Mocht je interesse hebben om deze trekhaak te kopen, wees er dan wel van bewust dat het geheel geleverd wordt zonder het nodige montagemateriaal. Toch lijkt de kwaliteit en de duurzaamheid van deze afneembare trekhaak heel wat klanten te overtuigen, wat gelijk resulteert in een mooie eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: deze unieke trekhaakdrager kent een afmeting van 14 x 16 x 7,5 cm en wordt aangevuld met een gewicht van 2 kg.

Materiaal: de trekhaak met kogeldruk werd hoofdzakelijk vervaardigd uit duurzaam staal en kan bijgevolg best wel tegen een stootje.

Kogel: de kogel kent een doorsnede van maar liefst 50 mm en wordt aangevuld met een D-waarde van 17,2 kN en een bijbehorende S-waarde van maar liefst 210 kg.

Prijskaartje: hij wordt jou aangeboden tegen een schijnbaar vriendelijk prijskaartje.

 

Nadelen: 

Niet kantelbaar: houd er rekening mee dat de Carpoint trekhaakdrager niet kantelbaar blijkt noch geschikt is om e-bikes te vervoeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Afneembare trekhaak

 

2.  Trekhaak AK68-1 Afneembare trekhaak tot 3500 kg

 

De technische kenmerken van deze trekhaak duiden op een zeer sterk en robuust product. Met zijn maximale belasting tot 3500 kg en de ondersteuningslast tot 250 kg ben je zeker dat je zware ladingen kunt trekken zonder problemen. Je moet wel nagaan of je wagen deze maximale waarden aankan vooraleer je de trekhaak laat installeren. 

Dit exemplaar biedt een keuringsbewijs voor wegverkeer tot 3500 kg. De bal van de trekhaak heeft een diameter van 5 cm en komt tot ongeveer 9 cm achter de wagen uit. Het is een afneembare trekhaak met een afneembare kogel. Dit wil zeggen dat als je de trekhaak niet gebruikt, je hem van de wagen kunt verwijderen.

Er zijn nog geen reviews over dit product beschikbaar, maar wij kunnen je het advies geven dat het een topproduct is door de ruime maximum waarden die hij aanbiedt. Je gaat met deze trekhaak van een fietsendrager tot een paardentrailer kunnen trekken. We besluiten dat dit het beste merk is na verschillende kenmerken te evalueren.

 

Voordelen:

Producttype: dit model is een afneembare trekhaak. De dagen dat je hem niet gebruikt kun je hem gewoon opbergen. Zo vermijd je dat hij gestolen of beschadigd wordt.

D-waarde: het maximale gewicht dat deze trekhaak mag trekken is 3500 kg. Dit is absoluut een topwaarde. 

S-waarde: hij heeft een maximum ondersteunigslast van 250 kg, wat zeker nodig is als je de zware vrachten wilt trekken die de D-waarde toelaat. 

Gekeurd: deze trekhaak is goedgekeurd met een Europees keurbewijs. 

 

Nadelen: 

Budget: deze afneembare exemplaren zijn iets duurder door de specifieke kenmerken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Trekhaak

 

3. Pro-User Diamant Fietsendrager – 2 Fietsen – Trekhaak // Consumentenbond Beste Koop 2020

 

Of je met de Pro-User Diamant ook meteen voor één van de goedkope fietsendragers trekhaak  lijkt te kiezen, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid waardoor de Pro-User Diamant fietsendrager in 2020 door de Consumentenbond werd uitgeroepen tot “beste koop”. Niet verwonderlijk dus dat het product in de reviews een mooie totaalscore van maar liefst 4,7 sterren weet binnen te halen.

Maar wat maakt deze 2-in-1 trekhaak/ fietsendrager dan zo uniek? Wij zoeken het graag even voor jou uit want hoewel het geen aanbieding betreft, heeft hij heel wat positieve kenmerken te bieden. Zo wordt de trekhaakdrager – overigens geheel vervaardigd uit duurzaam staal – gekenmerkt door een totale afmeting van 50 x 70 x 22 cm wat hem geschikt maakt om maximaal 2 fietsen te vervoeren.

Maar er is uiteraard nog heel wat meer want zo is hij voorzien van een 7 én 13-polige stekker wat hem vrijwel universeel in het gebruik met eender welke trekhaak. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij aangevuld met een eenvoudige montage, een gratis opberghoes, een handig inklapsysteem, een geïntegreerde kantelfunctie en een ruim draaggewicht tot 60 kg.

 

Voordelen:

Draaggewicht: het product kent een ruim draaggewicht van maar liefst 60 kg en is daardoor geschikt om maximaal 2 fietsen te vervoeren.

Frame klemmen: de geïntegreerde frame klemmen zorgen ervoor dat de fietsen stevig en stabiel op de drager blijven staan.

Aansluiting: dankzij de combinatie van een 7 én 13 polige stekker, kun je deze fietsendrager op vrijwel eender welke trekhaak aansluiten.

 

Nadelen: 

Zonder trekhaak: houd er rekening mee dat het hier een fietsendrager zonder trekhaak betreft en je bijgevolg zelf nog op zoek moet naar een bijhorende trekhaak.

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Trekhaak auto

 

4. Trekhaak voor aanhangwagens tot 1.5T // Diameter gat: 17 mm – Goedgekeurd

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en betaalbare trekhaak voor de auto? Dan loont het misschien wel de moeite om dit onderstaande topproduct eens even te bekijken. Hoewel er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst, lijkt hij wel degelijk de moeite waard om even van naderbij onder de loep te nemen. Benieuwd? Lees dan zeker even verder!

Zo zul je zien dat deze universele trekhaak met vaste kogel uitermate geschikt is voor het vervoeren van aanhangwagens en/ of remorques. Daarbij dien je uiteraard rekening te houden met de limiet waarbij een maximaal gewicht wordt gehanteerd van 1,5 ton. Daardoor zou je hem bijvoorbeeld kunnen gebruiken om 90 PK tractoren veilig van punt A naar punt B te verplaatsen, wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Ondanks zijn relatief compacte uitvoering, weet deze trekhaak behoorlijk wat draagkracht aan te bieden. De uit staal vervaardigde trekhaak wordt daarbij gekenmerkt door een doorsnede van 17 mm en een gatafstand van maar liefst 90 mm.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: het vriendelijke prijskaartje in vergelijking met het vorige toppertje, is alvast mooi meegenomen.

Uitvoering: de trekhaak met vaste kogel kent een vrij compacte uitvoering en werd hoofdzakelijk uit staal gemaakt.

Gebruiksgemak: de trekhaak is bedoeld om aanhangwagens te vervoeren waarbij het gewicht de 1,5 ton niet lijkt te overschrijden.

 

Nadelen: 

Geen fietsen: vergelijken we dit product met het bijvoorbeeld het voorgaande dan stellen we gelijk vast dat deze trekhaak niet ontwikkeld is om fietsen te vervoeren. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Trekhaak kogel

 

5. Trekhaak met Kogelbout schuin balhoofd tot 1700 kg

 

Dit is een schuine trekhaak met een multifunctionele kogelkoppeling. De diameter van de bol is 4,8 cm, de diameter van de pen is 1,7 cm en hij kan tot 1700 kg gewicht trekken. Deze waarden liggen compleet in de middelmaat in vergelijking met andere modellen. Van alle trekhaken die we vergelijken, wordt deze aangeboden aan de laagste prijs.

De trekkracht is iets minder dan de vorige twee exemplaren, maar als het je doel is om af en toe een aanhangwagen te trekken met beperkt vrachtgewicht, of met de caravan eropuit te trekken, dan is dit de trekhaak waar jij naar op zoek bent. 

Deze trekhaak wordt vast geïnstalleerd op je wagen, met 2 dikke stevige bouten, en kan dus niet zomaar verwijderd worden als hij niet in gebruik is. Hij komt jammer genoeg ook zonder keuringsbewijs van de Europese wetgeving.

 

Voordelen: 

D-waarde: het maximale trekgewicht is 1700 kg maar voor het normale gebruik van een aanhangwagen of caravan is deze trekhaak perfect te gebruiken. 

Budget: dit is de goedkoopste optie trekhaak die aangeboden wordt. 

Bolmaat: door de bolmaat ga je hem makkelijk op alle types aanhangwagens kunnen aansluiten. 

Installatie: deze trekhaak kan eenvoudig en snel geïnstalleerd worden door het aanbrengen van 2 bouten van 16 mm die ook meegeleverd worden.

 

Nadelen: 

Vaste plaatsing: dit is ook een vaste trekhaak en kan dus niet tijdelijk verwijderd worden indien nodig of gewenst. 

Gekeurd: hij is niet goedgekeurd door de Europese wetgeving.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Trekhaken Koopgids 

 

Een trekhaak bestaat uit een metalen haak of bol die achteraan een voertuig geïnstalleerd wordt om zo een aanhangwagen te trekken. Ben jij op zoek naar een degelijke trekhaak dan leggen wij je hier de verschillende trekhaaksystemen uit, het maximale gewicht van de wagen, de trekhaak en de kogeldruk. We bespreken ook enkele belangrijke punten inzake wetgeving. Daarna vergelijken we enkele modellen en geven je advies zodat de keuze makkelijker wordt. Opgepast met speciale aanbiedingen, het is belangrijk dat de trekhaak een keuringsbewijs heeft. 

Verschillende trekhaaksystemen 

Er zijn verschillende soorten trekhaaksystemen op de markt. Een van de opties is de vaste trekhaak. Deze wordt vast geïnstalleerd op je wagen en kan niet zomaar gedemonteerd worden. 

Bepaalde factoren laten het niet toe een vaste trekhaak te installeren. Indien je wagen parkeersensoren heeft in de achterbumper of als de nummerplaat van je wagen onleesbaar wordt door de plaatsing van de trekhaak bijvoorbeeld, dan is het niet wettelijk. In deze gevallen moet je de afneembare of wegdraaiende trekhaak installeren. Als de trekhaak niet in gebruik is kun je hem wegnemen zodat hij niet gestolen wordt. 

En dan is er ook nog de wegdraaiende trekhaak. Die laat toe de trekhaak onder de bumper te draaien en te vergrendelen. Dit kan vaak met afstandsbediening als de trekhaak in de fabriek direct op de auto geïnstalleerd wordt. Beide systemen laten het design van je wagen volledig intact. Onze aanbeveling gaat uit naar een van deze twee types door de flexibele voordelen die ze bieden. 

 

Maximale gewicht van de wagen en de trekhaak 

Elke wagen en elke trekhaak heeft een maximaal toegestaan gewicht. Het is heel belangrijk dat je beide gewichtswaarden nooit overschrijdt om de veiligheid van de inzittenden en andere weggebruikers niet in gevaar te brengen.

Het maximale trekgewicht van je wagen kun je vinden op de kentekenpapieren die alle technische kenmerken van de wagen opsommen. Bij sommige wagens ga je bij ‘trekvermogen’ een cijfer zien staan. Dit cijfer is het maximaal toegestane gewicht. Indien er een streepje staat, mag je geen trekhaak installeren op je wagen.

Zo gauw je bevestigt dat je op jouw wagen een trekhaak mag installeren, moet je bepalen hoe vaak je de trekhaak wilt gebruiken en waarvoor. Wil je elke week met de paardentrailer op weg, of elk weekend met de caravan erop uit? Of ga je twee keer per jaar met de kar naar het containerpark? De specifieke gewichtskenmerken van elke aanhangwagen bepalen dan welk model kan geïnstalleerd worden en zo maak jij de beste keuze! 

 

Kogeldruk van de trekhaak 

De kogeldruk van de trekhaak is uitermate belangrijk voor de veiligheid. De kogeldruk verwijst naar het maximale verticale gewicht dat op de trekhaak mag rusten en mag nooit te hoog zijn. Deze waarde is verschillend bij elke wagen en elke trekhaak en de perfecte combinatie tussen beiden is dus zeer belangrijk. De maximale waarde ligt meestal tussen 32 en 100 kg, maar veel trekhaken gaan tot 250 kg. Dit kun je terugvinden bij de technische gegevens van de trekhaak en staat meestal uitgedrukt in S-waarde of verticale kracht. 

Een te hoge kogeldruk leidt tot slechte wegligging van de wagen omdat de achterkant van het voertuig te ver naar beneden gedrukt wordt door het gewicht van de aanhangwagen. Daardoor gaat de wagen minder grip hebben, de achterzijde van de wagen kan beschadigd worden of de remmen kunnen minder goed werken. Ook een te lage kogeldruk is niet goed. Het is ook belangrijk om de lading goed te plaatsen omdat dit de kogeldruk kan beïnvloeden. 

Wet en regelgeving inzake trekhaken

Als je een trekhaak wilt installeren dan moet je ook rekening houden met wettelijke regels en verplichtingen. Of je nu een caravan wilt trekken, een boot, een paardentrailer of een gewone aanhanger, dan moet je bepaalde regels volgen, zowel in binnen- als in buitenland. Bij de technische keuring wordt de trekhaakconstructie nagekeken. De kogel mag niet teveel afgesleten zijn en als je een afneembaar model hebt dan moet de vergrendeling goed werken.

Er zijn belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden als je een trekhaak plaatst. De meeste modellen zijn EU-gekeurd. Dit wil zeggen dat ze met een typekeuring komen die bepaalde technische kenmerken van de trekhaak  aanduiden. Ontbreekt deze informatie? Dan mag je aanhangwagen nooit meer wegen dan 750 kg en het totaalgewicht van de aanhangwagen en de lading mag nooit meer wegen dan het gewicht van de trekkende wagen.

Bij het trekken van eender welk type aanhangwagen moet het voertuig voorzien zijn van richtingaanwijzers aan de zijkant van de wagen. Indien je wagen dit standaard niet heeft, moet je richtingaanwijzers kopen die tijdelijk kunnen geplaatst worden op de wagen. Ook de kogeldruk wordt steeds nagekeken bij de keuring of bij politiecontrole.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Waarom kan er geen trekhaak geïnstalleerd worden op een hybride wagen?

Hybride of elektrische wagens zijn niet ontworpen om een aanhanger of caravan te trekken. Deze auto’s zijn op de markt gebracht om zuinig te zijn en om aan de steeds strengere milieueisen te voldoen. Om een aanhangwagen of caravan te trekken heb je een krachtige auto nodig, die om al die kilo’s te trekken ook meer brandstof verbruikt. Dit is dus niet zo combineerbaar met een hybride of elektrische wagen. 

Dit soort wagens zijn zowiezo ook al zwaarder, wat voor extra druk zorgt op de remmen en de ophanging. Ook de plaatsing van de trekhaak is ingewikkelder want in het achterste deel van deze soort wagens wordt de batterij geïnstalleerd. Bij een botsing kan de trekhaak de batterij beschadigen en dit kan leiden tot ontploffing of brand. 

 

Q2: Wat kost de installatie van een trekhaak? 

De kostprijs van de trekhaak en de plaatsing zijn afhankelijk van veel factoren. Je moet de juiste trekhaak vinden voor jouw merk én model van auto. Je moet ook rekening houden met wat jouw doelstelling is met de trekhaak. Wil je hem sporadisch gebruiken om kleine karretjes vuil naar het containerpark te doen, of wil je op vakantie met een caravan naar de bergen bijvoorbeeld. Dit alles bepaalt de sterkte en de prijs van de trekhaak. 

Ook de verschillende opties in trekhaken beïnvloeden de prijs nogal. Er zijn vaste, afneembare en wegklapbare trekhaken. De vaste versie is een iets goedkopere optie door zijn specifieke kenmerken. We raden zeker aan de plaatsing te laten doen door een specialist. Dit is de enige manier om zeker te zijn dat de veiligheid gegarandeerd wordt. 

Q3: Welke trekhaak kun je op een Kadjar installeren? 

Er zijn verschillende trekhaken mogelijk voor een Kadjar, maar kijk zeker het exacte bouwjaar van je Kadjar na vooraleer je een trekhaak aankoopt. Normaal gezien passen op een Kadjar de volgende drie exemplaren trekhaak: een trekhaak met vaste kogel, een trekhaak met horizontale afneembare kogel en een trekhaak met verticale afneembare kogel. 

Deze producten zijn specifiek afgestemd voor de Kadjar en bieden de perfecte pasvorm. Bepaalde merken van trekhaken bieden ook exemplaren aan die specifiek ontworpen zijn voor dit model wagen, Brink bijvoorbeeld biedt deze aan. Zo krijg je gegarandeerd de beste installatie die het rendement van je wagen ondersteunt en zorg je voor een veilig gebruik van de trekhaak.

 

Q4: Wat is een GDW trekhaak?

GDW is een merk van trekhaken dat al jaren bekend staat om topkwaliteit. Buiten trekhaken fabriceren zij ook fietsendragers en kabelsets. De letters GDW staan voor Germain Deconinck in Waregem en het bedrijf werd opgericht in 1952 in Waregem. Dit bedrijf is uitgegroeid tot een trekhaak specialist met meerdere productiecentrums, verspreid over Europa. 

Ze staan bekend om hun perfecte pasvorm. De trekhaken worden gemaakt met laser en snijtechnieken en elk jaar maakt dit bedrijf nieuwe trekhaken voor de nieuwe wagens die op de markt komen. 

 

Q5: Hoe kom ik aan een sleutel voor een trekhaak?

Normaal gezien kun je gewoon de leverancier of fabrikant contacteren om een nieuwe sleutel te bestellen. Je hebt hiervoor wel het sleutelnummer nodig, dit is een kaartje dat bij de trekhaak geleverd wordt met een unieke code van de sleutel.

Een sleutel is nodig om de trekhaak op slot te kunnen doen als je hem niet gebruikt, zodat hij niet gestolen kan worden. Indien je dus niet beschikt over de sleutelkaart met het speciale nummer zijn er maar twee opties. De trekhaak gewoon laten staan en hopen dat hij niet gestolen wordt, of hem afnemen bij niet gebruik.

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Beste fietsendragers – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Als je beslist hebt dat je de fietsen mee wilt nemen met de wagen en je wilt dit doen met een fietsendrager die bevestigd wordt op de trekhaak achteraan de wagen, dan hebben wij voor jou alvast de beste modellen opgezocht en vergeleken. Zo haal je met de Pro-User diamant een heel gebruiksvriendelijk apparaat in huis. Zoek je een eerder een lichter type, dan is de Movanext Lux met zijn 12 kg de beste optie voor jou. Het is wel belangrijk dat je nagaat of je een trekhaak op je wagen mag plaatsen. Indien dit niet mag zijn er specifieke fietsendragers trekhaken op de markt om zo toch de fietsen te kunnen meenemen met de wagen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste fietsendragers (Reviews) van 2024 

 

Met de wagen kun je fietsen vervoeren op het dak of op de trekhaak. De dakdrager kan tot 3 fietsen dragen en dan mogen het geen E-bikes zijn. Op de camper kun je alleen een trekhaakdrager installeren. Wij gaan hier de trekhaak fietsendragers vergelijken, die kunnen tot 4 fietsen dragen, maar indien je E-bikes wilt vervoeren is het maximum 2 fietsen doordat ze zwaarder wegen. Dit kan alvast niet zonder trekhaak waardoor je daar alvast rekening mee moet houden. Lees zeker verder als je meer wilt weten over de verschillende opties.

 

 

Fietsendrager trekhaak

 

1.  Pro-User diamant fietsendrager 2 fietsen inklapbaar en kantelbaar

 

Met deze Diamant fietsendrager, vervaardigd in staal en aluminium, biedt Pro-User een stevig product aan met een maximaal draaggewicht van 60 kg. Hierdoor is de drager geschikt voor E-bikes, maar ook andere fietsen passen uiteraard perfect op de drager. Hij is ook Europees goedgekeurd wat niet onbelangrijk is. 

De fietsen blijven zeer stevig op de drager staan dankzij de frameklemmen. Door het inklapsysteem is hij eenvoudig kleiner te maken en zo kun je hem makkelijk verplaatsen ook al weegt hij 25 kg. De kantelfunctie zorgt voor veel gebruiksvriendelijkheid waardoor de kofferbak van de wagen toegankelijk blijft indien de fietsen al op de drager geïnstalleerd zijn. Kortom, een topproduct voor iedereen die de fiets wilt meenemen op de wagen. 

Door de sluiting met een hefboomsysteem is dit exemplaar eenvoudig te monteren op bijna elke trekhaak. Hij biedt de 2 opties in stekkers aan, zowel de 7 als de 13-polige stekker. De meeste consumenten vinden dan ook dat dit een veilige en betrouwbare fietsendrager is en zeer gebruiksvriendelijk. Een enkeling heeft een probleem gehad met de kantelfunctie waarbij de drager zou gekanteld zijn tijdens het rijden. Het is mogelijk dat deze gebruiker de drager niet goed genoeg had vastgezet want er zijn geen gelijkaardige commentaren te lezen.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze fietsendrager is kantelbaar waardoor je steeds toegang hebt tot de kofferruimte van je wagen. Hij is ook inklapbaar zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen.

Producttype: dit is een trekhaak model dat eenvoudig kan geïnstalleerd worden met een hefboomsysteem en komt met een Europees keurbewijs. Hij biedt ook een 7 en 13-polige stekker aansluiting. 

Capaciteit: dit exemplaar heeft een capaciteit van 2 fietsen van eender welk model van baby fiets tot E-bike, tot 60 kg. 

Toebehoren: in de verpakking vind je een bijgeleverde opbergtas en frameklemmen. 

 

Nadelen: 

Kantelbaar: let goed op de veiligheidsmaatregelen omdat de fietsendrager eventueel kan kantelen tijdens het rijden, wat een gevaarlijke situatie creëert op de weg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fietsendrager e bike

 

2. MovaNext Lux fietsendrager 2 fietsen inklapbaar 13-polige stekker

 

De MovaNext fietsendrager is met zijn 12 kg een lichtgewicht als we hem vergelijken met andere fietsendragers. Maar ook al weegt hij minder, zijn maximale draaggewicht is toch 60 kg net zoals bijna alle andere modellen op de markt die een capaciteit hebben voor 2 fietsen. En ook hier kun je zonder problemen E-bikes vervoeren. Hij is wel niet kantelbaar dus zo gauw de fietsen op de drager staan kun je de kofferruimte van je wagen niet meer openen. 

Hij kan direct op de trekhaak geïnstalleerd worden met enkele eenvoudige handelingen. Dit exemplaar komt met een 13-polige stekker waardoor het kan zijn dat je een adaptor moet bijkopen indien je wagen een 7-polige aansluiting aanbiedt. Ook dit model is inklapbaar waardoor je hem met veel gemak verplaatst en opbergt want hij neemt zeer weinig ruimte in beslag. 

Als we de reviews nalezen dan kunnen we besluiten dat alle consumenten zeer tevreden zijn over dit model fietsendrager. Ze zijn het erover eens dat het enorm gebruiksvriendelijk is, zeer licht en makkelijk hanteerbaar, eenvoudig te installeren op de trekhaak en veilig in gebruik. 

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: dit exemplaar is inklapbaar waardoor het zeer makkelijk te verplaatsen en op te bergen is, ook het lichte gewicht maakt dit product heel handelbaar. 

Comfort: hij is eenvoudig en direct installeerbaar op de trekhaak. Deze drager kan via een 13-polige stekker aan je wagen verbonden worden. 

Capaciteit: met zijn 12 kg gewicht en draagkracht tot 60 kg kan hij perfect 2 fietsen dragen. Dit kunnen gewone fietsen zijn, maar ook E-bikes kunnen perfect mee op deze drager. 

 

Nadelen: 

Kantelbaar: dit model is niet kantelbaar dus je moet eerst denken aan het vullen of leegmaken van de kofferruimte van je wagen. Zo gauw de fietsen geïnstalleerd zijn op de drager kun je de koffer niet meer openen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Thule fietsendrager

 

3. Thule EasyFold 932 fietsendrager 2 fietsen 7-polige stekker

 

Thule is zonder twijfel het populairste merk als het op fietsendragers komt. Deze EasyFold is stevig genoeg om tot 60 kg draagkracht te bieden. Hij weegt 20 kg wat niet echt een lichtgewicht is, maar hij zit hiermee toch in de lichtere categorie fietsendragers. Hij kan dus 2 fietsen dragen, van alle soorten, ook elektrische, die altijd zwaarder zijn door de batterij installatie. 

Dit exemplaar is volledig opvouwbaar waardoor hij heel compact en handelbaar is voor iedereen. De afneembare frame adapters die bij deze EasyFold horen zorgen ervoor dat je zeker kunt zijn dat de fietsen vast staan. Ook de pompgespen waarmee de banden vastgezet kunnen worden zorgen voor extra veiligheid. 

Dit model is kantelbaar met een handige voetpedaal, waardoor je toegang hebt tot de kofferruimte eens de fietsen al op de drager vastgezet staan. Ook de kopers zijn heel positief en als we hun advies mogen volgen dan krijg je met dit product goede prijs-kwaliteit. Hij komt met een 7-polige stekker geïnstalleerd, wil je meer opties dan moet je een ander exemplaar kiezen dat een 13-polige stekker biedt. 

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: de fietsendrager is zowel inklapbaar als kantelbaar. Hij kan dus zeer compact opgevouwen worden en zo neemt hij weinig plaats in bij het opbergen. Dankzij het kantelsysteem kun je zonder problemen de kofferruimte openen ook al zijn de fietsen op de drager geïnstalleerd. 

Capaciteit: met zijn eigen gewicht van 20 kg en de draagkracht van 60 kg kan hij zonder problemen tot 2 E-bikes dragen. 

Veiligheid: deze drager heeft afneembare frame adapters die ervoor zorgt dat de fietsen heel vast staan en ook de pompgespen om de banden mee vast te zetten zorgen voor extra veiligheid. 

 

Nadelen: 

Stekkerdoos: dit exemplaar biedt een 7-polige stekkerdoos en voorziet bijgevolg enkel in de basisverlichting zoals knipperlichten en remlichten. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pro user diamant fietsendrager

 

4. Pro-User Diamant fietsendrager met liftsysteem 2 fietsen 

 

Dit tweede exemplaar van het merk Pro-User heeft gelijkaardige kenmerken in vergelijking met het model dat we eerst besproken hebben. Hij heeft wel 1 specifiek punt waardoor hij toch een graad hoger biedt in gebruiksgemak. Deze fietsendrager is namelijk uitgerust met een intelligent liftsysteem dat eenvoudig te bedienen is met een bedieningspaneel en de fietsen automatisch omhoog beweegt. 

Dit exemplaar kan dus ook tot 2 E-bikes gewicht verdragen vermits hij een draagkracht heeft van 60 kg. Het totale gewicht, inclusief de lift, komt op een aanvaardbare 25 kg. Hij biedt ook beide stekker aansluitingen aan waardoor je kunt kiezen of je de 7 of de 13-polige stekker aansluit op je wagen. Zo is hij ook op alle trekhaken installeerbaar zonder een adaptor te moeten bijkopen. 

Deze fietsendrager zou echter niet volledig zijn zonder de inklap- en kantelfunctie. Je kunt hem zo makkelijk opbergen in de bijgeleverde opbergtas, en dankzij de kantelfunctie heb je steeds toegang tot de kofferruimte van je wagen. Dit is wel een duurdere versie, maar je krijgt er meer voordelen voor in de plaats. De consumenten zijn alvast zeer enthousiast over de totaliteit van dit product. Het is het beste merk op de markt, maar ook één van de duurdere. 

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: hij is inklapbaar waardoor hij eenvoudig op te bergen is. Verder blijkt hij eveneens kantelbaar waardoor de koffer altijd toegankelijk blijft. 

Liftsysteem: dankzij de lift die de fietsen elektronisch omhoog beweegt, doet hij al het zware werk in jouw plaats. 

Capaciteit: ook dit model is goed voor 2 fietsen mee te nemen achterop de wagen. 

Stekkerdoos: deze fietsendrager biedt zowel de 7 als de 13-polige stekkerdoos aan. Dit wil zeggen dat hij op alle types trekhaken past en indien je een 13-polige trekhaak hebt kun je genieten van alle elektrische functies. 

 

Nadelen: 

Budget: door de ingebouwde lift is dit een iets duurder model waardoor het niet voor iedereen mogelijk is om dit product te kopen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Twinny load fietsendrager

 

5. Twinny Load e-Carrier fietsendrager 2 fietsen 13-polig

 

Met een swingkoppeling installeer je deze e-Carrier fietsendrager van Twinny Load op een-twee-drie op de trekhaak van je wagen. Het is een zeer stabiel model dat perfect 2 E-bikes kan dragen. Met een kleine tussenruimte tussen de twee fietsen ga je vermijden dat ze beschadiging oplopen. Hij is eveneens uitgerust met een slot om zo de drager aan de trekhaak te kunnen vergrendelen. Ook de fietsen kun je beveiligen om diefstal tegen vermijden. 

Deze fietsendrager is de goedkope optie maar biedt toch veel soortgelijke kenmerken in vergelijking met de andere modellen. Hij is kantelbaar zodat de kofferruimte van de wagen nog open kan, zelfs als de fietsen al op de drager staan en hij heeft tevens een draagkracht van 60 kg. Met zijn eigen gewicht van 16 kg zit hij tussen de lichtere varianten. 

De kopers van dit product zijn heel positief over dit exemplaar. Ook al wordt hij aangeboden aan de laagste prijs, elke koper is tevreden over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van dit product. Hij is tevens inklapbaar en dus makkelijk verplaatsbaar en hij komt met een 13-polige stekker. Als we prijs-kwaliteit vergelijken dan is dit de beste fietsendrager. De Twinny Load is echt een goede aanbieding. 

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze fietsendrager is uitgerust met kantelfunctie om zo steeds aan je kofferruimte te kunnen. Hij is eveneens inklapbaar waardoor dit model eenvoudig te verplaatsen en op te bergen is.

Capaciteit: dit exemplaar kan zonder problemen 2 fietsen dragen, ook al zijn het E-bikes. 

Veiligheid: je kunt zowel de fietsendrager als de fietsen vergrendelen zodat ze niet gestolen kunnen worden. 

Stekkerdoos: bij dit model komt de 13-polige stekkerdoos, die biedt meer functies dan de 7-polige. 

 

Nadelen: 

Lengte: hij steekt iets meer uit dan andere modellen door de tussenruimte tussen de twee fietsen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Thule EasyFold 931

 

Deze fietsendrager van het merk Thule heeft een gewicht van 16,9 kg en is gemaakt van aluminium. Je kunt twee fietsen plaatsen op deze fietsendrager en het product heeft een maximaal belastbaar gewicht van 60 kg. Dit product is goedgekeurd door de technische dienst voor gebruik op de auto en gebruikt een mix van zwarte en grijze kleuren.

Bij deze fietsendrager aanbieding is momenteel nog maar één review geplaatst. Desondanks de hoge prijs van het product is de koper heel tevreden over de werking van de drager. Het is een stevig product die handig in gebruik is. Je kunt de fietsendrager ook makkelijk opvouwen om het op te bergen of mee te nemen in de koffer.

De fietsendrager is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en lichtgewicht aluminium. Je kunt hierbij rekenen op een maximale draagkracht van maar liefst 60 kg en de mogelijkheid om 2 fietsen te verplaatsen. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Bekijk dan alvast het overzicht hieronder even.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijkheid: de koper die een reactie heeft geplaatst is bijzonder tevreden over de werking van deze unieke fietsendrager en de gebruiksvriendelijkheid ervan.

Comfort: na gebruik kun je de fietsendrager makkelijk en zonder problemen opvouwen waardoor het makkelijker wordt om die te verplaatsen of op te bergen.

 

Nadelen: 

Kostenplaatje: ondanks de aanvaardbare prijs, vindt de koper dat het prijskaartje toch net iets lager had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fietsendragers Koopgids 

 

Vooraleer je een fietsendrager koopt, moet je je afvragen of je de fiets op het dak wilt vervoeren of op de trekhaak. En ook al mag je voertuig geen aanhangwagen trekken, er zijn speciale trekhaken op de markt voor fietsendragers. Zo kunnen ook kleinere en hybride voertuigen een fietsendrager installeren. We gaan hieronder ingaan op het maximum toegelaten gewicht, de keuze van de stekkerdoos, de verlichting- en de nummerplaat vereisten. We raden aan om enkele exemplaren te vergelijken. Volg zeker onze aanbevelingen en ga aanbiedingen niet uit de weg want deze producten kunnen al snel een hoge aankoopprijs hebben.

Voordeel van trekhaak fietsendrager tegenover de dak fietsendrager 

Het voordeel van een dak fietsendrager is dat je altijd bij je koffer kunt. En daar stopt het bij. Fietsen vervoeren met een dakdrager heeft meer nadelen dan voordelen. De wagen vangt veel meer wind en dit creëert veel geluidsoverlast en een hoger brandstofverbruik. Bovendien is de E-bike zwaarder waardoor het af te raden is deze op een dakdrager te plaatsen. 

Je moet eveneens rekening houden met de hoogte van je wagen als de fietsen op het dak geplaatst zijn. Veel bruggen, tunnels en garages hebben een maximale hoogte. Een dakdrager heeft een maximumcapaciteit van 3 fietsen. En het is helemaal niet handig om de fietsen tot in het midden van het dak te moeten heffen en ze daar vast te maken, en al zeker geen E-bike die ongeveer 25 kg weegt. 

De trekhaak variant daarentegen biedt veel voordelen. Zo is het makkelijk om de fietsen te plaatsen, ze hangen achter de wagen dus ze vangen geen wind en ze komen amper boven de auto uit. Tunnels, bruggen en garages vormen dus geen gevaar. Je kunt tot 4 gewone fietsen meenemen. Het maximum aantal E-bikes dat je kunt meenemen staat op 2 door hun gewicht. 

 

Inklapbaar en kantelbaar 

De meeste fietsendragers bieden de mogelijkheid om hem eenvoudig op te vouwen zodat hij makkelijk verplaatsbaar is. Ook opbergen wordt een fluitje van een cent door de compacte vorm eens hij volledig opgevouwen is. Veel merken bieden ook een opberghoes aan. 

En dan is er ook de kantelfunctie van de fietsendrager. Als je er rekening mee houdt dat de fietsen achterop de wagen geplaatst worden en dus de toegang tot de koffer ontzegt, dan is het aan te raden een model te kiezen dat kantelbaar is. Zo kun je altijd je kofferruimte openen, ook al staan alle fietsen al op de drager gemonteerd. 

 

Maximum gewicht 

Elk onderdeel heeft een maximum toegelaten gewicht dat je kunt nakijken in de technische kenmerken van elk product. Het gewicht van de fietsen samen met het gewicht van de drager mag nooit de kogeldruk van de auto overschrijden. De kogeldruk is de druk die op de trekhaak uitgevoerd wordt door het plaatsen van gewicht op de bol. Als je teveel gewicht plaatst dan verliest de wagen remcapaciteit en wegligging. De maximale kogeldruk is 50 kg bij kleine wagens en 75 kg bij grotere voertuigen.

Een fietsendrager concentreert al het gewicht op een klein oppervlak en verhoogt zo de kogeldruk. De fietsendrager weegt tussen 12 en 30 kg, een E-bike weegt tussen 25 en 30 kg en een gewone fiets weegt tussen 15 en 20 kg. Met deze waarden moet je nakijken wat de maximum kogeldruk is van jouw wagen en zo weet je hoeveel fietsen je wagen kan dragen. 

De juiste stekkerdoos 

Elk object dat aan de wagen wordt gekoppeld, moet steeds voorzien zijn van elektriciteit om alle verlichting te laten werken. Dan denken we aan de basisverlichting zoals remlichten en richtingaanwijzers bijvoorbeeld, maar ook aan mistachterlicht, achteruitrijverlichting, etc. 

Naargelang het type aanhangwagen moet je een 7-polige of een 13-polige stekkerdoos gebruiken. Over het algemeen zijn fietsendragers uitgerust met een 7-polige stekker maar meer en meer wordt beslist om ook deze producten uit te rusten met een 13-polige stekker waardoor er meer verlichtingsmogelijkheden zijn. 

 

Verlichting en kentekenplaat 

Je moet ook rekening houden met de nummerplaat van de auto die altijd zichtbaar dient te blijven. Indien de fietsendrager ook maar gedeeltelijk de nummerplaat van de wagen bedekt, moet je een reproductie op de fietsendrager plaatsen. Ook de verlichting van de fietsendrager moet perfect werken om wettelijk met je wagen de baan op te mogen. 

Hierboven hebben we het al gehad over het verschil tussen een 7-polige en een 13-polige stekker, maar omdat in buurlanden andere wetten gelden raden we aan altijd het model met 13-polige stekker te kiezen. Een fietsendrager met een 7-polige aansluiting biedt achterlichten, richtingaanwijzers en remlichten. Maar in buurlanden moet je ook achteruitrijlichten en mistlampen aangesloten hebben.

Moderne wagens met trekhaak hebben vaak al een 13-polige stekkeraansluiting. Indien je een ouder model hebt met 7-polige stekker kun je ook steeds een adaptor kopen. Zorg er wel steeds voor dat je fietsendrager een 13-polige aansluiting heeft want anders zijn er geen opties. 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe hard mag je rijden met een fietsendrager?

Een fietsendrager wordt niet gezien als een aanhanger, dus je moet je aan de snelheidslimiet houden die de gewone weg regelgeving voorschrijft. Soms worden door de fabrikant van deze accessoires wel maximale snelheden aanbevolen. In de bijgeleverde handleiding kun je al deze informatie terugvinden. De fabrikant maakt deze aanbevelingen om problemen te voorkomen vermits sommige modellen fietsendrager groot zijn en veel uitsteken achter de wagen. 

Er zijn ook regels over het maximum toegelaten gewicht van de auto en de aanhangwagen of fietsendrager. Elke wagen heeft zijn maximale gewicht dat niet overschreden mag worden, of je nu de fietsen op je dak vervoert of op een fietsendrager achter aan de wagen. 

 

Q2: Waar berg je de fietsendrager op in huis?

De meeste fietsendragers zijn inklapbaar en meerdere modellen worden met een opberghoes geleverd. Indien ze niet bijgeleverd wordt, kun je ze ook steeds apart bestellen. De fietsendrager wordt door deze inklapfunctie een heel stuk kleiner en compacter en zo kun je hem eenvoudig in de garage opbergen. Zelfs als je geen garage hebt, kun je hem heel makkelijk kwijt in een iets grotere kast bijvoorbeeld vermits het gaat om een klein object dat tussen de 12 en de 25 kg weegt.

Q3: Wat mag ik vervoeren met een fietsendrager?

Het antwoord is heel simpel: fietsen. Het is een accessoire die aan de wagen bevestigd wordt om fietsen te dragen. Naargelang het gekozen model ga je 1, 2, 3 of 4 fietsen kunnen meenemen.  Je mag dus geen bagage erop binden of andere objecten eraan vastmaken. Indien je toch beslist om andere objecten te vervoeren, hoe goed ze ook vastgemaakt zijn, dan riskeer je een boete.  

Ook indien je een ongeval hebt dan kan alle schade op jou verhaald worden door het onjuist gebruik van de accessoire. In het geval je andere objecten wilt meenemen, vervang je best de fietsendrager door een koffer die op het dak of achteraan de wagen wordt bevestigd. Zo vervoer je alles op een veilige en wettelijke manier. 

 

Q4: Welke trekhaak kun je gebruiken voor een fietsendrager?

Er zijn specifieke trekhaken op de markt voor fietsendragers. Wil je de trekhaak echter ook gebruiken voor het trekken van een aanhangwagen, een caravan of een paardentrailer dan raden we aan een vaste, afneembare of wegdraaiende trekhaak te installeren. De speciale trekhaak voor fietsendragers mag dus ook geplaatste worden op het soort wagens dat geen vaste trekhaak mag plaatsen, zoals bijvoorbeeld sommige hybride wagens. Met dit model trekhaak draagt de wagen in plaats van te trekken. 

Hou zeker rekening met de maximale kogeldruk van de trekhaak, bij vele kleinere wagens is deze maximum 50 kg. De meeste fietsendragers zijn de laatste tijd echter allemaal ook uitgerust om E-bikes mee te vervoeren, en elk normaal model E-bike ligt rond de 30 kg, waardoor 2 elektrische fietsen vervoeren in dit geval verboden is. De kogeldruk is ook hoger met een fietsendrager omdat al het gewicht geconcentreerd wordt op minder oppervlakte dus er is meer belasting dan bij een aanhanger.

 

Q5: Welke kentekenplaat monteer je op de fietsendrager? 

Dit is verschillende voor Nederland en België. In Nederland moet de fietsendrager voorzien zijn van een witte kentekenplaat. Ook moet er verlichting voorzien zijn op de fietsendrager in het geval de drager of de fietsen de verlichting van de wagen op de minste manier belemmert. Als je met een Nederlandse wagen naar het buitenland reist, is het belangrijk de landsticker naast de kentekenplaat aan te brengen.

In België daarentegen moet je een reproductie van je nummerplaat verplicht op de fietsendrager of op eender welk ander soort aanhangwagen bevestigen. Deze reproductie moet zich op verticaal vlak loodrecht op het symmetrievlak van de wagen geplaatst worden, en met de bovenrand maximum op 2 meter boven de grond staan.

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Beste ruitenwissers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Je zult er misschien niet van opkijken dat je bij de aankoop van een set nieuwe ruitenwissers een heel uitgebreid assortiment krijgt aangeboden. Voor je overgaat tot de aankoop is het belangrijk om te weten welk type en formaat ruitenwissers er op je wagen passen, evenals de kwaliteit en de duurzaamheid ervan. Om de zoektocht voor jou wat aangenamer te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Vonxwiper ruitenwisser die snel en makkelijk aan eender welke wagen kan worden aangepast. Daartegenover staat de Ruitenwisser VX 50 cm – eveneens geleverd door Vonxwiper en voorzien van een metalen frame. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7  beste ruitenwissers (Reviews) van 2024

 

Hoognodig tijd voor nieuwe ruitenwissers op de wagen? Je hebt de universele modellen met een eenvoudig ontwerp die standaard past op elk type wagen en gemaakt is uit rubber. Daarnaast kies je misschien een flatblade ruitenwisser voor je sportieve Golf 7, die bij de populairste ruitenwissers behoren voor recente wagens. We hebben voor jou 5 topproducten uitgekozen, verkregen door het advies uit onafhankelijke testverslagen en online reviews van klanten. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken en kies er vervolgens de beste ruitenwisser uit.

 

 

Auto ruitenwisser

 

1. Standaard ruitenwisser 57,5 cm Vonxwiper voor alle types wagens

 

Een geschikte ruitenwisser voor elk type wagen is de standaard ruitenwisser van Vonxwiper. Hij heeft een eenvoudig systeem om te bevestigen.  Bovendien worden er 2 extra haken bijgeleverd om, wanneer nodig, aan te passen aan jouw type wagen.

De ruitenwissers meten 57,5 cm maar zijn in verschillende formaten te verkrijgen. Goed nameten voor je je bestelling plaatst, is de boodschap. Deze standaard ruitenwissers zijn vervaardigd uit hoogwaardig natuurrubber en aluminium waardoor je een mooie aansluiting krijgt op de autoruit en de wiskwaliteit verzekerd is. De levensduur van de wisser is afhankelijk van het aantal afgelegde kilometers dat per jaar wordt gereden.

De zwarte ruitenwisser van Vonxwiper is ook te verkrijgen voor de achterruit en ze zijn per stuk verkrijgbaar. In de reviews merken we alleen lovende commentaren op, dus is het niet meer dan normaal dat hij een uitstekende beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Formaat: deze standaard ruitenwisser is blijkbaar ook voor de achterruit. verkrijgbaar in verschillende formaten 

Montage: door het eenvoudige haaksysteem zijn de ruitenwissers zeer eenvoudig en snel te installeren.

Universeel: het handige aan deze ruitenwisser is dat hij voor elke wagen geschikt is, enkel de lengte moet opgemeten worden.

 

Nadelen: 

Ontwerp: deze ruitenwisser kreeg een uitstekende beoordeling en er zijn geen minpuntjes opgemerkt. Wat we misschien kunnen noteren is dat hij er heel basic uitziet niets speciaals.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Scooter ruitenwisser

 

2. Ruitenwisser VX 50 cm – standaard ruitenwisser voor de meest voorkomende voertuigen – Vonxwiper

 

Moeten je ruitenwissers vervangen worden of ben je gewoon op zoek naar een nieuw setje multifunctionele ruitenwissers? Dan is dit standaard exemplaar – jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Vonxwiper – het bekijken alvast meer dan waard. Afgaande op de vele reviews en het bijbehorende positieve advies van verschillende klanten, durven we ervan uitgaan dat deze ruitenwisser gekenmerkt wordt door een uitstekende kwaliteit én hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Zo is de ruitenwisser van Vonxwiper uitgerust met een metalen frame en geschikt voor plaatsing vooraan de meest voorkomende voertuigen. Uiteraard is het belangrijk om de lengte van je huidige ruitenwisser op te meten en rekening te houden met de lengte van het wisserblad van deze Vonxwiper die maar liefst 50 cm bedraagt. 

Is je huidige ruitenwisser toch wel wat kleiner of groter? Geen enkel probleem want deze Vonxwiper ruitenwisser met bijbehorende haakbevestiging, wordt in tal van formaten aangeboden waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is. Kortom, een goede aanbeveling in je auto in onderhoud moet.

 

Voordelen: 

Uitvoering: het wisserblad kent een lengte van 50 cm en is voorzien van een kwalitatief en gebruiksvriendelijk metalen frame.

Bevestiging: de ruitenwisser maakt gebruik van een handige haakbevestiging en is daarna makkelijk te onderhouden mits de ruitenwisser vloeistof regelmatig bij te vullen.

Universeel: deze universele Vonxwiper ruitenwisser kan vrijwel op eender welke auto of boot worden geïnstalleerd waardoor hij wordt beschouwd als één van de meest toegankelijke auto onderdelen.

 

Nadelen:

Lengte: hoewel deze ruitenwisser op de meest voorkomende voertuigen kan worden geïnstalleerd, is het toch wel aangewezen om de lengte van je huidige ruitenwisser grondig op te meten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bosch ruitenwisser

 

3. Bosch ruitenwisser Aerotwin AM4665 Aerotwin 650 mm/380 mm

 

Bosch wordt door velen beschouwd als het beste merk op het gebied van ruitenwissers. Het behoeft dan ook geen twijfel dat de Aerotwin flatblade in onze top 5 opduikt. Deze ruitenwissers worden per set verkocht en hebben een lengte van 65 cm. Bovendien zijn ze beschikbaar in verschillende formaten en meerdere types van de Aerotwin.

Zijn knappe vormgeving en zijn eenvoudige montage met kliksysteem maken hem geschikt voor verschillende types wagens waaronder de Fiat 500, de Chevrolet Aveo en de Opel Corsa. Hij is volledig vervaardigd uit flexibele materialen, wat ervoor zorgt dat hij goed tegen de autoruit aanzit en een perfecte wiskwaliteit garandeert. Ze zijn niet goedkoop maar ze hebben wel een lange levensduur en ze zijn heel stil. 

In de onafhankelijke testverslagen van de ANWB en het Duitse ADAC krijgt hij een uitmuntende score. Ook door de klanten in de online reviews wordt deze uitstekende tevredenheid beloond met een topscore van 5 op 5. 

 

Voordelen: 

Montage: dankzij het eenvoudige kliksysteem zijn deze ruitenwissers snel en makkelijk te installeren.

Levensduur: door het gebruik van alleen maar kwalitatief goede materialen en de goed afgemeten geometrie hebben deze ruitenwissers een lange levensduur.

Gebruiksvriendelijk: de flatblade ruitenwisser garandeert een optimale wiskwaliteit in om het even welke weersomstandigheden.

 

Nadelen:

Niet universeel: de Aerotwin van dit type is niet geschikt om op elk type. An wagen te monteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Valeo ruitenwisser

 

4. Valeo Ruitenwisser Silencio V55

 

De Silencio V55 van het merk Valeo is een flatblade ruitenwisser die goed uit de test van de ANWB komt. Deze flatblade ruitenwisser meet 55 cm en wordt door middel van klembevestigingen op de wagen gemonteerd. Valeo garandeert dat de kwaliteit van de Silencio V55 op zijn minst evenwaardig is als de originele ruitenwisser die er standaard op was bevestigd.

Er is keuze uit een volledig assortiment en formaten van flatblade ruitenwissers voor de voor- en achterruit van het type Silencio, die bovendien per stuk worden verkocht. De Silencio V55 heeft een lange levensduur met een goede wiskwaliteit voor streeploze ramen. 

Door het klemsysteem kan deze ruitenwisser bevestigd worden op alle wagens die over een bevestiging met klemsysteem beschikken. Voor de minder recente modellen waaronder de Peugeot 206, de Kia Picanto en de Toyota Yaris is dit een perfecte flatblade. In de reviews zien we dat 1 klant deze ruitenwisser beoordeeld heeft met een score van 4 op 5. De oorzaak hiervan zou kunnen zijn dat de ruitenwisser meer geschikt is voor oudere wagens.

 

Voordelen: 

Montage: deze ruitenwisser van Valeo is eenvoudig en snel te bevestigen dankzij de klembevestiging en de duidelijke handleiding.

Gebruiksvriendelijk: door de klembevestiging is deze ruitenwisser ook te plaatsen op de minder recente modellen van onder andere Peugeot, Kia en Toyota.

 

Nadelen:

Niet universeel: de flatblade Silencio kan enkel op je wagen geïnstalleerd worden als hij over een klembevestiging beschikt. Hij is niet universeel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ruitenwisser

 

5. Carpoint Ruitenwisser Nxt Premium traditioneel 45 cm

 

De ruitenwisser van Carpoint is de laatste in ons lijstje en doordat hij als aanbieding komt, heeft hij meteen ook de laagste prijs in onze top 5. De Nxt Premium is een traditionele ruitenwisser die gemaakt is uit 100% natuurrubber en staal waardoor hij steeds flexibel blijft bij elke temperatuur en bestand is tegen alle weersinvloeden .

De wisser is snel en makkelijk te installeren door de easyfit adapter. Dit zijn de meegeleverde hulpstukken voor de montage op verschillende bevestigingssystemen. Hij wordt per stuk verkocht met een afmeting van 45 cm en hij is ook in verschillende andere formaten te verkrijgen. Deze ruitenwissers zijn universeel en zijn dus geschikt om op elk type wagen te installeren.

In de reviews zien we een matige beoordeling voor dit product. Dit ligt niet aan de kwaliteit maar hij zou geluid maken, mogelijks komt dit doordat ze niet correct zijn bevestigd.

 

Voordelen:

Het prijskaartje: een traditionele ruitenwisser die een goede wiskwaliteit garandeert voor een goedkope prijs.

Gebruiksvriendelijk: dankzij de meegeleverde hulpstukken zijn deze ruitenwissers makkelijk te bevestigen en terug te verwijderen. 

Design: door het eenvoudige ontwerp staat deze Carpoint ruitenwisser mooi op oudere modellen en Classic Cars.

 

Nadelen: 

Niet geluidloos: een klant merkt op dat deze ruitenwisser geluid maakt ook bij flinke regenbuien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Vonxwiper Ruitenwisser 45 cm standaard ruitenwisser

 

Een degelijke ruitenwisser met spoiler of zonder spoiler is onmisbaar voor elke auto. Dit model is afkomstig van het bekende merk Vonxwiper en is geschikt om op gelijk welk type auto te plaatsen. De ruitenwisser is 45 cm lang maar je kunt natuurlijk ook een ander formaat aankopen.

Dit model is helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam natuurrubber. Daardoor mag je er zeker van zijn dat deze ruitenwisser perfect zal doen wat het moet doen. De meeste kopers laten weten dat het om een duurzaam product gaat maar natuurlijk is veel ook afhankelijk van het aantal kilometers en de kilometrage.

Op dit moment zijn er nog maar 2 online reviews geplaatst. Toch zijn de kopers helemaal overtuigd van de voordelen van deze ruitenwisser. Bovendien geven beiden ook een goed advies over de degelijkheid en de kwaliteit ervan.

Ben je op zoek naar een stel degelijke ruitenwissers? Dan loont het de moeite om dit product even in overweging te nemen. De ruitenwissers worden jou aangeboden door het bekende, misschien voor sommigen ook wel meteen het beste, merk Vonxwiper. Hieronder alvast een overzicht van de populairste kenmerken.

 

Voordelen:

Formaat: de ruitenwisser wordt gekenmerkt door een maximale lengte van maar liefst 45 cm maar kun je nog in tal van andere afmetingen bestellen.

Universeel: het gaat hier om een heel veelzijdige ruitenwisser die je makkelijk op eender welke wagen kunt installeren.

Materiaal: bij de productie van deze ruitenwisser heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van stevig en hoogwaardig natuurrubber.

 

Nadelen: 

Een blik op de online reviews toont aan dat, tot op heden, alle klanten het product met de maximumscore van 5 sterren hebben beloond. Het blijkt hier wel degelijk om een topproduct te gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Valeo Silencio V53 ruitenwisserblad voor x1

 

Met deze Valeo Silencio V53 ruitenwisser haal je een degelijk apparaat in huis. Dit model is werkelijk aan te raden wanneer je beschikt over een ruitenwisser met klembevestiging. Dus gelijk welke wagen die over een wisser beschikt in combinatie met een klemmetje, komt hiervoor in aanmerking.

Je zult bovendien merken dat je de ruitenwisser bijzonder eenvoudig kunt monteren en er ook weer kunt af halen.

Doordat er momenteel nog geen online beoordelingen bij het artikel werden geplaatst, is het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies hierover te geven. Het is een degelijk toestel dat zeker en vast heel wat te bieden heeft. Laat je hierdoor dus zeker en vast niet meteen afschrikken.

Tenslotte is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de ruitenwisser van Valeo Silencio. Deze V53 ruitenwisser staat niet alleen garant voor kwaliteit en degelijkheid maar tevens ook voor design. Benieuwd naar meer? Aarzel dan niet en lees vooral even verder.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: is je wagen voorzien van een handige ruitenwisser gecombineerd met een soort van klembevestiging? Dan kun je dergelijke type V53 ruitenwisser alvast goed gebruiken.

Installatie:d e installatie van de ruitenwisser verloopt vlot en moeiteloos vanwege de meegeleverde handleiding. Verder kun je de ruitenwisser ook weer makkelijk verwijderen.

Formaat: de ruitenwisser wordt gekenmerkt door een maximale lengte van maar liefst 53 cm.

 

Nadelen: 

Met klembevestiging: houd er wel rekening mee dat je dit type ruitenwisser alleen maar kunt gebruiken wanneer je wagen over klembevestiging beschikt. Dat zou eventueel een mogelijk struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ruitenwissers Koopgids

 

De aanschaf van een nieuw paar ruitenwissers vraagt toch wat opzoekingswerk. Het uitgebreide gamma aan ruitenwissers maakt dat dit geen evidente keuze is. Met deze koopgids willen we je hierbij op weg helpen. We gaan de verschillende types ruitenwissers vergelijken die worden aangeboden. We bekijken het formaat, het design en de verschillende opties die verkrijgbaar zijn. Ook de aanbevelingen van de specialisten in de verkoop en de montage van ruitenwissers zijn een belangrijke hulp bij het maken van jouw keuze. 

Wat is een ruitenwisser en wat is het nut ervan

Ruitenwissers zijn onmisbaar als we spreken over de veiligheid in het verkeer. De ruitenwissers zorgen ervoor dat de ruiten van je wagen zowel vooraan als achteraan worden schoongemaakt. Ze gaan de druppels weg werken die op het glas achterblijven tijdens een regenbui. De naam zegt het eigenlijk zelf, ze wissen het water van je autoruit en houden hem op deze manier schoon.

Ruitenwissers werken tegenwoordig al voor het overgrote deel volledig automatisch. Ze schakelen aan en ook weer uit als dat nodig is en passen hun ritme aan, aan de hoeveelheid neerslag die er op dat moment valt. De ruitenwisser is bevestigd op een arm die tegen het raam aan zit. De wisser zelf is een rubberen strip die op een aluminium frame is gemonteerd.

 

Hoe werkt een ruitenwisser

Een auto heeft vaak 2 ruitenwissers vooraan, sommige merken hebben er 1. Afhankelijk van het model van de wagen is er ook achteraan een ruitenwisser aanwezig. Het wissersysteem wordt aangedreven door een apart motortje, de ruitenwissermotor. Die zorgt er voor dat de ruitenwissers heen en weer bewegen en is bovendien ook verbonden met het sproeisysteem dat samen kan gebruikt worden met de wissers om de ruiten schoon te maken. 

Het water dat zich op de autoruit bevindt, zal naar de zijkanten worden geveegd. Door de tegenwind die een auto ervaart als hij vooruit rijdt, wordt het water en het vuil van de auto weggeblazen. De verschillende manieren waarop de ruitenwissers op de wagen zijn gemonteerd, bepalen hoe de wissers zich over de ruit gaan bewegen. Dit noemen we de geometrie van de ruitenwissers.

 

Het type ruitenwisser

Bij ruitenwissers heb je 2 verschillende soorten waaruit je je keuze kunt maken, afhankelijk van de leeftijd van je wagen. Je hebt de traditionele ofwel standaard ruitenwissers die bestaan uit een frame dat meestal gemaakt is uit aluminium. Op dit frame is een rubberen strip gemonteerd. Deze ruitenwissers worden op nieuwere wagens niet meer gebruikt. Je zult ze alleen nog terugvinden op de oudere modellen van verschillende types wagens.

Daarnaast heb je de flatblade ruitenwissers. Waar de standaard ruitenwisser bestaat uit rubber en metaal, wordt de flatblade ruitenwisser volledig vervaardigd uit flexibele materialen. Dit zorgt ervoor dat de ruitenwisser perfect aansluit en op die manier beter de vorm van de autoruit aanneemt.

Uit onderzoek is gebleken dat de flatblade ruitenwisser niet zo efficiënt werkt op oudere wagens die geleverd werden met de conventionele of traditionele ruitenwissers. Dit komt omdat er te weinig kracht zit op de wisserarm waarop de ruitenwissers bevestigd worden.

Het onderhoud

Zoals met alles, is het belangrijk om ook je ruitenwissers te onderhouden om zo de levensduur ervan te verlengen. Ruitenwissers onderhouden vergt echter bijzonder weinig moeite. Het enige wat je hiervoor moet doen, is een ruitenwisservloeistof aankopen van een goede kwaliteit.

Ruitenwisservloeistof is verkrijgbaar in 2 varianten. De vloeistof om in de winterperiode te gebruiken en gekenmerkt wordt door een blauwe kleur en een hoeveelheid antivriesmiddel. Het is belangrijk om eraan te denken de ruitenwissers niet aan te zetten zolang je ruiten nog niet zijn ontdooid. Dit zou het rubber beschadigen waardoor ze minder goed gaan functioneren.

Daarnaast is er nog de ruitenwisservloeistof om in de zomerperiodes te gebruiken. Die heeft meestal een roze kleur. De vloeistof heeft een frisse geur en zorgt er voor dat je ruiten goed schoon blijven. Er zijn veel aanbiedingen in het ruime assortiment vloeistoffen. De duurdere ruitenwisservloeistoffen die worden aangeboden zijn meestal van betere kwaliteit en hebben een langere duurzaamheid. 

 

Het prijskaartje

Wat ruitenwissers kosten, is niet alleen afhankelijk van het merk en het type van je wagen maar ook van het formaat dat je nodig hebt. Het model ruitenwisser zorgt er ook voor dat de prijs varieert. Voor de standaard modellen mag je op een gemiddelde prijs rekenen van € 16. Voor de flatblade ruitenwissers draait dit rond de gemiddelde prijs van € 35. Er is nu ook een volledig ruitenwissersysteem op de markt voor scooters. Dit unieke systeem kost € 160 inclusief een ingebouwd zonnepaneel.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe ga je ruitenwissers vervangen?

Wil je graag wat geld besparen dan is het ook mogelijk om eigenhandig je ruitenwissers te vervangen. Het vervangen op zich heeft niet veel voeten in de aarde en is bijgevolg bijzonder eenvoudig. Zo zul je zien dat de ruitenwisser op een metalen arm is bevestigd. Haal de ruitenwisser van deze arm met behulp van de aanwezige clipbevestiging. Door middel van dit clipje in te drukken kun je de ruitenwisser naar beneden schuiven tot je hem eraf kunt halen.

Nu kunnen we het nieuwe wisserblad er in omgekeerde volgorde terug op monteren. Je schuift het blad goed omhoog tot het vastklikt. Voila, de ruitenwisser is weer klaar voor gebruik.

Q2: Hoe lang gaan ruitenwissers mee?

De meeste fabrikanten raden aan om je ruitenwisser elke 12 tot 15 maanden te vervangen. Echter blijken de meeste mensen daar toch wel iets langer mee te wachten. Je ruitenwissers verouderen in de zomer sneller door de UV-stralingen en hierdoor gaan ze vervormen. Tijdens de winter worden ruitenwissers minder flexibel door de koude. Ook vriestemperaturen kunnen er voor zorgen dat het rubber beschadigd wordt door de wissers aan te zetten als de ruit nog niet ontdooid is.

Het beste is om je ruitenwissers jaarlijks te vervangen kort na de zomer of kort na de winter. Om te zien wanneer je je wissers moet gaan vervangen, hou je best het stickertje in de gaten. Dit stickertje hangt er niet voor niets. Het verandert van kleur, bijvoorbeeld van zwart naar geel om aan te geven wanneer de ruitenwissers aan vervanging toe zijn. Deze kleurveranderingen kunnen verschillen van merk tot merk, iedere fabrikant gebruikt zijn eigen kleurcodering.

 

Q3: Hoe duur zijn ruitenwissers?

Het vervangen van ruitenwissers is een klusje dat je makkelijk zelf kunt doen. Een set ruitenwissers van een gekend merk kost tussen de € 25 en de € 40. De prijs is afhankelijk van het merk en het type van de wagen alsook van het model ruitenwisser dat je wenst aan te kopen. Er zijn ook goedkopere ruitenwissers te koop in de discount shops. Hier kunnen we niet garanderen dat ze een even lange levensduur hebben als de ruitenwissers die aangekocht worden in een speciaalzaak. 

Laat je adviseren door iemand die gespecialiseerd is in auto ruitenwissers of door iemand uit de garage zodat je zeker het juiste type aankoopt. Koop steeds een set ruitenwissers, als je er maar 1 vervangt zul je geen goede werking verkrijgen.

 

Q4: Wat zijn flatblade ruitenwissers?

Een flatblade ruitenwisser is volledig gemaakt van flexibel materiaal. Waar de traditionele ruitenwisser bevestigd is op een aluminium frame, is deze flatblade ruitenwisser vastgemaakt op een flexibel frame. Daardoor gaat de ruitenwisser beter aansluiten op de ruit en volgt deze mooi de kromming van de autoruit.

De druk op deze flatblade wisser wordt over de ganse lengte evenredig verdeeld. De flatblade ruitenwissers werken beter het water weg en ze zijn bovendien stiller dan de traditionele wissers. Laat je ook hier bijstaan door een specialist want niet elke type flatblade kan op elke auto worden gemonteerd.

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Beste momentsleutels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een momentsleutel is bedoeld om op een snelle maar doeltreffende manier verschillende bouten en moeren aan te schroeven en vast te zetten. Je kijkt best uit naar een betrouwbare én multifunctionele momentsleutel die je kunt gebruiken voor klusjes in huis, in de tuin of in een werkplaats. We hebben de 3 best beoordeelde momentsleutels even naast elkaar gezet. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Mighty Momentsleutel Set die gekenmerkt wordt door een ¼” aansluiting. Daarnaast zien we dat de Hbm ½” momentsleutel gemaakt is uit roestvrij staal en een bereik blijkt te hebben tussen 28 Nm en 210 Nm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste momentsleutels (Reviews) van 2024

 

Met een momentsleutel kun je bouten en moeren vastdraaien met de juiste kracht. Sommigen zijn digitaal in te stellen terwijl anderen handmatig werken. Bovendien zijn er die zowel linksom als rechtsom kunnen draaien wat handig is bij bijvoorbeeld fietsen frames. Misschien denk je eraan om er eentje te kopen van de populairste merken Facom of Hazet? Maar welke is nu de beste momentsleutel? Wij willen je aanraden om de 5 topproducten hieronder eens rustig te bekijken. Kies er voor jou degene uit die het meest bij jouw behoeftes past, misschien is het wel net een aanbieding.

 

Momentsleutel set

 

1. Mighty Momentsleutel Set 1/4 2-24 Nm – geschikt voor multifunctioneel gebruik

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een hoogwaardige en multifunctionele momentsleutel set voor gebruik aan fietsen? Dan loont het de moeite om dit product van Mighty alvast even van naderbij te bekijken. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd van de aangeboden kwaliteit, wat een gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren oplevert. 

Dat de Mighty set tot de 3 best beoordeelde momentsleutels behoort, mag onderhand wel al duidelijk zijn. Maar waarom? Zo is de set – overigens vervaardigd uit duurzaam chroom-vanadium staal en geleverd in een stevige opbergkoffer – voorzien van een T20, T25 én T30 torx. Deze worden aangevuld met maar liefst 6 verschillende zeskantige inbussleutel bitjes van respectievelijk 3, 4, 5, 6, 8 en 10 mm wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder garandeert deze momentsleutel set een ruim én bijzonder nauwkeurig schaalbereik van 2 tot 24 Nm in combinatie met een omkeerbare ¼” ratel met bijbehorende veranderbare ratelrichting.

 

Voordelen:

Materiaal: de set blijkt vooral uit duurzaam en onderhoudsvriendelijk chroom-vanadium staal te zijn vervaardigd.

Draaimoment: de momentsleutel set garandeert een nauwkeurige schaal van 2 tot 24 Nm waarbij het maximale draaimoment uiteraard 24 Nm bedraagt.

Inbussleutel bitjes: de set wordt aangevuld met 6 afzonderlijke zeskantige inbussleutel bitjes van 3, 4, 5, 6, 8 en 10 mm.

 

Nadelen:

Niet digitaal: ben je op zoek naar een digitale momentsleutel, dan is dit product van Mighty niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Momentsleutel auto

 

2. Hbm ½ momentsleutel 28-210 Nm

 

Hbm is al 40 jaar actief in de hout- en metaalbewerking. Het bedrijf is één van de grootste in zijn soort wat betreft het maken van werktuigmachines en gereedschappen. Door het vakkundig advies en de uitstekende service wordt dit merk heel erg gewaardeerd door stielmannen en automonteurs. 

De ½” momentsleutel is gemaakt uit roestvrij staal met een handgreep in chroom-vanadium staal. De Taiwanese momentsleutel heeft een lengte van 450 mm en weegt 1,944 kg waardoor hij best wel comfortabel in de hand ligt. De sleutel heeft een maximum draaimoment van 210 Nm en je kunt hem bovendien instellen tussen 28 Nm en 210 Nm bereik. 

De ½” ringmaat van deze sleutel is de meest voorkomende maat en zorgt ervoor dat hij vrijwel elke moer of bout kan vastdraaien. In de reviews zien we een gemiddelde tevredenheid over de kwaliteit van deze momentsleutel. Voor één klant was het echter een volledige teleurstelling en viel de sleutel al bij het eerste gebruik uit elkaar maar dit zou wel eens een constructiefout kunnen zijn. 

 

Voordelen:

Gebruikte materialen: de momentsleutel van Hbm is gemaakt uit roestvrij staal en het handvat uit chroom-vanadium staal. Hierdoor is hij heel stevig en kan hij nogal wat kracht aan. Daarnaast is hij heel duurzaam.

Praktisch: hij is enorm praktisch in gebruik doordat deze sleutel ½” ringmaat heeft en dit is bovendien de meest voorkomende maat om bouten en moeren vast te zetten.

Bereik: hij is instelbaar tussen 28 Nm en 210 Nm bereik wat meteen ook het maximum draaimoment is.

Het prijskaartje: deze momentsleutel valt in de laagste prijscategorie van onze lijst.

 

Nadelen:

Instelling: een klant merkt op dat je veel kracht moet uitoefenen als je de sleutel hoger wilt instellen dan 140 Nm.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Momentsleutel 1/2

 

3. Momentsleutel 5121 2CLT20 120 Nm ½” van Hazet

 

Hazet is bekend als één van de betere merken op het gebied van gereedschap voor de autosector. Het bedrijf is bovendien de officiële leverancier voor de autosport afdeling van Porsche. Deze momentsleutel heeft de bekende Duitse degelijkheid en de betrouwbaarheid maar is niet echt goedkoop. Hij wordt vaak gebruik door automonteurs en specialisten op het autocircuit.

De slanke vormgeving en de ergonomische handgreep zorgen ervoor dat deze sleutel goed in de hand ligt. Bovendien heeft hij een kraag op het handvat waardoor je meer grip hebt en je niet kunt bezeren. De sleutel is een hardverchroomde stalen constructie met een groot bol kijkglas met 3 grote cijfers voor het aflezen van de momentwaarde. Hij kan ingesteld worden door het verdraaien van de greep.

Deze momentsleutel van Hazet heeft een minimum draaimoment van 20 Nm en een maximum van 120 Nm. We zien dat deze momentsleutel nog geen reviews kreeg en dit komt misschien wel omdat dit materiaal nogal prijzig is.

 

Voordelen:

Afslagmoment: de momentsleutel heeft een voelbaar en hoorbaar afslagmoment.

Bereik: hij kan ingesteld worden tussen 20 Nm en 120 Nm bereik en hij heeft een ½ ringmaat.

Gebruiksgemak: de geïntegreerde hendel omkeer ratelfunctie maakt het mogelijk om de sleutel gecontroleerd rechts aan te trekken zonder hem van de moer of de bout af te halen.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat deze momentsleutel aan de prijzige kant is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Momentsleutel fiets

 

4. Merida mini momentsleutel verstelbaar fietsgereedschap

 

De Merida mini momentsleutel is het ideale fietsgereedschap om pech onderweg snel op te lossen. De kleine momentsleutel is gemaakt uit roestvrij staal met een handgreep in zwarte kunststof. Wanneer je een fiets met een carbon frame hebt, is de aankoop van een goede momentsleutel de investering waard. Als de bouten te strak aangedraaid worden, dan kan dit schade veroorzaken aan het frame of kunnen de bouten afkraken. Daarom is deze mini momentsleutel instelbaar op het kleine bereik van 4 Nm, 5 Nm en 6 Nm.

Dankzij de Torx T25 bitjes en de inbus met de maten  4/5/6 die worden meegeleverd kunnen veel belangrijke boutjes op 5 Nm worden vastgedraaid. Dit maakt het mogelijk om zelf kleine herstellingen uit te voeren. Bovendien is een goed onderhoud essentieel voor de levensduur van je fietsonderdelen en daarbij komt deze kleine momentsleutel goed van pas.

We merken op dat dit materiaal nog geen online reviews kreeg omdat dit misschien een zeer recent product is die nog maar pas aan de shop is toegevoegd zou dit mogelijk een reden hiervoor kunnen zijn.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: met deze momentsleutel heb je direct alles bij de hand om onmiddellijk kleine herstellingen uit te voeren als je pech krijgt onderweg.

Compact: de compacte afmeting van dit materiaal maakt het mogelijk om hem onder je fietszadel op te bergen.

Bereik: de mini momentsleutel kan ingesteld worden op een bereik van 4 Nm, 5 Nm en 6 Nm.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat deze mini momentsleutel aan de prijzige kant is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Digitale momentsleutel

 

5. Brüder Mannesmann 18142 Momentsleutel – digitaal – 20-200Nm – 1/2″

 

We sluiten het rijtje af met de digitale momentsleutel die jou wordt aangeboden door het bekende en populaire Duitstalige merk Brüder Mannesmann en meteen gekenmerkt wordt door een ½” aansluiting. Dit wordt aangevuld met een aanzienlijk bereik van 20 tot maar liefst 200 Nm en is daarnaast ook nog eens omschakelbaar.

Alsof dat nog niet genoeg is, is de momentsleutel – die voornamelijk uit duurzaam metaal gemaakt werd – voorzien van een helder en duidelijk leesbaar LCD display. Hoewel de momentsleutel wordt ingesteld in Nm, kun je hem eveneens instellen in  in-lb, ft-lb en kg-m. Bij aankoop wordt het geheel geleverd in een stevige en duurzame opbergcassette inclusief de nodige 4 AAA batterijen.

Hoewel deze Brüder Mannesmann 18142 momentsleutel heel wat positieve kenmerken weet naar voren te brengen, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. We durven stellen dat het hogere prijskaartje sommige klanten mogelijks afschrikt.

 

Voordelen:

Materiaal: de digitale momentsleutel blijkt vooral uit duurzaam metaal te zijn gemaakt en is afgewerkt met een ergonomische rubberen handgreep.

Aansluiting: de momentsleutel kent een ½” aansluiting en wordt aangevuld met een ruim bereik van 20 tot 200 Nm.

Nauwkeurigheid: de momentsleutel wordt voor levering uitvoerig getest en overigens ingesteld op een nauwkeurigheid van ongeveer 4% en dit zowel wat betreft een links- én rechtdraaiende loop.

Voeding: de momentsleutel werkt op basis van 4 AAA batterijen die op het moment van aankoop gewoon worden meegeleverd.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens een struikelblok kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Brüder Mannesmann

 

Deze momentsleutel van Brüder Mannesmann heeft een ½” aandrijfvierkant en een bereik van 10 tot 210 Nm. De ratel werkt zowel linksom als rechtsom en het product is al gekalibreerd bij de levering.

Dit product behoort dankzij de lage prijs tot de goedkope momentsleutels en heeft een nauwkeurigheid van ongeveer 4%. Bij de levering krijg je een verlenging van 120 mm en een handige opbergkoffer gemaakt van kunststof, zo kun je de momentsleutel overal makkelijk mee naartoe nemen.

Voor één koper is het gereedschap te zwaar en voor een andere koper is het niet geschikt voor dagelijks gebruik want de schaal is niet precies genoeg. Voor de rest zijn alle kopers heel tevreden over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Het is een duurzame sleutel met een groot bereik. De levering was snel en de opbergkoffer is stevig.

Indien je liever niet zoveel geld spendeert aan een degelijke en duurzame momentsleutel dan lijkt het ons een goed idee om dit model van Brüder Mannesmann eens te bekijken. Je zult versteld staan van de voordelige prijs in verhouding met de mogelijkheden en opties die het apparaat te bieden heeft.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere 4 momentsleutels uit onze lijst, heeft dit product wel degelijk de laagste prijs. Daardoor zou het misschien wel eens tot de populairste momentsleutels kunnen behoren.

Bereik: deze momentsleutel is uitgerust met een krachtig bereikt van maar liefst 10 tot 210 Nm. Verder beschikt het ook over een ½” aandrijfvierkant.

Handig in gebruik: je zult merken dat de ratel bij dit product niet alleen linksom maar ook rechtsom werkt. Bovendien is de momentsleutel ook helemaal gekalibreerd wanneer je deze aankoopt.

Toebehoren: bij de aankoop van deze momentsleutel krijg je er meteen een opbergkoffer bij net zoals ook een verlenging van wel 120 mm.

 

Nadelen:

Zwaar: één enkele gebruiker laat weten dat het toestel behoorlijk zwaar weegt en daardoor niet eenvoudig te gebruiken is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Proplus 10-210 Nm

 

De momentsleutel van Proplus is geschikt voor professioneel onderhoud van je auto.

Het product wordt geleverd inclusief doppen van 17 mm en 19 mm. De sleutel heeft een bereik van 10 tot 210 Nm en heeft een aandrijfvierkant van ½”.

Bij de levering krijg je nog een verlengstuk van 100 mm en de totale lengte van de momentsleutel is 440 mm. Het product is vervaardigd uit chroom vanadium staal en maakt ook deel uit van de goedkope momentsleutels. Je krijgt er ook een opbergkoffer bij.

De kopers geven goed advies over de duurzaamheid van dit product en vinden het handig in gebruik. De gebruiksaanwijzing is duidelijk en de kwaliteit van het product is goed voor de goedkope prijs. Ze vinden de sleutel vooral geschikt voor sporadisch gebruik.

Als we de reacties bekijken bij deze momentsleutel dan zouden wij zomaar durven vermoeden dat het misschien wel eens om een topproduct gaat. De momentsleutel is afkomstig van het merk ProPlus dat door heel wat kopers ook wel eens als het beste merk wordt beschouwd.

 

Voordelen:

Materiaal: de momentsleutel is gemaakt uit stevig en duurzaam metaal en heeft een lengte van 44 cm.

Bereik: net zoals het voorgaande product, heeft ook deze momentsleutel een bereik van 10 tot 20 Nm.

Doppen: de momentsleutel beschikt over 2 doppen met verschillende afmetingen namelijk 17 en 19 mm.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: de meeste kopers zijn helemaal overtuigd van deze momentsleutel. Toch is één enkele koper niet helemaal enthousiast over de kwaliteit ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Normex 21-195

 

De momentsleutel van het merk Normex heeft een aandrijfvierkant van ¼” en een bereik van 2 tot 14 Nm. Je kunt het product zowel naar links als naar rechts laten draaien. Deze momentsleutel is ideaal voor gebruik bij fietsen en brommers.

De sleutel is ongeveer 22 cm lang en wordt geleverd met een stevige opbergkoffer. Bij de aankoop ontvang je een kalibratiecertificaat. Verder krijg je er nog 7 bitjes bij van 3, 4, 5, 6, 8 en 10 mm en is de instellingsfunctie duidelijk leesbaar.

De gebruikers van deze momentsleutel aanbieding zijn tevreden over de voordelige prijs/kwaliteitverhouding.

Ze vinden het gereedschap handig in gebruik en vooral geschikt voor gebruik bij fietsen. De instructies zijn duidelijk en de service van de leverancier is uitstekend.

In vergelijking met het voorgaande product is deze momentsleutel van het merk Normex iets goedkoper. Ook de reacties van de klanten die overwegend positief zijn, doen vermoeden dat het hier echt om een degelijk en duurzaam product gaat. Toch is het een goed idee om eventjes de sterke punten en minder sterke punten op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Aandrijfvierkant: deze momentsleutel is uitgerust met een aandrijfvierkant van ¼”. In combinatie met een bereik van maar liefst 2 tot 14 Nm is het ideaal om brommers en fietsen te repareren.

Toebehoren: zodra je het apparaat aankoopt dan krijg je er meteen ook een handige opbergkoffer bij. Verder krijg je ook een kalibratiebewijsje mee net zoals 7 bitjes van verschillende afmetingen.

 

Nadelen:

Uit de vele reacties kunnen we opmaken dat er enkel maar tevreden klanten zijn. Daardoor is het voor ons extra moeilijk om eventuele minpuntjes duidelijk in kaart te brengen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Momentsleutels Koopgids

 

Wil je graag een veelzijdig stuk gereedschap in huis om moeren en bouten efficiënt aan te draaien dan is de aankoop van een momentsleutel een goede keuze. Als je het ruime aanbod aan verschillende momentsleutels gaat vergelijken dan zie je dat er best wel wat mogelijkheden zijn. Houd ook rekening met het instellen van het draaimoment, het bereik en de veelzijdige toepassingen van de verschillende sleutels. Zo zijn er volledige sets verkrijgbaar waar werkelijk elk mogelijk bitje bij zit en daarnaast zijn er ook digitale momentsleutels die heel nauwkeurig kunnen ingesteld worden. 

Hoe werkt een momentsleutel 

Een momentsleutel werkt met hetzelfde uitgangspunt als een ring of ratelsleutel. Hij wordt gebruikt voor het vastdraaien van moeren en bouten waarbij je door het hefboomsysteem en het ratelmechanisme geen al te grote kracht moet uitoefenen. Als je de momentsleutel naar rechts draait zal hij kracht gebruiken om de schroef vast te draaien, bij het naar links draaien zal er geen kracht worden uitgeoefend. Daardoor hoef je niet steeds de sleutel van de moer of bout af te halen. Dit noemt men de hefboom omkeerfunctie.

Een momentsleutel kan in tegenstelling tot de ratelsleutel ingesteld worden op een moment. Hiermee ga je bepalen wat het maximum bereik is of eigenlijk de juiste kracht waarmee je een bout of moer gaat aandraaien. Als je deze te hard vastdraait, kan het gebeuren dat de bout afkraakt of dat het materiaal gaat scheuren of barsten. 

 

Wat is het bereik van een momentsleutel 

Het bereik van de momentsleutel wordt uitgedrukt in Nm (Newtonmeter). Dit is de spanning waarmee de veer die in de hefboom van de momentsleutel zit, is opgespannen. Hoe groter de spanning op de veer wordt, hoe meer kracht (Nm) de sleutel aankan. Wanneer er een kracht van 100 Newton (100 N) wordt uitgeoefend met een hefboom van 1 meter, dan is dat 100 Newtonmeter (100 Nm).

Grote momentsleutels hebben meer bereik dan kleine momentsleutels. Bij een grote sleutel heb je een lange hefboom waardoor die meer kracht heeft. Dit komt omdat de veer die in de hefboom zit, groter is en meer spanning kan leveren. Kleine momentsleutels kunnen minder kracht zetten door hun kortere hefboom. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar het bereik of de kracht van de sleutel die trouwens op verschillende momenten kan ingesteld worden.

 

Wat is het moment van de momentsleutel

Als we een moer of een bout gaan vastdraaien dan gebruiken we kracht. Door gebruik te maken van een hefboom zoals bij een ratelsleutel of ringsleutel kun je meer kracht uitoefenen dan met een gewone tang. Elk materiaal met een schroefdraadverbinding heeft een moment waarop die gaat breken of barsten als er teveel kracht wordt opgezet. Het punt net voor het breekpunt noemen we het moment.

Bij een momentsleutel kun je dit moment instellen waardoor je het nooit kunt overschrijden en zo vermijd je om de schroefdraadverbinding kapot te draaien of het materiaal te beschadigen. Van het ogenblik dat je het ingestelde moment bereikt, zul je een klik horen en zelfs voelen. De momentsleutel zal dan automatisch stoppen met kracht zetten op de schroefdraadverbinding. In de handleiding van je voertuig of apparaat waaraan je aan het sleutelen bent, is steeds de aanbeveling voor het maximum draaimoment van de moeren of bouten terug te vinden.

Hoe wordt een momentsleutel ingesteld

De momentsleutel die handmatig moet worden ingesteld komt het meest voor. De sleutel kan ingesteld worden door aan het uiteinde van het handvat te draaien. Bovendien zijn sommige momentsleutels beveiligd met een kliksysteem dat ervoor zorgt dat het moment van de sleutel niet per ongeluk wordt veranderd terwijl je ermee aan het werken bent. Door het kliksysteem naar beneden te trekken en vervolgens de onderkant van het handvat te verdraaien kun je het moment instellen.

De veer die in de hefboom van de momentsleutel zit staat onder spanning. Wanneer er weinig spanning op de veer zit, zul je minder kracht kunnen uitoefenen. Omgekeerd is, hoe meer spanning er op de veer zit hoe groter de kracht. Dus wanneer je het handvat naar links draait krijg je een groter moment of meer kracht en als je naar rechts gaat draaien wordt het moment kleiner en heb je minder kracht. Het ingestelde moment is bij de meeste momentsleutels af te lezen op een display of scherm op het handvat.

 

De digitale momentsleutels en het  prijskaartje

Digitale momentsleutels zijn een stuk nauwkeuriger dan de handmatig in te stellen sleutels. Deze kunnen op de decimaal precies ingesteld worden wat bij een handmatig in te stellen sleutel enkel mogelijk als hij een heel klein bereik heeft. Een digitale sleutel instellen verschilt per model en per fabrikant. Daarom neem je er best even de handleiding bij die steeds bij het gereedschap wordt meegeleverd.

De prijs voor een handmatig in te stellen momentsleutel varieert tussen € 35 en € 350. Zoals bij elk product is de prijs afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte materialen en de functiemogelijkheden van het gereedschap.

Een multigereedschap set is te verkrijgen tussen € 45 en € 350 en zelfs nog duurder. Hier hangt de prijs ook af van het aantal stuks waaruit de set bestaat. Een digitale momentsleutel koop je aan rond € 150 en dan heb je al een degelijke kwaliteit. Laat zeker ook de aanbiedingen niet aan jou voorbij gaan want vooral voor werkplaatsen zijn de aankopen in grote hoeveelheden heel interessant.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een momentsleutel?

Een momentsleutel dient om moeren, bouten en wieldoppen vast te draaien en werkt met hetzelfde principe van het hefboomsysteem bij een steeksleutel of ratelsleutel. Net als de ratelsleutel heeft hij een ratelmechanisme. Dankzij de hefboom omkeerfunctie kan hij meestal rechtsom kracht uitoefenen waardoor je hem niet iedere keer van de bout moet afhalen. Hij heeft een veer in de hefboom zitten en hoe strakker de veer komt te staan, hoe meer kracht de sleutel heeft.

Q2: Hoe wordt een momentsleutel gebruikt?

Om moeren en bouten vast te schroeven ga je eerst kijken welke dop je nodig hebt. De maat van de dop en het maximum draaimoment kun je terugvinden in de handleiding van je wagen, motorfiets of van het apparaat waaraan je aan het sleutelen bent. Om te voorkomen dat je de bout te strak aanspant kun je de momentsleutel instellen op een moment.

Je plaatst vervolgens de dop op de vast te schroeven bout en nu kun je door middel van een hefboombeweging de bout vastdraaien met de juiste kracht. De momentsleutel stopt automatisch bij het ingestelde moment waarna je nog wel de beweging zult kunnen uitvoeren maar de sleutel zal geen kracht meer uitoefenen.

 

Q3: Hoe stel je een momentsleutel in?

De momentsleutel heeft 2 schaalverdelingen die staan op een verticale en een horizontale as. Het bereik van een momentsleutel wordt uitgedrukt in Newtonmeter (Nm) waarmee deze aangeeft met hoeveel kracht je de bout kunt vastdraaien. In de handleiding die bij je voertuig zit, kun je terugvinden met hoeveel Nm de wielbouten van je wagen moet vastgedraaid worden.

Eerst ga je de vergrendeling van de momentsleutel onderaan het handvat losdraaien. Vervolgens draai je het handvat onderaan naar links om het moment te vergroten of naar rechts om het moment te verkleinen, dit is af te lezen op de verticale as. Hierna kun je de bovenkant van het handvat naar het gewenste aantal Nm draaien, dit is het bereik en kun je dan aflezen op de schaalverdeling van de horizontale as. Nu draai je de vergrendeling opnieuw vast en hij is klaar voor gebruik.

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Beste achteruitrijcamera’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Garmin BC30 achteruitrijcamera kies je voor een exemplaar dat je geheel draadloos kunt installeren. Daartegenover staat de Flowfull Draadloze Achteruitrijcamera die dan weer in het oog springt vanwege zijn geïntegreerde nachtzicht functie. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan de selectie toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen. We hopen hiermee de zoektocht alvast iets aangenamer en overzichtelijker te maken zodanig dat jij binnenkort over de voor jou beste achteruitrijcamera beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste achteruitrijcamera’s (Reviews) van 2024

 

Een achteruitrijcamera kan best wel handig zijn bij het parkeren of het uitvoeren van bepaalde manoeuvres. Bovendien heb je diverse soorten achteruitrijcamera’s en kun je bijgevolg kiezen voor een draadloos exemplaar al dan niet voorzien van wifi en/ of bluetooth. Ben je op zoek naar een set die je in de caravan of camper kunt inbouwen? Of hecht je meer belang aan een betaalbaar prijskaartje en ga je bij voorkeur op zoek naar een aanbieding. Hieronder hebben wij alvast 5 topproducten voor je geselecteerd. Bekijk ze even en kies er de voor jou beste achteruitrijcamera uit.

 

 

Achteruitrijcamera draadloos

 

1. Garmin BC30 Draadloze achteruitrijcamera 12 Volt Beeldhoek 120

 

Het is misschien niet meteen de achteruitrijcamera met de laagste prijs maar toch kan dit exemplaar van Garmin op een maximumscore van 5 sterren rekenen. Klanten zijn dan ook bijzonder tevreden over de geleverde kwaliteit en de duurzaamheid van dit apparaat. Garmin wordt dan ook niet voor niets als veruit het beste merk beschouwd.

Deze unieke achteruitrijcamera kun je makkelijk en snel draadloos verbinden met een constante voedingsbron zoals bijvoorbeeld de sigarettenaansteker van je wagen. Hierbij wordt een maximale voedingsspanning van 12 Volt aangeraden. Camerabeelden kunnen tot binnen een bereik van 10 meter worden gemaakt en probleemloos naar je GPS navigator worden gestuurd. Houd er wel rekening mee dat de GPS navigator niet bij de aankoop wordt meegeleverd.

Met behulp van deze unieke achteruitrijcamera zouden alvast heel wat dode hoek ongevallen kunnen worden vermeden. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief en beoordelen het product met een maximumscore van maar liefst 5 sterren!

 

Voordelen:

Voedingsbron: het is mogelijk om de achteruitrijcamera draadloos te verbinden en zonder problemen aan te sluiten op de sigarettenaansteker in de auto.

Bereik: je zult merken dat het mogelijk wordt om camerabeelden te registreren tot op een bereik van maximaal 10 meter.

Handig in gebruik: de camera is bijzonder eenvoudig te installeren en kan, indien je over een GPS navigator beschikt, probleemloos met dergelijk apparaat worden verbonden.

 

Nadelen:

Budget: ben je van plan om deze achteruitrijcamera aan te kopen dan is het belangrijk om op voorhand net iets meer budget te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Achteruitrijcamera camper

 

2. Flowfull Draadloze Achteruitrijcamera met Nachtzicht? 4.3 Inch Scherm? 100% Waterproof?

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een draadloze achteruitrijcamera maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou aanraden om deze achteruitrijcamera van Flowfull alvast even onder de loep te nemen. Afgaande op het positieve advies van klanten in de talrijke online reviews en de mooie bijbehorende score van 5 sterren, mogen we ervan uitgaan dat je met deze draadloze achteruitrijcamera opteert voor één van de populairste artikelen binnen deze reeks.

De camera is daarbij voorzien van een 4,3 inches groot Full HD beeldscherm met een maximale beeldhoek van 175 graden én kan eenvoudigweg op de 12V sigarettenaansteker van je wagen worden geïnstalleerd. Kortom, het aansluiten en inbouwen van de achteruitrijcamera verloopt dan ook bijzonder. Bovendien is deze set – voorzien van zichtbare CE markering – eveneens geschikt voor gebruik in de camper of caravan.

Hoewel deze achteruitrijcamera heel wat positieve kenmerken weet naar voren te schuiven, is het eveneens belangrijk om rekening te houden met mogelijke minpuntjes. zo zou de camera toch niet geheel draadloos functioneren en wel degelijk moeten worden aangesloten op de stroom van het achterlicht van het betreffende voertuig.

 

Voordelen:

Scherm: de achteruitrijcamera steunt op het principe van een 4,3 inches groot Full HD scherm met een bijbehorende maximale beeldhoek tot 175 graden.

Budgetvriendelijk: hoewel het product niet meteen over de laagste prijs beschikt, zou deze auto/ camper achteruitrijcamera wel degelijk tot de goedkope apparaten kunnen gerekend worden.

Gebruiksvriendelijk: de set wordt gekenmerkt door een 100% waterproof behuizing, nachtzicht en een geïntegreerde afstandsindicatie.

 

Nadelen:

Niet draadloos: hoewel in de productbeschrijving online meermaals anders wordt beweerd, zou de camera niet geheel draadloos functioneren en wel degelijk op de stroom van het achterlicht moeten worden geïnstalleerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Achteruitrijcamera 

 

3. Strex Achteruitrijcamera Set Bedraad Met 2 Camera’s (tegelijk bekijken) – 7” Scherm

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang, dan zou je altijd nog even een kijkje kunnen nemen naar deze bedrade achteruitrijcamera set die jou wordt aangeboden door het bekende en populaire merk Strex. De set springt daarbij meteen in het oog vanwege de 2 heldere en duidelijk leesbare camera’s die overigens tegelijk kunnen bekeken worden.

De camera’s hanteren daarbij een 7 inches groot HD beeldscherm en zijn eenvoudig op een 12/24V DC stroomaansluiting aan te sluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de sigarettenaansteker of de accu van je wagen. Het gebruiksgemak van de set wordt verder aangevuld met een ruime beeldhoek tot wel 120 graden, nachtzicht, een waterdichte behuizing en de mogelijkheid om de set ook voor je camper of caravan te gebruiken.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie gemiddeld eindscore van 5 sterren aan waarbij klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en de gebruiksvriendelijkheid. Kortom, een toppertje volgens velen!

 

Voordelen:

Installatie: de set is eenvoudig aan te sluiten op een 12/24V DC stroomaansluiting zoals de sigarettenaansteker of accu van je wagen.

Verpakkingsinhoud: de bedrade monitor wordt geleverd inclusief 2 afzonderlijke achteruitrijcamera’s met 19 led nachtzicht, 2 aparte stroomkabels, een afstandsbediening, een bevestigingsbeugel en een gebruiksaanwijzing.

Nachtzicht: de cameraset is uitgerust met een geïntegreerde nachtzicht functie die zicht biedt tot wel 15 meter ver.

 

Nadelen:

Handleiding: houd er rekening mee dat de handleiding enkel en alleen in het Engels voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Achteruitrijcamera auto

 

4. Nince ARC1 Draadloze Achteruitrijcamera Van Hoge Kwaliteit 2024 Model – 5 Inch

 

Ben je op zoek naar een draadloze achteruitrijcamera voor in de wagen? Dan lijkt de Nince ARC1 – overigens ook meteen de meest recente versie uit 2024 – alvast een stap in de goede richting. De combinatie tussen een stabiele digitale verbinding enerzijds én een eenvoudige gebruiksvriendelijke installatie anderzijds maken van hem alvast een niet te missen paradepaardje.

De set bestaat uit een ABS monitor met bijbehorende camera waarbij het signaal op een digitale manier wordt overgedragen en je bijgevolg geen gedoe meer hebt met het trekken van kabels. De monitor wordt daarbij gekenmerkt door een 5 inches LCD beeldscherm met een mogelijkheid tot splitscreen op het moment dat je een tweede camera aan het geheel wilt toevoegen. Dankzij de Full HD beeldresolutie geniet je overigens een heldere en duidelijke beeldkwaliteit. 

Heb je toch nog twijfels dan kunnen deze extra features je vast en zeker verder overtuigen. Want zo blijkt de set gekenmerkt door een ruime beeldhoek van maar liefst 180º, is er sprake van IR nachtzicht én kun je deze set – indien gewenst – ook op de camper of caravan installeren wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt natuurlijk. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd en belonen deze set met 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Nachtzicht: in tegenstelling tot heel wat andere auto achteruitrijcamera sets, blijkt dit geheel wel degelijk voorzien van IR nachtzicht.

Monitor: de monitor is vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal en kenmerkt zich door een 5 inches LCD beeldscherm met een bijbehorende Full HD resolutie.

Draadloos: de beide apparaten worden op een digitale draadloze manier met elkaar verbonden waardoor je niet langer kabels hoeft te trekken.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts enkele klanten lijken minder tevreden met hun aankoop en melden dat de beeldkwaliteit en/ of verbinding bij VW/ Skoda niet altijd naar behoren functioneert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Achteruitrijcamera inbouwen

 

5. Volkswagen Golf 7 GTE Achteruitrijcamera Camera Inbouwen Inbouw Nieuw!

 

Ben je in het bezit van een Volkswagen Golf 7 of een Volkswagen Golf 7.5 Facelift? Dan kan deze unieke achteruitrijcamera alvast een goede aanbeveling zijn. Dankzij de duidelijke informatieve handleiding en de plug and play kabelset, kun je hem makkelijk op een constante voedingsbron van 12 Volt aansluiten. Indien gewenst, kun je hem even goed laten aansluiten door een erkend installateur.

Het is een degelijke en duurzame set die je makkelijk in de wagen kunt inbouwen en die bovendien compatibel blijkt met diverse navigatie- en mediasystemen. Denk bijvoorbeeld maar aan de Discover Pro en de Discover Media systemen maar ook de Composition Media vanaf 2017 mag aan dit lijstje worden toegevoegd.

Het prijskaartje mag dan misschien iets hoger liggen dan verwacht, toch krijg je echt wel waar voor je geld. Zodra je de wagen in de achteruit versnelling plaatst, zal de achteruitrijcamera uitklappen en inschakelen. Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over de gebruikerservaringen aangezien er tot op heden nog geen enkele koper een reactie heeft geplaatst.

 

Voordelen:

Voedingsbron: deze unieke achteruitrijcamera is makkelijk en snel op een 12 Volt voedingsbron aan te sluiten.

Gebruiksgemak: hij wordt geleverd inclusief een plug and play kabelset én een handleiding boordevol praktische instructies.

Compatibel: hij blijkt bovendien bruikbaar in combinatie met verschillende navigatiesystemen zoals de Discover Pro en de Discover Media systemen evenals de  Composition Media.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: ook hier zul je jammer genoeg wel net iets meer budget hoeven te voorzien daar het prijskaartje hoger ligt dan verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Pioneer ND-BC8 Achteruitrijcamera Zwart

 

De Pioneer ND-BC8 projecteert een beeld op het scherm van je autoradio om te zien wat je niet kunt zien op een normale achteruitkijkspiegel.

De camera heeft een kijkhoek van 129 graden en dankzij de CMOS-sensor wordt de helderheid van het licht automatisch aangepast, zowel overdag als ‘s nachts.

Het apparaat heeft een resolutie van 310000 pixels voor optimale nauwkeurigheid en elimineert overbelichte beelden. Bij dit toestel krijg je een 10 meter lange verbindingskabel.

Twee kopers hebben dit product positief beoordeeld en ze geven goed advies over de kwaliteit van deze camera. Ze werken perfect en geven heldere beelden weer overdag en ook ‘s nachts. Je kunt deze camera zelfs aan de voorkant van je auto plaatsen.

Met de Pioneer ND-BC8 achteruitrijcamera kun je op een snelle en vooral makkelijke manier zien wat je bijvoorbeeld in een standaard achteruitkijkspiegel niet helemaal zou kunnen zien. En dit is natuurlijk best wel handig. Ondanks het feit dat het toestel niet over de laagste prijs beschikt, zou het misschien wel eens één van de populairste kunnen zijn.

 

Voordelen:

CMOS-sensor: de CMOS-sensor zorgt ervoor dat de helderheid van licht op een automatische manier meteen zal worden aangepast. Dit gebeurt niet alleen overdag maar ook ’s nachts.

Kijkhoek: verder beschikt het toestel over een maximale kijkhoek van maar liefst 129 graden.

Resolutie: deze achteruitrijcamera is voorzien van een bijzonder hoge resolutie van maar liefst 310000 pixels. Dit zorgt voor een zeer nauwkeurig beeld en zal bovendien de overbelichte beelden gaan verwijderen.

 

Nadelen:

Budget: het is mogelijk dat sommige potentiële kopers het apparaat toch net iets te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. 360  ̊ Rotatie HD Kleur CCD Auto Achteruitrij Camera Met Videokabel & Powerkabel

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar tegelijk wel zeker zijn van een efficiënte en kwalitatieve achteruitrijcamera? Dan kunnen wij jou aanraden om dit exemplaar van Evertech even wat grondiger onder de loep te nemen. Zo zul je zien dat de camera amper 2 cm lang is, 2 cm breed en 2 cm hoog en een schermgrootte van 2 inch inclusief VGA resolutie garandeert. Dit wordt aangevuld met een beperkt gewicht van 40 gram, wat bijdraagt aan de installatie.

Net zoals heel wat andere achteruitrijcamera’s uit het lijstje, kun je ook dit exemplaar eenvoudig op een constante voedingsbron, inclusief een aansluitspanning van 12 Volt, aansluiten. Denk bijvoorbeeld maar aan de sigarettenaansteker van je wagen. Hij blijkt overigens ook waterproof te zijn en biedt een nachtzicht met een bereik van 5 tot 10 meter ver.

De achteruitrijcamera, waarbij meteen een videokabel én powerkabel worden aangeboden, biedt een rotatie van 360  ̊en een kijkhoek van maximaal 170 graden. We zien dat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop en het product belonen met een mooie score van 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het vriendelijke en betaalbare prijskaartje.

Formaat: het is een behoorlijk compacte achteruitrijcamera an 2 x 2 x 2 cm in combinatie met een beperkt gewicht van 40 gram.

Aansluitspanning: de achteruitrijcamera verlangt een maximale aansluitspanning van 12 Volt en een constante voedingsbron zoals bijvoorbeeld de sigarettenaansteker in je wagen.

 

Nadelen:

Installatie: ondanks het feit dat de installatie weinig voeten in de aarde heeft, wordt toch aangeraden om dit door een erkend installateur te laten uitvoeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Achteruitrijcamera’s Koopgids

 

Wij begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om de beste achteruitrijcamera te kiezen. Het assortiment is dan ook behoorlijk groot en dat kan wel eens voor heel wat keuzestress zorgen. Tijdens het vergelijken van opties en aanbiedingen zou je bijvoorbeeld rekening kunnen houden met bepaalde factoren. Denk bijvoorbeeld maar aan de installatie, het budget, de schermgrootte en de videoresolutie. Zelfs het type verbinding en de stroomaansluiting kunnen best wel een aanbeveling zijn om even bij stil te staan als je de diverse apparaten gaat bekijken.

Wat is een achteruitrijcamera en het nut ervan

Een achteruitrijcamera is, hoe kan het ook anders, een praktisch camerasysteem dat ontwikkeld is om in je wagen, vrachtwagen, camper of caravan te plaatsen. Je kunt het beschouwen als een soort van hulpmiddel tijdens het achteruitrijden. Op die manier kun je het dode hoek probleem in een bepaalde mate zelfs gaan opheffen. Met andere woorden, dergelijk type camerasysteem helpt je om achterwaarts uit een parking te rijden en bepaalde achterwaartse manoeuvres veilig te kunnen uitvoeren.

Waar je de achteruitrijcamera precies moet plaatsen, dat zal verschillend zijn van voertuig tot voertuig. In de meeste gevallen zul je hem echter ter hoogte van de kentekenplaat hoeven te plaatsen of toch minstens ergens in de nabijheid van de achterruit. Op het moment dat je als bestuurder je wagen achteruit verplaatst, zal de camera vrijwel automatisch gaan inschakelen. Dit kun je dan allemaal makkelijk meevolgen op de boordcomputer van je wagen.

Kortom, het is een handig hulpmiddeltje om zo veilig mogelijk te parkeren en achteruit te rijden. Echter willen wij jou aanraden om niet zomaar de eerste de beste achteruitrijcamera aan te kopen. Sommige camerasystemen zijn namelijk enkel bedoeld om te gebruiken op caravans en campers. Anderen zijn dan weer universeel.

 

Het type verbinding en stroomaansluiting

Uiteraard is het ook belangrijk om even stil te staan bij het verbindingstype. Zo bestaan er achteruitrijcamera’s die je op een draadloze manier met het scherm kunt verbinden en anderen hebben een kabel of draad nodig om die verbinding tot stand te kunnen brengen. Het spreekt voor zich dat ze elk voor- en nadelen aanbieden.

Zo zal een bedrade camera net iets moeilijker te installeren zijn. Echter zijn dergelijke camerasystemen wel een pak stabieler en is de kans op eventuele storingen vrijwel nihil. Wil je de achteruitrijcamera echter in een wip kunnen installeren, dan is een draadloze verbinding voor jou de beste oplossing. Echter zul je dan wel rekening moeten houden met de kans op storingen en haperingen. Bovendien zijn de draadloze camerasystemen vaak een tikkeltje duurder in de aankoop.

Wat de stroomaansluiting betreft, heb je verschillende mogelijkheden. Zo zullen de meeste achteruitrijcamera’s gebruiken maken van een krachtige oplaadbare accu. Echter bestaan er ook diverse exemplaren die je heel eenvoudig op de sigarettenaansteker van je wagen kunt installeren.

 

Schermgrootte, videoresolutie en de maximale beeldhoek

Afhankelijk van het type achteruitrijcamera je besluit aan te kopen, kun je zeker zijn van een scherm van minimaal 5 inch tot maximaal 7 inch. Houd hierbij niet alleen rekening met de totale videoresolutie maar ook de maximale beeldhoek. Hoe hoger de videoresolutie en hoe hoger de beeldhoek, hoe beter het zicht uiteindelijk zal worden. Echter zal het prijskaartje uiteraard wel navenant zijn. Maar als je vaak op de baan bent, dan is dat een gegronde kost.

Zo zul je merken dat er heel wat achteruitrijcamera’s bestaan die een VGA of HD Ready videoresolutie aanbieden. Dat is uiteraard niet slecht, maar een Full HD resolutie is nog altijd beter en ook het meest frequent. In combinatie met een kijkhoek van 170 graden, geniet je echt een topproduct!

Voedingsspanning en installatie van de achteruitrijcamera

We hebben het al min of meer kort gehad over de plaatsing van de camera. Eender of je hem aansluit op je sigarettenaansteker of gebruik maakt van een accu, de meest frequente voedingsspanning is en blijft 12 Volt. Uiteraard heb je exemplaren met een hogere of lagere voedingsspanning van 24 Volt of 5 Volt.

In de meeste nieuwe wagens zit een achteruitrijcamera er echter al standaard ingebouwd. Dit maakt het mogelijk om er vrijwel meteen gebruik van te maken zodra je de wagen in achteruit schakelt. Indien je een oudere wagen hebt waarbij er nog geen achteruitrijcamera werd geïnstalleerd, dan kun je uiteraard zelf een model installeren.

Hierbij heb je de mogelijkheid om hem alsnog in je oudere wagen te installeren of je kunt kiezen voor een losse achteruitrijcamera die je makkelijk en snel op een 12 Volt verbinding gaat aansluiten. In het eerste geval doe je beter beroep op een erkend installateur die ook rekening houdt met het type wagen.

 

Extra kenmerken, mogelijkheden en budget

Tot slot zul je merken dat bepaalde achteruitrijcamera’s over net iets meer mogelijkheden beschikken dan andere. Zo kan het handig zijn indien de camera spatwaterdicht blijkt te zijn zodanig dat je hem zonder problemen op een regenachtige dag kunt inschakelen. Kies, indien mogelijk, voor een achteruitrijcamera die voorzien is van een sensor waardoor je zowel overdag alsook ’s nachts duidelijke beelden kunt bekomen. Een infrarood sensor heeft hier altijd een streepje voor.

Uiteraard zal dit alles een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Daarnaast zal de prijs ook beïnvloed worden door het type camera en het formaat ervan. Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame achteruitrijcamera, dan moet je toch wel rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 120 tot 130 euro.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een achteruitrijcamera?

Een achteruitrijcamera wordt beschouwd als een duurzaam en degelijk camerasysteem dat speciaal werd ontworpen om in het voertuig te plaatsen. Dit kan een personenwagen, vrachtwagen, camper, caravan of bus zijn.

Het biedt je een duidelijk zicht van wat er zich allemaal achter de wagen afspeelt en op die manier kun je veilig en zonder problemen achteruit rijden. Ook het achteruit inparkeren of manoeuvreren is een pak makkelijker en veiliger met behulp van een degelijke achteruitrijcamera. Houd er wel rekening mee dat het niet altijd een universeel model betreft en dat sommigen enkel bedoeld zijn om in de camper of vrachtwagen te installeren.

Q2: Wat kost een achteruitrijcamera om in te bouwen?

Wanneer je besluit om een achteruitrijcamera aan te kopen, dan heb je eigenlijk 2 mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een los exemplaar dat je zelf makkelijk ter hoogte van je kentekenplaat gaat installeren. Echter heb je ook de mogelijkheid om een inbouw achteruitrijcamera aan te kopen. De installatie van dergelijk camerasysteem verloopt iets moeilijker maar je vermijdt eventuele storingen of haperingen.

Het installeren van een inbouw achteruitrijcamera laat je bij voorkeur uitvoeren door een erkend installateur. Het prijskaartje wordt hierbij geschat op minimaal 50 en maximaal 80 euro. Uiteraard kunnen kleine verschillen altijd mogelijk zijn afhankelijk van het type camera, het type wagen en de installateur die hem gaat monteren.

 

Q3: Hoe kun je een achteruitrijcamera aansluiten?

Je kunt een achteruitrijcamera op verschillende manier aansluiten afhankelijk van het type camerasysteem je besluit aan te kopen en het type wagen. Kies je voor een bedrade achteruitrijcamera of toch eerder een draadloos exemplaar?

De meeste achteruitrijcamera’s hebben het aansluitpunt binnen in het voertuig zitten. Denk bijvoorbeeld maar aan de sigarettenaansteker of onmiddellijk in het dashboard. De spanning die hierbij het meest frequent voorkomt bedraagt zo’n 12 tot maximaal 24 Volt. Bij een gloednieuwe wagen heb je het uiteraard makkelijker aangezien er bij dergelijke wagens vaak al een achteruitrijcamera in de boordcomputer zit ingebouwd.

 

Q4: Waar kun je de achteruitrijcamera plaatsen?

Tot slot is het belangrijk om ook nog even na te denken over de plaatsing van de achteruitrijcamera. De meest frequente plaats van dergelijk camerasysteem is ter hoogte van de kentekenplaat van je wagen. Indien dat niet mogelijk blijkt te zijn, dan kun je hem ook in de nabijheid van je achterruit plaatsen. Zorg er gewoon voor dat de kijk- en beeldhoek optimaal is zodanig dat het mogelijk is om een goed zicht te hebben van wat er zich achter de wagen afspeelt.

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Beste compressors – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een compressor zorgt ervoor dat lucht kan worden samengeperst en biedt tevens een oplossing in heel wat verschillende situaties. Zo kan een compressor worden gebruikt bij het oppompen van je fietsbanden maar evengoed bij het oppompen van matrassen, ballen en tal van luchtgereedschappen. Door te kiezen voor de Powerplus POWX1730 compressor kies je voor een exemplaar met een ketelinhoud van maar liefst 24 liter. Ook de vidaXL 140283 compressor lijkt alvast een schot in de roos te zijn en wordt gekenmerkt door een laag geluidsniveau van amper 47 dB. Bekijk de 3 topproducten hieronder alvast even en wie weet zit er wel iets in dat aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste compressors (Reviews) van 2024

 

Stanley, Metabo, Einhell en Michelin; allen bieden ze één of meerdere compressors aan. Maar wat is nu de beste compressor? Dat is vooral afhankelijk van het doel waarvoor je hem wilt gebruiken. Kies je eentje die je eenvoudig kunt aansluiten op 12 volt? Of ben je vooral op zoek naar een apparaat met een luchtdruk van 10 bar? En wat dan met de inhoud? Kies je voor amper 50 liter of mag het toch wel 100 liter zijn. Bekijk de 7 topproducten hieronder en ga daarbij het advies van klanten in de online reviews niet uit de weg. En wie weet zit er wel een aanbieding tussen.

 

 

Compressor

 

1. Powerplus POWX1730 Compressor 24 liter tankinhoud Inclusief accessoires

 

Met deze compressor van Powerplus kies je alvast voor veelzijdig apparaat dat in tal van situaties handig van pas kan komen. Zo is hij niet alleen geschikt voor het oppompen van banden, matrassen en ballen maar kun je hem ook gebruiken in combinatie met diverse luchtgereedschappen.

Hij wordt gekenmerkt door een breedte van 60 cm en een hoogte van 45 cm, waardoor hij eventueel als een mini compressor kan worden beschouwd. Deze draagbare compressor biedt bovendien een totaal vermogen van 1100 Watt aan in combinatie met een totale luchtdruk van ongeveer 8 bar. Verder geniet je een vrij hoog aanzuigvermogen van 180 l/ min en een ketelinhoud van wel 24 liter.

Doordat het een olievrije compressor betreft, hoef je je alvast geen zorgen te maken wat betreft het onderhoud. Tenslotte zorgen de rubberen wieltjes ervoor dat je hem zonder problemen kunt verplaatsen. Kopers reageren dan ook voornamelijk positief alhoewel je wel rekening zult moeten houden met een hoger geluidsniveau van maximaal 97 dB.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het is een multifunctionele compressor die je voor tal van verschillende doeleinden kunt gebruiken zoals het oppompen van een matras, ballen en banden alsook verschillende luchtgereedschappen.

Formaat: hij is behoorlijk compact en blijkt ongeveer 60 cm breed en 45 cm hoog te zijn.

Vermogen: ondanks het compacte formaat mag je echter wel zeker zij nvan een bijzonder ruim vermogen van maar liefst 1100 Watt en een aanzuigvermogen van ruim 180 l/min.

Ketelinhoud: hij bevat een ketel met een totale capaciteit van 24 liter en een luchtdruk van maximaal 8 bar.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: met een totaal geluidsniveau van maar liefst 97 dB, is hij niet meteen één van de meest stille apparaten uit het lijstje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stille compressor

 

2. vidaXL 140283 Compressor 4 bar 23 liter tankinhoud

 

Door te kiezen voor de vidaXL compressor kies je alvast voor één van de goedkope apparaten uit dit lijstje. Bovendien is hij met een maximaal geluidsniveau van 47 dB een pak stiller in tegenstelling tot de vorige compressor. Ideaal voor mensen die niet alleen op zoek zijn naar kwaliteit en duurzaamheid maar ook naar een geluidloos apparaat.

De compressor blijkt maar liefst 255 cm breed te zijn en wordt aangevuld met een lengte van ruim 140 cm. Ondanks het behoorlijk grote formaat, weegt hij amper 6 kg wat hem vrij makkelijk te verplaatsen maakt. Deze draagbare compressor wordt gekenmerkt door een luchtdruk van maar liefst 4 bar, een ketelinhoud van 23 liter en beschikt daarnaast over een drukregelaar.

Een blik op de online beoordelingen toont aan dat het product beoordeeld werd met een vrij hoge score van maar liefst 4,7 sterren. Kopers reageren dan ook bijzonder positief op de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid en vinden het de ideale olievrije compressor om banden en luchtmatrassen op te pompen.

 

Voordelen:

Geluidsniveau: met een geluidsniveau van amper 40 dB, is hij duidelijk een pak stiller in gebruik ten opzichte van sommige andere compressors.

Formaat: het is een behoorlijk grote compressor van ruim 255 cm breed en 140 cm lang. Dankzij de wieltjes kun je hem makkelijk verplaatsen.

Ketelinhoud: je beschikt over ketelinhoud van maar liefst 23 liter aangevuld met een luchtdruk van maximaal 4 bar.

Olievrij: doordat het hier een olievrije compressor betreft, zul je weinig of geen last hebben met het onderhoud.

 

Nadelen:

Geen luchtgereedschappen: hij is geschikt voor het uitvoeren van kleine klusjes en daardoor volgens sommige klanten misschien net iets te beperkt qua mogelijkheden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stanley compressor

 

3. Stanley Luchtcompressor DN200/10/5 Airboss 10 bar/ Olievrij

 

Net zoals de vorige 2 producten uit dit lijstje, zul je merken dat ook deze unieke compressor van Stanley volledig olievrij blijkt te zijn. Dit maakt hem bijzonder eenvoudig te onderhouden wat dan weer tijd en een lastig klusje bespaart.

Deze unieke 5 liter compressor wordt verder gekenmerkt door een behoorlijk hoog vermogen van ruim 1100 Watt en de mogelijkheid om een totale luchtdruk van 10 bar te bereiken. Hij verzekert daarnaast een ruim aanzuigvermogen van 180 l/ min en een toerental van maar liefst 3400 r/min. Hij is 45 cm breed, 20 cm hoog en 35 cm lang en wordt aangevuld met een 1,5 meter lang snoer dat je makkelijk in het stopcontact kunt pluggen. Hij beschikt eveneens over een drukregelaar.

Indien er dan toch een puntje van kritiek mag worden vermeld, dan zul je merken dat hij heel wat lawaai maakt en bovendien niet draagbaar blijkt te zijn. Desondanks reageren klanten enthousiast en raden zij het product ook aan.

 

Voordelen:

Vermogen: de compressor wordt gekenmerkt door een vrij groot vermogen van maar liefst zo’n 1100 Watt in combinatie met een aanzuigvermogen van wel 180 l/min.

Formaat: de compressor wordt gekenmerkt door een breedte van 45 cm, een hoogte van 20 cm en een lengte van maximaal 35 cm.

Olievrij: doordat het een volledige olievrije compressor betreft, hoef je je alvast geen zorgen te maken omtrent het onderhoud.

 

Nadelen:

Niet draagbaar: ben je van plan om deze compressor aan te kopen, besef dan wel dat het hier geen draagbaar exemplaar betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Airpress compressor

 

4. Airpress Compressor HL 310/25 24 liter 8 bar

 

Ben je op zoek naar een kleine compressor dan is dit exemplaar van Airpress misschien niet meteen de beste keuze. Zo wordt hij gekenmerkt door een maximale breedte van 33 cm, een hoogte van maar liefst 100 cm en een lengte van ruim 60 cm. Met een gewicht van 27 kg is hij op het eerste zicht niet makkelijk te verplaatsen maar dat wordt opgelost door de aanwezigheid van wieltjes.

Hij bevat een ketelinhoud met een capaciteit van 24 liter en een totale luchtdruk van ruim 8 bar. Verder biedt deze compressor een ruim vermogen aan van wel 1500 Watt in combinatie met een aanzuigvermogen van ongeveer 196 l/ min en een hoog toerental van zo’n 2800 r/min. Deze compressor is daarnaast voorzien van een drukregelaar en bijgevolg uitermate geschikt om te gebruiken voor eender welk bandenvulpistool.

Ondanks het feit dat hij niet meteen over de laagste prijs beschikt, kunnen we vaststellen dat heel wat klanten enthousiast reageren. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit maar ook de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Dit maakt dat het wel eens één van de populairste compressors uit het lijstje zou kunnen worden.

 

Voordelen:

Comfort: ondanks het vrij grote formaat en aanwezige gewicht, zul je merken dat hij makkelijk van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen is dankzij de stevige wieltjes waarover hij beschikt.

Ketelinhoud: deze unieke compressor wordt gekenmerkt door een stevige ketel met een maximale inhoud van maar liefst 24 liter.

Vermogen: hij behoort tot de krachtige apparaten dankzij zijn piekvermogen van maar liefst 1500 Watt. Dit wordt verder aangevuld met een totaal aanzuigvermogen dat zonder problemen 196 l/ min kan bereiken.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zul je toch net iets meer budget moeten voorzien, wil je deze compressor meenemen naar huis.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

12 Volt compressor

 

5. Black+Decker BDCINF18N-QS compressor compact en krachtig

 

Indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen dan loont het de moeite om deze compressor even grondig te bekijken. Hij wordt geleverd door het bekende, en misschien voor sommigen ook wel het beste, merk Black+Decker. Ondanks de lage prijs ben je wel verzekerd van kwaliteit en degelijkheid alhoewel je er rekening mee moet houden dat er geen accu noch lader worden meegeleverd.

Deze compacte compressor wordt gekenmerkt door een ruim vermogen en een maximale luchtdruk van maar liefst 11,03 bar. Bovendien is het mogelijk om de luchtdruk eigenhandig in te stellen en alles mooi mee te volgen op het heldere en duidelijk leesbare display. Hij levert een aanzuigvermogen van 180 l/min en is voorzien van een 3 meter lang snoer. Dit kan door sommige klanten mogelijks als vrij kort ervaren worden. Besef ook dat de compressor niet meteen over een buffertank beschikt, wat evenals een verklaring voor de lage prijs zou kunnen zijn.

Deze draagbare compressor wordt gekenmerkt door een 12V vermogen en een drukregelaar. Met een geluidsniveau van maximaal 80 dB is het niet meteen één van de meest luide noch stille apparaten uit dit lijstje. Toch wordt hij door heel wat kopers aangeraden.

 

Voordelen:

Snoerlengte: dankzij het snoer van ongeveer 3 meter lang, kun je alsnog heel wat bewegingsvrijheid genieten.

Luchtdruk: de luchtdruk van deze compressor kan zonder problemen een maximum van 11,03 bar bereiken.

Voordelig: de lage prijs maakt deze compressor bijzonder toegankelijk voor het grote publiek en dat is alvast een belangrijk pluspunt.

 

Nadelen:

Geen buffertank: indien je van plan bent om deze compressor eventueel aan te kopen dan moet je natuurlijk wel beseffen dat hij niet is uitgerust met een buffertank.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Draagbare compressor

 

6. Wolfgang Compressor 18V Draagbare Luchtcompressor Oplaadbare Lithium-ion accu

 

Ben je op zoek naar een koopje binnen het segment van de compressors, dan kan dit exemplaar van Wolfgang vast en zeker een goede aanbeveling zijn. Deze Wolfgang compressor van 18 volt, is voorzien van een krachtige oplaadbare Lithium-ion accu die het apparaat steeds van voldoende stroom gaat voorzien.

Het betreft een makkelijk te onderhouden olievrije compressor die zonder problemen een maximale luchtdruk van 7,5 bar kan bereiken. Bovendien hoef je je alvast geen zorgen te maken over eventueel storend lawaai aangezien het maximale geluidsniveau amper 40 dB bedraagt. De compressor blijkt slechts 7 cm breed, 23 cm hoog en 18 cm lang te zijn en wordt aangevuld met een beperkt gewicht van 1,5 kg. Dit maakt hem uitermate handzaam en geschikt om bijvoorbeeld ballen op te pompen.

Ondanks de lage prijs moeten we echter wel vaststellen dat de meningen behoorlijk verdeeld zijn. Sommige klanten beschouwen hem als een topproduct dat makkelijk te gebruiken is en een goede kwaliteit verzekert. Anderen twijfelen dan weer aan de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Olievrij: ook hier gaat het om een olievrije compressor waardoor je je dus geen zorgen moet maken wat betreft het onderhoud.

Formaat: met een breedte van amper 7 cm, een hoogte van 23 cm en een lengte van net 18 cm, is hij behoorlijk compact en bijzonder handzaam.

Voeding: de compressor maakt gebruik van een bijzonder duurzame Lithium-ion accu die je zonder problemen kunt herladen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een bijzonder kleine minderheid van de kopers twijfelt aan de kwaliteit van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Michelin compressor

 

7. Michelin 100 Liter Compressor 3PK 230 Volt

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog kiezen voor deze unieke Michelin compressor. De hoge prijs zou echter wel meteen een verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online reviews. Hoewel het evengoed om een nieuw product zou kunnen gaan en klanten bijgevolg nog niet de kans hebben gekregen om een reactie te plaatsen.

Hij bevat een totale ketelinhoud van maar liefst 100 liter in combinatie met een totale keteldruk van 10 bar en werkdruk van maximaal 8 bar. De compressor is tevens voorzien van 2 cilinders en een ruim motorvermogen dat probleemloos 2200 Watt kan bereiken inclusief een toerental van 1550 r/min. Met een totaal formaat van 94 x 52 x 87 cm en een gewicht van 73 kg, is hij niet altijd makkelijk te verplaatsen. Dit wordt opgelost door het gebruik van handige transportwieltjes.

De Michelin compressor is voorzien van een 3 meter lang snoer en een handige drukregelaar. Kortom, voor dat prijskaartje krijg je duidelijk waar voor je geld. Houd er wel rekening mee dat hij niet geluidloos te werk zal gaan aangezien het maximale geluidsniveau ruim 95 dB bedraagt.

 

Voordelen:

Wielen: de wielen zorgen ervoor dat je hem makkelijk en snel van de ene naar de andere ruimte kunt transporteren.

Vermogen: deze krachtige compressor kan zonder problemen een piekvermogen bereiken van maar liefst 2200 Watt in combinatie met een toerental van wel 1550 r/min.

Ketelinhoud: het is één van de grotere compressors uit dit lijstje met een maximale ketelinhoud die probleemloos 100 liter bereikt.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: jammer genoeg zul je toch wel wat dieper in de buidel moeten tasten aangezien het hier niet bepaald om een aanbieding gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Compressors Koopgids

 

Wat is een compressor, hoe werkt hij en waarvoor kun je hem zoal gebruiken? Wat dan met het aanzuigvermogen en bestaan er verschillende types compressors? Wij zoeken het in deze koopgids allemaal even voor je uit. Op die manier wordt het vergelijken van verschillende opties en aanbiedingen gelijk een pak makkelijker. Het is dan ook een aanbeveling om deze koopgids alvast even rustig door te nemen.

Wat is een compressor  

Een compressor kan beschouwd worden als een praktisch apparaat waarbij een gas, in de meeste gevallen lucht, wordt samengeperst en vervolgens onder hogere druk beschikbaar wordt gesteld. In sommige gevallen is het zelfs zo dat de compressor een onderdeel kan zijn van de motor. Denk bijvoorbeeld maar aan straalmotoren maar ook gasturbines.

Eigenlijk kan dergelijk apparaat vrijwel voor eender welke activiteit worden gebruikt waarbij je perslucht nodig hebt. De compressor zal de lucht aanzuigen en die vervolgens opslaan. Daarop wordt de lucht samengeperst en opnieuw omgezet naar de ideale luchtdruk, die steevast in Bar wordt uitgedrukt.

 

De werking van een compressor  

We hebben het al min of meer vermeld in het vorige stukje, maar het principe van een compressor is bijzonder eenvoudig te noemen. Lucht wordt samengeperst en onder een bepaalde, hogere druk terug naar buiten gebracht. De luchtdruk die met een compressor apparaat makkelijk kan gerealiseerd kan worden, bedraagt maar liefst 6 bar of zelfs meer.

Hierbij heb je dan de mogelijkheid om de compressor aan te sluiten op een ketel of op een slang. Op die manier kan de lucht de gewenste luchtdruk gedurende een langere tijd blijven behouden. In de meeste gevallen zul je merken dat hij is uitgerust met een ketel die over een bepaalde inhoud beschikt die varieert van toestel tot toestel. Wanneer hij wordt aangesloten op een slang, dan kun je die lucht met bepaalde luchtdruk makkelijk transporteren. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is de fietspomp waarmee je banden en ballen kunt oppompen.

 

Waarvoor kan een compressor worden gebruikt

Ondanks het feit dat het principe van een compressor over het algemeen hetzelfde is, blijken de doeleinden toch wel vaak verschillend te zijn. Zo kun je van een compressor spreken bij het oppompen van je fiets- en autobanden, evenals het oppompen van luchtmatrassen en ballen. Ook vacuümpompen kunnen aan dit lijstje worden toegevoegd evenals bepaalde koeltechnieken.

Zelfs in het aardgasdistributienet zullen meerdere krachtige compressors gebruikt worden die ervoor moeten zorgen dat de dichtheid van het aardgas verhoogt. Daarnaast vind je het principe ook terug in het meten van de bandenspanning, het gebruik van een slagmoersleutel en blaaspistool maar ook in het verfspuiten en vloeistofspuiten.

 

Het type compressor

Aangezien de doeleinden zo verschillend kunnen zijn, zal het je al lang niet meer verwonderen dat er diverse types compressors bestaan. Zo kun je kiezen voor een zuigercompressor waarbij de lucht met behulp van krachtige zuigers tot op een bepaalde druk wordt gebracht. Daarnaast heb je ook de zogenaamde schroefcompressors die hetzelfde principe hanteren maar met behulp van schroeven.

Het wordt dus wel al duidelijk dat er heel wat mogelijkheden zijn en we kunnen al deze compressors onderverdelen in 2 grote categorieën. Zo heb je enerzijds de mechanische en anderzijds de dynamische of turbocompressors. Zuig- en schroefcompressors zijn perfecte voorbeelden van mechanische compressors. Terwijl een dynamische compressor bijvoorbeeld een axiaal- of centrifugaal compressor zou kunnen zijn.

De standaardelementen van een degelijke compressor en het formaat van de tank

Om de werking zo goed mogelijk te kunnen garanderen is elke compressor voorzien van een aantal standaardelementen. Zo zijn ze allemaal voorzien van een aanzuigmotor die de lucht automatisch moet gaan aanzuigen. De meesten zijn voorzien van een tank waarin de lucht dan vervolgens kan worden opgeslagen. Het formaat van de tank kan verschillen naargelang het type compressor. Zo heb je tankinhouden van 20 liter maar je hebt er ook van 25 liter of meer. En sommigen worden dan weer rechtstreeks aangesloten op een slang.

Verder zul je ook een ventiel zien verschijnen waarlangs de lucht zonder problemen weer kan worden uitgeblazen. Op het ventieltje kun je makkelijk een slang aansluiten waarlangs de lucht opnieuw naar buiten wordt geblazen in bijvoorbeeld je auto- of fietsband. Dankzij de aanwezigheid van de manometer kun je de luchtdruk in de gaten houden. Daarnaast zijn de meeste compressors ook voorzien van een betrouwbare en veilige aan- en uitschakelaar.

 

Het onderhoud, de aanzuigcapaciteit en eventuele accessoires

Tot slot willen we het nog even kort hebben over bepaalde kenmerken en mogelijkheden. Zo is het belangrijk om rekening te houden met de maximale aanzuigcapaciteit van de compressor. Daarmee bedoelen we de hoeveelheid lucht die de motor in amper 60 seconden kan opzuigen. Dit wordt steevast uitgedrukt in liter. Hoe meer lucht er kan worden opgezogen, hoe hoger het aanzuigvermogen en bijgevolg ook hoe sneller je de tank met lucht kunt vullen.

Verder zul je zien dat bepaalde compressors geleverd worden met enkele praktische accessoires. Zo kan het handig zijn indien er bijvoorbeeld een fietsband of autoband wordt meegeleverd als je een pneumatische compressor aankoopt. Evenals een busje olie om de compressor makkelijk te kunnen onderhouden blijken best wel een meerwaarde te bieden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een compressor?

Eenvoudig gezegd is een compressor een handig apparaatje dat de druk van lucht gaat verhogen. Lucht wordt op een eenvoudige manier aangezogen met behulp van de beschikbare aanzuigmotor. Hoe krachtiger de motor is, hoe meer liters lucht er kunnen worden aangezogen en naar de tank gaan.

Vervolgens wordt alle lucht zoveel mogelijk samengeperst waardoor de druk ervan automatisch gaat verhogen. De lucht kan vervolgens getransporteerd worden naar een object zoals een autoband, fietsband of luchtmatras door middel van een daarvoor voorziene slang. Compressors kun je ook tegenkomen in gasturbines en tal van stukken gereedschap zoals een verfspuit.

 

Q2: Welke olie gebruik je in een compressor?

Wanneer je van plan bent om een oliegesmeerde compressor aan te kopen of er reeds eentje in je bezit hebt, dan is het een aanbeveling om uit tevens ook geschikte smeerolie aan te kopen. De olie maakt namelijk deel uit van het onderhoud en zorgt ervoor dat de motorkleppen van het apparaat soepel blijven draaien.

Uiteraard kun je niet zomaar de eerste de beste olie aankopen maar moet je rekening houden met de kwaliteit en de bestanddelen ervan. Wat betreft oliegesmeerde compressors kies je maar voor specifieke compressorolie. Gebruik onder geen beding motorolie want dan kan dit nefast zijn voor de duurzaamheid van de compressor.

Q3: Wat doet een compressor limiter?

Je hebt er misschien wel al eens van gehoord of misschien ook niet. Compressor limiters komen heel frequent voor in opnamestudio’s doordat ze voorkomen dat het signaal vervormd wordt. Indien er geen compressor limiter aanwezig zou zijn, dan kan het signaal, door middel van oversturing, juist vervormd raken en dat willen we uiteraard niet.

Om het heel eenvoudig uit te leggen zal een compressor de extreem zachte passages en signalen gaan versterken en duidelijk hoorbaar maken. Terwijl een limiter juist het omgekeerde zal doen en dus harde of te harde passages en signalen iets zachter maken. Het resultaat van de combinatie tussen een compressor en een limiter, is vervolgens een normaal geluidsniveau zodat jij als luisteraar niet continu het volume moet gaat regelen.

 

Q4: Wat is een goed merk voor compressors?

Hier kunnen we jou jammer genoeg niet meteen een eenduidig antwoord op geven. De keuze van het merk heeft in eerste instantie namelijk vooral te maken met een persoonlijke keuze en vervolgens ook met het type compressor je besluit aan te kopen en de doelstellingen.

Toch zijn er enkele merken die bekend staan vanwege hun kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Denk bijvoorbeeld maar aan Stanley, Makita, Powerplus en Black+Decker. Als je kiest voor één van deze merken dan kun je bijna nooit fout doen.

 

Q5: Hoe groot moet een compressor zijn?

Juist doordat er heel wat verschillende compressors op de markt gebracht zijn en ze gebruikt worden in diverse situaties, is het niet meer dan logisch dat er grote onderscheiden kunnen worden genoteerd. Sommige compressors zullen uiteraard iets groter zijn dan andere. Een compressor die gebruikt wordt in een fietspomp zal uiteraard compacter zijn dan deze die deel uitmaakt van een gasturbine of straalmotor.

Echter, belangrijker dan het formaat is de capaciteit en de kracht. Daarmee bedoelen we de hoeveelheid lucht die het apparaat binnen de minuut kan aanzuigen. Hoe groter dit gegeven, hoe krachtiger de compressor zal zijn.

 

 

Laatste update: 19.05.24

 

Beste automatten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een vierdelige universele automatten reeks dan kun je altijd opteren voor de Dunlop Universele automatten. Bovendien zijn ze afgewerkt in een standaard elegante zwarte kleur waardoor ze perfect in om het even welke personenwagen lijken te passen. Voor wie in het bezit is van een Honda Logo met bouwjaar tussen 1996 en 2001, zijn de Automatten Honda Logo dan weer een betere aanbeveling. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden waardoor de keuze er niet altijd makkelijker op wordt. Neem de tijd om de 3 topproducten hieronder alvast even grondig te bekijken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste automatten (Reviews) van 2024

 

Je zult ervan versteld staan maar het assortiment automatten blijkt alvast behoorlijk uitgebreid te zijn. Zo kun je kiezen voor universele automatten zonder of met logo en in eender welke kleur. Of bestaan er persoonlijke automatten die bijvoorbeeld in je Peugeot 107 passen. Bekijk de 5 topproducten hieronder alvast even en houd daarbij rekening met de online reviews en het advies van klanten. Maak vervolgens een keuze en kies er de voor jou beste automat uit. En wie weet is het wel één van de goedkope exemplaren uit het rijtje of een leuke aanbieding.

 

 

Automat universeel

 

1. Dunlop Universele automatten (4 delig) Tapijtstof Makkelijk in onderhoud

 

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen maar toch zeker zijn van degelijke automatten? Dan lijkt Dunlop alvast met een kwalitatief exemplaar op de markt te zijn gekomen. Deze 4-delige Dunlop automatten zijn universeel waardoor je ze in eender welk type wagen kunt gebruiken.

De automatten vooraan worden gekenmerkt door een maximaal formaat van elk afzonderlijk 67 x 46 cm. Achteraan zijn de automatten uiteraard iets compacter en maximaal 31 x 43 cm groot. De bovenkant is voornamelijk vervaardigd uit een stevige en duurzame tapijtstof die bijzonder onderhoudsvriendelijk blijkt te zijn. De onderkant van de matten is dan weer afgewerkt met een antisliplaag zodanig dat ze stabiel blijven liggen.

Een blik op de online reviews toont aan dat alle kopers tot op heden tevreden zijn met hun aankoop. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven omtrent het unieke design maar ook vanwege de uitstekende materialen. Kortom, een topproduct dat beloond wordt met een maximum score van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Universeel: doordat het universele automatten zijn, kun je ze in om het even welk type personenwagen installeren.

Formaat: de automatten worden geleverd in een set van 4 waarbij de matten vooraan 67 x 46 cm meten en de matten achteraan ongeveer 31 x 43 cm.

Materiaal: men heeft gebruik gemaakt van verschillende duurzame materiaalsoorten. Zo bestaat de bovenkant uit tapijtstof terwijl de onderkant voorzien is van een antisliplaag.

Onderhoud: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over het onderhoud van deze automatten. Je kunt ze namelijk makkelijk en snel even stofzuigen.

 

Nadelen:

Design: alle kopers blijken 100% tevreden met deze automatten, echter zijn ze alleen maar in het zwart te bekomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Automatten met logo

 

2. Automatten Honda Logo – Bouwjaar: 1996 – 2001 – Originele Pasvorm – 4-delig – Materiaal: Velours

 

Ben je van plan om (nieuwe) automatten te kopen en ben je toevallig in het bezit van een Honda Logo met bouwjaar tussen 1996 en 2001? Dan raden wij jou aan om deze vierdelige set automatten met logo, jou aangeboden en geleverd door Kovvar, alvast even onder de loep te nemen. De automatten springen meteen in het oog vanwege hun unieke originele pasvorm en blijken daarbij vervaardigd uit duurzaam en comfortabel velours materiaal. Kortom, een groot verschil met de steeds vaker gefabriceerde rubberen automatten.

Naast de originele pasvorm en het unieke velours materiaal, werden de matten eveneens voorzien van een praktische antislip onderkant. Op die manier blijven de matten steevast op hun plek liggen wat het geheel gebruiksvriendelijker maakt. Hun gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij het unieke bevestigingssysteem dat steunt op drukknopen/ schroeven. Kortom, een unieke set tegen een correcte prijs.

Hoewel deze automatten heel wat positieve kenmerken naar voren weten te schuiven, werd tot op heden nog geen review geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Materiaal: de matten zijn vervaardigd uit duurzaam velours materiaal en makkelijk schoon te maken met behulp van de stofzuiger.

Antislip: de matten zijn uitgerust met een comfortabele antislip onderkant.

Prijskaartje: hoewel de matten niet meteen over de laagste prijs beschikken, behoren ze toch wel tot de goedkopere varianten gezien de gebruikte materialen en de meerdelige set. Daardoor zouden ze wel eens tot de populairste automatten kunnen behoren.

Set: de verpakking telt maar liefst 4 afzonderlijke automatten die speciaal ontworpen zijn om in de Honda Logo met bouwjaar 1996 tot 2001, te installeren.

 

Nadelen:

Enkel Honda Logo: houd er rekening mee dat het gebruik van deze automatten beperkt is tot de Honda Logo met bouwjaar tussen 1996 en 2001.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Automat op maat

 

3. Cargoods Velours automatten op maat VW up, Seat Mii & Skoda Citigo vanaf 12/2011

 

Ben je in het bezit van een VW up, een Seat Mii of een Skoda Citigo dan kan deze vierdelige automatten reeks misschien wel wat voor jou zijn. Ze zijn helemaal op maat gemaakt en bijgevolg ook gelijk pasklaar. De vierdelige set is vervaardigd uit duurzaam luxe velours dat heel comfortabel aanvoelt en makkelijk te onderhouden blijkt. Bovendien zijn de randen gestikt en is de onderzijde voorzien van een antislip coating gemaakt uit rubber.

Het spreekt voor zich dat de matten vooraan net iets groter zullen zijn dan deze die achteraan in de wagen worden gebruikt. Bovendien worden de clips, waarmee je ze eenvoudig kunt bevestigen, bij de aankoop gewoon meegeleverd. Houd er wel rekening mee dat er aan de bestuurderskant geen hakstuk aanwezig is.

Wanneer we de online reviews, door klanten vermeld bij het product, even bekijken dan stellen we vast dat alle kopers enthousiast zijn. Het product wordt dan ook een maximumscore van wel 5 sterren toegekend en blijkt de moeite waard om minstens te overwegen.

 

Voordelen:

Vierdelig: het betreft ook hier een vierdelige automatten reeks bestaande uit de 2 matten vooraan en de 2 matten achteraan.

Materiaal: ze zijn gemaakt uit kwalitatief en hoogstaand velours waarbij de randen gestikt zijn en de onderkant is uitgerust met een rubberen antisliplaag.

Clips: dankzij de meegeleverde clips kun je deze automatten makkelijk en snel in je wagen installeren.

Onderhoud: ook hier hoef je je alvast geen zorgen te maken over het onderhoud daar de matten makkelijk en snel te stofzuigen zijn.

 

Nadelen:

Geen hakstuk: sommige klanten kunnen het als een minpuntje ervaren dat de mat aan de bestuurderskant niet voorzien is van een hakstuk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Automat Peugeot 107

 

4. vidaXL Automatten Peugeot 107 4-delige set Velours Polypropyleen

 

Net zoals één van de vorige producten, zul je merken dat ook deze automatten speciaal vervaardigd zijn om in de Peugeot 107 te worden gebruikt. Ze zijn vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen zoals enerzijds velours en anderzijds polypropyleen. Dit maakt ze niet alleen aangenaam en comfortabel maar ook makkelijk in onderhoud.

De vierdelige automatten set kan gebruikt worden in eender welk type Peugeot 107 die tussen 2005 en 2011 op de markt kwam. De set wordt jou aangeboden door het bekende, en misschien door sommigen ook wel als beste merk beschouwd, vidaXL. Het grote pluspunt is dat de mat aan de bestuurderskant voorzien is van een hakstuk. En dit alles tegen een mooi en aanvaardbaar prijskaartje.

Ook hier kan het product op tevreden kopers rekenen en wordt hij beloond met wel 5 sterren. Indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan zou dit eventueel te maken kunnen hebben met het design. Het is altijd mogelijk dat sommige klanten toch graag een ander kleurtje kiezen dan zwart.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze automatten heeft men voornamelijk gekozen om te werken met velours en polypropyleen.

Hakstuk: de mat die zich aan de bestuurderskant van je wagen bevindt, is wel degelijk voorzien van een praktisch hakstuk.

Prijskaartje: je zult meteen versteld staan van het mooie en budgetvriendelijke prijskaartje van deze vierdelige automatten reeks.

 

Nadelen:

Niet universeel: jammer genoeg zul je er wel rekening mee moeten houden dat de matten enkel geschikt zijn om in de Peugeot 107 te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Automat

 

5. AutoStyle Automatten Skoda Citigo 2012 Op maat gemaakt

 

We kunnen het rijtje van de topproducten afsluiten met deze unieke automatten van AutoStyle. Het merk staat bekend vanwege z’n kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid en levert dit keer prachtige automatten af, op maat gemaakt voor je Skoda Citigo van 2012.

De matten zijn vervaardigd uit duurzaam naaldvilt en werden voorzien van een gefestonneerde rand. De mat aan de bestuurderskant is bovendien uitgerust met een handig hakstuk. Door middel van de standaard bevestigingsgaten, zul je merken dat ze bijzonder makkelijk te installeren zijn. Dankzij de granulaat antisliplaag blijven ze bovendien mooi en stabiel liggen zonder kans op wegschuiven.

De matten zijn afgewerkt in een elegante zwarte kleur en blijken bijzonder makkelijk te onderhouden. Dit alles wordt jou trouwens aangeboden tegen een mooi en aanvaardbaar prijskaartje. Al deze voordelen en mogelijkheden hebben er dan ook voor gezorgd, dat de koper duidelijk tevreden is en het product met 5 sterren heeft beloond.

 

Voordelen:

Materiaal: het zijn stevige en duurzame matten gemaakt uit naaldvilt in combinatie met een gefestonneerde rand.

Hakstuk: ook hier is de mat aan de bestuurderskant voorzien van een praktisch hakstuk.

Installatie: de matten zijn voorzien van handige standaard bevestigingsgaten die het installeren net dat tikkeltje eenvoudiger maken.

Prijskaartje: ook hier lijkt het prijskaartje bijzonder goed mee te vallen en dat is alvast een belangrijk pluspunt.

 

Nadelen:

Niet universeel: ook hier zul je er rekening mee moeten houden dat het geen universele automatten zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Automatten Koopgids

 

Je zult het misschien niet gelijk verwachten maar er bestaan wel degelijk verschillende soorten automatten wat de keuze er alleen maar moeilijker op maakt. Waar moet je op letten en zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft de materialen en het formaat? En wat dan met de eventuele extra mogelijkheden? Daar niet alle automatten even goedkoop blijken te zijn, lijkt het ons een goede aanbeveling om rekening te houden met de aanbiedingen wanneer je verschillende producten gaat vergelijken.

Het nut van een degelijke automat

Zoals de naam doet vermoeden, is een automat speciaal ontwikkeld om te worden bevestigd in de wagen. Ze bieden niet alleen een bepaalde vorm van comfort en gezelligheid maar zorgen er tevens ook voor dat je de wagen makkelijker kunt reinigen en onderhouden. Bovendien, en dat is voornamelijk van toepassing aan de bestuurderskant, helpen ze eventuele gebruikssporen en slijtage aan de bodem van de wagen voorkomen.

Zo blijkt de bodem aan de bestuurderskant vaak onderhevig te zijn aan sporen van slijtage. Denk bijvoorbeeld maar aan het gebruik van koppeling, gaspedaal en het hevig intrappen van het rempedaal. Kortom, het lijkt ons alvast een goed idee om de aanschaf van degelijke automatten tenminste in overweging te nemen.

 

Het type in functie van het model

De zoektocht naar degelijke automatten toont aan dat er verschillende soorten matten bestaan. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen de universele automatten enerzijds en de gepersonaliseerde matten anderzijds. Het spreekt voor zich dat de universele automatten kunnen bevestigd worden in eender welk type wagen. Daarmee bedoelen we dat het merk noch het bouwjaar een invloed zullen hebben.

Bij gepersonaliseerde automatten betreft het matten die speciaal ontworpen zijn om in een bepaald type wagen te kunnen plaatsen. Zo heb je matten die gemaakt zijn voor de Volkswagen Golf en andere voor de Honda Civic. Bedenk bovendien ook of je op zoek bent naar een 2- of 4-delige set. Ben je dus op zoek naar matten voor en achter of alleen voor of enkel achter?

Het gebruikte materiaal, de bevestigingsmethode en eventuele andere kenmerken

De meeste automatten zijn vervaardigd uit duurzaam velours of katoen. Dergelijke materialen voelen heel comfortabel en aangenaam aan én zijn ook nog eens makkelijk te onderhouden. Er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor automatten die uit kunststof, vilt of zelfs polypropyleen en stof zijn vervaardigd. Indien mogelijk, zorg ervoor dat de onderkant voorzien is van een rubberen antislipbodem zodanig dat de mat niet verschuift en mooi stabiel blijft liggen.

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de bevestigingsmethoden. Zo worden de meeste automatten voorzien van handige clips waarmee je ze veilig in de wagen kunt installeren. In bepaalde gevallen kan het ook om losse automatten gaan of matten die worden vastgeschroefd. Het kan hierbij ook handig zijn indien de mat aan de bestuurderskant voorzien is van en hakstuk.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wanneer moet je de automatten vervangen?

Er is niet meteen een bepaald tijdstip waarop je de automatten zou moeten vervangen. Veel is afhankelijk van je persoonlijke stijl. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld mogelijk om automatten in tal van kleuren en designs aan te kopen.

Naast je eigen stijl kan het onderhoud ook een reden zijn natuurlijk. Het spreekt voor zich dat sommige automatten veel makkelijker schoon te maken en te onderhouden zijn dan andere. Een rubberen automat vraagt bijvoorbeeld iets minder werk dan een stoffen mat of een automat uit velours.

Tenslotte is het ook belangrijk om rekening te houden met de mate van bescherming. Indien je merkt dat je automatten al behoorlijk versleten zijn, dan kun je ervan uitgaan dat ze de originele bekleding van je wagen minder zullen beschermen. In dergelijke gevallen is het verstandig om je automatten te vervangen.

Q2: Wat zijn goede automatten?

Een degelijke automat zorgt niet alleen voor gezelligheid maar zal het interieur of de bekleding van je wagen beschermen tegen eender welke weersomstandigheid. Of het nu winderig en regenachtig weer is, er modder aan je schoenen hangt, of misschien wel sneeuw, een degelijke automat is daartegen bestand.

Op die manier wordt de natuurlijke en originele bekleding van je wagen optimaal beschermt tegen deze invloeden van buitenaf. Bovendien zal een degelijke automat de bodem van je wagen ook beschermen tegen krassen en andere vormen van beschadigingen. Zorg ervoor dat je een mat kiest die stevig blijft liggen en niet gaat wegschuiven als je aan het rijden bent. Een mat met een antislip coating of rubberen onderkant doet alvast wonderen.

 

Q3: Hoe kun je de automatten reinigen?

Een degelijke automat kun je op tal van manieren onderhouden en reinigen. Uiteraard zal het materiaal waaruit de mat vervaardigd blijkt te zijn, hier wel een bepaalde invloed op hebben. Zo is het mogelijk om de meeste automatten even flink te stofzuigen. Dit kan perfect met stoffen of velours automatten maar ook met rubberen exemplaren.

De rubberen exemplaren kun je bovendien ook even flink schrobben met wat water en zeep. Je kunt hier eventueel shampoo voor gebruiken maar ook schoonmaakproducten zijn hier aan de orde. Een vochtig doekje kan ook eventueel helpen voor heel wat soorten automatten. Kortom, er is geen excuus om het niet te doen.

 

Q4: Waar koop je de automatten?

Wanneer je van plan bent om automatten aan te kopen dan willen wij jou aanraden om dat niet zomaar in het wilde weg te doen. Besef dat niet alle automatten universeel zijn en sommigen bijgevolg speciaal ontwikkeld werden om in een bepaald type wagen te plaatsen.

In de plaatselijke garage waar je je wagen hebt gekocht, zul je vast en zeker nieuwe automatten kunnen bestellen. Daarnaast zijn er nog tal van adresjes online die je zonder problemen kunt aanspreken in verband met nieuwe automatten. Denk bijvoorbeeld maar aan Winparts waar je op basis van het kenteken van je wagen en het type wagen, de geschikte automatten kunt creëren.