Beste autoradio met navigatie

Laatste update: 24.07.24

 

Autoradio’s met navigatie test van 2022

 

Wat is nu de beste autoradio met navigatie? Dat profiel kan uiteraard door iedereen anders worden ingevuld en is bijgevolg afhankelijk van persoonlijke smaak. Toch willen wij jou een kleine inkijk bieden in de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn. Zo heeft onze zoektocht ons in eerste instantie geleid naar de Cartronix CTX-3611 / 2 din autoradio die gekenmerkt wordt door een Android 10 besturingssysteem en een ingebouwde bluetooth functie. Daartegenover staat de Toyota Corolla 2002-2007 Android die dan weer in de kijker loopt met zijn heldere en duidelijk leesbare 8 inches Full HD scherm met touchscreen bediening. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Autoradio met navigatie Reviews – Top 5

 

Of je nu voor een 1 DIN of 2 DIN autoradio met navigatie kiest, er zijn tegenwoordig heel wat toestellen op de markt gebracht. Dit maakt de keuze ergens ook wel lastiger. Want welke 2 DIN autoradio moet je dan kiezen? Lees daarom ook aandachtig de online reviews en het advies van de klanten alvorens je een product aankoopt. Hieronder hebben we alvast een selectie gemaakt van 5 topproducten. Kies er voor jezelf de beste autoradio met navigatie uit.

 

 

1. Cartronix CTX-3611 / 2 din autoradio Android 10 / Bluetooth & USB / Navigatie DAB+ Wifi

 

De Cartronix CTX-3611 staat gekatalogiseerd als een 2 DIN autoradio met navigatie en werd voor het eerst geïntroduceerd in 2020. Het vrij recente toestel kent daarbij een totale afmeting van 18,8 x 11,7 x 15 cm aangevuld met een bijbehorende inbouwdiepte van 150 mm of 15 cm. Eenmaal de Cartronix dubbel DIN autoradio correct is aangesloten en ingeschakeld, geniet je de mogelijkheid om naar AM of FM-radio te luisteren alsook gebruik te maken van de DAB+ functie.

Maar er is uiteraard nog veel meer dan dat. Zo is het apparaat eveneens in staat om cd’s, dvd’s, externe harde schijven, SD-kaarten en USB af te spelen. Hij wordt daarbij ondersteund door een krachtige bluetooth 2.0 en wifi functie die bijdragen aan een optimale connectiviteit. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij het 7 inches HD touchscreen display, het Android 10 besturingssysteem, de verschillende aansluitingsmogelijkheden en ruime opslaggeheugen en RAM geheugen.

Een blik op de online reviews toont aan dat alle klanten tot op heden uitermate tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit. Slechts één koper vindt het oprecht jammer dat er geen gebruik gemaakt werd van een OLED display.

 

Voordelen:

Geluid: je geniet een optimale geluidskwaliteit dankzij de 4 x 45 watt geluidsversterker.

Achteruitrijcamera: in tegenstelling tot sommige andere autoradio’s, blijkt dit exemplaar wel degelijk geschikt voor gebruik in combinatie met een achteruitrijcamera en/ of CarPlay functie.

Bluetooth: dankzij de ingebouwde bluetooth 2.0 functie is het niet alleen mogelijk om je favoriete muziek te streamen maar kun je tevens ook inkomende oproepen handsfree beantwoorden.

Opslagcapaciteit: je geniet een aanzienlijke opslagcapaciteit van maar liefst 32GB die wordt aangevuld met een 2GB RAM geheugen.

 

Nadelen:

Geen OLED: één koper had toch wel liever de voorkeur gegeven aan een OLED beeldscherm.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Toyota Corolla 2002-2007 Android 10 navigatie en multimediasysteem ingebouwde CarPlay

 

Wil je je bestaande radiosysteem – indien mogelijk uitbreiden – naar een autoradio met navigatie? Dan kun je alvast even dit toppertje onder de loep te nemen. Let wel; het betreft een dubbel DIN autoradio die speciaal ontworpen werd om in diverse Toyota modellen te installeren. Toch lijken heel wat klanten alvast enthousiast getuige het positieve advies in de online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Maar wat maakt deze autoradio met bluetooth dan zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit.

Zo wordt deze bluetooth autoradio in eerste instantie gekenmerkt door een helder en duidelijk leesbaar 8 inches groot Full HD scherm dat gezegend is met een bijbehorende schermresolutie van 1080 x 600 pixels en handige touchscreen bediening. Qua aansluitingen kun je gebruik maken van de 2 afzonderlijke USB-ingangen en de 2 SD-poorten waarvan 1 gebruikt wordt om te navigeren en de andere om films of muziek op te zetten.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo biedt deze dubbel DIN autoradio niet alleen AM en FM radio aan maar tevens ook de mogelijkheid om cd’s en dvd’s af te spelen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij de geïntegreerde bluetooth functie, de optie tot het gebruik van CarPlay, wifi en de mogelijkheid om er een – indien gewenst – subwoofer op aan te sluiten. En dit alles tegen een aanzienlijk prijskaartje. 

 

Voordelen:

Beeldscherm: de dubbel DIN autoradio is voorzien van een 8 inches groot Full HD scherm met een resolutie van 1080 x 600 pixels en een handige touchscreen bediening.

Gebruiksvriendelijk: naast de mogelijkheid van AM/FM radio, het afspelen van cd’s en dvd’s geniet je eveneens de optie tot handsfree bellen, stuurwielbediening en opladen via het apparaat.

Bluetooth: net zoals de bekende Pioneer autoradio’s blijkt ook dit toppertje gezegend met een geïntegreerde bluetooth functie waardoor het streamen van muziek tot de mogelijkheden behoort.

 

Nadelen:

Geen 1 DIN: ben je op zoek naar een 1 DIN autoradio met navigatie die in eender welke wagen kan worden geïnstalleerd, dan is dit model niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. BMW 5 Serie 3 Serie E60 E90 Multimedia Android Autoradio Navigatie Bluetooth DAB+ CarPlay

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve en uiterst functionele autoradio met navigatie én bluetooth? Dan is dit apparaat van Radix alvast een meer dan goede aanbeveling. Dit lijkt alvast te worden bevestigd door diverse positieve klantenreviews die aantonen dat niet alleen de bekende Pioneer autoradio’s tot de absolute top behoren. Kortom, de moeite waard om deze 5-sterren autoradio met bluetooth eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt deze dubbel DIN autoradio gekenmerkt door een breedte van 27,4 cm, een hoogte van 10,3 cm en een bijbehorende lengte van 24,3 cm waardoor je niet alleen geniet van een optimale geluidskwaliteit maar tevens ook niet te verstane beeldkwaliteit. Je kunt deze autoradio makkelijk inbouwen om vervolgens te genieten van een uitstekende AM radio, FM radio én DAB+ radio-ontvangst. Daarnaast blijkt het apparaat eveneens geschikt om 4K, Ultra HD, bluetooth, SD-kaart, externe harde schijf en USB af te spelen wat het gebruiksgemak van deze autoradio met bluetooth alleen maar verder aandikt. 

Maar dat is nog lang niet alles want de geïntegreerde bluetooth 5.0 functie wordt verder aangevuld met een volume subwoofer regeling, een ID3 ondersteuning, CarPlay  en de mogelijkheid om er een externe versterker aan te koppelen, indien gewenst. Kortom, de moeite waard om dit apparaat te overwegen indien je een autoradio wilt kopen.

 

Voordelen:

Bluetooth: de multimedia dubbel DIN autoradio is uitgerust met een bluetooth 5.0 functie.

Handig in gebruik: het apparaat is voorzien van tal van extra’s die het gebruiksgemak alleen maar ten goede komen gaande van een geïntegreerde navigatiefunctie tot een externe microfoon, een DAB+ antenne, stuurwielbediening en CarPlay.

Ontvangst: naast de standaard AM en FM-radio geniet je tevens ook van een uitstekende DAB+ radio-ontvangst.

Afspelen: daarnaast wordt zijn gebruiksgemak verder aangesterkt door de optie tot het gebruik van SD-kaarten, externe harde schijf, USB en 4K Ultra HD bestanden.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Apple Carplay & Android auto autoradio – 2-DIN navigatie 4x80W – Audiovolt XPA-675BT

 

Door te kiezen voor de Apple CarPlay kies je opnieuw voor een dubbel DIN autoradio met ingebouwde navigatie en een uitstekende geluidskwaliteit dankzij de 4 x 80 watt versterkers. Dit wordt moeiteloos aangevuld met een frequentie van minimaal 85 en maximaal 120 Hz en een ingebouwde ID3 ondersteuning alsook shuffle functie. In tegenstelling tot sommige andere autoradio’s kun je er zelfs een externe versterker op aansluiten, indien je dat mocht wensen.

Maar deze Apple CarPlay autoradio heeft natuurlijk nog heel wat meer te bieden. Zo geniet je een helder en duidelijk leesbaar 6,75 inches touchscreen met bijbehorende HD resolutie, toetsverlichting én de mogelijkheid om het scherm te dimmen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij de verschillende aansluitingsmogelijkheden, een ingebouwde bluetooth functie, een krachtige microfoon en geïntegreerde stuurwielondersteuning.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn en het product met een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren belonen, blijkt één koper tevreden met de geleverde kwaliteit.

 

Voordelen:

Bluetooth: dankzij de ingebouwde bluetooth 2.1 functie kun je niet alleen handsfree bellen maar tevens ook je favoriete muziek streamen.

Verpakkingsinhoud: de dubbel DIN CarPlay & Android autoradio wordt geleverd inclusief microfoon, 2 USB-aansluitingen, 2 camera-aansluitingen, een aansluiting voor de versterker/ subwoofer, een Europese ISO verloopstekker en een instructieve handleiding.

Stuurbediening: je geniet de mogelijkheid om – indien je dat wenst – gebruik te maken van de ingebouwde stuurwielbediening wat misschien toch net iets veiliger rijden is.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele koper is van mening dat de radio vrij kwetsbaar is en bijgevolg matig van kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Mercedes C Klasse Autoradio Navigatie / Android 10 / A & CLK Klasse / W203 / W168 / W209

 

We sluiten het rijtje af met deze dubbel DIN autoradio navigatie van Cartronix die speciaal ontworpen is om in de Mercedes A Klasse W168, C Klasse W203 en CLK W209 van 2000 t/m 2004 te worden geïnstalleerd. Naast de traditionele AM en FM radio is deze autoradio tevens ook gezegend met een praktische DAB+ radiofunctie die het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

De Cartronix CTX-112763 maakt daarbij gebruik van een helder en duidelijk leesbaar 8 inches groot beeldscherm dat voorzien is van een handige touchscreen bediening en steunt op het principe van het Android 10 besturingssysteem. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij verder aangevuld met het 2GB aan RAM geheugen, de 16GB totale opslagcapaciteit, de mogelijkheid om er een achteruitrijcamera op aan te sluiten, de krachtige 4 x 45 watt geluidsversterker, de optie tot CarPlay en de geïntegreerde bluetooth functie waardoor het streamen van muziek dan wel handsfree telefoneren eveneens tot de mogelijkheden behoort.

Maar daar blijft het niet bij want verder kunt u – dankzij zijn unieke uitvoering en degelijke Android besturingssysteem – ook toegang krijgen tot diverse andere functionaliteiten zoals Google Maps, Netflix, YouTube, Spotify etc. Kortom, heel wat mogelijkheden en dit tegen een betaalbaar prijskaartje. Niet verwonderlijk dus dat ook deze autoradio met een totaal van 5 sterren werd beloond.

 

Voordelen:

Bluetooth: de autoradio is voorzien van een ingebouwde bluetooth 5.0 functie waardoor het streamen van muziek alsook handsfree bellen tot de mogelijkheden behoort.

Ontvangst: naast de aanwezigheid van AM/FM radio geniet je ook DAB+ en kun je diverse bestanden zoals SD kaarten, USB of externe harde schijven afspelen.

Lijnuitgangen: je geniet 4 afzonderlijke lijnuitgangen met een uitgangsvermogen van telkens 45 watt.

Geheugen: het 2GB RAM geheugen wordt moeiteloos aangevuld met een totale opslagcapaciteit van 16GB.

 

Nadelen:

Niet universeel: indien er toch een kleine puntje van kritiek mag worden geuit dan heeft dit misschien te maken met het niet universele karakter van de autoradio.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autoradio’s met navigatie koopgids

 

Ben je van plan om een nieuwe autoradio met navigatie aan te kopen? En weet je niet of je moet kiezen voor een dubbel of enkel DIN systeem? En wat dan met de ontvangst, het vermogen en de eventuele aansluitingen? Bestaan er bovendien ook goedkope autoradio’s met navigatie of is het noodzakelijk om zoveel mogelijk aanbiedingen te spotten? Het is in elk geval een goede aanbeveling om de beste autoradio’s met navigatie zo goed mogelijk met elkaar te vergelijken. Vroeg of laat ga je zeker met een exemplaar naar huis dat helemaal aan de verwachtingen voldoet.


Het nut van een autoradio met navigatie

Iedereen kent wel het nut van een autoradio. Het is leuk om wat afleiding te hebben onderweg en zeker wanneer je dagelijks heel wat uurtjes op de baan bent. Echter worden er steeds meer autoradio’s aangeboden die voorzien zijn van een handige navigatiesysteem. Zo hoef je nooit meer verkeerd te rijden en kun je steeds je weg terug vinden. Best wel handig als je bijvoorbeeld voor je werk als vertegenwoordiger regelmatig de baan op moet. Het spreekt voor zich dat autoradio’s die zijn aangevuld met een ingebouwd GPS-systeem vaak iets meer budget zullen vragen.

 

Dubbel of enkel DIN

De eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen heeft te maken met het verschil tussen een enkel DIN of een dubbel DIN autoradio. De meeste recente autoradio’s behoren tot de dubbel DIN categorie. Dubbel en enkel DIN heeft vooral te maken met het formaat van de autoradio. Standaard kunnen we dus een onderscheid maken tussen 2 afmetingen waarbij de enkel DIN radio veel kleiner zal zijn dan de dubbel DIN autoradio. Een enkel DIN autoradio meet 180 x 50 x 150 mm terwijl een dubbel DIN gekenmerkt wordt door een 180 x 100 x 150 mm formaat en bijgevolg wel dubbel zo hoog zullen zijn.

 

Ontvangst, aansluitingen en uitgangsvermogen

Uiteraard is het ook belangrijk om even stil te staan bij de ontvangstmogelijkheden van de autoradio net zoals de eventuele aansluitingen en het maximale uitgangsvermogen. Zo is het altijd handig indien je kunt schakelen tussen diverse FM radiozenders en daarnaast ook de mogelijkheid hebt om cd’s af te spelen. Beschikt de autoradio over een DAB+ ontvangst, dan geniet je een uitstekende en heldere geluidskwaliteit die nog intenser is dan een autoradio die niet over de DAB+ beschikt.

Wat de aansluitingen betreft, is een USB en AUX poort altijd een meerwaarde. Net zoals de mogelijkheid om een SD kaartje te gebruiken en zo het geheugen van de autoradio uit te breiden. Dit brengt ons tot het uitgangsvermogen waarbij je minimaal kunt kiezen voor een uitgangsvermogen tussen 130 en 300 Watt en maximaal tussen 300 en 400 Watt. Hoe meer uitgangsvermogen hoe beter maar ook hoe duurder.

 

Functies en extra kenmerken en mogelijkheden

Je zult al vrij snel merken dat bepaalde autoradio’s met navigatie over net iets meer mogelijkheden en functies beschikken in vergelijking met andere. Houd er wel rekening mee dat dit een bepaalde invloed zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Toch kunnen bepaalde functies alvast een meerwaarde bieden. Zo kan een bluetooth functie ervoor zorgen dat je probleemloos je favoriete liedjes vanaf je smartphone of tablet kunt streamen en inkomende oproepen handsfree kunt beantwoorden.

Verder kan het ook handig zijn indien de autoradio nog steeds de mogelijkheid biedt om je favoriete cd’s af te spelen. Heel wat gebruikers zijn nu eenmaal in het bezit van een uitgebreide cd collectie, dus het zou maar jammer zijn als je deze niet meer kunt beluisteren. Ook de aanwezigheid van een USB en AUX aansluiting, net zoals de mogelijkheid tot DAB+ ontvangs en spraakbesturing kunnen alvast een aangename meerwaarde bieden. Kortom, bedenk wat je zelf belangrijk vindt en neem dit mee tijdens de zoektocht.

Wat met de mogelijke kost

Tenslotte is het ook belangrijk om toch maar even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld moet je toch wel rekenen op een prijs van om en bij de 400 euro. Uiteraard bestaan er autoradio’s met navigatie waarvoor je veel minder zult betalen. Net zoals er exemplaren zijn waar je vaak meer dan 400 euro voor zult moeten neertellen. Uiteraard beslis je zelf hoeveel geld je maximaal kunt maar vooral ook wilt spenderen aan dergelijk product.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat een degelijke autoradio met navigatie, gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid vaak wel een hoger budget verlangt. Ook de aanwezigheid van meer of minder opties en functies kan de prijs, in meer of mindere mate gaan bepalen. Ben je vaak onderweg dan kan het nuttig zijn om te investeren in een degelijke, misschien iets duurdere autoradio met navigatie. Verder raden we je aan om de online reviews even grondig te bekijken. Misschien kun je zo nog wel een autoradio met navigatie aanbieding spotten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES