5 Beste Bouwradio’s Test van 2022

Laatste update: 19.05.24

 

Bouwradio’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je in de bouwsector tewerkgesteld bent, dan zul je vaak te maken hebben met lange werkdagen. Een deuntje muziek of een aardig melodietje kan de werkstress al een beetje verzachten. Daarvoor heb je natuurlijk wel één van de betere bouwradio’s nodig. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde bouwradio’s. Zo is onder andere uit het onderzoek gebleken dat je met de Bosch GML 10,8 V-LI Professional een uitstekende bouwradio aankoopt. Zo kun je naar je favoriete radiozender luisteren net zoals je ook naar je favoriete MP3 bestanden kunt luisteren. Door te kiezen voor de Perfectpro – DAB+BOX 2 bouwradio kies je voor een apparaat dat niet alleen voorzien is van bluetooth maar ook over een USB poort beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Bouwradio’s (Reviews) van 2022

 

Voor personen die in de bouwsector werken kunnen de werkdagen nogal lang en saai zijn. Om je werkdag leuker te maken kun je een bouwradio aanschaffen zodat je naar muziek kunt luisteren tijdens de job. Deze radio’s zijn stevig zodat ze bestand zijn tegen schokken en vallende brokstukken. Om je beslissing makkelijker te maken hebben wij een top vijf samengesteld. Neem een kijkje en kies er zelf de beste bouwradio uit.

 

1. Bosch GPB 12V-10 Professional

 

Deze robuuste radio is geschikt om te luisteren naar radiozenders maar je kunt er ook MP3 bestanden mee afspelen. Deze bouwradio werkt op een accu maar je kunt het ook aansluiten op netstroom via de meegeleverde adapter. Het apparaat beschikt over 10 geheugenplaatsen om radiozenders op te slaan.

De adapter en aux-in kabel kun je bewaren in het opbergvak van het toestel en je kunt de lage en de hoge tonen naar keuze instellen. De radio beschikt over twee luidsprekers en is bestand tegen een val van een hoogte van 1 meter. Dit product is perfect voor kopers die op zoek zijn naar goedkope bouwradio’s.

De gebruikers geven positief advies over deze bouwradio aanbieding. Het apparaat beschikt over vele gebruiksmogelijkheden en de geluidskwaliteit is uitstekend. Het heldere display en de mogelijkheid om de radio op het lichtnet aan te sluiten zijn handig. Dankzij de compacte vorm is deze bouwradio makkelijk mee te nemen.

Ben je op zoek naar een duurzame en degelijke bouwradio? Dan loont het de moeite om dit apparaat eens even te bekijken. Het wordt geleverd door het bekende merk Bosch dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Het zal dan ook niet verwonderen dat heel wat klanten Bosch veruit als het beste merk beschouwen.

 

Voordelen:

Voeding: de bouwradio is voorzien van een bijzonder krachtige accu. Toch is het ook mogelijk om dit product op netstroom aan te sluiten door middel van de adapter die wordt meegeleverd.

Geheugenplaatsen: het product heeft een maximaal aantal van 10 geheugenplaatsen om evenveel radiozenders probleemloos te kunnen opslaan. Verder kun je er ook je MP3 op aansluiten.

Prijskaartje: wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke bouwradio? Dan is dit product vast en zeker iets voor jou vanwege de laagste prijs.

Gebruiksgemak: het is een gebruiksvriendelijk toestel dat bovendien valbestendig is. Verder zijn er 2 krachtige speakers aanwezig en kun je het volume zelf regelen.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: één enkele koper vermeldt dat het toestel helemaal niet waterdicht blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Perfectpro Digitale bouwradio DAB+BOX 2

 

Deze bouwradio kun je gebruiken om muziek te streamen van je smartphone. Je kunt een draadloze verbinding maken via Bluetooth en het apparaat beschikt ook over een USB uitgang om je telefoon te kunnen opladen. Het display van het toestel beschikt over een instelbare verlichting.

Het apparaat werkt ook op oplaadbare NiMH batterijen en je kunt ongeveer een volledige werkdag de radio gebruiken met volle batterijen. Je kunt niet luisteren naar de radio wanneer de batterijen aan het opladen zijn en de Bluetooth verbinding heeft een bereik van ongeveer 10 meter.

De kopers zijn tevreden over de kwaliteit van de radio maar vinden dat het volume wel wat hoger mag. De radio is stevig en kan een groot aanbod aan digitale radiozenders ontvangen. Voor één koper ligt de prijs van het product te hoog.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke bouwradio. Het is een krachtige bouwradio die voorzien is van een helder en duidelijk leesbaar display waarvan je de verlichting bovendien kunt aanpassen. Kortom, zeker de moeite waard om de voordelen en nadelen hieronder even te bekijken.

 

Voordelen:

Bluetooth: dankzij de bluetooth functie kun jij op een eenvoudige en probleemloze manier meteen je favoriete muziek van je smartphone of tablet streamen.

USB uitgang: de bouwradio is ook voorzien van een USB uitgang. Die kun je eventueel gebruiken om je smartphone verder op te laden.

Voeding: de bouwradio is voorzien van een bijzonder krachtig stel NiMH batterijen die oplaadbaar zijn.

Bereik: je kunt rekenen op een maximaal bereik van ruim 10 meter wanneer je met bluetooth werkt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: slechts één enkele koper is van mening dat het prijskaartje iets te hoog ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Perfectpro Werkradio Teamplayer

 

De Teamplayer bouwradio van Perfectpro kun je dankzij z’n compacte formaat makkelijk meenemen naar een andere locatie of ruimte. Dankzij de DAB+ functie beschik je over een enorm aanbod aan digitale radiozenders. Je kunt ook FM zenders ontvangen of je eigen muziek streamen via Bluetooth.

Het apparaat is voorzien van een AUX ingang om een externe multimediaspeler aan te sluiten. De USB uitgang kun je gebruiken om je smartphone op te laden en de radio werkt op batterijen die je terug op kunt laden.

De kopers vinden deze bouwradio aanbieding handig in gebruik. De geluidskwaliteit van het toestel is optimaal en de radio is goed bestand tegen schokken en stoten. Het apparaat is eenvoudig om in te stellen en je kunt makkelijk FM en digitale zenders ontvangen.

Door te kiezen voor de bouwradio van het bekende merk Perfectpro, kies je voor een behoorlijk compacte bouwradio. Handig om mee te nemen en te verplaatsen. Het is een duurzame radio die voorzien is van heel wat opties en functiemogelijkheden. Hieronder alvast een selectie van de belangrijkste eigenschappen ervan.

 

Voordelen:

Comfort: niet alleen de compactheid van het toestel maar ook het stevige handvat, zorgen voor heel wat comfort.

DAB+ functie: de bouwradio is voorzien van een handige DAB+ functie. Zo kun je kiezen uit een ruim assortiment aan verschillende digitale radiozenders.

Bluetooth: je hebt ook de mogelijkheid om je favoriete liedjes van je smartphone of tablet te streamen met behulp van bluetooth.

 

Nadelen:

Uitverkocht: we moeten jammer genoeg vaststellen dat deze bouwradio momenteel tijdelijk niet leverbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. DeWalt DCR017 DAB bouwradio

 

De DCR017 bouwradio van DeWalt is bestand tegen schokken en kan zowel digitale als FM radiozenders ontvangen. Het apparaat werkt op batterijen of via netstroom met het meegeleverde snoer. Je kunt het toestel ook gebruiken om je telefoon of batterijen mee op te laden, maar enkel als de radio op het lichtnet aangesloten is.

Je kunt een externe mediaspeler op de radio aansluiten om naar je eigen muziek te luisteren en de mediaspeler of je telefoon in de speciale Tech Box bewaren voor extra veiligheid. Het apparaat beschikt over twee ingebouwde stopcontacten.

Dit product heeft nog maar één review ontvangen van een koper maar deze is volledig positief. Hoewel de prijs van dit product een stuk hoger ligt is de koper heel tevreden over de goede kwaliteit en de stevigheid van deze bouwradio.

Ook DeWalt behoort tot de bekende merken op het gebied van bouwradio’s. Het zal dan niet verwonderen dat de DCR017 bouwradio geleverd wordt door DeWalt. Het is een handig product waarmee het mogelijk is om niet alleen FM radiozenders te ontvangen maar bovenal ook heel wat digitale zenders.

 

Voordelen:

Veiligheid: deze bouwradio is ideaal om te gebruiken tijdens verbouwingen aangezien het product helemaal schokbestendig is.

Voeding: deze krachtige bouwradio kun je makkelijk aansluiten op netstroom door middel van gebruik te maken van het meegeleverde snoer. Het is ook mogelijk om de bouwradio van een stel krachtige batterijen te voorzien.

Handig in gebruik: indien de bouwradio met het lichtnet verbonden is, dan is het mogelijk om smartphone of batterijen probleemloos met behulp van de radio te gaan opladen.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: bij interesse voor dit product dan zul je toch wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Makita DMR 102 blauw bouwradio

 

De Makita bouwradio is beschikbaar in twee verschillende kleuren en werkt op batterijen. Je kunt het toestel echter ook op het lichtnet aansluiten via een adapter. Met een volle accu kun je maar liefst 19 uur lang genieten van muziek. De twee luidsprekers zorgen voor een optimale geluidskwaliteit.

Je kunt zowel FM als AM radiozenders ontvangen en het apparaat is voorzien van een wekker- en timerfunctie. Het toestel beschikt over een LCD display met verlichting en je kunt de antenne van het apparaat eenvoudig verwijderen en opbergen.

De kopers geven een belangrijk minpunt aan: het apparaat wordt geleverd zonder accu en om deze reden vinden ze de prijs te hoog. De kwaliteit van het geluid is echter uitstekend en het apparaat werkt ook met de accu van een makita boormachine.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke bouwradio geleverd door het bekende merk Makita. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit diverse kleuren. De bouwradio is voorzien van 2 krachtige speakers zodat je kunt genieten van een uitstekende en bovenal heldere geluidskwaliteit.

 

Voordelen:

Voeding: deze bouwradio is voorzien van een stel krachtige batterijen. Daarnaast is het ook mogelijk om de radio eventueel, door middel van de adapter, met het lichtnet te verbinden.

Gebruiksduur: op het moment dat de accu helemaal is opgeladen dan kun je maar liefst 19 uren lang genieten van je favoriete muziek.

Comfort: het is een vrij compact product dat voorzien is van een stevig uitklapbaar handvat. Makkelijk dus om te verplaatsen en mee te nemen.

Handig in gebruik: het kan zeker één van de populairste bouwradio’s zijn als je ziet welke mogelijkheden het toestel biedt. Een duidelijk en helder LCD display, een wekker- en zelfst timerfunctie.

 

Nadelen:

Geen accu: jammer genoeg wordt de accu niet meegeleverd bij de aankoop van de radio.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bouwradio’s koopgids

 

Mensen die in de bouwsector tewerk gesteld zijn, zullen het zeker kunnen beamen. Vaak zijn het hele lange dagen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dan kan een leuk muziekje zeker en vast al wat soelaas brengen. Toch is het niet altijd eenvoudig om op zoek te gaan naar één van de beste bouwradio’s. Wanneer je verschillende toestellen met elkaar gaat vergelijken dan zou je kunnen letten op het gebruiksgemak, prijskaartje, voeding, extra kenmerken, de afspeelmogelijken en het type. Op die manier ben je zeker dat je de bouwradio aankoopt die het beste aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Wat is een bouwradio en het gebruiksgemak

Alvorens je besluit om een bouwradio aan te kopen dan is het natuurlijk belangrijk dat je precies weet wat dit wil zeggen. Eigenlijk zegt het woord het al zo goed als zelf. Een bouwradio is niets meer dan een radio die vooral in de bouwsector gebruikt wordt. Toch mag je dit radiotoestel niet helemaal vergelijken met een normale standaard radio die je bij jou thuis plaatst. Een bouwradio is vaak iets robuuster en steviger gebouwd. Daarnaast zijn de meeste bouwradio’s schokbestendig en zelfs bestand tegen eventueel vallende brokstukken.

Het is daarom een goede aanbeveling om niet meteen met de eerste de beste bouwradio naar huis te gaan. Probeer zoveel mogelijk modellen te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Zo zul je vrijwel meteen vaststellen dat bepaalde bouwradio’s iets meer mogelijkheden aanbieden in vergelijking met andere exemplaren. Het is natuurlijk ook allemaal afhankelijk naar wat je precies op zoek bent en welke wensen je in gedachten hebt.

 

Prijskaartje van een bouwradio

Doordat er zoveel verschillende modellen bouwradio’s op de markt gebracht zijn, zijn er ook heel wat verschillende prijskaartjes waar te nemen. Zo heb je heel wat goedkope bouwradio’s net zoals je ook heel wat duurdere exemplaren hebt. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf probeert uit te maken waar je precies naar op zoek bent.

Welke opties en mogelijkheden wil je er zeker bij hebben en welke opties zul je dan weer minder vaak gebruiken. Het kan gemakkelijker zijn als je voor jezelf op voorhand een bedrag hebt dat je maximaal wilt en kunt uitgeven. Over het algemeen kun je al een bouwradio aankopen van rond de 100 euro. Maar je hebt evengoed exemplaren die met gemak de 200 euro overschrijden.

Wij raden jou ook aan om altijd even de online reviews bij het product te lezen. Daarin geven kopers vaak net iets meer advies over het desbetreffende toestel. Dat kan positief of negatief zijn maar op die manier krijg je een beter beeld van het product. Houd daarnaast ook zeker rekening met eventuele promoties en wie weet kom je zo wel een bouwradio aanbieding tegen.

 

Het type

Door rekening te houden met de plaats van de radio zul je merken dat het eenvoudiger is om op zoek te gaan naar een bepaald type bouwradio. Stel dat je van plan bent om je huis opnieuw te schilderen en te behangen. In dat geval is er niet echt sprake van een bouwwerf want je huis is al volledig dicht.

In dat geval hoef je niet op zoek te gaan naar een bouwradio die schok- en waterbestendig is. Een basismodel is hier zeker en vast al een goede optie. Het is uiteraard wel een volledig ander verhaal wanneer je nog bezig bent aan de opbouw van het huis.

In dat geval is er wel degelijk sprake van een bouwwerf waarbij er vuil en waterschade mogelijk zijn. In deze situatie kun je maar beter opteren voor een bouwradio die niet alleen schokbestendig is maar ook bestand is tegen water en vuil. Houd er wel rekening mee dat de zwaardere bouwradio’s niet meteen tussen de goedkope exemplaren te vinden zullen zijn. Uiteraard is het altijd mogelijk om eventuele aanbiedingen tegen te komen.

 

 

De voeding, de afspeelmogelijkheden en de extra kenmerken

Je zult vrijwel meteen merken dat de meeste bouwradio’s functioneren in combinatie met een degelijke accu of een batterij die je kunt herladen. Hierbij heb je de keuze om te kiezen voor een toestel met accu dat je gewoon op de netstroom kunt aansluiten zodat de accu herladen wordt. Je hebt ook andere bouwradio’s waarbij je de accu er dient uit te halen en deze op een laadstation moet herladen.

Met de meeste bouwradio’s kun je bovendien verschillende FM zenders beluisteren. Toch is het een goed idee om te kiezen voor een model met een DAB+ functie omdat je dan veel meer mogelijkheden hebt. Indien er daarnaast ook nog de mogelijkheid is om een USB aan te sluiten dan vergroot je de mogelijkheden en de opties nog maar eens. Uiteraard zul je dan wel moeten rekenen op een iets hoger prijskaartje.

Tot slot kan het ook wel handig zijn om even stil te staan bij de extra mogelijkheden. Zo bieden sommige bouwradio’s de mogelijkheid om ook MP3 bestanden te kunnen afspelen. Daarnaast zul je merken dat sommige bouwradio’s over een meerdere krachtige luidsprekers beschikken. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES