5 Beste Luchtcompressoren Test van 2022

Laatste update: 19.05.24

 

Luchtcompressoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In een beschutte werkplaats is een luchtcompressor toestel bijna onmisbaar geworden. Daarnaast wordt het ook steeds door particulieren aangekocht die thuis regelmatig klusjes uitvoeren. Indien je dus van plan bent om ook een luchtcompressor aan te kopen dan is het natuurlijk belangrijk dat je vooral kijkt naar de kwaliteit en de duurzaamheid van het toestel. Het is toch wel de bedoeling dat het apparaat een tijdje mee kan. Zo haal je met de Fiac Direct Colibri 15 een topproduct in huis. Het is een bijzonder krachtig toestel dat is uitgerust met een ingebouwde drukregelaar en een motor uit klasse F. Daarnaast blijkt ook de Stanley Luchtcompressor een schot in de roos en bovendien volledig olievrij.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Luchtcompressoren (Reviews) van 2022

 

Tegenwoordig vind je veel aanbiedingen voor luchtcompressoren en als je niet zo goed weet welke je moet kiezen, is alles wat je hoeft te doen eens een kijkje te nemen bij ons aanbod. We hebben de reviews van meerdere gebruikers bekeken, zodat we in staat waren om een prijs-kwaliteit verhouding van de beste luchtcompressoren van 2022 te maken. Uiteindelijk is uit onze test van luchtcompressoren van 2022 gebleken dat de volgende modellen het overwegen waard zijn.

 

1. Fiac Direct Aangedreven Luchtcompressor Colibri

 

De FIAC is een van de meest opmerkelijke opties die je zou kunnen kiezen, als je op zoek bent naar een betrouwbaar product dat zonder veel inspanning van de kant van de gebruiker zijn werk doet.

Uit de informatie die we hebben verzameld blijkt, dat dit model kan worden gekocht voor minder dan € 500, waardoor het redelijk geprijsd is voor de functies die het heeft. Of je nu van plan bent om de FIAC Direct Colibri 15 te gaan gebruiken voor bouw- en installatiewerkzaamheden, je zult merken dat je maximaal vermogen krijgt.

Bovendien heeft het een ergonomisch ontwerp, zodat het gemakkelijk te dragen is. Verder is het vermeldenswaardig dat de FIAC Direct Colibri 15 volledig in overeenstemming is met de beschermingsvoorwaarden opgelegd door IP44. Ondanks het feit dat het in wezen lichtgewicht is, is de FIAC een robuuste optie voor individuen die op zoek zijn naar een luchtcompressor die de moeite waard is.

Fiac BY Huvema is zeker één van de bekende merken als het gaat om luchtcompressoren en misschien kan het voor sommige gebruikers ook het beste merk zijn. Het apparaat is compact en vrij licht van gewicht. Dit maakt het iets aangenamer en comfortabeler om mee te werken. Laten we even kijken of er nog meer voor- en nadelen aan deze luchtcompressor verbonden zijn.

 

Voordelen:

Vermogen: het toestel beschikt over een vermogen van maar liefst 15 bar. Dit zorgt ervoor dat de luchtcompressor altijd voldoende druk kan geven zelfs wanneer er lagere temperaturen geregistreerd worden.

Materiaal: de cilinder is gemaakt uit een combinatie van gegoten aluminium en staal. Dit is niet alleen heel stevig maar dus ook bijzonder duurzaam.

Gebruiksgemak: de luchtcompressor is voorzien van een drukregelaar. Verder is er ook een elektrische motor klasse F voorzien.

 

Nadelen:

Reviews: op dit moment zijn er nog geen beoordelingen bij dit product geplaatst. Dit zou eventuele kopers toch kunnen tegenhouden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Stanley Luchtcompressor DN200/10/5 Airboss 10 bar

 

Met de DN200/10/5 Airboss luchtcompressor kies je voor een krachtig en degelijk apparaat dat in staat is om een totaal vermogen van 1100 Watt én een maximale druk van 10 bar te genereren. Dit in combinatie met een onbelast toerental van maximaal 3400 toeren per minuut, maakt hem niet alleen geschikt om je werkplek of gereedschappen te gaan schoon blazen maar evenzeer om een luchtbed en/ of fietsband op te blazen.

Hij biedt een ruime tankinhoud van maar liefst 5 liter en een krachtig aanzuigvermogen van wel 180 liter per minuut. Het betreft bovendien een olievrije luchtcompressor wat het onderhoud meteen een pak minder omslachtig maakt. Het apparaat blijkt overigens 45 cm breed, 20 cm hoog en 35 cm lang en wordt aangevuld met een 1,5 meter lang snoer dat je makkelijk in het stopcontact kunt pluggen.

We zien dat klanten duidelijk tevreden zijn over deze luchtcompressor met drukregelaar en hem belonen met een mooie eindscore van 4,8 sterren. Zo wordt onder andere een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van deze luchtcompressor.

 

Voordelen:

Voeding: het apparaat is voorzien van een snoer dat 1,5 meter lang is en dat je eenvoudig weg met de netstroom kunt verbinden. De maximale aansluitspanning bedraagt hierbij 220 Volt.

Vermogen: met een ruim vermogen van 1100 Watt in combinatie met een totale luchtdruk van 10 bar en een toerental van maximaal 3400 toeren per minuut, is dit één van de krachtige luchtcompressoren.

Ketelinhoud: hij blijkt voorzien van een stevige en duurzame ketel met een totaal volume van 5 liter.

 

Nadelen:

Formaat: houd er wel rekening mee dat het geen draagbare mini compressor betreft, wat door sommige klanten als een struikelblok kan worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. ACG Lucht compressor ACG24/10-BASIC 24L 10 bar

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn is er altijd nog de optie om te kiezen voor de luchtcompressor van ACG. Ten opzichte van het vorige apparaat, is deze iets duurder in de aankoop maar daar lijken de klanten zich niet meteen aan te storen. Dat kun je duidelijk zien aan de unanieme topscore van maar liefst 5 van de 5 sterren.

De ACG luchtcompressor wordt gekenmerkt door een bijzonder ruim vermogen van wel 1800 Watt in combinatie met een totale luchtdruk van 10 bar en een toerental van maar liefst 2850 toeren per minuut. Je geniet hierbij eveneens een paardenkracht van 2,5 pk alsook een ketelinhoud van 24 liter en een aanzuigvermogen van wel 257 liter per minuut. Kortom, één van de meeste krachtige luchtcompressoren uit het lijstje. Echter moet je er wel rekening mee houden dat het geluidsniveau maar liefst 97 dB bedraagt.

Verder wordt de luchtcompressor gekenmerkt door een breedte van 28,5 cm, een hoogte van 63 cm en een lengte van maar liefst 59,5 cm. Dit wordt aangevuld met een 1 meter lang snoer dat je eenvoudig op de netstroom kunt aansluiten. In tegenstelling tot het vorige apparaat blijkt deze luchtcompressor wel degelijk draagbaar en voorzien van een drukregelaar.

 

Voordelen:

Formaat: de compressor is maar liefst 28,5 cm breed, ruim 63 cm hoog en wel 59,5 cm lang. Dit maakt hem behoorlijk compact en draagbaar.

Voeding: je kunt hem zonder problemen aansluiten op de netstroom met een aansluitspanning van 230 Volt. Gebruik hiervoor het 1 meter lange snoer.

Toebehoren: bij de aankoop wordt niet alleen een Nederlandstalige handleiding aangeboden maar ook een flesje compressor olie.

 

Nadelen:

Lawaai: met een ruim geluidsniveau van wel 97 dB, is hij niet meteen één van de meest stille luchtcompressoren uit het lijstje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Olievrije Zelfsmerende Direct Aangedreven Luchtcompressor

 

Weer een opmerkelijk model omdat deze FIAC-optie in feite wordt geleverd met dezelfde functies als de eerder getoonde GMC.

Het belangrijkste verschil tussen de twee lijkt de prijs, want deze is nog voordeliger in vergelijking met de GMC.

Hoewel het misschien niet geschikt is voor zware professionele activiteiten, zal dit product de klus die je in gedachten hebt klaren met een band inflator of een luchtpistool. Bovendien is het systeem van de FIAC milieuvriendelijk aangezien geen olie gebruikt.

In het geval dat je een probleem krijgt met het model, zul je waarschijnlijk in staat zijn om het zelf op te lossen. Kortom, de FIAC maakt niet veel lawaai, is relatief eenvoudig te gebruiken en kan meer dan genoeg prestaties leveren.

Als je op zoek bent naar een luchtcompressor aan een voordelige prijs dan hoef je enkel maar dit toestel eens te bekijken. Dit apparaat heeft nu eenmaal de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 producten die we in onze lijst hebben opgenomen. Met een vermogen van 8 bar maakt het zeker deel uit van de krachtige toestellen.

 

Voordelen:

Voordelig tarief: met deze luchtcompressor haal je heel wat kwaliteit in huis en hoeft je budget zelfs niet al te groot te zijn.

Milieuvriendelijk: doordat het toestel helemaal geen olie gebruikt, is het meteen ook veel milieuvriendelijker.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat werkt bijna zo goed als geluidloos en is heel eenvoudig om te gebruiken. Met behulp van een band inflator of een luchtpistool worden de verschillende taken uitgevoerd.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: deze luchtcompressor is iets compacter in vergelijking met de voorgaande toestellen uit onze lijst. Daardoor is het ook minder geschikt om iets zwaardere professionele taken uit te voeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Olievrije Direct Aangedreven Luchtcompressor

 

Hoewel deze uitvoering qua uiterlijk erg lijkt op de FIAC Lube 201 ECU en de GMC 2, is dit model geheel anders omdat het is ingekapseld in een frame, wat het apparaat nog duurzamer maakt.

De compressor kan een hoop aan en omdat het kleine, lichtgewicht wielen heeft, kan het efficiënt worden rondgereden.

Plus, dat de manometer van dit model gemakkelijk te lezen is, waardoor het een koud kunstje voor de gebruikers is om het juiste moment voor het gebruik van het product te bepalen.

Deze olievrije- en compacte optie is ontworpen om aan de behoeften van de gebruikers, die de diensten van een luchtcompressor op een bepaald punt nodig hebben, te voldoen.

De luchtcompressor van BlueLine by Huvema is eerder een compact apparaat dat vrij weinig weegt. Juist daarom is het gemakkelijk om ermee te werken. Net zoals het voorgaande apparaat, beschikt deze luchtcompressor over een vermogen van maar liefst 8 bar. Bovendien is de het toestel volledig olievrij.

 

Voordelen:

Duurzaam: doordat het apparaat volledig ingekapseld zit, is het nog net iets steviger en dus duurzamer.

Efficiënt: de luchtcompressor is voorzien van kleine wieltjes die vrij licht zijn. Zo kun jij het apparaat gemakkelijk verplaatsen.

Gebruiksvriendelijk: het toestel is compact en olievrij en daardoor milieuvriendelijk. Bovendien beschikt het over een manometer die vrij eenvoudig en snel af te lezen is.

 

Nadelen:

Compact: het toestel is vrij compact en dit zou misschien een probleem kunnen zijn voor grotere bedrijven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Luchtcompressoren koopgids

 

Een compressor levert samengeperste lucht die je gedoseerd kunt loslaten om banden op te pompen, nagels te schieten, verf te spuiten, werkstukken schoon te blazen, enzovoort. Welke soort compressor wil je kopen en waarvoor wil je hem gebruiken? Ben je bewust op zoek naar een draagbare compressor of niet? Kijk ook naar het vermogen, de accessoires en de kostprijs van het apparaat. We geven even wat meer uitleg hierbij.

Soorten compressoren en gebruik

We kunnen twee soorten compressoren onderscheiden: de oliegesmeerde compressor en de olievrije compressor. De oliegesmeerde compressor blaast fijne druppeltjes olie uit samen met de lucht. Dit kan nadelig zijn vooral bij sommige verfsoorten. Ze vergen ook meer onderhoud want je moet de olie af en toe verversen. Het kan ook gebeuren dat de olie gaat lekken als je het apparaat transporteert. Het voordeel is dat ze minder geluid maken dan een olievrije processor.

Een olievrije processor hebben weinig onderhoud nodig en blazen ook geen olie uit samen met de lucht. Dit is beter als je de compressor gebruikt voor gevoelige apparatuur. Ze kunnen ook niet gaan lekken maar je zijn wel minder duurzaam dan oliegesmeerde modellen. Je kunt tenslotte ook kiezen voor een klein model als je enkel van plan bent om je autobanden op te pompen.

Waar wil je de compressor nu juist voor gebruiken? Je kunt verschillende luchtgereedschappen gebruiken met een compressor maar je hebt dan wel een bepaald vermogen of luchtopbrengst nodig. Als je bijvoorbeeld verf wilt spuiten met de compressor zul je meer vermogen nodig hebben dan voor het oppompen van banden. Hoe krachtiger de compressor, hoe meer gereedschappen je erop kunt gebruiken.

 

Vermogen en druk

Het vermogen van een apparaat wordt meestal aangeduid in Watt. Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de motor. De meeste apparaten zul je moeten aansluiten op netstroom met een kabel dus het voltage zal altijd 230V zijn. De kracht van de motor kan ook aangegeven worden in pk.

Als het toestel een krachtige motor heeft dan zal de druk hoger opgebouwd worden en de lucht sneller aangezogen worden. Dit zorgt voor meer stabiliteit van de keteldruk en de uitgaande luchtdruk.

De druk moet je soms apart kunnen instellen per soort gereedschap. Zo heb je meer druk nodig om een spijker te schieten dan een nietje. De opgebouwde druk van het toestel wordt aangeduid in Bar of Psi.

Verder kun je nog letten op het aanzuigvermogen van een compressor. Dit wordt aangeduid in liters per minuut en hoe hoger de waarde, hoe sneller je over lucht zult beschikken om te werken.

 

Verschillende accessoires

Zoals we al in de vorige punten besproken hebben, kun je verschillende accessoires of hulpgereedschappen plaatsen op een compressor. Denk maar aan slangen, persluchtpistolen, verfpistolen, beitels, slagmoersleutels, enzovoort.

Elke nieuwe handeling heeft z’n eigen accessoire die je zult nodig hebben om de toepassing correct uit te kunnen voeren. Je hebt natuurlijk ook een luchtslang nodig. Dit voorwerp verbindt de compressor met het hulpstuk.

Als je de compressor voor vele verschillende toepassingen gebruikt is het handig om vlug van hulpstuk te kunnen verwisselen. Sommige modellen beschikken over handige systemen om dit snel te kunnen doen. Let daarop bij de aankoop van een compressor.

Als je kiest voor een oliegesmeerde compressor dan is het een goede aanbeveling om compressorolie te kopen zodat je het apparaat en de hulpstukken goed kunt onderhouden.

Beschikbaar budget

Een compressor is niet meteen het kleinste apparaat en zal ook niet meteen een goedkope aankoop zijn. Toch zijn er manieren om mooie aanbiedingen te vinden, maar je zult dan wel wat tijd moeten steken in onderzoek.

Je kunt bij de plaatselijke winkel op bezoek gaan om verschillende modellen te bekijken en raad te vragen aan de verkoper. Als je een product ziet die je interesseert kun je dan online prijzen vergelijken. Meestal vind je het product goedkoper online dan in de winkel. Vergeet wel niet om de verzendkosten er nog bij te rekenen.

Het budget hangt van jezelf af, maar je zult sowieso meer geld hebben als je een krachtig apparaat met vele accessoires wilt kopen. Beslis eerst waarvoor je de compressor nodig hebt zodat je doelgericht op zoek kunt gaan. Houd rekening met de factoren die we besproken hebben in dit artikel en je zult zeker het beste product voor jouw noden vinden.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES