6 beste Autosubwoofers Test Van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste autosubwoofers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wist je dat het mogelijk is om de geluidskwaliteit van je autoradio systeem te verbeteren en op die manier van een uniek basgeluid te genieten? Dan raden wij jou aan om op zoek te gaan naar een kwalitatieve autosubwoofer. Daar het uitgebreide assortiment regelmatig voor heel wat keuzestress zorgt, hebben wij alvast een voorselectie gemaakt van enkele huidige toppertjes. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Caliber BC112SA autosubwoofer die gekenmerkt wordt door een compact formaatje van ongeveer 12 inch, wat hem makkelijk te installeren maakt . Daarnaast blijkt echter ook de Kenwoord KSC-SW11 een schot in de roos te zijn en bedoeld om onder één van de autostoelen te installeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste autosubwoofers (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een passieve autosubwoofer of geef je toch eerder de voorkeur aan een actieve autosubwoofer? En wil je vervolgens een grote of kleine autosubwoofer dan wel een mini autosubwoofer of platte autosubwoofer? Wij selecteerden alvast 6 topproducten waarbij we rekening hielden met het klantenadvies vermeld in de online reviews. Bekijk de mogelijkheden even alvorens er de voor jou beste autosubwoofer uit te kiezen en wie weet ga je wel naar huis met een aanbieding of een compacte autosubwoofer die voorzien is van het laagste prijskaartje. 

 

1. Caliber BC112SA Subwoofer set 12 inch Incl. versterker 600 Watt

 

Ben je op zoek naar een autosubwoofer met versterker dan is dit apparaat van Caliber alvast een stap in de goede richting. Caliber is overigens een vaste waarde op het gebied van subwoofers en staat garant voor kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Niet voor niets beschouwen velen hem dan ook als veruit het beste merk en dat wordt duidelijk bevestigd wanneer we de mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren zien verschijnen.

Zo blijkt de BC112SA Caliber autosubwoofer gekenmerkt door een maximale inbouwafmeting van 12 inches waardoor je rekening moet houden met een inbouwdiepte van 310 mm. Eenmaal correct aangesloten biedt hij een ruim vermogen van wel 200 Watt dat kan uitgebreid worden tot 600 Watt over een frequentiebereik van 25 tot 3500 Hz. Kortom, ideaal om de meest diepe bastonen duidelijk naar voren te laten komen.

Ondanks het feit dat men aanraadt om de subwoofer niet continu op het hoogste vermogen te laten draaien om overbelasting te vermijden, blijkt het apparaat wel 100% veilig en voorzien van de nodige veiligheids certificeringen. 

 

Voordelen:

Veiligheid: het apparaat is meerdere malen getest en vervolgens goedgekeurd en 100% veilig bevonden. Bijgevolg voldoet hij aan alle eisen en normen die door de EU worden vooropgesteld.

Bereik: deze unieke autosubwoofer wordt gekenmerkt door een bijzonder ruim frequentiebereik dat zich uitspreidt van minimaal 25 tot maximaal 3500 Hz. Op die manier kun je genieten van diepe en bijzonder doordringende bastonen.

Crossover: verder beschikt het apparaat ook over een crossover knop waardoor het geluid van de autosubwoofer automatisch goed gemixt wordt met de geïntegreerde luidsprekers van de wagen.

Vermogen: de BC112SA wordt normaal belast met een vermogen van ongeveer 200 Watt maar kan probleemloos pieken op een ruim maximaal vermogen van 600 Watt.

 

Nadelen:

Prijzig: ondanks de betaalbaarheid durven we stellen dat sommige kopers misschien toch wel moeite hebben met het prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Kenwood KSC-SW11 Underseat Subwoofer Kenwood Audio Actieve Subwoofer

 

In vergelijking met de vorige autosubwoofer lijkt dit apparaat van Kenwood wel een aanbieding te zijn. Zijn lagere prijskaartje en hoge kortingsgraad zorgen er dus alvast voor dat je hem tussen de goedkope en bijgevolg populairste autosubwoofers mag verwachten, wat duidelijk gewaardeerd wordt door heel wat klanten. Slechts enkele klanten vinden de bassen alsnog te weinig doorkomen.

Toch loont het de moeite om deze autosubwoofer even van naderbij te bekijken. Op die manier wordt duidelijk dat de KSC-SW11 Kenwood subwoofer een ruim piekvermogen van 150 Watt levert die, aangevuld met de ingebouwde versterker, voor heel wat intense en diepe basgeluiden zorgt. Zijn compacte en platte ontwerp maakt het mogelijk om hem onderaan een stoel of in een andere kleine ruimte in de wagen te installeren.

Verder wordt de subwoofer gekenmerkt door een relatief laag stroomverbruik van ongeveer 8,5 A en een ruim frequentiebereik van 35 tot 150 Hz. Hij wordt geleverd inclusief een 500 cm lange stroomdraad, diverse schroeven, tape en een afstandsbediening.

 

Voordelen:

Toebehoren: bij aankoop krijg je er gelijk diverse schroeven, een stuk tape, een 500 cm lange stroomdraad, 2 montagebeugels en een afstandsbediening met draad bij.

Versterker: doordat het een actieve subwoofer betreft wordt hij gekenmerkt door een ingebouwde versterker met een maximaal uitgangsvermogen van 150 Watt en een frequentiebereik van 35 tot 150 Hz. Dit wordt aangevuld met een stroomverbruik van ongeveer 8,5 A.

Luidsprekers: de luidsprekers en woofers worden eveneens gekenmerkt door een ruim ingangsvermogen van maar liefst 150 Watt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de geluidskwaliteit toch een heel pak beter had gekund voor dit prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. JBL BassPro SL Actief 20 cm (8”) subwoofersysteem voor onder autostoel 

 

Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor deze unieke JBL autosubwoofer die, vanwege zijn compacte platte ontwerp, makkelijk onder elke autostoel kan worden geïnstalleerd. Zo wordt de actieve JBL BassPro SL autosubwoofer gekenmerkt door een inbouwafmeting van 8 inches of 20 cm aangevuld met een maximaal gewicht van ongeveer 4500 gram.

De subwoofer die gekenmerkt wordt door een krachtige ingebouwde versterker levert probleemloos een maximaal vermogen van 125 Watt over een ruim frequentiebereik van 35 Hz. Hij wordt hierbij geleverd inclusief een informatieve gebruikshandleiding waarin eveneens alle installatieprocedures stap voor stap worden uitgelegd én de nodige montageschroeven.

Deze mogelijkheden pluspunten resulteren meteen in een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Echter blijken sommige klanten niet helemaal overtuigd. Zo zou de autosubwoofer toch niet zo makkelijk te installeren zijn en blijken er heel wat extra kabels nodig.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: ben je van plan om deze subwoofer aan te kopen dan worden de nodige montageschroeven en een informatieve handleiding zomaar meegeleverd.

Vermogen: hij is in staat om, indien correct aangesloten, een ruim vermogen van maar liefst 125 Watt te leveren en dit over een aanzienlijk ruim bereik.

Gebruiksgemak: het compacte formaat en het lichte gewicht dragen alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak om de subwoofer correct te installeren.

 

Nadelen:

Te weinig kabels: volgens sommige klanten ontbreken er kabels om de autosubwoofer correct in de wagen te installeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Excalibur X1 Basspack 12” Subwoofer Met Versterker En Kabelset

 

Mag het net dat tikkeltje meer zijn dan lijkt deze Excalibur X1 subwoofer misschien wel wat voor jou. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje hier net iets hoger ligt alhoewel de meeste klanten zich daar niet echt druk lijken over te maken. Slechts 2 klanten zijn minder te spreken over de kwaliteit en één klant heeft zelfs een subwoofer met kapotte onderdelen ontvangen. Echter, gaat het hier mogelijks om een fout bij levering en we vertrouwen er dan ook op dat dit ondertussen reeds werd rechtgezet.

Zo wordt de Excalibur X1 Basspack subwoofer als een volledige set geleverd inclusief versterker en bijbehorende montageschroeven én kabelset. Met behulp van de aangeboden informatieve handleiding ben je overigens vast en zeker in staat om deze autosubwoofer eigenhandig in de wagen te installeren.

De subwoofer wordt gekenmerkt door een vrij compact formaat en een inbouwafmeting van 12 inch, ongeveer 30 cm. Hij biedt hierbij een RMS vermogen van maar liefst 300 Watt dat makkelijk kan oplopen tot wel 1000 Watt over een bereik van 35 tot 1000 Hz en een gevoeligheid van 94 dB. Kortom, een degelijke subwoofer indien je van de lage bastonen wilt kunnen genieten.

 

Voordelen:

Materiaal: deze prachtige autosubwoofer is voorzien van een unieke behuizing vervaardigd uit een combinatie van hout, kunststof en metaal.

Doorsnede: hij kent een maximale doorsnede van ongeveer 12 inches wat overeenkomt met zo’n 30 cm.

Vermogen: hij biedt een standaard RMS vermogen van ongeveer 300 Watt dat makkelijk kan oplopen tot maar liefst 1000 Watt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg lijkt een kleine minderheid van de klanten toch niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Pioneer TS-WX130DA Actieve autosubwoofer met afstandsbediening 160 W

 

Met de autosubwoofer van Pioneer kies je voor een krachtige actieve subwoofer die geleverd wordt inclusief een praktische afstandsbediening. Handig om de subwoofer vanop de achterbank te bedienen. De combinatie tussen een compact en lichtgewicht formaat enerzijds en het gebruik van de klasse D-technologie zorgen ervoor dat je deze autosubwoofer makkelijk en snel in de wagen kunt installeren.

Eenmaal correct geïnstalleerd levert hij moeiteloos een ruim vermogen van maar liefst 160 Watt over een aanzienlijk frequentiebereik van 50 tot 125 Hz. Dit wordt versterkt met een nominale impedantie van 2 ohm en een hoge gevoeligheid van wel 95 dB.

Ondanks het feit dat deze prachtige subwoofer inclusief versterker en luidsprekerskast heel wat mogelijkheden aanbiedt, lijken sommige klanten toch niet helemaal overtuigd. Zo vinden sommigen dat de kwaliteit en de duurzaamheid te kort schieten.

 

Voordelen:

Klasse D-technologie: de klasse D-technologie toont aan dat deze subwoofer zowel hoge als lage ingangssignalen kan verwerken wat het makkelijker maakt om hem op je bestaande stereo-installatie aan te sluiten.

Inbouwafmeting: met een inbouwafmeting van ongeveer 10 inches is deze Pioneer autosubwoofer behoorlijk compact, wat eveneens bijdraagt aan de uiteindelijke installatie.

Vermogen: hij biedt een ruim vermogen van maar liefst 160 Watt over een ruim bereik en bijbehorende hoge gevoeligheid van 95 dB.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven vermoeden dat sommige klanten het prijskaartje toch net iets te duur zullen vinden.

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers is niet helemaal tevreden van de kwaliteit die door het apparaat geleverd wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. DD Audio LE-S06 Compacte subwoofer met kist

 

We sluiten het rijtje van de top subwoofers af met deze unieke DD Audio LE-S06 autosubwoofer die jou wordt aangeboden door het bekende merk Digital Designs. Het valt ons meteen op dat er momenteel nog geen reacties werden geplaatst waardoor we vermoeden dat het hogere prijskaartje hier vast en zeker voor iets tussen zit.

Deze kant-en-klare subwoofer wordt gekenmerkt door een bijzonder compact formaat van amper 6 inches, of zo’n 16 cm wat zorgt voor een uiterst krappe ombouw. Ondanks zijn compacte formaat levert hij toch maar mooi een ruim RMS vermogen van 250 tot 500 Watt met een piekvermogen in de richting van 1000 Watt.

Bij aankoop wordt hij geleverd in een prachtige opbergkist en met bijbehorende informatieve handleiding zodanig dat je de subwoofer probleemloos eigenhandig kunt installeren.

 

Voordelen:

Vermogen: je bent verzekerd van een ruim vermogen van 250 tot 500 Watt aangevuld met een aanzienlijk groot frequentiebereik.

Opbergkist: hij wordt geleverd in een prachtige en stevig kistje waardoor je hem altijd weer veilig kunt opbergen.

Formaat: in vergelijking met de andere autosubwoofers uit deze lijst, is hij met een formaat van 6 inch veruit het compactst. 

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: in vergelijking met de andere topproducten binnen deze selectie, is dit exemplaar van Digital Designs het minst budgetvriendelijke.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autosubwoofers Koopgids

 

Ben je op zoek naar een geschikte kwalitatieve autosubwoofer dan is het alvast een goede aanbeveling om met enkele factoren rekening te gaan houden. Zo is er ondermeer een duidelijk verschil tussen een actieve en passieve subwoofer en kan er verder ook heel wat onderscheid genoteerd worden op het gebied van formaat, vermogen en bedrading. Alvorens je de verschillende autosubwoofers en aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken, kan het handig zijn om de onderstaande koopgids even door te nemen en hem eventueel als leidraad te gebruiken. Neem daarbij ook zeker het advies van klanten en experts ter harte.

Het nut van een degelijke subwoofer en het verschil tussen actief en passief

Je hebt er misschien wel al een keertje van gehoord maar wat is dat nu precies een autosubwoofer? Eigenlijk is er, apart van het formaat, geen wezenlijk verschil te bespeuren tussen een subwoofer die je in de auto dan wel in de woonkamer plaatst. Beide apparaten zijn bedoeld om de allerlaagste tonen, vaak bastonen, net iets duidelijker en intenser te gaan weergeven. 

Uiteraard worden de lage tonen ook zonder bijbehorende autosubwoofer met behulp van de aanwezige autospeakers uitgestuurd. Echter, zullen deze lage bastonen nog net iets intenser aan bod komen op het moment dat je een autosubwoofer op de bestaande autospeakers gaat aansluiten. Bij voorkeur wordt een subwoofer dan ook aangesloten op een losse versterker alhoewel er ook heel wat autosubwoofers bestaan die reeds uitgerust blijken met een geïntegreerde versterker.

Dat brengt ons dus meteen tot het verschil tussen een actieve en passieve subwoofer. Aangezien de standaard autoluidsprekers vaak niet voldoende vermogen leveren om een subwoofer van stroom te voorzien, wordt aangeraden om te werken met een actieve autosubwoofer. Dat zijn apparaten die gebruik maken van een afzonderlijke ingebouwde versterker waardoor de kans op ruis en/ of slechte bastonen bij een hoger volume, kleiner wordt.

 

Met welk prijskaartje dien je rekening te houden

Alvorens we verder op het onderwerp ingaan, willen we ons toch even richten op het mogelijke prijskaartje. Zo zal de aankoop van een kwalitatieve autosubwoofer, voorzien van alle basiselementen al gauw een gemiddeld prijskaartje kennen van zo’n 200 tot 250 euro. Echter kun je het zo gek niet bedenken of het bestaat, ook bij de autosubwoofers, waardoor het prijskaartje makkelijk kan oplopen tot wel 2500 euro of meer.

Bedenk dus op voorhand wat je verwachtingen zijn en hoeveel budget je hieraan wilt maar vooral ook kunt spenderen. Besef wel dat kwaliteit vaak gepaard gaat met een hoger prijskaartje en dat je, in het geval van subwoofers, maar beter niet kiest voor het goedkoopste product uit de selectie. Echter, kunnen we wel warm aanbevelen om rekening te houden met eventuele promoties en leuke aanbiedingen. Bovendien kun je tegenwoordig heel wat degelijke autosubwoofers online vinden waar ze vaak iets goedkoper geprijsd worden aangeboden in vergelijking met de fysieke winkelketens.

 

De bedrading en het gebruik van een powercap

De aankoop van een degelijke subwoofer gaat natuurlijk ook gepaard met de juiste bedrading die maar beter niet te dun noch te dik is. Zo zorgt een te dunne bedrading voor heel wat negatieve effecten op de uiteindelijke geluidskwaliteit én voor een groter risico op verbranding. Een té dikke bedrading neemt dan weer iets te veel ruimte in beslag en kan ook zorgen voor een te grote stroomafname waardoor bijvoorbeeld de koplampen van je wagen in de problemen komen.

Aangezien een subwoofer best wel veel stroom nodig heeft en bijgevolg ook heel wat stroom verbruikt, wordt aangeraden om te kiezen voor een eerder dikke bedrading. Dit bedradingssysteem vul je echter best aan met behulp van een powercap, ook wel condensator genoemd, die het stroomcircuit van de wagen optimaliseert. Op die manier weet je zeker dat ook alle onderdelen van de wagen voldoende stroom ontvangen en naar behoren kunnen functioneren.

Het formaat en het vermogen

Tot slot willen we het nog graag even hebben over het formaat en het uiteindelijke vermogen van de subwoofer. Aangezien het een autosubwoofer betreft, zul je qua formaat iets beperkter zitten dan bijvoorbeeld een subwoofer als aanvulling van je home cinema systeem. In de meeste gevallen wordt een autosubwoofer in de kofferbak van de wagen geplaatst maar er zijn ook exemplaren die eenvoudigweg onder de autostoel kunnen worden geïnstalleerd. 

Bedenk dus op voorhand waar je de autosubwoofer precies hebben wilt en welke ruimte je daarbij maximaal kunt maar vooral ook wilt benutten. Wil je hem in de kofferbak plaatsen, dan is het bijvoorbeeld niet handig om hiervoor de volledige kofferruimte te gebruiken. Meet vervolgens de beschikbare ruimte zo nauwkeurig mogelijk op zodat je nadien op zoek kunt gaan naar autosubwoofers die binnen de aangegeven criteria vallen.

Net zoals het formaat zal ook het vermogen van de autosubwoofer beperkter zijn dan andere subwoofer exemplaren, wat logisch te verklaren valt door de eveneens beperkte ruimte in de wagen. Het vermogen wordt overigens steevast uitgedrukt in Watt en bepaalt daarmee de uiteindelijke kracht van de subwoofer.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een (actieve) autosubwoofer?

Een autosubwoofer is, zoals de naam doet vermoeden, een subwoofer die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in de wagen. Net zoals eender welk ander subwoofer apparaat is hij in staat om de extreem lage tonen, de zogenaamde bastonen, te versterken en intens weer te geven. In sommige gevallen is het zelf mogelijk om de lage tonen door de speakers heen te voelen. 

Uiteraard zijn de geïntegreerde speakers van je wagen eveneens in staat om de lage tonen tot uiting te brengen, alleen minder intens en minder duidelijk dan een subwoofer kan. 

Als je op zoek gaat naar een autosubwoofer, probeer dan echter wel de voorkeur te geven aan een actieve subwoofer waarbij sprake is van een afzonderlijke, overigens bijzonder krachtige, geïntegreerde versterker. Op die manier geniet je van een optimale bassound zonder dat de andere auto-onderdelen aan kwaliteit moeten inboeten.

Q2: Hoe kun je een autosubwoofer aansluiten?

Alvorens je de subwoofer in de wagen installeert, is het belangrijk om het audiosysteem met de versterker te verbinden. Dat betekent dus wel dat je het dashboard van je wagen gedeeltelijk zult moeten demonteren om vervolgens meerdere draden naar het subwoofer apparaat, hetzij onder de autostoel hetzij in de kofferbak, aan te leggen. 

Dit is technisch gezien niet zo heel moeilijk maar best wel tijdrovend. Voorzie dus toch maar enkele uurtjes als je de autosubwoofer correct wilt installeren. Eenmaal gemonteerd zal het gehele systeem functioneren met behulp van de accu die de subwoofer én versterker van stroom voorziet.

 

Q3: Wat heb je nodig om een autosubwoofer te kunnen gebruiken?

Wanneer je kiest voor een actieve subwoofer, die duidelijk de voorkeur draagt voor gebruik in de wagen, dan heb je uiteraard een extra versterker nodig. Daarnaast zal de accu van de wagen zowel de subwoofer alsook de versterker van de nodige stroom voorzien.

Echter moeten we er ook bij vermelden dat een autosubwoofer best wel veel stroom nodig heeft en verbruikt. Daarom wordt aangeraden om eveneens te werken met een soort van condensator of powercap. Op die manier wordt de stroom correct verdeeld over de subwoofer, versterker en de andere delen van de wagen zoals de koplampen en ruitenwissers.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES