5 beste motorhoezen Test Van 2024

Laatste update: 24.07.24

 

Beste motorhoezen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je de motor/ scooter/ brommer nu in het opberghok, garage of tuinhuis kunt plaatsen of niet, verandert alvast niets aan het nut van een degelijke motorhoes. Op die manier wordt het motorrijtuig niet alleen ten volle beschermd tegen eventuele weersomstandigheden maar ook tegen vuil- en/ of stofdeeltjes, wat alvast bijdraagt aan de duurzaamheid van het voertuig. Om het voor jou alvast allemaal iets makkelijker te maken, zijn we op zoek gegaan naar 3 huidige toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Vinz Motorhoes die eveneens geschikt blijkt als scooterhoes en zowel binnen- als buiten kan worden gebruikt. Daartegenover staat de Strex Scooterhoes die – net zoals het vorige product – eveneens universeel blijkt en overigens 100% waterdicht.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste motorhoezen (Reviews) van 2024

 

Met een degelijke én weerbestendige motorhoes kun je je motor, scooter of brommer tegen diverse weersomstandigheden beschermen. Daarbij heb je de keuze tussen motorhoezen voor binnen, motorhoezen voor buiten of een combinatie van de beiden. Ben je op zoek naar een geschikte motorhoes en zie je het bos door de bomen niet meer, dan kan dit overzicht van 5 toppertjes misschien wel soelaas bieden. Neem ook zeker even een kijkje tussen de vele online reviews en wees alert voor het advies van ervaringsdeskundigen en experts alvorens je er de voor jou beste motorhoes uitkiest.

 

1. Vinz Motorhoes – Scooterhoes voor Binnen en Buiten – 4 maten – Waterafstotend – Universeel

 

Ben je op zoek naar een relatief goedkope motorhoes voor gebruik buiten tijdens de winterperiode, dan lijkt dit exemplaar van Vinz alvast een stap in de goede richting. Zo blijkt de universele hoes geschikt voor zowel binnen- als buiten en tevens ideaal om je motor, scooter of brommer van de nodige bescherming te voorzien.

Deze Vinz Covers motorhoes – hoewel in 2 neutrale kleuren en maar liefst 4 maten te verkrijgen – wordt geleverd in een standaard maat S en werd afgewerkt in een stijlvolle zilverachtige kleur. Bovendien blijkt de afdekhoes uitgerust met 2 gaten ter hoogte van de voor- én achterkant waardoor het gebruik van een kettingslot in combinatie met de hoes, mogelijk wordt.

De hoes blijkt vervaardigd uit dubbel gestikt polyester wat bijdraagt aan de duurzaamheid én is – naast waterafstotend – ook hittebestendig tot maar liefst 150ºC. Dankzij de elastische bodem kan hij makkelijk de ideale pasvorm bereiken. Hoewel de meeste klanten overtuigd zijn, blijkt een kleine minderheid niet tevreden over de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Formaat: de hoes kent een maximaal formaat van 203 x 83 x 119 cm, wat overeenkomt met een standaard maat S, en is daardoor geschikt voor kleine sportmotoren en/ of nakedbikes.

Handig in gebruik: hoewel deze hoes een standaard maat S kent, kun je hem ook nog in een maatje M, L of XL bestellen waardoor hij zowel als motorhoes en als scooterhoes dienst kan doen.

Materiaal: de hoes – die overigens geleverd wordt inclusief een opbergtas – blijkt uit dubbel gestikt polyester vervaardigd.

Gebruiksvriendelijk: de gebruikte materialen zorgen ervoor dat de hoes bijzonder duurzaam is, waterafstotend én hittebestendig tot maar liefst 150ºC.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens een kleine minderheid van de klanten zou de hoes allesbehalve duurzaam zijn en bijzonder kwetsbaar blijken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Strex Scooterhoes – Motorhoes Universeel voor alle Scooters – Motors – Waterdicht 210D Oxford 

 

Met de universele afdekhoes van Strex kies je voor een degelijke XXL motorhoes die eveneens kan gebruikt worden om scooters en brommers van de nodige bescherming te voorzien. Hij kent daarbij een maximaal formaat van 245 x 125 x 105 cm maar kan – mede dankzij de elastische band en de nodige klikgespen – altijd mooi aangesloten worden en bijgevolg een uitstekende pasvorm garanderen.

Verder blijkt de hoes vervaardigd uit bijzonder duurzaam en hoogwaardig 210D Oxford materiaal waardoor hij niet alleen beschermt tegen krasjes en vuil maar ook tegen water en andere weersomstandigheden. Bovendien blijkt de hoes – die overigens duidelijk tot de populairste uit het segment behoort – momenteel verlaagd in prijs waardoor het wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan.

Een blik op de online reviews laat dan ook gelijk een mooie score van 4,7 sterren zien waarbij klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Slechts 1 koper oordeelt dat de hoes niet waterdicht zou zijn.

 

Voordelen:

Opbergtas: de hoes wordt geleverd inclusief een opbergtas en kan daardoor makkelijk worden weggeruimd of meegenomen.

Formaat: de hoes kent een totale afmeting van 245 x 125 x 105 cm en is dan ook geschikt om motors, scooters en/ of brommer met of zonder windscherm af te dekken.

Gebruiksvriendelijk: de hoes blijkt niet alleen waterbestendig maar verder ook bestand tegen vuil, vorst, wind en extreme hitte.

Pasvorm: de combinatie van de elastische band en de bijbehorende klikgespen garanderen een optimale pasvorm.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: volgens 1 koper zou de motorhoes allesbehalve waterdicht blijken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cup scooterhoes – L – Outdoor – Met windscherm – DS Covers

 

Met de Cup motorhoes van DS Covers kies je voor een unieke en degelijke afdekhoes die vervaardigd blijkt uit 300D polyester en bijgevolg niet alleen waterdicht is maar tevens ook hittebestendig tot een temperatuur van maar liefst 170ºC.

De hoes kent hierbij een lengte van 205 cm, een breedte van 90 cm en wordt verder aangevuld met een hoogte voor van 150 cm en een hoogte achter van 80 cm. Dit komt overeen met een standaard maat L wat deze hoes uitermate geschikt maakt voor kleine motoren of scooters met of zonder windscherm. De hoes, die overigens werd afgewerkt in een neutrale zwarte kleur, kan ook in een kleinere maat M worden besteld.

Tot slot blijkt de hoes voorzien van een elastische band in combinatie met de nodige slotringen waardoor respectievelijk een optimale pasvorm én beveiliging kunnen worden gegarandeerd. Hoewel 1 koper niet tevreden is over de kwaliteit van het materiaal, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk wél overtuigd.

 

Voordelen:

Formaat: de hoes blijkt maar liefst 205 cm lang en zo’n 90 cm breed en wordt verder aangevuld met een hoogte van 150 cm vooraan en een hoogte achteraan van 80 cm.

Materiaal: bij de productie van de hoes heeft men gekozen om te werken met hoogwaardig 300D polyester.

Handig in gebruik: de hoes wordt gekenmerkt door een ademende structuur wat de kans op rotten en condensvorming aanzienlijk vermindert. Verder blijkt de hoes waterdicht én 100% hittebestendig tot temperaturen van 170ºC.

 

Nadelen:

Lelijk materiaal: hoewel DS Covers tot de beste merken behoren en de hoes positief beoordeeld wordt door heel wat klanten, is 1 koper niet overtuigd van de materiaalkeuze.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Ventura Motorhoes, Scooterhoes waterdicht PEVA L246xB104xH127cm incl. opbergzak

 

Indien je niet alleen op zoek bent naar kwaliteit maar tegelijk ook betaalbaarheid, dan lijkt deze Ventura motorhoes van Lampa misschien wel wat voor jou. Zo blijkt de hoes alvast voorzien van de laagste prijs, wat door heel wat klanten duidelijk wordt gewaardeerd en bijgevolg resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren.

De hoes kent hierbij een maximale lengte van 246 cm aangevuld met een breedte van 104 cm en een hoogte van 127 cm, wat overeenkomt met een standaard maat XL. Dit maakt van hem de geschikte hoes om brommers, scooters en motors van de juiste bescherming te voorzien. Bovendien wordt de hoes geleverd inclusief een stevige opbergzak waardoor je de hoes altijd en overal mee naartoe kunt nemen.

Doordat de beschermhoes overigens uit duurzaam en hoogwaardig PEVA materiaal vervaardigd blijkt, is hij niet alleen 100% waterdicht maar biedt hij verder ook bescherming en aanzien van de zon, groenaanslag, vogelpoep, regen, sneeuw en/ of stof.

 

Voordelen:

Pasvorm: doordat de motorhoes voorzien is van een elastische zoom aan de voor- én achterkant, kan hij makkelijk worden aangespannen om bijgevolg de ideale pasvorm te garanderen.

Opbergzak: bij aankoop van deze motorhoes krijg je er gelijk een stevige opbergzak bij.

Formaat: de hoes wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 246 x 127 x 104 cm.

 

Nadelen:

Te klein: hoewel klanten overtuigd zijn van de geleverde kwaliteit, blijkt de hoes volgens 1 koper toch wel wat aan de kleine kant.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Oxford Stormex Motorhoes M – Met reflectie – Maat: M

 

We sluiten het rijtje af met de Oxford motorhoes die vervaardigd blijkt uit dubbel gestikt nylon en bijgevolg een enorme duurzaamheid aan de dag legt. Bovendien biedt deze Oxford Stormex motorhoes daardoor eveneens bescherming tegen regen, stof, zon en/ of sneeuw.

De hoes is tevens afgewerkt met een unieke zachte én hittebestendige binnenvoering die je motor of scooter tegen krassen beschermt én werd voorzien van een elastische bodem en bijbehorende strap zodanig dat een optimale pasvorm kan worden gegarandeerd. De ventilatieopeningen verhinderen dan weer de vorming van condensatie terwijl de aanwezige openingen het gebruik van een kettingslot mogelijk maken.

De hoes kent een maximale afmeting van 229 x 99 x 125 cm en wordt overigens aangeboden in een stevige opbergtas. Hoewel hij alleen maar voordelen lijkt aan te bieden, werden er nog geen online reacties geplaatst.

 

Voordelen:

Formaat: de hoes kent een maximale lengte van 229 cm aangevuld met een breedte van 99 cm en een hoogte van 125 cm.

Opbergtas: net zoals de meeste andere afdekhoezen uit deze lijst, wordt ook deze motorhoes in een stevige opbergtas geleverd.

Pasvorm: hij kent een elastisch bodemdeel en is uitgerust met een extra strap zodanig dat de ultieme pasvorm kan worden bereikt.

Veiligheid: dankzij de nodige openingen in de hoes, wordt het mogelijk om tevens een kettingslot te gebruiken op die manier je scooter of motor extra bescherming te bieden.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: in vergelijking met sommige andere motorhoezen, blijkt dit exemplaar alvast niet voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Motorhoezen Koopgids 

 

Ben je in het bezit van een motor, brommer of scooter dan loont het de moeite om op zoek te gaan naar een degelijke bijbehorende motorhoes. Een dergelijke hoes biedt je de mogelijkheid om je motorvoertuig grondig af te dekken en op die manier te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden en/ of diefstal. In de koopgids hieronder zullen we het onder meer hebben over het formaat, de gebruikte materialen, de mogelijkheden, de prijs en het gebruiksgemak van een degelijke motorhoes. Het lijkt alvast een goede aanbeveling om even een kijkje te nemen alvorens de verschillende hoezen en bijbehorende aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Het nut van een degelijke motorhoes

Zodra je een motor, scooter of brommer in huis haalt, is het eveneens aangewezen om de aankoop van een kwalitatieve motorhoes in overweging te nemen. Op die manier kun je je motorvoertuig niet alleen beschermen tegen alle mogelijke weersomstandigheden maar ook tegen eventuele diefstal. Door je motorvoertuig af te dekken met een degelijke – bij voorkeur neutrale – motorhoes, verdwijnt hij min of meer uit het zicht. Op die manier is het voor dieven net iets moeilijker om te weten welk type motor, brommer of scooter er precies onder de hoes schuil gaat.

Uiteraard is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste motorhoes in het winkelmandje te plaatsen. Er zijn toch wel enkele factoren waar je rekening mee dient te houden zoals het formaat, de materialen, de prijs en de eventuele extra kenmerkende eigenschappen zoals een elastische zoom. 

 

Het formaat en de gebruikte materialen

Het spreekt voor zich dat het formaat – alsook de gebruikte materialen – een belangrijke factor zullen zijn bij de keuze voor een bepaald type motorhoes. Zo dien je bij het formaat rekening te houden met de grootte van je motor, brommer en/ of scooter en zijn gebruiksgemak. Is het enkel de bedoeling om de motor helemaal af te dekken of wil je graag een ruime motorhoes aankopen die je in staat stelt om er eventueel nog een fiets bij te plaatsen. Op die manier kunnen we dan ook verschillende formaten registreren gaande van XS-S tot maar liefst XXL of groter.

Wees daarbij eveneens aandachtig voor de gebruikte materialen. Afhankelijk van de producent kan onder andere gekozen worden om te werken met dubbel gestikt polyester, D210 Oxford materiaal, 300D polyester of PEVA materiaal. Dergelijke materialen zijn niet alleen stevig te noemen maar bieden eveneens bescherming tegen diverse weersomstandigheden, krassen en vuildeeltjes.

Extra kenmerken, opties en prijs

Tot slot willen we nog even kort focussen op eventuele extra kenmerken en/ of opties die mogelijks als een meerwaarde kunnen worden beschouwd. Zo is het uiteraard mooi meegenomen indien de hoes niet alleen waterdicht en krasbestendig is maar tevens ook hittebestendig tot zo’n 150 à 170ºC. Dit biedt toch een bepaalde vorm van veiligheid en geruststelling aangezien de kans op brand daardoor een pak geringer wordt.

Voorts is een motorhoes met een elastische zoom voor heel wat klanten een pluspunt gebleken aangezien op die manier een perfecte pasvorm kan worden gegarandeerd. Sommige motorhoezen bieden je zelfs de optie om een kettingslot – of eender welk ander beveiligingsmechanisme – te installeren op het moment dat het motorvoertuig afgedekt wordt. Uiteraard zal dit alles wel een bepaalde invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje.

Algemeen kan de prijs dan ook makkelijk evolueren van enkele tientjes tot maar liefst 250 euro of meer. Maak voor jezelf daarom op voorhand even uit waar je precies naar op zoek bent en welke verwachtingen en/ of eisen je hebt. Bedenk eveneens welk bedrag je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke motorhoes en probeer daarbij rekening te houden met promoties en aanbiedingen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES