6 beste autoraamfolies Test Van 2024

Laatste update: 15.06.24

 

Beste autoraamfolies – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je de ramen van je wagen blinderen, dan zijn er alvast heel wat opties te vinden binnen het segment van de autoraamfolies. Wil je de ramen echt verduisteren, kies dan bij voorkeur voor een donker getinte folie. Is de folie eerder zonwerend bedoeld, dan kun je opteren voor een raamfolie met beperkte lichtdoorlatendheid. Kortom, voor elk probleem is er een duidelijke oplossing voorhanden. Wij selecteerden alvast enkele toppertjes binnen dit segment die volgens klanten en experts in aanmerking lijken te komen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Auto raamfolie, zelf je autoruiten tinten die geleverd wordt op een vaste rol met een formaat van 300 bij 75 cm. Daartegenover staat de licht-verduisterende Autoraamfolies – raamfolie met een VLT waarde van 50%. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste autoraamfolies (Reviews) van 2024

 

Het aanbrengen/ plakken van autoraamfolie hoeft niet zoveel voeten in de aarde te hebben en kan best eigenhandig worden uitgevoerd. Of je daarbij kiest voor een voorgesneden autoraamfolie dan wel liever zelf de maatvoering bepaalt, is een persoonlijke keuze. Wij selecteerden alvast 6 toppertjes binnen het segment van de beste autoraamfolies. Zo kun je kiezen voor donkere autoraamfolie die verduisterend werkt, een zwarte blinderende autoraamfolie of een statische autoraamfolie. Wees eveneens aandachtig voor het advies vermeld in de online reviews en wie weet ga je straks wel naar huis met een getinte autoraamfolie aanbieding of een zonwerende autoraamfolie van één van de beste merken.

 

Verduisterende raamfolie 

 

1. Auto raamfolie, zelf je autoruiten tinten 300cm x 76cm, tintfolie // Verduisterende raamfolie

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en functionele manier om de ruiten van je wagen eigenhandig te tinten? Dan kan deze autoraamfolie – geleverd door de bekende online website “Plakfoliewebshop.nl” – misschien wel een schot in de roos zijn. De zonwerende raamfolie kent daarbij een totale afmeting van 300 bij 75 cm en dient bijgevolg zelf nog op maat te worden gesneden. Neem dus de tijd om de autoruiten grondig te meten alvorens de schaar in de raamfolie te zetten.

Verder blijkt de extra donkere tintfolie met bijbehorende zwarte kleur voornamelijk uit duurzaam PVC materiaal te zijn vervaardigd. Eenmaal de zelfklevende raamfolie op maat werd afgesneden, is deze dan ook eenvoudig aan de binnenkant van de autoruit te plakken. Best wel handig voor gezinnen met kleine kinderen die binnenkort met de wagen op reis vertrekken.

Een blik op de online reviews toont aan dat deze auto raamfolie mogelijks tot de populairste alternatieven binnen het segment behoort. Hoewel een enkele koper van mening is dat de gebruikte materialen vrij kwetsbaar zijn, is de overgrote meerderheid duidelijk tevreden wat resulteert in een maximale score van 5/5 sterren.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de donkere raamfolie is vervaardigd uit duurzaam PVC materiaal en kent een donker zwart design die uitermate zonwerend werkt.

Formaat: de extra donkere tintfolie wordt aangeboden op een vaste rol met een formaat van 300 bij 76 cm.

Zelfklevend: de auto raamfolie is zelfklevend en bijgevolg makkelijk aan de binnenkant van de autoruit aan te brengen.

 

Nadelen:

Geen statisch: ben je op zoek naar statische raamfolie dan zijn er andere toppertjes binnen deze selectie die beter aan de eisen zullen voldoen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autoraamfolie

 

2. Autoraamfolies – raamfolie – Professionele auto folie – tintfolie – 50% – verduisterend

 

Naast de bekende autoraam stickers is het uiteraard ook mogelijk om – indien gewenst – de nodige autoraamfolie aan te kopen. Daarbij kun je besluiten om een auto raamfolie rol van 3m aan te kopen en deze eigenhandig te versnijden alsook te kiezen voor een op maat gemaakte oplossing waarna je de autoraamfolie kunt laten aanbrengen. 

In het eerste geval zou je bijvoorbeeld kunnen opteren voor deze professionele zwarte autoraam folie met een lengte van 6 meter en breedte van 50 cm. Afhankelijk van het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen – auto, keuken, slaapkamer, toilet of eender welk ander oppervlak – kun je het gewenste formaat er eigenhandig uitsnijden. Bovendien is deze verduisterende tintfolie elektrostatisch wat betekent dat hij niet alleen makkelijk te bevestigen maar ook snel en eenvoudig te verwijderen is, wat het uiteindelijke gebruikscomfort ten goede komt.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo blijkt deze statische auto raamfolie voornamelijk uit duurzaam PET materiaal vervaardigd. Dat betekent dat hij een warmte- én UV-afwijzing garandeert van respectievelijk 50 en 90% én tevens ook gezegend is met een visuele lichttransmissie van 50%. Ondanks de vele positieve kenmerken, werden tot op heden nog geen reviews geplaatst. 

 

Voordelen:

Formaat: het autoraam folie kenmerkt zich door een totale afmeting van 6 meter x 50 cm.

Materiaal: bij de productie van deze folie heeft men ervoor gekozen om te werken met duurzaam PET materiaal.

VLT: de VLT – ook wel visuele lichttransmissie – waarde van deze autoraamfolie, bedraagt maar liefst 50%.

Gebruiksvriendelijk: de uit PET vervaardigde folie is gezegend met een warmte- én UV-afwijzing van respectievelijk 50 en 90%.

 

Nadelen:

Zelf aanbrengen: houd er rekening mee dat je deze folie eigenhandig moet versnijden en aanbrengen wat voor sommigen misschien een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Getinte raamfolie auto

 

3. Raamfolie 50 x 300cm Medium 15% ruitenfolie – autoruit verduisteren Carpoint

 

Ben je op zoek naar een praktische manier om de ruiten van je wagen te verduisteren? Dan lijkt deze autoraamfolie van Carpoint alvast een stap in de goede richting te zijn. De folie kent hierbij een maximale lengte van 300 cm in combinatie met een aanvullende breedte van zo’n 50 cm en dient bijgevolg helemaal zelf op maat versneden te worden.

In vergelijking met het eerste product binnen deze selectie, geniet je bij deze autoraamfolie van een beperkte lichtdoorlaatbaarheid van ongeveer 15%. Dat betekent dat je de ruiten van je wagen en/ of badkamer aanzienlijk kunt verduisteren. Bij aankoop van dit product wordt – naast een instructieve handleiding – tevens ook een bruikbaar mesje meegeleverd.

Hoewel dit type autoraamfolie van Carpoint op het eerste gezicht alles in huis heeft om een toppertje te worden, lijkt niet elke koper even enthousiast. Gaan we even verder op onderzoek, dan merken we dat klanten voornamelijk problemen hadden bij het aanbrengen van deze autoraamfolie hoewel alles duidelijk in de instructies werd uitgelegd.

 

Voordelen:

Formaat: de autoraamfolie van Carpoint kent een totale lengte van 300 cm in combinatie met een breedte van 50 cm.

Lichtdoorlaatbaarheid: je geniet een beperkte lichtdoorlaatbaarheid van amper 15%.

Gebruiksgemak: de raamfolie is niet alleen geschikt voor gebruik op autoramen maar kan ook dienst doen om het badkamerraam grondig te verduisteren.

Verpakkingsinhoud: de raamfolie wordt jou aangeboden inclusief een mesje en een waslijst aan instructies zodoende de folie perfect eigenhandig te kunnen aanbrengen.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens sommige kopers kost het heel wat moeite om de folie zonder luchtbellen bevestigd te krijgen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zwarte raamfolie auto

 

4. Carpoint Raamfolie Voor Auto – 50×300 cm – Verduisterend // 3% licht 

 

Net zoals het vorige product wordt ook deze raamfolie aangeboden en geleverd door het bekende merk Carpoint. Het betreft een universeel type autoraamfolie met een maximale lengte van 300 cm in combinatie met een aanvullende breedte van 50 cm die je zelf nog op maat dient te snijden alvorens op de ruiten te bevestigen.

De autoraamfolie garandeert een beperkte lichtdoorlaatbaarheid van slechts 3% waardoor hij tot de sterk verduisterende zwarte autoraamfolies kan worden gerekend. Naast gebruik in de wagen, kan dit type relatief goedkope autoraamfolie eveneens dienst doen in badkamers en/ of bergingen zodoende de ruimte grondig te verduisteren.

Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat de meningen verdeeld zijn. Zo blijken sommige klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding terwijl andere kopers moeilijkheden ondervinden bij het aanbrengen van de raamfolie.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: of deze raamfolie ook over de laagste prijs beschikt, valt nog af te wachten. Toch behoort hij tot de meest budgetvriendelijke en bijgevolg toegankelijke opties uit het lijstje.

Formaat: de autoraamfolie van Carpoint kent een maximale lengte van 300 cm en wordt aangevuld met een breedte van 50 cm.

Lichtdoorlaatbaarheid: hij garandeert een wel zeer beperkte lichtdoorlaatbaarheid van amper 3% waardoor hij de ruimte ten volle kan verduisteren.

 

Nadelen:

Onpraktisch: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat de autoraamfolie niet makkelijk aan te brengen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Raamfolie auto 3m

 

5. Dunlop Zonwerende Auto Raamfolie – Zelfklevend – 300×50 cm // A.K.A.

 

Met de Dunlop zonwerende folie kies je voor een zelfklevende raamfolie gekenmerkt door een lengte van 300 cm in combinatie met een aanvullende breedte van 50 cm. Bijgevolg zul je deze autoraamfolie zelf nog op maat moeten versnijden alvorens op de autoruiten van je wagen te bevestigen. Gelukkig wordt dit proces makkelijker gemaakt door de levering van een bijhorend mesje, een folie spatel en een praktische handleiding met instructies.

De autoraamfolie van 3 meter lang werd voornamelijk uit duurzaam zwart plastic vervaardigd en garandeert een lichtdoorlaatbaarheid van zo’n 35%. Daardoor wordt niet alleen het zicht van buitenaf geblokkeerd maar tevens ook de hitte én de gevaarlijke uv-stralingen van de zon. Kortom, een goede aanbeveling ook voor gezinnen met (jonge) kindjes.

Hoewel ook dit product op het eerste gezicht veelbelovend lijkt en heel wat klanten overtuigd zijn van hun aankoop, ondervindt een kleine minderheid problemen met de bevestiging. Zo zou het product onpraktisch zijn en niet zo lang meegaan als eerst verwacht.

 

Voordelen:

Lichtdoorlaatbaarheid: de Dunlop autoraamfolie garandeert een lichtdoorlaatbaarheid van amper 35%.

Handig in gebruik: dit type autoraamfolie is niet alleen geschikt om het zicht van buitenaf te blokkeren maar werkt tevens ook zonwerend, hittebestendig én uv-werend.

Formaat: de autoraamfolie kent een totale afmeting van 300 bij 50 cm en dient eigenhandig op maat te worden versneden.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit beter had gekund en dat het product lastig te bevestigen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zonwerende raamfolie auto

 

6. Zonwerende Raamfolie – Zelfklevend – 20x150cm // Dunlop – Mesje, folie spatel

 

We sluiten het rijtje af met deze zonwerende raamfolie jou aangeboden door het bekende merk Dunlop. De zelfklevende folie kent hierbij een maximale lengte van 150 cm in combinatie met een bijbehorende breedte van 20 cm waardoor jij zelf nog de gepaste afmetingen zult moeten knippen. Gelukkig worden bij aankoop eveneens een mesje en foliespatel meegeleverd zodoende het installatieproces iets makkelijker te laten verlopen.

De folie – overigens vervaardigd uit duurzaam zwart plastic – kent een lichtdoorlaatbaarheid van ruim 35% waardoor licht van buitenaf automatisch wordt geblokkeerd. Daarnaast werkt de folie ook zonwerend, hittebestendig en uv-werend en dit alles tegen een aanvaardbaar prijskaartje.

Jammer genoeg werden tot op heden nog geen reacties geplaatst wat het voor ons bijzonder moeilijk maakt om jou verder advies te geven omtrent de mogelijke klantreacties. 

 

Voordelen:

Formaat: de zelfklevende raamfolie van Dunlop biedt een maximale lengte van 150 cm in combinatie met een breedte van 20 cm.

Lichtdoorlaatbaarheid: je bent verzekerd van een lichtdoorlaatbaarheid van ongeveer 35% waardoor het zicht van buitenaf vrijwel meteen geblokkeerd wordt.

Zonwerend: de folie werkt niet alleen verduisterend maar tevens ook zonwerend. Verder blijkt de autoraamfolie eveneens hittebestendig én uv-werend te zijn.

 

Nadelen:

Niet op maat: ben je op zoek naar een op maat gemaakte raamfolie dan is dit product van Dunlop niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autoraamfolies Koopgids

 

Ben je op zoek naar een geschikte manier om de ruiten van je wagen grondig te verduisteren zodoende wat meer privacy te creëren dan wel een robuuste stoere look te beogen? Dan is de keuze voor een kwalitatief staaltje autoraamfolie alvast een stap in de goede richting. Let wel; vandaag de dag bestaan er heel wat soorten autoraamfolie, elk met hun eigen functies en lichtdoorlaatbaarheid. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende raamfolies – en eventuele bijkomende aanbiedingen en/ of promoties – met elkaar te vergelijken.

Wat is autoraamfolie en waarvoor wordt het gebruikt?

Autoraamfolie is een statische dan wel zelfklevende folie die bedoeld is om op de ruit(en) van je wagen te kleven. De redenen waarom mensen lijken te opteren voor een bepaald type autoraamfolie, zijn bijzonder divers en vaak heel persoonsgebonden. 

Zo hebben diverse enquêtes en onderzoeken onderhand aangetoond, dat de keuze voor autoraamfolie zich in eerste instantie vooral definieert op praktisch vlak. Zo werkt autoraamfolie verduisterend en – afhankelijk van het type – 100% zonwerend en/ of uv-werend, wat best wel handig kan zijn voor gezinnen met (jonge) kinderen. Daarnaast draagt het juiste type autoraamfolie eveneens bij op esthetisch vlak daar het de wagen een robuuster ietwat stoer uiterlijk kan geven. 

 

Het type autoraamfolie 

Daar het gebruik van autoraamfolie tegenwoordig aan een duidelijke opmars  begonnen is, kun je tegenwoordig opteren uit een breed gamma aan verschillende mogelijkheden. Welk type autoraamfolie je uiteindelijk kiest, is vooral persoonsgebonden en afhankelijk van je verwachtingen en eisen. Zo kun je onder meer opteren voor een universeel dan wel statisch type zelfklevende folie die – mits de juiste handelingen – relatief eenvoudig aan te brengen is. In de meeste gevallen wordt bij aankoop een gids met de nodige instructies aangeboden, zodoende eventuele luchtbellen te voorkomen.

Bedenk dat er eveneens een onderscheid wordt gemaakt tussen een rol raamfolie die je zelf nog op maat dient te versnijden, op reeds op maat gemaakte autoraamfolie. Hoewel je in het laatste geval vaak iets meer zult betalen, weegt het hogere prijskaartje niet op tegen het uiteindelijke comfort van een op maat aangekocht model. En wist je dat sommige autoraamfolie eveneens geschikt zijn voor gebruik op badkamerramen? Kortom, er is werkelijk voor elk wat wils te vinden!

 

Procentuele lichtdoorlaatbaarheid

Daarnaast kan ook een onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende raamfolies op basis van de lichtdoorlaatbaarheid, overigens steevast uitgedrukt in procenten (%). De lichtdoorlaatbaarheid bepaalt in welke mate een bepaald type autoraamfolie zonlicht kan laten doorschemeren. Afhankelijk van het type raamfolie kan de lichtdoorlaatbaarheid makkelijk variëren van ongeveer 3 à 5% tot maar liefst 10, 15, 25, 30, 35% of misschien nog meer.

Zo zal een autoraamfolie met een lichtdoorlaatbaarheid van amper 3% het zonlicht/ daglicht slechts in beperkte mate doorlaten wat resulteert in een goed verduisterde en/ of zonwerende folie. Mag er toch nog wel wat zonlicht doorkomen dan is een lichtdoorlaatbaarheid van 30 à 35% aangewezen.

Extra kenmerken en opties in functie van de prijs

Tot slot willen we toch nog even kort de aandacht vestigen op enkele bijkomende kenmerken die misschien wel een meerwaarde kunnen betekenen. Zo is het altijd mooi meegenomen indien de autoraamfolie niet alleen verduistert maar daarnaast ook zonwerend en/ of uv-werend te werk gaat. Op die manier kunnen de schadelijke zonnestralen in meer of mindere mate worden tegengehouden, wat wel handig is indien je een lange rit voor de boeg hebt.

Bedenk daarnaast eveneens of de raamfolie hittebestendig is? En of deze wordt geleverd inclusief een bijbehorende scraper, spatel en mesje. Deze extra toebehoren zijn alvast een extra pluspunt in het geval je de autoraamfolie zelf nog op maat dient te versnijden.

Let wel; al deze extra’s en bijkomstigheden kunnen het prijskaartje min of meer beïnvloeden. Zo kan de aankoopprijs van kwalitatieve autoraamfolie makkelijk variëren van zo’n 10 tot 50 euro afhankelijk van de grootte van de folie, het type en de eventuele bijkomende kenmerken. Besluit je om de raamfolie door derden te laten installeren, dan komen daar uiteraard nog de uiteindelijke installatie- én servicekosten bij.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe moet je autoraamfolie plakken?

Heb je sinds kort een kindje en wil je de ramen van je auto zonwerend krijgen? Dan is raamfolie alvast een meer dan goede aanbeveling. Echter kiezen sommige bestuurders ook om tal van andere redenen voor autoraamfolie. Zo kan raamfolie eveneens een grotere mate van privacy garanderen of bijdragen aan het creëren van een designvolle en luxueuze look. Kortom, de reden zijn zeer uiteenlopend en bijgevolg bestaan er ook diverse soorten autoraamfolie. Gelukkig worden ze allemaal min of meer op dezelfde manier bevestigd en daarbij is een goede voorbereiding reeds de helft van het werk.

Zo dien je het raam van je wagen grondig schoon te maken waarbij elk stofje of vuiltje meteen verwijderd wordt. Gebruik daarvoor voldoende water in combinatie met een geringe scheut afwasmiddel aangezien dit ook ontvettend werkt. Vervolgens verwijder je de beschermende folie zodanig dat de uiteindelijke plaklaag vrijkomt. Door de folie voldoende nat te maken, kun je tijdens het aanbrengen de positie makkelijker aanpassen indien nodig. Zorg er tevens voor dat de folie zo strak mogelijk zit zonder tussenkomst van eventuele luchtbellen.   

Q2: Wat kost autoraamfolie?

Autoraamfolie is niet alleen een goede aanbeveling indien je op zoek bent naar een uitstekende zonwering maar biedt verder ook meer privacy in de auto en kan daarnaast ook bijdragen aan een sportieve ietwat designvolle en stoere look. Maar uiteraard zal de keuze voor autoraamfolie ook gepaard gaan met een bepaald prijskaartje dat dan weer afhankelijk blijkt van het type autoraamfolie, de plaats en het aanbrengen.

Wil je dat het autoraamfolie weinig, gemiddeld of veel licht doorlaat? Wil je het raamfolie enkel en alleen op het achterportier aanbrengen of gaat je voorkeur uit naar de combinatie van het voor- én achterportier. Afhankelijk van je wensen, betaal je voor een degelijke rol raamfolie makkelijk tussen 45 en 85 euro. Daarbovenop dien je ook nog eens rekening te houden met de installatiekosten – of de kosten op het moment van aanbrengen. Daardoor kan het volledige prijskaartje makkelijk oplopen in de richting van 150 tot zelfs 250 euro of meer. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES