Beste lintzaag

Laatste update: 19.05.24

 

Lintzagen test van 2022

 

Afhankelijk van de lintzaag die je aankoopt, zul je merken dat je er hout of metaal en kunststof mee kunt verzagen. Uiteraard is het afhankelijk van waar jij naar op zoek bent. Toch is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren zodat jij er zeker van bent dat je alleen maar met de beste lintzaag naar huis gaat. Deze factoren hebben we iets meer uitgediept in de koopgids hieromtrent. Indien je echt heel erg dringend op zoek bent naar een degelijke lintzaag dan kun je ook gewoon doorklikken naar de top 3. Als je op zoek bent naar een toestel om zowel hard alsook iets zachter hout mee te zagen dan ben je met de Scheppach HBS20 lintzaagmachine zeker en vast aan het goede adres. De Scheppach SD1600V lintzaag is uiteraard een waardig alternatief. Het is een bijzonder duurzame lintzaag die gemaakt is uit metaal en vooral geschikt is voor mensen die nog maar net met houtbewerking begonnen zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Lintzaag reviews – top 5

 

 

Een lintzaag is het perfecte apparaat om een lange zaagsneden te maken. Zo kun je dik materiaal doorsnijden en kun je zelfs bochten maken in een werkstuk. Er bestaan lintzagen voor het verzagen van hout maar ook voor metaal of kunststof. Weet je niet welke lintzaag je moet kopen? Neem dan een kijkje naar de volgende vijf topproducten en kies er zelf de beste lintzaag uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Scheppach HBS20

 

De Scheppach HBS20 lintzaagmachine is het perfecte apparaat voor doe-het-zelver en semi-professionals. Je kunt er accuraat mee zagen in hard en zacht hout. De tafel heeft een afmeting van 300 x 300 mm en is verstelbaar van 0º naar 45º. Het toestel is uitgerust met een krachtige inductiemotor waardoor je stil en krachtig kunt werken.

De lintzaag is gemaakt van stevig en solide staal en beschikt over een quicklock waarmee je het toestel snel kunt vergrendelen. De machine heeft een zaagsnelheid van 900m per minuut en heeft een capaciteit voor werkstukken van 80 mm dik en 200 mm breed.

Over dit product staat nog maar één mening online maar de gebruiker geeft positief advies. De machine werkt naar behoren en is eenvoudig te gebruiken. Het is een duurzaam apparaat en heeft ook een aantrekkelijk design.

Indien je op zoek bent naar een stevige maar ook duurzame lintzaag dan kunnen wij jou aanraden dit model van Scheppach eens rustig te bekijken. De klanten schrijven er alvast positieve online reviews voor. Het lijkt ons dan ook de moeite om de voor- en nadelen van dit apparaat eens grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Formaat: de tafel van deze lintzaagmachine meet 300 x 300 mm en kun je bovendien gaan verstellen van bijvoorbeeld 0 graden naar een hoek van 45 graden.

Quicklock: dankzij het quicklock systeem is het mogelijk om de lintzaagmachine in een handomdraai te vergrendelen.

Handig in gebruik: met een zaagsnelheid van 900 m per minuut, haal je een krachtig apparaat in huis. Bovendien kun je zelfs probleemloos werkstukken met een dikte van 80 mm en een breedte van 200 mm bewerken.

 

Nadelen:

Reserve zagen: een enkele koper vindt het juist jammer dat er geen reserve zagen bij het toestel worden meegeleverd. Dit is dus een vervelende meerkost volgens de gebruiker.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Scheppach SD1600V

 

De Scheppach SD1600V is een figuurzaagmachine die geschikt is voor de beginnende en gemiddelde houtbewerker. De lintzaag is gemaakt van metaal en de tafel heeft een afmeting van 255 x 415 mm en is 45º verstelbaar. Het toestel beschikt over een led lamp om je werkruimte te verlichten en de snelheid kun je instellen tussen 500 en 1700 omwentelingen per minuut.

Dankzij het Quick Change systeem kun je de zaagbladen eenvoudig wisselen en met de blazer verwijder je het overbodige stof en zaagsel van het werkstuk. Het heeft weinig last van vibraties zodat je preciezer kunt werken.

De koper van deze lintzaag aanbieding is heel tevreden over de prijs-kwaliteit verhouding van het product, deze machine behoort dan ook tot de categorie van goedkope lintzagen. Het apparaat is handig in gebruik en is voor de koper een echte aanrader.

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze lintzaag afkomstig van het bekende en misschien wel populairste merk Scheppach. Bovendien kunnen we ook vaststellen dat deze lintzaag over de laagste prijs beschikt. En dit zou een verklaring kunnen zijn voor de overwegend positieve reacties bij dit apparaat.

 

Voordelen:

Prijskaartje: zodra je de prijs van dit toestel ziet, zul je helemaal versteld staan. Het is ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke lintzaag.

Snelheid: het is een krachtige lintzaag die over heel wat mogelijkheden beschikt. Zo kun je zelf de snelheid gaan regelen en bepalen. Hierbij is 500 omwentelingen per minuut het minimum en 1700 omwentelingen per minuut het maximum.

Gebruiksgemak: de tafel meet 255 x 415 mm maar je kunt ze zonder problemen 45 graden gaan verstellen. Verder is er ook een blazer voorzien waarmee het overtollige stof en vuil kan worden verwijderd.

Quick Change systeem: dankzij het Quick Change systeem is het mogelijk om op een snelle en efficiënte manier de zaagbladen van de machine te verwisselen.

 

Nadelen:

Handleiding: de Nederlandstalige handleiding is niet altijd even duidelijk uitgelegd volgens één enkele gebruiker.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Powerplus POWX180

 

Deze lintzaag van Powerplus is uitgerust met hoogwaardige parallelgeleiders om precies te kunnen werken.

Dankzij de veiligheidsschakelaar werk je veilig en comfortabel en het toestel beschikt ook nog over een hendel om snel te ontgrendelen.

Het apparaat heeft een motorvermogen van 350 Watt en kan van 0º tot 45º versteld worden. De afmeting van de zaagtafel is 300 x 300 mm en de kabel heeft een lengte van 2 meter. Dankzij de lage prijs behoort deze machine tot de goedkope lintzagen.

De kopers vinden dit een echte topmachine. Het heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding en het is eenvoudig in gebruik.

Ze zijn ook tevreden over de snelle levering maar toch zijn er ook een paar minpunten. Voor één koper staat het werkblad niet vast en is het moeilijk bij te stellen.

Met deze handige lintzaagmachine van het bekende en misschien voor sommigen ook wel het beste merk Powerplus, haal je een krachtig apparaat in huis. Het toestel beschikt over een vrij groot vermogen van maar liefst 350 Watt en kun je tegen een behoorlijk gunstige prijs aankopen.

 

Voordelen:

Veiligheid: er is een veiligheidsschakelaar voorzien waardoor je veilig kunt werken. Dankzij het hendelsysteem is het bovendien mogelijk om deze lintzaag snel en efficiënt te ontgrendelen.

Nauwkeurigheid: het apparaat is voorzien van hoogwaardige parallelgeleiders. Deze bieden je de mogelijkheid om met een enorme nauwkeurigheid te werk te gaan.

Formaat: de tafel meet 300 x 300 mm en kun je tot 45 graden gaan verstellen indien je dit wenst. Verder is er een snoer voorzien van wel 2 meter lang waardoor je toch voldoende bewegingsvrijheid bekomt.

 

Nadelen:

Werkblad: we merken op dat één enkele gebruiker niet helemaal tevreden is over het werkblad. Het staat niet mooi stabiel en is bovendien niet zo gemakkelijk te verstellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Einhell TC-SB 305 U

 

Deze robuuste lintzaagmachine wordt geleverd met het onderstel en je kunt er verstek-, lengte- en bochtige sneden mee maken in hout en kunststof. Het apparaat is uitgerust met een aansluiting voor stofafzuiging en heeft een stabiel onderstel voor een veilige manier van werken. Het toestel heeft een motorvermogen van 750 Watt.

De zaagbandgeleiding is in hoogte verstelbaar, je kunt een zaaghoogte van 170 mm bereiken met een hoek van 90º of van 75 mm met een hoek van 45 graden. De zaagtafel is tot 45º kantelbaar en beschikt over een parallelle aanslag om voorwerpen stabiel op de werktafel te leggen.

Over dit product staan er nog geen beoordelingen online. Misschien hebben de kopers nog geen tijd gehad om een review te schrijven. Wegens gebrek aan een ervaring kunnen wij geen advies geven over deze lintzaag aanbieding.

Met de Einhell lintzaagmachine haal je niet meteen het goedkoopste apparaat in huis. Toch merken we dat de klanten niet geheel ontevreden zijn. Het toestel is nog krachtiger in vergelijking met de voorgaande lintzaag aangezien het over een vermogen van 750 Watt beschikt. We sommen daarom voor jou even de voor- en nadelen van dit duurzame toestel op.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: met dit handige toestel is het niet alleen mogelijk om bochtige sneden mee te maken maar ook lengte- en verstek sneden zijn mogelijk. Bovendien kun je dit zowel toepassen op hout als op kunststof.

Onderhoud: je kunt het apparaat op je stofzuiger gaan aansluiten. Op die manier is het mogelijk om zo goed als volledig stofvrij te werk te gaan.

Zaagbandgeleiding: het is mogelijk om de zaagbandgeleiding van het apparaat in hoogte te verstellen. Zo kun je probleemloos een hoogte creëren van 170 mm onder een hoek van bijvoorbeeld 90 graden.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: we vermoeden dat de hoge prijs misschien wel eens als een struikelblok zou kunnen worden beschouwd door sommige potentiële kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Metabo BAS 261 Precision

 

De Metabo BAS 261 heeft een hoge precisie en stabiliteit. Het is uitgerust met een precieze parallelgeleider met dubbele klemming en een snelbevestiging. Verder beschikt het apparaat over een stille inductiemotor en een herstartbeveiliging zodat het toestel niet opstart na een stroomonderbreking. Op deze manier kun je veiliger werken.

De deur kan geopend worden zonder hulp van gereedschap om het zaaglint eenvoudig te wisselen. Het beschikt ook over een geïntegreerde LED lamp zodat je het werkstuk kunt belichten. Dankzij de externe afzuiging is het mogelijk om stofvrij te werken.

Ook voor dit product zijn er nog geen online reviews geschreven door kopers. Dit heeft misschien te maken met de hoge prijs van dit apparaat. Door het gebrek aan een gebruikservaring kunnen we je geen advies geven over dit toestel.

Als je op zoek bent naar een lintzaag die niet alleen duurzaam is maar bovenal ook bijzonder nauwkeurig dan kun je dit apparaat van Metabo eens bekijken. Alvorens je beslist om het toestel aan te kopen dan kun je eventueel eerst de voor- en nadelen hieronder even grondig bekijken.

 

Voordelen:

Inductiemotor: het is een krachtig apparaat dat over een duurzame en stil werkende inductiemotor beschikt.

Gebruiksgemak: dankzij de herstartbeveiliging zal het toestel automatisch gaan herstarten na een stroomonderbreking. Verder is er ook gedacht aan een LED lamp waardoor je het werkstuk iets meer zult kunnen belichten.

 

Nadelen:

Geen review: op dit moment zijn er nog geen online reviews bij dit apparaat geplaatst. Daardoor is het voor ons best moeilijk om jou op de hoogte te brengen van eventuele nadelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lintzagen koopgids

 

Met een lintzaag kun je lange zaagsneden maken en zelfs bochten maken in werkstukken. Je kunt lintzagen kopen om te zagen in hout, metaal en kunststof. Er zijn enkele belangrijk factoren om op te letten wanneer je een lintzaag gaat kopen zoals de soort, het onderhoud, de prijs en de extra functies.

 

 

Soorten lintzagen

Een lintzaag beschikt meestal over een zaagtafel om het werkstuk op te leggen. Op die manier kun je het werkstuk tegen de lintzaag duwen om precies te kunnen werken. Je kunt ook gebruik maken van een geleider om de zaag op correcte wijze door het werkstuk te leiden.

Vroeger werden lintzagen aangedreven door waterkracht maar tegenwoordig wordt er meer gebruik gemaakt van een elektromotor. Op dit manier kun je de lintzaag makkelijk laten werken op netstroom en kun je dit apparaat op vele verschillende locaties gebruiken.

Je kunt verschillende soorten lintzagen kopen afhankelijk van het materiaal die je wilt doorzagen. Er zijn modellen die geschikt zijn om hout te verzagen maar ook andere die beter zijn voor kunststof of metaal. De zaagsnelheid verandert ook bij elk verschillende materiaal. Hoe harder het materiaal van het werkstuk, hoe lager de zaagsnelheid.

Bij het zagen van metaal is het beter om koelvloeistof toe te dienen om oververhitting van het zaagblad te vermijden. Wanneer het zaagblad te heet wordt kan het vervormen tijdens het zagen.

 

Onderhoud van een lintzaag

Het is heel belangrijk dat je een lintzaag regelmatig onderhoudt. Als de zaag bot wordt dan kan het zaaglint breken. Dit gebeurt met zo’n kracht dat je gewond kunt raken of ander materiaal beschadigd kan raken. De zaaglinten hangen aan wielen op de lintzaag, je kunt deze zaaglinten eenvoudig verwijderen om ze te vervangen.

Deze wielen zijn meestal uitgerust met een rubberen rand om het zaagblad beter te beschermen, zorg er dus voor dat deze rubberen rand altijd in optimale conditie is. Je kunt deze rubberen rand eventueel ook vervangen. Als je een zaaglint vervangt dan moet je het bovenste zaagwiel opnieuw instellen. Het bovenste zaagwiel wordt dan eerst op hetzelfde vlak gebrack als het onderste wiel zodat je het zaaglint terug kunt aanspannen. Dit zorgt voor extra veiligheid want bij een optimale zaagspanning kan het zaaglint niet van de wielen afdraaien.

Als ze nog niet helemaal versleten zijn kun je beter kiezen om het zaaglint te slijpen, zo hoef je niet meteen een nieuw zaaglint te kopen. Bij grote lintzagen is het mogelijk om het zaaglint met de hand te slijpen. Wees wel voorzichtig want je kunt je nog altijd kwetsen tijdens het slijpen.

 

Extra functies

De meeste lintzagen worden meteen verkocht met een verstelbare zaagtafel. Op die manier kan de lintzaag door verschillende personen gebruikt worden want je kunt het instellen op je eigen lengte. Het nadeel is dat deze tafels de lintzaag minder mobiel maken. Om dit op te lossen zijn er al lintzagen op de markt gebracht met inklapbare onderstellen of wieltjes aan de onderkant.

Sommige modellen beschikken over een sluitsysteem om de machine mee te vergrendelen. Dit zorgt voor meer veiligheid want op die manier kunnen kinderen het apparaat niet per ongeluk inschakelen. Een veiligheidsschakelaar is een andere optie die bijdraagt tot de veiligheid.

Vroeger werd er veel vastgesteld dat er een tekort aan licht was tijdens zaagklussen of andere soorten klussen. Daarom kun je nu een lintzaag kopen met een ingebouwde verlichting zodat je ook in slecht verlichte ruimtes kunt werken. Met deze verlichting kun je het werkstuk belichten om precies te kunnen werken.

Als je achteraf niet wilt schoonmaken dan kun je een model kopen met stofafzuiging of deze apart installeren. Daarmee wordt het geproduceerde stof en zaagsel meteen verwijderd en komt het in een opvangbakje terecht die je kunt verwijderen om het zaagsel weg te gooien.

Sommige lintzagen zijn uitgerust met een geleider om in detail te kunnen werken, zoals bijvoorbeeld een laser.

Prijs van een lintzaag

Een lintzaag is geen goedkoop product maar is ook niet voor iedereen weggelegd. Dit artikel is vooral handig voor mensen die veel klussen, anders heb je er niet veel nut aan. Je hebt ook plaats nodig om een lintzaag te bewaren, personen die in een appartement wonen zullen een kamer moeten opofferen om deze in te richten als werkplaats.

Stel een budget op en probeer je daar aan te houden. Laat je niet ontmoedigen door hoge prijzen in de winkel en zoek hetzelfde product eens online op. Je zult meteen verschillende prijzen kunnen vergelijken om de beste aanbieding te kiezen. Lees de reviews van kopers om hun aanbevelingen te kennen of vraag raad aan vrienden die al een lintzaag gekocht hebben.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES