Beste digitale multimeter

Laatste update: 19.05.24

 

Digitale multimeters test van 2022

 

Een digitale multimeter biedt je de mogelijkheid om meerdere elektrische grootheden meteen te gaan meten. Denk hierbij maar aan de weerstand van een toestel bijvoorbeeld, of de stroomsterkte en de spanning. Toch is het niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies de beste digitale multimeter is. Daarom hebben wij voor jou alvast de 3 best beoordeelde toestellen geselecteerd. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Demarktbijuthuis Universeel. Deze digitale multimeter is niet alleen bijzonder krachtig maar ook echt handig om te bedienen. En dit is voor vele kopers echt een pluspunt. Ook wanneer je voor de Soundex DM 65 digitale multimeter kiest dan kun je zeker zijn van een evenwaardig apparaat. Het toestel kan zowel door de doe-het-zelver gebruikt worden alsook door de professionele klusser. Het is makkelijk te bedienen en duidelijk afleesbaar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Digitale multimeter reviews – top 5

 

 

Met een multimeter kun je verschillende elektrische grootheden meten zoals bijvoorbeeld spanning, stroomsterkte of weerstand. Een ideaal apparaat voor elke klusser dus. Digitale multimeters zijn preciezer dan analoge en geven de metingen mooi weer op het display. Maar wat is nu de beste digitale multimeter? Lees ons artikel om informatie in te winnen en je te helpen bij je keuze. Zo maak je zeker de beste aankoop!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Demarktbijuthuis Universeel

 

Met deze digitale multimeter kun je zonder problemen stroom meten maar ook wissel- en gelijkspanning, weerstand, transistor hfe, enzovoort. Het toestel slaat de data op en het is ook uitgerust met een automatische uitschakeling.

Het apparaat wordt geleverd met een 9V batterij, de meetsnoeren en een rubber beschermrand. Het display is opklapbaar en de meter beschikt over een uitklapbare voet om het te kunnen neerzetten. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope digitale multimeters.

De kopers van dit toestel vinden het een betrouwbaar apparaat met vele verschillende mogelijkheden. Deze digitale multimeter aanbieding heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en maakt nauwkeurige metingen. Het design valt ook in de smaak bij de gebruikers.

Als je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke digitale multimeter dan kun je maar beter dit model eens bekijken. Deze universele multimeter heeft, in vergelijking met de andere 4 toestellen uit onze lijst, de laagste prijs. Daardoor zou het misschien wel eens één van de populairste apparaten kunnen worden.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het apparaat zal zonder problemen alle data gaan opslagen. Verder zal het toestel achteraf ook automatisch gaan uitschakelen.

Hulpstukken: bij de aankoop van deze digitale multimeter dan krijg je er meteen een 9V batterij inbegrepen. Verder krijg je ook meetsnoeren en zelfs een beschermrand uit rubber meegeleverd.

Gebruiksgemak: deze multimeter biedt je de mogelijkheid om naast stroom, ook wisselspanning en zelfs gelijkspanning te meten. Het geeft je ook een inzicht in de transistor en de weerstand.

 

Nadelen:

Niet nauwkeurig: volgens één enkele koper kun je met dit apparaat geen nauwkeurige metingen doen.

Design: een andere gebruiker laat weten dat het design niet helemaal aan het verwachtingspatroon voldoet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Soundex DM 65

 

Deze universele multimeter van Soundex is geschikt voor professioneel gebruik maar ook voor de doe-het-zelver thuis. Het is eenvoudig te gebruiken en is uitgerust met een beveiliging tegen verkeerd gebruik. Je kunt het toestel gebruiken voor het meten van gelijk- en wisselspanning, gelijk- en wisselstroom en weerstanden.

Het apparaat is beveiligd tegen overbelasting en beschikt over een indicator om te weten wanneer de batterijen leeg zijn. Het display heeft een 3 digit uitlezing. Het toestel wordt geleverd met een handleiding, de batterij en de meetsnoeren.

Over dit product staan er momenteel twee reviews online. De kopers geven een positief advies over dit product en vinden het heel handig. Het toestel werkt perfect om thuis je elektronica mee te meten.

Als we de online reacties bekijken dan mag je ook met deze digitale multimeter van het merk Soundex een degelijk en kwalitatief sterk product verwachten. Het apparaat biedt je de mogelijkheid om naast de stroomsterkt ook nog een heleboel andere metingen te doen. Hieronder kun je dan ook een overzicht vinden van de sterke en minder sterke punten van het toestel.

 

Voordelen:

Bediening: het apparaat is bijzonder eenvoudig te bedienen. Daarnaast is er ook gedacht aan een extra beveiliging op momenten dat het toestel verkeerd gebruikt wordt.

Veiligheid: deze digitale multimeter is voorzien van een handige beveiliging tegen overbelasting. Daarnaast wordt er ook duidelijk weergegeven wanneer je de batterijen van het toestel dient te vervangen.

Accessoires: bij de aankoop van de multimeter krijg je er niet alleen de handleiding bij maar ook de batterij en zelfs enkele meetsnoeren.

 

Nadelen:

We merken dat er op dit moment geen negatieve online reviews zijn geplaatst. We vermoeden dus dat de kopers echt helemaal enthousiast zijn met dit apparaat. Dit maakt het natuurlijk een pak moeilijker voor ons om eventuele nadelen bloot te leggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Skandia 600V 10A

 

De Skandia digitale multimeter is CE goedgekeurd en is het ideale product voor het meten van wissel- en gelijkstroom, weerstanden en gelijkspanning. Het apparaat wordt geleverd met snoeren, een 9V batterij en een Nederlandse handleiding. De Skandia maakt precieze metingen.

Het is een compacte meter die nuttig is bij elektronica projecten. Je kunt met precisie dioden testen maar ook continuïteit. Het apparaat is verder ook nog zuinig in gebruik.

Aan de beoordelingen te zien vinden de meeste kopers dit een topproduct. Het apparaat is van topkwaliteit en de kopers zijn ook tevreden over de prijs.

Dit toestel maakt nauwkeurige metingen en het design valt ook in de smaak bij de gebruikers. Alle kopers vinden dit een mooie digitale multimeter aanbieding.

In vergelijking met sommige andere multimeters uit onze lijst, is dit model misschien net een tikkeltje duurder. Toch is het zeker nog niet het duurste apparaat dat je zult vinden. En we merken dit ook aan de klanten die overwegend positief zijn en het merk Skandia misschien ook wel als het beste merk zullen beschouwen.

 

Voordelen:

Nauwkeurigheid: met dit apparaat kun je niet alleen de gelijkstroom meten maar ook de wisselstroom, gelijkspanning en zelfs weerstanden. Bovendien is het apparaat CE goedgekeurd en kun je rekenen op een zeer correcte en nauwkeurige meting.

Hulpstukken: zodra je beslist om deze multimeter aan te kopen dan zul je merken dat je er heel wat extra hulpstukken bij krijgt. Zo krijg je een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing, een 9V batterij en zelfs enkele snoeren meegeleverd.

 

Nadelen:

Design: de kopers zijn werkelijk allemaal laaiend enthousiast en voor hen zijn er geen nadelen aan verbonden. Wij vermoeden dat misschien het opzichtige design voor sommige potentiële gebruikers wel een klein minpunt zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Extech EX330

 

De Extech EX330 is een compacte basis multimeter met een nauwkeurigheid van 0,5%. Het apparaat is uitgerust met een ingebouwde contactloze spanningsdetectie en de signalisering gebeurt via een rood LED lampje en een akoestisch signaal. De digits hebben een grootte van 2,5 cm zodat het voor mensen met slecht zicht ook makkelijk is om ze af te lezen.

Dankzij het aparte batterij- en zekeringenvakje kun je de batterijen en de zekeringen eenvoudig vervangen. Het toestel beschikt ook over een rubber beschermband en wordt geleverd met de meetsnoeren, batterijen en een temperatuursensor.

Het advies van de kopers van dit apparaat is volledig positief. Het is een veilig apparaat die nauwkeurige metingen maakt en eenvoudig te bedienen is. Het toestel is uitgerust met vele meetopties en de grote digits zijn makkelijk af te lezen van het scherm. Een minpunt is dat de batterijen en de zekeringen niet makkelijk bereikbaar zijn, je moet eerst een klepje verwijderen met een kleine schroevendraaier.

Wanneer je op zoek bent naar een digitale multimeter voor professioneel gebruik dan is dit model van Extech Instruments zeker een aanrader. Uiteraard kun je het ook als doe-het-zelver gebruiken. Toch zul je net iets meer budget hoeven te voorzien aangezien het niet over de laagste prijs beschikt. Desondanks lijken de kopers zich daar niets van aan te trekken.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met sommige andere digitale multimeters is dit model vrij compact. Daardoor is het gemakkelijker om het toestel overal mee naartoe te nemen.

Display: het apparaat is voorzien van een groot en duidelijk leesbaar display. Het rode LED lampje zal enkele en alleen oplichten op het moment dat de signalering gebeurt. Verder zul je merken dat de gegevens worden weergegeven in extra grote digits om het goed leesbaar te maken.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: ook hier merken we dat de kopers allemaal heel tevreden zijn over het toestel en geen minpunten aangeduid hebben. Toch zou het hogere prijskaartje voor andere klanten misschien wel een probleem kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tronios Digitale

 

De Tronios is een professionele digitale multimeter met tot wel 32 meetbereiken! Je kunt dit apparaat gebruiken voor frequentiemeting, temperatuurmeting, capaciteitsmeting,… Het toestel wordt geleverd met een holster, de meetkabels en een temperatuurprobe. Het werkt op een 9V batterij door de lage prijs kun je wel zeggen dat dit product behoort tot de goedkope digitale multimeters.

Niet alle reviews over dit apparaat zijn positief maar toch zijn de meeste kopers tevreden. Het toestel beschikt over veel meetstanden en het heeft een goedkope prijs. Het is eenvoudig te gebruiken en de temperatuurmeter is ook zeker handig. Het apparaat maakt nauwkeurige metingen en de meesten vinden het design ook aantrekkelijk.

Een andere koper is niet tevreden. Na het toestel enkele keren te gebruiken was het al stuk. Zelfs na het vervangen van de batterij werkte het nog steeds niet. Het scherm sprong even aan maar ging daarna even vlug terug uit.

Met de Tronios Digitale multimeter haal je niet enkel en alleen een degelijk toestel in huis maar bovendien valt ook de prijs behoorlijk goed mee. Dit apparaat is uitgerust met maar liefst 32 meetbereiken en is daardoor geschikt om verschillende klusjes mee uit te voeren.

 

Voordelen:

Accessoires: zodra je het product aankoopt dan krijg je er een krachtige 9V batterij bij net zoals ook een holster, een temperatuurprobe en enkele handige meetkabels.

Prijskaartje: je zult deze digitale multimeter zeker en vast kunnen spotten tussen de goedkope multimeters. Dit heeft te maken met de voordelige prijs ervan.

 

Nadelen:

Ook hier kunnen we alleen maar tevreden klanten waarnemen. Dit maakt het voor ons bijna onmogelijk om eventuele nadelen tijdig te ontdekken en jou daarover te informeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Digitale multimeters koopgids

 

Als je van plan bent om een digitale multimeter te kopen dan moet je enkele factoren in gedachten houden. Welke meetmogelijkheden wil je nu juist? Over welke opties beschikt de meter? Wat is de nauwkeurigheid van de digitale multimeter? En hoeveel mag het product tenslotte kosten, beschik je over een groot of klein budget?

 

Welke metingen kun je uitvoeren?

 

Met een digitale multimeter is het mogelijk om verschillende metingen uit te voeren, vandaar ook het woord multi. Niet alle multimeters kunnen dezelfde metingen uitvoeren, het is daarom belangrijk om erop te letten dat het product van jouw keuze de juiste opties bevat.

Bijna alle multimeters beschikken over de mogelijkheid om drie zaken te meten: stroom, weerstand en voltage.

Sommige goedkopere meters beschikken niet over de optie om stroom te meten. Zorg ervoor dat je dit kunt doen met een digitale multimeter want anders moet je mogelijk nog een tweede apparaat kopen in de toekomst. Let erop dat je zowel AC (wisselstroom) als DC (gelijkstroom) kunt meten met het toestel. Het kan ook handig zijn dat de metingen kunnen weergegeven worden in ampere, milliampere en micro ampere. Het is ook beter om een toestel te kopen met een groot bereik van 20 Ampere.

Hoe groter het meetbereik van voltage, hoe meer mogelijkheden je hebt. Je kunt digitale multimeters kopen met een bereik van 1000V. Let ook hier als je de optie hebt om zowel AC als DC te meten en of de resultaten kunnen weergegeven worden in V en mV.

Om weerstand te meten is het goed dat je tot enkele tientallen ohm kunt meten. Zorg ook voor een meter met verschillende weergaves en koop een toestel die zelf weinig weerstand levert zodat het je meting niet teveel beïnvloedt.

Er bestaan modellen waarmee je nog andere metingen kunt uitvoeren zoals frequentie in Hertz, Diode doormeten en, hoewel dit heel weinig voorkomt, temperatuur meten. Als het toestel die je koopt over één van die extra opties beschikt dan is dat zeker een plus.

 

 

Opties van de multimeter

 

Sommige multimeters kun je aan je computer aansluiten via USB. Deze verbinding komt meestal tot stand via infrarood omdat deze een betere isolatie biedt. Zo gaat je computer niet stuk wanneer de multimeter verkeerd aangesloten is.

Als je temperatuur wilt meten met een multimeter, dan moet je nog apart een thermokoppel kopen. Multimeters kunnen met verschillende accessoires geleverd worden zoals meetsnoeren en stroomtangen.

Sommige displays kun je opklappen, dit is handig bij momenten wanneer je de meter horizontaal hoeft te houden om iets te meten. Een nuttige functie die op vele verschillende apparaten tegenwoordig voorkomt is de automatische uitschakeling. Om stroom te besparen schakelt het toestel automatisch uit wanneer het voor een tijdje niet gebruikt wordt.

Een multimeter is beter beschermd tegen vallen en schokken wanneer het uitgerust is met een rubberen rand. Omdat je dit apparaat gebruikt om verschillende waarden te meten kan het wel een gebeuren dat het op de grond valt. Sommige hebben ook een uitklapbare voet zodat je het toestel op een tafel of op de grond kunt zetten wanneer je meet.

Let er ook op dat je de meter voor een lange tijd kunt gebruiken zodat je niet vlug nieuwe batterijen hoeft te kopen.

 

 

Nauwkeurigheid

 

Dit is een belangrijk punt want tussen de verschillende multimeters kun je grote verschillen ontdekken op het vlak van nauwkeurigheid. Dure modellen zijn meestal beter op dat vlak en natuurlijk is het beter dat je multimeter zo nauwkeurig mogelijk is.

Sommige multimeters kunnen de resultaten weergeven met een nauwkeurigheid van 0,025%. Als je dit wilt vergelijken met een goedkoop model die een nauwkeurigheid heeft van 0,8% dan zie je meteen een groot verschil.

Dit hangt ook af van hoeveel getallen er op je display kunnen weergegeven worden. Hoe meer getallen het scherm kan tonen, hoe beter. Als je minder getallen ziet wil het zeggen dat het resultaat meestal afgerond is dus het zal minder nauwkeurig zijn.

Kostprijs van een digitale multimeter

 

Als je op zoek bent naar goedkope digitale multimeters dan kun je eerst even een kijkje nemen op de vele webwinkels die elektronische meetapparaten verkopen. Het is mogelijk dat je online al interessante aanbiedingen vindt en daardoor niet meer naar de winkel moet. Je kunt altijd een vriend die al een digitale multimeter heeft om een aanbeveling vragen.

Deze meters kunnen van pas komen maar niet iedereen ziet er de noodzaak van in. Bepaal dus eerst als je dit apparaat wel nodig hebt voordat je een budget gaat opstellen. Probeer je aan je budget te houden en vergelijk de voor- en nadelen van elk model om de beste digitale multimeter te kopen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES