5 beste Vochtvreters Auto Test van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste vochtvreters auto – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd eenvoudig om een keuze te maken tussen de verschillende vochtvreters auto. Het aanbod vandaag de dag is behoorlijk aanzienlijk en de keuze daardoor alleen maar lastiger. Om jou even op weg te helpen, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de Pingi Luchtontvochtigers Auto die geleverd wordt in een voordeelverpakking per 2 stuks. Echter blijkt ook de Airdry 1kg. vochtvreter auto een goede keuze te zijn. Bovendien is dergelijk product gemaakt op basis van een natuurlijke granulaat. In de tabel hieronder voegen we graag nog een derde topproduct uit zodanig dat je de voor- en nadelen van enkele voorbeelden kunt bekijken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste vochtvreters auto (Reviews) van 2024

 

De Pingi vochtvreter auto mag dan misschien wel de bekendste zijn, toch zijn er nog heel wat andere merken die meer dan de moeite waard zijn. Bedenk bovendien of je op zoek bent naar een vochtvreter voor in de auto of toch liever eentje om in huis te gebruiken. Daarbij kan een herbruikbare vochtvreter auto ook altijd een goede aanbeveling zijn. Bekijk de 5 toppertjes hieronder alvast even en houd, indien mogelijk, rekening met het advies van klanten vermeld in de online reviews. Kies er nadien de voor jou beste vochtvreter auto uit en misschien is het wel een leuke aanbieding.

 

1. Pingi Luchtontvochtigers Auto Ontvochtiger- 2 Pak Vochtverdrijver

 

Binnen het vochtvreter auto gamma pakket zul je vast en zeker deze luchtontvochtigers van het bekende, misschien wel het beste merk Pingi kunnen spotten. Ze zijn misschien niet meteen voorzien van de laagste prijs maar op basis van de vele positieve online reviews kunnen we stellen dat ze vast en zeker tot de populairste vochtvreters auto behoren.

Indien je in de herfst en winterperiode vaak te kampen hebt van beslagen ruiten, dan kan deze vochtvreter auto alvast een goede aanbeveling zijn. Hij wordt geleverd in een set van 2 keer 150 gram auto luchtontvochtiger, waardoor we kunnen stellen dat het mogelijks om een voordeelverpakking gaat. Door deze ontvochtiger in je wagen te plaatsen, zal hij al het vocht in zich gaan opnemen waardoor je ruiten niet langer beslagen zijn en je zichtbaarheid verbetert.

Bovendien is de vochtvreter auto voorzien van een kleurindicator die geleidelijk aan zal veranderen naarmate hij meer vocht opneemt. Zodra hij volledig veranderd is van lila-blauw naar lichtroze, is het tijd om hem even te legen. Dit kun je eenvoudig doen met behulp van de magnetronoven op een standaard programma van maximaal 600 Watt. Je kunt hem eventueel ook herladen door hem in de zon te drogen te leggen. Alleen duurt dat net iets langer.

 

Voordelen:

Formaat: elke afzonderlijke luchtontvochtiger wordt gekenmerkt door een maximaal gewicht van 150 gram en is in staat om een behoorlijke hoeveelheid vocht op te slaan.

Kleurindicator: dankzij de kleurindicator die kan veranderen van lila-blauw naar lichtroze, weet je wanneer je de vochtvreter moet ontladen.

Herbruikbaar: het is alvast een pluspunt dat je de vochtvreter auto zonder problemen meerdere malen na elkaar kunt gebruiken. Uiteraard moet je de vochtvreter hiervoor telkens ontladen door middel van de zon of de magnetronoven.

 

Nadelen:

Prijzig: ondanks het feit dat het een voordeelverpakking betreft, vindt een kleine minderheid van de klanten het prijskaartje toch nog behoorlijk hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Airdry 1kg. De Ideale auto ontvochtiger Op basis

 

Tussen de goedkope vochtvreters auto zul je dit product alvast niet meteen hoeven te verwachten. De Airdry vochtvreter wordt gekenmerkt door een rechthoekige vorm met een maximale lengte van 20 cm, een breedte van 10 cm en een hoogte van 20 cm. Bovendien weegt hij maximaal 1 kg. Dit maakt hem uitermate geschikt om tot wel 800 ml aan vocht in zich op te nemen.

Je kunt er dus van op aan dat beslagen ruiten met deze vochtvreter auto helemaal verleden tijd zijn. Hij is bovendien speciaal ontwikkeld om in de wagen te kunnen gebruiken en blijkt daarnaast ook nog eens herbruikbaar te zijn. Op die manier valt het hogere prijskaartje misschien voor sommige klanten best nog wel mee. Leg hem te drogen in de zon of laat hem even ontladen op een 600 Watt programma in de magnetronoven.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven omtrent de kwaliteit maar ook vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid. Slechts één koper vindt dat het product helemaal niet zo goed werkt en is van mening dat de prijs bijgevolg te duur is.

 

Voordelen:

Formaat: de vochtvreter meet maar liefst 20 cm in de lengte, tot wel 10 cm in de breedte en maximaal 20 cm in de hoogte.

Gewicht: met een gewicht van 1 kg in combinatie met het betreffende formaat, is deze vochtvreter in staat om maar liefst 800 ml vocht te absorberen.

Herbruikbaar: ook deze vochtvreter auto blijkt helemaal herbruikbaar te zijn en kun je makkelijk te drogen leggen in de zon of door middel van een 6 minuten durend programma op 600 Watt in de magnetronoven.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lafita – Auto vochtvanger herbruikbaar – Anti condens – 450 gram – Lafita

 

Nu de winter voor de deur staat en condens op ramen en deuren niet langer tegen te houden is, wordt het tijd om te investeren in een duurzame auto vochtvreter. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor dit unieke exemplaar van het bekende en populaire merk Lafita. De vochtvreter kent een relatief compact formaat met een lengte van 18 cm, een breedte van 4 cm en een hoogte van zo’n 11 cm aangevuld met een gewicht van 450 gram – ongebruikt.

Plaats of hang de vochtvreter in de wagen, boot of caravan en je zult zien dat alle overtollige vocht uit de lucht onttrokken wordt en de kans op beslagen ramen daarbij een pak kleiner tot geheel onbestaande is. Eenmaal de auto ontvochtiger vol is, zul je zien dat de indicator verandert van kleur. Door de ontvochtiger vervolgens gedurende 6 minuten in de magnetron te plaatsen aan een vermogen van 600 Watt, kun je hem volledig uitdrogen en opnieuw gebruiken.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat evenwel resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen:

Herbruikbaar: in tegenstelling tot heel wat andere auto ontvochtigers blijkt dit exemplaar alvast 100% herbruikbaar. Leg hem gedurende 6 minuten in de magnetron op een programma van 600 Watt te drogen en klaar is Kees!

Lekvrij: de ontvochtiger is in staat om alle overtollige vocht uit de lucht te gaan onttrekken zonder daarbij te lekken.

Formaat: de ontvochtiger is ongeveer 18 cm lang, 4 cm breed en ruim 11 cm hoog wat overeenkomt met een gewicht van ongeveer 450 gram.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel alle klanten tot op heden duidelijk aangenaam verrast zijn, durven we stellen dat het prijskaartje misschien voor sommigen wel een domper op de feestvreugde zal betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. LimPro Auto ontvochtiger Voordeelpak 2 stuks

 

Net zoals het vorige product wordt ook deze vochtvreter auto jou aangeboden door het bekende, en misschien ook wel meteen het beste merk Limpro. Op het eerste zicht lijkt z’n prijskaartje nogal behoorlijk duur te zijn, maar dat valt uiteindelijk bijzonder goed mee als je beseft dat het een voordeelverpakking betreft.

Zo bevat de verpakking maar liefst 2 afzonderlijke vochtvreters auto, elk met een maximale lengte van 15 cm, een totale breedte van 10 cm en een hoogte van 4 cm.  Ze wegen slechts 400 gram per stuk en zijn in staat om een behoorlijke hoeveelheid vocht in zich op te nemen. Net zoals de meeste andere vochtvreters uit onze lijst, blijkt ook dit product herbruikbaar te zijn. Ook hier geldt dus het principe van het te drogen leggen in de zon of te werken met een 600 Watt programma gedurende 6 minuten.

Wanneer we een kijkje nemen tussen de online reviews dan kunnen we voorlopig alleen maar positieve reacties van klanten spotten. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven omtrent de kwaliteit maar ook vanwege de gebruiksvriendelijkheid, de duurzaamheid en de levering. Dit resulteert in een mooie topscore van maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen:

Herbruikbaar: ook deze unieke vochtvreter auto kun je meerdere malen na elkaar gebruiken en makkelijk ontladen met behulp van de zon of de magnetronoven.

Formaat: hij wordt gekenmerkt door een maximale hoogte van maar liefst 4 cm, een breedte van wel 10 cm en een lengte van ongeveer 15 cm.

Gewicht: de verpakking telt 2 afzonderlijke vochtvreters auto, elk met een maximaal gewicht van 400 gram.

 

Nadelen:

Prijzig: het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje net iets te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. 4DRY auto-ontvochtiger 1Kg regenereerbaar in magnetron

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze vochtvreter auto die jou wordt aangeboden door het, al da nniet bekende merk DDC. Het betreft hier een ontvochtiger met een maximale lengte van 29 cm, een breedte van maar liefst 15 cm en een hoogte van 3 cm. Verder wordt hij gekenmerkt door een ruim gewicht van 1 kg waardoor hij dus in staat is om zeker 800 ml vocht in zich op te nemen.

Doordat hij ook nog eens herbruikbaar is, kun je hem dus gedurende meerdere herfst- en winterperiodes aanspreken. Je kunt hem, net zoals de vorige ontvochtigers, makkelijk ontladen met behulp van je magnetronoven. Kies daarbij altijd voor een programma van maximaal 600 Watt en nooit langer dan 6 minuutjes. Kortom, de geschikte vochtvreter auto om het vocht uit je wagen te halen alsook schimmel en muffe geurtjes.

Ook hier stellen we vast dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk tevreden blijkt te zijn met de aankoop van dit product. Slechts enkele klanten zijn niet helemaal overtuigd van de kwaliteit en vermelden dit ook in een bijbehorende review.

 

Voordelen:

Formaat: met deze vochtvreter auto kies je voor een iets groter product van 29 cm lang, 15 cm breed en 3 cm hoog.

Gewicht: de vochtvreter weegt maar liefst 1 kg waardoor hij zonder problemen een maximale hoeveelheid van 800 ml vocht kan absorberen.

Handig in gebruik: de vochtvreter auto pakt niet alleen beslagen ruiten en condens aan maar is ook in staat om muffe geurtjes en schimmels aan te pakken.

Herbruikbaar: ook deze vochtvreter auto kun je meerdere malen na elkaar gaan hergebruiken.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een beperkt aantal kopers is van mening dat de kwaliteit wel wat beter had kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vochtvreters auto Koopgids

 

Een vochtvreter auto is een goede aanbeveling indien je van die beslagen ruiten af wilt. Toch is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste vochtvreter auto aan te kopen. Bedenk wat de mogelijkheden zijn en wat dit te betekenen heeft voor het uiteindelijke prijskaartje. Zo bestaan er eventueel ook herbruikbare vochtvreters. Wij zoeken het graag voor jou uit en trachten met deze koopgids de meest prangende vragen te beantwoorden. Neem hem even snel door alvorens je de verschillende vochtvreters gaat vergelijken.

Wat is het en waarvoor wordt het gebruikt

Je zult het wellicht al meegemaakt hebben; je bent onderweg met de wagen en je zicht wordt beperkt doordat je ruiten beslagen zijn. Dit is niet alleen bijzonder vervelend maar kan ook gevaarlijk zijn. Om dit probleem aan te pakken en te vermijden, kun je beroep doen op een auto-ontvochtiger, door velen ook wel omschreven als een vochtvreter auto. In de meeste gevallen betreft het hier een compact blikje of kussentje dat in staat is om vocht aan te trekken en het op te slaan.

Indien mogelijk raden wij jou aan om te kiezen voor een herbruikbare vochtvreter auto aangezien je deze dan meermaals kunt hergebruiken. Nadat de ontvochtiger alle vocht heeft aangetrokken en opgezogen, laat je hem onmiddellijk weer opdrogen. Afhankelijk van het type vochtvreter auto dat je aankoopt, kun je het product laten opdrogen met behulp van de centrale verwarming. Andere exemplaren zijn evengoed geschikt om in de magnetronoven te stoppen. De herbruikbare varianten zijn misschien iets duurder maar je kunt altijd wel leuke aanbiedingen spotten.

 

Het merk en het mogelijke prijskaartje van een auto ontvochtiger

Je zult meteen kunnen vaststellen dat er heel wat merken zijn die één of meerdere vochtvreters auto op de markt hebben gebracht. Dat maakt de keuze niet alleen heel uitgebreid maar vaak ook lastiger. Ben je op zoek naar een ontvochtiger met een correcte prijs-kwaliteitverhouding? Dan kunnen wij jou aanraden om de vochtvreters auto van Pingi’s alvast even wat nader onder de loep te nemen. Bovendien zijn dergelijke ontvochtigers herlaadbaar en helemaal lekvrij.

Het prijskaartje van een degelijke Pingi’s ontvochtiger kan variëren van ongeveer 8 euro tot 17 euro, afhankelijk van de hoeveelheid die je aankoopt. Het spreekt voor zich dat een voordeelverpakking altijd voordeliger blijkt te zijn dan wanneer je een afzonderlijk product aankoopt. Vochtvreters auto van andere merken liggen min of meer rond dezelfde prijsklasse maar zijn kwalitatief niet altijd in orde.

Gemiddeld zul je dus rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer 20 euro alhoewel de prijs, afhankelijk van het product, ook makkelijk kan oplopen tot 50 euro. Bedenk wat je verwachtingen zijn, hoe vaak je met de wagen onderweg bent en welk budget je er maximaal aan wilt spenderen.

De werking van een auto ontvochtiger en de mogelijkheid tot een herbruikbaar exemplaar

Door te kiezen voor een auto ontvochtiger kies je voor een handig productje dat ervoor gaat zorgen dat je veilig de baan op kunt. Gebruik van een vochtvreter auto zorgt er dus voor dat beslagen ruiten vanaf nu tot het verleden behoren. Zoals reeds min of meer aangehaald betreft het hier vaak een compact kussentje, pakje of blikje dat voorzien is van een bepaalde materiaalsoort die het vocht gaan aantrekken en vasthouden. Op die manier blijven de ruiten onbeslagen en de zichtbaarheid bijgevolg uitstekend.

In de meeste gevallen zijn de vochtvreters uitgerust met een betrouwbare vochtindicator. Zodra de kleur van de indicator verandert, is het tijd om de vochtvreter auto te legen of te drogen te leggen. Het is dan ook een pluspunt dat je vandaag de dag voor een herbruikbare auto ontvochtiger kunt kiezen. Dergelijke producten kun je makkelijk met behulp van de magnetron laten drogen. Kies bij voorkeur een programma van maximaal 600 Watt zodanig dat de vochtvreter auto niet beschadigd raakt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES