Beste steekwagen

Laatste update: 19.05.24

 

Steekwagens test van 2022

 

Ben je aan het verhuizen, moet je enkele dozen verplaatsen of ga je regelmatig te voet boodschappen doen? Dan kan een duurzame steekwagen best wel een handige oplossing bieden. Het assortiment steekwagens vandaag de dag is dan ook bijzonder uitgebreid waardoor het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Kreator KRT670204 steekwagen die voorzien is van een 350 x 485 mm groot laadvlak. Echter blijkt de Ferm TTM1028 steekwagen alvast een degelijk alternatief te zijn. Je kunt deze steekwagen zonder problemen belasten met een totale capaciteit van ruim 225 kg.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 

Steekwagen Reviews – top 5

 

Moet je vaak met heel wat dozen sleuren en bakken sleuren? Dan kan een duurzame steekwagen misschien wel de ideale oplossing zijn voor jouw probleem. Zo kun je kiezen voor een inklapbare of opvouwbare steekwagen. Net zoals je kunt kiezen om er eentje te huren. Dat kan handig zijn indien je de steekwagen niet zo vaak zult gebruiken. Neem rustig de tijd om de 5 topproducten hieronder even te bekijken en kies er dan voor jezelf de beste steekwagen uit.

 

 

1. Kreator KRT670204

 

Met deze unieke steekwagen, jou aanbevolen door het bekende merk Kreator, kun je vanaf nu elke karwei met gemak uitvoeren. Uit de online reviews blijkt dat heel wat kopers overtuigd zijn van het product en dan ook positief advies geven over diverse factoren.

De steekwagen is volledig vervaardigd uit duurzaam staal en kan dan ook zeker tegen een stootje. Met een maximaal draagvermogen van maar liefst 120 kilogram in combinatie met een laadvlak van 350 bij 485 mm, heb je dan ook al heel wat mogelijkheden. De wielen zijn iets breder en hebben een diameter van ongeveer 175 mm. Toch zijn ze bijzonder wendbaar en makkelijk te besturen.

Na gebruik is het mogelijk om het laadvlak van de steekwagen in te klappen. Zo bespaar je heel wat ruimte en wordt het makkelijk om de steekwagen te verplaatsen of op te bergen. Slechts één enkele koper blijkt toch wat twijfels te hebben. Laat je hierdoor echter niet meteen uit het lood slaan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ferm TTM1028

 

Door te kiezen voor de steekwagen van het bekende en sterk gewaardeerde merk FERM, kies je vast en zeker voor één van de goedkope steekwagens uit deze top 5. In vergelijking met het vorige product zul je merken dat deze steekwagen nog net iets meer mogelijkheden te bieden heeft. Zo beschik je over een totaal draagvermogen van maar liefst 225 kilogram.

De kogelgelagerde wielen in combinatie met de luchtbanden zorgen voor net dat tikkeltje meer comfort. Bovendien wordt de steekwagen daardoor ook net iets meer wendbaar. Dankzij de ruime steekplaat van wel 350 bij 180 mm is het mogelijk om bijvoorbeeld een koelkast of wasmachine te verplaatsen. Kortom, een topproduct voor heel wat kopers.

Met een blik op de verschillende online reviews wordt dat ook vrijwel meteen bevestigd. Zo geven de klanten niet alleen een positief advies over de correcte verhouding tussen de prijs en de kwaliteit maar ook over de duurzaamheid en de gebruiksvriendelijkheid ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Camp-gear Festivalsteekwagen

 

Moet je binnenkort werken op een belangrijk en bekend festival? Dan kan deze steekwagen van het bekende merk Camp-gear misschien wel een aangename oplossing bieden. Het is een vrij compacte steekwagen, vervaardigd uit stevig staal en met een maximaal draaggewicht van ongeveer 35 kilogram.

Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een soort van bagage trolley. De wielen zijn behoorlijk groot en hebben een totale doorsnede van 14 cm. Dat zorgt er niet alleen voor dat de steekwagen vrij wendbaar wordt maar het maakt het geheel ook veel comfortabeler. En bovendien kun je dit product, dankzij de grote brede wielen, ook makkelijk op moeilijk te berijden ondergronden verplaatsen.

Je kunt de trede, het handvat en de bijbehorende steunen makkelijk inklappen. Op die manier wordt het makkelijker om de trolley te verplaatsen of op te bergen. De meeste kopers zijn duidelijk tevreden en geven dan ook een positief advies over de gebruikte materiaalsoorten en de kwaliteit. Vanwege de lage prijs lijkt het hier wel om een steekwagen aanbieding te gaan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Stanley Trappensteekwagen

 

Ook Stanley behoort tot de bekende merken die garant staan voor kwaliteit, duurzaamheid en degelijkheid. Deze steekwagen is misschien net iets duurder in vergelijking met sommige andere producten uit deze lijst, maar daar lijkt de koper zich alvast niet aan te ergeren.

Het is de ideale traploper steekwagen die zich makkelijk en probleemloos over tal van obstakels begeeft. De steekwagen kan best wel tegen een stootje en is voor het grootste gedeelte dan ook uit staal vervaardigd. De handvatten echter bestaan uit stevig plastic met daarbij voorziene knokkelbescherming. Het product kun je maximaal met 200 kg gaan belasten en is makkelijk op te vouwen na gebruik.

De koper die tot op heden gereageerd heeft bij dit product, is duidelijk helemaal overtuigd van de geleverde kwaliteit. Dit wordt beloond met een maximum score van maar liefst 5 sterren!

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Relaxdays traploper

 

Tenslotte is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze traploper. Deze steekwagen die speciaal ontworpen is om op trappen te gebruiken, wordt geleverd door het bekende merk Relaxdays. Het is een handig 2 in 1 toestel met een maximale draagkracht van maar liefst 150 kilogram.

Het zal je meteen opvallen dat de wielen op een speciale stervormige manier werden aangebracht. Daardoor wordt het mogelijk om pakketjes en andere spullen makkelijk de trap op de krijgen. Uiteraard kun je deze steekwagen ook als een soort van plateauwagen gebruiken. Het is ook mogelijk om de hoogte van de handgrepen lichtjes te gaan verstellen.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog helemaal geen online beoordelingen bij dit product zijn geplaatst. Daardoor is het niet echt makkelijk voor ons om op zoek te gaan naar eventuele verder minpuntjes of adviezen van klanten.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Steekwagens koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar de beste steekwagen en dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment. Het lijkt ons een goede aanbeveling om voor jezelf uit te maken waar je naar op zoek bent en op die manier te weten te komen welk type steekwagen aan jouw verwachtingen kan voldoen. Welke materialen worden gebruikt en wat dan met de eventuele extra mogelijkheden en opties. Heeft dit een invloed op de prijs of juist niet? Ga diverse steekwagens met elkaar vergelijken en wees aandachtig voor aanbiedingen.

 

Wat is een steekwagen en het nut ervan

Ben je op zoek naar een steekwagen dan ga je eigenlijk op zoek naar een soort van degelijke handkar. Met behulp van een duurzame steekwagen is het dus mogelijk om eender welk object over een beperkte afstand te gaan verplaatsen. Denk maar aan diverse dozen, een kastje of een wasmachine. De mogelijkheden lijken wel eindeloos te zijn en het zal dan ook niet verwonderen dat er wel degelijk diverse steekwagens bestaan. Het is daarom aangewezen om niet meteen de eerste de beste steekwagen aan te kopen.

De meerderheid van de steekwagens is echter vervaardigd uit een combinatie van enkele stevige stangen en 2 stevige handvatten ter hoogte van de bovenzijde. Aan de onderkant wordt meestal beroep gedaan op minimaal 2 stevige wielen, al dan niet in combinatie met een stevige legplank. Het lijkt ons dus ook aangewezen om rekening te houden met de gebruikte materiaalsoorten. Bedenk dus wat je wilt verplaatsen en over welke afstand. De keuze zal vervolgens al een pak makkelijker zijn.

 

Het type en de gebruikssituatie

Je zoektocht naar de beste steekwagen zal je doen versteld staan van de verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een duurzame opvouwbare of opklapbare steekwagen. Dergelijke producten zijn voorzien van een opvouwbaar of inklapbaar schepgedeelte. Dit zorgt ervoor dat je dergelijke type steekwagen makkelijk kunt opbergen en/ of verplaatsen. Indien je het object of meubel de trap moet opdragen, dan is het beter om te kiezen voor een trapsteekwagen.

Een stoelen steekwagen is dan weer ideaal voor mensen die heel wat stoelen over een korte afstand moeten verplaatsen. Denk maar bij evenementen of feestjes. Verder zou je ook kunnen kiezen voor een banden steekwagen die speciaal ontwikkeld zijn om allerlei soorten banden te kunnen verplaatsen. Dergelijke steekwagens zijn dus uitgerust met een soort van bandendrager.

Indien je een wasmachine, vaatwasser of koelkast moet verplaatsen, dan doe je maar beter beroep op een apparaten steekwagen. Dergelijke steekwagens zijn ervoor gemaakt om zwaardere objecten en apparaten probleemloos te verplaatsen. Je zult merken dat de rug van een apparaten steekwagen bekleed is met een soort van rubber en de schep is afgewerkt met een antislip coating. De vaten steekwagen is ideaal voor mensen met een café of bar aangezien dergelijke steekwagen bedoeld is om vaten probleemloos te transporteren.

 

Gebruikte materialen

Het lijkt ons niet onbelangrijk om ook even stil te staan bij de gebruikte materiaalsoorten. Uiteraard zijn de meeste steekwagens vervaardigd uit bijzonder duurzame en stevige materialen zoals bijvoorbeeld metaal, staal en roestvrij staal. Dergelijke materialen zorgen voor een vrij groot draagvermogen dat kan variëren van 200 tot ruim 400 kg. Een steekwagen uit aluminium is ook een mogelijkheid maar beschikt over een maximaal draagvermogen van zo’n 200 kg.


Wat met de banden

Kies je nu een steekwagen die voorzien is van luchtbanden of toch liever massief rubberen banden? Beide opties zijn namelijk een mogelijkheid. Indien je te maken hebt met een glad of vlak oppervlak dan wordt de voorkeur gegeven aan een steekwagen met massief rubberen banden. Dergelijke banden zorgen voor net iets meer grip. Een steekwagen met luchtbanden, die overigens frequenter voorkomt, kan echter op beide oppervlakken; glad of zacht. Aan jou de keuze dus!

 

Opties, extra kenmerken en budget

Het is altijd een meerwaarde indien de steekwagen voorzien is van een telescopische handgreep en bovendien daarnaast in hoogte verstelbaar blijkt te zijn. Dergelijke elementen dragen bij aan het comfort. Houd er wel rekening mee dat ze een invloed kunnen uitoefenen op het prijskaartje en ervoor kunnen zorgen dat deze producten niet meer tot de goedkope steekwagens behoren. Anderzijds is het belangrijker om te kiezen voor kwaliteit, duurzaamheid en comfort.

Gemiddeld moet je toch wel rekening gaan houden met een prijskaartje van rond de 65 euro. Uiteraard zijn er steekwagens die iets goedkoper zijn terwijl je voor andere modellen iets meer geld op tafel zult moeten neerleggen. De keuze is dan ook aan jou; mag het wat meer zijn of ben je echt op zoek naar een steekwagen aanbieding? Bedenk dat het altijd een meerwaarde is om de online reviews van klanten ook even te bekijken.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES