7 beste Autoradio’s Test van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste autoradio’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met de JVC KD-R871BT autoradio kies je voor een enkel din exemplaar dat over heel wat mogelijkheden beschikt. Zo kun je genieten van tal van radiozenders alsook de mogelijkheid om een cd te laten afspelen. Indien het allemaal net dat tikkeltje meer mag zijn dan lijkt ook de Pioneer MVH-290DAB autoradio alvast een schot in de roos. Zoals de titel al doet vermoeden, wordt hij geleverd inclusief een DAB+ antenne waardoor ook digitale zenders zonder problemen kunnen worden beluisterd. Hieronder kun je een kort overzicht vinden van de 3 hedendaagse topproducten binnen het segment van de autoradio’s.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste autoradio’s (Reviews) van 2024

 

Kies je voor een enkel DIN of een 2 DIN autoradio met DAB+ functie? Wil je graag een autoradio die wordt aangevuld met navigatie en bluetooth of is de basis ruim voldoende voor je? Verschillende merken zoals JVC, Sony, Kenwood en Blaupunkt maar ook Alpine, Clarion en Pioneer bieden diverse mogelijkheden aan. Bekijk de 7 topproducten hieronder alvast even, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experten. Op die manier wordt het vast en zeker makkelijker om met de beste autoradio huiswaarts te keren.

 

 

Autoradio met bluetooth

 

1. JVC KD-R871BT Autoradio enkel DIN USB CD Bluetooth

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en betaalbare autoradio, dan kan dit product van JVC misschien wel iets voor jou zijn. Het goedkope prijskaartje doet vermoeden dat het hier wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan, wat hem dan weer toegankelijk maakt voor mensen met een beperkt budget.

Ondanks de lage prijs hoef je alvast geen lagere kwaliteit te verwachten. Door middel van geavanceerde technieken wordt namelijk een optimale geluidskwaliteit gegarandeerd onder om het even welke omstandigheid. Zo is de autoradio tevens ook voorzien van een handige bluetooth functie, een cd-speler, een AUX en zelfs USB aansluiting. Je ontvangt daarnaast ook FM/AM radio en de mogelijkheid tot gebruik van de repeat en shuffle functie.

Het apparaatje met scherm blijkt 230 mm breed, 101 mm hoog en 242 mm lang te zijn en is afgewerkt met een blauw accent. Houd er wel rekening mee dat er geen wifi functie aanwezig is en dat het geen touchscreen scherm betreft. Toch reageren klanten vooral tevreden en zijn er velen die het product aanraden.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: in tegenstelling tot sommige andere autoradio’s uit het lijstje, zul je merken dat dit apparaat verrassend goedkoop blijkt te zijn.

Bluetooth: dankzij de unieke bluetooth functie is het mogelijk om je favoriete muziek van je tablet of smartphone te streamen.

Aansluitingsmogelijkheden: je geniet niet alleen een USB aansluiting maar tevens ook een AUX aansluiting.

 

Nadelen:

Geen wifi: ben je van plan om deze unieke autoradio aan te schaffen dan is het wel verstandig om op voorhand te beseffen dat hij geen wifi functie aanbiedt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pioneer autoradio

 

2. Pioneer MVH-290DAB Autoradio Dab+ Usb Aux + DAB Antenne CA-AN-DAB.001

 

In vergelijking met het vorige product lijkt deze autoradio jammer genoeg niet meer voorzien van de laagste prijs. Toch durven we te veronderstellen dat hij deel uitmaakt van de populairste exemplaren uit dit lijstje. Kopers zijn namelijk bijzonder tevreden met hun aankoop en prijzen de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

Het betreft hier een enkel din autoradio van het merk Pioneer die jou geleverd wordt inclusief een DAB+ antenne. Op die manier geniet je niet alleen FM maar ook een DAB+ radio ontvangst. Verder is hij voorzien van een handig afneembaar voorpaneel dat je perfect kunt opbergen in het meegeleverde opbergdoosje. Er is tevens een USB en AUX aansluiting aanwezig net zoals je ook over een subwoofer aansluiting beschikt.

Dankzij de “Time Shift-functie” is het zelfs mogelijk om digitale live radio eventjes op pauze te zetten. Je hoort het dus al, een heel compleet product dat meer doet dan wat je ervan verwacht. Besef wel dat er geen wifi functie aanwezig is en dat hij niet waterbestendig blijkt te zijn. Je probeert dus maar beter niet te morsen met water of andere drankjes.

 

Voordelen:

Aansluitingsmogelijkheden: ook hier geniet je verschillende aansluitingsmogelijkheden zoals een USB en AUX aansluiting.

Subwoofer: indien gewenst is het zelfs mogelijk om een subwoofer apparaat met de radio te gaan verbinden.

Time Shift functie: met behulp van de Time Shift functie kun je zonder problemen de digitale radio live eventjes gaan pauzeren.

DAB+ antenne: dankzij de meegeleverde DAB+ antenne is het mogelijk om tal van digitale zenders te ontvangen en beluisteren.

 

Nadelen:

Niet waterbestendig: je morst maar beter niet met drank want deze autoradio blijkt jammer genoeg niet waterbestendig te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autoradio met navigatie

 

3. Autoradio klapscherm 1 din met navigatie multimedia

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget voor jou niet meteen een probleem, dan lijkt deze Cartronix autoradio misschien wel wat voor jou. Deze enkel din autoradio wordt gekenmerkt door een 7 inch uitklapbaar touchscreen scherm waardoor je het hele dashboard kunt omtoveren tot een uniek entertainment geheel.

De autoradio met klapscherm heeft een breedte van 177 mm, een hoogte van 50 mm en een lengte van ruim 192 mm. De inbouwdiepte wordt geschat rond de 150 mm. Het voorpaneel blijkt afneembaar te zijn en het display biedt tot wel 6 regels aan. Het mag niet verwonderen dat je met deze autoradio duidelijk voor kwaliteit en meerwaarde kiest. Zo geniet je een optimale AM/FM radio ontvangst, heb je de mogelijkheid om handsfree te bellen en is er bluetooth en optionele wifi voorzien.

Het is een degelijke autoradio die geschikt is voor eender welk Android besturingssysteem en over diverse aansluitingen beschikt. Denk maar aan een AUX en USB aansluiting evenals de mogelijkheid om een versterker aan te sluiten. Er is ook de optie om cd’s af te spelen alsook dvd’s en een navigatiefunctie te gebruiken. Kortom, een degelijk product dat door velen zonder twijfelen wordt aangeraden.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je kunt deze radio zonder problemen gebruiken in combinatie met tal van Android besturingssystemen. Verder is er ook bluetooth en optioneel wifi beschikbaar.

Ontvangst: je kunt probleemloos diverse AM/FM radiozenders ontvangen en beluisteren.

Display: de autoradio beschikt over een makkelijk te bedienen touchscreen display dat ruim 7 inch groot is en ongeveer 6 regels aanbiedt.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zul je echter wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat iets hoger ligt dan normaal.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autoradio bluetooth

 

4. Slot 1wire BT Sony Sony MEX Enkel din Bluetooth

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke autoradio dan lijkt dit exemplaar misschien wel iets voor jou. Hij wordt aangeboden door één van de bekende, zoniet het beste merk Sony en maakt deel uit van de Sony MEX serie.

Het betreft hier opnieuw een enkel din autoradio die gekenmerkt wordt een afneembaar voorpaneel dat je zonder problemen in het daarvoor beschikbare opbergdoosje kunt bewaren. Je kunt hem makkelijk in eender welke wagen installeren met een maximale inbouwdiepte van 178 mm. Je ontvangt FM/AM radio en beschikt daarnaast ook over een cd-speler, een USB én AUX ingang, een navigatiefunctie én een 3.1 bluetooth functie. Hij blijkt zelfs geschikt om een subwoofer op aan te sluiten en is voorzien van stuurwielbediening.

Een blik op de online reviews toont aan dat werkelijk alle klanten tevreden zijn met dit apparaat. Hij wordt dan ook beloond met een maximumscore van maar liefst 5 sterren. Slechts één klant vindt het jammer dat er geen opbergdoosje voor het display aanwezig was.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het is een degelijke autoradio die heel wat mogelijkheden aanbiedt en voorzien is van tal van functies. Zo is er FM/AM ontvangst alsook de optie om gebruik te maken van de cd-speler, bluetooth en navigatiefunctie.

Stuurwielbediening: dankzij de stuurwielbediening is het mogelijk om de autoradio vanaf het stuur te bedienen. Op die manier kun je je ogen op de baan blijven richten.

Kostprijs: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van de vriendelijke en betaalbare prijs.

 

Nadelen:

Geen opbergdoosje: jammer genoeg wordt er geen stevig opbergdoosje meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2 DIN autoradio

 

5. Navigatie radio Dubbel din universeel Android 6.0

 

In tegenstelling tot de vorige autoradio’s uit dit lijstje, zul je merken dat het hier een universeel dubbel din exemplaar betreft die kan gebruikt worden met eender welk 6.0 Android besturingssysteem. Hij wordt gekenmerkt door een helder en duidelijk leesbaar 6.2 inch touchscreen waarop je alles makkelijk kunt instellen en aflezen.

De dubbel din autoradio biedt tal van handige functies aan zoals bluetooth, navigatie, wifi en de mogelijkheid tot handsfree bellen en het afspelen van cd’s. Verder geniet je een optimale FM/AM radio-ontvangst met 16 voorkeurzenders en is er ook een AUX én USB aansluiting voorzien. Bovendien kun je de radio probleemloos vanop het stuur bedienen vanwege de mogelijkheid tot stuurwielbediening.

De dubbel din radio wordt geïnstalleerd met een inbouwdiepte van maximaal 170 mm en biedt vervolgens een ruim bereik van 10 meter aan. Je hebt de mogelijkheid om, indien gewenst, je achteruitrijcamera op de radio aan te sluiten alsook het gebruik van een versterker en subwoofer. Ondanks de hoge prijs, lijken de meeste kopers duidelijk overtuigd te zijn van hun aankoop.

 

Voordelen:

Display: je geniet een helder en makkelijk te bedienen touchscreen display met een maximaal formaat van 6,2 inches.

Android: hij blijkt compatibel te zijn met het bekende 6.0 Android besturingssysteem.

Handig in gebruik: deze unieke dubbel din autoradio is niet alleen voorzien van bluetooth maar beschikt ook over navigatie, wifi, een cd-speler en de optie om handsfree te telefoneren.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je misschien niet meteen verwonderen maar het prijskaartje ligt hier duidelijk een pak hoger dan het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autoradio inbouwen

 

6. Alpine UTE-200BT Autoradio Aux Bluetooth en USB 1 din

 

Met de Alpine 1 din autoradio kies je voor een compact doch kwalitatief exemplaar tegen een vriendelijk prijskaartje. Hij blijkt maar liefst 20 cm breed, 10 cm hoog en 20 cm lang te zijn en is voorzien van een afneembaar voorpaneel.

Met deze autoradio ontvang je niet alleen FM maar ook AM zenders en verder is er de mogelijkheid tot een 4.0 bluetooth functie met een bereik van wel 20 meter. Hij is voorzien van een USB en AUX aansluiting en biedt daarnaast ook de mogelijkheid om een subwoofer en/ of versterker erop aan te sluiten met een frequentiebereik van 60 tot 20000 Hz. Hij beschikt verder over tal van functies zoals een shuffle en repeat functie en wordt geleverd inclusief een duidelijke Nederlandstalige handleiding.

Ondanks het feit dat hij niet over een wifi functie beschikt, wordt hij door klanten wel degelijk beoordeeld met een maximumscore van 5 sterren. Het loon dan ook de moeite om deze autoradio even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen:

Handig ing gebruik: je ontvangt zonder problemen tal van FM/AM radiozenders en kunt zelfs gebruik maken van de 4.0 bluetooth functie om je favoriete muziek te streamen.

Handleiding: het apparaat wordt jou aangeboden met een informatieve handleiding die volledig naar het Nederlands werd vertaald.

Formaat: met een breedte van amper 20 cm, een hoogte van 10 cm en een lengte an 20 cm blijkt deze autoradio behoorlijk compact.

 

Nadelen:

Geen wifi functie: besef wel dat deze unieke autoradio jammer genoeg niet over een wifi functie lijkt te beschikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

DAB+ autoradio

 

7. Autorádio Blaupunkt Rome 990 DAB, Android, DVD/USB/SD/BT, 2DIN, 10”

 

Tot slot is er dan nog deze unieke dubbel din autoradio van het bekende merk Blaupunkt die geleverd wordt inclusief een DAB+ antenne. Op die manier geniet je niet alleen een FM/AM ontvangst maar eveneens een optimale DAB+ radio-ontvangst. Je hebt daarnaast ook een navigatiefunctie, cd-speler en bluetooth functie ter beschikking evenals de mogelijkheid om handsfree te bellen.

De dubbel din autoradio kan makkelijk in de wagen worden geïnstalleerd op een inbouwdiepte van maximaal 175 mm. Hij beschikt over een degelijke AUX én USB aansluiting net zoals je de mogelijkheid hebt om een versterker en/ of subwoofer aan te sluiten. Het frequentiebereik wordt dan geschat tussen 20 en 20000 Hz. Verder zul je zien dat het product over 2 RCA aansluitingen beschikt evenals 4 kanalen met elk afzonderlijk een wattage van 50 W. Er is ook stuurwielbediening voorzien net zoals er een dimfunctie aanwezig is en de mogelijkheid om een achteruitrijcamera op de radio aan te sluiten.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog geen online reviews bij het product vermeld staan. Dit kan te maken hebben vanwege het hoge prijskaartje van deze radio. Laat je hier niet door afschrikken maar bekijk het alvast even!

 

Voordelen:

DAB+ antenne: net zoals één van de vorige apparaten, wordt ook deze autoradio jou aangeboden inclusief een DAB+ antenne zodanig dat je ook digitale zenders kunt ontvangen.

Bluetooth: dankzij de bluetooth functie is het mogelijk om je favoriete muziek en afspeellijsten zonder problemen te streamen.

Inbouw: het betreft hier een dubbel din radio die je zonder problemen in je wagen kunt installeren rekening houden met een inbouwdiepte van ongeveer 175 mm.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs maakt hem jammer genoeg minder toegankelijk voor mensen met een beperkter budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autoradio’s Koopgids

 

We stellen vast dat de autoradio een hele evolutie heeft doorlopen en in niets meer lijkt op de autoradio van weleer. De mogelijkheden nemen alsmaar toe wat leidt tot het ontstaan van verschillende soorten radio’s. Hecht je bovendien ook heel wat belang aan het design dan kan dit een invloed hebben op het prijskaartje. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de koopgids hieronder even door te nemen alvorens je de autoradio’s gaat vergelijken. Op die manier weet je met welke factoren je onder andere kunt rekening houden.

Het type autoradio

Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen 2 verschillende soorten autoradio’s; de 1-DIN of 2-DIN autoradio. Het grootse verschil tussen beide apparaten heeft vooral te maken met het formaat. Zo is een 1-DIN autoradio veel compacter qua formaat en meet hij maximaal 180 x 150 x 50 mm. Hij is bijgevolg voorzien van een kleiner doch helder en duidelijk leesbaar display en is uitgerust met tal van knoppen of het frontpaneel. In de meeste wagens is het vandaag de dag mogelijk om een 1-DIN autoradio te installeren.

Ben je op zoek naar net dat tikkeltje meer en wil je graag een groter scherm genieten waarop je ook een navigatiefunctie ter beschikking hebt? Dan kies je maar beter voor een 2-DIN autoradio. Dergelijke autoradio’s zijn maar liefst dubbel zo hoog en verlangen bijgevolg ook iets meer beschikbare ruimte. Echter geniet je een groter display en eventueel de mogelijkheid om naast GPS, ook een film te laten afspelen.

Tot slot is er ook nog een andere oplossing beschikbaar namelijk de 1-DIN autoradio mét klapscherm. Dergelijke apparaat is speciaal op de markt gebracht voor personen die wel een autoradio met de kwaliteiten van een 2-DIN willen aankopen maar gewoon niet zoveel ruimte ter beschikking hebben.

 

Ontvangst en aansluitingen

Zodra je besluit om een autoradio aan te kopen, is het belangrijk om ook even stil te staan bij de mogelijkheden op vlak van ontvangst en aansluitingen. In de meeste gevallen zal de autoradio in staat zijn om AM/FM radiozenders te ontvangen. Echter kan het ook handig zijn om internetradio te kunnen ontvangen alsook digitale radiozenders te beluisteren. In het laatste geval, moet je beschikken over een DAB+ radio of een meegeleverde DAB+ antenne. Vaak iets duurder in aankoop maar je geniet wel meer mogelijkheden.

Ook het aanbod qua aansluitingen blijkt grotendeels afhankelijk te zijn van het type autoradio dat je aankoopt. Zo bieden heel wat autoradio’s een USB aansluiting aan de voorkant en/ of achterkant aan. Daarnaast kan het ook handig zijn indien er een AUX aansluiting alsook een subwoofer aansluitingsmogelijkheid ter beschikking wordt gesteld. Ook stuurwielbediening is een meerwaarde aangezien je dan de autoradio kunt bedienen vanaf je stuur. Zo kun jij je ogen toch op de baan houden.

 

Opties en andere kenmerken

Uiteraard zijn niet alle autoradio’s gelijk en zullen sommige apparaten net iets meer mogelijkheden aanbieden dan andere. Sommige opties kunnen echter wel als een meerwaarde worden beschouwd terwijl anderen gewoon een leuke extra zijn. Zo kan het handig zijn om over een bluetooth functie te beschikken zodanig dat het mogelijk wordt om je favoriete muziek van je tablet of smartphone te streamen. Ook de aanwezigheid van een navigatiefunctie en een cd-speler wordt door heel wat kopers als een meerwaarde beschouwd.

Sommige autoradio’s bieden de mogelijkheden aan om handsfree te telefoneren. Op die manier hoef je je blik niet van de baan te richten terwijl je het gesprek beantwoordt. Ook spraakbesturing en DAB+ ontvangst kunnen als een aangenaam pluspunt worden ervaren. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

Design en mogelijke prijskaartje

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Het spreekt voor zich dat de prijs van een autoradio in meer of mindere mate zal beïnvloed worden door verschillende factoren. Zo zullen de extra kenmerken het prijskaartje alvast doen stijgen alsook het type autoradio. Het is niet meer dan logisch dat een 2-DIN autoradio een pak duurder in de aankoop blijkt dan een enkel DIN exemplaar. Evenals een exemplaar dat voorzien is van tal van extra kenmerken zoals spraakbesturing en handsfree bellen.

Daarnaast kan ook het design een grote invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Een autoradio die afgewerkt is in een neutrale zwarte kleur zal misschien iets goedkoper zijn dan hetzelfde exemplaar dat voorzien is van lakblauwe accenten. Bedenk daarom waar je naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen zijn. Ben je van plan om bepaalde opties regelmatig te gebruiken of niet? En wat is het budget dat je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen hieraan?

Het gemiddelde prijskaartje van een degelijke en duurzame autoradio wordt geschat op ongeveer 300 euro. Uiteraard zullen er altijd apparaten zijn die goedkoper worden aangeboden net zoals er ook heel wat autoradio’s zijn die meer budget verlangen!

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke USB-stick kun je gebruiken voor de autoradio?

In heel wat recente wagens is het tegenwoordig mogelijk om te werken met een USB-stick. Toch is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste USB-stick aan te schaffen en in de autoradio te pluggen.

Bij voorkeur kies je voor een compacte 2.0 USB-stick met een maximale opslagcapaciteit van 16 GB. Een opslagcapaciteit lager dan 16 GB kan natuurlijk ook altijd maar hoger wordt niet echt aangeraden. De recente 3.0 USB-sticks zouden in de meest recente wagens kunnen functioneren maar het wordt niet meteen aangeraden. Houd hier dus zeker rekening mee indien je van je favoriete muziek en afspeellijsten wilt kunnen genieten.

 

Q2: Wat is een DAB+ autoradio?

Het zal je niet verwonderen dat de autoradio al een hele evolutie heeft ondergaan. Zo was het vroeger alleen mogelijk om analoge radiozenders te ontvangen. Nu met de komst van de DAB+ autoradio is het ook mogelijk om heel wat digitale radiozenders probleemloos te ontvangen en te beluisteren. Met andere woorden, het aanbod wordt aanzienlijk uitgebreid vanwege de DAB+ functie.

Verder zorgt het gebruik van de DAB+ functie er ook voor dat de geluidskwaliteit er aanzienlijk op vooruit gaat. Wat altijd een voordeel is als je naar de radio luistert of wanneer je je favoriete muziek wilt kunnen afspelen.

Q3: Hoe lang kan een autoradio op accu meegaan?

Jammer genoeg is het niet mogelijk om je hier een eenduidig en rechtlijnig antwoord op te geven daar de gebruiksduur afhankelijk blijkt van heel wat factoren. Zo is de staat van de accu in eerste instantie bijzonder belangrijk en doorslaggevend. Beschikt de autoradio over een volle accu of is de accu ondertussen al half leeg?

Daarnaast zal ook het vermogen van de accu een bepaalde invloed uitoefenen op de totale gebruiksduur ervan. Echter kunnen we stellen dat een standaard accu van een betrouwbare kwaliteit het gemiddeld toch wel 10 uurtjes kan volhouden. Op voorhand dat je ook effectief met een volle accu start.

 

Q4: Hoe kun je een autoradio verwijderen?

In de meeste gevallen blijkt een autoradio geklemd te zitten in de daarvoor voorziene opening, ook wel brachet genoemd door velen. Met behulp van een slot of klem, wordt de radio bovendien vastgeklikt in de desbetreffende brachet. Indien je de radio uit de brachet wenst te verwijderen dan zou je dit op 2 verschillende manieren kunnen doen.

Zo zou je kunnen gebruik maken van sleutels of pennen. De pennen worden gekenmerkt door een stevige U-vorm die probleemloos in het front van de desbetreffende autoradio kunnen worden geklikt. Met een beetje duw- en trekwerk kun je de radio vervolgens makkelijk verwijderen. In de meest recente wagens is het mogelijk om de radio met behulp van 2 meegeleverde sleutels uit het brachet te verwijderen.

 

Q5: Wat is een dubbel din autoradio?

Naast de enkel DIN autoradio heb je sinds kort ook de mogelijkheid om te kiezen voor een dubbel DIN exemplaar. Het grootste verschil met de enkel DIN radio, blijkt voornamelijk het formaat te zijn. Een dubbel DIN radio wordt gekenmerkt door een veel groter display waardoor het mogelijk wordt om films te bekijken of een GPS functie te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat een dubbel DIN radio vaak iets duurder in de aankoop is.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES