5 beste H7 lampen Test Van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste H7 lampen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

H7 lampen worden beschouwd als de verbeterde opvolger van de H4 lampen en kunnen, afhankelijk van hun spanning en vermogen, makkelijk worden ingezet als dimlicht, grootlicht en/of mistlicht. Daar het uitgebreide assortiment al te vaak voor heel wat keuzestress lijkt te zorgen, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele huidige toppers binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de XEOD Autolampen – H7 8000K die gekenmerkt wordt door een bijzonder fel en helder wit licht waardoor je altijd 100% zichtbaar bent. Daarnaast lijkt ook de Philips Vision Halogeenlamp – H7 Autolamp een schot in de roos en voorzien van een standaard voltage van 12V.  

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste H7 lampen (Reviews) van 2024

 

Dient de H7 lamp vervangen te worden en ben je daarvoor op zoek naar een degelijke H7 ledlamp? Dan kunnen wij jou met deze selectie van 5 toppers misschien wel vooruit helpen. Neem rustig de tijd om de mogelijkheden te bekijken, rekening houdend met de online reviews en het advies van experts, alvorens je er de voor jou beste H7 lamp uitkiest. En wie weet ga je achteraf wel naar huis met één van de populairste H4 of H7 lampen, een aanbieding of het exemplaar met de laagste prijs?

 

 

H7 autolamp

 

1. XEOD Autolampen – H7 8000K Xenon ombouwset – HID – 35W – Gratis stadslichten T10

 

Zijn de lampen van je auto dringend aan vervanging toe of ben je op zoek naar een manier om je wagen er luxueuzer uit te laten zien? Dan is deze Xenon ombouwset – jou aangeboden door het bekende merk XEOD – misschien wel wat voor jou. Als we de online reviews en het bijbehorende advies van klanten mogen geloven, dan lijk je met deze set meteen voor een toppertje binnen de reeks te kiezen. De moeite waard dus om deze H7 autolampen – beloond met 5/5 sterren – eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de H7 lampen set in eerste instantie gekenmerkt door een multifunctioneel karakter waarbij ze niet alleen als dimlicht maar tevens ook als grootlicht kunnen functioneren. Daarbij geniet je een vrij hoge lichtsterkte die in niets te vergelijken is met de klassieke standaard halogeen verlichting en bijdraagt aan een optimale zichtbaarheid op de baan! Kortom, jij ziet niet alleen meer maar je wordt door andere weggebruikers ook beter gezien.

De hoge lichtsterkte van deze Xenon ombouwset wordt aangevuld met een aannemelijke kleurtemperatuur van maar liefst 8000K. Daarbij is het mogelijk om de intensiteit/ felheid lichtjes aan te passen zodoende andere weggebruikers niet te verblinden. Het gebruiksgemak van de autolamp H7 set wordt aangesterkt met het universele karakter en de eenvoudige installatie. 

 

Voordelen:

Stadslichten: bij aankoop van deze Xenon ombouwset worden eveneens twee T10 stadslichten aangeboden.

Kleur: de lampenset garandeert een unieke kleurtemperatuur van 8000K.

Multifunctioneel: de lamp kent een universeel en multifunctioneel karakter waarbij gebruik gemaakt wordt van een H7 fitting en een spanning van 12V. Geschikt om te installeren in verschillende personenwagens, caravans, motors of scooters.

Budgetvriendelijk: hoewel het prijskaartje niet meteen op een aanbieding lijkt aan te sturen, wordt deze (Action) H7 lampen set toch wel tot de goedkope opties gerekend.

 

Voordelen:

Geen led: ben je op zoek naar een H7 led lamp om in de wagen te installeren, dan is dit misschien niet de allerbeste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips autolampen H7

 

2. Philips Vision Halogeenlamp – H7 Autolamp – 12V – 1 stuk // Philips

 

Tussen de populairste en misschien wel beste halogeen H7 lampen zul je vast en zeker dit product van Philips mogen verwachten. De Philips Vision halogeenlamp is dan ook een uitstekende keuze indien de koplampen van je wagen dringend aan vervanging toe zijn. Zo garandeert deze H7 halogeenlamp optimale lichtbundelprestaties én tot maar liefst 30% meer zicht in vergelijking met een standaard auto koplamp. En dit alles ook nog eens tegen een zacht prijsje.

Het betreft overigens een universele transparante H7 halogeenlamp die bijgevolg in diverse personenwagens kan worden ingebouwd. De lamp kent hierbij een ruim 12V voltage en werd gelabeld met het zogenaamde E-keurmerk. Kortom, een veilige, gebruiksvriendelijke en oerdegelijke halogeenlamp met H7 fitting die bedoeld is om links in te bouwen.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren zien. Heel wat klanten reageren dan ook bijzonder tevreden op de aangeboden kwaliteit hoewel één koper een toch wel wat langere levensduur had verwacht.

 

Voordelen:

Prijskaartje: deze halogeen gloeilamp kan – vanwege zijn lagere prijskaartje – vast en zeker tot de goedkope Philips H7 autolampen worden gerekend.

Voltage: de Philips Vision halogeenlamp kent een 12V voltage.

Inbouwplaats: de koplamp is bedoeld om links in te bouwen en kan – vanwege zijn universele karakter – in tal van personenwagens zijn dienst bewijzen.

 

Voordelen:

Korte levensduur: volgens één koper is de levensduur van deze halogeenlamp met H7 fitting toch vrij kort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

H7 led lamp

 

3. XEOD H7 Mini LED lampen ? Auto Verlichting Lamp ? Dimlicht en Grootlicht – 2 stuks ? 12V

 

Zijn de lampen van je wagen dringend aan vervanging toe dan is het in eerste instantie belangrijk om te weten of het een H4 of H7 lamp betreft. Met dit product van het bekende merk XEOD kies je bijvoorbeeld voor een kwalitatieve én relatief betaalbare set H7 led lampen die zowel als dimlicht dan wel als grootlicht kunnen functioneren. Bovendien telt de set steevast 2 stuks wat het prijskaartje lijkt te rechtvaardigen.

De mini H7 lampen worden daarbij gekenmerkt door een standaard voltage van 12V en garanderen een ruim vermogen van maar liefst 36 watt per lamp. Dit wordt aangevuld met 4000 lumen én een kleurintensiteit van 6000K per lamp wat resulteert in een helder wit licht. Hun gebruiksgemak wordt verder aangevuld met 6 maanden garantie en een eenvoudige installatie.

Hoewel deze set H7 lampen heel wat positieve kenmerken naar voren weten te schuiven, werd tot op heden nog geen review geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel lastig om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: hoewel het op het eerste zicht niet meteen een aanbieding betreft, behoren ze tot de goedkope H7 lampen; geleverd per 2 stuks en bovendien te spotten in de rayon van de Action H7 lampen.

Toepassing: de gloeilampen zijn geschikt om als dimlicht en/ of grootlicht te functioneren.

Kleur: naast een 4000 lumen per lamp, blijkt elke ledlamp eveneens gezegend met een kleurintensiteit tot 6000K wat resulteert in een helder wit licht.

Gebruiksvriendelijk: de XEOD mini H7 ledlampen zijn niet alleen geschikt voor auto’s maar kunnen daarnaast ook in caravans, motors of scooters worden geïnstalleerd.

 

Nadelen:

Geen canbus systeem: houd er wel rekening mee dat deze H7 lampen niet geschikt zijn voor installatie in wagens met een canbus systeem.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

H7 lampenset

 

4. Gloeilampenset H7 30-Delig // Lampenset H7 Carpoint // E-merk: Ja

 

Met de H7 lampenset van Carpoint kies je voor een, maar liefst, 30-delige auto reservelampenset en dit alles tegen een aanzienlijk en betaalbaar prijskaartje. De set bestaat onder meer uit 2 afzonderlijke H7 lampen, 3 krachtige P21/5W lampen, een PY21W lamp, 2 P21W lampen, een R5W lamp en een R10W lamp. Kortom, alles wat je nodig hebt om – bij een eventueel probleem – je personenwagen te herstellen.

Net zoals heel wat andere producten binnen dit segment, betreft het ook hier een universele transparante lampenset met een voltage van 12V en voorzien van het nodige E-keurmerk.

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en effectiviteit – en bijgevolg de set belonen met een mooie score van 4,5 sterren – lijkt één koper niet helemaal tevreden te zijn over de gebruiksvriendelijkheid. Volgens deze klant zouden de lampen toch wel moeilijk te installeren zijn.

 

Voordelen:

Voltage: de gloeilampenset kent een ruim voltage van maar liefst 12V met bijbehorende E-keurmerk.

Set: het betreft een H7 gloeilampenset die bestaat uit maar liefst 30 afzonderlijke reservelampen.

Universeel: de set is universeel en kan daardoor gebruikt worden in combinatie met diverse soorten personenwagens.

 

Voordelen:

Installatie: een enkele koper is van mening dat de lampen vrij moeilijk te installeren zijn en bijgevolg allesbehalve gebruiksvriendelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

H7 lamp Osram

 

5. Osram Original halogeenlamp, H7 Autolamp, 12V 1 Stuks 

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke H7 autolamp die jou wordt aangeboden door het, al dan niet bekende, merk Osram. De lamp kent, in tegenstelling tot zijn voorgangers een lager en bijgevolg betaalbaar prijskaartje alhoewel we er gelijk moeten bij zeggen dat hij slechts per stuk geleverd wordt. Desondanks reageren klanten bijzonder positief wat opnieuw resulteert in een mooie eindscore van 5 sterren.

De Osram koplampen met bijbehorende H7 lampen kennen een ruim voltage van 12 Volt aangevuld met een standaard wattage van ongeveer 55 Watt waardoor ze geschikt zijn om in diverse voertuigen te installeren. Ze staan garant voor een 3200K – waarde wat resulteert in een aanzienlijk warm doch fel licht waardoor je 100% zichtbaar bent als je de weg op gaat.

Deze unieke, overigens 100% universele, halogeenlampen kunnen perfect fungeren als dimlicht en/ of grootlicht waardoor je ze maar beter per 2 of 4 stuks aankoopt. Bovendien lijkt het prijskaartje voordeliger te worden naargelang je meerdere stuks per keer aankoopt.

 

Voordelen:

Kleur: de lampen worden gekenmerkt door een 3200K – waarde die in een warm helder licht resulteert.

Toepassingsveld: ze kunnen niet alleen dienst doen als grootlicht maar ook als dimlicht en dit, vanwege hun universele karakter, in tal van verschillende voertuigen.

Voltage: je kunt ze heel eenvoudig installeren in eender welk voertuig met een voltage van 12 Volt aangevuld met een wattage van maximaal 55 Watt.

 

Voordelen:

Prijzig: de prijs per stuk kan best wel als prijzig beschouwd worden maar lijkt te verbeteren naarmate je meerdere lampen per keer aankoopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

H7 lampen Koopgids

 

Wat is een H7 lamp en waarvoor kun je deze zoal gebruiken? Is er een verschil met de eerder ontwikkelde H1 en H4 lampen en hoe uit zich dat op het gebied van duurzaamheid, wattage en lichtsterkte? Wij proberen een antwoord te bieden op deze prangende vragen in de hoop de zoektocht voor jou iets makkelijker en aangenamer te maken. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende H7 lampen met elkaar te vergelijken. Let daarbij eveneens op aanbiedingen en/ of promoties aangezien het altijd leuk is om met een koopje huiswaarts te keren.

Wat is een H7 lamp en waar wordt deze voor gebruikt?

De autolampen van je wagen zijn dringend aan vervanging toe en dus moet je geleidelijk aan op zoek naar een nieuwe set. Maar welke lampen moet je dan precies aankopen? Net zoals bij de lampen die je in de woning en/ of tuin gebruikt, bestaat er ook in de categorie van auto’s heel wat onderscheid tussen de verschillende soorten. Dit verschil baseert zich voornamelijk op vlak van de fitting waardoor we een onderscheid kunnen maken tussen de vandaag zo bekende H7 lampen en de eerder ontwikkelde H1 en H4 lampen?

Terwijl de H4 autolampen voornamelijk in iets oudere voertuigen worden gebruikt als dim- of grootlicht wordt in heel wat recente exemplaren voornamelijk gekozen voor een H7 autolamp. Toch raden wij jou aan om niet zomaar de eerste de beste H7 autolamp aan te kopen maar rekening te houden met de mogelijkheden van je wagen en de aansluitingen.

 

Verschil tussen H1, H4 en H7

Uiteraard is er een duidelijk verschil te noteren tussen de H1, H4 en H7 lampen en dit niet alleen op fysiek maar ook op gebruiksvlak. Zo haal je met de H1 lamp bijvoorbeeld een enkelvoudige lamp in huis met slechts 1 aanwezige gloeidraad wat betekent dat je dus meerdere H1 lampen nodig zult hebben indien je zowel het grootlicht alsook het mistlicht en het dimlicht wenst te vervangen. 

De H4 lampen daarentegen zijn voorzien van een dubbele gloeidraad waardoor je hem zou kunnen beschouwen als 2 lampjes in 1 en dezelfde behuizing. Let wel op dat de H4 lamp, in tegenstelling tot de reeds verouderde H1 lamp, enkel alleen kan gebruikt worden ter vervanging van het dimlicht en/ of het grootlicht en bijgevolg niet geschikt is als mistlicht. Bovendien zul je de H4 lampen tegenwoordig vooral in oudere en minder recente voertuigen tegenkomen.

Wat ons meteen bij de bekende H7 lampen brengt en die we dus kunnen beschouwen als zijnde de verbeterde versie van de H4 lamp. Net zoals de H1 lampen kunnen de H7 lampen gebruikt worden om te fungeren als dimlicht, grootlicht én mistlicht en bovendien geven ze hierbij tot wel 30% meer licht. Echter zijn ze uitgerust met maar 1 gloeidraad waardoor het bijgevolg slechts om 1 lamp per behuizing gaat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de H4 lampen.

 

Werking van een H7 lamp

Zoals hierboven reeds min of meer aangegeven, bestaan de H7 lampen uit slechts 1 enkele gloeidraad en worden ze bijgevolg beschouwd als 1 lamp per behuizing. Aangezien het een verbeterde versie van de H4 lamp betreft, mag je er ook vanuit gaan dat de H7 lampen tot maar liefst 30% meer licht produceren wat betekent dat je ze niet alleen als mistlicht maar ook als grootlicht en/ of dimlicht kunt gebruiken.

Uit menig onderzoek is overigens gebleken dat de Car Xtras Autolampen Box, de JMP Naos Autolamp Longlife, de JMP Naos Autolamp +90% en de Luminizer 4040 HALO alvast degelijke én duurzame H7 lampen zijn. Echter, raden wij jou aan om altijd nog even een kijkje te nemen in de handleiding van je wagen of raad te vragen aan een erkend installateur om alsnog 100% zekerheid te krijgen.

Lichtsterkte in functie van wattage

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de uiteindelijke lichtsterkte en de duurzaamheid van een kwaliteitsvolle H7 lamp. Zoals reeds meermaals aangegeven levert een H7 lamp tot wel 30% meer licht waardoor ze zowel als dimlicht alsook als grootlicht kan worden aangewend. Uiteraard dien je hier eveneens rekening te houden met het wattage, steeds aangeduid met de hoofdletter W. 

Zo zal een grootlicht een H7 lamp met een hoger wattage verlangen in tegenstelling tot een dimlicht. Algemeen kunnen we stellen dat je voor een grootlicht maar beter op zoek gaat naar een H7 lamp van 55 Watt en bij het dimlicht voldoende hebt met een wattage van 35.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat kost een H7 lamp?

Is de H7 lamp van je wagen dringend aan vervanging toe en wil je de zoektocht naar een nieuw exemplaar graag aanvangen, dan is het misschien handig om op de hoogte te zijn van de eventuele prijskaartjes. Gelukkig hoeft een degelijke H7 lamp geen stukken van mensen te kosten en kun je reeds een degelijk exemplaar aankopen voor amper 7 tot 10 euro rekening houdend met een spanning van 12 Volt inclusief wattage van 55 Watt.

Echter kan het prijskaartje makkelijk oplopen tot maar liefst 150 tot 200 euro. Zoals je wel zult vermoeden, betreft het in dergelijke gevallen vaak om een speciale set H7 ledlampen die bedoeld zijn voor rally- en race doeleinden en geschikt zijn om als dimlicht en/ of grootlicht te fungeren.

 

Q2: Welke H7 lamp geeft het meeste licht?

Verschillende onderzoeken en studies hebben ondertussen aangetoond dat de Osram 64210NBL-HCB Night Breaker en de Narva H7 Range Power 50+ gloeilamp één van de betere opties zijn binnen het segment van de H7 lampen.

In het geval van de Osram 64210NBL-HCB Night Breaker Laser H7 spreken we over een halogeen koplamp/ gloeilamp die een lichtopbrengst van maar liefst 130% belooft. Met de H7 lamp Narva H7 Range Power 50+ gloeilamp wordt eveneens een ruime lichtopbrengst gegarandeerd die tot wel 50% bedraagt. 

Als je weet dat een standaard basis H7 lamp een lichtopbrengst van wel 30% meer aanbiedt ten opzichte van zijn voorganger, de H4 lamp, dan zit je met 50 en 130% meer dan goed!

Q3: Wat is de beste H4 en H7 lamp?

Binnen het segment van de H4 lampen, bestaande uit 2 gloeidraden en geschikt voor gebruik als dimlicht en/ of grootlicht, kunnen we de Osram’s Original Lime-lampen als de meest vooruitstrevende favoriet benoemen. Weliswaar worden H4 lampen in recente wagens steeds minder gebruikt en zijn ze bijgevolg bedoeld voor de oudere voertuigen in omloop.

Met de H7 lamp kies je dus meteen voor de opvolger van de H4 lamp; gebruikt in diverse recente wagens en op verschillende vlakken een optimale verbetering. Zo blijkt de H7 lamp uitgerust met slechts 1 enkele gloeidraad maar niet alleen geschikt voor gebruik als dimlicht en/ of grootlicht maar ook als mistlicht. 

Binnen de sectie van de H7 lampen krijgen de JMP Naos Autolampen en de Car Xtras alvast een correcte prijs-kwaliteit beoordeling mee gaande van zeer goed tot perfect.

 

Q4: Hoe kun je een H7 lamp plaatsen?

Wanneer je een H7 lamp wilt vervangen of plaatsen dan is het uiteraard verstandig om de ontsteking helemaal uit te schakelen. Verschillende instanties raden zelfs aan om de contactsleutel volledig af het contact te halen. Eenmaal dat gebeurd is, kun je de motorkap veilig openen om vervolgens de grijze of zwarte ronde overkapping ter hoogte van de achterkant van het licht, los te maken en te verwijderen.

Het kan gebeuren dat je in sommige gevallen behoorlijk wat kracht moet zetten om de vastgeschroefde overkapping helemaal te verwijderen. Laat je hierdoor dus niet meteen afschrikken! Vervolgens kom je tot bij de lampvoet waarop je vervolgens de (nieuwe) H7 lamp kunt plaatsen. Indien je niet 100% zeker bent dan kun je dit proces ook altijd laten uitvoeren door een erkend installateur.

 

 

Q5: Hoe lang gaat een H7 lamp mee?

Zoals hierboven reeds vermeld, haal je met de H7 lamp de verbeterde versie én opvolger van de H4 lamp in huis. Een dergelijke lamp bestaat uit slechts 1 gloeidraad en kan zowel als mistlicht, grootlicht en/ of dimlicht fungeren wat hem meteen één van de meest multifunctionele autolampen uit het rijtje maakt. 

In vergelijking met de H4 lamp levert de H7 lamp eveneens een grotere lichtopbrengst, tot maar liefst 30% meer, én betere duurzaamheid. Zo kunnen dergelijke lampen, afhankelijk van het type en hun prestatiemogelijkheden, makkelijk tot maar liefst 1000 (of meer)  uren rijden branden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES