Beste werkbank

Laatste update: 19.05.24

 

Werkbanken test van 2022

 

Of je nu een professioneel klusser bent of een echte doe-het-zelver, een stevige en degelijke werkbank kan altijd wel een goede aanbeveling zijn. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken en dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment. Het is daarom een goed idee om eens even een kijkje te nemen in onze koopgids. Indien je echter dringend op zoek bent naar een degelijke werkbank dan kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Daaruit is gebleken dat je met de Black + Decker Workmate alvast voor een topproduct kiest. Het is een degelijke werkbank die je kunt opvouwen en makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Met de Ferm Garagekrik / Autokrik kies je meteen voor een evenwaardig alternatief en een duurzame mobiele werkbank die je makkelijk kunt verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Werkbank – Reviews Top 5

 

Een werkbank kan echt wel handig zijn om allerhande klusjes op een eenvoudige en efficiënte manier uit te voeren. Om jou een handje te helpen, zijn we op zoek gegaan naar 5 topproducten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de online reviews maar ook met het advies van de klanten. Neem dan ook gerust een kijkje naar deze opties hieronder en kies er dan voor jou de beste werkbank uit. En wie weet zit er ergens wel een leuke werkbank aanbieding tussen die helemaal jouw ding is.

 

 

1. Black + Decker Workmate

 

Met deze handige werkbank van het bekende merk Black + Decker mag je zeker zijn van een degelijk en handig apparaat. Bovendien kun je de werkbank na gebruik ook gemakkelijk opvouwen en zo plaats besparen tijdens het opbergen.

De werkbank heeft een draagkracht van maar liefst 250 kg en staat ook nog eens bijzonder stabiel. De antislip steunen aan de onderkant die gemaakt zijn uit rubber, zorgen ervoor dat deze werkbank niet zomaar zal verschuiven. Verder is het mogelijk om de hoogte van deze werkbank aan te passen naar jouw wensen.

De overgrote meerderheid van de kopers is helemaal overtuigd van de kwaliteit en de duurzaamheid van deze werkbank. Echter is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je dit exemplaar niet meteen tussen de goedkope werkbanken zult vinden.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ferm Garagekrik / Autokrik

 

Indien je op zoek bent naar een mobiele werkbank dan hoef je zeker dit model van het bekende merk Ferm eens te bekijken. Bovendien valt ook het prijskaartje bijzonder goed mee.

Deze mobiele werkbank kun je eigenlijk vooral gebruiken als een soort garage- of autokrik. Dit apparaat heeft namelijk een maximaal hefvermogen van maar liefst 2000 kg. Daardoor is het dus vooral ideaal om zwaardere voorwerpen op te tillen.

Toch merken we dat de meningen bij dit product eerder verdeeld zijn. Zo zijn sommige kopers niet helemaal overtuigd van de kwaliteit en de duurzaamheid van het toestel terwijl anderen dit wel zijn. Het lijkt ons daarom een goed idee dit product even te bekijken en zelf een oordeel te vellen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tectake Inklapbaar 400856

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke inklapbare werkbank maar toch liever niet zoveel geld wenst uit te geven dan is dit model werkelijk ideaal. Deze werkbank is afkomstig van het bekende merk Tectake en kan op een voordelig prijskaartje rekenen.

De poten van deze werkbank zijn helemaal bekleed met rubber waardoor ze bijzonder stevig en stabiel zullen blijven staan. De plank is verder voorzien van meerdere handige klemmen die gemaakt zijn uit kunststof. Deze werkbank biedt een ergonomische werkhoogte aan van ruim 75 cm en heeft daarnaast een draagkracht van 70 kg.

Op dit moment is er nog maar een enkele online beoordeling geplaatst. Enerzijds is de gebruiker duidelijk tevreden over de correcte prijs-kwaliteitverhouding. Anderzijds is de gebruiksvriendelijkheid niet helemaal wat de koper ervan verwacht had.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. VDT GS Opvouwbare Workmate

 

Net zoals het voorgaande toestel zul je ook deze werkbank van VDT tussen de goedkope exemplaren kunnen spotten. Na gebruik kun je de werkbank probleemloos in elkaar klappen en zo heel wat ruimte gaan besparen.

Deze werkbank is bijzonder stevig en staat heel stabiel. Dit heeft vooral te maken met de poten die voorzien zijn van antislip steunen uit rubber. De constructie van deze werkbank is vervolgens gemaakt uit stevig staal en kun je dus voldoende belasten. Verder krijg je er bij de aankoop ook nog een aantal handige klemplanken bij die je kunt verstellen.

We vermoeden dat het hier waarschijnlijk om een vrij recent toestel gaat aangezien er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Haast je daarom vooral naar de winkel en wees de eerste in het schrijven van een positieve online review.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. LumberJack WB1620

 

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke houten werkbank dan kun je dit exemplaar van het bekende merk Lumberjack vast eens bekijken. Deze houten werkbank is bijzonder stevig en biedt heel wat mogelijkheden.

Zo zijn er bijvoorbeeld 2 handige opberglades voorzien die je kunt belasten tot 11 kg. Onderaan is er ook nog een handige opbergplank geïnstalleerd met een draagkracht van wel 90 kg. De tafel zelf kun je dan weer belasten met maar liefst 113 kg. De laderails zijn helemaal uit stevig metaal gemaakt en kunnen dus wel tegen een stootje.

Doordat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het voor ons niet zo eenvoudig om jou verder advies te geven over dit product. Het is mogelijk dat het om een recent artikel gaat of misschien hebben sommige kopers het wel al in huis. Laat je hierdoor in elk geval niet afschrikken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Werkbanken koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de beste werkbanken. Sommige banken beschikken namelijk over net iets meer opties en mogelijkheden maar zijn bijgevolg ook net iets duurder. Daardoor behoren ze niet langer tot de goedkope werkbanken. Verder raden wij jou ook aan om even stil te staan bij het formaat en natuurlijk ook de gebruikte materiaalsoorten wanneer je een werkbank wenst aan te kopen. Indien je over een beperkt budget beschikt of liever niet zoveel geld wenst te spenderen dan kan het handig zijn om eventuele promoties en aanbiedingen in de gaten te houden. En zo kun je misschien wel een werkbank aanbieding tegenkomen.

 

 

Wat is een werkbank en het gebruiksgemak

Wat wordt er nu precies bedoeld met een werkbank? Of je nu een professionele klusser bent of toch meer de doe-het-zelver, een werkbank is een handige oplossing. Het gaat in de meeste gevallen om een bijzonder zwaar uitgevoerde tafel waarop je dan allerlei klusjes kunt uitvoeren. Zo kun je er bijvoorbeeld hout gaan versnijden of zagen, net zoals je ook metalen voorwerpen kunt bewerken. Kortom, het biedt heel wat mogelijkheden.

Toch zul je eerst heel wat watertjes moeten doorzwemmen alvorens je bij de voor jou perfecte werkbank uitkomt. Zo zul je keuzes moeten maken op het gebied van de gebruikte materiaalsoorten en het formaat. Maar ook het prijskaartje of de extra opties kunnen voor sommige klanten een doorslaggevende factoren zijn.

 

Formaat en gebruikte materiaalsoorten

Werkbanken komen in allerlei vormen en formaten. Je kunt dus kiezen tussen een kleine werkbank of een grote werkbank. Of kies eventueel voor een uitschuifbaar exemplaar. Houd er wel rekening mee dat dit in een bepaalde mate de prijs zal beïnvloeden. Om de grootte van de werkbank te bepalen, is het niet alleen handig om rekening te houden met je wensen en verwachtingen maar ook met je eigen werkplek. Doe je klusjes op verplaatsing? Dan kan een compact model misschien soelaas bieden. Ben je een echte doe-het-zelver en heb je je eigen ruimte om te klussen, kies dan voor een groter model.

Daarnaast is het ook een goede aanbeveling om even stil te staan bij de gebruikte materiaalsoorten. Zo is een werkbank die vervaardigd is uit duurzaam en kwalitatief staal alvast niet ongewoon. En bijgevolg ook een goede keuze. Het nadeel aan een stalen werkbank is dan weer het gewicht. Een stalen werkbank is dus bijgevolg niet echt handig om te verplaatsen of overal mee naartoe te nemen. Verder kun je ook opteren voor een werkbank gemaakt uit duurzaam en stevig hout. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden.

 

Opties en extra kenmerken

We hebben het al eventjes vermeld, maar sommige werkbanken zullen over net iets meer mogelijkheden en opties beschikken in vergelijking met andere werkbanken. Sommige van deze opties kunnen best wel handig zijn terwijl andere opties eerder een gadget zijn. Zo is het handig als je voor een werkbank met een enorme draagkracht kiest. Een maximale belasting van ruim 250 kg is best al veel en biedt je de mogelijkheid om ook iets zwaardere klussen uit te voeren.

Verder is het altijd handig indien het onderstel of de poten van de werkbank voorzien zijn van een rubberen coating. Dit zorgt voor iets meer grip en stabiliteit en daardoor dus ook voor meer veiligheid. Ook een werkbank die je na gebruik gewoon weer kunt dichtvouwen of dichtklappen is een pluspunt. Je bespaart niet alleen heel wat ruimte maar bovendien is het ook makkelijker om de werkbank te verplaatsen. Indien je de hoogte van de bank kunt verstellen, mag je zeker zijn van een topproduct.

 

 

Mogelijke prijskaartje

Maar wat is nu de prijs van een degelijke en duurzame werkbank? Net zoals de mogelijkheden, het formaat en de gebruikte materiaalsoorten, varieert ook het prijskaartje. Het is daarom handig dat je voor jezelf even op voorhand probeert uit te maken waar je nu precies naar op zoek bent. En vooral ook welk bedrag je bereidt bent om eraan uit te geven. Op die manier kun je al iets gerichter op zoek gaan waardoor het ook een pak makkelijker wordt.

Het prijskaartje wordt door heel wat factoren beïnvloed zoals het formaat en de gebruikte materiaalsoorten. Maar ook de extra toebehoren en accessoires zorgen voor een variërend prijskaartje. Indien je niet meteen kunt kiezen tussen 2 of meerdere werkbanken dan kan het misschien een oplossing zijn om de online reviews even na te kijken. Daarin geven kopers hun ongezouten mening over de verschillende werkbanken. En dat maakt het makkelijker voor jou om de producten te vergelijken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES