5 Beste Auto DVD Spelers Test van 2024

Laatste update: 24.07.24

 

Auto DVD Spelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een kwalitatieve auto dvd-speler kan best wel handig zijn wanneer je met het hele gezin op reis vertrekt. Zo kunnen je kindjes zich tijdens de lange rit een beetje vermaken en genieten. Wij willen uiteraard dat je met de beste auto dvd-speler naar huis kunt gaan en zijn daarom alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Yoton 12,5” Draagbare DVD-Speler die gekenmerkt wordt door een lichtgewicht en handzaam design.  Daartegenover staat de Lenco DVP-920BU draagbare dvd-speler die geleverd wordt inclusief een stickervel, een montagebeugel én een bijbehorende hoofdtelefoon.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Auto DVD Spelers (Reviews) van 2024

 

De kinderen tijdens een lange autorit bezighouden kan soms een moeilijke opdracht zijn. Ze moeten naar het toilet, ze willen weten hoe lang de reis nog duurt, ze willen spelen en niet stilzitten,… Maar als ze een film of serie kunnen bekijken tijdens de rit zullen ze al een stuk rustiger zijn. Koop dan best een auto dvd speler. De volgende vijf producten krijgen allemaal topcommentaren van gebruikers, kies er zelf de beste auto dvd speler uit.

 

1. Yoton 12,5” Draagbare DVD-Speler met 10,5” HD-Draaibaar Scherm voor Auto

 

Staat er binnenkort een lange autorit op de planning en ben je bijgevolg op zoek naar een – relatief goedkope – portable dvd speler? Dan raden wij jou aan om dit toppertje van het bekende merk Yoton alvast even van naderbij te bekijken. Zo wordt de YD105 auto dvd speler gekenmerkt door een totale afmeting van 26 x 19 x 4 cm wat resulteert in een beeldscherm van 10,5 inches met een bijbehorende resolutie van 1024 x 600 pixels.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder blijkt deze dvd speler voor in de auto eveneens gezegend met een krachtige ingebouwde batterij die – met behulp van de meegeleverde oplaadkabel – makkelijk kan worden opgeladen. Een volledig opgeladen batterij staat garant voor een gebruiksduur van ongeveer 4 à 6 uren wat betekent dat je er makkelijk 2 volledige films mee kunt bekijken. 

Het gebruiksgemak van deze draagbare dvd speler wordt verder aangevuld met een ruime rotatiehoek van 90º naar rechts en 180º naar links, de mogelijkheid om het apparaat te synchroniseren met je televisietoestel en de aanwezigheid van diverse aansluitingsmogelijkheden. Hoewel de reviews aantonen dat heel wat klanten overtuigd zijn van deze dvd speler, is het toch belangrijk om er rekening mee te houden dat het apparaat geen Blu-ray ondersteunt.

 

Voordelen:

Voedingstype: je kunt deze draagbare dvd speler niet alleen aansluiten op de autolader, maar tevens ook gebruik maken van de meegeleverde adapter, het lichtnet of de oplaadbare ingebouwde batterij.

Gebruiksgemak: wil je een gebruiksvriendelijke dvd speler kopen dan is dit model van Yoton een schot in de roos. Met dit apparaat kun je cd’s, dvd’s én USB bestanden moeiteloos afspelen.

Koptelefoonaansluiting: het apparaat is eveneens voorzien van een geïntegreerde koptelefoonaansluiting wat tevens ook bijdraagt aan het comfort.

 

Nadelen:

Geen Blu-ray: jammer genoeg ondersteunt deze draagbare dvd speler geen Blu-ray bestanden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Lenco DVP-920BU  Draagbare DVD-speler met hoofdtelefoon en beugel voor in de auto

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve én gebruiksvriendelijke auto dvd-speler aanbieding, dan heb je met de Lenco DVP-920BU misschien wel het neusje van de zalm gevonden. Hij wordt jou bovendien aangeboden inclusief een hoofdtelefoon, een bijpassende beugel voor veilig gebruik in de wagen én een uniek stickervel waarmee je de hoes net iets persoonlijker kunt maken. Ideaal om je kindje op de achterbank even bezig te houden indien er een lange autorit op de planning staat.

Deze unieke auto dvd-speler, die overigens voorzien is van een krachtige accu en makkelijk via de autolader kan worden opgeladen, kent een 9 inches groot beeldscherm en biedt de mogelijkheid om zowel cd als dvd-formaat af te spelen. Het afspelen van films, video’s en het bekijken van foto’s kan overigens niet alleen via de aanwezige dvd-speler maar eveneens via de aanwezige USB-aansluiting.

Verder wordt hij gekenmerkt door 2 krachtige ingebouwde speakers en ondersteunt hij, naast het bekende MP3 audioformat en JPEG beeldformat, eveneens tal van videoformats zoals MPEG1, MPEG2 en MPEG4. Klanten zijn duidelijk overtuigd en belonen deze dvd-speler met een mooie score van 5 sterren.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: naast het bekende MP3 audioformat én JPEG beeldformat, ondersteunt de Lenco DVP-920BU dvd-speler eveneens verschillende videoformats gaande van MPEG1 en MPEG2 tot MPEG4.

Handig in gebruik: het wordt mogelijk om foto’s, films of video’s te bekijken door middel van de dvd-speler of de aanwezige USB-aansluiting.

Installatie: hij wordt geleverd inclusief een stevige montagebeugel zodanig dat je hem aan de achterkant van de hoofdsteun van de chauffeur of passagier kunt bevestigen.

Voeding: hij is voorzien van een bijzonder krachtige ingebouwde oplaadbare batterij die, indien volledig opgeladen, een batterijduur van maar liefst 10 uren garandeert.

 

Nadelen:

Niet spatwaterdicht: houd er rekening mee dat het apparaat niet spatwaterdicht blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dakmonitor 10” de uitneembare – draagbare dvd speler kan uit de auto genomen worden

 

De uitneembare portable dvd-speler voor in de auto van het bekende merk Visteon behoort, net zoals de voorgaande 2 toppertjes, eveneens tot het rijtje van de huidige “3 best beoordeelde auto dvd-spelers”. De moeite waard dus om deze unieke uitneembare dakmonitor eens even van naderbij te bekijken.

Zo stellen we meteen vast dat de Visteon draagbare auto dvd-speler gekenmerkt wordt door een bijzonder kwalitatief LCD kleurenscherm van 10,2 inches wat resulteert in een uniek en reel kleurenspektakel. Het scherm wordt daarbij geleverd inclusief een degelijke docking station dat aan het dak van de wagen dient te worden bevestigd, zodoende het scherm er makkelijk in- én weer uit te kunnen klikken.

Maar er is meer; veel meer! Zo is deze auto dvd-speler niet alleen in staat om dvd’s af te spelen maar behoren ook cd’s en JPEG formaten tot de mogelijkheden. Daarnaast geniet je eveneens de mogelijkheid om – indien gewenst en met behulp van één van de  3 x RCA Tulp ingangen – er een gameconsole op aan te sluiten wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. 

Wat het opladen betreft, hoef je je evenmin zorgen te maken. Zo zal het apparaat automatisch worden opgeladen zodra deze in het bijbehorende docking station wordt geplaatst. Bij gebruik binnenshuis, kun je hem eenvoudig aansluiten met behulp van een 230V adapter die je jammer genoeg zelf nog zult moeten aankopen.

 

Voordelen:

Voeding: de dvd-speler is uitgerust met een krachtige ingebouwde accu die zichzelf automatisch weet op te laden zodra deze in het docking station wordt geplaatst.

Beeldscherm: de set wordt gekenmerkt door een kwalitatief LCD kleurenscherm met een formaat van 10,2 inches.

3 x RCA Tulp: het apparaat telt daarnaast 3 RCA Tulp ingangen (rood, wit en geel) waarmee het mogelijk wordt om externe A/V apparaten aan te sluiten. We denken hierbij aan een gameconsole, camcorders of digitale tv-tuner.

 

Nadelen:

Geen oplaadadapter: let wel; bij aankoop wordt jammer genoeg geen 230V oplaadadapter meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Lenco DVL-2483BK – 24” Smart TV met ingebouwde DVD speler en 12V Auto Adapter

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de Lenco DVL-2483BK dvd speler die zowel thuis als in de auto kan worden gebruikt om tv te kijken, films te streamen en/ of series dan wel dvd’s af te spelen. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje hier meteen een pak hoger ligt dan het gemiddelde wat tevens een verklaring zou kunnen zijn voor het uitblijven van online reviews. Toch vinden we deze draagbare dvd speler het bekijken meer dan waard.

Zo kies je met de Lenco DVL-2483BK niet meteen voor een standaard portable dvd speler maar voor een heuse Smart Led tv die voorzien is van een ingebouwde dvd-speler én bijbehorende 12V auto-adapter.  Je geniet daarbij een beeldformaat van 24 inches met bijbehorende HD ready schermresolutie en een verversingssnelheid van 50Hz. 

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder blijkt het toestel gezegend met een krachtig stereo luidsprekersysteem, een ingebouwde bluetooth functie, de mogelijkheid tot satellietaansluiting, Dolby Digital Plus en diverse aansluitingsmogelijkheden wat het prijskaartje meer dan gerechtvaardigd maakt.

 

Voordelen:

Aansluitingen: het toestel is voorzien van 2 HDMI aansluitingen, een ethernet poort, een koptelefoonaansluiting, en een PC audio-in aansluiting.

Verpakkingsinhoud: de Smart led tv wordt aangevuld met een design tafelstandaard, een afstandsbediening, 2x AAA batterijen, een netadapter, een 12V auto adapter en een meertalige handleiding.

Mobiel: hoewel dit toestel duidelijk groter is dan de andere toppertjes binnen dit segment, kun je deze Lenco smart tv met ingebouwde dvd-speler ook perfect onderweg gebruiken.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we vermoeden dat – naast het formaat – ook het prijskaartje voor sommigen wel eens een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Caliber MPD298 Draagbare DVD Speler Auto – Set van 2 Spelers – 9 Inch Scherm

 

We sluiten het rijtje af met de MPD298 draagbare auto dvd-speler die – net zoals het eerste toppertje binnen deze reeks – eveneens wordt aangeboden door het populaire merk Caliber. De set van 2 spelers wordt geleverd inclusief de nodige aansluitkabels, de bijbehorende hoofdtelefoons, hoofdsteun-tasjes, een 12V lader en een instructieve handleiding wat het prijskaartje enigszins lijkt te rechtvaardigen.

Elk afzonderlijk scherm kent een totale grootte van 9 inches met een bijbehorende schermresolutie van 800 x 480 pixels en kan zowel afzonderlijk als verbonden functioneren wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Het geheel steunt daarbij op een krachtige accu die – indien helemaal opgeladen – een ruime speeltijd van 1,5 uren garandeert. Vervolgens kun je het systeem aansluiten op de 12V sigarettenaansteker van je wagen zodoende de accu verder op te laden.

Hoewel deze Caliber draagbare dvd-speler set behoorlijk wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, lijkt een kleine minderheid van de klanten niet geheel overtuigd. Zo zou de set moeilijk te bedienen zijn en niet altijd de gewenste beeldkwaliteit opleveren.

 

Voordelen:

Beeldscherm: de dvd-spelers worden gekenmerkt door een 9 inches groot beeldscherm met een bijbehorende resolutie van 800 x 480 pixels.

Veelzijdig: je kunt de schermen afzonderlijk van elkaar gebruik of besluiten om ze te koppelen en op die manier naar dezelfde dvd te kijken.

Verpakkingsinhoud: de 2 draagbare dvd-spelers worden verder aangevuld met de nodige aansluitkabels, hoofdtelefoons, hoofdsteun tasjes en een 12V oplader.

USB: er is natuurlijk ook een aparte USB-aansluiting per afzonderlijke dvd-speler voorzien.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit toch wel wat beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Auto DVD spelers koopgids

 

Op reis gaan met kinderen in de auto is niet altijd even prettig. Ze vervelen zich tijdens de autorit en maken de reis voor de ouders ook minder aangenaam. Een auto DVD speler kan ervoor zorgen dat de kinderen gedurende een lange tijd stil zijn zodat de rit ook voor jou een stuk aangenamer is. Koop de beste auto DVD speler door rekening te houden met de volgende factoren tijdens de aankoop: het scherm, de accessoires, de aansluitmogelijkheden, de functies en de prijs.

Meerdere schermen

Als je meer dan één kind hebt is het natuurlijk beter dat je een auto DVD speler aanbieding koopt met meerdere schermen. Er bestaan vele producten die geleverd worden met twee schermen. Soms bevat 1 scherm de DVD speler en fungeert het tweede scherm als monitor, maar in bepaalde gevallen kunnen beide schermen een speler bevatten om verschillende films te kunnen afspelen. De goedkope auto DVD spelers bevatten meestal maar één speler.

Je moet natuurlijk ook rekening houden met de grootte van het scherm. De meeste kopers zullen de spelers op basis van dit kenmerk vergelijken. Meestal heeft een scherm van een auto DVD speler een formaat dat ligt tussen 7 en 10 inch. Het is mogelijk om een product te kopen met een groter scherm maar dit zal natuurlijk ook meer geld kosten. Het is wel aangenamer om een film te kijken op een groter scherm.

 

Mogelijke accessoires

Een onmisbaar accessoire voor een draagbare DVD speler is een bevestigingssteun om het apparaat aan de hoofdsteun van de voorstoel vast te maken. Zo moet je kind het toestel niet eens in de handen houden maar kan het gewoon naar de film kijken.

Een andere handige accessoire is een opbergtas waar je de speler, snoeren en enkele DVD’s in kunt plaatsen zodat je alles eenvoudig kunt meenemen op verplaatsing. Dit is handig voor mensen die veel reizen met de kinderen. Zo kun je de spelers thuis gebruiken maar makkelijk meenemen in de auto en opbergen na gebruik.

De meeste spelers werken met een accu die je moet opladen met een adapter. De meeste producten worden geleverd met een adapter voor netstroom en een tweede adapter voor een 12 Volt aansluiting. De gebruiksduur van een accu is echter heel beperkt dus meestal is het beter om de speler altijd via de adapter te verbinden.

 

Aansluitmogelijkheden

Zoals we hierboven hebben besproken kun je de spelers op 3 manieren van stroom voorzien: via een accu, via aansluiting op netstroom of via een 12 Volt aansluiting. De meeste apparaten kun je standaard gebruiken via een 12 Volt aansluiting en er wordt dan een extra adapter meegeleverd om het toestel op het lichtnet aan te sluiten. De accu van een draagbare DVD speler is meestal niet erg krachtig dus de gebruiksduur van de accu is beperkt. Er zijn echter ook nieuwere modellen met krachtige accu’s die een hogere gebruiksduur hebben.

Bepaalde DVD spelers zijn voorzien van een video-ingang zodat je andere apparaten op de speler kunt aansluiten. Je kunt bijvoorbeeld een spelcomputer verbinden om zo een groter beeldscherm te kunnen gebruiken.

Je kunt de draagbare speler aansluiten op een televisie via een video-uitgang of een HDMI aansluiting. Zo kun je een film bekijken op je televisie en hoef je geen extra DVD speler te kopen voor je woonkamer

Om andere mensen niet te storen is het mogelijk om meerdere hoofdtelefoons op een auto DVD speler aan te sluiten. Tenslotte kun je via een USB aansluiting foto’s en video’s op je draagbare speler afspelen.

Functies en prijs

Sommige spelers beschikken over de mogelijkheid om TV kanalen te ontvangen via een digitale ontvanger. Het is dan mogelijk om de vrije kanalen te bekijken op je draagbare DVD speler.

Als het toestel voorzien is van een kaartslot, dan kun je een geheugenkaart kopen zodat je bestanden op het apparaat kunt plaatsen. Op die manier hoef je zelf geen DVD’s mee te nemen want je kunt de favoriete films of series van je kinderen meteen op de geheugenkaart plaatsen en afspelen. Houd rekening met het type geheugenkaart waarvoor het kaartslot geschikt is.

Het enige die nu nog rest is om op zoek te gaan naar interessante aanbiedingen. Zoals bij de meeste producten is het geen aanbeveling om te kiezen voor de goedkoopste speler. Een duurder model beschikt meestal over betere functies en heeft een hogere duurzaamheid.

Dankzij de technologische vooruitgang kun je een auto DVD speler eenvoudig online kopen zonder daarvoor je woning te moeten verlaten. Enkele dagen later ontvang je het product aan huis en je kunt er al meteen gebruik van maken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES