5 beste Verbanddozen Test van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste verbanddozen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je kinderen in huis hebt, is het een goed idee om steeds een verbanddoos bij de hand te hebben. Een valpartij met een schaafwonde, een bloedneus tijdens het voetballen of je snijdt zelf per ongeluk in je vinger, kortom een ongeluk is gauw gebeurd. We hebben voor jou 3 exemplaren uitgezocht om eens te vergelijken. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Verbanddoos BHV – EHBO koffer die maar liefst 80 items telt en geschikt is voor gebruik thuis, onderweg of op kantoor. Daarnaast zie je de Care Plus EHBO set, een compacte kit die uit wel 40 onderdelen bestaat en geschikt is voor thuis en in de wagen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste verbanddozen (Reviews) van 2024

 

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dan komt een verbanddoos altijd goed van pas. Ben je op zoek naar een verbandkoffer die je kunt gebruiken in huis? Of heb je een nieuwe verbanddoos voor de auto nodig? We hebben met de hulp en het advies van enkele EHBO’ers deze lijst samengesteld om je alvast wat te helpen bij je keuze. Neem je tijd om de verschillende producten te bekijken alvorens je er de beste verbanddoos uitkiest die past bij jouw noden.

 

 

EHBO verbanddoos

 

1. Verbanddoos BHV – EHBO koffer – (Oranje Kruis goedgekeurd) – Incl. wandbeugel

 

De EHBO verbanddoos van Boomgaard b.v. kent een totale afmeting van 32 x 23 x 13 cm en is vervaardigd uit duurzaam, stootvast én 100% krasvrij ABS materiaal, wat bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak ervan. Bovendien wordt de set geleverd inclusief een wandhouder en het nodige bevestigingsmateriaal wat het prijskaartje meer dan gerechtvaardigd maakt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want zo blijkt deze verbanddoos voorzien van maar liefst 80 praktische items die zowel thuis alsook onderweg nuttig kunnen zijn. Zo omvat het koffertje A-kwaliteit verbandmateriaal onder de vorm van 5 grote niet verklevende kompressen, een steriele verbanddoek van 60×80 cm, diverse formaten snelverband, verschillende soorten steriele kompressen, een 9 cm groot pincet uit RVS, een mondkapje voor beademing, een reddingsdeken, een set hechtstrips en diverse soorten hechtpleisters, wondpleisters en vingerverband.

Hoewel deze auto verbanddoos best wel heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog geen reviews geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel lastig om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Wandbeugel: bij aankoop van deze BHV verbanddoos worden ook een wandbeugel en het nodige bevestigingsmateriaal meegeleverd.

Gebruikssituatie: deze EHBO verbanddoos kan zowel in de auto alsook bij je thuis of in tal van bedrijven goed van pas komen.

Items: de koffer omvat maar liefst 80 items van A-kwaliteit die in verschillende situaties best wel soelaas kunnen bieden.

Uitvoering: het koffertje kent een totale afmeting van 32 x 23 x 13 cm en blijkt vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje – hoewel gerechtvaardigd – zou voor sommige klanten alsnog een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Verbanddoos auto

 

2. Care Plus EHBO set First aid kit compact 40 onderdelen

 

Deze first aid kit van Care Plus kunnen we niet echt als een aanbieding beschouwen, maar je krijgt toch een goedkope prijs wanneer je meerdere stuks gaat aanschaffen. Hierdoor is hij dan ook ideaal om bijvoorbeeld de auto van elk gezinslid met een nieuwe verbanddoos uit te rusten.

Bovendien is deze EHBO-kit verpakt in een handige en sterke nylon etui waarin je alle spulletjes overzichtelijk kunt opbergen. Door zijn rode kleur kun je hem zelfs bij duister weer gemakkelijk terugvinden. De inhoud van de verbanddoos voor de auto bevat alle standaard benodigdheden die je nodig kunt hebben om de eerste zorgen toe te dienen.

Daarnaast is er ook nog een first aid-gids aan toegevoegd waarin je nuttig tips en informatie van medisch personeel kunt terugvinden. Deze verbanddoos heeft trouwens een compact formaat van 18,6 x 17,2 x 7,1 cm en hij weegt slechts 235 g. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Compact: door zijn lichte gewicht van slechts 235 g en zijn afmeting van 18,6 x 17,2 x 7,1 cm is deze verbandkoffer ideaal om mee te nemen in de wagen.

Inhoud: de verbanddoos is gevuld met wel 40 verschillende onderdelen zodat je alles onmiddellijk bij de hand hebt.

Het etui: in het soepele rode nylon etui kun je alle spulletjes overzichtelijk ordenen om de benodigde onderdelen snel terug te vinden.

De prijs: bij aankoop van meerdere stuks krijg je deze verbanddoos aan een goedkopere prijs.

 

Nadelen:

Het formaat: hoewel deze first aid kit wordt aangeprezen als verbanddoos voor de wagen, heeft Care Plus nog kleinere exemplaren in zijn gamma die compacter zijn om in het handschoenenvak op te bergen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

First aid kit

 

3. Technosafety Verbanddoos + Wandhouder – EHBO Set – Internationaal Goedgekeurd – Verbandkast

 

Pech onderweg of zelfs slachtoffer van een ongeval op de baan? Dan kan deze Technosafety verbanddoos vast en zeker goed van pas komen. Deze praktische first aid kit is bovendien internationaal goedgekeurd waardoor je er zonder problemen heel Europa mee kunt doorkruisen. Klanten zijn alvast overtuigd van de aangeboden kwaliteit en belonen deze EHBO set dan ook met een mooie eindscore van 4,8 sterren. De moeite waard dus om deze auto verbanddoos met bijbehorende wandhouder eens even onder de loep te nemen.

Zo kent de koffer in eerste instantie een behoorlijk compacte uitvoering van 26 x 17 x 8 cm wat hem meteen een pak handzamer maakt in gebruik. Bovendien wordt hij je aangeboden inclusief bijpassende wandhouder waarmee je de EHBO set veilig in het voertuig kunt installeren.

Ondanks zijn relatief compacte formaat, omvat deze verbanddoos echter wel al het nodige om de eerste hulp bij ongevallen te kunnen toepassen. We denken hierbij onder meer aan een rol hechtpleister, een wondpleister assortiment, 4 degelijke wondpleister strips, snelverband en verbanddoeken  in verschillende formaten, een reddingsdeken, 4 handschoenen, een driekante doek, desinfectie wipes en een lister verbandschaar. En dit alles voor een zacht zoniet laagste prijskaartje.

 

Voordelen:

Formaat: de koffer kent een relatief compacte uitvoering van 26 x 17 x 8 cm en wordt geleverd inclusief een wandhouder.

Universeel: of Technosafety als het beste merk kan beschouwd worden binnen het segment van de first aid kits, is voor iedereen persoonlijk. Toch zijn de meeste van hun koffers universeel goedgekeurd en dus geschikt voor gebruik binnen Europa.

Verbanddoos: deze first aid koffer is voorzien van de meest kenmerkende EHBO middelen die van pas kunnen komen bij ongevallen op de baan. Denk onder meer aan een cambric windsel, 5 helanca windsels, een driekante doek, een reddingsdeken, een rol hechtpleister, wondpleisters en nog zoveel meer.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: hoewel de meeste reviews positief zijn, lijkt één koper van mening dat de verbanddoos te weinig pleisters en ontsmettingsmiddel omvat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Verbanddoos thuis

 

4. Verbandtrommel standaard B met wandbevestigingsbeugel voor thuisgebruik

 

De verbanddoos B van Heka is een standaard verbandtrommel. Hierboven hebben we al de versie voor bedrijven beschreven en dit is de verbandtrommel die voldoet aan alle eisen voor thuisgebruik. 

Deze verbandkist die je met een wandbeugel aan de muur kunt bevestigen weegt slechts 1 kg en meet 37,2 x 25 x 16,8 cm, in tegenstelling tot het voorgaande product van Heka biedt deze verbanddoos slechts 1 onderverdeling aan. Echter, dit maakt hem behoorlijk compact en bijgevolg makkelijk om mee te nemen of in de kast op te bergen. 

Bovendien bevat deze verbandtrommel alles wat je nodig hebt om thuis de eerste zorgen toe te dienen als iemand in nood verkeert. Verder blijkt hij vervaardigd te zijn uit uit oranje ABS-plastic dat stevig en krasvrij is. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over deze verbanddoos.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze standaard verbandtrommel bevat alle benodigdheden om eerste hulp te bieden bij huis-, tuin- en keukenongelukjes.

Formaat: hij weegt slechts 1 kg waardoor je hem vlot kunt meenemen naar buiten. Door zijn afmetingen van 37,2 x 25 x 16,8 cm kun je hem ook opbergen in de kast.

Muurbevestiging: hij wordt geleverd met een wandbeugel om hem gemakkelijk aan de muur te kunnen bevestigen.

Duurzaam: de koffer is gemaakt uit ABS-plastic dat krasvrij en stootvast is zodat je hem lang zult kunnen gebruiken.

 

Nadelen: 

Geen indeling: deze verbanddoos heeft geen onderverdeling waardoor je minder overzicht hebt als je iets dringend nodig hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Verbanddoos

 

5. Bevaplast Verbanddoos – Bedrijven // Bedrijfsverbanddoos Bevaplast

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke verbanddoos van het bekende en populaire merk “Bevaplast”. In tegenstelling tot de meeste voorgaande toppertjes, is deze verbanddoos niet meteen bedoeld om in je wagen te installeren maar veeleer geschikt voor gebruik op kantoor en/ of thuis. Net zoals de meeste anderen wordt ook dit product geleverd met een bijpassende wandhouder waardoor je de first aid kit makkelijker ergens aan de wand of muur kunt bevestigen.

De uit ABS vervaardigde verbanddoos kent eveneens een totale universele afmeting van 26 x 17 x 8 cm en is voorzien van 2 handige sluitclips waarmee je de kit makkelijk kunt afsluiten na gebruik. Ondanks zijn relatief compacte uitvoering, omvat ook deze EHBO set alles wat je nodig hebt om de eerste hulp op kantoor of bij je thuis te kunnen toedienen. We denken hierbij onder meer aan verschillende pleisterstrips, een wondsnelverband, verschillende gerolde snelverbanden en kompressen, elastische windels, verbandwatten, alcoholdeppers, een paar vinyl handschoenen, een verbandschaar, een beademingsdoekje, een pincet, veiligheidsspelden en een EHBO handleiding.

Hoewel de EHBO set volgens één koper niet alles leek te bevatten, zijn de meeste klanten duidelijk overtuigd van hun aankoop wat leidt tot een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Inhoud: ondanks het vrij compacte formaat, omvat de kit alles wat je nodig hebt om de eerste hulp te kunnen toedienen. We denken hierbij onder meer aan (absorberend) verband, verschillende soorten pleisters en windels, kompressen, veiligheidsspelden, vinyl handschoenen, een pincet en een verbandschaar.

Formaat: het betreft een universele EHBO set die dan ook gekenmerkt wordt door een universeel formaat van 26 x 17 x 8 cm.

Uitvoering: de EHBO verbanddoos is voornamelijk uit duurzaam ABS materiaal vervaardigd en voorzien van 2 praktische clipsluitingen.

 

Nadelen: 

Ontbrekende stukken: volgens één koper zou de Bevaplast verbanddoos niet alle onderdelen bevatten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Verbanddozen Koopgids

 

Het is een goede aanbeveling om op alles voorbereid te zijn. Daarom is een correct gevulde verbanddoos de investering waard. Zoals je wel al hebt kunnen merken zijn er verschillende types op de markt. Maar wat is nu juist een verbanddoos en wat moet er zeker allemaal inzitten? We stellen je graag voor om onze koopgids eens rustig te bekijken en de verschillende producten te vergelijken. De diverse aanbiedingen zijn het zeker waard om even wat aandacht aan te besteden. Soms krijg je een prijs die heel interessant wordt als je verschillende stuks gaat aankopen.

Wat is een verbanddoos en wat is het nut ervan

Op de werkvloer en in de wagen is een verbanddoos steeds verplicht. Je kunt echter ook thuis een ongelukje tegenkomen waardoor je een snij- of schaafwonde moet verzorgen of iemand de eerste hulp toedienen. Door dan een verbanddoos bij de hand te hebben kun je iemand heel wat pijn en leed besparen. Een first aid kit is bedoeld om kleine verwondingen te verzorgen. Daarnaast kunnen de gevolgen bij zware verwondingen heel wat worden ingeperkt dankzij de verbanddoos .

Ook tijdens kampeertochtjes is het soms niet mogelijk om direct hulp in te roepen van medisch personeel waardoor bepaalde verwondingen of ziektes voor heel wat problemen kunnen zorgen. Een verbanddoos is een echte must have die je bijna overal zou moeten bijhebben. Het is bovendien belangrijk om regelmatig eens te controleren of alles nog wel voorradig is en of de vervaldatum van bepaalde producten nog niet verstreken is. De meeste kits zijn trouwens 3 tot 5 jaar houdbaar, dus misschien is die van jou wel eens aan vervanging toe.

 

De verschillende types 

Zoals je wel al zult hebben opgemerkt zijn er verschillende EHBO-kits op de markt. Er zijn de gewone verbandtrommels voor huis-, tuin- en keukengebruik en er zijn speciale BHV verbanddozen. Deze laatste zijn afgestemd om in verschillende bedrijfstakken te gebruiken waar een dergelijke first aid kit verplicht is. Zo zijn er verbanddozen voor op de werkvloer van bouw- en industriebedrijven, voor bedrijven in de voedingsindustrie, kinderdagverblijven en nog veel meer bedrijfstakken waar een specifieke verbandtrommel noodzakelijk is.

Daarnaast zijn er de first aid kits voor dagelijks gebruik die je ook in verschillende soorten en maten kunt terugvinden. Er zijn verbanddozen voor onderweg als je gaat kamperen, voor in de auto, trommels voor thuis en verbanddozen die speciaal op kinderen zijn afgestemd. Elke verbanddoos kan trouwens met individuele toebehoren worden uitgebreid. Je kunt materiaal toevoegen dat voor jou belangrijk is zodat je op elke situatie bent voorbereidt. Er zijn trouwens ook first aid kits op de markt die volledig zijn uitgerust om te gebruiken tijdens rampscenario’s.

 

Wat moet er zeker in een verbanddoos

Het makkelijkst is om een reeds gevulde verbanddoos aan te kopen. Echter, sommige mensen willen liever zelf een first aid kit samenstellen met hun vertrouwde producten. Een verbanddoos moet zeker een aantal basisonderdelen bevatten om hulp te kunnen bieden bij kleine verwondingen. Verbanden, reinigingsdoekjes, medische tape en trekpleisters zijn al een goed begin. Met deze basisuitrusting kun je alvast snij- en schaafwondjes verzorgen die vaak voorkomen bij kinderen, in de keuken of tijdens een wandeling in het bos. 

Wil je een iets uitgebreidere kit dan kun je er ook anti-jeuk crème, brandwerende gel, steriele gaasjes en antibioticazalf aan toevoegen. Een schaartje, een fijn splinterpincet en een tekenverwijderaar zijn ook handig om bij te hebben. Vervolgens zijn er ook de verplichte beademingsdoekjes die moeten worden gebruikt bij elke reanimatie net als latex handschoenen. Een tourniquet komt dan weer goed van pas bij grote wonden waarbij belangrijke aders zijn geraakt.

De EHBO-ervaring

Welke kit je ook in huis hebt, als je niet weet waarvoor alles moet dienen, dan kun je er weinig mee aanvangen. De gewone kleine verwondingen kan iedereen verzorgen, maar wat te doen bij wonden waarbij bijvoorbeeld aders moeten worden afgeklemd met een hemostat. In bedrijven worden vaak verplichte EHBO-cursussen gegeven die je zullen helpen om op de beste manier de first aid kit te gebruiken en een collega de eerste hulp toe te dienen.

Het Rode Kruis biedt ook een reeks cursussen aan waarbij je enkele vaardigheden kunt aanleren. Zelfs als gewone huismoeder is het soms raadzaam om zo een cursus te volgen en al zeker wanneer je kleine kinderen in huis hebt. Er worden trouwens aan elke deelnemer certificaten uitgedeeld die aantonen dat je over de volledige vaardigheid beschikt met een minimale score van 80%. 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat zit er in een verbanddoos?

In een verbanddoos zit materiaal dat je mogelijk zou kunnen nodig hebben om de eerste hulp te bieden wanneer zich een ongeluk(je) voordoet. Latex handschoenen een verbandschaar en ontsmettingsmiddel zijn de eerste zaken die je zult nodig hebben. Vervolgens zijn er ook beademingsdoekjes, een splinterpincet en een tekenverwijderset die er zeker standaard inzitten. Daarnaast zijn er ook pleisters, leukoplast en veiligheidsspelden om verbanden vast te maken en natuurlijk allerlei soorten rekverbanden, steriele verbanden, kompressen en zwachtels.

Q2: Waar komt first aid kit vandaan?

Een first aid kit is eigenlijk gewoon een EHBO-koffer of een verbanddoos. Een dramatisch gesprek ligt eigenlijk aan de oorsprong van de first aid kit. Toen de oprichter van het jonge bedrijf Johnson & Johnson rond 1888 een vergadering had met de arts van de Amerikaanse Grand Railways aanhoorde hij een schokkend relaas.

Sedert de start van de aanleg van nieuwe treinsporen in het Amerikaanse westen, stierven tussen 1869 en 1880 meer dan 12000 werknemers omdat ze geen eerste hulp kregen na een ongeval omdat ze zo veraf gelegen aan het werk waren. Johnson zag de kans om niet alleen zijn jonge bedrijf verder uit te bouwen maar ook de aquate spoedzorg aan dringende noodhulp te vervullen. Hij stelde een steriele first aid kit samen die de spoorgwegdokters konden gebruiken om de eerste hulp te bieden.

 

Q3: Waarvoor dienen witte watten in EHBO-verbanddoos?

De witte watten die in een verbanddoos zitten dienen om vocht op te nemen. Ze zijn speciaal bedoeld om op wonden te leggen waarop een snelverband niet past. We denken dan bijvoorbeeld op een vinger, de tenen, de neus en ander moeilijke plaatsen. Je kunt beter de watten niet rechtstreeks op de wonde leggen maar altijd eerst een gaasje te gebruiken.

Op die manier blijven de watten niet aan de wond kleven zodat deze niet gaat irriteren. Daarom worden watten ook beter niet gebruikt om een wonde schoon te maken. De vezels kunnen in de huid blijven kleven waardoor infecties kunnen ontstaan.

 

Q4: Waar kun je een verbanddoos kopen?

Een EHBO-doos kun je aankopen bij de apotheek, de drogisterij, online en in de meeste autospeciaalzaken. Het is een aanrader om steeds een volledige verbanddoos in huis te hebben. Voor bedrijven, waar een EHBO-kit verplicht is, zijn er speciale verbandkoffers op de markt die kunnen worden uitgebreid met extra toebehoren zoals een defibrillator en ander materiaal dat kan helpen bij spoedeisende hulp op de werkvloer. Ook in de wagen is het verplicht om een verbandkoffer bij te hebben zodat je steeds de eerste zorgen kunt toedienen bij een ongeval.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES