10 beste motorhandschoenen Test Van 2024

Laatste update: 24.07.24

 

Beste motorhandschoenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Net zoals een motorhelm en motorjacket, vormen ook de juiste motorhandschoenen een belangrijk onderdeel van de – o zo belangrijke – motoruitrusting. Naast het feit dat ze door velen nog net iets te vaak als fashion statement worden beschouwd, beschermen ze je handen wel degelijk tegen de verschillende weersomstandigheden en op momenten dat je eventueel ten val mocht komen. Wij zochten daarom alvast enkele toppertjes voor jou uit die we laten vergezellen van de nodige voor- én nadelen. Zo kun je onder meer kiezen voor de Roadr Driving Gloves die gekenmerkt worden in een maat L maar tevens ook nog in tal van andere maten beschikbaar blijken. Daartegenover staat de Leren autohandschoenen van het bekende merk Laimböck die werden afgewerkt in het prachtige en stijlvolle Gobi design.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste motorhandschoenen (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar het geschikte paar motorhandschoenen voor heren of wil je toch eerder een paar motorhandschoenen voor dames en/ of kinderen op de kop tikken? Gaat je voorkeur daarbij uit naar een setje waterdichte én verwarmde motorhandschoenen voor de winter of heb je toch liever een paar dat je het hele jaar door kunt gebruiken? Wij zetten alvast 7 toppertjes op een rijtje, rekening houdend met de online reviews en het bijbehorende advies van klanten en experts. Zo kun je onder meer kiezen voor een setje leren motorhandschoenen of een paar motorhandschoenen voor in de zomer. Bekijk de opties even en bedenk of je voor het populairste paar handschoenen van het beste merk dan wel de laagste prijs kiest.

 

1. Roadr Driving Gloves – Night Driver – Leren handschoenen – Maat L

 

Net zoals de Gore Tex motorhandschoenen en de motorhandschoenen van Dainese behoort ook dit setje van Roadr alvast tot de populaire én mogelijks ook beste motorhandschoenen van deze selectie. Hoewel de handschoenen niet meteen gezegend zijn met een goedkoop prijskaartje en er bijgevolg van een aanbieding helemaal geen sprake is, reageren klanten positief en belonen het setje met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

De motorhandschoenen – die overigens gecatalogiseerd worden als 4-seizoenen handschoenen – blijken vervaardigd uit duurzaam lamsleer en en bedoeld voor de echte autoliefhebber. Dit wordt nog maar eens bevestigd door het logo dat vermeld wordt op de knoop én het bijbehorende vlaggetje.

Verder worden de handschoenen jou aangeboden in een maat L maar kunnen ze ook in een kleiner maatje S of M worden besteld. Doordat ze trouwens een normale standaard pasvorm hanteren kun je gewoon je eigen maat bestellen. 

 

Voordelen:

Beschermhoes: deze prachtige “driving gloves” worden jou aangeboden in een zachte lederen hoes waardoor je ze na gebruik steeds weer veilig kunt opbergen.

Materiaal: men heeft ervoor gekozen om te werken met de vele positieve eigenschappen van lamsleer.

Gebruiksgemak: lamsleer is niet alleen kwalitatief behoorlijk sterk maar voelt verder ook heel flexibel, soepel en relatief dun aan waardoor je steeds opnieuw van een optimale grip op het stuur kunt genieten.

Pasvorm: de motorhandschoenen worden jou aangeboden in verschillende maten en kennen een standaard pasvorm waardoor je probleemloos je persoonlijke maat kunt bestellen.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ben je op zoek naar een goedkope set motorhandschoenen dan lijkt dit exemplaar van Roadr niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Leren autohandschoenen heren model Manly Color: Gobi, Size: 8.5

 

Ben je op zoek naar een paar degelijke autohandschoenen dan zou je eveneens kunnen kiezen voor dit tijdloze setje van Laimböck. De handschoenen – die overigens de vingers bedekken – worden gekenmerkt door de open knokkels. Op die manier wordt extra bewegingsruimte gegarandeerd wat dan weer resulteert in een optimaal gebruiksgemak.

De handschoenen werden overigens uit duurzaam doch soepel Afrikaans nappaleder vervaardigd waardoor ze niet alleen kwalitatief zijn maar ook bijzonder duurzaam én comfortabel om te dragen. Doordat het vrij flexibel en dun leder betreft, ben je eveneens verzekerd van een optimale grip op het stuur.

Dit paar unieke motorhandschoenen wordt geleverd in een maat 8.5 voor heren die ongeveer overeenkomt met een standaardmaat M, echter kun je ze nog in tal van andere formaten aankopen. Klanten reageren bijzonder tevreden en belonen het product met een mooie score.

 

Voordelen:

Pasvorm: de handschoenen worden aangeboden in verschillende maten gaande van 6,5 tot 8,5 voor de dames en 8 tot 10 voor de heren. Doordat het een standaard pasvorm betreft, kun je perfect je eigen maat bestellen.

Materiaal: de motorhandschoenen werden vervaardigd uit duurzaam Afrikaans nappaleder.

Gebruiksgemak: het gebruiksgemak en de grip worden alvast gegarandeerd door het soepele leder en de open knokkels.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs al een pak lager ligt in vergelijking met het vorige paar, zou het alsnog een struikelblok kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Motorhandschoenen – Echt leder – zomer- XL -Motor X – Valt normaal

 

Je zou natuurlijk ook nog altijd kunnen kiezen voor dit unieke paar motorhandschoenen dat jou aangeboden en geleverd wordt door MotorX. De handschoenen – die overigens 100% normaal vallen waardoor je zonder problemen je eigen maat kunt bestellen – worden gekenmerkt door een maat XL maar kunnen ook in andere maten van S tot XXL worden aangekocht.

Verder werden deze motorhandschoenen vervaardigd uit duurzaam en 100% watervast leder waardoor ze voornamelijk geschikt zijn voor gebruik tijdens het zomerseizoen.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk tevreden zijn over het fraaie design, de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid wat opnieuw resulteert in een mooie score waarbij 5 van de 5 sterren werden behaald.

 

Voordelen:

Materiaal: net zoals de meeste andere motorhandschoenen uit onze selectie blijkt ook dit paar vervaardigd uit duurzaam leder.

Maat: de handschoenen worden jou aangeboden in een XL maat maar kunnen nog in tal van andere maten worden aangeboden.

Pasvorm: doordat de motorhandschoenen 100% normaal uitvallen kun je zonder problemen je eigen persoonlijke maat bestellen.

 

Nadelen:

Enkel zomer: houd er wel rekening mee dat dit paar motorhandschoenen enkel en alleen bedoeld is voor gebruik tijdens de (warme) zomerdagen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Furygan Higgins XL – Mannen – Maat: XL – 4-seizoenen

 

In tegenstelling tot het vorige product blijkt dit paar motorhandschoenen van Furygan wel degelijk geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Zo worden deze 4-seizoenen al meteen gekenmerkt door een lange schacht wat ze meteen geschikt maakt voor gebruik tijdens racewedstrijden en/ of trainingen en daarnaast eveneens kunnen gebruikt worden voor de zogenaamde urban/ street rijders.

De handschoenen werden vervaardigd uit duurzaam leder en blijken voorzien van een manchet mét bijbehorende klittenband wat resulteert in een comfortabele maar vooral veilige sluiting. Hoewel ze worden aangeboden in een maat XL, kun je ze nog in tal van andere maten bestellen.

We zien dat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop en onder andere de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van dit paar motorhandschoenen hartelijk weten te waarderen.

 

Voordelen:

Maat: de handschoenen worden geleverd in een maat XL maar kunnen nog in 5 andere maten worden aangekocht.

Uitvoering: de motorhandschoenen worden gekenmerkt door een lange schacht waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor racers. Ze werden vervolgens afgewerkt in een uniek sportief design met rode, witte en zwarte accenten.

Gebruiksgemak: indien je op zoek bent naar een paar motorhandschoenen die je het hele jaar door kunt gebruiken, dan heeft Furygan duidelijk de oplossing voor jou.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven vermoeden dat het prijskaartje misschien voor sommigen wel eens een dumper op de feestvreugde zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Frickin F1 Autohandschoenen Leer met Touchscreen – Race Handschoenen Heren

 

De Frickin autohandschoenen worden jou aangeboden in maar liefst 4 verschillende doch neutrale robuuste kleuren en 3 maten gaande van S tot en met L. Bovendien garanderen ze een normale pasvorm waardoor je zonder problemen je eigen persoonlijke maat eruit kunt kiezen.

Net zoals één van de vorige paren uit deze selectie, blijkt ook dit paar motorhandschoenen vervaardigd uit duurzaam lamsleer die gekenmerkt worden door een zogenaamde cut-out rug én bijbehorende knokkelgaten. Doordat ze overigens niet gevoerd werden, garanderen ze een ademende structuur én optimale grip.

Hoewel de handschoenen beloond worden met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren, is het toch wel handig om in rekening te houden dat ze voornamelijk ontworpen zijn voor de kleinere dameshandjes.

 

Voordelen:

Maat: deze unieke F1 driving gloves worden aangeboden in diverse maten gaande van small tot medium en large wat overeenkomt met de respectievelijke maten 7 – 7,5 en 8.

Materiaal: de motorhandschoenen werden vervaardigd uit bijzonder duurzaam en soepel lamsleer.

Geen voering: doordat de handschoenen geen voering kennen, lijken ze als een soort van tweede huid op je handen te liggen waardoor de grip en het gebruiksgemak aanzienlijk toenemen.

 

Nadelen:

Geen heren: jammer genoeg is dit paar niet geschikt om door mannen te worden gedragen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Verwarmde motorhandschoenen, Warme Winter handschoenen voor motor

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan kun je uiteraard ook nog altijd kiezen voor dit unieke setje verwarmde motorhandschoenen van het bekende merk 30Seven. De handschoenen worden jou aangeboden in meerdere maten en vallen 100% normaal uit waardoor je zonder problemen je eigen persoonlijke maat kunt bestellen.

In tegenstelling tot het vorige product, is dit paar lederen motorhandschoenen wel degelijk unisex en bijgevolg geschikt voor dames en heren. Daarnaast werd ook nagedacht over het comfort en gebruiksgemak getuige het inwendige verwarmingssysteem, de extra knokkelbescherming, de voorgevormde vingers én de aanwezige touchscreen wijsvinger.

Kortom, dit paar motorhandschoenen vervult vrijwel alle mogelijke verwachtingen. Klanten reageren dan ook bijzonder tevreden en geven onder meer een positief advies over het prachtige design, de degelijke materialen en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Weerbestendig: de motorhandschoenen blijken niet alleen waterbestendig te zijn maar tevens ook winddicht.

Materiaal: dit unieke paar motorhandschoenen werd vervaardigd uit een combinatie van diverse materiaalsoorten waaronder leer, PES, nylon, PU en polyester.

Toebehoren: bij aankoop blijken de batterijen, de dual-charger en het verwarmingselement alvast inbegrepen.

Handig in gebruik: de handschoenen zijn voorzien van het nodige comfort gaande van verwarming tot een touchscreen wijsvinger, voorgevormde vingers, knokkelbescherming en een schokabsorberende voering.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven echter wel vermoeden dat het prijskaartje mogelijks wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Motorhandschoenen – Handschoenen Motor & Scooter – Maat M – Touchscreen – Bescherming

 

We sluiten het rijtje af met dit paar motorhandschoenen van Vienta die worden aangeboden in 3 verschillende kleuren en meerdere maten. Doordat ze overigens een normale pasvorm kennen, kun je zonder problemen je eigen maat bestellen.

Dit zwarte paar motorhandschoenen blijkt vervaardigd uit ademende materialen zoals textiel, waardoor je ze makkelijk en snel kunt aantrekken. Bovendien werden de handschoenen afgewerkt met knokkelbescherming, extra grip en een winddichte coating zodanig dat ze het hele jaar door kunnen worden gedragen.

Hoewel de kenmerkende eigenschappen veelbelovend lijken, blijkt één koper niet helemaal overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid. Echter, is de overgrote meerderheid wel degelijk tevreden met hun aankoop wat alsnog een mooie score van 4,5 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Seizoen: de handschoenen kunnen het hele jaar door gedragen worden en worden bijgevolg als 4-seizoenen motorhandschoenen gecatalogiseerd.

Touchscreen: net zoals het vorige paar, blijkt ook dit paar motorhandschoenen gekenmerkt door touchscreen vingertoppen.

Handig in gebruik: de motorhandschoenen blijken makkelijk aan te trekken, 100% winddicht en voorzien van knokkelbescherming én extra grip.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: slechts één koper is van mening dat de motorhandschoenen niet echt gebruiksvriendelijk zijn en bijgevolg niet aan de verwachtingen voldoen.

Geen Revit: indien je op zoek bent naar een paar motorhandschoenen van Revit of Alpinestars motorhandschoenen, dan lijkt dit product niet de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. 3M Thinsulate

 

Deze motorhandschoenen zijn gemaakt van leer en zijn geschikt voor gebruik in de winter. Zowel vrouwen als mannen kunnen deze zwarte handschoenen dragen die voorzien zijn van een Thinsulate voering en beschikken over een verstelbare polssluiting. De motorhandschoenen hebben de maat L.

Dankzij de YKK ritssluiting kun je de motorhandschoenen zo vast mogelijk zetten als je zelf wenst en er kan geen wind in de mouwen komen door de lange schacht van de handschoenen. De wijsvinger is verstevigd met suede leer.

De koper is heel tevreden over deze handschoenen. Het zijn soepele handschoenen die weinig wegen en dankzij de lange schachten komt er inderdaad geen wind in de mouwen. Ze zitten comfortabel en hebben een mooi design.

Ben je op zoek naar een paar degelijke leren motorhandschoenen? Dan hoef je alvast even dit product te bekijken. Bovendien zijn ze werkelijk ideaal om ook tijdens de koude winterperiode te gebruiken. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen van dit paar motorhandschoenen.

 

Voordelen:

Unisex: dit paar motorhandschoenen kan zowel door dames alsook door heren zonder problemen worden gebruikt.

Pasvorm: de motorhandschoenen zijn beschikbaar in maatje L maar je kunt de handschoenen nog wat meer doen aanspannen door middel van de polssluiting die verstelbaar is.

Lange schacht: de handschoenen zijn voorzien van een vrij lange schacht die het zo goed als onmogelijk maakt om er wind door te laten.

 

Nadelen:

Design: tot op heden zijn de motorhandschoenen door alle kopers beoordeeld met maximaal 5 sterren. Echter durven wij vermoeden dat het design misschien niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Merkloos Leder Zwart

 

Deze handschoenen hebben de maat XXL en zijn bedoeld voor mensen met grote handen. Ze zijn gemaakt van leder en hebben een zwarte kleur.

Ter hoogte van de pols beschik je over een sluiting die je kunt verstellen om de handschoenen steviger rond je handen te trekken. De handschoenen beschikken over lange schachten zodat er geen wind in je mouwen kan komen.

Bij dit product is momenteel nog maar één review geplaatst maar de koper is tevreden over dit artikel. Het zijn mooie handschoenen en de prijs is ook niet overdreven duur. Er was wel een probleem met de levering van het product dus de koper heeft moeten bellen naar de leverancier om het op te lossen.

Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om voor dit paar motorhandschoenen te kiezen. Het zijn duurzame handschoenen die vervaardigd zijn uit kwalitatief leder. Ze bieden dus tegelijk ook voldoende bescherming tegen de koude, de wind en eventuele schaafwonden indien je mocht vallen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: het is misschien niet meteen het product met de laagste prijs, maar toch zul je aangenaam verrast zijn als je de aankoopprijs van dit paar motorhandschoenen ziet.

Polssluiting: de polssluiting biedt je de mogelijkheid om de handschoenen nog net iets meer aan te spannen.

Lange schacht: de lange schacht maakt het vrijwel onmogelijk om wind door te laten.

 

Nadelen:

Pasvorm: deze motorhandschoenen zijn beschikbaar in een XXL maat en zullen dus niet meteen tot de populairste handschoenen behoren voor mensen met kleinere handen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Bfn Leder Maat M

 

Deze motorhandschoenen hebben de maat M en zijn gemaakt van leder. Het zijn eigenlijk dezelfde handschoenen als ons eerste product maar ze worden tegen een goedkopere prijs aangeboden door een andere leverancier.

De handschoenen zijn gemaakt door Thinsulate en beschikken over thermische isolatie om je goed tegen de koude te beschermen. Ze zijn ook in een grotere maat beschikbaar namelijk XXL en je kunt ze makkelijk aan je handen aanspannen door de polsband. Zoals je al kunnen lezen hebt bij ons eerste product beschikt het over lange schachten zodat er geen wind in je mouwen komt.

De koper van dit paar handschoenen is heel tevreden over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. De handschoenen passen perfect en zijn gemaakt van stevig materiaal. Je kunt ze makkelijk aan je handen bevestigen en vastmaken dankzij de polsband.

Ben je op zoek naar een paar degelijke motorhandschoenen die bovendien tegen een mooi prijskaartje worden aangeboden? Dan loont het alvast de moeite om dit paar motorhandschoenen even van naderbij te bekijken. Hieronder alvast een overzichtje van de positieve en negatieve punten van dit paar motorhandschoenen.

 

Voordelen:

Formaat: deze motorhandschoenen zijn beschikbaar in een medium maat namelijk M. Ideaal dus voor een persoon van gemiddelde lengte. Verder is het mogelijk om het product ook in maat XXL te bestellen

Materiaal: je zult vrijwel meteen merken dat de motorhandschoenen vervaardigd zijn uit duurzaam leder. Dit biedt net iets meer bescherming tegen de koude en eventuele ongelukken.

Thermische isolatie: de handschoenen zijn uitgerust met een praktische thermische isolatie waardoor je helemaal tegen de koude wind en temperaturen beschermd bent.

Handig in gebruik: de handschoenen zijn makkelijk aan- en uit te trekken. Door gebruik te maken van de polsband is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de handschoenen net dat tikkeltje meer aan te spannen.

 

Nadelen:

Tot op heden heeft er nog maar één enkele koper een online review geplaatst. Toch is de klant uitermate tevreden over deze handschoenen en voor deze klant is Thinsulate dan ook vrijwel het beste merk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Motorhandschoenen Koopgids 

 

Ben je op zoek naar het geschikte paar motorhandschoenen dan zul je versteld staan van het uitgebreide assortiment dat dezer dagen voorhanden is. Zo kun je kiezen tussen verschillende materialen, formaten, pasvormen en uitvoeringen wat eveneens een bepaald effect zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende motorhandschoenen met elkaar te vergelijken. En aangezien sommige modellen behoorlijk hoog geprijsd kunnen staan, is het handig om aandachtig te zijn voor promoties en leuke aanbiedingen. Veel succes!

Het nut van een paar degelijke motorhandschoenen

Indien je regelmatig met de motor, scooter en/ of brommer de baan op gaat, is het belangrijk om te voorzien in een goede uitrusting gaande van een degelijke helm en jacket tot de juiste motorlaarzen en bijbehorende handschoenen. Vooral dit laatste is iets wat veel motorrijders toch nog wel eens durven te vergeten. Echter biedt een paar kwalitatieve motorhandschoenen meer dan alleen maar een esthetische functie aan en zijn ze vooral ook functioneel. Zo beschermt een paar degelijke motorhandschoenen je handen in eerste instantie tegen de verschillende weersomstandigheden en/ of een (lelijke) val. Tijd dus om op zoek te gaan naar hét geschikte paar.

Toch is het aangewezen om niet zomaar in het wilde weg het eerste het beste paar motorhandschoenen in het winkelmandje te plaatsen. Bedenk dat er meerdere uitvoeringen, formaten en pasvormen bestaan en het bijgevolg aangewezen is om de verschillende motorhandschoenen even grondig te bekijken en eventueel aan te passen.

 

Het type motorhandschoen in functie van de veiligheid en het weer

Het aanbod motorhandschoenen is vandaag de dag behoorlijk uitgebreid te noemen en de keuze bijgevolg niet altijd voor de hand liggend. Het komt er dan ook vooral op neer om rekening te houden met het gebruiksgemak. Hoe vaak zul je de motorhandschoenen gebruiken? Ga je vrijwel dagelijks – in eender welke weersomstandigheden – met je motor de baan op of eerder sporadisch eens een keertje bijvoorbeeld op een tochtje met vrienden en bijgevolg enkel indien het goed weer is? 

Op basis van dergelijk gebruiksgemak kun je bijvoorbeeld opteren voor een zomerpaar motorhandschoenen, een paar winterhandschoenen dan wel een paar dat geschikt is om het hele jaar door te gebruiken. Zo zullen zomerhandschoenen veelal vervaardigd zijn uit een dunne doch waterdichte stof terwijl winterhandschoenen dan weer gemaakt worden op basis van dikke warme én waterdichte materialen aangezien ze zowel beschermend moeten zijn als warmte moeten kunnen aanbieden.

De gebruikte materialen, het design en de prijs

Zoals hierboven reeds min of meer aangegeven, wordt gewerkt met verschillende soorten materialen afhankelijk van het type motorhandschoenen en het doel of gebruiksgemak ervan. Zo zullen winterhandschoenen veelal vervaardigd zijn uit dikke warme én weersbestendige materialen aangezien ze niet alleen bedoeld zijn om je handen te beschermen tegen een mogelijke val maar eveneens warmte moeten kunnen aanbieden. Motorhandschoenen die in de zomerperiode worden gebruikt, zijn enkel bedoeld om je handen te beschermen tegen een val en zijn bijgevolg gemaakt uit dunne doch waterdichte stoffen.

Op basis hiervan kunnen we dan ook verschillende materiaalsoorten, uitvoeringen én designs waarnemen gaande van motorhandschoenen uit leer tot handschoenen uit textiel of een combinatie van de beide voornoemde materiaalsoorten.

Het spreekt voor zich dat dit alles een bepaald prijskaartje met zich zal meebrengen dat – hoe kan het ook anders – kan beïnvloed worden door bepaalde factoren. Zo kan de prijs dan ook variëren van zo’n 12 à 15 euro tot maar liefst 400 euro of meer voor een paar degelijke cross motorhandschoenen vervaardigd uit een combinatie van leer en textiel aangevuld met diverse reflectoren en sluitingen teneinde een optimale pasvorm te garanderen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES