Laatste update: 04.12.22

 

Kolomboormachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies een degelijke kolomboormachine is en welke niet. Daarom hebben wij een koopgids opgesteld waarin we jou een aantal tips en adviezen willen aanbieden. Op die manier kan de zoektocht naar de voor jou ideale kolomboormachine misschien toch net iets makkelijker verlopen. Verder hebben we ook 3 topproducten geselecteerd die we graag even aan jou willen voorstellen. Zo wordt de Bosch PBD 40 kolomboormachine door heel wat gebruikers sterk aangeraden. Het is een krachtig apparaat waarmee je bijvoorbeeld zonder problemen gaten in metaal kunt boren. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de Powerplus POWX154 kolomboormachine. Dit apparaat is bijzonder ideaal om klusjes uit te voeren met verschillende materiaalsoorten zoals hout, kunststof en metaal.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Kolomboormachines (Reviews) van 2022

 

Een kolomboormachine is een vaststaande boormachine die op een stabiel oppervlak zoals een werkbank geplaatste wordt.  Het is een stabiel apparaat die geschikt is om door harde materialen te boren. Om je beter te informeren voor je aankoop hebben wij vijf verschillende producten vergeleken op basis van de reviews van kopers. Kies er zelf de beste kolomboormachine uit.

1. Bosch PBD 40 Kolomboor

 

De Bosch PBD 40 is een kolomboor die geschikt is om gaten te boren in harde materialen zoals metaal. Het apparaat maakt het mogelijk om een gelijkblijvend toerental te gebruiken en is uitgerust met een digitaal display om de nauwkeurige boordiepte te kunnen aflezen. Het beschikt over een dubbeltoerige aandrijving met veel kracht op de eerste stand en een hoog toerental op de tweede stand.

De boor wordt automatisch gespannen dankzij de precisieboorhouder en de borgring zorgt voor een optimale bevestiging van de boor. Met de ingebouwde laser kun je preciezer boren en door de LED verlichting kun je het gebruiken op slecht verlichte plaatsen. De snelspanklem wordt gebruikt om ronde werkstukken te bevestigen.

Deze stevige boor is volgens de kopers handig om mee te werken maar voor één gebruiker maakt het toestel wel wat lawaai. Het apparaat is van topkwaliteit en de laserfunctie maakt precies boren veel makkelijker.

Het is niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken uit het ruime assortiment aan kolomboormachines die er tegenwoordig voorhanden is. Dit model is afkomstig van het merk Bosch dat door heel wat kopers beschouwd wordt als veruit het beste merk. Hieronder kun je alvast even de eigenschappen van het apparaat raadplegen.

 

Voordelen:

Toerental: het apparaat is voorzien van 2 verschillende snelheidsstanden. Op de eerste stand wordt er gebruik gemaakt van een dubbeltoerige aandrijving en op de tweede stand kun je ook rekenen op een bijzonder hoog toerental.

Precisieboorhouder: de precisieboorhouder zorgt ervoor dat de kolomboormachine op een automatische manier gespannen wordt.

Handig in gebruik: daarnaast is het apparaat ook voorzien van een handige LED verlichting. Daardoor kun je ook gewoon verder werken op het moment dat het donker wordt. Daarnaast is er ook een ingebouwde laser voorzien waardoor het mogelijk is om nauwkeuriger te boren.

 

Nadelen:

Veel lawaai: volgens een enkele koper zul je toch wel rekening moeten houden met het lawaai. Dit kan heel vervelend en storend werken voor sommigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Powerplus Kolomboormachine 500W 12SNEL

 

Deze kolomboor van Powerplus is geschikt om te boren in hout en houtachtige materialen maar ook in metalen en kunststof. Het toestel is uitgerust met een motor van 500 Watt en je kunt het bovendeel instellen op de hoogte die je zelf wenst. Het apparaat beschikt over een lasersysteem om nauwkeurig te boren.

De boordiepte kun je precies instellen en de kantelbare tafel heeft een afmeting van 200mm x 200mm. Je kunt de tafel ook in de hoogte verstellen en het apparaat heeft 12 verschillende snelheidsinstellingen. In de voet van de machine zit een opberglade.

Deze kolomboormachine aanbieding is tweemaal beoordeeld geweest door gebruikers die er een positief advies over geven. Het apparaat is van goede kwaliteit en is makkelijk om te gebruiken. Het is een stevige machine met een krachtige motor van 500 Watt en hoewel de laserfunctie mooi is, is het niet echt nodig.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Powerplus kolomboormachine. Net zoals Bosch behoort ook het merk Powerplus tot één van de populairste merken. Met dit toestel kun je zonder problemen in verschillende materiaalsoorten gaan boren zoals bijvoorbeeld hout, kunststof en zelfs metaal.

 

Voordelen:

Kracht: je zult deze kolomboormachine zeker en vast tot de krachtige apparaten kunnen rekenen. Het is een degelijk toestel dat is uitgerust met een ruim vermogen van maar liefst 500 watt.

Comfort: het is mogelijk om het bovendeel van deze kolomboormachine te verstellen op de voor jou gewenste positie. Dit maakt het meteen een pak aangenamer om te werken. Daarnaast kun je ook de boordiepte en de snelheidsinstellingen gaan aanpassen.

Lasersysteem: je zult het ook meteen kunnen vaststellen dat deze kolomboormachine over een ingebouwd lasersysteem beschikt. Op die manier is het mogelijk om op een nauwkeurige en precieze manier te werk te gaan.

Budget: het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch is het een echte kolomboormachine aanbieding in vergelijking met de andere 4 apparaten uit deze lijst.

 

Nadelen:

Laserfunctie overbodig: volgens een kleine minderheid van de kopers is de laserfunctie eerder overbodig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Einhell Kolomboormachine BT-BD 401 350 W

 

De Einhell BT-BD 401 is geschikt om te boren in materialen zoals hout en plastic. Het toestel is voorzien van een krachtige motor van 350 Watt en beschikt over een vijfvoudig getrapt toerental die je eenvoudig kunt instellen. De boorspil van deze machine is zeer precies, dit is te danken aan de V-riemaandrijving en de kogellagering.

De machine is uitgerust met een schakelaar om de boormachine in of uit te schakelen en dankzij de nulspanningsuitschakeling zal het apparaat niet automatisch starten na een stroomuitval. De diepteaanslag is instelbaar en de werktafel is in hoogte verstelbaar en kantelbaar.

Hoewel er nog maar drie reviews geschreven zijn voor dit topproduct, zijn de kopers toch overwegend positief. Het product heeft een gunstige prijs/kwaliteit verhouding en is eenvoudig om mee te werken. Het is een stevige en stabiele kolomboor die ook geschikt is voor het fijnere werk.

Wanneer je op zoek bent naar een kolomboormachine die zowel geschikt is om in houtachtige materialen alsook in plastic te boren dan hoef je zeker dit apparaat van Einhell eens te bekijken. Deze kolomboormachine is bovendien uitgerust met een bijzonder krachtige motor die over een vermogen van ruim 350 watt beschikt.

 

Voordelen:

Boorspil: dankzij de combinatie van enerzijds de V-riemaandrijving en anderzijds de kogellagering, mag je er zeker van zijn dat dit apparaat over een nauwkeurige boorspil beschikt.

Veiligheid: het toestel beschikt over een handige aan- en uitknop. Daarnaast is deze kolomboormachine ook voorzien van een nulspanningsuitschakeling. Indien er dan een stroomuitval is geweest, hoef je geen schrik te hebben dat het toestel plots in werking treedt.

Comfort: het is mogelijk om de hoogte van zowel de diepteaanslag alsook de werktafel van dit apparaat aan te passen.

 

Nadelen:

Momenteel zijn er alleen maar positieve online beoordelingen geplaatst. Daardoor is het niet zo eenvoudig voor ons om jou verder te informeren over eventuele minpunten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Powerplus POW302 Kolomboormachine 350 Watt

 

De Powerplus POW302 is uitermate geschikt voor het boren in hout, staal, aluminium of kunststof. De werktafel van dit apparaat is draaibaar, kantelbaar en in de hoogte verstelbaar. Je kunt er de werkstukken ook in vastzetten zodat je ze nauwkeurig kunt plaatsen om preciezer te werken.

Het apparaat is V-snaar aangedreven en heeft 5 snelheidsinstellingen. De motor heeft een vermogen van 350 Watt en is ideaal voor personen die graag goedkope kolomboormachines kopen dankzij de lage prijs waartegen het aangeboden wordt.

Deze kolomboormachine aanbieding heeft grote tevredenheid veroorzaakt bij de online kopers. Het is een compact apparaat die weinig ruimte in beslag neemt en handig is voor vele verschillende soorten klussen. Het design valt ook in de smaak bij de gebruikers.

Net zoals één van de voorgaande toestellen is ook deze kolomboormachine afkomstig van het bekende merk Powerplus. Het is een krachtig toestel dat niet alleen kan gebruikt worden om in hout te boren maar ook in staal, aluminium en zelfs hoogwaardig kunststof.

 

Voordelen:

Werktafel: je zult merken dat dit apparaat over een degelijke werktafel beschikt. Je kunt deze werktafel niet alleen kantelen maar ook draaien en zelfs de hoogte ervan aanpassen.

Handig in gebruik: dit toestel biedt je de mogelijkheid om je werkstukken vast te klikken zodat deze niet verschuiven en stabiel blijven zitten. Daardoor is het mogelijk om ook veel nauwkeuriger te werk te gaan.

Kracht: het toestel is voorzien van een ruim vermogen van maar liefst 350 watt. Hierbij kun je kiezen uit 5 verschillende snelheidsstanden.

Formaat: in vergelijking met andere apparaten is het een vrij compact toestel. Daardoor neemt het niet zoveel ruimte in beslag en is het ook gemakkelijker op te bergen.

 

Nadelen:

Handmatige boorverankering: volgens een enkele koper is het toch wel belangrijk om er rekening mee te houden dat dit toestel over een handmatige boorverankering beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ferm Boormachine TDM1025

 

De FERM TDM1025 behoort dankzij de goedkope prijs tot de categorie van goedkope kolomboormachines en is geschikt voor mensen die niet te veel geld willen uitgeven.

Dit toestel heeft een vermogen van 350 Watt en dankzij de gietijzeren voet is het een stabiel apparaat. Met de kruislasergeleiding ben je verzekerd van precisie tijdens het boren.

De werktafel kun je in de hoogte verstellen en in een hoek van 45º om comfortabeler te werken. De machine beschikt nog over een veiligheidsschakelaar en 5 snelheidsinstellingen.

De meningen zijn verdeeld, aan de ene kant trilt het apparaat te veel en is de laser onhandig en aan de andere kant vinden de kopers het toestel handig in gebruik en zijn ze tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding.

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke kolomboormachine dan is het een goed idee om dit model van FERM even te bekijken. Dankzij de aanvaardbare lage prijs zul je dit toestel zonder problemen tussen de goedkope exemplaren kunnen spotten.

 

Voordelen:

Vermogen: het toestel is uitgerust met een krachtig vermogen van ruim 350 watt. Je kunt kiezen uit maar liefst 5 snelheidsstanden.

Nauwkeurigheid: het apparaat is voorzien van een kruislasergeleiding waardoor je bijzonder precies en nauwkeurig te werk kunt gaan.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat is voorzien van een degelijke aan- en uitschakelaar. Daarnaast is het mogelijk om te hoogte te verstellen en comfortabeler te werken.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: sommige kopers zijn niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van het toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kolomboormachines koopgids

 

Een kolomboormachine kun je op een stabiel oppervlak plaatsen om door harde materialen te boren. Deze boormachine staat vast zodat je op een stabiele manier kunt boren. De kunt de boordiepte en het toerental instellen voor precieze resultaten. Bij het kopen van een kolomboormachine aanbieding kun je letten op de stevigheid en het gewicht, de verstelbaarheid, de extra’s en de prijs. Gebruik de informatie in deze koopgids om de beste kolomboormachine te kopen.

Stevigheid en gewicht

Het is belangrijk dat de kolomboor robuust en stevig genoeg is want dit verhoogt de nauwkeurigheid van het boren. Hoe steviger het apparaat, hoe minder kans dat de machine zal bewegen tijdens het boren.

Je kunt een robuust apparaat eenvoudig herkennen door te kijken naar de voetplaat en andere kenmerken. Kies een toestel met een grote voetplaat, een dikke kolom met een grote diameter en die vele metalen onderdelen bevat. Met een grote voetplaat is het ook mogelijk om grotere werkstukken vast te zetten.

Een ander voordeel van een robuuste kolomboormachine is dat het een langere levensduur heeft dan de minder stevige modellen. Ze zullen natuurlijk ook meer wegen en dit kan lastiger zijn om ze te verplaatsen maar ook het hoge gewicht zorgt voor een betere stabiliteit.

 

Verstelbaarheid van het apparaat

Hoe meer je de kolomboor kunt verzetten, hoe meer toepassingen je ermee kunt uitvoeren. Het is handig als je de tafel van de kolomboor in de hoogte kunt verstellen zodat meerdere mensen er gebruik van kunnen maken. Dit zorgt er ook voor dat je kunt kiezen om staand of zittend te werken. Het is ook belangrijk dat je de tafel schuin kunt instellen onder bepaalde hoeken.

De maximale boordiepte is ook van belang. Je moet een hendel omlaag trekken om in het materiaal te boren, hoe lager je de hendel kunt duwen, hoe dieper je kunt boren.

Let op de binnendiameter van de boorhouder. Deze diameter heeft een invloed op de boortjes die je kunt gebruiken met de kolomboormachine. Kies voor een apparaat met een grote binnendiameter zodat je meer verschillende boortjes kunt gebruiken. De meeste modellen kun je instellen op minimum 1,5 mm en maximum 13 mm. De meeste kolomboren werken met een tandkrans boorhouder. SDS is een beter systeem maar dit komt weinig voor op een kolomboor.

Het toerental wordt uitgedrukt in RPM (revolutions per minute) en is van belang bij het kopen van een kolomboor. Hoe hoger de RPM, hoe meer materialen je kunt bewerken. Zorg er echter voor dat je het toerental kunt instellen want verschillende materialen hebben verschillende toerentallen nodig om te bewerken. De meeste apparaten beschikken over vijf instellingen.

 

Extra eigenschappen

Een kolomboor kan uitgerust zijn met een laser die je kunt gebruiken om de exacte plaats waar je wilt boren aan te duiden. Dankzij een laser kun je vele gaten na elkaar boren zonder het apparaat uit te moeten zetten.

Naast een laser kan een kolomboor ook beschikken over een lamp die je kunt gebruiken om het werkstuk te belichten wanneer je in een slecht verlichte ruimte werkt. Dit is ook handig als je eventueel ‘s avonds wilt werken.

Denk natuurlijk aan je veiligheid wanneer je een kolomboor gebruikt. Je kunt kiezen voor een model dat beschikt over een afschermkap zodat je geen stof of vuil in je ogen kunt krijgen. Deze kap kan voor sommige mensen in de weg zitten maar meestal heb je de mogelijkheid om deze van het apparaat te verwijderen.

Soms worden er meteen boortjes meegeleverd bij de aankoop van een kolomboor. Dit komt echter veel meer voor bij een accuboormachine. Je kunt er toch op letten want anders moet je zelf nog alle boortjes apart kopen.

Let tenslotte ook nog op de aangeboden garantie. De meeste fabrikanten geven een garantie van 2 jaar op het apparaat maar als je een model vindt met een hogere garantie dan is de kwaliteit meestal beter. Een fabrikant die een lange garantie aanbiedt is namelijk overtuigd van de kwaliteit van het product.

Prijs van een kolomboor

Kolomboormachines zijn duurder dan een gewone accuboormachine maar je kunt er ook meerdere materialen mee bewerken met een hogere precisie. Je kunt verschillende modellen vergelijken om zo de beste aanbiedingen te selecteren.

Kies niet meteen voor de goedkope kolomboormachines want het kan zijn dat de kwaliteit van deze producten tegenvalt. Het is een aanbeveling om de reviews van andere kopers te lezen zodat je meer informatie kunt inwinnen over de voor- en nadelen van elk product.

Deze informatie zal het eenvoudiger maken om een beslissing te nemen over de aankoop. Je kunt eenvoudig online je bestelling plaatsen zodat het apparaat aan huis geleverd wordt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES