7 beste motorbroeken Test Van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste motorbroeken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke motorbroek die je zonder problemen tijdens de warme zomermaanden kunt dragen? Dan lijkt de Motorjeans met stretch Tejano III alvast een stap in de goede richting. Echter, moet de Macna Individ Motorcycle Jeans alvast niet onderdoen want ook deze is 100% geschikt om tijdens de zomerperiode aan te trekken. Aangezien deze 2 motorbroeken in eerste instantie vooral bedoeld zijn voor mannelijk cliënteel, hebben we in de onderstaande tabel nog een toppertje voor dames toegevoegd. Uiteraard wordt ook deze motorlegging voor dames voorzien van de nodige voor- én nadelen teneinde de zoektocht voor jou iets makkelijker te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste motorbroeken (Reviews) van 2024

 

Een leren motorbroek voor heren of toch liever een dames motorbroek uit jeans? Geef je de voorkeur aan een motorbroek van John Doe, een Revit motorbroek of toch eerder een motorbroek van Macna? Het lijstje kan verder worden aangevuld met een dames stretch motorbroek, een spijker motorbroek, een motorbroek uit textiel, een doorwaai motorbroek of een motorbroek met bretels. Kortom, het aanbod is op z’n minst uitgebreid te noemen. Bekijk daarom alvast de 7 toppertjes hieronder even, rekening houdend met het advies vermeld in de online reviews alvorens er voor jou de beste motorbroek uit te kiezen.

 

1. Motorjeans met stretch Tejano III man stone wash, By City Motorjeans

 

Net zoals de Kevlar motorbroeken en de motorbroeken van Richa behoort ook dit exemplaar van het merk By City alvast tot de populairste binnen deze selectie. Dit wordt nog maar eens bevestigd door de vele positieve reacties van klanten en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren wat hem de moeite waard maakt om even onder de loep te nemen.

Zo blijkt deze unieke motorjeans vervaardigd uit een combinatie van textiel en Kevlar en aangeboden in een maatje 38, bedoeld voor volwassen mannen. Hoewel de broek werd afgewerkt in een unieke zwarte “stone wash” kleur blijkt hij ook in een andere designs alsook maten verkrijgbaar wat zijn gebruiksgemak alvast ten goede komt.

Verder blijkt deze motorbroek – die overigens hoofdzakelijk voor de zomerperiode bedoeld is – 100% waterproof waardoor je niet hoeft te panikeren indien er toch enkele regendruppeltjes vallen. Houd er wel rekening mee dat het niet meteen één van de goedkope motorbroeken uit het rijtje is.

 

Voordelen:

Keurmerk: de motorbroek werd afgewerkt met het bekende CE-keurmerk level AAA wat aantoont dat de broek veilig werd bevonden en geheel conform de richtlijnen en vooropgestelde normen.

Materiaal: bij de productie van deze motorbroek heeft men gekozen om te werken met de materialen textiel en Kevlar.

Zomerperiode: deze 100% waterproof motorjeans is uitermate geschikt voor de warme zomerperiodes.

 

Nadelen:

Prijskaartje: indien je op zoek bent naar de motorbroek met de laagste prijs dan kom je hier alvast bedrogen uit.

Enkel zomer: houd er rekening mee dat deze motorbroek jammer genoeg niet het hele jaar door kan worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Macna Individi Motorcycle Jeans 36, Materiaal: Textiel – Zomer

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke en stijlvolle Individi motorjeans, jou aangeboden en geleverd door misschien wel het beste merk Macna. De jeans motorbroek springt alvast in het oog door zijn prachtige slim-fit pasvorm inclusief zichtbare stretch inzetstukken in combinatie met Kevlar panelen ter hoogte van de heupen, onderrug en knieën.

Dit alles wordt aangevuld met een normale pasvorm en maat 36 hoewel deze jeans motorbroek nog in tal van andere formaten te verkrijgen is. Ben je echter op zoek naar een degelijke motorbroek die je het hele jaar door kunt gebruiken, dan is dit exemplaar – dat hoofdzakelijk bedoeld is voor de zomer – niet meteen de beste aanbeveling.

Toch lijken de meeste kopers duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid wat een mooie eindscore van 5 sterren oplevert. Houd er evenwel rekening mee dat het hier evenmin een aanbieding betreft.

 

Voordelen:

Maat: de jeans motorbroek wordt geleverd in een maat 36 en kent een normale pasvorm. Echter kun je de broek nog in tal van andere maten bestellen.

Materiaal: de broek blijkt vervaardigd uit duurzaam textiel en werd – ter hoogte van de heupen, knieën en onderrug – afgewerkt met Kevlar panelen.

Handig in gebruik: deze unieke waterproof motorbroek is voornamelijk bedoeld om tijdens de zomerperiode te gebruiken.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: de hoge prijs zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Alpinestars Missile V2 Leren Broek – 52/Long – Zomer Mannen

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve zomer motorbroek voor mannen en is budget daarbij van minder groot belang? Dan kunnen wij jou alvast de Alpinestars Missile v2 lederen motorbroek warm aanbevelen. Zijn unieke “perfect fit” ontwerp in combinatie met het hoogwaardig kwaliteitsleer én de uiterst strategisch geplaatste luchtinlaten inclusief ritssluiting, maken van deze leren motorbroek een heus paradepaardje!

Zo kent de Alpinestars Missile V2 motorbroek een uit kwaliteitsvol rundleder vervaardigde buitenlaag van 1,3 mm in combinatie met verschillende accordeon lederen stretchpanelen ter hoogte van het kruis, de kuiten en net boven de knieën. Deze dragen niet alleen bij aan een verbeterde pasvorm maar tevens ook aan uitstekende flexibiliteit en optimaal comfort.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de verlengde hoge tailleconstructie, de voorgevormde broekspijpen én de vervangbare sport kneesliders. Let wel, dit alles komt met een bepaald prijskaartje waardoor de broek niet voor iedereen even toegankelijk blijkt.

 

Voordelen:

Maat: de zomer motorbroek voor mannen wordt jou aangeboden in een maat 52/long maar blijkt daarnaast nog in 14 andere maten verkrijgbaar.

Buitenlaag: de buitenlaag van de motorbroek werd vervaardigd uit duurzaam en 1,3 mm dik rundleder.

Stretchpanelen: het geheel werd afgewerkt met de nodige accordeon lederen stretchpanelen ter hoogte van het kruis, de kuiten en net boven de knieën. Deze dragen bij aan een verbeterde pasvorm en optimale flexibiliteit.

Pasvorm: de voorgevormde broekspijpen zorgen alvast voor een sterk verbeterde pasvorm en verminderen op die manier de kans op vermoeidheid tijdens het rijden.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Moto Pants – Motorjeans – Heren – Maat L / 32 – Kies je maat: S, M, L, XL, XXL

 

De Moto Pants motorjeans – die voornamelijk ontworpen werd voor heren – wordt aangeboden in verschillende maten gaande van S tot en met XXL en werd afgewerkt in een stijlvolle en stoere zwarte kleur. Qua materialen heeft men er – weliswaar in tegenstelling tot de vorige exemplaren – voor gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van katoen stretch waardoor hij net zo comfortabel aanvoelt als een doodnormale spijkerbroek.

Bij aankoop van deze motorbroek zul je zien dat hij geleverd wordt inclusief de nodige knie- én heupprotectoren waardoor eveneens bijgedragen wordt aan de veiligheid zodra je de baan op gaat.

Wanneer we even een blik werpen op de vele online klantenreviews dan stellen we tot op heden alleen maar positieve reacties vast gaande van een uitstekende kwaliteit tot unieke gebruiksvriendelijkheid. Kortom, de broek voldoet helemaal aan de verwachtingen en wordt beloond met 4,5 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Maat: de motorbroek – die hoofdzakelijk ontworpen werd voor heren – wordt geleverd in een maat L / 32 maar blijkt nog in tal van andere maten beschikbaar gaande van S tot en met XXL.

Materiaal: de broek bestaat uit maar liefst 84% katoen aangevuld met 16% spandex waardoor zijn comfort doet denken aan dat van een spijkerbroek.

Veiligheid: de knie- én heupprotectoren dragen alvast bij aan de uiteindelijke veiligheid.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met heel wat andere motorbroeken valt dit prijskaartje hartstikke goed mee.

 

Nadelen:

Geen vrouwen: deze broek is minder geschikt om door vrouwen te worden gedragen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. John Doe Cargo Stroker Camouflage XTM Motorcycle Jeans 34/34

 

Met de John Doe Cargo Stroker motorbroek kies je jammer genoeg niet meteen voor een duidelijke aanbiedingen wat betekent dat je toch wel net iets meer budget opzij zult moeten zetten. De hoge prijs maakt deze motorcycle jeans bijgevolg minder toegankelijk voor het brede publiek wat eventueel een verklaring zou kunnen zijn voor het – momenteel – uitblijven van online reviews. 

Echter, indien budget geen enkel probleem is en je vaak met de motor de baan op gaat, kan het misschien wel eens even leuk zijn om de motorbroek even onder de loep te nemen. Zo zul je zien dat de broek aangeboden wordt in een maat 34/34 maar tevens nog in tal van andere maten én neutrale kleuren voorhanden blijkt waardoor er voor elk wat wils te vinden is.

Verder blijkt deze broek hoofdzakelijk vervaardigd uit duurzaam en 100% slijtvast Kevlar materiaal en voorzien van de nodige knie- én heupprotectoren waardoor alvast bijgedragen wordt aan de veiligheid. In tegenstelling tot zijn voorgangers, is deze broek wel degelijk geschikt om het hele jaar door te gebruiken.

 

Voordelen:

4-seizoenen: deze unieke motorbroek is geschikt om doorheen de 4 seizoenen te worden gebruikt wat eveneens zijn hoge prijskaartje zou kunnen rechtvaardigen.

Materiaal: bij de productie heeft men ervoor gekozen om te werken met de duurzame en slijtvaste eigenschappen van Kevlar materiaal.

Veiligheid: de veiligheid wordt alvast gewaarborgd door de aanwezigheid van onder meer knie- én heupprotectoren.

Handig in gebruik: verder biedt deze motorbroek meerdere reguliere broekzakken, een handige rits- én drukknoopsluiting en een handige waterafstotende textiel technologie.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Held Vento Dames Textiel Broek – Maat: S, M, L, XL, XXL , Zomer

 

De Held Vento motorbroek voor dames valt meteen op vanwege zijn grijze kleur met hier en daar een zwart accent wat de broek meteen een pak gewaagder en stoerder maakt. De broek blijkt vervaardigd uit duurzaam 400D polyamide en aangevuld met 3D Mesh en Mesh lining wat alvast bijdraagt aan de duurzaamheid en het uiteindelijke gebruiksgemak.

Hoewel de broek in een maat XL wordt aangeboden, kun je alsnog kiezen uit diverse andere maten gaande van S tot en met XXL inclusief een normale pasvorm. Kortom, je kunt gewoon je eigen maat bestellen. Het geheel werd verder afgewerkt met 2 zakken aan de buitenzijde, enkele praktische stretch vlakken en een duurzaam antislipvak die bijdragen aan het comfort.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog geen online reacties werden geplaatst wat het voor ons moeilijk maakt om jou verder advies te geven omtrent de gebruikservaringen.

 

Voordelen:

Maat: hoewel de motorbroek in een maat XL wordt aangeboden, kun je deze bekomen in diverse maten gaande van S tot en met XXL.

Materiaal: bij de productie van deze unieke en gewaagde motorbroek werd gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van textiel en Mesh materiaal.

Veiligheid: de combinatie van onder meer de duurzame verbindingsrits en de reflecterende delen die bijdragen aan een betere zichtbaarheid, zorgen voor een optimale veiligheid. Verder is er ook nog een compartiment voorzien dat kan gebruikt worden ter optionele heupprotectie.

Bijkomende extra’s: de motorbroek is eveneens uitgerust met 2 zakken aan de buitenzijde, stretch vlakken die zorgen voor extra comfort en een stevig antislipvak.

 

Nadelen:

Enkel zomer: houd er wel rekening mee dat deze motorbroek voor dames bedoeld is om tijdens de zomerperiode te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Bering Minsk GTX Pant 3XL – Materiaal: Textiel , 4-seizoenen

 

We sluiten het rijtje van de motorbroeken af met dit unieke exemplaar jou aangeboden en geleverd door het – al dan niet bekende – merk Bering. De Bering Minsk GTX motorbroek valt meteen op vanwege zijn tijdloze doch klassevolle zwarte design dat gemakkelijk met eender welk motorjacket kan worden gecombineerd.

Hoewel de 4-seizoenen motorbroek aangeboden worden in een maat 3XL met normale pasvorm, kun je dit exemplaar eveneens bestellen in een groter maatje 4XL. De combinatie van de gebruikte materialen en de aanwezigheid van verschillende beschermingspads, dragen alvast bij aan de duurzaamheid én slijtvastheid van deze unieke motorbroek. Verder is de broek 100% waterproof en voorzien van meerdere ventilatieritsen wat dan weer zorgt voor een uitstekend draagcomfort.

Hoewel deze motorbroek op het eerste gezicht alles lijkt aan te bieden, werden er nog geen reacties geplaatst. We durven vermoeden dat het hoge prijskaartje hier mogelijks voor iets tussen zit.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: dankzij het Gore-Tex membraan is de broek 100% waterproof en bestand tegen eender welke andere weersomstandigheid. Dit wordt aangevuld met een uitneembare thermische binnenvoering, diverse beschermingspads én meerdere ventilatieritsen.

Maat: hoewel de motorbroek in een maat 3XL wordt aangeboden, zou je deze eveneens in een maat 4XL kunnen bestellen.

4-seizoenen: in tegenstelling tot heel wat andere motorbroeken uit deze selectie, blijkt dit exemplaar wel degelijk geschikt om het hele jaar door te gebruiken.

 

Nadelen:

Kostprijs: toch moeten we er even op wijzen dat – in vergelijking met de andere 6 toppertjes – deze motorbroek de hoogste prijs kent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Motorbroeken Koopgids

 

De aanschaf van een degelijke motorbroek gaat gepaard met heel wat vragen en bijgevolg het doorhakken van verschillende knopen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we dan ook zo vrij geweest om in deze koopgids enkele kenmerkende eigenschappen van naderbij te bekijken. Zo zullen we het onder meer hebben over het gebruiksgemak, de maat en de pasvorm, de gebruikte materialen en het mogelijke prijskaartje. Het lijkt ons een goede aanbeveling om deze gids even rustig door te nemen alvorens je de verschillende motorbroeken en/ of aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Het gebruiksgemak in functie van de veiligheid

Wanneer je regelmatig met de motor de baan op gaat – hetzij voor professionele dan wel particuliere doeleinden – dan is het uiteraard belangrijk om deze verplaatsing steeds zo veilig mogelijk te laten verlopen. Motorrijders worden – overigens net zoals voetgangers en fietsers – niet voor niets beschouwd als zwakke weggebruikers daar hun veiligheidsnet/ vangnet een pak kleiner is dan chauffeurs van bijvoorbeeld een personenwagen. 

Teneinde de mate van veiligheid te vergroten, moeten motorrijders voldoen aan bepaalde normen en waarden. Zo wordt de uitrusting in heel wat landen beschouwd als een belangrijk – en soms ook heikel – punt waar toch best wel wat aandacht moet worden aan besteed. We denken hierbij niet alleen aan het nut van een kwalitatieve – weliswaar conform de veiligheidsnormen – motorhelm, jacket en bijpassende handschoenen maar ook aan een degelijk paar motorlaarzen en dito broek.

Hoewel sommige motorrijders de regels soms wel eens aan hun laars (laarzen) durven lappen vanwege het warme en/ of beklemmende gevoel tijdens bijvoorbeeld de warme zomerperiode, is het dragen van een correcte uitrusting een bijdrage aan de veiligheid. Bij een eventueel ongeval en/ of een mogelijke val zullen de letsels van een heel andere aard zijn dan wanneer je dergelijke beschermende kledij niet zou gedragen hebben.

 

Het type motorbroek in functie van het seizoen

Uiteraard is het dragen van een degelijke motorbroek op warme zomerdagen misschien net iets minder aangenaam dan wanneer je in de herfst of winter de baan op moet. Onder meer om die reden heeft men verschillende types motorbroeken ontwikkeld waarbij je kunt kiezen uit een zogenaamde 4-seizoenen motorbroek, een specifieke zomer dan wel winter motorbroek. 

In het eerste geval betreft het een degelijke motorbroek die geschikt blijkt om het hele jaar door te dragen. Dergelijke broeken zijn vaak iets duurder in de aankoop omdat ze veelvuldig kunnen worden gebruikt en bestand zijn tegen alle mogelijke weersomstandigheden. Zomer- dan wel winter motorbroeken zijn dan weer specifiek bedoeld voor een bepaalde periode tijdens het jaar.

 

Pasvorm in functie van de leeftijd en het geslacht

Eenmaal je het type bepaald hebt, is het uiteraard zaaks om ook even stil te staan bij de uiteindelijke pasvorm die – weliswaar voor een groot deel – beïnvloed wordt door de leeftijd en/ of het geslacht. Ben je op zoek naar een motorbroek voor dames, heren of heb je liever een 100% uniseks model? Is de motorbroek bedoeld voor volwassen personen of voor een kind die als bijzitter de verplaatsing meemaakt?

 

De gebruikte materiaalsoorten

Verder toont het ruime assortiment aan motorbroeken eveneens een aanzienlijke keuze op het gebied van materialen. Hoewel de meeste motorbroeken vervaardigd werden uit duurzaam textiel, bestaan er ook heel wat modellen waarbij Kevlar materiaal en/ of leer – al dan niet imitatie – een belangrijke rol spelen. Het lijstje wordt verder aangevuld met materialen zoals bijvoorbeeld jeans en/ of waterdicht én afstotend polyester.

Het uiteindelijke budget

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Logischerwijze zal de prijs sterk samenhangen met de kenmerkende eigenschappen van de motorbroek. Zoals je begrijpt zal een jeans exemplaar net iets goedkoper zijn dan een motorbroek uit leder en zal een 4-seizoenen broek duurder in de aanschaf zijn dan bijvoorbeeld een winter motorbroek.

Algemeen kunnen we stellen dat de prijs makkelijk kan variëren van zo’n 50 euro tot maar liefst 1000 euro waarbij – vooral in het laatste geval – ook het design en de merknaam een belangrijke, zoniet doorslaggevende, rol zullen kennen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES