Laatste update: 02.10.22

 

Beste luchtverfrissers auto – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor het Air Wick Luchtverfrisser Spray autoparfum, ben je alvast verzekerd van een unieke ietwat exotische bloemige geur. Echter, hoeft de Ambi Pur Small Spaces luchtverfrisser voor in de auto alvast niet onder te doen. Zo wordt dit product gekenmerkt door 2 meegeleverde navullingen met elk een inhoud van 5,5 ml. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan de selectie toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen. We hopen de zoektocht voor jou op die manier net iets makkelijker te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste luchtverfrissers auto (Reviews) van 2022

 

Tegenwoordig is er een ruim assortiment aan beste luchtverfrissers voor in de auto wat de keuze niet altijd vanzelfsprekend maakt. Zo kun je kiezen voor één van de populairste autoparfums van Rituals, dan wel een auto luchtverfrisser van Axe, een Dunlop auto luchtverfrisser, een auto luchtverfrisser van Airwick of een Ambi Pur auto luchtverfrisser. Bekijk de top 5 hieronder even rekening houdend met het advies uit de online reviews en bedenk of je voorkeur uitgaat naar een autoparfum spray, een autoparfum hanger dan wel een aanbieding of een gepersonaliseerde auto luchtverfrisser

 

Airwick auto luchtverfrisser

 

1. Air Wick Luchtverfrisser Spray – Pure Aziatische Kersenbloesem 250 ml – Autoparfum

 

Tussen de goedkope luchtverfrissers voor in de wagen zul je zonder twijfel deze unieke autoparfum spray van Air Wick mogen verwachten. Air Wick is een vaste waarde op het gebied van geurtjes en wordt door velen dan ook als het veruit beste merk beschouwd. De moeite waard dus om de kenmerkende eigenschappen van dit autoparfum even te bekijken.

Zo wordt het autoparfum jou aangeboden in een stevige spray flacon die een royale inhoud van 250 ml kent. Zijn pure aziatische kersenbloesem zorgt daarbij alvast voor een fruitig ietwat zoet geurtje dat door velen als aantrekkelijk ervaren wordt. Ben je bekend met deze geur dan kun je – indien gewenst – ook een grotere sprayflacon aankopen met een inhoud tot wel 1500 ml.

Zijn gebruiksgemak wordt bovendien naar een hoger niveau getild door zijn unieke formule waarbij geen vochtige nevel op de zittingen en/ of meubels achterblijft. Kortom, heel wat klanten zijn alvast overtuigd wat zich uit in een maximale score van 5 sterren.

 

Voordelen:

Inhoud: het parfum wordt jou aangeboden in een sprayflacon met een inhoud van 250 of 1500 ml.

Gebruiksgemak: deze luchtverfrisser zorgt ervoor dat nare en vieze geurtjes in een mum van tijd tot de verleden tijd behoren. Geschikt voor gebruik in de wagen of gewoon in huis.

Geur: de spray wordt gekenmerkt door een fruitige ietwat bloemige pure aziatische kersenbloesem geur.

Prijskaartje: hoewel hij niet meteen over de laagste prijs beschikt, behoort hij (na vergelijking met andere toppertjes binnen dit segment) tot de relatief goedkope en budgetvriendelijke opties.

 

Nadelen:

Geur: de zoete geur kan door sommigen ook als een minpunt worden beschouwd en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ambi Pur auto luchtverfrisser

 

2. Ambi Pur Small Spaces Ochtend Dauw Navulling – 2×5,5ml – Luchtverfrisser autoparfum

 

Min of meer binnen dezelfde prijscategorie zou je eveneens kunnen opteren voor dit unieke autoparfum van Ambi Pur. Zijn kenmerkende “OdourClear” technologie zorgt er niet alleen voor dat de lucht gezuiverd wordt maar biedt daarnaast een frisse aangename geur waardoor een ritje in de wagen opnieuw aangenaam wordt.

De verpakking telt maar liefst 2 perfecte navullingen die elk op hun beurt een inhoud kennen van 5,5 ml. Maar vergis je niet want ondanks deze compacte inhoud kan de geur tot maar liefst 60 dagen lang blijven hangen wat het toch wel echt de moeite waard maakt. De geurtjes zijn geschikt voor gebruik in compacte ruimtes zoals je wagen en kunnen op een discrete en stijlvolle manier worden bevestigd.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de frisse geur wat gelijk resulteert in een score van 4,9 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Inhoud: de verpakking levert 2 duidelijke navullingen met elk een inhoud van 5,5 ml.

Geur: de kenmerkende geur “ochtenddauw” doet denken aan de frisheid tijdens een vroege doordeweekse ochtendwandeling.

Doeltreffendheid: deze luchtverfrisser navullingen zorgen er niet alleen voor dat de lucht gezuiverd wordt, maar bieden daarnaast een frisse natuurlijke geurervaring aan.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit, vindt één koper het prijskaartje toch net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autoparfum Rituals

 

3. Rituals The Ritual of Sakura Refill Car Perfume – 6 ml // Refill Autoparfum

 

Ben je verslaafd aan de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de Rituals autoparfums? Dan komen deze refill productjes van het gelijknamige merk alvast als geroepen. De verpakking telt daarbij maar liefst 2 afzonderlijke refill autoparfums die elk een inhoud waarborgen van maar liefst 6 ml. Eenmaal de refill correct geïnstalleerd, kan deze makkelijk 6 tot 8 weken meegaan.

De refill luchtverfrissers voor in de auto wordt gekenmerkt door een unieke en opvallende geur waarin kersenbloesem en rijstmelk centraal staan. Dit maakt hem bij velen bijzonder geliefd terwijl hij voor anderen dan weer net iets te bloemig en zoet is.

Hoewel het prijskaartje duidelijk een pak hoger ligt, lijken de meeste klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijk. Dit verklaart enigszins de mooie gemiddelde eindscore van 4,3 sterren.

 

Voordelen:

Inhoud: de verpakking telt 2 afzonderlijke refill autoparfums met een inhoud van 6 ml per dispenser.

Sakura: de Sakura geurtjes van Rituals kenmerken zich door een uitstekende combinatie van kersenbloesem en rijstmelk.

Gebruiksduur: eenmaal correct in het bijpassend Rituals houdertje geïnstalleerd, kan een ruime gebruiksduur van 6 tot 8 weken worden gegarandeerd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de prijs toch wel iets te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Axe auto luchtverfrisser

 

4. AXE – Autoluchtverfrisser – Africa // Car Freshener Africa – AXE

 

Spendeer je heel wat tijd in je wagen en ben je op zoek naar een functionele luchtverfrisser die gekenmerkt wordt door een langdurige werking en stoere ietwat exotische geur? Dan loont het de moeite om deze AXE auto luchtverfrisser even van naderbij te bekijken.

Zo kies je met de Africa auto luchtverfrisser van AXE voor een uniek én 100% navulbaar Vent autoparfum dat getypeerd wordt door een exotische mengeling van Afrikaanse kruiden en dito aroma’s. Je kunt de luchtverfrisser snel en makkelijk ter hoogte van het ventilatierooster bevestigen alsook de intensiteit van de geur eigenhandig bepalen. De 2 navulpatronen bieden een gezamenlijke gebruiksduur van maar liefst 30 dagen.

Hoewel de eindbeoordeling van 4 op 5 sterren enigszins anders doet verwachten, lijkt de koper duidelijk overtuigd van de aangeboden luchtverfrisser. Let wel; de geur zal niet door iedereen even hard “gesmaakt” worden.

 

Voordelen:

Gebruiksduur: bij correct gebruik leveren de 2 vulpatronen een ruime gebruiksduur tot wel 30 dagen. (15 dagen per dispenser)

Installatie: de luchtverfrisser is eenvoudig te installeren ter hoogte van het ventilatierooster van het voertuig.

Geur: het Afrika autoparfum van Axe wordt gekenmerkt door een unieke exotische mengeling van Afrikaanse kruiden en aroma’s.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we vermoeden dat de hogere prijs mogelijks een domper op de feestvreugde betekent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dunlop auto luchtverfrisser

 

5. Dunlop Autoluchtverfrisser Leaf – New Car met ophanglus // Dunlop autoparfum

 

Wil je je nieuwe Mercedes van een uniek autoparfum voorzien? Dan is deze Dunlop auto luchtverfrisser het bekijken waard. Het Ultra Fresh autoparfum maskeert eventuele onaangename geurtjes meteen en laat een unieke subtiele ietwat bloemige geur in de wagen achter.

De luchtverfrisser met typerende bladvorm werd voornamelijk vervaardigd uit duurzaam kunststof en kent een totale afmeting van 3 x 10 x 1 cm. Doordat hij voorzien is van een bijbehorende ophanglus kun je deze luchtverfrisser in een oogwenk ter hoogte van de achteruitkijkspiegel bevestigen.

Hoewel deze luchtverfrisser niet zo duur is als de bekende Sireon autoparfums of parfums van Rituals, zou het prijskaartje wel eens een struikelblok kunnen betekenen. We durven stellen dat dit mogelijks een verklaring biedt voor het – voorlopig – uitblijven van online reacties.

 

Voordelen:

Materiaal: de Dunlop auto luchtverfrisser blijkt voornamelijk uit duurzaam kunststof vervaardigd.

Formaat: het autoparfum wordt gekenmerkt door een typische bladvorm en kent daarbij een totale afmeting van 3 x 10 x 1 cm.

Geur: het Ultra Fresh autoparfum garandeert een subtiele ietwat bloemige geur die in staat is om eventuele nare geurtjes in een mum van tijd te maskeren.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zou het hogere prijskaartje wel eens roet in het eten durven strooien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Luchtverfrissers auto Koopgids

 

Spendeer je heel wat uurtjes in je wagen? Dan is een comfortabele, veilige én fris geurende omgeving alvast geen overbodige luxe. Maak daarom vandaag nog een passende keuze uit het ruime assortiment autoparfums dat tegenwoordig voorhanden is. Bovendien kun je niet alleen kiezen uit diverse geurtjes maar ook uit verschillende bevestigingswijzen, vormen en formaten. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende luchtverfrissers voor in de auto met elkaar te vergelijken. Ga daarbij eventuele aanbiedingen en/ of leuke promoties niet uit de weg!

Het belang van een goed autoparfum

Met behulp van een autoparfum of luchtverfrisser voor in de auto, is het mogelijk om een frisse en lekker geurende omgeving te creëren in je wagen. Op die manier kunnen eventuele vieze/ muffe geurtjes in je wagen worden aangepakt waardoor het op termijn misschien wel gaan aanvoelen als een soort van tweede huiskamer. Dit kan alvast een goede aanbeveling zijn voor zij die dagelijks heel wat uurtjes op de baan doorbrengen. Maar ook wanneer je de wagen slechts sporadisch eens gebruikt, kan een fris geurtje een leuke aanwinst betekenen.

Uiteraard willen wij er even op wijzen om niet zomaar met de eerste de beste luchtverfrisser huiswaarts te keren. Neem de tijd om de verschillende optiemogelijkheden met elkaar te vergelijken. Zo zul je er al gauw achter komen dat er heel wat keuzes te vinden zijn op het gebied van geuren, bevestigingsmethodes, vormen en formaten.

 

Het type in relatie tot het bevestigingssysteem

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een degelijke luchtverfrisser voor in de wagen? Dan raden wij jou aan om even rekening te houden met de verschillende mogelijkheden op het gebied van bevestiging. Zo kan een autoparfum op heel wat verschillende manieren worden bevestigd waarbij de hanger en het clipsysteem tot de meest populaire vormen behoren.

Gaat je voorkeur uit voor een hangertje dan kies je voor een luchtverfrisser die voorzien is van een touwtje of elastiekje en op die manier ter hoogte van de binnenspiegel kan worden bevestigd. Daarnaast kun je ook opteren voor een zogenaamd clipsysteem waarmee het autoparfum ter hoogte van het ventilatierooster veilig en probleemloos kan worden geïnstalleerd.

Hoewel de bovengenoemde bevestigingssystemen tot de meest populaire en gebruikte methodes behoren, zijn er uiteraard nog heel wat andere mogelijkheden te vinden. Zo kun je eveneens kiezen voor een autoparfum onder de vorm van een spray die – zoals je wel al kunt vermoeden – bijgevolg nergens op bevestigd dient te worden.

 

Geursoort

Niet alleen het bevestigingssysteem maar ook de geursoort kan een belangrijke – zoniet bepalende – factor worden in de keuze voor een bepaald type autoparfum. Uiteraard is de keuze voor een bepaalde geur in grote mate afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en verwachtingen. Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen de bloemige, frisse, zoete, kruidige en houtige geursoorten op het gebied van luchtverfrissers voor in de wagen. Kortom, een brede waaier aan geuren en bijgevolg voor elk wat wils!

Bijzonderheden, opties en het uiteindelijke prijskaartje

Bij de keuze voor een bepaald type luchtverfrisser voor in de wagen, heb je eveneens de mogelijkheid om te kiezen voor een zogenaamde limited edition dan wel een herbruikbare verfrisser. In het laatste geval kun je de luchtverfrisser opnieuw gebruiken na aankoop van de nodige specifieke navullingen.

Het spreekt voor zich dat eender welke optie een bepaald prijskaartje met zich meebrengt. Zo kan de prijs makkelijk variëren van ongeveer 3 à 4 euro voor een eenvoudig autoparfum hangertje tot maar liefst 35 à 40 euro voor een exclusief autoparfum van het gerenommeerde merk Royal Wood. Bedenk waar jij naar op zoek bent, wat zoal je verwachtingen zijn en welk budget je er maximaal wilt maar vooral ook kunt aan spenderen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES