5 beste auto tablethouders Test Van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste auto tablethouders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de iMoshion Universele Tablet Houder kies je voor een stevige tablethouder die bedoeld is om ter hoogte van de hoofdsteun in de wagen te worden geïnstalleerd. Daartegenover staat de Macally HRMOUNTPRO verstelbare autostoelhoofdsteunhouder die vervaardigd blijkt uit duurzaam aluminum en daarbij 100% verstelbaar is. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het geheel toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen.  Neem zeker even een kijkje alvorens een uiteindelijke beslissing te nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste auto tablethouders (Reviews) van 2024

 

De beste auto tablethouder is degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen voldoet. Of je voorkeur daarbij uitgaat naar een universele auto tablethouder dan wel een houder specifiek bedoeld voor 1 merk zoals de Samsung auto tablethouder; blijft een persoonlijke keuze net zoals de keuze voor een bepaalde bevestigingsmethode. Zo bestaan er niet alleen auto tablethouders om aan de hoofdsteun te bevestigen, maar kun je tegenwoordig ook kiezen voor een auto tablethouder ter hoogte van de achterbank of een auto tablethouder die je op het dashboard plaatst. Bekijk de 5 toppertjes alvast even inclusief het advies uit de online reviews.

 

Universele tablethouder auto

 

1. iMoshion Universele Tablet Houder Auto Hoofdsteun – iPad Houder Auto Hoofdsteun

 

Ben je op zoek naar een stevige tablethouder om in de auto te plaatsen en die overigens niet alleen geschikt is om tablets maar ook smartphones in te bevestigen? Dan loont het de moeite om dit exemplaar van iMoshion – voor velen overigens veruit het populairste en beste merk – eens even onder de loep te nemen. Prijs-kwaliteit lijken heel wat klanten alvast tevreden getuige de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Zo springt deze universele houder alvast in het oog vanwege zijn unieke lichtgewicht ontwerp en de mogelijkheid om zowel smartphones als tablets in te bevestigen. Doordat de steun overigens 100% verstelbaar blijkt en tot 360º kan draaien, kan hij makkelijk op eender welke hoofdsteun worden gemonteerd en is het mogelijk om de kijkhoek ervan moeiteloos aan te passen.

Tot slot blijkt de houder uit duurzaam kunststof te zijn vervaardigd en geschikt om tablets en/ of smartphones tot maximaal 11 inches groot in te plaatsen. Dit alles wordt jou aangeboden tegen een aanzienlijk vriendelijk prijskaartje.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: het betreft een multifunctionele tablethouder waarin een smartphone of tablet met een maximale schermgrootte van 11 inches kan worden geïnstalleerd.

Verstelbaar: doordat de tablethouder 100% verstelbaar is, kan hij op eender welke hoofdsteun worden gemonteerd.

Draaibaar: verder blijkt deze universele tablethouder ook nog eens 360º draaibaar waardoor je moeiteloos de gewenste kijkhoek kunt selecteren.

 

Nadelen:

Geen standaard: in tegenstelling tot heel wat andere tablethouders, kun je dit exemplaar jammer genoeg niet als standaard gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tablethouder auto achterbank

 

2. Macally HRMOUNTPRO verstelbare autostoelhoofdsteunhouder voor iPad/ tablet (zilverkleurige frame)

 

Heb je net een nieuwe Samsung tablet voor je verjaardag gekregen? Of heeft de Sint geïnvesteerd in een kwalitatieve en uiterst functionele Lenovo tablet? Dan is deze Macally HRMOUNTPRO verstelbare auto tablethouder misschien wel een leuke aanwinst bij het geheel. 

Zo blijkt deze tablethouder vervaardigd uit lichtgewicht doch bijzonder stevig en duurzaam aluminium en gekenmerkt door een uniek design dat eenvoudig aan de hoofdsteun van de passagiersstoel kan worden bevestigd. Op die manier kun je vanop de achterbank naar je favoriete documentaire, serie of film kijken gedurende de volledige autorit.

Doordat de auto hoofdsteunhouder ook nog eens verstelbaar is, kan hij voor vrijwel allerhande soorten tablets en/ of iPads met een breedte tussen 11,5 en 25,5 cm worden gebruikt. Dit maakt van hem alvast een topproduct en misschien – gezien het voordelige prijskaartje – ook wel één van de auto achterbank tablethouder aanbiedingen. Heel wat klanten zijn alvast overtuigd en belonen deze tablet (aanbieding) met een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: de hoofdsteunhouder blijkt voorzien van een lichtgewicht doch duurzaam aluminium frame wat het zilverkleurige design verklaart.

Verstelbaar: doordat de houder 100% verstelbaar is, is hij geschikt voor allerhande tablets en/ of iPads met een formaat tussen 11,5 en 25,5 cm.

Installatie: afhankelijk van de manier waarop je de houder afstelt, kun je de tablet staand dan wel verticaal positioneren. 

 

Nadelen:

Geen iPad pro 12: volgens een enkele koper zou deze tablethouder echter niet geschikt zijn in combinatie met een iPad Pro 12.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tablethouder auto hoofdsteun

 

3. R2B Tablet houder auto hoofdsteun – Telefoonhouders auto – Telefoonhouder auto

 

Met de R2B tablethouder kies je wederom voor een universeel en veelzijdig apparaat dat geschikt is om zowel tablets als smartphones met een schermgrootte van 4 tot 11 inches in te bevestigen. De multifunctionele houder blijkt overigens vervaardigd uit eco vriendelijke materialen en is bedoeld om aan de hoofdsteun in de wagen te bevestigen. Houd er wel rekening mee dat hij enkel aan een hoofdsteun met spijlen kan worden gemonteerd.

Desondanks kan deze tablethouder over verschillende merken heen gebruikt worden gaande van Apple tot Samsung, Nokia, LG, Lenovo en zoveel meer. Het gebruiksgemak wordt nog een tikkeltje verder aangedikt door de mogelijkheid om de devices eveneens op te laden.

Bekijken we de online reacties dan stellen we vast dat klanten onder meer positief reageren op de gebruiksvriendelijkheid, de aangeboden kwaliteit en het universele karakter van de houder. Slechts één koper had het prijskaartje toch wel wat goedkoper willen zien.

 

Voordelen:

Montage: deze universele tablethouder is eenvoudig en snel op de hoofdsteun in de wagen te monteren.

Draaibaar: de tablethouder blijkt maar liefst 360º draaibaar waardoor je eigenhandig de gewenste kijkhoek kunt instellen.

Universeel: het betreft een universele houder die geschikt blijkt voor eender welke smartphone of tablet met een schermgrootte tussen 4 en 11 inches.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs – in vergelijking met de andere toppertjes binnen dit segment – hartstikke goed meevalt, lijkt één koper het daar niet mee eens te zijn.

Installatie: houd er rekening mee dat de houder enkel en alleen op een hoofdsteun met spijlen kan worden gemonteerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vogel tablethouder auto

 

4. Vogel’s – iPad Air (2020) Autohouder Hoofdsteun en Tablethouder TMS1020 

 

Ben je in het bezit van een iPad Air met introductiejaar 2020? En ga je binnenkort met het hele gezin op reis? Dan is de aanschaf van deze unieke Vogel’s auto tablethouder zijn investering alvast meer dan waard. Zo kun jij van een rustige autorit genieten terwijl je kinderen naar hun favoriete tv-serie of film kijken. Uiteraard is de houder ook bruikbaar met andere tabletmerken rekening houdend met een schermgrootte van 7 tot en met 12 inches.

De houder van Vogel’s is bedoeld om ter hoogte van de hoofdsteun te monteren en kent een variabele kijkhoek vanwege zijn 360º graden draaibare patroon. Ben je van plan om deze houder aan te kopen, dan krijg je er gelijk een hoofdsteunhouder én levenslange garantie gratis bij.

Jammer genoeg werden er nog geen reacties geplaatst wat het voor ons bijzonder moeilijk maakt om jou verder advies te verschaffen. Laat je echter niet gelijk afschrikken want misschien beantwoordt deze houder wel aan je verwachtingen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: hoewel de tablethouder in eerste instantie ontworpen werd voor gebruik in combinatie met de iPad Air uit 2020, kan hij ook met diverse andere tabletmerken worden gebruikt. Houd daarbij rekening met een schermgrootte van 7 tot en met 12 inches.

Installatie: de tablethouder is eenvoudig ter hoogte van de hoofdsteun te monteren. Er is dus geen gereedschap nodig.

Verpakkingsinhoud: de tablet hoofdsteunhouder en tablet autohouder worden aangevuld met een informatieve handleiding en levenslange garantie.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere toppertjes binnen deze selectie, kunnen we stellen dat de TMS 1020 tablethouder niet meteen tot de goedkope alternatieven behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tablethouder auto dashboard 

 

5. Magnetische Telefoonhouder voor Universeel Gebruik / Telefoonhouder Auto

 

We sluiten het rijtje af met de magnetische telefoonhouder van Maneti die – in tegenstelling tot de voorgaande exemplaren – bedoeld is om ter hoogte van het dashboard te installeren. Hij kent daarbij een verstelbaar formaat wat hem geschikt maakt voor zowel tablets als smartphones met een schermgrootte van 1 tot en met 14 inches.

Verder blijkt de universele tablethouder vervaardigd uit een combinatie van meerdere duurzame materiaalsoorten zoals zink, ABS en siliconen. Kortom, een stevige lichtgewicht houder die eender welk device vrijwaart van krassen en/ of beschadigingen. Bovendien wordt dit setje aangeboden tegen een vriendelijk prijskaartje wat hem bijzonder toegankelijk maakt bij een brede laag van de bevolking.

Klanten reageren alvast bijzonder enthousiast en weten de aangeboden kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en het design duidelijk wel te smaken. Dit resulteert dan ook meteen in een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: ben je op zoek naar een leuke aanbieding of de tablethouder met de laagste prijs? Dan komt deze universele magnetische houder als geroepen.

Materiaal: de houder blijkt vervaardigd uit een duurzame combinatie van zink met ABS en siliconen materiaal.

Installatie: dankzij de 6 krachtige ingebouwde magneten, is deze houder eenvoudig en snel ter hoogte van het dashboard te installeren.

Handig in gebruik: het betreft een universele houder die geschikt is voor zowel smartphones als tablet. Daarnaast kan hij ook als staander worden gebruikt.

 

Nadelen:

Geen opladen: jammer genoeg is het niet mogelijk om eender welk device via het apparaat op te laden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Auto tablethouders Koopgids

 

Ga je binnenkort met het hele gezin op autovakantie? Dan ben je vast en zeker al op zoek naar enkele trucjes om de kinderen gedurende de volledige rit zoet te houden. Aangezien hun favoriete tv-serie of films vaak soelaas lijken te bieden, is het misschien aangewezen om te investeren in een degelijke tablethouder die je in de wagen kunt installeren. Maar welk type tablethouder kies je dan? En hoe zit het met het formaat en de eventuele bijkomende mogelijkheden om een optimale kijkhoek te garanderen? Wij zoeken het in de onderstaande koopgids even voor jou uit. Neem zeker even een kijkje alvorens de verschillende tablethouders en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Het nut van een degelijke tablethouder

Een tablethouder is een handig voorwerp dat – zoals de naam reeds doet vermoeden – bedoeld is om een tablet, smartphone of compacte notebook moeiteloos in vast te klikken. Dat kan best wel een meerwaarde betekenen in tal van verschillende omstandigheden zoals wanneer je aan het telewerken bent thuis of wanneer je regelmatig de baan op moet. 

Met behulp van een tablethouder wordt het niet alleen mogelijk om handsfree inkomende oproepen te beantwoorden en/ of het navigatiesysteem in te schakelen maar kun je bovendien je kinderen vermaken tijdens een lange ietwat vervelende autorit. Geen gezeur meer op de achterbank zodra je hun favoriete tv-serie of programma hebt ingeschakeld. De moeite waard dus om een investering ervan op zijn minst even in overweging te nemen.

 

Het type in functie van de installatie

Ben je voor het idee gewonnen en heb je besloten om op zoek te gaan naar een degelijke tablethouder om in de wagen te installeren? Dan lijkt het alvast een goede aanbeveling om in eerste instantie aandachtig te zijn voor de verschillende types in verhouding tot de installatie ervan.

Hoewel de meeste auto tablethouders bedoeld zijn om ter hoogte van de hoofdsteun te worden gemonteerd, bestaan er vandaag de dag ook heel wat (magnetische) exemplaren die op het dashboard of ter hoogte van de achterbank kunnen worden geïnstalleerd. Indien je voorkeur toch nog steeds uitgaat naar een standaard tablethouder die ter hoogte van de hoofdsteun dient te worden bevestigd, houd dan eveneens rekening met het type hoofdsteun. Zo bestaan er bijvoorbeeld tablethouders die enkel en alleen geschikt zijn in combinatie met spijlen hoofdsteunen.

 

Formaat en gewicht

Naast het type en de uiteindelijke bevestigingsmethode, willen wij jou aanraden om ook aandachtig te zijn wat betreft het formaat en het gewicht. Zo bestaan er tegenwoordig auto tablethouders in allerlei formaten, materialen en gewichten. Echter is het aangewezen om te kiezen voor een universeel en 100% verstelbaar exemplaar waarbij je niet gebonden bent aan een bepaald merk noch rekening moet houden aan een bepaald type tablet of smartphone.

Met betrekking tot het gewicht raden wij jou aan om te kiezen voor een lichtgewicht doch duurzame en stevige tablethouder. Houders vervaardigd uit aluminium lijken in dat opzicht het meest frequent voor te komen.

 

Opties en eventuele extra kenmerken

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op enkele – al dan niet bijkomende – kenmerken die misschien wel een meerwaarde kunnen betekenen. Zo is het een verstelbare tablethouder niet alleen handig maar bovendien ook comfortabel in gebruik. Indien zijn verstelbaarheid ook nog eens gecombineerd wordt met de mogelijkheid om hem 360º te draaien/ kantelen, dan ben je verzekerd van een topproduct. Een draaibare houder biedt je namelijk de mogelijkheid om een optimale kijkhoek te bepalen en bijgevolg in een correcte houding van je favoriete film te genieten.

Daarnaast bieden sommige houders eveneens de optie aan je smartphone of tablet gelijktijdig op te laden. Houd er wel rekening mee dat dergelijke extra’s een invloed kunnen hebben op het uiteindelijke prijskaartje.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES