7 beste verwarmde handschoenen Test Van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste verwarmde handschoenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je door weer en wind op de fiets, motor of scooter naar kantoor/school moet, kan het misschien wel handig zijn om te investeren in een paar degelijke elektrisch verwarmde handschoenen. Daar het assortiment tegenwoordig behoorlijk ruim blijkt te zijn en de keuze bijgevolg niet altijd even makkelijk is, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes op een rijtje te plaatsen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Pixmy – Verwarmde Handschoenen die geleverd worden inclusief 2 afzonderlijk oplaadbare batterijtjes. Daartegenover staan de Bandif – Elektrisch Verwarmde Handschoenen die worden gekenmerkt door de accu’s van 5000 mAh—goed voor 2,5 uur aan heerlijke warmte. We hopen je met deze verwarmde handschoenen review alvast op weg te helpen naar het ideale paar voor jou.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste verwarmde handschoenen (Reviews) van 2024

 

De beste verwarmde handschoenen zijn degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen kunnen voldoen. Of je daarbij de voorkeur geeft aan de populairste elektrisch verwarmde handschoenen – al dan niet met batterij – dan wel kiest voor de oplaadbaar verwarmde handschoenen of USB verwarmde handschoenen; is een persoonlijke keuze. Bekijk de 7 toppertjes hieronder alvast even, rekening houdend met het advies vermeld in de online reviews. En wie weet ga je wel naar huis met een aanbieding verwarmde skihandschoenen of een paar verwarmde handschoenen van Bertschat tegen de laagste prijs.

 

Verwarmde handschoenen scooter

 

1. Pixmy – Verwarmde Handschoenen – Poly-7.4v Size S/M – 2 Oplaadbare Batterijen

 

Ben je op zoek naar een paar degelijke verwarmde handschoenen voor op de scooter, motor of fiets? Dan loont het alvast de moeite om dit setje van het bekende – en misschien voor sommigen ook wel veruit het beste – merk Pixmy even van naderbij te bekijken. Afgaande op de positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren, lijken deze waterdichte elektrische handschoenen alvast goed in de markt te liggen.

De Pixmy verwarmde handschoenen worden alvast gekenmerkt door de combinatie van verschillende materiaalsoorten en hun vijflagige systeem. Van binnen naar buiten toe kunnen we onder meer een fleece binnenvoering onderscheiden gevolgd door een 3M Thinsulate Insulation, een vochtwerende folie, een organische isolatiespons en een water- én winddichte polyesterstof aan de buitenkant. Aan de binnenkant van de polsen werd een waterdicht batterijvak voorzien en de vingertoppen werden behandeld met een speciale coating waardoor touch bediening mogelijk wordt.

Uiteraard dienen de warmte-elementen, aan de binnenkant van de handschoenen, te worden aangestuurd. Dit gebeurt met behulp van een set krachtige oplaadbare 7,4V batterijen die tevens een capaciteit van maar liefst 4000 mAh aanbieden. Bij correct gebruik zijn de handschoenen in een mum van tijd opgewarmd en kun je zelf min of meer de temperatuur regelen.

 

Voordelen:

Voeding: de warmte-elementen in de handschoenen worden aangestuurd door middel van 2 krachtige oplaadbare 7,4V batterijtjes die een capaciteit aanbieden van wel 4000 mAh.

Touchscreen: doordat de vingertoppen zijn uitgerust met touchscreen, wordt het mogelijk om je smartphone eenvoudig te bedienen.

Temperatuurstanden: de aan/ uitschakelaar wordt verder aangevuld met maar liefst 3 temperatuurstanden gaande van laag tot neutraal en hoog.

Maat: de handschoenen zijn te verkrijgen in 3 standaard maten (S, M en L) en kennen daarbij een normale pasvorm.

 

Nadelen:

Prijzig: zijn hoge prijskaartje doet vermoeden dat je deze verwarmde handschoenen niet meteen tussen de goedkope exemplaren mag verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Verwarmde handschoenen oplaadbaar 

 

2. Bandif – Elektrisch Verwarmde Handschoenen – Oplaadbaar – Unisex

 

De handschoenen van Bandif kwamen uit onze verwarmde handschoenen test als tweede uit de bus. Ten eerste gaat hem om een paar handschoenen dat is voorzien van een accu van 5000 mAh met gelijkmatige warmteverdeling. Er zijn 3 verwarmingsstanden om aan al je temperatuursbehoeften te voldoen.

Tegelijkertijd zitten de handschoenen heel comfortabel met een perfecte pasvorm en zachte binnenkant. De buitenkant is voorzien van antislip en garandeert te allen tijde een goede grip. En het leuke? Ze zijn geschikt om je touchscreen mee te bedienen.

De verwarmde handschoenen zijn oplaadbaar en eenvoudig in gebruik. Je plaatst de accu in de handschoen, stelt de warmtestand in en geniet al snel van een behaaglijke warmte tijdens je wandeling of fietstocht.

 

Voordelen:

Capaciteit: deze handschoenen zijn uitgerust met een accu van 5000 mAh en kunnen je tot wel 2,5 uur van een heerlijke warmte voorzien.

Warmtestanden: er zijn 3 standen beschikbaar waardoor je hem naar jouw wensen kunt instellen.

Touchscreen: in tegenstelling tot andere handschoenen is dit paar geschikt voor het gebruiken van touchscreens.

Wasbaar: na het verwijderen van de accu’s, kunnen de handschoenen gewoon gewassen worden.

 

Nadelen:

Unisex: hoewel de beschrijving aangeeft dat de handschoenen unisex zijn, laten we ons vertellen dat hij eerder voor heren geschikt is.

Accuduur: volgens een klant laat de accuduur wat te wensen over—toch minder lang dan verwacht.

 

 

 

 

Verwarmde handschoenen motor

 

3. Verwarmde motorhandschoenen, Warme Winter handschoenen voor motor, Versterkte waterdichte leren handschoenen

 

Deze verwarmde motorhandschoenen hebben 3 warmtestanden en worden geleverd met een dual charger om beide elementen gelijk op te warmen. De verwarmingselementen zijn zodanig geplaatst dat het de vingertoppen, handrug en ook de vingers verwarmt. Maar laat dat je niet misleiden—ze zijn supercomfortabel.

Met deze handschoenen geniet je naast een aangename warmte van optimaal draagcomfort. Ten eerste heb je nog de voorgevormde vingers die voldoende beweging toelaten. Daarnaast is er knokkelbescherming die op de juiste plek is aangebracht wat deze handschoenen ideaal maakt voor motorfietsgebruik.

Maar dat is niet alles. De verwarmde handschoenen zijn van robuust leer en hebben daarnaast een waterbestendig membraan. Zo zijn ze zowel tegen de wind als water beschermd. Door de klittenbandjes blijven de handschoenen niet alleen aan de hand, maar houden ook het water uit je mouwen.

 

Voordelen:

Optimale verwarming: de handschoenen verwarmen zowel de vingers als de handrug. Ook de vingertoppen zijn niet uitgesloten.

Dual charger: met de charger kun je beide verwarmingselementen tegelijkertijd opladen.

Draagcomfort: door het optimale design zorgen ze voor een comfortabele ervaring tijdens het rijden.

Waterbestendig: de handschoenen hebben een waterbestendig membraan die het water buiten houdt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de prijs van deze handschoenen kan voor velen wellicht een domper op de feestvreugde betekenen.

 

 

 

 

Bertschat verwarmde handschoenen

 

4. Verwarmde Handschoenen PRO / XXL / USB – Bertschat – Valt normaal

 

De verwarmde handschoenen van Bertschat worden jou aangeboden in een maatje XXL maar blijken nog in tal van andere maten gaande van XS tot XXXL beschikbaar. Doordat ze tevens een normale pasvorm kennen, kun je zonder problemen je eigen persoonlijke maat bestellen. 

De handschoenen werden vervaardigd uit een duurzame combinatie van 70% polyester en 30% geitenleer en blijken daardoor niet alleen winddicht maar vooral ook waterdicht. Dankzij de aanwezigheid van de bekende 3M Thinsulate isolatie wordt de warmte tevens goed en lang vastgehouden waardoor je handen nooit koud zullen aanvullen.

Het spreekt voor zich dat deze elektrische handschoenen eveneens voorzien zijn van ingebouwde warmte-elementen die functioneren op basis krachtige oplaadbare 2600 mAh batterijtjes en makkelijk kunnen worden opgeladen via de meegeleverde USB-lader. Hoewel één koper het prijskaartje te duur vindt, zijn de meesten wel degelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Uitvoering: de buitenkant van de handschoenen blijkt vervaardigd uit een combinatie van polyester (70%) en geitenleer (30%). Dit wordt aangevuld met een 3M Thinsulate isolatie én een Hipora waterdicht én 100% ademend membraan.

Voeding: de warmte-elementen worden aangestuurd door een set minuscule krachtige batterijtjes die makkelijk kunnen worden opgeladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel. Eenmaal opgeladen kunnen ze – afhankelijk van de gebruikte warmtestand – 8 uren lang meegaan.

Handig in gebruik: de handschoenen zijn voorzien van een apart én 100% waterdicht afsluitbaar vak waarin de accu’s kunnen worden ondergebracht.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: we durven stellen dat de hoge prijs wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrisch verwarmde handschoenen

 

5. Maenor Verwarmde Handschoenen – Verwarmde Handschoenen Heren – Dames

 

De Maenor verwarmde handschoenen – dankzij hun “one size” fit en normale pasvorm overigens geschikt voor zowel dames als heren – zijn vervaardigd uit hoogwaardige Duitse breiwol die niet alleen comfortabel aanvoelt maar de gegaarde warmte bovendien ook lange tijd weet vast te houden. Daarbij kun je genieten van temperaturen tot 45 à 50ºC naargelang de geselecteerde warmtestand.

De geïntegreerde accu kan eenvoudig met de meegeleverde USB-kabel worden opgeladen, wat het gebruiksvriendelijke karakter van dit paar verwarmde handschoenen nog maar eens extra in de verf zet. Houd er wel rekening mee dat deze handschoenen niet voorzien van zijn van een stel geïntegreerde aanraaksensoren. Anderzijds is dat niet meteen nodig indien je de vingertoppen van de handschoenen kunt verwijderen, naargelang je persoonlijke voorkeur.

Een blik op de online reviews toont aan dat sommige klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit, terwijl anderen toch wel meer hadden verwacht. Zo zouden de handschoenen strakker zitten dan verwacht en allesbehalve comfortabel zijn.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Maenor verwarmde handschoenen worden geleverd inclusief een USB-oplaadkabel en bijbehorende handleiding.

Type: de half-vinger handschoenen kunnen eveneens met ontblote vingertoppen worden gebruikt.

Temperatuur: bij correct gebruik, kun je genieten van een constante temperatuur van ongeveer 40 à 50 graden Celsius.

Materiaal: de handschoenen zijn gemaakt uit hoogwaardige Duitse breiwol.

 

Nadelen:

Geen aanraaksensoren: houd er rekening mee dat deze verwarmde handschoenen niet voorzien zijn van een geïntegreerde touchscreen functie.

 

 

 

 

 

Verwarmde skihandschoenen

 

6. HeatPerformance PRO elektrisch verwarmde handschoenen

 

De HeatPerformance handschoenen zijn uitgevoerd in geitenleer—een superduurzaam materiaal dat goed bestand is tegen intensief gebruik. Door de combinatie met softshell voelen ze zacht aan en geniet je van optimale comfort. Bovendien zijn ze geschikt voor gebruik in natte omgevingen.

Er zijn 3 warmtestanden die je met een simpele knop bedient. Druk hem gewoon in en de bittere kou wordt al gauw wat aangenamer. De oplaadbare batterijen hebben een capaciteit van 2600 mAh wat hen goed maakt voor een temperatuur van wel 65°C . Er is ook een dubbele batterijlader om de accu’s tegelijkertijd op te laden.

De verwarmingspunten zijn aangebracht op 2 punten: de vingers en de rug van de hand. Ook zijn de handschoenen wat langer, zodat je pols en onderarm minder blootgesteld zijn en eveneens warm blijven.

 

Voordelen:

Capaciteit: de accu’s van 2600 mAh weten een temperatuur van wel 65°C te leveren.

Gebruiksgemak: het instellen van de temperatuur en warmtestanden gaat via een eenvoudige bedieningsknop.

Kwaliteit: de handschoenen zijn vervaardigd uit duurzaam geitenleer en gaan heel lang mee.

Weerbestendig: ze zijn langer bij de pols waardoor je optimaal beschermd blijft tegen de kou.

 

Nadelen:

Prijskaartje: door de verschillende designkeuzes zul je voor dit model wat dieper in de buidel moeten tasten.

 

 

 

 

Gerbing verwarmde handschoenen

 

7. Gerbing Verwarmde Outdoor Sport handschoenen + 1Ah batterijkit

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Gerbing verwarmde outdoor handschoenen die geleverd worden inclusief een 1 Ah batterijkit én bijbehorende handleiding. Bovendien heb je de keuze om te kiezen uit maar liefst 8 verschillende Europese maten waarbij steevast een normale pasvorm geldt, wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

De verwarmde handschoenen van Gerbing blijken vervaardigd uit een combinatie van fleece en leer en zijn dan ook 100% comfortabel én waterafstotend. Let wel; deze materiaalkeuze zorgt ervoor dat machinewas uit den boze is en handwas bij deze sterk wordt aangeraden. Dat zou alsnog een puntje van kritiek kunnen zijn voor sommige klanten.

Een blik op de online reviews toont echter aan dat kopers duidelijk overtuigd zijn van de geleverde prijs-kwaliteitverhouding wat de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren meteen weet te verklaren. Kortom, de moeite waard om dit paar alsnog in overweging te nemen.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verwarmde handschoenen worden geleverd inclusief batterijkit bestaande uit 2 batterijen en een bijbehorende 12V lader.

Materiaal: de buitenkant van de handschoenen is vervaardigd uit duurzaam leer terwijl de binnenkant met fleece werd afgewerkt.

Formaat: hoewel de handschoenen in een maat XXL worden aangeboden, blijken ze nog in 7 andere maten voorhanden waarbij steevast een normale standaard pasvorm wordt gehanteerd.

 

Nadelen:

Handwas: houd er rekening mee dat je dit paar handschoenen maar beter niet in de wasmachine stop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Verwarmde handschoenen Koopgids 

 

Ga je regelmatig met de fiets, scooter of motor naar kantoor of hou je ervan om tijdens de weekenden lange avontuurlijke wandelingen te maken ongeacht het weer? Dan komt een setje verwarmde handschoenen mogelijks goed van pas. Het spreekt voor zich om niet zomaar het eerste het beste paar handschoenen in het winkelmandje te plaatsen maar daarbij rekening te houden met de gebruikte materialen, de pasvorm, de voeding en het eventuele prijskaartje. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende verwarmde handschoenen – en eventuele aanbiedingen en/ of promoties – met elkaar te vergelijken.

Het belang van verwarmde handschoenen

Heb je ook vaak te kampen met koude verkleumde handen tijdens de strenge wintermaanden? Dan is de aanschaf van een paar verwarmde handschoenen alvast een eerste stap in de goede richting. Dankzij dergelijk setje ben jij vanaf nu voorgoed verlost van dat vervelende koude gevoel én kun jij bovendien ook zelf de temperatuur gaan bepalen. Kortom, niet alleen handig indien je regelmatig met je fiets, scooter of motor naar kantoor rijdt maar eveneens een oplossing tijdens het uitoefenen van verschillende in- én outdoor activiteiten zoals wandelen, vissen en skiën.

Uiteraard willen wij jou wel aanraden om niet zomaar het eerste het beste paar verwarmde handschoenen in het winkelmandje te plaatsen. Houd bij je keuze rekening met bepaalde kenmerkende factoren zoals de maat en de pasvorm, de gebruikte materialen, de verwarmingsmethode en eventuele bijkomstigheden die – al dan niet – een meerwaarde kunnen vormen. 

 

De maat, pasvorm en gebruikte materialen

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een geschikt paar verwarmde handschoenen, dan dien je in eerste instantie aandachtig te zijn voor de maat, pasvorm en materialen. Zo wordt de maat van de handschoenen aangeduid door middel van een letter gaande van XS tot maar liefst XXXL. Indien mogelijk raden wij altijd aan om de handschoenen even te passen aangezien bepaalde uitvoeringen of modellen groter/ kleiner kunnen uitvallen dan de originele standaard maat. 

Echter, teneinde de ideale pasvorm te kunnen bereiken, kun je letten op de uitvoering en de gebruikte sluiting. Kies je voor een paar verwarmde handschoenen zonder extra bijkomende sluiting dan is het uiteraard belangrijk om er echt jouw persoonlijke maat uit te kiezen. Bij uitvoeringen die voorzien zijn van een klittenbandsluiting dan wel knoopsluiting is dat echter minder van belang aangezien je met behulp van dergelijke sluitingen de handschoenen nog iets nauwer kunt aanspannen.

Naast het vinden van de juiste maat en de ideale pasvorm, raden wij jou om minstens even aandachtig te zijn voor de gebruikte materiaalsoorten. Zo zijn een paar verwarmde handschoenen uit katoen een meer dan goede aanbeveling. Katoen kenmerkt zich door zijn ademende structuur zonder dat daarbij warmte verloren gaat. Ook handschoenen uit polyester – een waterafstotende stof – zijn bijzonder populair gebleken. Het lijstje kan overigens verder worden aangevuld met materiaalsoorten zoals leer, imitatieleer, textiel en/ of Kevlar. 

 

Verwarming, gebruiksduur én oplaadtijd

Eenmaal de gewenste pasvorm en materialen uitgekozen, bekijk je maar beter ook even hoe het zit met de gebruikte verwarmingsmethode. Zo zullen de meeste verwarmde handschoenen voorzien zijn van een stelletje minuscule ingebouwde batterijtjes die – door middel van een adapter dan wel USB – eenvoudig weer kunnen worden opgeladen. 

Bedenk welk type batterij wordt gebruikt, welke capaciteit ze aanbieden en hoe het zit met hun gebruiksduur nadat ze helemaal opgeladen zijn. Zo zullen de meeste verwarmde handschoenen gebruik maken van de krachtige Lithium-polymeer 3.7V batterijtjes die – na een relatief korte oplaadtijd van minder dan 3 uren – maar liefst 8 tot 10 uren lang kunnen meegaan.

Extra kenmerken in verhouding tot de prijs

Tot slot willen we nog even kort wijzen op de eventuele aanwezigheid van bijkomende kenmerken. Zo is het – indien mogelijk – aangewezen om te kiezen voor een setje verwarmde handschoenen waarbij je de temperatuur ook zelf kunt regelen. Op die manier kun je als het ware de intensiteit van de warmte gaan bepalen, wat een extra pluspunt zou kunnen zijn. 

Bedenk eveneens dat het een meerwaarde betekent indien je je laptop, tablet en/ of smartphone kunt bedienen zonder daarbij je handschoenen te moeten uittrekken. Kies bijgevolg voor een paar verwarmde handschoenen waarvan de wijsvinger werd afgewerkt met contactgeleidend materiaal. En indien de handschoenen ook nog eens voorzien zijn van het bijkomende CE keurmerk, dan zit je helemaal lekker!

Uiteraard zal dit alles wel een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs van een setje verwarmde handschoenen makkelijk variëren van ongeveer 7 à 10 euro voor een setje thermo handschoenen tot maar liefst 290 à 300 euro.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES