5 beste Wieldoppen Test van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste Wieldoppen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met de IVOL Wieldoppen set kies je alvast voor een verpakking met 4 compacte wieldoppen van maximaal 13 inch. Ze worden jou overigens aangeboden tegen een betaalbaar en vriendelijk prijskaartje wat ze een pak toegankelijker maakt bij het grote publiek. Daarnaast blijken ook de Autostyle Wieldoppen een goede aanbeveling te zijn. Ze bieden een goede combinatie tussen kwaliteit, design en duurzaamheid en kunnen in diverse formaten worden aangekocht. In de tabel hieronder voegen we nog een derde hedendaags topproduct toe waarvan we evenzeer de voor- en nadelen tegenover elkaar zullen afwegen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste wieldoppen (Reviews) van 2024

 

Of je nu kiest voor wieldoppen van 14 inch, wieldoppen van 16 inch of wieldoppen van 15 inch is niet alleen afhankelijk van het wielformaat maar ook van het type wagen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen voor VW wieldoppen, Opel wieldoppen en tal van andere merken. Wij hebben alvast 5 topproducten voor jou geselecteerd, rekening houdend met het advies van klanten vermeld in de online reviews. Bekijk deze alvast even en kies er vervolgens het voor jou beste wieldop uit. Veel succes!

 

 

Wieldoppen 13 inch

 

1. Ivol Wieldoppen set 13 inch Goodyear 4 stuk(s) eenvoudige montage

 

Met de Goodyear wieldoppen van IVOL kies je meteen voor een set bestaande uit 4 afzonderlijke stuks en geschikt voor gebruik op 13 inch velgen. Bovendien valt het prijskaartje van deze 13 inch wieldoppen behoorlijk goed mee waardoor het misschien wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan.

Het betreft hier overigens universele wieldoppen waardoor ze niet afhankelijk zijn van een bepaald merk of type wagen. Om te weten te komen of dit product geschikt is voor jou, is het een goede aanbeveling om rekening te houden met wat er op je autobanden aangeduid staat. Meestal zie je een aanduiding onder de vorm van 165/50/R13 waarbij je dus moet kijken naar het getal in combinatie met de letter R. In ons voorbeeldje zouden deze 13 inch wieldoppen van IVOL dus een goede match kunnen zijn.

De wieldoppen hebben een overwegend zilveren kleur met hier en daar een zwart accent waardoor ze stoer en modern ogen. Als we de online reacties bekijken dan kunnen we met zekerheid zeggen dat deze wieldoppen tot de populairste uit het lijstje zullen behoren. Klanten zijn duidelijk tevreden over de eenvoudige montage, de kwalitatieve materialen en de nauwkeurige meting van deze (goedkope) wieldoppen.

 

Voordelen:

Verpakking: de set wordt geleverd inclusief 4 wieldoppen en de bijbehorende bevestigingsringen.

Formaat: de wieldoppen worden gekenmerkt door een 13 inch formaat en passen bijgevolg op de bijbehorende 13 inch velgen.

Universeel: doordat het universele wieldoppen betreft, kun je ze op eender welke type en model van wagen plaatsen. Het enige waarmee je rekening zult moeten houden is de wielmaat die vermeld staat op de autobanden.

Design: de wieldoppen werden afgewerkt in een prachtige zilveren kleur en werden voorzien van een zwart accent zo hier en daar.

 

Nadelen:

Te klein: let goed op de wielmaat van je wagen want 13 inch kan als behoorlijk compact omschreven worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wieldoppen 14 inch

 

2. Autostyle Wieldoppen 14 inch Grip Pro ABS Set van 4 universele wieldoppen

 

Net zoals het vorige product worden ook deze wieldoppen in een set per 4 stuks aangeboden. Ze worden jou aangeboden door het bekende, en misschien voor sommigen wel meteen het beste merk Autostyle en zijn bedoeld voor gebruik op 14 inch velgen. Echter bestaat eveneens de mogelijkheid om deze wieldoppen in een maat 15 inch aan te kopen.

De wieldoppen zelf zijn voornamelijk vervaardigd uit duurzaam en kwalitatief ABS kunststof terwijl de bevestigingsringen uit staal bestaan. Dit maakt hen uitermate geschikt voor montage op stalen velgen. De ABS wieldoppen zijn overigens niet alleen slag- en stootvast maar blijken ook nog eens bestand te zijn tegen extreem hoge temperaturen. Ook hier betreft het overigens universele wieldoppen waardoor ze vrijwel op eender welk type wagen met een velgmaat van 14 inch, te monteren zijn.

We stellen dan ook vast dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn met de aankoop van deze wieldoppen. Ze sluiten volgens de meeste kopers bijzonder goed aan en voldoen bijgevolg aan alle verwachtingen, wat resulteert in een mooie eindscore van maar liefst 4,6 sterren. Houd wel rekening met het iets hogere prijskaartje.

 

Voordelen:

Formaat: de wieldoppen worden gekenmerkt door een 14 inch formaat maar kunnen ook besteld worden in een formaat 15 inch.

Materiaal: je zult zien dat het grootste gedeelte van de wieldoppen uit ABS kunststof vervaardigd blijkt te zijn. Echter, de bevestigingsringen daarentegen zijn uit staal gemaakt waardoor je ze op stalen velgen kunt monteren.

Handig in gebruik: de wieldoppen blijken in de eerste plaats slag- én stootvast te zijn en daarnaast ook in staat om extreem hoge temperaturen te verdragen.

Universeel: zodra je autobanden voorzien zijn van 14 of 15 inch velgen, komen deze wieldoppen in aanmerken.

 

Nadelen:

Prijzig: in vergelijking met sommige andere wieldoppen, lijkt het prijskaartje hier wel iets hoger te liggen dan gemiddeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Universele wieldoppen 15 inch

 

3. Satz Sparco Radzierblenden Lazio 15-Zoll Set van 4 universele wieldoppen

 

Jammer genoeg zijn dieze 15 inch wieldoppen niet meteen voorzien van het laagste prijskaartje. Toch zijn het ook niet de duurste uit ons rijtje. De wieldoppen van Sparco worden gekenmerkt door een 15 inch formaat en zijn bijgevolg geschikt voor gebruik op 15 inch velgen. Echter kun je dezelfde wieldoppen ook in een maat 13, 14 of zelfs 16 inch aankopen.

Doordat het overigens om universele wieldoppen gaat, maakt het helemaal niet uit over welk type wagen je beschikt. Je hoeft dus enkel rekening te houden met de wielmaat waarbij je moet kijken naar het getal dat achter de letter R vermeld wordt. De verpakking telt maar liefst 4 afzonderlijke wieldoppen vervaardigd uit ABS kunststof én 4 stalen bevestigingsringen. Dankzij de gebruikte materialen blijken de doppen niet alleen bestand tegen hogere temperaturen maar zijn ze ook slag- én stootvast.

De zilveren kleur oogt elegant en tijdloos alhoewel je dezelfde wieldoppen ook in een zwart met grijs design kunt aankopen. Ondanks het feit dat heel wat klanten overtuigd zijn van de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, is één koper niet helemaal tevreden met de aankoop. Zo zouden de wieldoppen moeilijk te installeren zijn en helemaal niet zo goed passen.

 

Voordelen:

Formaat: heb je autobanden met velgen van 15 inch dan komen deze Sparco wieldoppen met een 15 inch formaat vast en zeker in aanmerken. Bovendien kun je deze wieldoppen ook in tal van andere formaten aankopen zoals 13, 14 en 16 inch.

Universeel: ook hier betreft het universele wieldoppen waardoor je ze op eender welk type auto kunt gebruiken.

Materiaal: de verpakking omvat niet alleen 4 ABS kunststof wieldoppen maar telt eveneens de meegeleverde bevestigingsringen uit staal.

Gebruiksvriendelijk: de wieldoppen kunnen zonder problemen hoge temperaturen aan en blijken daarnaast ook stoot- en slagvast te zijn.

 

Nadelen:

Installatie: volgens één koper zouden de wieldoppen toch niet zo makkelijk te installeren zijn als wat wordt beweerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wieldoppen 15 inch

 

4. Carpoint Wieldoppen Nero 15 Inch Abs Set Van 4

 

Ben je van plan om de wieldoppen van je wagen te vervangen maar wil je er bij voorkeur niet teveel geld aan spenderen? Dan raden wij jou aan om deze Carpoint wieldoppen even wat grondiger onder de loep te nemen. Echter zul je wel rekening moeten houden met het ietwat opvallende design waarbij een zwart gecombineerd wordt met rode accenten.

Net zoals het geval was bij de vorige producten uit ons lijstje, telt ook hier de verpakking maar liefst 4 afzonderlijke wieldoppen alsook al het nodige bevestigingsmateriaal. De wieldoppen worden gekenmerkt door een 15 inch formaat en zijn bijgevolg compatibel met eender welke wielmaat van 15 inch. Ook hier werd hoofdzakelijk gebruik gemaakt van slag- én stootvast ABS materiaal dat ook geschikt is onder verschillende weersomstandigheden.

Klanten reageren voornamelijk positief en zijn onder andere overtuigd van de sportieve uitstraling en de duurzaamheid. Velen vinden het ook een pluspunt dat de bevestigingsringen bij aankoop worden meegeleverd. Slechts één koper vindt dat de kwaliteit van het materiaal ondermaats is en bijgevolg bijzonder kwetsbaar.

 

Voordelen:

Verpakking: op het moment van aankoop worden niet alleen 4 afzonderlijke wieldoppen geleverd maar ook de nodige bevestigingsringen.

Materiaal: ook hier lijken de wieldoppen voornamelijk uit duurzaam ABS vervaardigd te zijn waardoor ze bestand zijn tegen hoge temperaturen en stoot- én slagvast zijn.

Formaat: het merk levert 15 inch wieldoppen af, die je eenvoudig op 15 inch velgen kunt plaatsen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: de reviews tonen echter wel aan dat één klant misschien iets meer van de kwaliteit had verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Carpoint wieldoppen

 

5. Carpoint wieldoppen bol 14 inch ABS chroom set van 4

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de wieldoppen afsluiten met dit product van Carpoint. In vergelijking met de andere 4 sets uit deze lijst, zul je zien dat het prijskaartje hier meteen een pak hoger ligt. Dit zou dan ook een mogelijke verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties.

Toch is het de moeite waard om deze set van 4 wieldoppen even van naderbij te bekijken. Zo zul je zien dat deze chromen wieldoppen gekenmerkt worden door een 14 inch formaat en dus in combinatie met een 14 inch velg kunnen worden gebruikt. Echter moet je er wel rekening mee houden dat ze enkel geschikt zijn voor de zogenaamde bolle gewelfde 14 inch velgen. Waardoor je ze dus niet zomaar op eender welk type wagen kunt installeren.

Bekijk dus goed over welke wielmaat je beschikt en wat het ontwerp of de structuur van je velgen is. De verpakking telt overigens niet alleen de 4 afzonderlijke wieldoppen vervaardigd uit chroom, maar eveneens de 4 bevestigingsringen die je nodig hebt om ze op de velgen te kunnen monteren.

 

Voordelen:

Formaat: de wieldoppen worden jou aangeboden in een 14 inch formaat waardoor ze dus kunnen geplaatst worden op 14 inch velgen. Besef wel dat het om bolle gewelfde velgen zal moeten gaan.

Verpakking: ook hier worden alle benodigdheden op het moment van aankoop meegeleverd. Denk dus maar aan de combinatie van de 4 wieldoppen en evenveel bevestigingsringen.

Materiaal: in tegenstelling tot de vorige producten, zul je zien dat deze wieldoppen uit chroom werden vervaardigd.

 

Nadelen:

Prijzig: het valt meteen op dat de prijs van deze wieldoppen en het bevestigingsmateriaal een pak hoger ligt dan het gemiddelde. En dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wieldoppen Koopgids

 

Het is belangrijk om de wieldoppen van je wagen toch regelmatig te vervangen. Uiteraard is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste wieldoppen aan te kopen. Zo zul je zien dat er heel wat verschillende materialen, formaten en designs mogelijk zijn. Daarom lijkt het ons een goede aanbeveling om de koopgids hieronder even grondig door te nemen. Dit zal het bekijken en vergelijken van de verschillende wieldoppen misschien net iets makkelijker maken. En als het even mee zit, kun je misschien nog een leuke promotie of enkele aanbiedingen op de kop tikken.

Wat zijn wieldoppen en waarvoor worden ze gebruikt

Een wieldop is een schijf, in de meeste gevallen uit metaal of kunststof vervaardigd, die op het wiel of de velg van een wagen wordt gemonteerd. Een wieldop moet er dus in eerste instantie voor zorgen dat de bouten, die gebruikt worden om het wiel met de as te verbinden, niet langer zichtbaar zijn. Daarnaast zorgen wieldoppen ook nog eens voor een mooie afwerking waardoor het wiel van je wagen er meteen iets sportiever of eleganter uitziet.

Uiteraard is het belangrijk om de wieldoppen van tijd tot tijd te vervangen, ongeveer elke 7 jaar om precies te zijn. Je kunt ze er makkelijk zelf afhalen of door een erkend installateur/ garagist laten verwijderen en vervangen. Uiteraard is het de bedoeling om rekening te houden met de wielmaat van je wagen om vervolgens de geschikte wieldoppen aan te kopen.

Bovendien is het zo dat wieldoppen niet echt verplicht zijn. In de meeste gevallen worden ze gebruikt in combinatie met stalen velgen. Beschikt je wagen over lichtmetalen velgen dan worden wieldoppen vaak niet meer geplaatst aangezien dergelijke velgen reeds voldoende versierd blijken te zijn.

 

De voordelen van wieldoppen

Het mag dus wel duidelijk zijn dat je met een stel stevige wieldoppen de rijeigenschappen van je wagen niet zult verbeteren. Echter bieden ze wel heel wat andere voordelen. Zo zullen ze in de eerste plaats de bouten van je wagen verdoezelen waardoor ze niet langer zichtbaar zijn.

Anderzijds zullen wieldoppen ook bijdragen aan de bescherming van je velg. Door te kiezen voor een paar degelijke wieldoppen kun je eventuele beschadigingen en slijtage voorkomen. Denk bijvoorbeeld maar wanneer je je wagen naast de stoeprand wilt parkeren of een parkeerplaats waar heel wat modder en zand ligt. In het eerste voorbeeld zullen de wieldoppen de klap van de stoeprand opvangen en in het tweede deel zullen ze het vuil tegenhouden waardoor de velg minder snel gaat verslijten.

Daarnaast zijn wieldoppen vaak heel wat goedkoper in vergelijking met velgen en lenen ze zich ertoe om deze zelf te installeren. Je hoeft dus niet halsoverkop nog naar de garage te rennen want je kunt ze makkelijk zelf installeren. Ook qua onderhoud bieden wieldoppen heel wat voordelen ten opzichte van velgen. Zo kun je de meeste doppen gewoonweg door de vaatwasmachine laten reinigen. En tot slot zullen de

 

Welke wieldoppen moet je aankopen

Vandaag de dag kun je wieldoppen in allerlei formaten, materialen en designs aankopen. Om te bepalen welke wieldoppen je moet aankopen, is het aan te raden om rekening te houden met enkele factoren. In eerste instantie is het belangrijk om te letten op de wielmaat, die meestal op de autobanden van je wagen staat vermeld. De wielmaat wordt vermeld onder de vorm van een code zoals bijvoorbeeld 205/55-15. Daarbij duidt het getal 205 de breedte van je autoband aan, 55% het formaat van de wang en het laatste getal is vaak de inch-maat.

Aangezien het formaat van wieldoppen steevast wordt weergegeven in inches, zul je dus rekening moeten houden met het laatste getal uit die zogenaamde code. Zoals in ons voorbeeldje geldt, zul je dus op zoek moeten naar 15 inch wieldoppen. Echter bestaan er ook kleinere formaten van 13 en 14 inch als de grote wieldoppen van 16 inch bijvoorbeeld.

Naast de wielmaat willen wij jou ook aanraden om even te letten op het type wagen. In de meeste gevallen zul je te maken krijgen met universele wieldoppen, die bijgevolg op eender welke wagen kunnen worden geïnstalleerd. Echter bestaan er ook specifieke wieldoppen die ontwikkeld werden voor een bepaald type wagen zoals de Opel, Tesla, VW enz.

 

De verhouding tussen het formaat van de wieldoppen en de wielmaat

Zoals reeds vermeld in het voorgaande stukje, is het belangrijk om rekening te houden met de wielmaat van je autobanden om vervolgens de correcte wieldoppen aan te kopen. Het formaat van wieldoppen wordt telkens weergegeven in “inches” en kan variëren van 12 tot maximaal 20 inches. De meeste wieldoppen hebben een standaard formaat van 15 tot 16 inches.

Voor welk automodel zijn de wieldoppen geschikt

Ook hier hebben we het antwoord reeds min of meer prijsgegeven in één van de vorige stukjes. Zo zul je wel degelijk kunnen kiezen voor universele of specifieke wieldoppen. De universele wieldoppen zijn uiteraard het voordeligste in de aankoop en kunnen op eender welk type wagen worden geplaatst. Je hoeft dus enkel rekening te houden met de wielmaat van je wagen.

Daarnaast zijn ook niet alle velgen gelijk en zijn sommige auto’s voorzien van bolle gewelfde velgen. In dergelijke gevallen lijkt het een betere optie om te kiezen voor de zogenaamde specifieke of persoonlijke wieldoppen. Deze werden ontwikkeld voor een bepaald type wagen en houden dus ook rekening met de vorm en structuur van de desbetreffende velg. Denk bijvoorbeeld maar aan de wieldoppen voor de Tesla wagens maar ook Opel, Peugeot en VW behoren evengoed tot het rijtje.

 

De mogelijke kostprijs voor de aankoop van nieuwe wieldoppen

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Zo zul je gemiddeld toch wel rekening moeten houden met zo’n 50 tot 60 euro. In de meeste gevallen beschik je dan ook effectief over 4 afzonderlijke kwalitatieve wieldoppen inclusief de 4 bevestigingsringen. Prijskaartjes van 10 of 12 euro behoren ook tot de mogelijkheden alhoewel je moet beseffen dat er in dergelijke gevallen vaak maar 1 wieldop wordt geleverd.

En tot slot zijn er ook de wieldoppen waarvan het prijskaartje makkelijk oploopt tot 400 euro of meer. Denk bijvoorbeeld maar aan de speciaal ontwikkelde wieldoppen voor de Tesla model 3 wagen. Kortom, er zijn heel wat prijskaartjes mogelijk en de prijs blijkt voornamelijk afhankelijk van de gebruikte materialen, het formaat en het design. Zo zullen chromen wieldoppen duurder zijn dan de ABS kunststof exemplaren en zullen zwart/rode doppen duurder zijn dan het neutrale zilveren design.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke maat wieldoppen moet je aankopen?

Jammer genoeg kunnen we op deze vraag geen eenduidig antwoord bieden. Wieldoppen bestaan namelijk in verschillende formaten variërend van 12 tot maximaal 20 inches. Om te weten te komen welke wieldoppen op jouw wagen kunnen worden geïnstalleerd, moet je rekening houden met de wielmaat van je autobanden.

De wielmaat wordt vaak vermeld op de autoband door middel van een code die er als volgt kan uitzien: 205/55-15. Daarbij duidt het laatste getal de wielmaat aan, vermeld in inches. In ons voorbeeldje moeten we dus op zoek naar wieldoppen met een formaat van 15 inches. Houd daarnaast ook rekening met het type wagen waarmee je rijdt en kies al dan niet voor universele of specifieke wieldoppen.

Q2: Waar kun je nieuwe wieldoppen kopen?

Aangezien wieldoppen eenvoudig zelf te installeren zijn, kun je ze ook makkelijk zelfstandig aankopen. Denk bijvoorbeeld maar aan diverse doe-het-zelf winkels zoals de Brico maar ook online zijn er tal van mogelijkheden. Zo kun je op Site4Cars heel wat kwalitatieve wieldoppen spotten van het bekende merk Carpoint. Bovendien worden ze jou binnen 24 uur afgeleverd. Daarnaast kun je wieldoppen ook in bepaalde garages op de kop tikken.

 

Q3: Hoe moet je de wieldoppen plaatsen?

Je hoeft geen mecanicien of professioneel installateur te zijn om wieldoppen te kunnen vervangen en plaatsen. Echter is het belangrijk om wel even rekening te houden met de uitsparing voor het ventiel. Zorg ervoor dat die uitsparing steeds op de juiste plek komt te zitten. Vervolgens moet je de wieldop eenvoudig op de velg van je autoband klikken en vastdraaien door middel van de meegeleverde bevestigingsringen.

Zorg ervoor dat de wieldop nooit te los zit. Indien dat het geval blijkt te zijn, dan zul je de bevestigingsringen nog even wat harder moeten aandraaien.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES