5 Beste Auto Ventilators Test van 2022

Laatste update: 19.05.24

 

Auto ventilators – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende mogelijkheden op het gebied van degelijke auto ventilators wat de keuze alleen maar moeilijker maakt. Om het voor jou enigszins eenvoudiger te maken, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes op een rijtje te zetten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de gebruiksvriendelijke Carpoint Auto Ventilator die meteen in het oog springt vanwege zijn veelzijdige karakter waarbij een koel- én verwarmingsfunctie worden gecombineerd. Daartegenover staat de Duo auto ventilator die met behulp van een meegeleverde zuignap eenvoudig op het dashboard van je wagen te installeren is. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje aan de selectie toegevoegd, eveneens voorzien van voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Auto Ventilators (Reviews) van 2022

 

Het kan altijd een goed idee zijn om een degelijke auto ventilator aan te kopen. Zeker wanneer je vaak onderweg bent voor zaken bijvoorbeeld. Wij willen jou natuurlijk graag helpen om op zoek te gaan naar de beste auto ventilator. Wij willen jou dan ook graag het advies geven om de volgende 5 topproducten even rustig te bekijken. Probeer ook even rekening te houden met de verschillende online reviews van de kopers. En wie weet zit er misschien wel een auto ventilator aanbieding tussen.

 

1. Carpoint Auto Ventilator met verwarming 12V 150W – Cooling en verwarming in één

 

Op zoek naar een gebruiksvriendelijke en relatief goedkope auto ventilator die je op een eenvoudige manier in je (elektrische) auto kunt installeren? Dan raden wij jou aan om deze “mini” ventilator van het bekende merk Carpoint eens even onder de loep te nemen. Zo zul je zien dat het apparaat gezegend is met een 1 meter lang snoer dat eenvoudig in de sigarettenaansteker van je wagen kan worden geplugd, waarna een ruim vermogen tot 150 watt wordt gegenereerd.

Bovendien betreft het hier een veelzijdig apparaat dat niet alleen verkoeling biedt in de zomer maar tevens ook gezegend is met een verwarmingsfunctie die soelaas kan bieden tijdens de koude winterperiode. Daar de ventilator overigens bedoeld is om ter hoogte van het dashboard te installeren, zou het een ideale manier zijn om je voorruit te helpen ontdooien. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij het kantelbare en instelbare karakter én de geïntegreerde aan/ uit schakelaar.

Een blik op de online reviews bij deze auto ventilator toont echter aan dat de meningen vrij uiteenlopend zijn. Zo geven heel wat klanten een positief advies over de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en de gebruiksvriendelijkheid terwijl anderen de ventilator juist als iets te duur en te opvallend beschouwen. Bovendien is het volgens sommigen ook niet meteen een stille ventilator.

 

Voordelen:

Keurmerk: de Carpoint auto ventilator is gezegend met het bekende CE keurmerk en werd dus getest én goedgekeurd.

Multifunctioneel: zijn multifunctionele karakter wordt extra in de verf gezet doordat dit apparaat niet alleen voorzien is van een ventilatorfunctie maar tevens ook over een verwarmingselement beschikt.

Dashboard: de ventilator is bedoeld om ter hoogte van het dashboard te worden geïnstalleerd.

Snoer: de ventilator is gezegend met een 1 meter lang snoer dat eenvoudigweg op de 12V sigarettenaansteker van je wagen kan worden aangesloten.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit van deze (Action) ventilator ondermaats is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Duo auto ventilator – 4 inch – 12V – Met zuignap // auto ventilator

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang, dan zou je natuurlijk ook altijd nog even deze duo auto ventilator in overweging kunnen nemen. De ventilator kent een doorsnede van 10,2 cm en wordt geleverd inclusief een bijbehorende zuignap die een installatie op het dashboard net iets makkelijker maakt.

De auto ventilatoren kunnen daarbij – net zoals het voorgaande toppertje – eenvoudig op de 12V sigarettenaansteker van je wagen worden aangesloten waarna een ruim vermogen wordt gegarandeerd. Dit wordt aangevuld met een instelbare snelheid waarbij je de mogelijkheid hebt tussen een langzame dan wel snelle luchtstand en een lange voedingskabel van 1,8 meter. Je zult echter wel rekening moeten houden met een geluidsniveau van ongeveer 49 dB.

Jammer genoeg werden tot op heden nog geen reacties geplaatst bij deze duo ventilator waardoor het voor ons behoorlijk moeilijk is om jou verder advies te geven omtrent klantervaringen.

 

Voordelen:

Snoerlengte: de duo auto ventilator wordt gekenmerkt door een vrij lange voedingskabel van 1,8 meter.

Toebehoren: op het moment van aankoop wordt een kabel met geïntegreerde sigarettenplug geleverd zodoende de installatie tot een minimum te beperken.

Zuignap: met behulp van de – eveneens meegeleverde – zuignap, kun je de ventilator vervolgens op het dashboard van je wagen installeren.

Vermogen: eenmaal correct geïnstalleerd, weet deze duo ventilator een ruim vermogen tot 6,5 watt te genereren.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: het maximale geluidsniveau van 49 dB in de hoogste stand, zou als vervelend kunnen ervaren worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Auto ventilator – 4,5 inch – 12V – Met zuignap // Aantal snelheden: 2

 

Naast het vorige toppertje, zou je eveneens voor deze unieke ABC-Led 12V auto ventilator kunnen kiezen die – net zoals het eerste product – voorzien is van een krachtige zuignap en daardoor eenvoudig op het dashboard kan worden geïnstalleerd. De dashboardventilator kent daarbij een maximale doorsnede van 4,5 inches – omgerekend ongeveer 11,5 cm – en is voorzien van een 1,8 meter lang snoer. Door het snoer, rekening houdend met een invoerspanning van 12V, in de sigarettenaansteker van je wagen te pluggen, geniet je van een vleugje verkoeling door deze beste auto ventilator.

Eenmaal correct ingeschakeld, kan hij een aanzienlijk vermogen verdeeld over maximaal 2 standen genereren. Zo kun je probleemloos schakelen tussen een langzame dan wel snelle intensiteit en bijgevolg een koel briesje of een koudere wind. Let wel; gezien zijn prijskaartje in verhouding tot de geleverde kwaliteit en mogelijkheden, behoort hij niet meteen tot de goedkope alternatieven.

We vermoeden dan ook dat het hogere prijskaartje mogelijks een verklaring zou kunnen bieden voor het uitblijven van enige online reacties. Laat je hier echter niet gelijk door afschrikken want misschien beantwoordt deze auto ventilator wel aan jouw verwachtingspatroon!

 

Voordelen:

Kabel: de auto ventilator wordt geleverd inclusief een 1,8 meter lange kabel met bijbehorende sigarettenplug zodoende de set op de sigarettenaansteker van je wagen te kunnen installeren.

Snelheid: je hebt de mogelijkheid om te schakelen tussen 2 snelheidsstanden (langzaam, snel).

Zuignap: dankzij de meegeleverde krachtige zuignap, is het mogelijk om de ventilator eenvoudig op het dashboard te installeren.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. PrettyGoods Auto Ventilator – Dashboard Ventilator – Auto Airco – Dubbel

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget niet meteen een bron van ergernissen of zorgen? Dan raden wij jou aan om deze dubbele auto ventilator van PrettyGoods eens even van naderbij te bekijken. Zo kent het apparaatje een totale afmeting van 26,7 x 14 x 5,9 cm wat resulteert in 2 krachtige ventilatoren met een doorsnede van ongeveer 10 cm. Net zoals de meeste andere exemplaren, kan ook deze set eenvoudig op het dashboard worden geïnstalleerd.

De dubbele auto ventilator van PrettyGoods is daarbij voorzien van een 1,8 meter lang snoer dat – rekening houdend met een 24V spanning – eenvoudig op de sigarettenaansteker van je wagen kan worden aangesloten. Eenmaal aangesloten, geniet je een ruim vermogen tot 15 watt en de mogelijkheid om te genieten van een 360º rotatie. Let wel; er is slechts 1 snelheidsniveau voorhanden, wat voor sommige klanten misschien wel een minpunt zou kunnen betekenen.

Dit in combinatie met de recente uitgave, maakt dat er tot op heden nog geen online reviews werden geplaatst. Maak je hier echter niet teveel zorgen over want misschien weet hij wel aan al jouw wensen en voorkeuren te voldoen?

 

Voordelen:

Formaat: de dubbele auto ventilator kent een totaal formaat van 26,7 x 14 x 5,9 cm en levert daardoor 2 degelijke ventilatoren met een diameter van 10 cm op.

Voeding: dankzij het 1,8 meter lange snoer en de 24V spanning, kun je de dubbele ventilator makkelijk op de sigarettenaansteker van je wagen aansluiten.

Vermogen: bij correct gebruik weet hij een aanzienlijk vermogen te produceren tot 15 watt in combinatie met een 360º rotatie.

 

Nadelen:

1 snelheid: houd er rekening mee dat er slechts 1 enkele snelheidsstand voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ventilator 12 volt personen auto, 15 cm. 2 standen met klem bevestiging

 

We sluiten het rijtje af met de 12 volt ventilator van het bekende en populaire merk All Ride die bij aankoop wordt geleverd inclusief klembevestiging én aparte aanstekerplug aansluiting. De All Ride auto ventilator kent daarbij een maximale doorsnede van 15 cm en is bedoeld om – net zoals heel wat andere toppertjes binnen dit segment – op het dashboard van je wagen te installeren.

Eenmaal aangesloten op de 12V sigarettenaansteker van je wagen, weet deze dashboard ventilator een aanzienlijk vermogen tot 150 watt te leveren, verdeeld over verschillende snelheden en luchtstanden. Dit gaat overigens gepaard met een maximaals geluidsniveau van 20 dB waardoor hij evenwel tot de relatief stille ventilatoren kan worden gerekend. Zijn kantelbare karakter en de geïntegreerde aan/ uit schakelaar maken het plaatje helemaal compleet.

Hoewel deze ventilator behoorlijk wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel lastig om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen. Laat je hier echter niet door leiden want misschien is dit wel de auto ventilator waar jij al die tijd naar op zoek was!

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: zijn kantelbare en beweegbare karakter inclusief geïntegreerde aan/ uit schakelaar dragen bij aan een gebruiksvriendelijke auto ventilator.

Snoer: het 2 meter lange snoer zorgt ervoor dat je heel wat bewegingsvrijheid geniet en de dashboard ventilator zonder problemen op de 12V sigarettenaansteker van je wagen kunt aansluiten.

Vermogen: eenmaal correct aangesloten, kan een aanzienlijk vermogen tot 150 watt worden geleverd, verdeeld over meerdere luchtstanden.

 

Nadelen:

Formaat: met een diameter van 15 cm is dit bijgevolg niet meteen één van de compacte auto ventilatoren uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Auto ventilators koopgids

 

Indien je regelmatig onderweg bent met de wagen, dan kan een krachtige auto ventilator alvast niet ontbreken. Toch beseffen we dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken uit de beste auto ventilators. Daarom is het een goede aanbeveling om verschillende soorten en mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Ook het prijskaartje en het design kan voor sommige klanten als een doorslaggevende factor beschouwd worden. Ga eventuele promoties en kortingen alvast niet uit de weg. Zo is het altijd leuk indien je met een aantrekkelijke auto ventilator aanbieding naar huis zou kunnen gaan.

Wat is een auto ventilator en het gebruiksgemak

Je hebt het vast wel al eens meegemaakt! Op een warme zomerdag stap je je wagen in, en de hitte overvalt je meteen. Het voelt zodanig warm aan in de auto dat je meteen alle ramen begint open te draaien. Alles om de wagen zo snel mogelijk af te koelen en op een aangename manier de rit verder te zetten. In dergelijke gevallen kan het alvast een goed idee zijn om even uit te kijken naar een krachtige auto ventilator. Zoals de naam doet vermoeden, gaat het hier om een toestel dat speciaal ontworpen is om verkoeling te bieden in de wagen.

Toch is het niet de bedoeling om meteen de eerste de beste auto ventilator aan te schaffen. We raden jou aan om meerdere toestellen te bekijken alvorens je een uiteindelijke beslissing neemt. Zo zul je merken dat er namelijk heel wat verschillende soorten auto ventilators op de markt gebracht zijn. Sommige zullen over net iets meer vermogen beschikken in vergelijking met andere. Daarbij moet je ook rekening houden met de voeding van het toestel en de aansluitingswijze.

 

Het type auto ventilator en de installatie ervan

In je zoektocht naar de voor jou perfecte auto ventilator zul je kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn. Zo bestaan er de typische standaard auto ventilators die werken op een krachtige batterij. Vaak zijn deze modellen voorzien van een handig kliksysteem of een zuignap waarmee je de ventilator op het dashboard van je wagen of het raam kunt bevestigen.

Uiteraard zijn er ook heel wat auto ventilators die er net iets anders uitzien en die je kunt vergelijken met een soort van compact keramisch kacheltje. Deze werken meestal niet op batterijen maar moeten worden aangesloten. Ook een auto ventilator die functioneert op basis van zonne-energie behoort vast en zeker tot de mogelijkheden.

 

Maximale vermogen en aansluitingsmogelijkheden

Kies je voor een auto ventilator die werkt op, al dan niet oplaadbare, batterijen, kies dan bij voorkeur voor een toestel met meerdere snelheidsstanden. Zo kun je makkelijk schakelen tussen een zacht briesje of toch een iets krachtigere windstroom.

Door te kiezen voor een auto ventilator die je moet aansluiten op de sigarettenaansteker, heb je ook heel wat mogelijkheden. Zo zul je sommige toestellen moeten aansluiten op een 12V aansluiting, terwijl andere auto ventilators beter op een 24V aansluiting kunnen worden gekoppeld. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden waarmee je rekening zou kunnen houden.

Extra mogelijkheden en kenmerken

Het is altijd handig indien de auto ventilator voorzien is van toebehoren. Zo is het een pluspunt dat de batterijen bij de prijs inbegrepen zijn indien je kiest voor een auto ventilator die op batterijen werkt. Daarnaast beschikken sommige auto ventilatoren over een handige timer functie en een praktische aan- en uitschakeling functie. Kies je voor een auto ventilator om op het dashboard of het raam te bevestigen? Zorg er dan voor dat er bevestigingsklemmen worden meegeleverd of dat de ventilator over een krachtige zuignap beschikt.

 

Het mogelijke prijskaartje

Net zoals er heel wat verschillende auto ventilators op de markt gebracht zijn, zal het niet verwonderen dat er ook heel wat verschillende prijskaartjes mogelijk zijn. Of je nu kiest voor één van de goedkope auto ventilators of een duurder exemplaar, daar ben je helemaal vrij in. Belangrijker is dat de ventilator helemaal aan jouw verwachtingen kan voldoen. Ben je bovendien van plan om de ventilator regelmatig te gebruiken of rij je helemaal niet zo vaak met de wagen?

Bij enige twijfel kan het handig zijn om de meningen van kopers ook even kort te bekijken. Die kun je terugvinden in de online reviews die steeds onder de producten beschreven staan. Dat advies kan zowel positief als negatief zijn en kan jou helpen om een uiteindelijke beslissing te nemen. Regelmatig zijn er ook heel wat leuke aanbiedingen en promoties. Ga deze alvast niet uit de weg want het is altijd leuk om een koopje te kunnen doen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES