Beste slagschroevendraaier

Laatste update: 24.07.24

 

Slagschroevendraaiers test van 2022

 

Met behulp van een slagschroevendraaier is het mogelijk om makkelijk en snel schroeven en moeren vast- en/ of los te draaien. Maar welke slagschroevendraaier hoef je nu eigenlijk aan te kopen? Het ruime assortiment maakt het niet altijd makkelijk een gegronde en weloverwogen keuze te maken. In onze koopgids bespreken we daarom enkele belangrijke kenmerkende eigenschappen maar je kunt ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Zo wordt duidelijk dat de Bosch GDR een schot in de roos is en moeiteloos kracht, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit combineert. Ook de Makita DTD152Z slagschroevendraaier blijkt een goede aanbeveling te zijn. De compactheid maakt het apparaat bijzonder handzaam om mee te werken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Slagschroevendraaier Reviews – top 5

 

Ben je op zoek naar de beste slagschroevendraaier? Dan zul je vast en zeker versteld staan van het ruime aanbod. Merken zoals Makita, Bosch, Dewalt en Hitachi bieden maar wat graag meerdere mogelijkheden aan. Om het voor jou meteen een pak makkelijker te maken, hebben we een top 5 samengesteld. We hebben ons hierbij niet alleen gebaseerd op de verschillende online reviews maar ook op het advies, positief of negatief, van klanten. Neem rustig de tijd en wie weet zit er wel een aantrekkelijke slagschroevendraaier aanbieding tussen.

 

 

1. Bosch Profesional GDR

 

Ben je op zoek naar een duurzame en kwalitatief sterke slagschroevendraaier? Dan kan je misschien wel voor dit product van Bosch kiezen. Bosch staat vooral bekend vanwege z’n jarenlange expertise, aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

De slagschroevendraaier is voorzien van een bijzonder krachtige en oplaadbare Lithium-ion accu met een maximale spanning van maar liefst 18 V. Dankzij de behoorlijk korte bouwvorm, zul je merken dat het apparaat makkelijk te bedienen is. Zelfs wanneer je op vrij enge plaatsen hoeft te werken. De compactheid van het apparaat maakt dat de slagschroevendraaier ook makkelijk te verplaatsen is.

Jammer genoeg moeten we er wel bij vermelden dat dit product niet geleverd wordt in combinatie met de accu en de oplader. Deze moet je er dus zelf nog extra gaan bijkopen waardoor het voor sommigen toch net iets te prijzig kan worden. Dat kan de reden zijn dat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Makita DTD152Z

 

Indien je op zoek bent naar goedkope slagschroevendraaiers dan kun je natuurlijk ook altijd dit product van Makita even grondig onder de loep nemen. Het is een vrij compacte slagschroevendraaier die makkelijk te bedienen en te verplaatsen is.

De slagschroevendraaier is uitgerust met een 4-polige motor die niet alleen licht maar ook vrij compact is en een constant toerental oplevert. Het apparaat is bovendien niet alleen stof- en vochtbestendig maar is verder ook bijzonder veilig. Zo is er gedacht aan een beveiliging tegen oververhitting, diepontlading en zelfs overbelasting. Dankzij de dubbele verlichting die in het apparaat werd ingebouwd, is het mogelijk om ook in het schemerdonker nog even verder te werken.

Wanneer we de naar de verschillende online beoordelingen kijken dan zien we dat alle kopers het product tot op heden met 5 sterren hebben beoordeeld. Deze maximumscore doet vermoeden dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Trotec Accu PIDS 10-20V

 

Kies je voor de Trotec slagschroevendraaier dan kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor betaalbaarheid. Het lage prijskaartje doet vermoeden dat het hier wel eens om een slagschroevendraaier aanbieding zou kunnen gaan.

De slagschroevendraaier wordt gekenmerkt door een bijzonder krachtige PIDS 10-20V accu die een maximale slagfrequentie van wel 3600 / min kan behalen. Ideaal om te gebruiken in combinatie met verschillende materiaalsoorten zoals hout en metaal. Het toestel wordt bovendien geleverd met tal van praktische opzetstukken die je makkelijk en probleemloos kunt bevestigen op verwijderen. Gebruik hiervoor de aanwezige mechanische vergrendeling.

Dankzij de ingebouwde ledverlichting is het mogelijk om ook in het schemerdonker nog even verder te klussen. Je kunt verder gebruik maken van de traploze toerentalregeling en handige meegeleverde bit-adapter. Kortom, een topproduct voor de beide kopers die een reactie hebben geplaatst.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hitachi combopack

 

Mag het toch allemaal wat meer zijn voor jou, kies dan voor dit Hitachi combopack. Deze combopack omvat niet alleen een degelijke slagschroevendraaier, maar ook een boor- en schroefmachine, een degelijke oplader en maar liefst 2 krachtige oplaadbare accu’s. Kortom, je betaalt misschien wel iets meer maar krijgt duidelijk waar voor je geld.

Je zult merken dat de slagschroevendraaier, net zoals de boormachine bijzonder krachtig zijn. De compactheid ervan zorgt dan weer voor een handige bediening en maakt het mogelijk om het toestel overal mee naartoe te nemen. Verder is het mogelijk om gebruik te maken van de riemhaak en de ingebouwde ledverlichting. Het toerental is instelbaar en het apparaat is bovendien niet alleen water- maar ook stofbestendig.

Tot op heden zijn er nog maar 3 klanten die een reactie hebben geplaatst en het product een goede beoordeling geven. Zo wordt niet alleen tevreden gereageerd op de kwaliteit maar ook op de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. DeWalt DCF887N-XJ

 

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke slagschroevendraaier van het sterk gewaardeerde merk DeWalt. In vergelijking met de hierboven besproken slagschroevendraaier lijkt het hier wel om een koopje te gaan.

Het apparaat wordt gekenmerkt door een krachtige oplaadbare accu met een maximale capaciteit van 5,0 Ah en een spanning van maar liefst 18 Volt. Dit komt overeen met een slagcapaciteit van ruim 3800 slagen per minuut en een afgegeven vermogen van wel 400 watt. Je kunt het toerental ook zelf gaan instellen van minimaal 1000 tot maximaal 3250 tpm.

Houd er echter wel rekening mee dat de accu niet bij de levering wordt inbegrepen. Dat kan voor sommige kopers dan ook als een vervelend meerkost worden beschouwd. Laat je hierdoor echter niet afschrikken en bekijk deze slagschroevendraaier even rustig.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Slagschroevendraaiers koopgids

 

Wat is het vermogen van een slagschroevendraaier en bestaan er verschillende types slagschroevendraaiers? Waarvoor kun je dergelijk apparaat gebruiken en met welk prijskaartje hoef je rekening te houden. Wij helpen jou graag bij de zoektocht naar de beste slagschroevendraaier. Zo lijkt het ons alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten met elkaar te vergelijken. Ga eventuele aanbiedingen en/ of leuke promoties alvast niet uit de weg. Het is altijd leuk om met een koopje huiswaarts te keren.


Wat is een slagschroevendraaier en het gebruiksgemak

Een slagschroevendraaier is een veelgebruikt en handig stuk gereedschap waarmee het mogelijk is om schroeven en moeren vast te schroeven of eventueel los te draaien. Een slagschroevendraaier is dan ook altijd een handig gereedschap om in huis te hebben, zowel als professionele klusser of echte doe-het-zelver. Stel je voor dat je een oude schroef wilt verwijderen uit een meubelstuk of een bout die niet lijkt mee te werken. Dan komt dergelijk stuk gereedschap wel aardig goed van pas.

Toch raden wij jou aan om niet meteen de eerste de beste slagschroevendraaier aan te kopen. Neem de tijd om de verschillende mogelijkheden te bekijken alvorens je een keuze maakt. Bedenk waar je naar op zoek bent en of je het apparaat vaak zult gebruiken en met welk vermogen je dan rekening moet houden.

 

Het verschil met een boormachine

Je zult je dan misschien wel afvragen wat nu precies het verschil is met een gewone boormachine en eigenlijk zijn dat er best wel wat. Zo zul je een slagschroevendraaier vooral gebruiken in combinatie met vrij grote en/ of brede moeren en schroeven terwijl een boormachine eerder geschikt is voor het fijnere werk. Verder wordt de kracht bij een slagschroevendraaier vooral geleverd op basis van de slagkop wat dus wilt zeggen dat zowel de motor en accu veel minder spanning zullen ondervinden.

Bij een boormachine of schroefmachine wordt de kracht echter gelijk vanuit de motor zelf geleverd. Verder wordt een slagschroevendraaier gekenmerkt door een vrij hoog toerental terwijl dat bij de boormachine dan weer instelbaar blijkt te zijn. Daarnaast kun je een slagschroevendraaier ook perfect gebruiken op het moment dat je met gipsplaten en houtconstructies bezig bent of met metalen platen.

 

Het type slagschroevendraaier

In je zoektocht naar de voor jou perfecte slagschroevendraaier zul je echter gelijk kunnen opmerken dat er wel degelijk verschillende modellen bestaan. Zo kunnen we zonder problemen de pneumatische slagschroevendraaiers en elektrische slagschroevendraaiers van elkaar onderscheiden. Door te kiezen voor de pneumatische slagschroevendraaier kies je voor een gereedschap met een behoorlijk robuust ontwerp dat gekenmerkt wordt door een vrij groot draagvermogen en optimale torsie tolerantie.

In de meeste gevallen echter, zul je te maken hebben met een elektrische slagschroevendraaier die gekenmerkt wordt door een krachtige oplaadbare batterij of die je op het lichtnet kunt aansluiten. Dergelijke apparaten zijn voorzien van een krachtige elektromotor met een bepaald aantal vermogen die zorgt voor de drijvende kracht. Houd er wel rekening mee dat een elektrische slagschroevendraaier die je moet aansluiten op het lichtnet voorzien is van een snoer. Dit kan mogelijks de bewegingsvrijheid volgens sommige klanten beperken.


De accuspanning en koppel

Wanneer we het over de accuspanning dan hebben we het over de spanning die het apparaat kan bereiken. Dit wordt uitgedrukt in volt. Zo kun je kiezen voor een slagschroevendraaier met een maximale accuspanning van 10,8 Volt, 14,4 Volt of 18 Volt. Uiteraard zijn er ook nog andere mogelijkheden, maar dit zijn de meest gangbare en meest frequente vormen. Hoe meer volt, hoe krachtiger de machine en bijgevolg geschikt om zwaardere klusjes tot een goed einde te brengen.

De koppel van een slagschroevendraaier wordt dan weer uitgedrukt in Nm, dat staat voor newtonmeter. Dit bepaalt meteen de draaikracht van het apparaat. Dat wil dus zeggen dat een slagschroevendraaier met een hoger Nm waarde, bijgevolg ook een veel grotere draaikracht zal bepalen. En dus ook hier geldt dat dergelijke apparaten geschikt zijn om grote en zware klusjes aan te pakken.

 

Eventuele vermogen en budget

Tenslotte is ook het vermogen van de slagschroevendraaier niet geheel onbelangrijk. Het vermogen wordt aangeduid in Watt en zal de kracht van de motor bepalen. Zo heb je heel wat toestellen met een vermogen van minimaal 100 en maximaal 200 Watt. Voor echt zware klussen is het aan te raden om uit te kijken naar een slagschroevendraaier met minimaal 600 Watt en maximaal 800 Watt vermogen.

Houd er wel rekening mee dat apparaten met een groter vermogen, misschien iets duurder zullen zijn en bijgevolg niet langer tot de goedkope slagschroevendraaiers zullen behoren. Anderzijds moet je sowieso rekening houden met een gemiddeld prijskaartje van 160 euro. Bedenk dus waar je naar op zoek bent en wat je belangrijk vindt. Neem ook de online reviews even door en wie weet spot je zo nog wel een slagschroevendraaier aanbieding.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES