6 beste auto lakstiften Test Van 2024

Laatste update: 24.07.24

 

Beste auto lakstiften – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Autolak Gigant – Blanke Lak – auto lakstift, kies je gelijk voor een product dat bekend staat vanwege zijn kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en gebruiksgemak. Daartegenover staat de Motip lakstift kompakt acryl autolak die dan weer in het oog springt vanwege zijn compacte lichtgewicht uitvoering waardoor de lakstift makkelijk overal mee naartoe te nemen is. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige plus- én minpunten. We hopen hiermee de zoektocht naar de geschikte auto lakstift een pak eenvoudiger te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste auto lakstiften (Reviews) van 2024

 

Wil je je auto bijwerken met lakstift dan is het uiteraard belangrijk om een speciale auto lakstift te gebruiken. Of daarbij je keuze uitgaat naar een grijze auto lakstift, een auto lakstift met een zwarte kleur of een witte auto lakstift, blijft een geheel persoonlijke keuze. Wij selecteerden alvast 6 van de beste auto lakstiften, rekening houdend met het advies uit de online reviews. Neem zeker even een kijkje en bepaal of jij naar huis gaat met het populairste en beste merk dan wel de voorkeur geeft aan een lakstift aanbieding of het topproduct met de laagste prijs.

 

1. Autolak Gigant – Blanke Lak – Hoogglans – LSCCHG – Lakstift 

 

Of de autolak van het bekende merk “Autolak Gigant” ook gelijk tot de goedkope alternatieven binnen deze selectie hoort, valt sterk te betwijfelen. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en het gebruiksgemak wat resulteert in een maximale gemiddelde eindscore van 5 sterren. De moeite waard om deze auto lakstift even onder de loep te nemen.

Zo kies je met de Autolak Gigant alvast voor een hoogwaardige blanke lakstift met een inhoud van 12 ml. De blanke lak – overigens geschikt voor eender welke 2 of 3-laags kleuren van het gelijknamige merk – kent daarbij een hoogglanzende afwerking die garant staat voor een uitstekende hechting en optimale vulkracht.

Maar dat is natuurlijk niet alles want de blanke lak blijkt daarnaast ook nog eens kras- én stootvast te zijn, bestand tegen verschillende soorten weersomstandigheden en beschermd tegen uv-licht. Kortom, zijn prijskaartje is onderhand meer dan gerechtvaardigd.

 

Voordelen:

Inhoud: de lakstift kent een behoorlijk royale inhoud van maar liefst 12 ml en kan gebruikt worden op alle 2 of 3-laags kleuren van het gelijknamige merk Autolak Gigant.

Gebruiksvriendelijk: de blanke lak is kras- én stootvast, uv-bestendig, lichtecht én bestand tegen alle mogelijke weersomstandigheden.

Type: het betreft een universele blanke lak inclusief hoogglanzende bescherming.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het prijskaartje zou op het eerste gezicht misschien wel wat kunnen afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Motip lakstift kompakt acryl autolak (946860) – 12 ml. // H319

 

Min of meer binnen dezelfde prijscategorie zou je eveneens kunnen kiezen voor deze unieke auto lakstift, jou aangeboden door het bekende merk Motip en geleverd door Klusmerken. Het product wordt geleverd onder de vorm van een stevige spuitbus en garandeert daarbij een royale inhoud van 12 ml.

De Motip auto lakstift kent een zwarte kleurcode en is geschikt om bepaalde retoucheringen op wagens aan te brengen. Let wel; experts raden aan om het product buiten het bereik van kinderen te bewaren en catalogiseren deze auto lakstift met een H319 certificering die duidt op het kunnen veroorzaken van ernstige oogirritaties.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie score van 4 sterren aan waarbij klanten duidelijk tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding en de gebruiksvriendelijkheid en het gebruiksgemak van het product.

 

Voordelen:

Inhoud: net zoals het vorige product kent ook deze auto lakstift van Motip een royale inhoud van 12 ml.

Samenstelling: de spuitbus omvat een duurzame autolak onder de vorm van acryl en garandeert een zwarte kleur.

Gebruiksvriendelijk: de lak is eenvoudig aan te brengen en geschikt om bepaalde retoucheringen te verwezenlijken.

 

Nadelen:

Geen kinderen: het spreekt voor zich dat dit product maar beter uit de buurt van kinderen wordt bewaard.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Auto Verf Reparatie Pen – Auto Krasverwijderaar / Autolakstift – Color Easy

 

Tussen de goedkope alternatieven op het gebied van auto lakstiften, zul je zonder twijfel dit unieke product van Color Easy kunnen spotten. De verf reparatiepen garandeert hierbij een witte kleur en is geschikt om kleine retoucheringen op wagens, motos en/ of brommers te verwezenlijken. Zijn compacte en lichtgewicht uitvoeringen dragen alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak daar je deze reparatie pen makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Maar dat is natuurlijk nog niet alles want de lak is daarnaast ook eenvoudig en snel aan te brengen. Echter, raden experts wel aan om de scratch zo goed mogelijk te reinigen alvorens de witte lakverf erop aan te brengen.

Hoewel de kenmerkende eigenschappen allen in een positieve richting leken te wijzen, werden er tot op de dag van vandaag nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Compact: de lakstift kent een relatief compacte en lichtgewicht uitvoering en is bijgevolg makkelijk overal mee naartoe te nemen.

Kleurcode: de reparatie pen garandeert een unieke witte kleurcode en is bijgevolg geschikt om voertuigen met een witte carrosserie te behandelen.

Reparatiepen: de lakverf wordt jou aangeboden in een soort degelijke reparatiepen die het aanbrengen een pak makkelijker maakt.

 

Nadelen:

Enkel retoucheringen: houd er rekening mee dat de inhoud behoorlijk beperkt is waardoor deze lakstift enkel en alleen geschikt is om retoucheringen aan te brengen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Lakstift FORD Kleurcode MGQC – Medium Aqua Teal Metallic – 1Laag Systeem Hoogglans

 

Heb je enkele kleine beschadigingen ter hoogte van je wagen opgemerkt? Geen nood want met de 1laag systeem hoogglans – jou aangeboden door het bekende merk Small Repair Systems – kun je dit geheel eigenhandig en in een mum van tijd verhelpen. De lakstiften van SRS staan bovendien bekend vanwege hun ruime kleurenpallet, sneldrogende karakter en ultieme hoogglans afwerking.

Zo is deze lakstift speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met Ford voertuigen. Het product wordt geleverd in een stevige flacon en kent een unieke MGQC kleurcode die overeenkomt met de kleur “Medium Aqua Teal Metallic”. De lak is bijzonder makkelijk aan te brengen en voorzien van de nodige instructies en gevarenaanduidingen zodat het product op een veilige manier wordt aangewend.

Ondanks de vele positieve kenmerken moeten we ook hier jammer genoeg vaststellen dat er nog geen online reviews werden geplaatst. Toch durven we stellen dat de prijs recht evenredig in verhouding staat tot de kwaliteit en een inhoud van 20 ml.

 

Voordelen:

Inhoud: de lak wordt aangeboden in een behoorlijk royale inhoud van 20 ml.

Kleurcode: de lakstift wordt gekenmerkt door een unieke MGQC kleurcode waarmee de kleur “Medium Aqua Teal Metallic” wordt aangeduid.

Gebruiksvriendelijk: de lak is makkelijk aan te brengen, 100% sneldrogend en wordt gekenmerkt door een unieke hoogglans coating.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs vast en zeker te rechtvaardigen valt, zou het wel eens een struikelblok kunnen betekenen voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Skoda – lakstift – LF7A – Seda Steel/ Steel Grau – Autolak Gigant

 

Net zoals één van de vorige toppertjes wordt ook deze auto lakstift aangeboden door het bekende merk Autolak Gigant. Het betreft hierbij een hoogwaardige uiterst kwalitatieve lak gebaseerd op de reeds bestaande Skoda kleurcode LF7A, die resulteert in een prachtige staalgrijze kleur. Let wel; het geheel moet nadien worden afgewerkt met een bijbehorende LSCCHG blanke lak zodoende de kwaliteit en duurzaamheid te kunnen garanderen.

De lak wordt aangeboden in een stevige aluminium verpakking en kent een royale inhoud van 12 ml. Kortom, ruim voldoende om eventuele kleine krasjes en/ of steenslag probleemloos weg te werken. Let wel; zijn prijskaartje ligt hier duidelijk een pak hoger dan het gemiddelde en bovendien dien je de eerste laag af te werken met een blanke lak, wat een meerkost betekent.

Dat zou meteen één van de redenen kunnen zijn waarom er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. Laat je hier echter niet gelijk door afschrikken want misschien is deze lakstift wel iets voor jou.

 

Voordelen:

Inhoud: de aluminium lakstift kent een royale inhoud van 12 ml.

2-laags systeem: de lak bestaat uit maar liefst 2 afzonderlijke lagen gaande van een basislak en een bijbehorende blanke lak die instaat voor de bescherming en de glans.

Kleurcode: deze lak is speciaal ontworpen voor gebruik op Skoda’s met de bijbehorende kleurcode LF7A.

 

Nadelen:

Prijskaartje: let wel; de blanke lak dien je er zelf nog bij te kopen wat jammer genoeg uitmondt in een bijkomende meerkost.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Lakstift Vespa Primavera/ LX 98/A 12ml – Kleurcode: 98/A

 

Ben je in het bezit van een zwarte Vespa Primavera of Vespa LX met de bijbehorende kleurcode 98/A? Dan loont het zonder twijfel de moeite om deze unieke bijbehorende lakstift eens even van naderbij te bekijken. 

De stift kent daarbij een unieke 98/A kleurcode die overeenkomt met een zwarte hoogglans lak en is uitermate geschikt om eventuele krasjes en andere kleine beschadigingen op je Vespa probleemloos weg te werken. Dankzij de compacte en lichtgewicht uitvoering – die resulteert in een inhoud van 12 ml – kun je deze lakstift overigens makkelijk overal mee naartoe nemen. Let wel; het prijskaartje ligt ook hier een tikkeltje hoger.

Jammer genoeg werden hier evenmin online reacties geplaatst. We durven stellen dat het hoge prijskaartje en/ of de recente uitvoering hier mogelijks een verklaring voor zouden kunnen bieden.

 

Voordelen:

Type Vespa: deze lakstift is geschikt voor gebruik op de Vespa Primavera en de Vespa LX.

Kleurcode: hij kent daarbij een kleurcode 98/A die resulteert in een prachtige zwarte hoogglans lak.

Inhoud: de reparatie pen kent een maximale inhoud van 12 ml en is – vanwege de compacte lichtgewicht uitvoering – makkelijk overal mee naartoe te nemen.

 

Nadelen:

Beperkte toepassing: houd er rekening mee dat zijn toepassingsveld en gebruiksgemak beperkt worden tot de voornoemde Vespa types.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Auto lakstiften Koopgids

 

Wat is een auto lakstift en waarvoor kan deze worden gebruikt? Hoe dien je de auto lakstift aan te brengen en waar moet je zoal rekening mee gaan houden indien je een bepaalde lakstift wilt aankopen? Wij zoeken het alvast graag voor jou uit en trachten dan ook een antwoord te bieden op deze en tal van andere prangende vragen. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende auto lakstiften met elkaar te vergelijken. Let daarbij eveneens op aanbiedingen en/ of promoties daar het altijd leuk is om met een koopje huiswaarts te keren! 

Wat is een auto lakstift en waarvoor wordt deze gebruikt?

Je hebt het vast en zeker wel al eens meegemaakt, of je nu vaak op de baan te vinden bent of niet. Een krasje op je wagen is dan ook niet geheel onoverkomelijk en kan werkelijk iedereen overkomen. Maar niet getreurd, want voor dergelijke kleine oppervlakkige beschadigingen ter hoogte van de lak van de carrosserie, hoef je vandaag niet direct meer op zoek naar een professioneel autoschadeherstelbedrijf. Een kwalitatieve en functionele auto lakstift in combinatie met een goede voorbereiding, lossen het probleem in een mum van tijd op.

Maar wat is een auto lakstift nu precies? Want hoewel de naam anders doet vermoeden, is de lakstift geen stift maar wel degelijk een compact flesje autolak in combinatie met een klein bijbehorend kwastje en dito kogeltje. Het kogeltje is bedoeld om de lak zo goed mogelijk te mengen op het moment dat uitvoerig met het flesje wordt geschud. Je zou het eigenlijk nog het best kunnen vergelijken met een nagellakflesje. Ideaal om kleine – weliswaar oppervlakkige – beschadigingen probleemloos en vooral eigenhandig te herstellen.

 

1- of 2-laags laksysteem?

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar de voor jou meest geschikte auto lakstift? Dan is het uiteraard aangewezen om goed het verschil tussen een 1- dan wel 2-laags laksysteem te kennen. Is dat niet het geval? Geen nood want ook hier helpen wij jou graag verder op weg!

Zo volstaat het bij sommige merken en kleuren om enkel en alleen de correcte kleurcode autolak aan te brengen zodoende de desbetreffende oppervlakkige beschadiging optimaal te beschermen. Dergelijke types autolak hebben bijgevolg geen extra laagje bescherming nodig opdat de kleurlak 100% goed blijft zitten. We spreken hier dan ook over de zogenaamde 1-laags laksystemen.

Echter, zullen de meeste soorten autolak nog een tweede beschermlaag vereisen zodat de eerder aangebracht autolak optimaal kan blijven zitten. In dergelijke gevallen – waarbij die bijkomende extra blanke lak vereist is – spreekt men dan ook van een 2-laags laksysteem.

Het verschil tussen 1K en 2K autolak

Nu we het verschil tussen 1- of 2-laags laksysteem onder de knie hebben, komt reeds een volgend probleem de kop opsteken. Want zodra je kleine oppervlakkige beschadigingen eigenhandig wilt wegwerpen, zal de vraag rijzen of je kiest voor een 1K dan wel 2K autolak.

Zoals de naam doet vermoeden, bestaat 1K autolak uit slechts één enkele component; hetzij de kleurlak hetzij de transparante blanke lak. 1K autolak garandeert daarbij een optimale en hoge dekking, is werkelijk in eender welke kleur én in bijna elk effect leverbaar én kan makkelijk worden afgewerkt met een 1 of 2K transparante laklaag. Let wel: 1K autolak is net iets minder hard dan zijn sterke broertje de 2K lak én vereist daarbij steeds de afwerking met een bijkomende blanke lak.

2K autolak bestaat – hoe kan het ook anders – uit maar liefst 2 componenten gaande van een kleurlak tot een bijbehorende verharder. Opvallend daarbij is dat de beide componenten slechts enkele seconden voor het aanbrengen, uitvoerig met elkaar zullen worden vermengd aangezien het uiteindelijke mengsels slechts beperkt houdbaar is.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe moet je auto lakstift gebruiken?

Het gebruik van een auto lakstift – die in werkelijkheid eigenlijk meer weg heeft van een doodgewoon nagellakflesje – steunt op een goede voorbereiding. Zo is in het in eerste instantie aangewezen om de oppervlakkige beschadiging die je wilt wegwerken met de lak, uitvoerig schoon te maken en geheel te ontvetten. Gebruik daarvoor eventueel een speciaal ontvettingsmiddel in combinatie met een – bij voorkeur – papieren doek. Een stoffen doek mag ook op voorwaarde dat deze niet gaat pluizen aangezien de beschadiging vetvrij, pluisvrij én geheel vuilvrij dient te zijn alvorens het product aan te brengen.

Eenmaal dat gebeurd is, dien je jezelf ervan te verzekeren dat de beschadiging enkel en alleen de desbetreffende laklaag betreft. Zit het krasje bijvoorbeeld tot diep in het metaal, dan zal het al behoorlijk moeilijk worden om de beschadiging eigenhandig weg te werken. Heb je alles uitvoerig gecontroleerd en netjes gereinigd dan ben je klaar voor het echte werk.

Schud de auto lakstift uitvoerig en stevig voor gebruik waarna je – met behulp van het kwastje – enkel en alleen de beschadiging gaat opvullen met lak. Kortom, het is verstandig om niet teveel lak aan het kwastje te laten zitten zodanig dat je met de juiste precisie het krasje voorzichtig kunt gaan aantikken. Je kunt besluiten om een tweede laag aan te brengen maar in dat geval is het aangewezen om de eerste laklaag even grondig te laten drogen.

Q2: Waar kun je auto lakstift kopen?

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je – al dan niet als back-up – op zoek te gaan naar de voor jou geschikte auto lakstift? Dan zijn er vandaag de dag heel wat mogelijkheden voorhanden, hetzij in één van de vele fysieke winkels hetzij online. Denk maar bijvoorbeeld maar aan de plaatselijke autohandelaar of tal van webpagina’s gaande van bol.com tot nonpaints.com of autolakopmaat.nl.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES