5 beste GPS trackers auto Test Van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste GPS trackers auto – Vergelijkingstest & Koopgids

 

GPS trackers voor auto’s worden vandaag de dag steeds vaker gebruikt en dit niet alleen door officiële eenheden maar tevens ook door particulieren. Een niet mis te verstane meerwaarde indien je voertuig mocht gestolen worden. Omdat wij willen dat je met het beste apparaat naar huis gaat, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes op een rij te plaatsen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Good2Know GPS tracker die bij aankoop aangevuld wordt met een bijbehorende simkaart. Daartegenover staat de (Upgrade Versie) 4G GPS tracker die – vanwege een IP65 codering – 100% waterdicht blijkt. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste GPS trackers auto (Reviews) van 2024

 

De beste auto GPS tracker is degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen weet te voldoen. Of je daarbij kiest voor een vrijstaande mini GPS tracker voor in de auto, een GPS tracker om in de auto in te bouwen dan wel een auto GPS tracker met magneet of klikbevestiging, blijft een persoonlijke keuze. Net zoals de keuze voor een auto GPS tracker zonder abonnement dan wel een GPS tracker voor in de auto met simkaart. Bekijk de 5 toppers inclusief het advies uit de online reviews en wie weet ga je straks wel met een aanbieding, het beste merk of één van de populairste en/ of laagst geprijsde GPS trackers naar huis.

 

GPS tracker auto met simkaart

 

1. Good2Know GPS tracker – Inclusief Simkaart & Zonder Abonnement

 

In 2019 registreerde het CBS maar liefst 7085 gestolen personenwagens en dat is er de eerstvolgende jaren niet meteen beter op geworden. Tijd om hier iets aan te doen dacht ook het bekende merk Good 2 Know, waarna ze al vrij snel met deze degelijke en duurzame GPS tracker op de proppen kwamen. In tegenstelling tot andere modellen, werd dit apparaat uitgerust met een zogenaamde GPRS technologie waardoor een mobiel data abonnement niet langer nodig is om de locatie van het voertuig te bepalen.

Bovendien werkt deze GPS tracker zowel in combinatie met Apple als Android toestellen, wat zijn gebruiksgemak aanzienlijk doet uitbreiden. Bij correcte installatie, zal de GPS tracker zelfs de minste activiteit kunnen waarnemen waarna hij meteen in werking treedt. Indien het voertuig zich in een straal van 5 meter bevindt, wordt een berichtje met bijbehorende Google Maps locatie naar je smartphone gestuurd.

Het geheel wordt verder aangevuld met een bijzonder krachtige doch uiterst energiezuinige batterij en een handige meeluisterfunctie. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid en belonen de tracker met een mooie eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de GPS tracker levert – binnen een bereik van 5 meter – een nauwkeurige locatiebepaling en stelt je daarvan op de hoogte via een sms met bijkomende Google Maps aanduiding. Na gebruik is de auto GPS tracker eenvoudig uit te schakelen.

Verpakkingsinhoud: de Good2Know GPS tracker wordt geleverd met een bijbehorende simkaart, een simkaart pin, een USB-oplaadkabel, een opberghoesje, een micro én nano sim adapter en een Nederlandstalige handleiding.

Antennes: hij wordt gekenmerkt door 2 krachtige antennes waaronder GSM en GPRS. Deze laatste maakt het mogelijk om een tracking te realiseren zonder de noodzaak van een mobiel data abonnement.

Formaat: de GPS tracker kent een relatief compacte uitvoering met een formaat van 19 x 7,2 x 2,5 cm.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ben je op zoek naar een GPS tracker zonder simkaart, dan is dit exemplaar niet de beste aanbeveling. Daarnaast zou ook het hoge prijskaartje een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

GPS tracker auto zonder abonnement

 

2. (Upgrade Versie) 4G GPS tracker – IP65 Waterdicht – 10000mah Sterke Batterij – Magneet

 

Met deze volwaardige GPS tracker set kun je je auto, motor en/ of boot probleemloos tegen diefstal beveiligen. De set is voorzien van een bijzonder krachtige – overigens makkelijk oplaadbare – accu en kan daardoor 100% draadloos functioneren. Ga op zoek naar een bijpassende 4G netwerk simkaart en installeer deze in de bijbehorende locator. Vervolgens dien je enkel nog de noodzakelijke APN-informatie te configureren en klaar is Kees!.

Eenmaal correct geïnstalleerd, kun je genieten van tal van optiemogelijkheden gaande van live tracking tot het terugkijken van de geschiedenis en gebruik van het Geofence alarm. Doordat het apparaatje bovendien is afgewerkt met een duurzame waterdichte behuizing hoef je niet meteen te panikeren indien winterse weersomstandigheden de kop op steken.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren zien. Hoewel de meeste kopers onder de indruk lijken van de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, ondervond 1 klant moeilijkheden om de satelliet te vinden.

 

Voordelen:

Voeding: de GPS tracker is voorzien van een bijzonder krachtige batterij met een accucapaciteit van 10.000 mAh. Met behulp van de meegeleverde USB-lader kun je de batterij eenvoudig en snel opladen.

Waterdicht: de ABS behuizing blijkt niet alleen waterdicht maar met een IP65 rating tevens ook stofdicht.

Live tracking: het apparaat garandeert een eenvoudige real-time tracking die tot stand komt via de bijbehorende app. 

Handig in gebruik: daarnaast geniet je eveneens de optie tot sms tracking, Geofence alarm, snelheidsalarm en trilalarm.

 

Nadelen:

Zonder abonnement: let wel; deze GPS tracker werkt geheel zonder abonnement.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mini GPS tracker auto

 

3. TKMARS Mini GPS tracker – Zonder Abonnement – Real-time Tracking – Free APP iOS/ Android

 

Wil je op een relatief goedkope en eenvoudige manier je voertuig, boot of motor tegen een eventuele diefstal beschermen? Dan is de aankoop van deze volwaardige GPS tracker set van TKMARS alvast een stap in de goede richting. De set wordt geleverd inclusief een krachtige oplaadbare batterij, een bijbehorende USB-oplaadkabel én een informatieve Nederlandstalige handleiding.

Ga op zoek naar een 2G netwerk simkaart om deze vervolgens in de locator te installeren waarna de APN-informatie kan worden geconfigureerd. Eenmaal correct ingeschakeld ondersteunt de tracker moeiteloos het 2G netwerk en kun je alle nodige alarmen via de betreffende app instellen. Zo geniet je onder meer real-time tracking, sms tracking, Geo Fence, slaapmodus en trilalarm.

Met een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 op 5 sterren, doet deze GPS tracker het helemaal niet zo slecht in de ranking. Toch lijkt één koper wat op zijn honger te zitten. Zo zou er sprake zijn van een instabiele meting en matige kwaliteit waardoor het apparaat niet aan de verwachtingen voldoet.

 

Voordelen:

Formaat: de GPS tracker wordt gekenmerkt door een compact en lichtgewicht formaat en is bijgevolg geschikt voor installatie op auto’s, motoren en/ of boten.

2G netwerk: de tracker ondersteunt moeiteloos het 2G netwerk en bijbehorende online sites. In combinatie met de bijbehorende app kun je de nodige alarmen eenvoudig instellen.

Besturingssysteem: de GPS tracker werkt volgens verschillende platformen zoals iOS en Android.

Voeding: de tracker functioneert met behulp van een krachtige batterij die – via het meegeleverde USB-kabeltje – eenvoudig kan worden opgeladen.

 

Nadelen:

Instabiele meting: één koper maakt jammer genoeg melding van een instabiele meting.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

GPS tracker auto magneet

 

4. DTM GPS Tracker volgsysteem – Inclusief App – Magneet – Auto / Motor / Boot / Scooter / Vrachtwagen

 

Het DTM GPS tracker volgsysteem – dat overigens geschikt is voor gebruik op auto’s, motoren, scooters, boten en vrachtwagens – kent een relatief compacte afmeting van 10 x 8 x 2,5 cm inclusief licht gewicht van amper 45 gram. Zijn unieke uitvoering maakt het mogelijk om hem vrijwel onzichtbaar op het desbetreffende voertuig te installeren.

Net zoals de voorgaande apparaten, werkt ook dit GPS volgsysteem met een krachtige oplaadbare batterij. Eenmaal volledig opgeladen, kan hij makkelijk 7 dagen meegaan of 30 indien de stand-by modus staat ingeschakeld. Doordat hij steunt op het principe van het wereldwijde GPRS netwerk, is er geen direct mobiel data abonnement nodig wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. De tracker werkt vervolgens met een gratis app en biedt een optimale locatiebepaling tot op 1 meter nauwkeurig.

Hoewel heel wat klanten overtuigd lijken van de gebruiksvriendelijkheid en aangeboden prijs-kwaliteitverhouding; lijkt een kleine minderheid van mening dat de kwaliteit beter had gekund. Zo ondervinden sommigen last van storing waardoor de metingen in het gedrang komen. 

 

Voordelen:

Formaat: de tracker kent een relatief compact formaat van 10 x 8 x 2,5 cm en wordt aangevuld met een beperkt gewicht van 45 gram.

Behuizing: zijn ABS behuizing werd voorzien van een IP67 certificaat dat aantoont dat het apparaat niet alleen stof- maar ook spatwaterdicht blijkt.

Bevestiging: de tracker is uitgerust met een bijzonder krachtige ingebouwde magneet die instaat voor de bevestiging.

Functies: het betreft een volwaardige set die in staat is om diverse functiemogelijkheden aan te bieden gaande van real-time tracking tot locatiegeschiedenis, Geo Fence, snelheidsalarm en trilalarm.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten ondervindt hinder van storingen en vindt de kwaliteit bijgevolg eerder matig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

GPS tracker auto inbouwen

 

5. GPS 247 – inbouw voertuigtracker – Onbeperkt levenslang gebruik – Incl. simkaart

 

We sluiten het rijtje af met het GPS 247 volgsysteem dat – in tegenstelling tot de voorgaande apparaten – wel degelijk bedoeld is om in het voertuig te worden ingebouwd. De receptor kan hierbij zeer uitgebreid zijn gaande van een personenwagen tot een scooter, motor of boot wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Doordat de tracker bovendien geleverd wordt met een bijzonder duurzame ingebouwde GPS 247 simkaart, wordt handig ingespeeld op een onbezorgd én levenslang gebruik. Daarbij hoef je overigens geen abonnement aan te gaan waardoor er geen extra maandelijkse kosten bij komen kijken. Bij aankoop en na installatie, zul je zien dat het volgsysteem steunt op het principe van het Tracksolid platform inclusief een bijbehorende app en gekenmerkt wordt door een eenvoudige bediening.

Verder blijkt de stevige plastic behuizing voorzien van een IPX5 rating die aantoont dat het apparaat sproeiwaterdicht én stofdicht blijkt. Hoewel de kenmerkende eigenschappen in een positieve richting wijzen, werden er nog geen online reacties geplaatst.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de GPS tracker wordt geleverd inclusief een bijbehorende stroomdraad, een relais, een paniekknop app en informatieve handleiding.

Doelgroep: je kunt het volgsysteem eenvoudig in je personenwagen, boot, motor of scooter inbouwen.

Tracksolid platform: de tracker wordt jou aangeboden inclusief het Tracksolid platform en app waarlangs de bediening gebeurt. Bij een eventuele diefstal kun je de auto makkelijk opsporen via de GPS tracking opties.

Formaat: zijn compacte en lichtgewicht uitvoering maken het alvast moeilijker om deze GPS tracker in de auto (of ander voertuig) te vinden.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de GPS tracker blijkt – in vergelijking met de andere toppertjes uit deze selectie – niet meteen gezegend met een voordelig prijskaartje wat hem minder toegankelijk maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

GPS trackers auto Koopgids

 

Wat is een GPS tracker voor in de auto en hoe werkt een dergelijk apparaat precies? Welke mogelijkheden biedt het en met welk prijskaartje dien je rekening te houden? In de onderstaande koopgids trachten we een tipje van de sluier op te lichten en spitsen we ons toe op de zogenaamde “GPS trackers voor in de auto”. Het lijkt ons alvast een goede aanbeveling om de daaropvolgende gids even rustig door te nemen alvorens de verschillende GPS trackers met elkaar te vergelijken. Daar sommige apparaten best wel prijzig kunnen zijn, is het aangewezen om tevens aandachtig te zijn voor aanbiedingen/ of promoties.

Wat is een GPS tracker voor in de wagen en hoe werkt het?

Vandaag de dag is er een uitgebreid aanbod aan GPS trackers voorhanden gaande van de exemplaren die speciaal ontwikkeld werden voor huisdieren tot de apparaatjes om in je wagen te installeren, ouderen op te sporen en/ of kinderen te traceren. In deze koopgids zullen we ons specifiek richten op de GPS trackers die bedoeld zijn voor gebruik in de wagen.

Net zoals eender welk andere GPS systeem (Global Positioning System), werkt ook de GPS tracker voor in de wagen met behulp van satellieten waardoor een exacte plaats- én/ of routebepaling kan worden beschreven. Door middel van een SIM kan de bepaalde positie/ route vervolgens aan de ontvanger worden doorgegeven. GPS trackers voor in de wagen worden overigens gekenmerkt door hun compacte en lichtgewicht uitvoering wat het makkelijker maakt om ze te installeren en – al dan niet – uit het zicht te houden. 

 

Waarom kiezen voor een GPS tracker?

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een degelijke GPS tracker voor in de wagen? Dan zul je alvast versteld staan van het uitgebreide aanbod aan mogelijkheden. Toch is de aanschaf van een GPS tracker in vele omstandigheden een goede aanbeveling gebleken. 

Zo kan het als particulier een meerwaarde betekenen indien je voertuig op een dag gestolen wordt. Door de positie van de GPS tracker te bepalen, kun je tevens ook de locatie en exacte plaatsbepaling van je gestolen wagen achterhalen om er vervolgens mee naar de politie te stappen. Daarnaast kan het ook door politie-eenheden gebruikt worden om het doen-en-laten van een bepaald individu in kaart te brengen.

Hoewel een GPS tracker voor in de wagen in verschillende situaties kan worden gebruikt, is zijn toepassing niet altijd niet altijd even positief. Vooral in het maffia- én drugsmilieu wordt maar al te vaak een GPS tracker geplaatst om een persoon/ groep – vaak concurrent – in de gaten te houden en eventueel uit te schakelen.

 

De plaatsing van een GPS tracker

Zoals hiervoor reeds min of meer vermeld, worden de meeste GPS trackers gekenmerkt door hun compacte en lichtgewicht uitvoering wat het net iets makkelijker maakt om ze – al dan niet zichtbaar – te installeren. Waar je de GPS tracker precies plaatst, is vooral afhankelijk van het type tracker en de mogelijkheden die het apparaatje met zich meebrengt.

Zo worden heel wat GPS trackers op of aan de steunbalk ter hoogte van de achterbumper geïnstalleerd. Daarnaast bestaan er ook tal van apparaatjes die bedoeld zijn om op of onder het dashboard van het voertuig te bevestigen. Maar de technologie staat uiteraard niet stil. Zo kun je vandaag de dag zelfs kiezen voor uiterst compacte GPS trackers die je in je kentekenplaat kunt wegmoffelen. Jammer genoeg worden deze opties bijzonder vaak gebruikt in het maffia- én/ of drugsmilieu.

Extra kenmerken en bijkomende aandachtspuntjes

Alvorens je besluit op zoek te gaan naar een geschikte GPS tracker, willen we jou toch nog even wijzen op enkele – al dan niet bijkomende – aandachtspuntjes. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kiest voor een GPS tracker met een aanzienlijk bereik zodat je niet voor onverwachte problemen komt te staan.

Daarnaast heb je de optie om te kiezen voor een GPS tracker met SIM of met abonnement. Kies je voor een exemplaar met SIM dan kan de desbetreffende informatie eenvoudig naar je tablet en/ of smartphone worden doorgestuurd. Bedenk eveneens hoe het zit met de stroomvoorziening. Is de GPS tracker voorzien van een krachtige ingebouwde én oplaadbare batterij en welke autonome batterijduur garandeert deze dan? 

Let wel dat al deze extra’s eveneens een invloed zullen hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs makkelijk variëren van zo’n 10 à 15 euro voor een basis GPS tracker voor gebruik in de wagen tot maar liefst 150 à 200 euro voor een heus top apparaat met alles erop en eraan. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en welk bedrag je bereid bent maximaal te spenderen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een GPS tracker auto?

Een GPS (Global Positioning System) tracker is een handig – vaak compact en lichtgewicht apparaatje – dat met behulp van satellieten in staat is om de exacte positie van een voorwerp, persoon, voertuig of huisdier te bepalen. De positie wordt vervolgens – door middel van een SIM – doorgegeven aan de uiteindelijke ontvanger. Tegenwoordig werken de meeste GPS trackers uiteraard met een bepaald type software of applicatie die je in staat stelt om de desbetreffende locatie ook effectief te volgen. 

Kies je – binnen het ruime assortiment – specifiek voor een track en trace voor auto’s dan wordt door middel van satellieten een plaatsbepaling opgeroepen via je persoonlijke computer, tablet of smartphone.

Q2: Hoe vind ik een GPS tracker in mijn auto?

Aangezien iedereen tegenwoordig makkelijk een GPS tracker kan aankopen, is het niet verwonderlijk dat er ook heel wat misdrijven mee gebeuren. Zo gebeurt het al eens dat daders – bijvoorbeeld in de maffia of het drugsmilieu – een tracker op de wagen plaatsen zodat ze het doen en laten van een persoon volledig in kaart kunnen brengen. Hoewel vaak een grondige – lees professionele – inspectie noodzakelijk is om alles 100% uit te sluiten, zijn de achterbumper en de kentekenplaathouder populaire plaatsen om een GPS tracker te installeren.

Toch hoeft het gebruik van een GPS tracker niet altijd negatief te zijn. Zo kan het voor jou een handige tool zijn om je geparkeerde wagen terug te vinden of een gestolen wagen eenvoudig en snel te lokaliseren. Gebruik de speciale software of app om via de GPS functie de coördinaten en routebepaling van je wagen op te vragen.

 

Q3: Waar kun je de GPS tracker auto plaatsen?

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je te investeren in een degelijke GPS tracker dan is niet alleen de aankoop maar ook de plaatsing van aanzienlijk belang. Zo wordt aangeraden om de GPS tracker – indien het kan – zo dicht mogelijk aan de rand van het desbetreffende voertuig te installeren. Dat zou bijvoorbeeld de steunbalk ter hoogte van de achterbumper kunnen zijn. Daarnaast kun je de GPS tracker ook op of onder het dashboard installeren.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES