5 beste scooterhoezen Test Van 2024

Laatste update: 15.06.24

 

Beste scooterhoezen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Premium XXL Motorhoes & Scooterhoes kies je voor een waterdichte hoes met 3 stevige bevestigingsriemen. Daartegenover staat de zogenaamde APLUS hoes Mws scooters die – net zoals zijn voorganger – eveneens voor scooters met windscherm en/ of motors kan worden gebruikt én gekenmerkt wordt door zijn multifunctionele gebruiksgemak. In de onderstaande tabel voegen we, voor alle volledigheid, nog een derde toppertje aan de selectie toe, eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste scooterhoezen (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een waterdichte scooterhoes met scherm dan zul je tussen de exemplaren van DS Covers en Sym Fiddle 2 vast en zeker je gading vinden. Bedenk eveneens of je een specifieke Vespa scooterhoes met windscherm wilt aankopen dan wel een universele outdoor scooterhoes met windscherm? Wij gingen alvast op zoek naar 5 toppertjes rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. Neem zeker even een kijkje alvorens er de beste scooterhoes uit te kiezen en maak voor jezelf uit of je voor het populairste of laagst geprijsde exemplaar gaat dan wel een leuke aanbieding.

 

1. Premium XXL Motorhoes & Scooterhoes Waterdicht voor Buiten – Motor & Scooter

 

Of je met de B&H scooterhoes ook meteen voor het artikel met de laagste prijs kiest, laten we nog even in het midden. Toch behoort deze scooterhoes met windscherm wel degelijk tot de populairste toppertjes binnen de selectie, getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. Kortom de moeite waard om deze relatief goedkope – en misschien wel afkomstig van het beste merk – hoes, eens even onder de loep te nemen.

Zo zul je zien dat de Premium scooterhoes van B&H meteen in het oog springt vanwege zijn unieke opvallende zwart-oranje design. Hij kent daarbij een ruim design van 265 x 105 x 125 cm waardoor hij evenwel geschikt zou zijn voor gebruik in combinatie met kleine motoren; ongeacht de aan/ afwezigheid van een windscherm.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo blijkt de hoes vervaardigd uit een combinatie van duurzame tevens 100% waterdichte materialen waardoor het gebruik ervan zowel binnen- alsook buitenshuis geschikt is. Hij is daarbij gezegend met 3 in plaats van 2 bevestigingsriemen die onder de motor of scooter doorlopen en het gebruiksgemak alsook de veiligheid en duurzaamheid ervan nogmaals lijken te onderstrepen. Kortom, ga je binnenkort een (elektrische) scooter kopen en wil je je duurzame scooter helm en uitrusting verder uitbreiding met een kwalitatieve hoes? Dan is dit model van B&H een stap in de goede richting!

 

Voordelen:

Bevestigingsriem: de scooterhoes is uitgerust met maar liefst 3 stevige bevestigingsriemen waardoor je de hoes nog strakker om de scooter/ motor heen kunt bevestigen.

Formaat: de hoes kent een totale afmeting van 265 x 105 x 125 cm en is geschikt voor scooters en/ of kleine motoren.

Windscherm: aan de voorkant van de hoes bevindt zich een extra ritsvak dat kan worden opengeklapt waardoor de hoes tevens ook geschikt blijkt voor scooters/ motoren met een geïntegreerd windscherm.

 

Nadelen:

Design: het opvallende design zou voor sommige klanten misschien wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Aplus hoes Mws scooters met windscherm, Aplus-Line 

 

Binnen dezelfde prijsklasse zou je eventueel ook de Mws motorhoes van het, al dan niet bekende, merk Aplus-Line kunnen spotten. De hoes kent een totale lengte van 203 cm en wordt aangevuld met een breedte van 95 cm, een hoogte vooraan van 190 cm en een hoogte achteraan van ongeveer 70 cm. Vooral dankzij de aanzienlijke hoogte voor, kan de hoes eveneens gebruikt worden voor scooters en/ of bromfietsen inclusief windscherm.

Net zoals zijn voorganger blijkt ook deze hoes vervaardigd uit hoogwaardige en 100% waterdichte materialen – dubbel gestikte nylon om precies te zijn – die tevens ook sterkte én stabiliteit garanderen. Verder blijkt de scooterhoes eveneens bestand tegen warme temperaturen tot maar liefst 150ºC, regen, stof en vuil.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie score van 4,8 sterren zien waarbij klanten niet alleen positief reageren over het uitstekende materiaal maar ook de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel dragen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: vanwege de duurzame materialen kan deze hoes zowel binnen- als buiten worden gebruikt en biedt hij voldoende bescherming tegen hoge temperaturen, zon, regen, stof en vuil. Na gebruik kun je de hoes zonder problemen opvouwen.

Formaat: de hoes is 203 cm lang, 95 cm breed, vooraan 190 cm hoog en achter ongeveer 70 cm hoog. Dit maakt hem eveneens geschikt voor scooters met een windscherm.

Draagtasje: bij aankoop van deze scooterhoes wordt gelijk een draagtasje meegeleverd zodanig dat je de hoes steeds weer veilig kunt opbergen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijsklasse overeenkomt met die van het vorige product, lijkt een enkele koper toch niet helemaal overtuigd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Strex Scooterhoes / Motorhoes Universeel voor alle Scooters / Motors – Waterdicht 210D Oxford

 

De scooterhoes van Strex blijkt – net zoals het eerste product uit onze selectie – vervaardigd uit bijzonder duurzaam en hoogwaardig Oxford 210D materiaal. Dit maakt de hoes niet alleen 100% waterdicht maar tevens ook bestand tegen eender welke andere weersomstandigheid, vuil en/ of stof. 

Verder blijkt de universele XXL scooterhoes van Strex gekenmerkt door een totale afmeting van 245 x 125 x 105 cm en onderaan afgewerkt met een elastische band en diverse klikgespen. Terwijl de aanzienlijke hoogte het mogelijk maakt om ook motors en scooters met windscherm te beschermen garandeert de elastische band dan weer een optimale pasvorm.

Hoewel 1 koper niet helemaal overtuigd blijkt van de aangeboden kwaliteit – en dit overigens ook duidelijk laat merken in de reviews – blijkt de meerderheid van de klanten helemaal tevreden.

 

Voordelen:

Pasvorm: de combinatie van de elastische band onderaan en de verschillende klikgespen, kan een optimale pasvorm worden gegarandeerd.

Formaat: de scooterhoes kent een totale afmeting van 245 x 125 x 105 cm en kan daardoor eveneens gebruikt worden voor motors of scooters met een bijbehorende windscherm.

Draagtas: ook hier wordt bij de aankoop van dit unieke universele scooterhoes een degelijke draagtas meegeleverd.

Materiaal: de hoes blijkt 100% vervaardigd uit duurzaam 210D Nylon Oxford materiaal waardoor hij niet alleen waterdicht is maar eveneens bestand blijkt tegen zon, regen, vuil, stof, wind en vorst.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: volgens één koper zou de scooterhoes toch niet helemaal waterdicht blijken te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. CUP scooterhoes / M / Outdoor / Met windscherm / DS Covers

 

De CUP scooterhoes van DS Covers wordt gekenmerkt door een maximale lengte van 190 cm, een breedte van 85 cm, een hoogte van 150 cm vooraan en een hoogte van 80 cm achteraan. Dit komt ongeveer overeen met een standaard maat M en maakt de hoes eveneens geschikt voor scooters en/ of bromfietsen mét bijbehorende windscherm. Wil je de hoes toch liever een maatje groter, aarzel dan vooral niet en bestel dit exemplaar in een maat L.

Bovendien blijkt de scooterhoes vervaardigd uit bijzonder duurzame en hoogstaande materialen zoals 300D polyester waardoor hij niet alleen waterdicht is, maar ook ademend van structuur en bestand tegen stof en condensvorming. De combinatie van de elastische band en de slotringen draagt dan weer bij aan een uitstekende pasvorm en optimale veiligheid.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop – wat eveneens de mooie score van 4,7 sterren verklaart – lijkt 1 koper minder tevreden te zijn.

 

Voordelen:

Formaat: de hoes kent een lengte van 190 cm, een breedte van 85 cm, een hoogte vooraan van 150 cm en een maximale hoogte achteraan van 80 cm.

Materiaal: de hoes blijkt 100% vervaardigd uit duurzaam 300D polyester wat hem niet alleen water- én stofdicht maar tevens ook ademend van structuur en bestand tegen condens.

Pasvorm: dankzij de elastische band onderaan de hoes kan een optimale pasvorm worden beoogd.

Slotringen: in tegenstelling tot heel wat andere scooterhoezen, blijkt dit exemplaar wel degelijk voorzien van slotringen wat alvast bijdraagt aan de veiligheid.

 

Nadelen:

Slecht materiaal: één gebruiker is jammer genoeg niet te spreken over de keuze van de gebruikte materialen en vindt dat het geheel ook lelijk en ouderwets oogt.

Prijskaartje: in vergelijking met de andere toppertjes binnen deze selectie, is deze scooterhoes jammer genoeg voorzien van het hoogste prijskaartje. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vinz Motorhoes / Scooterhoes voor Binnen en Buiten / 4 maten / Waterafstotend / Universeel

 

We sluiten het rijtje af met deze universele scooterhoes, jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Vinz. De XL hoes kent een totale afmeting van 277 x 103 x 141 cm wat hem eveneens geschikt maakt voor scooters met bijbehorend windscherm, fietsen en/ of motoren. Is de hoes toch net iets te groot dan kun je nog altijd opteren voor één van de andere standaardmaten gaande van S tot L.

Verder blijkt de Vinz scooterhoes voornamelijk vervaardigd uit dubbel gestikt polyester wat alvast bijdraagt aan de stevigheid én duurzaamheid. Overigens is de hoes niet alleen waterafstotend maar ook hittebestendig tot maar liefst 150ºC en bestand tegen stof, sneeuw, zon en regen. Dankzij de elastische bodem kun je de hoes iets meer aansluiten om bijgevolg de optimale pasvorm te garanderen.

Ondanks de vele mogelijkheden en pluspunten moeten we vaststellen dat de meningen verdeeld zijn. Voor sommige kopers is dit wel degelijk een topproduct gebleken terwijl anderen dan weer twijfelen over de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van dit mooie prijskaartje.

Formaat: de XL hoes kent een totale afmeting van 277 x 103 x 141 maar blijkt ook in de maten S, M en L verkrijgbaar.

Materiaal: tijdens het productieproces heeft men ervoor gekozen om te werken met dubbel gestikt polyester. Dit maakt de hoes niet alleen waterafstotend en hittebestendig tot 150ºC maar ook bestand tegen stof, zon, regen en/ of sneeuw.

Opbergtas: op het moment van aankoop wordt gelijk een stevige opbergtas meegeleverd.

 

Nadelen:

Kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Geen Sym Fiddle: ben je specifiek op zoek naar een Sym Fiddle 2 scooterhoes dan is dit product niet meteen een aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Scooterhoezen Koopgids 

 

Ben je in het bezit van een brommer of scooter dan is het uiteraard aangewezen om het voertuig zo goed als mogelijk te beschermen en op die manier de duurzaamheid ervan intact te houden. Een kwalitatieve scooterhoes is voor velen dan ook een meer dan goede aanbeveling gebleken. Let tijdens het vergelijken van de verschillende scooterhoezen en eventuele aanbiedingen echter wel op het formaat, de gebruikte materiaalsoorten en eventueel het uiteindelijke prijskaartje.

Het nut van een scooterhoes

Net zoals een fiets- en motorhoes, blijkt ook het gebruik van de scooterhoes alvast in opmars. En dat is uiteraard een positief gegeven rekening houdend met het uitgebreide gebruiksgemak dat dergelijke hoezen kunnen opleveren. Zo is een degelijke scooterhoes in eerste instantie vooral bedoeld om de scooter zoveel mogelijk te beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden. Extra handig indien de scooter niet ergens in de garage, het opberghok of onder een afdakje kan worden geplaatst.

Echter, is de hoes niet alleen bedoeld om de verschillende weersomstandigheden te kunnen trotseren maar kan het ook een idee zijn om eventuele dieven op een verkeerd spoor te brengen. Door de scooter met een neutrale hoes af te dekken, worden derden alvast minder getriggerd om ergens in te breken. Kortom, de moeite waard om op zijn minst een aankoop ervan te overwegen. Uiteraard is het daarbij belangrijk om niet zomaar de eerste de beste hoes aan te kopen maar rekening te houden met de materialen waaruit deze bestaat, het formaat en de uitvoering.

 

Formaat en uitvoering van de hoes

Ben je op zoek naar de geschikte scooterhoes dan zijn het formaat en de uitvoering ervan toch wel belangrijke factoren om even bij stil te staan. Zo kun je onder meer opteren voor een enkelvoudige dan wel dubbele scooterhoes. Waar de eerste hoes slechts bedoeld is om 1 enkele scooter te beschermen én beveiligen, is de tweede geschikt om 2 scooters of 1 scooter en een fiets bescherming te bieden. Dit laatste kan best wel handig zijn indien je meerdere transportmiddelen hebt zoals een fiets, scooter en/ of elektrische step.

Bedenk dat de hoes voldoende groot moet zijn om de scooter volledig te bedekken zodanig dat er niets zichtbaar blijft en bijgevolg ook geen trigger kan vormen voor eventuele dieven. 

 

De gebruikte materiaalsoorten

Bedenk tevens dat niet elk type scooterhoes ook effectief geschikt is voor binnen- en buitengebruik. Juist daarom is het belangrijk om – naast het formaat en de uitvoering – eveneens aandachtig te zijn voor de gebruikte materiaalsoorten. Zo zullen sommigen materialen net iets meer bescherming en veiligheid aanbieden ten opzichte van andere waardoor ze – al dan niet – een betere aanbeveling kunnen zijn.

Zo lijkt een waterdichte polyester scooterhoes of een hoes uit 210D Oxford alvast één van de meest voor de hand liggende keuzes te zijn; handig in gebruik, waterdicht en bestand tegen eender welke weerssituatie. 

Extra kenmerken en optiemogelijkheden

Tot slot willen we het nog even kort hebben over eventuele – extra – kenmerken en/ of optiemogelijkheden die mogelijks een meerwaarde kunnen betekenen. Zo is het altijd mooi meegenomen indien de hoes voorzien is van extra gaten die het mogelijk maken om de scooter eveneens op slot te zetten. Dit lijstje kan verder aangevuld worden met een elastische zoom waardoor de hoes perfect rondom de scooter heen kan worden gespannen en deze bijgevolg mooi en netjes afdekt.

En indien mogelijk, kies voor een scooterhoes die jou wordt aangeboden in een stevige en duurzame opbergtas. Op die manier kun je de hoes – indien deze niet gebruikt wordt – steeds netjes gaan opbergen wat de duurzaamheid en het gebruiksgemak ten goede komt.

Uiteraard zal dit alles een bepaald prijskaartje met zich meebrengen wat meteen verklaart waarom de prijs kan variëren van slechts enkele tientjes tot maar liefst honderden euro’s.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES