6 beste auto speakers Test Van 2024

Laatste update: 22.06.24

 

Beste auto speakers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Caliber CDS10G – Autospeaker kies je gelijk voor een kwalitatieve 2-weg auto speaker die gekenmerkt wordt door een aanzienlijke diameter van 10 cm en een piekvermogen van maar liefst 80 Watt. Daartegenover staat de Focal – ISREN130 – Pasklare Speakerset die, zoals de naam reeds doet vermoeden, geleverd wordt inclusief 2 afzonderlijke speakers die elk een doorsnede kennen van 13 cm en een ruim vermogen van 50 tot 100 Watt RMS garanderen. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste auto speakers (Reviews) van 2024

 

Hoewel de meest recente wagens over een degelijke autoradio beschikken, zijn er altijd nog werkpuntjes te vinden. Zo komen de bassen aan intensiteit te kort en kan de geluidskwaliteit pakken beter. Ga daarom op zoek naar één van de beste auto speakers daarbij rekening houdend met het advies vermeld in de online reviews. Of je er nu voor kiest om een top auto speaker in te bouwen dan wel de voorkeur geeft aan een opbouw auto speaker, is een persoonlijke keuze. Net zoals de keuze voor een degelijke bluetooth auto speakerset, auto speakers van 10 cm dan wel auto speakers van 13 cm. Bekijk de opties even en wie weet ga je wel met een aanbieding of één van de populairste en beste merken naar huis!

 

Auto speakers 10 cm

 

1. Caliber CDS10G – Autospeaker – 10cm – 80 Watt // 2 weg speaker 

 

Net zoals de bekende auto speakers van Bose of de populaire Harman Kardon auto speakers, behoren ook deze speakers van Caliber alvast tot de toppertjes binnen deze selectie. Zo betreft het een krachtige 2-weg speaker die gekenmerkt wordt door een diameter van 10 cm, een inbouwdiepte van ongeveer 45 mm en een inbouwdiameter van maximaal 9,3 cm.

Eenmaal de Caliber CDS10G auto speaker correct werd geïnstalleerd kan hij een ruim vermogen van maar liefst 40 Watt RMS aan dat, in sommige gevallen, zelfs kan pieken tot 80 Watt. Dit wordt gecombineerd met een gevoeligheid van 88 dB wat ongeveer te vergelijken valt met het geluid van een standaard elektrische grasmaaier. Kortom, voldoende om onderweg van je favoriete muziek te genieten.

Verder biedt deze coaxiale 2-weg speaker een ruim frequentiebereik gaande van 100 tot 20.000 Hz aangevuld met een nominale impedantie van 4 ohm én de nodige certificeringen. Klanten zijn alvast enthousiast en belonen dit product met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: de Caliber CDS10G kent een maximale diameter van 10 cm en is eenvoudig in de wagen te installeren.

Installatie: je kunt dit type 2-weg speaker eenvoudig in de wagen inbouwen rekening houdend met een inbouwdiepte van 45 mm en een inbouwdiameter van 9,3 cm. Neem de meegeleverde montagehandleiding alvast bij de hand.

Vermogen: bij correct gebruik is deze speaker in staat om een ruim vermogen van 40 Watt RMS te bereiken met zelfs pieken tot 80 Watt, wat overeenkomt met het geluid van een elektrische grasmaaier.

 

Nadelen:

Niet waterbestendig: houd er rekening mee dat de speaker niet waterbestendig is en je er bijgevolg maar beter niets op morst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Focal speakers auto

 

2. Focal – ISREN130 – Pasklare Speakerset – 13cm – Composet – Renault 

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van weinig tot geen belang, dan loont het de moeite om deze auto speakers van Focal even onder de loep te nemen. Hoewel deze pasklare speakerset niet meteen tot de goedkope apparaten behoort, zijn klanten wel degelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit wat de maximale score van 5 sterren zou kunnen verklaren.

De Focal ISREN130 pasklare speakerset bestaat uit 2 afzonderlijke auto speakers die elk een diameter garanderen van 13 cm. Eenmaal correct geïnstalleerd kunnen ze een minimaal vermogen van 50 Watt RMS garanderen met pieken tot 100 Watt aan een gevoeligheid van maar liefst 92 dB. Dit wordt aangevuld met een impedantie van ongeveer 4 ohm en een ruim frequentiebereik van 80 Hz tot 28 kHz.

Hoewel het prijskaartje duidelijk een pak hoger ligt dan gemiddeld, lijken klanten overtuigd wat enigszins de mooie score van 5 sterren zou kunnen verklaren. Houd er wel rekening mee dat de set vooral bedoeld is voor montage in Dacia en/ of Renault voertuigen.

 

Voordelen:

Verpakking: de aankoop omvat een pasklare plug & play speakerset die voorzien is van een stel ingebouwde crossovers, de nodige montageringen en bijbehorende aansluitconnectoren.

Vermogen: bij correct gebruik kan de set een ruim vermogen van wel 50 Watt RMS garanderen met pieken tot wel 100 Watt. Dit brengt de gevoeligheid op maar liefst 92 dB.

Frequentiebereik: je geniet een ruim frequentiebereik gaande van 80 Hz tot wel 28 kHz.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: de hoge prijs maakt deze pasklare speakerset jammer genoeg minder toegankelijk voor mensen met een beperkter budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

JBL auto speakers 

 

3. JBL Stages 627 – 16,5cm Coaxial speakers – 250 Watt piek – Zwart

 

Net zoals de eerder besproken Focal auto speakers, behoort ook dit setje van het bekende en populaire merk JBL tot de algemene toppertjes. Zo kies je met de JBL auto speakers voor een set coaxiale speakers met een doorsnede én inbouwafmeting van van 16,5 cm en een ruim bijbehorend vermogen tot wel 250 watt. Dit wordt aangevuld binnen een bereik van minimaal 55 en maximaal 20.000Hz.

Het 2-weg speakersysteem kent verder een nominale impedantie van 3 ohm in verhouding tot een gevoeligheid van maar liefst 92dB en wordt geleverd inclusief 2 grilles, 8 schroeven en 8 bijbehorende speed clips. De unieke combinatie van de polypropyleen woofers en de PEI balanced dome tweeters dragen overigens bij aan een optimale en heldere full-range geluidskwaliteit en dit tegen een aanzienlijk prijskaartje. Ben je dus op zoek naar een goedkope set bluetooth auto speakers dan is dit geheel van JBL het bekijken waard.

Een blik op de online reviews lijkt dit alvast te bevestigen, getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Slechts één koper is van mening dat de kwaliteit van de auto speaker beter had gekund en raadt bijgevolg aan om de auto speaker niet te kopen.

 

Voordelen:

Set: de set bestaat uit 2 duurzame afzonderlijke coaxiale speakers van 16,5 cm doorsnede.

Prijskaartje: de budgetvriendelijke prijs maakt deze set alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

Frequentiebereik: het 2-weg speakersysteem wordt gekenmerkt door een ruim 250 watt vermogen en een frequentiebereik van 55 tot maximaal 20.000Hz.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele koper is van mening dat de kwaliteit van de geleverde JBL autospeakers toch wel wat beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Auto speakers 13 cm

 

4. JVC CS-J520X – Autospeakers (13 cm) // Coaxiaal – 2 speakers

 

Net zoals het vorige product worden ook deze JVC coaxiale speakers steevast per 2 stuks geleverd. Daarbij telt elke afzonderlijke JVC CS-J520X auto speaker een maximale doorsnede van 13 cm die uitmondt in een inbouwdiepte van ongeveer 40 mm wanneer je deze in de wagen wilt installeren.

Eenmaal correct geïnstalleerd, leveren deze coaxiale 2-weg speakers een bijzonder ruim frequentiebereik van 40 tot 22.000 Hz aangevuld met een vermogen van 250 Watt RMS inclusief piekvermogen tot 300 Watt. Het plaatje wordt verder aangedikt met een hoge gevoeligheid van 91 dB en een nominale impedantie van 4 Ohm. Kortom, de intensiteit van de bassen zullen duidelijk voelbaar zijn wanneer je naar je favoriete muziek luistert.

Nemen we een kijkje tussen de online reviews dan zien we voornamelijk heel wat positieve reacties van tevreden klanten verschijnen. Slechts één koper is van mening dat bepaalde onderdelen kwetsbaar zijn en vrij snel stuk gaan. Desondanks beloont ook deze klant het product met een mooie score van 5 sterren.

 

Voordelen:

Uitvoering: het betreft een coaxiaal 2-weg speakersysteem waarbij elke speaker een diameter kent van 13 cm.

Vermogen: je bent verzekerd van een RMS vermogen van 250 Watt dat – in de juiste gevallen – makkelijk kan pieken op 300 Watt.

Installatie: deze speakerset is bedoeld om in de wagen in te bouwen en kent daarbij een inbouwdiepte van 40 mm.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van dit voordelige prijskaartje.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens één koper zouden bepaalde onderdelen vrij kwetsbaar zijn waardoor deze speakerset geen lang leven beschoren is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Auto speakers 16.5 cm

 

5. MTX Audio TR65C autospeaker – 16,5cm – 2 weg – 260 Watt 

 

Ben je op zoek naar een duurzame én functionele auto speakerset met een diameter van 16,5 cm? Dan raden wij jou aan om deze coaxiale 2-weg speakers van MTX Audio alvast even van naderbij te bekijken. De verpakking telt hierbij 2 afzonderlijke speakers die in staat zijn om de geluidskwaliteit van de bestaande autoradio naar een hoger niveau te tillen.

Zo worden de MTX Audio TR65C speakers gekenmerkt door een doorsnede van 16,5 cm inclusief de bijbehorende roosters. Ze leveren daarbij moeiteloos een maximaal vermogen van 260 Watt waarvan maar liefst 65 Watt RMS. Dit gaat gepaard met een gevoeligheid van ongeveer 92,5 dB, een impedantie van ongeveer 4 Ohm en een frequentiebereik van 48 Hz tot zo’n 22 KHz.

Uit de reacties maken we op dat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop. Zo worden diverse positieve reacties geplaatst gaande van een uitstekende kwaliteit tot een ruim volumebereik én optimaal helder geluid.

 

Voordelen:

Inbouwdiepte: het betreft een coaxiale 2-weg auto speakerset waarbij elke speaker een diameter kent van 16,5 cm waarbij een inbouwdiepte van 62 mm wordt gegarandeerd.

Frequentiebereik: je geniet een ruim frequentiebereik van minimaal 48 Hz tot maximaal 22.000 KHz.

Vermogen: hoewel het RMS vermogen ongeveer 65 Watt bedraagt, zijn de speakers in staat om te pieken op een vermogen van wel 260 Watt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs bij nader inzien behoorlijk goed meevalt, lijkt hij op het eerste gezicht wel wat af te schrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pioneer auto speakers

 

6. Pioneer TS-G1310F Autospeakers coax13 cm – 230 W // Pioneer

 

We sluiten het rijtje af met de tweedelige auto speakerset jou aangeboden en geleverd door Pioneer. Zo zijn de Pioneer auto speakers – die gekenmerkt worden door een maximale diameter van 13 cm – bedoeld om in de wagen te worden ingebouwd en de aanwezige geluidskwaliteit naar een hoger niveau te tillen. Bovendien worden ze – in vergelijking met de andere toppertjes binnen dit segment – tegen de laagste prijs aangeboden wat meteen een extra meevaller is.

De Pioneer TS-G1310F coaxiale auto speakers garanderen een ruim vermogen van maar liefst 230 Watt RMS aangevuld met een gevoeligheid van 89 dB én een impedantie die geschat wordt op 4 Ohm. Dit alles wordt moeiteloos gecombineerd met een ruim frequentiebereik gaande van 25 tot 22.000 Hz.

Hoewel de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk overtuigd blijkt van de aangeboden kwaliteit, is een kleine minderheid van mening dat de kwaliteit beter had gekund. Zo zijn bepaalde onderdelen aan deze speakerset behoorlijk kwetsbaar.

 

Voordelen:

Inbouwdiepte: het is de bedoeling om deze coaxiale speakerset in de wagen in te bouwen rekening houdend met een inbouwdiepte van 44 mm.

Vermogen: bij correct gebruik kan een bijzonder ruim vermogen van maar liefst 230 Watt RMS worden beoogd.

Gevoeligheid: de Pioneer auto speakerset wordt gekenmerkt door een vrij hoge gevoeligheid van wel 89 dB.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: enkele klanten zijn van mening dat de speakerset behoorlijk kwetsbaar is en geen lang leven beschoren blijkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Auto speakers Koopgids

 

Hoewel de autoradio er de laatste jaren goed op is vooruitgegaan, staat hij nog mijlenver af van dat echt goede kenmerkende geluid. Toch bestaan er verschillende manieren om de geluidskwaliteit van je autoradio naar een hoger niveau te tillen. Denk in eerste instantie maar aan het gebruik van 1 of meerdere auto speakers al dan niet in combinatie met een subwoofer en/ of versterker. Maar welke soorten speakers zijn er zoal te vinden en wat wordt bedoeld met RMS? Het lijkt ons een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende auto speakers en eventuele aanbiedingen/ promoties met elkaar te vergelijken.

Het gebruiksgemak van een degelijke auto speaker

Zit je dagelijks heel wat uurtjes in de wagen en is muziek daarbij een belangrijk vast onderdeel? Dan loont het misschien de moeite om te investeren in een degelijke set auto speakers. Dergelijke apparaten – die tegenwoordig in verschillende types, uitvoeringen en formaten voorhanden zijn – zijn in staat om de geluidskwaliteit van je ingebouwde autoradio naar een hoger niveau te tillen. Indien de speaker ook nog eens wordt aangevuld met een bijbehorende versterker en/ of subwoofer dan geniet je pas echt van een optimale geluidskwaliteit waarbij de intensiteit van de lage bassen goed merkbaar wordt.

 

Het type auto speaker

Ben je voor het idee gewonnen en heb je ondertussen besloten om de stap naar een degelijke set auto speakers te maken? Dan is het uiteraard belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende soorten speakers die er vandaag de dag voorhanden zijn. Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen 2 hoofdtypes waaronder de coaxiale auto speakers en de composiet speakers.

Onderzoek en enquêtes tonen aan dat de coaxiale auto speakers veruit het populairst blijken te zijn. Hun populariteit is vooral te wijten aan de praktische kant van de speakers. Zo zijn coaxiale auto speakers niet alleen bijzonder makkelijk in de wagen in te bouwen maar zijn ze tevens ook voorzien van een geïntegreerde tweeter; een soort van speaker die in staat is om de hoge frequenties tot uiting te laten komen. 

Daarnaast bestaat eveneens de optie om te kiezen voor de composiet auto speaker waarbij – in tegenstelling tot de voornoemde coaxiale speaker – het geluidsspectrum moeiteloos over meerdere luidsprekers wordt opgesplitst. Het gaat hier in de meeste gevallen om 2 tweeters, 2 subwoofers én 2 scheidingsfilters of crossovers. Let op; de installatie van een composiet auto speaker vraagt iets meer tijd en energie dan de coaxiale variant.

 

Het vermogen en RMS

Naast de verschillende types is het minstens even belangrijk om rekening te houden met het geleverde vermogen en bijgevolg de gemiddelde kracht die van de speakers uitgaat. Dit wordt weergegeven onder de noemer “RMS” (Root Mean Square) en wordt steevast uitgedrukt en weergegeven in watt.

Wanneer je meerdere speakers met elkaar gaat vergelijken, zul je merken dat in de meeste gevallen 2 RMS vermogens worden weergegeven betreffende de normale potentie en de maximale potentie. De normale potentie of normale RMS is het vermogen dat de speaker kan behalen zonder schade te berokkenen aan het desbetreffende apparaat. 

Bij de maximale potentie of maximale RMS is de kans op schade aan de speakers reëel. Het is dus aangeraden om een dergelijk vermogen slechts kort of helemaal niet aan te houden teneinde de duurzaamheid van de auto speakers te kunnen vrijwaren.

Onderhoud en extra bijkomende kenmerken

Tot slot willen we het nog even kort hebben over enkele factoren die mogelijks een meerwaarde kunnen betekenen voor de auto speakers. Zo is het belangrijk om de speakers zo goed mogelijk te onderhouden zodat ze toch makkelijk enkele jaartjes kunnen meegaan. Het spreekt voor zich dat water en reinigingsmiddel uit den boze zijn. Het gebruik van een licht bevochtigde vezeldoek, een stofzuiger of kruimelzuiger kan dan weer wel.

Daarnaast raden wij jou aan om ook even stil te staan bij het aantal kanalen waarover de speaker beschikt. Hoewel de meeste auto speakers niet alleen coaxiaal maar ook 2-weg zijn; bestaan er nog heel wat andere opties. Houd daarbij ook rekening met de impedantie of weerstand die steevast wordt uitgedrukt in Ohm. Impedantiewaarden van 4, 6 of 8 Ohm lijken het meest frequent voor te komen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke speakers passen er in mijn auto?

Ben je van plan om je bestaande autoradio uit te breiden met 1 of meerdere auto speakers teneinde de geluidskwaliteit naar een hoger niveau te tillen? Dan is het aangewezen om rekening te houden met het type speaker, coaxiaal of composiet, de grootte van de luidsprekers, het geleverde vermogen en het type wagen waarin je de speakers wenst te installeren. 

Zo bestaat er onder meer een uitgebreid gamma aan universele auto speakers die in diverse types voertuigen te installeren zijn. Echter, zul je in bepaalde gevallen op zoek moeten naar een specifiek type speaker dat bedoeld is voor installatie in een bepaald type wagen. 

Q2: Auto speakers: wat is de plus en de min?

Indien je voor het eerst een set auto speakers in je wagen monteert, dan kunnen de aansluitingen nogal eens verwarrend overkomen. Zo is het niet altijd duidelijk wat precies de + of – aansluiting is. Toch staat het er – als je heel goed kijkt – vaak in kleine lettertjes op. Daarnaast kun je de aansluitingen altijd even verbinden met de + en – polen van een 1,5V batterijtjes om sluitend bewijs te bekomen.

 

Q3: Welke versterkers bij welke auto speakers?

Met behulp van een degelijke set auto speakers kun je de geluidskwaliteit van je bestaande autoradio in de meeste gevallen al behoorlijk opkrikken. Aangezien heel wat auto speakers rechtstreeks op de autoradio kunnen worden aangesloten, is het gebruik van een versterker niet altijd nodig noch mogelijk.

Wil je de auto speakers toch graag aanvullen met een bijbehorende versterker, dan wordt dit vaak als een volwaardige set aangeboden. Zo biedt elk merk wel 1 of meerdere speakers inclusief versterker aan waarmee je een optimale geluidskwaliteit inclusief intense lage bassen kunt bekomen.

 

Q4: Welke merk auto speakers?

Heb je de knoop doorgehakt en besloten om een degelijke set auto speakers aan te schaffen, dan zul je versteld staan van het uitgebreide aanbod dat tegenwoordig voorhanden is. Zo bestaan ze niet alleen in verschillende formaten, types en uitvoeringen maar ook in tal van verschillende merken. 

Uit onderzoek en enquêtes is gebleken dat de auto speakers van Pioneer, JBL en Caliber tot de meest bekende en bijgevolg ook populaire luidsprekers behoren. Echter kan het rijtje moeiteloos worden aangevuld met merken zoals Focal en MTX Audio die prijs-kwaliteit meer dan de moeite waard zijn.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES