Beste schroefmachine

Laatste update: 24.07.24

 

Schroefmachines test van 2022

 

Een degelijke schroefmachine zorgt ervoor dat je op een makkelijke en snelle manier schroeven kunt losdraaien of kunt vastdraaien. In onze koopgids proberen we jou zoveel mogelijk tips en adviezen te geven zodat je weet waarop je zoal kunt letten. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 gaan raadplegen. Daarin stellen wij jou graag de 3 best beoordeelde toestellen voor. Zo is uit het onderzoek onder andere gebleken dat de Bosch IXO V Basic schroefmachine zeer sterk aangeraden wordt door verschillende kopers. Het is een vrij compact apparaat dat je makkelijk kunt meenemen en kunt opbergen. Met de Powerplus POWX0060LI schroefmachine kun je vast en zeker een degelijk alternatief in huis halen. Het toestel is voorzien van een bijzonder krachtige LI-ION batterij die ook heel erg duurzaam is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Schroefmachine reviews – top 5

 

 

Een schroefmachines doet wat de naam aangeeft, het is een machine die je gebruik om schroeven los of vast te draaien. Met dit apparaat kun je makkelijk elke plank of kast vastschroeven of een schroef die te vast in de muur zit losdraaien. Wij hebben vijf apparaten vergeleken op basis van online reviews en in ons artikel samengevat. Beslis zelf welke de beste schroefmachine is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bosch IXO V Basic

 

De Bosch IXO V is een compacte accu schroefmachine die werkt op een lithium-ion batterij.

De machine wordt opgeladen via de micro USB oplader en is geschikt voor het monteren van meubels of het schroeven aan technische apparaten. Het is uitgerust met een LED om op slecht verlichte plaatsen te werken.

Je kunt de schroeven ook manueel vast- of losdraaien dankzij de automatische asvergrendeling. Het apparaat beschikt verder nog over een softgrip voor meer comfort tijdens het bedienen.

Er zijn geen minpunten te vinden tussen de beoordelingen van de gebruikers. Ze geven een positief advies over dit product en zijn heel tevreden over de topkwaliteit die ze krijgen tegen een scherpe prijs. Het apparaat is eenvoudig om mee te werken en is ook stevig gebouwd.

Met behulp van deze Bosch schroefmachine ben je in staat om in een mum van tijd verschillende schroeven los te draaien of eventueel vast te zetten. Bosch wordt door heel wat gebruikers beschouwd als veruit het beste merk. Toch is het altijd een goed idee om even de voor- en nadelen hieronder te bekijken.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met sommige andere apparaten is deze schroefmachine vrij compact. Dit wil zeggen dat je het toestel ook gemakkelijk kunt verplaatsen en nooit veel opbergruimte hoeft te voorzien.

Handig in gebruik: je kunt dit apparaat op een handige manier gaan opladen door middel van een micro USB oplader. Verder is het toestel ook nog voorzien van een degelijk LED verlichting.

Voeding: deze handige schroefmachine is voorzien van een duurzame en krachtige lithium-ion batterij.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele koper merkt op dat het niet mogelijk is om voldoende nauwkeurig met het toestel te werken omwille van de brede kop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Powerplus POWX0060LI

 

De Powerplus POWX0060LI is een draadloze schroefmachine die je ook kunt gebruiken om te boren. Het toestel werkt op een LI-ION batterij en is uitgerust met een LED lamp om te kunnen werken in slecht verlichte omgevingen.

Het apparaat beschikt over 16+1 koppelstanden dus je kunt voor elke klus afzonderlijk de optimale kracht instellen.

Deze machine heeft een vermogen van 1300 mAh en een spanning van 18V. Het moet 3 tot 5 uur opladen om het te kunnen gebruiken. Dankzij de goedkope prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope schroefmachines.

De kopers zijn positief over deze schroefmachine aanbieding. Het is een sterk apparaat die te koop staat voor weinig geld en het is licht van gewicht. Het ligt goed in de hand en de LED lamp is een pluspunt. De batterij is volgens één gebruiker te snel leeg.

Ook met de Powerplus schroefmachine mag je zeker zijn van een degelijk en duurzaam apparaat. Bovendien zul je ook meteen versteld staan zodra je de prijs van het artikel ziet. Dit toestel zul je zeker en vast tussen de goedkope schroefmachines kunnen spotten. Daardoor zou het misschien wel eens het populairste toestel uit onze lijst kunnen zijn.

 

Voordelen:

Budget: in vergelijking met de andere topproducten die we in de selectie hebben opgenomen dan beschikt deze schroefmachine wel degelijk over de laagste prijs.

Draadloos: dit model is helemaal draadloos en biedt daardoor heel wat bewegingsvrijheid. Bovendien is het niet alleen geschikt om schroeven vast of los te draaien maar ook als je iets hoeft te boren.

Koppelstand: dit toestel is uitgerust met maar liefst 16+1 koppelstanden. Op die manier is het mogelijk om helemaal zelf de kracht afzonderlijk te gaan instellen afhankelijk van de klus die je moet uitvoeren.

 

Nadelen:

Batterij: volgens een enkele koper zou de batterij van dit toestel toch wel behoorlijk snel leeg zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Makita DTD152ZJ

 

De Makita DTD152ZJ is een slagschroevendraaier met een maximale sterkte van 165 Nm.

Het is een compacte en snelle machine die stof- en vochtbestendig is. Het toestel werkt op een batterij en is beveiligd tegen overbelasting en oververhitting.

Het apparaat beschikt over een ingebouwde dubbele verlichting. Deze verlichting gaat pas 10 tot 15 seconden na het loslaten van de schakelaar uit, zo verlies je niet meteen je licht als je per ongeluk de schakelaar loslaat.

Deze schroefmachine aanbieding mist tot op heden nog altijd zijn eerste review. Omdat geen enkele koper nog zijn of haar mening geschreven heeft, kunnen wij ook geen advies geven over dit apparaat.

Tussen de vele merken zul je ook heel wat schroefmachines van het merk Makita tegenkomen. Dit merk wordt door heel wat kopers dan ook erg gewaardeerd. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen, kun je hieronder even de eigenschappen ervan raadplegen.

 

Voordelen:

Sterkte: met deze slagschroevendraaier haal je een degelijk apparaat in huis dat over een totale sterkte beschikt van maar liefst 165 Nm.

Formaat: in vergelijking met sommige andere apparaten is dit een vrij compacte schroefmachine. Daardoor kun je het gemakkelijk verplaatsen en meenemen.

Veiligheid: deze handige schroefmachine is niet alleen beveiligd tegen de eventuele gevolgen van oververhitting maar ook tegen overbelasting.

Handig in gebruik: dit apparaat werkt op basis van een krachtige batterij. Verder is het ook nog eens voorzien van een dubbele verlichting die in het toestel is ingebouwd.

 

Nadelen:

Geen reviews: op dit moment zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst. Daardoor is het niet echt eenvoudig om jou verder advies te geven over eventuele minpunten ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Trotec PSCS 10-3

 

De Trotec is een accuboormachine die ook gebruikt kan worden als pistool- of schroefmachine. Het apparaat beschikt over softgrip handgrepen en weegt weinig dus het is comfortabel in gebruik. Het is uitgerust met een verlicht display die weergeeft hoeveel kracht er nog in de batterij zit door middel van 3 kleurstanden.

Dankzij de ingebouwde lamp is je werkstuk altijd verlicht en het beschikt over 6 koppelingsstappen en een boorfunctie. Het handvat is 90º draaibaar en deze machine maakt deel uit van de goedkope schroefmachines dankzij de lage prijs. Het is dus ideaal voor mensen die beschikken over een beperkt budget.

Over dit product is tot nu toe nog maar één beoordeling geschreven maar de koper vindt dit een topproduct. Het toestel werkt perfect en is eenvoudig in gebruik. Het heeft een goedkope prijs en het is een duurzaam apparaat.

Ook met de Trotec PSCS 10-3 schroefmachine kun je rekenen op een kwalitatief en degelijke schroefmachine. Eigenlijk is het in eerste instantie een duurzame accuboormachine. Toch kun je dit toestel ook als een pistoolmachine of als een normale standaard schroefmachine gaan gebruiken. Hieronder kun je een overzicht vinden van de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Display: het toestel is voorzien van een degelijk display dat je duidelijk kunt aflezen. Bovendien is het display ook uitgerust met verlichting.

Comfort: dankzij de handgrepen die voorzien zijn van softgrip, is het werkelijk bijzonder aangenaam om eventuele klusjes uit te voeren.

Handig in gebruik: het apparaat is uitgerust met maar liefst 6 verschillende koppelingsstappen. Verder zul je merken dat je het handvat tot wel 90 graden probleemloos kunt draaien. De lage prijs maakt het meteen heel toegankelijk voor heel wat kopers.

 

Nadelen:

Bediening: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het apparaat eigenlijk een 3-in-1 toestel is. Dit zou voor sommige kopers misschien wel niet zo eenvoudig te bedienen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Metabo Se1800Ltx

 

De Metabo Se1800Ltx is een compacte en lichte machine die je met één hand kunt bedienen. De diepteaanslag is instelbaar en de klauwkoppeling maakt weinig geluid dus je kunt het toestel gebruiken om precies mee te schroeven. Je kunt de schroeven makkelijk wisselen zonder extra hulp van gereedschap.

De dieptegeleider kan verwijderd worden, zo kun je werken op zicht indien dat nodig is. Het apparaat beschikt over een ingebouwd licht om het werkstuk te verlichten op donkere plaatsen. De batterij heeft een lange levensduur en een optimaal energieverbruik, je beschikt ook over een indicator zodat je de capaciteit van de batterijen kunt controleren.

Over deze schroefmachine van Metabo is er tot op heden nog geen enkele review geschreven door een gebruiker. Dat ligt misschien aan de hoge prijs van dit product. Wegens de afwezigheid van een beoordeling is het moeilijk om een advies te geven over dit apparaat.

Indien je op zoek bent naar een compacte schroefmachine die bovendien ook nog eens weinig weegt dan kun je altijd dit model van Metabo eens grondig bestuderen. Doordat het zo weinig weegt, zul je merken dat het toestel echt behoorlijk handig is om mee te werken.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je zult merken dat het toestel bijzonder nauwkeurig werkt en dat het zelfs mogelijk is om de diepteaanslag te verstellen.

Dieptegeleider: er is ook een handige dieptegeleider voorzien die je probleemloos van de schroefmachine kunt halen. Op die manier is het mogelijk om op het zicht te werken indien je dat wenst.

 

Nadelen:

Geen review: doordat er momenteel nog geen reacties zijn geschreven, is er nog niet meteen iets bekend omtrent de gebruikerservaring.

Geen gebruikerservaring: omwille van het feit dat we geen advies kunnen geven over de gebruikerservaring, is het ook niet mogelijk om eventuele minpunten bloot te leggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Schroefmachines koopgids

 

Een schroefmachine is een elektrische schroevendraaier waarmee je vlug en eenvoudig schroeven kunt vast- of losdraaien. Dit apparaat is heel geschikt voor een professionele werkman of klusser. Je zult veel minder tijd nodig hebben om vele schroeven vast te draaien. Bij het kopen van dit apparaat moet kiezen tussen een accuschroevendraaier of een slagschroevendraaier. Je moet ook rekening houden met het voltage, de snelheid, de kracht, de accu en de accessoires.

Welke soort schroefmachine

 

Een accuschroevendraaier is het ideale apparaat voor lichte schroefklussen. Het is een licht toestel die compact is en makkelijk om mee te nemen. Het grote voordeel aan dit apparaat is dat je geen kabel en stopcontact nodig hebt om het van stroom te voorzien. De stroom wordt geleverd door een accu. Het nadeel is dat je niet meer kunt verder werken als de accu leeg is, het is daarom beter om een reservebatterij te kopen. Op die manier kun je blijven klussen terwijl de eerste batterij aan het opladen is.

Meestal kun je met dit apparaat ook boren, daarom kun je dit apparaat ook terugvinden onder de naam schroefboormachine. Je kunt dit apparaat gebruiken om te boren in gips, hout en kunststof. Dit apparaat is echter niet geschikt voor het zwaardere werk omdat de accu daarvoor niet genoeg kracht levert.

Om zwaardere klussen uit te voeren kun je beter een slagschroevendraaier kopen, deze zijn geschikt om moeren en bouten vast of los te draaien. Deze zijn ook beschikbaar met een accu maar als je een echt krachtig apparaat wilt dan kies je beter voor een model die op netstroom werkt.

 

 

Voltage en kracht van het toestel

 

Als je enkel van plan bent om schroeven in te draaien dan heb je met een voltage van 10,8V of minder genoeg. Het hangt echter ook af van het materiaal waar je in wilt schroeven. Voor hout en gipsplaten is het beter om meer dan 10,8V te hebben en minder dan 14,4V. Als je op zoek bent naar een schroefmachine voor echt zware klussen dan gebruik je een apparaat met een voltage van meer dan 14,4V. Deze zijn geschikt om te boren of schroeven in steen en zelfs in staal. Het grote voordeel is dat je ook alle lichtere klussen hiermee kunt uitvoeren dus het is een aanbeveling om een apparaat met een hoger voltage te kopen.

De kracht van het apparaat wordt uitgedrukt in Newtonmeter of Nm. Hoe meer Nm, hoe krachtiger het apparaat en hoe minder kracht je zelf moet gebruiken. Je kunt ook zwaardere klussen makkelijker uitvoeren als je over een hoog aantal Nm beschikt.

 

 

Snelheid en versnellingen

 

Als je enkel schroeven wilt indraaien dan heb je al genoeg met een apparaat dat beschikt over een toerental van 300 tot 600. Als je echter ook wilt boren en je zult dus een schroefboormachine kopen, kies dan voor een model dat minimum 1000 toeren per minuut kan produceren.

Gelukkig beschikken de meeste apparaten over verschillende snelheden. Op die manier kun je de machine voor verschillende klussen gebruiken. Een accuboormachine is voorzien van tenminste twee snelheden: een lage stand voor schroefwerk en een hoge stand voor boorwerk.

Als je met meer controle wilt werken dan kun je best opteren voor een apparaat met meerdere versnellingen. Zo kun je de schroefmachine aanpassen naargelang het soort materiaal waarin je wilt boren of schroeven.

 

 

Accu en accessoires

 

De capaciteit van de batterij wordt uitgedrukt in ampère en bepaalt de hoeveelheid stroom die het kan leveren aan je machine. Als je van plan bent om de machine dagelijks te gebruiken dan is het beter om een accu met een hoog Ah te kopen. Dit heeft nog een extra voordeel: tegenwoordig kun je een accu van een bepaald merk ook op andere apparaten van datzelfde merk gebruiken, op die manier kun je de accu voor verschillende apparaten en klussen gebruiken. Als je een hoog Ah hebt dan zal de accu voor een langere tijd blijven werken.

Er bestaan verschillende soorten accu’s met elk hun voor- en nadelen. De aanbeveling die we je kunnen geven is om te kiezen voor een Li-ion accu, dit type heeft geen last van zelfontlading en is compacter en lichter vergeleken met de andere types.

Tenslotte kan een schroefmachine nog beschikken over verschillende extra’s en accessoires. Zo zijn er vele modellen die voorzien zijn van een ingebouwde verlichting om in slecht verlichte ruimtes te kunnen werken. Je kunt ook een opbergkoffer ontvangen bij de bestelling om het apparaat makkelijk mee te nemen of zelfs een snellader en verschillende boortjes en bits.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES