7 beste Kentekenplaathouders Test van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste kentekenplaathouders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Om reglementair de weg op te gaan moeten de meeste gemotoriseerde voertuigen voorzien zijn van een nummerplaat. Sommige wagens hebben reeds een kentekenplaathouder, bij andere moet je hem apart aankopen. Om je wegwijs te maken in het uitgebreide gamma hebben wij 3 exemplaren uitgezocht om eens van nabij te bekijken. Zo kun je kiezen voor de universele Kentekenplaathouder Premium die geschikt is voor de auto en die een push-systeem heeft zodat de nummerplaat er makkelijk kan worden ingeklikt. De Kentekenplaathouder ABS zonder boord is eveneens een uitstekende keuze waarmee het mogelijk is om je nummerplaat goed vast te maken met een kliksysteem.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste kentekenplaathouders (Reviews) van 2024

 

Wanneer je een nieuwe wagen aankoopt of je kiest voor een scooter als extra vervoermiddel, dan heb je een kentekenplaat nodig. Sommige voertuigen hebben een standaard nummerplaathouder. Je kunt echter ook je voertuig uitrusten met een kentekenplaathouder in roestvrij staal of misschien wel met een kentekenplaathouder met camera. We kregen hulp en advies van enkele autoliefhebbers om deze selectie met toppers te maken. Neem even rustig de tijd om de verschillende modellen te bekijken en kies er achteraf de beste kentekenplaathouder uit.

 

 

Kentekenplaathouder auto

 

1. Kentekenplaathouder Premium voor auto push universeel

 

De universele kentekenplaathouder van Bestevaer is geschikt voor Europese nummerplaten omdat die tegenwoordig allemaal dezelfde maten hebben. Hij heeft trouwens een afmeting van 52 X 11 cm waarmee hij gemakkelijk op elke auto, camper of aanhangwagen kan worden gemonteerd.

Bovendien kun je hem gemakkelijk met schroeven, die apart moeten worden aangekocht, op de wagen vastmaken. Om ervoor te zorgen dat de nummerplaat stevig vastzit, is deze kentekenplaathouder voorzien van een handig push-systeem waarmee je de nummerplaat gewoon in de kentekenplaathouder kunt klikken.

Daarnaast heeft deze kentekenplaathouder voor de auto een heel sober zwart design zonder bedrukking waardoor hij op elk type wagen kan worden gebruikt. De uitstekende Premium kwaliteit garandeert trouwens een lange levensduur omdat hij niet gauw zal verkleuren of barsten. In de reviews merken we dat de klanten deze nummerplaathouder een uitstekende beoordeling gaven met het maximale aantal sterren.

 

Voordelen:

Universeel: de kentekenplaathouder van Bestevaer kan met nummerplaten voor de auto van alle Europese landen worden gebruikt.

Montage: hij kan eenvoudig op de bumper worden vastgemaakt met kleine schroeven die je apart moet bijkopen.

Gebruik: de nummerplaathouder is voorzien van een push-systeem waardoor je er de nummerplaat gewoon kunt in vastklikken.

Kwaliteit: de Premium kwaliteit van de versterkte kunststof garandeert een stevige kentekenplaathouder met een lange levensduur.

 

Nadelen: 

Bevestigingsclips: we zien dat er enkel boven- en onderaan clipjes zijn om de nummerplaat tegen te houden. Hierdoor is hij wel diefstalgevoelig omdat je hem gemakkelijk hij uit het systeem kunt klikken met een schroevendraaier.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kentekenplaathouder

 

2. Kentekenplaathouder ABS zonder boord voor kentekenplaat

 

Deze kentekenplaathouder is gemaakt uit ABS plastic dat goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden waardoor hij gegarandeerd een lange levensduur heeft. Hij valt trouwens in de goedkope prijsklasse zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is.

Bovendien kan hij door zijn standaardafmeting van 52 x 11 cm voor elke Europese nummerplaat op de wagen, vrachtwagen, camper of aanhangwagen worden gemonteerd. Omdat deze plaathouder geen boord heeft kun je de nummerplaat er overigens heel vlot inklikken en uithalen zonder dat je eerst de houder moet openmaken.

De verschillende montagemogelijkheden zorgen er trouwens voor dat je hem met de reeds voorziene schroefopeningen op het voertuig kunt vastmaken zodat je geen extra gaten moet boren. Daarnaast is de nummerplaathouder schokbestendig waardoor je gerust over hobbelige wegen kunt rijden zonder het risico dat je je nummerplaat kwijtraakt. We merken in de reviews dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit artikel.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: doordat de nummerplaathouder over diverse montage-opties beschikt, is het niet nodig om gaten in je wagen te boren.

Materiaal: hij is gemaakt uit duurzaam en stevig ABS plastic dat flexibel is en bij hoge temperaturen niet gaat barsten of verkleuren.

Bevestigingssysteem: de nummerplaat wordt in de kentekenplaathouder geklikt waar hij stevig op zijn plaats blijft zitten zonder dat je last hebt van een trillend geluid.

Het prijskaartje: hoewel we dit niet echt als een aanbieding mogen beschouwen, kreeg deze kentekenplaathouder tijdelijk een scherpe prijs bij aankoop van meerdere stuks.

 

Nadelen:

Niet beveiligd: we stellen ons de vraag of een nummerplaathouder zonder boord wel veilig is. We denken dat dit systeem gevoeliger is voor diefstal van de kentekenplaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kentekenplaathouder motor

 

3. Nummerplaathouder moto ABS voor nummerplaat België

 

Deze kentekenplaathouder voor de motor van Lin.799 heeft de laagste prijs in onze selectie met topproducten waardoor hij voor elk budget geschikt is. Door zijn standaardafmeting van 21 x 14 cm kan hij trouwens ook als kentekenplaathouder voor de scooter worden gebruikt.

Bovendien is hij gemaakt uit duurzaam ABS plastic dat goed bestand is tegen extreme weersomstandigheden waardoor hij niet gaat barsten of verkleuren. Omdat de plaathouder verschillende mogelijkheden aanbiedt om hem op het voertuig vast te maken, is het niet nodig om extra gaten te boren. 

Daarnaast kan de nummerplaat gemakkelijk op de plaathouder worden vastgemaakt met de meegeleverde schroeven in roestvrij staal waardoor het kenteken stevig vastzit en je geen last hebt van een trillende nummerplaat die tegen de houder tikt. In de reviews zien we dat de klanten over het algemeen heel tevreden zijn over de kwaliteit en de prijs van deze plaathouder die trouwens de populairste keuze is van veel motorrijders. 

 

Voordelen:

Gebruik: deze nummerplaathouder is geschikt voor kentekens die op een motor of een scooter moeten worden bevestigd.

Montage: hij beschikt over verschillende mogelijkheden om hem te monteren zodat je geen extra gaten in het voertuig moet boren.

Bevestigingssysteem: de nummerplaat kan gemakkelijk met de meegeleverde roestvrijstalen schroeven op de plaathouder worden vastgemaakt.

Materiaal: de plaathouder is vervaardigd uit stevig ABS plastic dat weerbestendig is waardoor hij bij extreme weersomstandigheden niet gaat barsten of verkleuren.

 

Nadelen: 

Levering: één klant is minder tevreden over de levering omdat hij een verkeerd systeem kreeg toegestuurd. Dit zal zeker zonder problemen door de leverancier worden opgelost.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kentekenplaathouder scooter

 

4. Nummerplaathouder moto chromé voor nummerplaat

 

De Lin.799  kentekenplaathouder voor de motor is een mooi exemplaar in chroom dat jouw motor of scooter net dat tikkeltje meer allure geeft. Door de standaardmaat van 21 x 14 cm is hij trouwens geschikt om te monteren op elk tweewielig motorvoertuig dat van een kenteken moet worden voorzien.

Bovendien kan hij door middel van de 2 meegeleverde schroeven en moeren eenvoudig op je voertuig worden gemonteerd waardoor hij stevig vastzit. Hij heeft overigens een extra veilig bevestigingssysteem om de nummerplaat zeker niet kwijt te raken. Door eerst het onderste gedeelte van de kentekenplaathouder los te maken kunt je de nummerplaat langs de onderzijde in de houder schuiven. Je maakt vervolgens alles weer vast zodat je kenteken veilig in de houder zit.

Daarnaast zul je dankzij dit systeem geen last hebben van een trillende nummerplaat die tegen de houder tikt wat soms als heel storend kan worden ervaren. Hij is trouwens schokbestendig waardoor je ook op hobbelige wegen zeker bent dat de nummerplaat goed blijft zitten. In de reviews zien we dat deze plaathouder het maximum van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Design: de nummerplaathouder voor de motor en scooter is een prachtig systeem dat in chroom werd afgewerkt. 

Installatie: hij kan op het voertuig worden geïnstalleerd met 2 meegeleverde schroeven en bouten zodat hij stevig vastzit.

Bevestigingssysteem: het veilige schuifsysteem om de nummerplaat aan te brengen zorgt ervoor dat je deze zeker niet zult kwijtraken.

Universeel: dankzij het standaardformaat van 21 x 14 cm kan hij met elk Europees kenteken voor gemotoriseerde tweewielers worden gebruikt.

 

Nadelen: 

Onderhoud: doordat deze kentekenplaathouder verchroomd is moet je hem na een poetsbeurt wel goed boenen om hem terug te laten blinken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kentekenplaathouder met camera

 

5. Cartronix RV-400 kentekenplaathouder met camera – voor auto, camper en vrachtwagen

 

Cartronix wordt door velen als het beste merk beschouwd op het gebied van audio producten voor de wagen. Het merk besteedt bijzonder veel aandacht aan de veiligheid, het comfort en het interieur van de voertuigen door gebruik te maken van innovatieve technologieën.

De Cartronix kentekenplaathouder met camera heeft een standaardformaat waardoor hij met elke Europese kentekenplaat op de wagen, de vrachtwagen en de camper kan worden gebruikt. Bovendien is hij voorzien van een High Definition camera om je tijdens het achteruitrijden een optimaal beeld te geven met een zichthoek van 170° zodat je probleemloos kunt parkeren.

Daarnaast is hij gemakkelijk te monteren zonder dat je gaten moet boren en kun je hem dankzij de Plug & Play methode gewoon op elke autoradio of monitor met video-ingang eenvoudig aansluiten. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop, maar wel een duidelijke handleiding missen.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze kentekenplaathouder is voorzien van een verstelbare HD-camera waardoor achteruit parkeren vanzelf gaat. De kleurencamera zorgt trouwens voor een kijkhoek van 170°.

Montage: om deze nummerplaathouder te monteren hoef je geen extra gaten te boren. Hij kan trouwens door het Plug & Play-systeem gewoon op de radio of op een monitor met video-ingang worden aangesloten.

Praktisch: hij zorgt ervoor dat je het kenteken stevig kunt vastklikken zodat hij goed blijft zitten. Hij is bovendien schokbestendig waardoor de nummerplaat ook niet gaat trillen.

Accessoires: deze kentekenplaathouder met camera kan met de meegeleverde videokabel van 6 m en de 1 m lange stroomkabel worden aangesloten. 

 

Nadelen:

Handleiding: voor een leek met weinig technische achtergrond is het niet evident om zonder duidelijke handleiding dit systeem te installeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kentekenplaathouder chroom

 

6. Kentekenplaathouders set van twee met chromen uitvoering

 

De kentekenplaathouder in chroom wordt geleverd in een pakket met 2 stuks zodat je zowel voor- als achteraan je voertuig dezelfde plaathouder kunt monteren. Echter, de producent laat weten dat deze nummerplaathouders niet geschikt zijn om te gebruiken voor kentekenplaten van oldtimers. 

Bovendien heeft deze set een afmeting van 52,5 x 13 cm waardoor hij iets groter is dan de Europese nummerplaat. Dankzij de verschillende uitsparingen kun je deze houder op je voertuig installeren zonder dat je extra gaten in je wagen moet boren. De plaathouders zijn trouwens gemaakt uit een hoogwaardig ABS plastic dat een mooie verchroomde afwerking kreeg waardoor ze iets meer klasse uitstralen.

Daarnaast hebben deze plaathouders een stevige beveiligingsboord om je kenteken stevig en goed in het systeem te kunnen plaatsen waardoor het risico op diefstal of verlies sterk wordt verminderd. Er werden voor deze set nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Installatie: doordat deze plaathouder over verschillende uitsparingen beschikt moet je geen gaten boren in je voertuig om dit systeem op je wagen te bevestigen.

Materiaal: hij is gemaakt uit hoogwaardig ABS plastic met een verchroomde afwerking waardoor hij mooi blinkt.

Veiligheid: doordat deze kentekenplaathouder voorzien is van een brede boord, zit de nummerplaat stevig vast waardoor je hem minder snel zult verliezen.

Pakket: deze plaathouder wordt geleverd als een set zodat je meteen je wagen vooraan en achteraan van hetzelfde systeem kunt voorzien.

 

Nadelen: 

Formaat: we stellen vast dat de afmetingen iets groter zijn dan de gewone standaardmaten waardoor we ons de vraag stellen of de nummerplaat wel goed vastzit en niet gaat tikken tegen de houder.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kentekenplaathouder met verlichting

 

7. Menabo kentekenplaathouder met verlichting met 7-polige stekker

 

De Menabo kentekenplaathouder met verlichting is een systeem dat gemakkelijk op een aanhangwagen of op een trailer van een vrachtwagen kan worden gemonteerd. Echter, hij wordt vooral gebruikt om reglementair de weg op te gaan met een wagen die voorzien is van een fietsendrager.

Bovendien is hij voorzien van 2 spanriemen waarmee je hem snel en eenvoudig op het voertuig kunt vastmaken of terug verwijderen. In de houder zelf moet je wel nog gaten boren om het kenteken met schroeven vast te maken. Je kunt trouwens heel gemakkelijk de verlichting op het voertuig aansluiten met een 7-polige stekker.

Daarnaast heeft hij een afmeting van 16 x 78 x 7 cm zodat hij voor elke Europese nummerplaat met de standaardafmetingen kan worden gebruikt. Doordat hij gemaakt is uit een stevige soort kunststof kan hij gerust tegen een stootje. Er werden voor dit artikel nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: door de handige spanbanden kan hij gemakkelijk aan een fietsendrager opgehangen en terug afgehaald worden.

Toepassing: om reglementair de baan op te gaan kan hij op een aanhangwagen of een trailer worden gebruikt echter, hij wordt vooral bevestigd aan de fietsendrager die op de wagen is gemonteerd.

Aansluiting: de nummerplaathouder met verlichting is voorzien van een 7-polige stekker waarmee hij rechtstreeks op het voertuig kan worden aangesloten.

Materiaal: hij is gemaakt uit kunststof met een hoogwaardige kwaliteit waardoor de kentekenplaathouder niet onderhevig is aan extreme weersomstandigheden. De verlichting is trouwens waterdicht.

 

Nadelen: 

De prijs: dit volledige systeem inclusief verlichting heeft een aankoopprijs die wel een stuk hoger is in vergelijking met een gewone kentekenplaathouder.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kentekenplaathouders Koopgids

 

Om volgens de wettelijke bepalingen deel te nemen aan het verkeer moet je aan verschillende verplichtingen voldoen. Eén daarvan is dat de nummerplaat van een voertuig duidelijk zichtbaar moet zijn. Het is dan ook een goede aanbeveling om uit de verschillende kentekenplaathouders een exemplaar te kiezen waarin je de nummerplaat stevig kunt vastmaken. Er zijn ook diverse mogelijkheden om het systeem op de wagen te bevestigen. Door de producten met elkaar te vergelijken zul je merken dat er heel wat aanbiedingen zeker de moeite waard zijn.

Wat is een kentekenplaathouder en waarvoor wordt hij gebruikt

Een kentekenplaathouder is een houder waarin je de nummerplaat van de wagen, motor, aanhangwagen, camper en andere gemotoriseerde voertuigen gemakkelijk kunt bevestigen. Ze worden aangeboden in verschillende kleuren en met diverse afwerkingen zodat de plaathouder perfect bij je voertuig past. Het komt trouwens ook vaak voor dat de nummerplaathouder bedrukt is zodat je meteen voor jouw bedrijf wat extra reclame kunt maken. Daarnaast zijn de meeste kentekenplaathouders gemaakt uit stevige kunststof die niet gevoelig is aan extreme weersomstandigheden zodat hij niet gaat barsten of verkleuren.

Een kentekenplaat moet te allen tijde goed zichtbaar zijn en hij moet bovendien ook stevig op de wagen worden vastgemaakt. Het is daarom belangrijk om goed uit te kijken naar de manier waarop het kenteken op de plaathouder wordt vastgemaakt. Om probleemloos het systeem op de bumper te installeren zijn de meeste kentekenplaathouders trouwens uitgerust met diverse bevestigingsopties zodat je geen extra gaten in het voertuig moet boren.

 

Het design

Je zult een variatie aan kentekenplaathouders tegenkomen die vooral verschillend zijn door hun design. Zo heb je het gewone zwarte exemplaar met of zonder extra boord dat op elke wagen kan worden gemonteerd. Deze plaathouder kun je gemakkelijk laten bedrukken zodat je op een subtiele manier reclame kunt maken terwijl je onderweg bent. Voor de echte liefhebber van mooie en speciale voertuigen kun je kiezen voor een kentekenplaathouder die verchroomd is om je wagen net dat beetje meer klasse te geven.

Deze plaathouder moet je wel regelmatig opblinken om hem mooi te houden. Bovendien maakt een strakke wagen of een oldtimer met een kentekenplaathouder in chroom het plaatje volledig af. Om voor een stoere look te gaan kun je daarnaast ook kiezen voor een plaathouder met carbon-look of je kiest bijvoorbeeld voor een speelse touch met een luipaardprint. De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid waardoor je er zeker eentje zult vinden die perfect bij jouw wagen past.

 

De montage

Wanneer je een nieuwe kentekenplaathouder op je voertuig wilt installeren, kun je beter uitkijken naar een exemplaar dat verschillende mogelijkheden aanbiedt om hem goed vast te maken. Het is zonde om in het koetswerk van je wagen of in de bumper van je nieuwe scooter extra gaten te boren om de plaathouder te installeren. Bovendien kun je de houder meestal met zelfborende Parkerschroeven aan het voertuig vastmaken waardoor je de bestaande gaten kunt gebruiken.  De nummerplaat zelf kun je trouwens in veel gevallen gewoon in de houder bevestigen met een speciaal kliksysteem en een beveiligingsboord.

Je haalt de boord van de nummerplaathouder en je drukt het kenteken met een speciaal push-systeem op de houder vast. Vervolgens plaats je de veiligheidsboord terug en je nummerplaat zit stevig vast. Daarnaast zijn er ook kentekenplaathouders waarop je de nummerplaat moet vastschroeven of met popnagels vastmaken. Deze systemen zijn een pak minder diefstalgevoelig omdat je het kenteken er niet in één-twee-drie kunt uitklikken. Er zijn trouwens tegenwoordig ook plaathouders die de nummerplaat met aluminium strips beveiligen waardoor dieven er liever vanaf blijven.

De richtlijnen voor de autokeuring of de APK

Vele mensen denken dat een kentekenhouder door de wet verplicht is. Niets is minder waar want je kunt ook gewoon je nummerplaat rechtstreeks op de bumper van je voertuig bevestigen. Het belangrijkste is dat de kentekenplaat altijd goed leesbaar is en niet wordt afgeschermd. Hij moet bovendien stevig op de wagen worden vastgemaakt zodat je de plaat onderweg niet kunt verliezen. Het is ook belangrijk dat mensen met slechte bedoelingen de nummerplaat er niet gemakkelijk kunnen afhalen. Een degelijke kentekenplaathouder is dus een goede aanbeveling om steeds aan alle wettelijke normen te voldoen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES