Beste heteluchtpistool

Laatste update: 20.04.24

 

Heteluchtpistolen test van 2022

 

Met de hulp van een heteluchtpistool is het een pak eenvoudiger om oude verfresten of lak probleemloos te verwijderen. Dit kan een heel goede oplossing bieden als je je huis wilt verbouwen of een kamer opnieuw wilt verven. Alvorens je een heteluchtpistool aankoopt dan kun je altijd even de koopgids raadplegen. Op die manier kun je iets beter letten op bepaalde factoren en er rekening mee houden. Je kunt ook altijd gewoon doorklikken naar de top 3 waarin we de 3 beste heteluchtpistolen eens even op een rijtje plaatsen. Het Einhell TH-HA 2000/1 heteluchtpistool is een krachtig apparaat dat je zelfs kunt gebruiken tijdens grote soldeerwerken. De Trotec HyStream 2000 is een meer dan waardig alternatief te noemen. Het is een bijzonder krachtig apparaat dat is uitgerust met een sterke motor die een vermogen heeft van wel 2000 Watt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Heteluchtpistool reviews – top 5

 

 

Een heteluchtpistool is perfect voor het verwijderen van oude verf of lak. Elke doe-het-zelver zou één in huis moeten hebben. Wij hebben 5 verschillende vergeleken op basis van online reviews, neem gerust een kijkje in onze lijst en maak voor jezelf uit wat het beste heteluchtpistool is!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Einhell TH-HA 2000/1

 

Deze krachtige machine is zelfs geschikt bij soldeerwerken en bij het inpassen van kunststofbuizen. Je kan het vermogen tweetraps instellen om zelf tot de gewenste temperatuur en hoeveelheid lucht te komen. Hij wordt geleverd met 4 verschillende mondstukken voor een optimaal gebruik.

Verder krijg je er ook een verfkrabber bij om de resten te kunnen verwijderen. Je kan de machine neerzetten tijdens het werken want hij is beveiligd tegen omkantelen, niets van gevaar dus. Met de opbergkoffer kun je hem ook eenvoudig opbergen en transporteren. Hij heeft een vermogen van 2000 Watt. Hij maakt deel uit van de goedkope heteluchtpistolen.

De online reviews geven een overwegend positief advies voor dit product. Hij is heel handig in gebruik en heeft een fraai design. Goede kwaliteit voor een goedkope prijs en je krijgt er handige accesoires bij geleverd. De beveiliging tegen het omkantelen is een pluspunt voor velen. Het enige minpuntje is misschien dat de opbergkoffer van mindere kwaliteit is.

Aan het aantal reviews te zien kunnen we afleiden dat dit het populairste heteluchtpistool is. Misschien heeft dit ook te maken met het feit dat het product aan de laagste prijs verkocht wordt. Het apparaat is handig voor soldeerwerken en wordt geleverd met 4 opzetstukken en een verfkrabber.

 

Voordelen:

Accessoires: het heteluchtpistool wordt geleverd met verschillende mondstukken om werkzaamheden efficiënt te kunnen uitvoeren. Je ontvangt ook een verfkrabber om eenvoudig verf te verwijderen en een opbergkoffer om het apparaat in te bewaren.

Goedkoop: de lage prijs maakt dit product betaalbaar voor de meeste kopers, zelfs personen met een beperkt budget kunnen nu een apparaat kopen van een goede kwaliteit.

Instelbaar: je kunt kiezen tussen twee verschillende instellingen om de temperatuur en de luchtstroom aan te passen. Je kunt het apparaat ook veilig neerzetten want het is beveiligd tegen omvallen.

 

Nadelen:

Oververhitting: het apparaat wordt soms te heet waardoor het beschermkapje zelfs zou durven smelten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Trotec HyStream 2000

 

De Trotec HyStream 2000 heeft een maximale capaciteit van 2000 Watt.

Hij is ideaal voor het inkrimpen van folie en krimpslangen maar ook voor bijvoorbeeld het buigen en lassen van kunststoffen. Het is een apparaat dat kan gebruikt worden voor vele doeleinden.  

Hij bereikt een temperatuur tot 650 graden Celsius en weegt ongeveer 1 kilo. Ook dit apparaat behoort tot de goedkope heteluchtpistolen. Hij is maar een klein beetje duurder dan de Einhell.

De gebruikers van dit apparaat zijn in grote mate tevreden en dat zie je ook in de reviews. Hij is handig in gebruik en je krijgt goede kwaliteit voor een goedkope prijs. Hij is duurzaam en het is nuttig dat je zelf de temperatuur kunt instellen.

Hij warmt snel op en koelt snel af na gebruik. Het enige minpuntje komt van iemand die zei dat hij geen Nederlandse handleiding heeft.

Dit krachtige heteluchtpistool is geschikt voor het lassen van kunststof en bereikt een maximale temperatuur van 650º Celsius. Het apparaat is goedkoop en licht van gewicht zodat het niet belastend werkt op je armen of handen.

 

Voordelen:

Krachtig: het apparaat heeft een vermogen van 2000 watt en bereikt een maximale temperatuur van 650º Celsius. Hierdoor kun je het toestel gebruiken om kunststoffen te lassen, daken te dichten, vloerbedekking te verwijderen, enzovoort.

Instelbare temperatuur: je kunt de temperatuur van het apparaat instellen tussen 50 en 650 graden. De luchtstroom kun je in vijf stappen instellen namelijk van 15 tot 30 kubieke meter per uur.

Goedkoop: de lage prijs van het apparaat is voor vele kopers een pluspunt, vooral vanwege het krachtige vermogen van het toestel.

 

Nadelen:

Onveilig: het apparaat kan heel heet worden waardoor het niet veilig is om te gebruiken in de buurt van kinderen. Laat het toestel dus zeker niet rondslingeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bosch PHG 600-3

 

Het Bosch heteluchtpistool heeft een motor met een vermogen van 1800 Watt.

Hij beschikt over een koude stand zodat het bewerkte materiaal sneller kan afkoelen. Hij wordt geleverd met een stevige kunststof opbergkoffer.

Hij is geschikt voor het verwijderen van verlagen maar ook voor solderen en vertinnen of het losmaken van lijmverbindingen.

Je hebt 3 standen om de temperatuur en de luchthoeveelheid te kunnen regelen. Verder schakelt hij ook automatisch uit bij overbelasting.

Over dit product zijn nog maar weinig meningen te vinden online maar ze zijn wel positief. Het lijkt dus echt wel een heteluchtpistool aanbieding.

Hij is handig in gebruik en je krijgt kwaliteit voor de prijs die je betaalt. Hij is duurzaam en heeft een fraai design.

Bosch maakt deel uit van de beste merken wanneer het over gereedschap gaat. Dit zie je ook aan de kwaliteit van de PHG 600-3. Dit heteluchtpistool is voorzien van een koude stand zodat je materialen snel kunt afkoelen en is beveiligd tegen overbelasting. Bovendien wordt het product geleverd in een stevige koffer.

 

Voordelen:

Meerdere standen: je kunt kiezen uit drie standen om de temperatuur en de luchtstroom van het toestel te veranderen. Bovendien beschikt het apparaat over een koude stand om met lage temperatuur te werken of materialen vlug af te koelen.

Veilig: het apparaat beschikt over een warmtebescherming die je eventueel kunt verwijderen om te werken op moeilijk bereikbare plaatsen. Bovendien is het toestel beveiligd tegen overbelasting.

Comfort: de gesloten handgreep en de softgrip zorgen voor een optimaal comfort tijdens de werkzaamheden.

 

Nadelen:

Mondstukken: je ontvangt slechts één mondstuk bij dit apparaat. Als je andere mondstukken nodig hebt moet je die zelf nog aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. BLACK+DECKER KX1693-QS

 

Dit heteluchtpistool is perfect om verf te verwijderen. Je hebt er een betere controle over dankzij de draaibare handgreep en de inline greep verbetert de rijkwijdte en de veiligheid. Hij is verder ook perfect om de barbecue aan te steken. Je kan de verfstripper vrijstaand gebruiken zodat je met je beide handen nog ander werk kan verrichten zoals solderen of het buigen van leidingen.

Hij heeft 3 standen om zelf de gewenste temperatuur en luchtstroom in te kunnen stellen. Hij heeft ook nog een afneembaar hittescherm zodat je makkelijker in nauwe ruimtes kunt werken. Met de ophanglus kun je hem gemakkelijk opbergen en laten afkoelen.

Er is slechts één review geschreven over dit product maar het is volledig positief. De koper van dit product gebruikt hem zowel thuis als op het werk. Je kunt er mee in alle hoeken komen, zelfs de lastige. Hij is iets duurder maar de kwaliteit is heel goed. De koper vindt dit product echt top en wil geen ander heteluchtpistool meer.

De handgreep van dit heteluchtpistool kun je draaien voor een optimale controle. Het toestel is perfect om verf te verwijderen en je kunt het zelfs gebruiken om een barbecue in gang te steken. Je kunt kiezen tussen drie verschillende standen en dankzij de ophanglus kun je het apparaat makkelijk ophangen.

 

Voordelen:

Veilig: het hittescherm beschermt je tegen de hoge temperaturen maar je kunt dit scherm ook verwijderen om op lastige plaatsen te kunnen werken.

Schraper: het apparaat is voorzien van een ingebouwde schraper zodat je kunt schrapen terwijl je de hete lucht aan het blazen bent. Op die manier kun je beide functies uitvoeren met één hand.

Accessoires: het toestel wordt geleverd met 4 verschillende mondstukken en een handige koffer om het apparaat te kunnen bewaren.

 

Nadelen:

We hebben nog geen minpunten gevonden over dit apparaat. We kunnen dus enkel maar concluderen dat het een topproduct is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Makita 1600 watt

 

Het elektrische heteluchtpistool van Makita is het duurste apparaat van ons lijstje en dus niet geschikt voor mensen die weinig geld willen uitgeven.

Hij is dubbel geïsoleerd en is geschikt voor verf afbranden, ontdooien, drogen en zelfs zacht solderen. Hij beschikt over 2 verschillende temperatuurinstellingen en 2 verschillende luchtstroominstellingen.

Hij is handig in gebruik, mede dankzij de ergonomische softgrip zodat hij beter in de hand ligt.

Over dit product zijn nog geen online reviews geschreven momenteel. We kunnen je dus geen advies geven op basis daarvan.

Dit product van Makita ligt in een hogere prijsklasse maar is geschikt voor verschillende toepassingen. Je kunt kiezen tussen meerdere standen en de ergonomische handgreep zorgt ervoor dat het apparaat comfortabel in de hand ligt.

 

Voordelen:

Standen: je kunt kiezen tussen twee instellingen voor de temperatuur en twee instellingen voor de luchtstroom van het apparaat.

Comfort: het apparaat is comfortabel in gebruik dankzij de ergonomische softgrip. Je kunt dus voor een lange tijd blijven werken zonder last te hebben van je handen.

Toepassingen: je kunt dit heteluchtpistool gebruiken voor meerdere doeleinden zoals verf afbranden, zacht solderen, drogen, ontdooien, enzovoort.

 

Nadelen:

Hoge prijs: vanwege de hoge prijs van het product zullen vele kopers dit pistool links laten liggen en opteren voor een goedkoper alternatief.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Heteluchtpistolen koopgids

 

Met een heteluchtpistool kun je makkelijk en snel verf verwijderen. Bij de aankoop van zo’n product is het best om met enkele factoren rekening te houden. We bespreken even enkele van die factoren zoals temperatuurregeling en -bereik, vermogen, andere mogelijkheden, accessoires en prijs.

 

Regeling en bereik van de temperatuur

Een heteluchtpistool gebruikt warme lucht om verf makkelijker te verwijderen, je hebt dan wel nog altijd nood aan een driehoekige verfkrabber om de verf makkelijk weg te krabben. Houd rekening bij de aankoop van een heteluchtpistool wat het temperatuurbereik is van het toestel. Voor sommige klussen zul je een hogere temperatuur nodig hebben dus het is van belang dat je controleert wat de maximum bereikbare temperatuur is.

Het is ook handig als je de temperatuur zelf kunt regelen want niet elke klus heeft dezelfde temperatuur nodig. Zo werk je ook efficiënter en voorkom je schade aan muren of vloeren. Bij enkele apparaten kun je ook de hoeveelheid geproduceerde lucht instellen.

Heteluchtpistolen kunnen een temperatuur van wel 750º celsius bereiken zodat de verf zodanig zacht wordt dat je het makkelijk kunt verwijderen. Als je dan nog eens kiest voor een model met een draaibare greep kun je zelfs moeilijk bereikbare plekken behandelen.

Het vermogen van zo’n apparaat speelt ook een rol want hoe hoger het vermogen van een heteluchtpistool, hoe hoger de bruikbare temperatuur zal zijn.

 

Meerdere toepassingen

Naast het losmaken van verf kun je een heteluchtpistool nog voor vele andere toepassingen gebruiken. Zo kun je het apparaat bijvoorbeeld gebruiken om plastieken buizen te vervormen of zelfs solderen. Je kunt er ook kabels mee krimpen of bundelen, scheuren in kunststof mee versmelten, producten ontdooien en leer mee glad maken.

Sommige mensen gebruiken dit toestel om een open haard of een barbecue aan te steken. Doordat de hete lucht genoeg is om aanmaakblokjes in brand te steken heb je dan geen lucifers meer nodig.

Een andere nuttige toepassing van een heteluchtpistool is het verwijderen van onkruid. Als je het onkruid enkele seconden laat verhitten met het pistool dan sterft het af en kun je het onkruid makkelijk verwijderen. Dit is een veilige manier van werken want je gebruikt geen vuur of chemicaliën.

Dit brengt ons bij de veiligheid tijdens het gebruik van zo’n pistool. De meeste toestellen zijn uitgerust met een thermostop waardoor de heteluchtfunctie automatisch uitschakelt als de temperatuur te hoog wordt. Als het apparaat genoeg afgekoeld is schakelt de functie automatisch terug in.

Als het toestel ook over een koude luchtstroom functie beschikt dan kun je het gebruiken om materiaal sneller te laten afkoelen.

 

Nuttige accessoires

Bij de aankoop van een heteluchtpistool is het mogelijk dat je verschillende mondstukken meegeleverd krijgt. Deze mondstukken hebben allemaal een aparte toepassing zodat je verschillende taken kunt uitvoeren. We bespreken even enkele van de belangrijkste mondstukken.

Met een haakmondstuk kun je klussen uitvoeren waarbij het nodig is dat de hitte van je pistool verspreid wordt over een bepaalde oppervlakte. Dit is handig om buizen te solderen of te buigen. Een reduceermondstuk wordt gebruikt om de hitte van het pistool op een specifiek punt van het werkstuk te kunnen richten. Dit maakt het mogelijk om preciezer te werken.

Een afschermmondsstuk is de ideale accessoire om verf rond ramen te verwijderen want het zorgt ervoor dat de luchtstroom de ramen niet bereikt. Op die manier voorkom je dat er schade aan de ramen berokkend wordt. Tenslotte kun je ook nog een reflectormondstuk gebruiken om krimpkousen te verwerken.

Maar er zijn ook andere accessoires verkrijgbaar, denk maar aan een handige opbergkoffer om je heteluchtpistool en mondstukken op te bergen. Op die manier kun je het apparaat ook makkelijk meenemen op verplaatsing. Vergeet ook niet dat je een verfkrabber zult nodig hebben om de verf te verwijderen na het op te warmen met het heteluchtpistool.

Prijskaartje

De prijs van een heteluchtpistool varieert omdat sommige soorten duurder zijn dan andere. Ook de hoeveelheid accessoires die je erbij krijgt en de aanwezige opties zullen de prijs van zo’n apparaat beïnvloeden. Tegenwoordig kun je beter eerst verschillende apparaten onderzoeken en je kunt ze online vergelijken op basis van de reviews van andere gebruikers.

Op die manier zul je vele mooie aanbiedingen kunnen vinden en interessante informatie vergaren over de sterke en zwakke punten van elk product. Beslis zelf welk budget je wilt apart houden voor het kopen van een heteluchtpistool en hoeveel je het voorwerp zult gebruiken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES