5 beste integraalhelmen Test Van 2024

Laatste update: 24.07.24

 

Beste integraalhelmen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Aangezien er tegenwoordig een bijzonder uitgebreid aanbod aan integraalhelmen op de markt te vinden is, is het niet altijd even eenvoudig om een weldoordachte keuze te maken. Om de zoektocht voor jou enigszins makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele hedendaagse toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de bekende HJC RPHA 11 Glans Integraalhelm die gekenmerkt wordt door een standaard maat XL en een normale pasvorm. Daartegenover staat de Vinz Kennet Integraalhelm die, naast het standaard antikras vizier, eveneens is uitgerust met een geïntegreerd zonnevizier.  

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste integraalhelmen (Reviews) van 2024

 

Binnen het segment van de motorhelmen kun je opteren tussen verschillende types helmen waaronder de integraalhelm. Of je daarbij kiest voor een integraalhelm met zonnevizier, een integraalhelm met retrodesign of een standaard exemplaar dat voorzien is van de nodige vereisten, blijft uiteraard een persoonlijke keuze. Onder het motto “Wat is een integraalhelm?”, selecteerden wij alvast 5 toppertjes. Neem zeker even een kijkje alvorens er de voor jou beste integraalhelm uit te kiezen en wees daarbij aandachtig voor het advies vermeld in de online reviews. En wie weet ga je wel met een leuke aanbieding of het populairste exemplaar naar huis?

 

1. Hjc Rpha 11 Glans Integraalhelm – Motorhelm – Maat XL 

 

Ben je op zoek naar een motor integraalhelm of een integraalhelm voor gebruik op de scooter, dan lijkt dit exemplaar van HJC misschien wel wat voor jou. De unisex  HJC integraalhelm voor volwassenen – die overigens afkomstig blijkt uit de bekende HJC RPHA serie – kent een maat XL maar blijkt daarnaast nog in tal van andere hoofdmaten te bekomen. Dit maakt hem dan ook geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

De helm blijkt overigens vervaardigd uit duurzaam fiber materiaal in combinatie met een uitneembare binnenkant en werd afgewerkt met een helder vizier en degelijke snelsluiting. Je geniet een handig ventilatiesysteem ter hoogte van de kin en het voorhoofd wat alvast bijdraagt aan het uiteindelijke comfort én gebruiksgemak.

De helm, die amper 1240 gram weegt, werd voorzien van een speciale certificering die aantoont dat hij geschikt is voor gebruik op de weg. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Binnenvoering: de binnenvoering van de helm is niet alleen verwijderbaar maar bijgevolg ook wasbaar en kan daardoor altijd schoon en hygiënisch gehouden worden.

Vizier: de helm werd afgewerkt met een helder antikras vizier dat je – met behulp van het aanwezige  Multi Point Locking System – makkelijk kunt vergrendelen.

Ventilatiesysteem: de helm blijkt voorzien van de nodige ventilatiesystemen ter hoogte van het voorhoofd en de kin.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: dat hij niet voorzien is van de laagste prijs en bijgevolg niet tot de goedkope integraalhelmen behoort, kan door sommigen als een struikelblok worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Vinz Kennet Integraalhelm met Zonnevizier / Motorhelm / Scooter helm / Brommerhelm

 

De Vinz Kennet integraalhelm is een goede keuze voor dames die op zoek zijn naar een degelijke motor, brommer of scooterhelm. Hoewel hij is afgewerkt in een prachtige mat roze kleur, blijkt hij in nog 6 andere designs en diverse maten te verkrijgen wat zijn gebruiksgemak alleen maar doet toenemen. De moeite waard dus om deze integraalhelm voor dames eens even onder de loep te nemen.

Zo blijkt de helm alvast vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen waaronder polycarbonaat en ABS wat niet alleen bijdraagt aan de levensduur maar tevens ook aan de veiligheid. Zijn ontwerp wordt afgewerkt met een verstelbare microlock kinsluiting, een praktisch antikras vizier én een ingebouwd zonnevizier waartussen – met behulp van het Quick Release Visor System – snel tussen de beide vizieren kan worden geschakeld.

Maar dat is nog lang niet alles want verder geniet je tevens ook een ingebouwd ventilatiesysteem wat best wel handig is op warme zomerdagen. Dit wordt verder aangevuld met een zachte én vochtafdrijvende binnenvoering die je – indien gewenst – ook kunt verwijderen en wassen. De motor- én scooter integraalhelm werd ECE 22.05 goedgekeurd en is bijgevolg geschikt voor gebruik op de baan.

 

Voordelen:

Design: de Vinz Kennet integraalhelm kent een unieke mat roze kleur en wordt aangeboden in een maat XS maar blijkt daarnaast nog in tal van andere designs en maten voorhanden.

Materialen: de ABS buitenschaal wordt aangevuld met het gebruik van duurzaam polycarbonaat materiaal.

Binnenvoering: de zachte én 100% vochtafdrijvende binnenvoering blijkt tevens ook uitneembaar en wasbaar.

Vizier: dankzij het Quick Release Visor System kun je eenvoudig schakelen tussen het heldere antikras vizier en het ingebouwde zonnevizier.

 

Nadelen:

Geen mannen: ben je eerder op zoek naar een unisex integraalhelm dan is dit product misschien niet de allerbeste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Vito Duomo Motorhelm – Maat L // Materiaal: Polycarbonaat – Integraalhelm

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de kwaliteitsvolle Vito Duomo integraalhelm die – aangeboden in een mat grijze kleur en bijbehorende maat L – tevens ook in andere neutrale kleuren en maar liefst 5 maten verkrijgbaar is. Bovendien valt de helm normaal waardoor je perfect je eigen persoonlijk maat kunt bestellen.

Net zoals heel wat andere integraalhelmen, blijkt ook de Vito Duomo voorzien van een duurzame polycarbonaat helmschaal die wordt aangevuld met een verstelbare kinband snelsluiting. Het heldere vizier, het ingebouwde luchtventilatiesysteem en de meegeleverde opbergtas dragen alleen maar bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak en comfort.

Verder blijkt de Vito Duomo integraalhelm uitgerust met een zachte binnenvoering die – net zoals bij de Vinz Kennet – uitneembaar en 100% wasbaar blijkt. Heel wat klanten lijken dan ook overtuigd van hun aankoop en belonen dit toppertje met een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: de buitenschaal van de Vito Duomo integraalhelm werd voornamelijk uit duurzaam polycarbonaat vervaardigd.

Binnenvoering: de zachte binnenvoering is makkelijk uitneembaar en kan op een standaard wasprogramma van 30º worden gereinigd.

Handig in gebruik: de uitstekende pasvorm wordt aangevuld met een handige kinband snelsluiting, een ingebouwd luchtventilatie systeem en een helder vizier.

 

Nadelen:

Niet gespiegeld: 1 koper vindt het jammer dat het vizier niet ontspiegeld werd, wat het lastig maakt voor brildragers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. N87 Carnival 86 Flat Integraalhelm – Motorhelm – Maat XXL

 

Mag het voor jou allemaal iets gedurfder en gewaagder dan is deze Nolan integraalhelm jou vast en zeker op het lijf geschreven. De helm valt meteen op vanwege zijn unieke design waarbij een zwarte achtergrond werd afgewerkt met roze en witte accenten. De helm met een maat XXL en normale pasvorm kan tevens worden aangekocht in tal van andere formaten waardoor hij geschikt blijkt voor zowel dames als heren.

Hij blijkt daarbij vervaardigd uit duurzaam polycarbonaat en werd afgewerkt inclusief een microlock sluiting en een helder vizier. Net zoals bij de vorige integraalhelmen het geval was, kun je ook hier de binnenvoering verwijderen én wassen waardoor de helm 100% hygiënisch blijft.

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. We durven vermoeden dat het hoge prijskaartje mogelijks voor heel wat weerwerk durft zorgen.

 

Voordelen:

Pasvorm: de integraalhelm kent een normale pasvorm waardoor je perfect je eigen persoonlijke maat kunt bestellen.

Maat: hoewel deze unieke N87 Carnival integraalhelm voorzien is van een maat XXL, kan hij nog in tal van andere maten worden besteld waardoor hij geschikt is voor mannen en vrouwen.

Materiaal: de helm blijkt vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig polycarbonaat én is voorzien van een uitneembare én wasbare binnenvoering.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: jammer genoeg zou het hoge prijskaartje wel eens als het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Shark D-Skwal 2 Blk Integgraalhelm – Motorhelm – Maat XL

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke Shark integraalhelm die wordt aangeboden in een maat XL en daarbij een normale pasvorm kent waardoor je je eigen persoonlijke maat kunt bestellen. De helm blijkt voornamelijk uit polycarbonaat vervaardigd en vervolgens afgewerkt in een prachtige glanzende zwarte kleur.

Verder is de Shark D-Skwal 2 integraalhelm uitgerust met een antibacteriële binnenvoering die, indien gewenst, kan verwijderd én gewassen worden. Dit alles wordt aangevuld met een uniek ventilatiesysteem en meerdere ventilatiesluitingen; een kinband snelsluiting; een geïntegreerd zonnevizier én een groot helder antikras vizier.

Hoewel de helm alleen maar voordelen lijkt aan te bieden, werden er nog geen online reviews geplaatst. We durven vermoeden dat het hoge prijskaartje mogelijks enkele kopers heeft afgeschrikt.

 

Voordelen:

Formaat: de Shark D-Skwal 2 integraalhelm kent een maat XL en valt normaal waardoor je perfect je eigen persoonlijke maat kunt bestellen. Bovendien is hij nog in tal van andere maten te verkrijgen.

Vizier: naast het geïntegreerde zonnevizier is de helm eveneens voorzien van een groot en helder antikras vizier.

Goedgekeurd: ook deze integraalhelm blijkt voorzien van het ECE-22.05 certificaat waardoor hij eender waar in Europa als motor- én/ of scooterhelm mag worden gebruikt.

 

Nadelen:

Prijzig: mocht je interesse hebben in deze integraalhelm dan zul je er zijn hoge prijskaartje wel gewoon moeten bij nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Integraalhelmen Koopgids 

 

Of je nu met de motor, brommer of scooter rijdt; een degelijke helm is van levensnoodzakelijk belang. Uit onderzoek en diverse studies is gebleken dat de meeste volwaardige motorhelm een integraalhelm blijkt te zijn – eventueel met uitbreiding in de richting van systeemhelmen. Toch is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste integraalhelm in het winkelmandje te plaatsen. Probeer rekening te houden met bepaalde kenmerkende eigenschappen zoals de gebruikte materialen, het formaat en de pasvorm. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende integraalhelmen en eventuele aanbiedingen te vergelijken.

Waarom een integraalhelm een goede keuze blijkt

Zodra je de baan op gaat, is het belangrijk om ten allen tijde in je veiligheid te voorzien. Vooral voor zwakke weggebruikers zoals de motorrijders, scooters en/ of brommers is dit een belangrijk én heikel punt. Voor hen zou de juiste uitrusting wel eens van levensnoodzakelijk belang kunnen zijn op cruciale momenten. Daarbij dienen we dus niet alleen aandacht te besteden aan de kledij, schoenen en handschoenen maar voornamelijk aan de juiste helm.

Zo hebben diverse studies en onderzoek reeds meermaals aangetoond dat de integraalhelm de meest populaire helm onder motorrijders blijkt te zijn. Dat heeft vooral te maken met zijn veelzijdigheid én het feit dat hij het hele aangezicht én hoofd blijkt te bedekken. Dit maakt een integraalhelm niet alleen veilig en betrouwbaar maar tevens ook een goede partner om koude en wind zoveel mogelijk weg te filteren. 

Echter, moet wel gezegd dat de integraalhelm minder comfortabel blijkt te zijn voor brildragers. We zien dan ook dat zij vaker de voorkeur lijken te geven aan de zogenaamde systeemhelm. Dergelijke helmen worden beschouwd als een subcategorie van de integraalhelmen en zijn voorzien van een opklapbaar kinstuk waardoor brildragers de helm moeiteloos op- én af kunnen zetten.

 

Design en prijskaartje

Alvorens we ons even verder verdiepen in de integraalhelm, willen we het even kort hebben over zijn prijskaartje. Hoewel veiligheid én kwaliteit eigenlijk onbetaalbaar zouden moeten zijn, is de prijs voor sommige kopers wel degelijk een allesbepalende factor. 

Zo kan het prijskaartje makkelijk variëren van zo’n 40 à 50 euro tot maar liefst 1500 euro of meer waarbij factoren zoals het design, het gebruikte materiaal en de extra toebehoren meer of minder invloed kunnen uitoefenen op de uiteindelijke prijs.

 

Maat en pasvorm in functie van de doelgroep

Uiteraard is de zoektocht naar de geschikte integraalhelm veel meer dan enkel en alleen zijn prijskaartje. Zo dien je voornamelijk aandachtig te zijn voor de maat en pasvorm, weliswaar rekening houdend met de desbetreffende doelgroep. Op basis daarvan wordt vervolgens een onderscheid gemaakt tussen kinderen, dames, heren en/ of unisex modellen die bijgevolg zowel door mannen als vrouwen kunnen worden gedragen.

Afhankelijk van de integraalhelm en het desbetreffende merk die de helm uitgeeft, wordt de maat van de helm steevast aangeduid in letters of nummers. Zo zal een integraalhelm met een maatje XS veel kleiner uitvallen dan hetzelfde type in een maat M en zal een integraalhelm met een maat 62 dan weer veel groter zijn dan eentje die gekenmerkt wordt door een maat 56. 

Daarbij dien je ook nog eens aandachtig te zijn voor het feit dat niet elke integraalhelm een normale pasvorm aanreikt. Sommige helmen durven wel eens kleiner/ groter uitvallen dan de standaard norm waardoor het er vooral op aankomt om de helm – indien mogelijk – even op voorhand te passen.

De gebruikte materialen en de uitvoering

Daarnaast dien je maar beter ook op de hoogte te zijn van de gebruikte materialen en de specifieke uitvoering van de helm aangezien niet elke integraalhelm 100% hetzelfde zal zijn. Zo wordt voor de buitenschaal in de meeste gevallen gekozen om te werken met duurzaam en hoogwaardig polycarbonaat. Daarnaast kunnen tijdens het productieproces nog diverse andere materiaalsoorten aan het lijstje worden toegevoegd gaande van ABS en kunststof tot fiber, carbon, polyester en nylon. Kortom, alles wat enigszins de veiligheid en het comfort kan vrijwaren, kan worden aangewend tijdens het productieproces.

Bovendien is het minstens even belangrijk om te bekijken hoe de rest van de helm er precies uitziet. Zo zullen de meeste integraalhelmen wel degelijk voorzien zijn van een standaard vizier gaande van helder tot licht getint of donker, maar zal niet elk exemplaar in staat zijn om je eveneens een specifiek zonnevizier aan te bieden. En indien je uiteindelijk besluit te kiezen voor een integraalhelm inclusief helder vizier én apart zonnevizier, zorg er dan voor dat je probleemloos tussen de beide vizieren kunt schakelen.

Wees eveneens aandachtig voor de binnenvoering van de integraalhelm aangezien er bij sommige exemplaren een mogelijkheid bestaat om de binnenvoering eruit te halen en eveneens te wassen, wat bijdraagt aan het hygiënische aspect ervan. En hoe zit het dan met de sluiting? Wordt gekozen voor een snelsluiting, dubbel D sluiting of microlock sluiting? Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat elementen waarmee je rekening dient te houden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES