6 beste Autokrikken Test van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste autokrikken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Hydraulische Garage auto Krik, kies je gelijk voor een kwaliteitsvolle handmatige krik waarbij een draagvermogen tot maximaal 2000 kg kan worden verzekerd. Daarnaast blijkt ook de Westfalia Luchtkussen autokrik een goede aanbeveling en, in tegenstelling tot het eerste apparaat, geschikt om voertuigen tot maximaal 3000 kg omhoog te tillen. De tabel hieronder hebben we overigens aangevuld met een derde product binnen het segment van de autokrikken. Net zoals bij de andere twee hebben we ook hier enkele voor- en nadelen besproken alsook de uiteindelijke conclusie. We hopen hiermee de zoektocht naar de voor jou beste autokrik iets aangenamer te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste autokrikken (Reviews) van 2024

 

Een hydraulische autokrik of toch liever een luchtkussen autokrik? Wil je graag en lage autokrik die kan gebruikt worden bij lichte wagens tot 2 ton? Of ben je eerder op zoek naar een autokrik om 3 ton te heffen? Je hoort het al, het autokrik gamma is behoorlijk uitgebreid waardoor er voor elke situatie wel wat te vinden valt. Wij maakten het jou gemakkelijk en selecteerden alvast 5 hedendaagse topproducten. We hebben hierbij rekening gehouden met het advies van klanten en experten vermeld in de talrijke online reviews. Bekijk deze even alvorens je er de voor jou beste autokrik uitkiest. En wie weet is het wel degene met de laagste prijs?

 

 

Hydraulische autokrik

 

1. Hydraulische Garage auto Krik Hydraulisch 2 Ton Koffer

 

Tussen de goedkope, en misschien ook wel populairste autokrikken zul je vast en zeker dit unieke exemplaar van Hofftech kunnen spotten. Bovendien wordt deze stalen garagekrik, geleverd in een stevige kunststof opbergkoffer wat hem dan weer makkelijk te verplaatsen maakt.

De autokrik garandeert een minimale hoogte van 125 mm en een maximale hoogte van 300 mm wat overeenkomt met respectievelijk 12,5 en 30 cm. Dit maakt dat deze unieke krik van Hofftech uitermate geschikt is om het wiel van je personenauto te vervangen of voorwaarde dat het voertuig de capaciteit van 2 ton niet overschrijdt. Verder blijkt deze autokrik met 2 ton capaciteit eveneens uitgerust met een afschroefbare pomphendel van 37 cm. Kortom, een degelijke en kwaliteitsvolle autokrik die makkelijk overal mee naartoe te nemen is.

Een blik op de online reviews laat een mooie score zien van 4,3 sterren waarbij de overgrote meerderheid duidelijk tevreden is over de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Slechts één gebruikers vindt deze autokrik aanbieding eerder kwetsbaar en niet 100% aan de verwachtingen voldoen.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het lage prijskaartje.

Opbergkoffer: deze metalen autokrik wordt jou aanbevolen in een stevige kunststof opbergkoffer. Dit maakt het handig om de krik te verplaatsen en overal mee naartoe te nemen.

Capaciteit: de autokrik is in staat om een capaciteit van 2000 kg, of 2 ton, makkelijk aan te kunnen en hierbij een minimale en maximale hoogte van respectievelijk 12,5 en 30 cm te garanderen.

Verrijdbaar: verder blijkt de autokrik voorzien van een set zwenkwieltjes die het mogelijk maken om de krik makkelijk te verrijden/verplaatsen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: we stellen vast dat één klant bepaalde onderdelen als vrij kwetsbaar beschouwt en de krik daardoor niet aanbeveelt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Luchtkussen autokrik

 

2. Westfalia Luchtkussen autokrik max 3000 kg klein en licht van gewicht

 

Je zou natuurlijk ook altijd kunnen kiezen voor deze unieke autokrik afkomstig van, het al dan niet bekende merk, Westfalia. In tegenstelling tot de andere 5 topproducten uit dit lijstje, betreft het hier een lichtgewicht luchtkussen autokrik. Niet alleen geschikt om de banden te verwisselen maar evenzeer voor het bevestigen van sneeuwkettingen.

Bovendien heeft de werking van dergelijk type autokrik niet zoveel voeten in de aarde en kan het werkelijk door iedereen worden uitgevoerd. Zo kun je het kussen makkelijk opblazen door het met de uitlaat van je wagen te verbinden en de motor vervolgens stationair te laten draaien. Eenmaal het kussen volledig is opgeblazen, kan het makkelijk 2 wielen van de wagen tegelijkertijd gaan optillen.

Verder is het kussen voorzien van een handige terugslagklep waardoor het niet zo makkelijk zal leeglopen en biedt het een ultiem draagvermogen van maar liefst 3000 kg aan. Een blik op de online reviews toont echter aan dat dit voor sommigen een topproduct gebleken is en dat anderen toch wel wat twijfelen over de kwaliteit.

 

Voordelen:

Terugslagklep: je zult zien dat het kussen over een handige terugslapklep beschikt die moet voorkomen dat het kussen terug leegloopt tijdens de werkzaamheden.

Draagkracht: in tegenstelling tot de vorige autokrik is dit exemplaar in staat om een maximaal draagvermogen te verzekeren van maar liefst 3000 kg of 3 ton.

Gebruiksgemak: dit type autokrik levert heel wat pluspunten op. Zo is hij niet alleen makkelijk te gebruiken maar zal hij weinig tot geen schade berokkenen aan de onderdelen van de wagen en de bijbehorende autoverf.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: één koper lijkt zich echter wel af te vragen of dit type autokrik ook kan gebruikt worden bij elektrische wagens.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autokrik 2 ton

 

3. Hydraulische trolleykrik max. 33.5 cm, max. 2000 kg

 

Tussen de goedkope, en bijgevolg mogelijks populairste autokrikken, zul je vast en zeker dit unieke hydraulische exemplaar kunnen spotten. Net zoals het eerste product, levert ook deze autokrik een maximaal draagvermogen van 2000 kg of 2 ton, wat behoorlijk veel is. Dit wordt aangevuld met een minimale hefhoogte van 135 mm, of 13,5 cm en een maximale hefhoogte van maar liefst 335 mm of 33,5 cm.

De stalen autokrik wordt tevens geleverd inclusief een auto jack, een pomphendelarm, een rubberen pad en een informatieve doch Duitstalige handleiding. Bovendien wordt het geheel je toegestuurd in een stevige opbergkoffer waarmee je de krik eenvoudig kunt verplaatsen.

Wanneer we een kijkje nemen tussen de verschillende online reviews dan zien we ook gelijk een mooie eindscore van 4,8 sterren verschijnen. Klanten blijken bijzonder tevreden te zijn over de aangeboden kwaliteit, het design en de gebruiksvriendelijkheid van deze unieke hydraulische autokrik.

 

Voordelen:

Bouwhoogte: deze autokrik wordt gekenmerkt door een relatief lage bouwhoogte waardoor een hefhoogte van minimaal 13,5 tot maximaal 33,5 cm kan worden verzekerd.

Draagvermogen: voertuigen met een gewicht tot maximaal 2000 kg, of 2 ton, kunnen van deze hydraulische trolleyklik gebruik maken.

Kussentje: de krik wordt geleverd inclusief een rubberen kussentje waarmee het mogelijk wordt om je voertuig tegen eventuele beschadigingen te beschermen.

Opbergkoffer: de meegeleverde opbergkoffer maakt het niet alleen mogelijk om de autokrik na gebruik weer veilig op te bergen maar maakt tevens ook de verplaatsingen handiger en aangenamer.

 

Nadelen:

Handleiding: ben je van plan om deze hydraulische trolleykrik aan te kopen dan moet je er wel rekening mee gaan houden dat de handleiding alleen in het Duits beschikbaar blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Datona autokrik

 

4. Datona Garagekrik compact 2 ton Maximale werkhoogte: 50 cm

 

Ben je bewust op zoek naar een 2 ton autokrik dan lijkt ook dit exemplaar van Datona mogelijks aan de verwachtingen te voldoen. Het prijskaartje is echter wel iets hoger in vergelijking met de vorige 3 kriks die hier besproken werden, en zou bijgevolg mogelijks een verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online reviews. Laat je hier echter niet gelijk door afschrikken en bekijk de mogelijkheden alvast even samen met ons.

Zo zul je zien dat deze universele autokrik een behoorlijk lage bouwhoogte kent en hierdoor een minimale hefhoogte van 14 cm en een maximale hefhoogte van 47 cm kan garanderen. En dit alles rekening houdend met een maximaal draagvermogen van 2 ton of 2000 kg.

Tevens is deze unieke blauw/zwarte autokrik behoorlijk compact wat hem eenvoudig maakt om te verplaatsen en a gebruik weer op te bergen. Kortom, een handig instrument indien de remblokken van je wagen of autobanden dringend aan vervanging toe zijn.

 

Voordelen:

Draagvermogen: net zoals heel wat andere autokrikken uit dit lijstje, blijkt ook dit exemplaar verzekerd van een maximaal draagvermogen van 2000 kg.

Bouwhoogte: de relatief lage bouwhoogte maakt het mogelijk om een minimale hefhoogte van 14 cm te garanderen en een maximale hefhoogte van maar liefst 47 cm.

Handig in gebruik: deze compacte autokrik is bijzonder handig in gebruik en bedoeld om de autobanden van je wagen en/ of remblokken even snel te vervangen.

 

Nadelen:

Prijzig: het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje misschien toch iets teveel van het goede zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autokrik 3 ton

 

5. Hofftech Elektrische 12V Krik 3 ton + Slagmoersleutel 12V In Handige Opbergkoffer

 

Net zoals het eerste product blijkt ook deze autokrik afkomstig te zijn van het bekende, en misschien wel het populairste en/ of beste merk Hofftech. Ook hier lijkt het prijskaartje op het eerste zich behoorlijk duur te zijn maar je krijgt er dan wel een echte autokrik set voor in de plaats inclusief een slagmoersleutel en stevige opbergkoffer.

In tegenstelling tot de andere 5 toppertjes uit deze reeks, zul je al snel beseffen dat het hier om een elektrische autokrik van 12 Volt gaat die je eenvoudig op de accu of sigarettenaansteker van je wagen kunt aansluiten. Eenmaal de krik correct wordt ingeschakeld, zul je zien dat de auto snel en automatisch omhoog getild wordt. Kortom, je hoeft geen zware inspanningen meer te leveren wil je de autoband of remblokken vervangen.

Een blik op de online reviews toont jammer genoeg aan dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder lastig om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

 

Voordelen:

Draagvermogen: met deze elektrische autokrik kan een maximaal draagvermogen van 3000 kg of 3 ton worden gegarandeerd.

Voeding: je kunt deze elektrische autokrik van 12 Volt zonder problemen op de accu of sigarettenaansteker van je wagen aansluiten.

Verpakkingsinhoud: bij levering worden ook een 12 Volt slagmoersleutel, een aansluitstekker voor de sigarettenaansteker, een aansluiting direct op accu, een lifthendel, een paar handschoenen en 3 zekeringen aangeboden. Dit alles in een stevige opbergkoffer.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven vermoeden dat sommige kopers toch wel even zullen schrikken als ze het prijskaartje bekijken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lage autokrik

 

6. Kraftmeister professionele lage autokrik SUV 2-3 Ton 2 Standen

 

Tot slot kunnen we het rijtje van deze autokrik topproducten afsluiten met de 2 ton autokrik van Kraftmeister, jammer genoeg ook het duurste setje uit deze reeks. Deze universele garagekrik wordt gekenmerkt door een relatief lage bouwhoogte en een maximaal draagvermogen van 2 tot 3 ton, waardoor hij het beste van beide werelden kan aanbieden.

Ben je van plan om dit apparaat als een vrij lage krik te gebruiken dan bedraagt de maximale laadkracht ongeveer 2000 kg of 2 ton. Hierbij kan hij een minimale hoogte van 98 mm en een maximale hoogte van 580 mm aan. Gebruik je hem op de allerhoogste stand dan verandert ook het draagvermogen naar 3000 kg of 3 ton alsook de minimale en maximale hefhoogte van respectievelijk 245 en 585 mm. In de hoogste stand is deze autokrik uitermate geschikt voor het gebruik bij SUV wagens.

Jammer genoeg blijken er ook hier nog geen online reviews te zijn geplaatst. Het is mogelijk dat het hoge prijskaartje sommige klanten wat afschrikt of misschien gaat het gewoon om een relatief recent apparaat.

 

Voordelen:

Hefhoogte: de hefhoogte varieert naargelang de stand waarin je de autokrik gaat gebruiken. In de laagste stand blijkt de hefhoogte minimaal 98 mm en maximaal 580 mm. Op de hoogste stand blijkt dit respectievelijk 245 mm en 585 mm te zijn.

Draagvermogen: als je de autokrik in de lage stand gebruikt dan geniet je een laadvermogen van 2000 kg. In de hoogste stand bedraagt dit ruim 3 ton of 3000 kg.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: deze veelzijdige autokrik wordt jou jammer genoeg aangeboden aan een meer dan gemiddeld prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autokrikken Koopgids

 

De banden en/ of remblokjes van je wagen nakijken en vervangen. kan makkelijk met behulp van een kwalitatieve autokrik. Toch is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste krik in het winkelmandje te plaatsen. Zo is het belangrijk om rekening te houden met het type krik en het bijbehorende draagvermogen. Verder worden sommige kriks geleverd inclusief toebehoren en opzetstukken, die evenwel een invloed kunnen hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Het is daarom een goede aanbeveling om de koopgids hieronder even door te nemen alvorens je de verschillende autokrikken en eventuele aanbiedingen gaat vergelijken.

Wat is een autokrik en waarvoor wordt hij zoal gebruikt

Een autokrik is een handig instrument waarmee je zware voorwerpen en objecten, zoals bijvoorbeeld voertuigen, probleemloos omhoog kunt tillen. Ideaal dus als je wilt controleren of de remblokjes aan vervanging toe zijn of wanneer één of meerdere autobanden dienen vervangen te worden.

Echter, kan het draagvermogen ver voertuig aanzienlijk verschillen waardoor het niet onlogisch is dat er ook heel wat soorten autokriks op de markt gebracht zijn. De meeste van deze kriks zijn behoorlijk compact, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak en comfort. Zo kun je een compacte autokrik eenvoudigweg in de kofferbak van je wagen bewaren voor in geval van nood.

Wij willen je dus aanraden om, alvorens je een autokrik aankoopt, in elk geval rekening te houden met het type voertuig en zijn maximale draagvermogen. Bedenk ook wat de eventuele hefhoogte zal zijn van de krik en hoe het precies in zijn werk gaat.

 

Het type autokrik

Het mag dus onderhand wel duidelijk zijn dat er diverse soorten autokrikken bestaan. De meest voor de handliggende is de zogenaamde “schaarkrik” waarbij je een beroep moet doen op je eigen armspieren. Het gebruik van de handmatige schaarkrik vraagt dus wel enige kracht en energie en is bijgevolg niet voor elke bestuurder een goede aanbeveling. Anderzijds is het één van de goedkope oplossingen uit het rijtje en voldoende compact om hem makkelijk in de kofferbak op te bergen.

Wil je liever niet teveel krachten verspillen of heb je zelf maar weinig kracht in de armen, dan kun je opteren voor een elektrische autokrik. Houd er wel rekening mee dat hij iets duurder zal zijn dan zijn handmatige broertje. Met de hydraulische krik kies je voor een autokrik die is uitgerust met een ingebouwde hydraulische cilinder. Die cilinder zet de hefboom onder druk waardoor de duwstang makkelijk naar boven en beneden kan worden geduwd.

Je kunt uiteraard ook opteren voor een autokrik met luchtkussen. Door het kussen aan te sluiten op de uitlaat van je wagen, en de motor vervolgens stationair te laten draaien, kan de wagen beetje bij beetje naar omhoog getild worden. Voor extra zware voertuigen zoals tractoren en andere landbouwwerktuigen is een potkrik dan weer een betere oplossing.

 

Draagvermogen en hefhoogte in verhouding tot de bouw van de krik

De hefhoogte blijkt, net zoals het hefvermogen, voor een groot gedeelte afhankelijk van de bouw van de krik. Zo zal een autokrik met een lage bouw het voertuig niet zo hoog kunnen tillen dan een krik met een hoge bouw. Wat dus eveneens betekent dat een krik met een lage bouw ook een veel lager hefvermogen kent dan een krik met een hoge bouw. Om extreem zware voertuigen op te tillen kies je dus beter voor een krik met een hoge bouw, een hoge hefhoogte en ruim draagvermogen. Maar wat wordt nu precies bedoeld met hefhoogte en -vermogen?

Het draagvermogen is het maximale hefvermogen van de krik uitgedrukt in kg of ton. Daarmee wordt dus het maximale gewicht waarmee de autokrik kan worden belast, weergegeven. Zo kennen de meeste schaarkrikken een hefvermogen van amper 1000 kg of 1 ton terwijl mechanische krikken een ruimer hefvermogen van 2000 tot maar liefst 2500 kg garanderen. De zware potkrikken kunnen zelfs een draagvermogen bereiken tot wel 8 ton. Voor een standaard recente personenwagen kies je dus liever voor een mechanische krik met een draagvermogen van 2 tot 3 ton.

Met het hefvermogen komt natuurlijk ook de hefhoogte van de krik. De hefhoogte bepaalt de maximale hoogte waarmee de krik het voertuig omhoog kan tillen. Dit wordt steevast uitgedrukt in cm en is, bij de meeste autokriks variabel. Zo wordt er altijd gewerkt met een minimale en maximale hefhoogte.

Veiligheid, extra kenmerken en budget

Zorg er bij aankoop tevens voor dat de krik voldoet aan alle veiligheidsnormen. Kies je voor een mechanische krik, zorg er dan bijvoorbeeld voor dat er sprake is van een veiligheidsventiel en bij een luchtkussen krik moet er altijd een terugslagklep aanwezig zijn. Indien de krik is uitgerust met een bepaald keurmerk, dan weet je 100% zeker dat aan alle veiligheidsvoorwaarden is voldaan.

Daarnaast zullen sommige autokrikken iets meer mogelijkheden aanbieden die kunnen bijdragen aan het algemene comfort en gebruiksgemak. Zwenkwieltjes bij een hydraulische krik is altijd een aanrader aangezien het apparaat op die manier makkelijk kan worden verplaatst. Ook producten die geleverd worden met extra accessoires zoals een stevige draagtas en elektrische slagmoersleutel zijn altijd een meerwaarde.

Houd er wel rekening mee dat dit alles een invloed zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo zal de prijs niet alleen beïnvloed worden door het type, het vermogen en de hefhoogte van de krik maar evenzeer door de veiligheid en extra kenmerken. Een kwalitatieve en 100% veilige autokrik kent dan ook een gemiddelde prijskaartje van 200 euro.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waar moet je een autokrik plaatsen?

Eenmaal je de perfecte autokrik gevonden hebt die past bij het type en het gewicht van je wagen, is het belangrijk om te weten hoe je die precies moet gebruiken. Aangezien een autokrik niet om het even waar mag worden geplaatst, moeten we dus op zoek gaan naar de zogenaamde krikpunten. Deze bevinden zich steeds aan de onderkant van de wagen ter hoogte van het wiel.

Houd er rekening mee dat er per krikpunt een afzonderlijke autokrik moet worden gebruikt. Indien je bijvoorbeeld beide banden aan 1 zijde van de wagen wilt bekijken en/ of vervangen, dan zul je hiervoor 2 afzonderlijke garagekriks moeten plaatsen. Eenmaal ze correct geplaatst zijn, kun je starten met het naar omhoog tillen van de wagen.

Q2: Hoe werkt een autokrik?

Met behulp van een autokrik is het mogelijk om je wagen omhoog te tillen en op die manier de autoband te vervangen en/ of de remblokken na te kijken. De verschillende types autokrikken delen dan ook hetzelfde principe alhoewel de werking lichtjes van elkaar kan verschillen. Zo kun je opteren voor een handmatige autokrik waarbij je de krik, en bijgevolg je wagen, eigenhandig omhoog zult moeten duwen. Dit vraagt heel wat kracht en inspanning en is misschien niet voor iedereen weggelegd.

Daarnaast kun je ook opteren voor een elektrische en/ of hydraulische autokrik waarbij er minder kracht en energie vereist wordt. Tot slot is er nog de zogenaamde luchtkussen autokrik die je hoeft aan te sluiten op de uitlaat van je wagen. Door de motor vervolgens zachtjes te laten draaien, zal het kussen automatisch worden opgeblazen waardoor de wagen omhoog getild wordt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES