5 beste schrobmachines Test Van 2022

Laatste update: 19.05.24

 

Beste schrobmachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een kwalitatieve schrobmachine kun je diverse harde én waterbestendige vloeren op een efficiënte en nauwkeurige manier schoonmaken. Echter durft het ruime aanbod nogal voor wat keuzestress zorgen en daarom zijn we alvast zo vrij geweest om enkele huidige toppertjes binnen dit segment op een rijtje te plaatsen. Zo zou je kunnen opteren voor de Viper Eenschijfmachine DS 350 Duospeed die gekenmerkt wordt door een bijzonder ruime watertank met een inhoud van maar liefst 10 liter. Daartegenover staat de Numatic TT-1840 schrobzuigmachine die, naast schrobben, eveneens geschikt is om de harde vloeren te zuigen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste schrobmachines (Reviews) van 2022

 

Ben je op zoek naar een schrobmachine voor huishoudelijk gebruik dan kan een compacte of kleine schrobmachine misschien wel al volstaan. Voor professionele doeleinden kies je maar beter voor een groter en krachtiger toestel. Om het voor jou wat overzichtelijker te maken, selecteerden we alvast 5 toppertjes inclusief hun online reviews en bijbehorend advies. Neem rustig de tijd alvorens er de voor jou beste schrobmachine uit te kiezen en bepaal of je kiest voor het populairste en beste merk, dan wel een leuke aanbieding en/ of laagste geprijsde schrobmachine.

 

1. Viper Eenschijfmachine DS 350 Duospeed – Fiber , Met watertank 10 ltr

 

Ben je op zoek naar een schrobmachine voor thuis die eveneens geschikt blijkt voor het zwaardere schrobwerk en/ of het bewerken van diverse soorten vloeren met behulp van diamantpads? Dan lijkt de Viper eenschijfmachine DS 350 Duospeed van Fiber alvast aan de verwachtingen te voldoen. 

Zo wordt de Viper eenschijfmachine DS 350 Duospeed alvast gekenmerkt door een stevige aluminium bedieningsstang met bijbehorende ergonomische handgreep inclusief softgrip. Hij wordt hierbij aangedreven door een drievoudig tandwiel en kan, wanneer aangesloten op het stroomnet, een ruim vermogen van 1500 tot 1800 Watt genereren. Wat overeenkomt met een toerental gaande van 175 tot 350 tpm afhankelijk van het gebruik van de borstel of pad.

Verder wordt deze unieke schrobmachine geleverd inclusief een watertank van 10 liter, een bijbehorende borstel én padhouder. Ondanks het feit dat hij, vanwege zijn hoge prijskaartje, niet tot de goedkope apparaten behoort, wordt hij unaniem beloond met maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen:

Handgreep: de schrobmachine van Fiber wordt gekenmerkt door een ergonomisch ontwerp inclusief softgrip en blijkt eveneens in hoogte verstelbaar.

Voeding: dankzij het 10 meter lange snoer kun je deze schrobmachine eenvoudig op het stroomnet aansluiten rekening houdend met een aansluitspanning van maximaal 240 Volt.

Vermogen: bij correct gebruik levert hij moeiteloos een ruim vermogen van 1500 tot 1800 Watt en een bijbehorend toerental gaande van 175 tot 350 toeren per minuut afhankelijk van gebruik tussen borstel of pad.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: zijn hoge prijskaartje maakt hem alvast minder toegankelijk voor het grote publiek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Numatic TT-1840 Schrobzuigmachine 230 Volt – Op snoer

 

Je kunt natuurlijk ook opteren voor deze uiterst krachtige TT-1840 schrobzuigmachine die jou wordt aangeboden en geleverd door Numatic. Net zoals de Duplex schrobmachines en schrobmachines van Boels, behoort ook dit exemplaar alvast tot de populairste actuele boenmachines. Wat nog maar eens bevestigd wordt door de positieve reacties van klanten en de bijbehorende mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Net zoals het vorige apparaat dien je de Numatic TT-1840 schrobzuigmachine, met behulp van het aanwezige snoer, op het stroomnet aan te sluiten weliswaar rekening houdend met een aansluitspanning van 230 Volt. Vervolgens kan hij een ruim vermogen opleveren van zo’n 400 Watt wat hem geschikt maakt voor zowel particulier als professioneel gebruik.

Deze compacte doch uiterst complete schrobmachine is niet alleen geschikt voor het schrobben maar ook zuigen van eender welk hard én waterbestendig oppervlak. Je geniet tevens een ruime watertank alsook tal van handige toebehoren en accessoires die op het moment van aankoop worden meegeleverd.

 

Voordelen:

Comfort: deze unieke schrobzuigmachine blijkt in hoogte verstelbaar en is voorzien van een ruime watertank met bijbehorend indicatielampje.

Verpakkingsinhoud: de Numatic TT-1840 schrobzuigmachine wordt geleverd inclusief een handige zuigmond, een gebruiksaanwijzing en een garantiebewijs.

Actieradius: hij kent een aanzienlijke actieradius van maximaal 1 meter wat hem eveneens geschikt maakt voor het schrobben van scholen en kantoren.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven vermoeden dat het hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hoover F38PQ Boenmachine, Vermogen: 800 Watt – 3 sets borstels

 

In vergelijking met de vorige apparaten lijkt deze klassieke F38PQ schrobmachine van Hoover alvast een echte aanbieding te zijn. Dankzij de combinatie van de geïntegreerde zuigfunctie, het ruime vermogen van 800 Watt en de stevige stoffen stofzak is hij uitermate geschikt om eender welke harde vloer er weer helemaal als nieuw te laten uitzien.

Bovendien is hij speciaal ontwikkeld voor het reinigen en schrobben van uiterst delicate parketvloeren wat meteen de meegeleverde borstelset verklaard. Zo krijg je 3 verschillende borstels aangeboden die geschikt zijn om parket, wax en/ of marmeren vloeren onder handen te pakken. Dankzij de rubberen bumper worden meubels en andere obstakels tijdens het boenen zoveel mogelijk beschermd.

Daarnaast is de hoogte van het handvat verstelbaar en is er een bijbehorende koord opslagruimte voorzien. Ondanks dat heel wat klanten overtuigd zijn van de prijs-kwaliteitverhouding is één koper van mening dat bepaalde onderdelen vrij kwetsbaar zijn.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: deze unieke schrobzuigmachine van Hoover blijkt niet alleen voorzien van een parkeerstand maar beschikt verder ook over een koord opslagruimte en een verstelbare ergonomische handgreep.

Voeding: door het 5 meter lange snoer in het stopcontact te pluggen, kun je deze schrobmachine aansluiten op het stroomnet en bijgevolg een maximaal vermogen van 800 Watt genereren.

Bumper: het apparaat blijkt eveneens uitgerust met een zachte rubberen bumper zodat meubels en andere obstakels tijdens het boenen niet worden beschadigd.

Borstels: hij wordt geleverd inclusief 3 verschillende borstels waarvan de ene geschikt is voor het reinigen van een parketvloer en de andere 2 om wax en/ of marmeren vloeren schoon te maken.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens één koper zouden bepaalde onderdelen toch wel als vrij kwetsbaar kunnen worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kärcher FP 303 – Boenmachine, Gebruiksvriendelijk: laminaat, parket, PVC en linoleum

 

Met de FP 303 schrobmachine van Kärcher kies je alvast voor een uiterst veelzijdig apparaat waarmee je niet alleen je parketvloer maar eventueel ook vloeren uit PVC, linoleum en/ of laminaat kunt reinigen. Dit geel met zwarte apparaat blijkt voorzien van een 7 meter lang snoer dat je eenvoudigweg in het stopcontact dient te pluggen zodanig een vermogen van 600 Watt te kunnen opwekken.

Je geniet hierbij een ruime actieradius van maar liefst 7 meter, een ruim opvangreservoir én tal van meegeleverde toebehoren en extra’s gaande van 3 polijstpads tot een papieren filterzak. Verder is de boenmachine eveneens voorzien van een parkeerstand, een koord opslagruimte én een automatische snoeroproller. Kortom, een echt paradepaardje en dit tegen een aannemelijk en vriendelijk prijskaartje.

Wanneer we de reacties bekijken dan zien we gelijk een mooie gemiddelde score van 4,4 sterren opduiken. Heel wat klanten zijn overtuigd van hun aankoop en raden deze boenmachine dan ook aan. Slechts één enkele koper is niet te spreken over de geleverde kwaliteit.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: deze schrobmachine van Kärcher wordt jou aangeboden inclusief 3 polijstpads, een papieren filterzak en een duidelijke handleiding.

Voeding: met behulp van het 7 meter lange snoer kun je deze boenmachine eenvoudig met het stroomnet verbinden rekening houdend met een aansluitspanning van 230 Volt.

Handig in gebruik: met een vermogen van 600 Watt inclusief in combinatie met de bijbehorende pads en verzorgingsproducten, lijkt dit apparaat geschikt om parketvloeren, linoleum, PVC en/ of laminaat vloeren onder handen te nemen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg heeft de kwaliteit van deze boenmachine 1 koper niet helemaal weten te overtuigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Nilfisk SC 100 E, Compacte schrobzuigmachine – schrobben en drogen in één

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke SC 100 E schrobmachine van Nilfisk die meteen opvalt vanwege zijn vrij grote actieradius van 12 meter en opvallende oranje met grijze design. Net zoals de vorige apparaten blijkt ook deze schrobzuigmachine uitgerust met een behoorlijk lang snoer dat je in het stopcontact dient te pluggen waarna een vermogen van wel 800 Watt kan worden geleverd.

De schrobzuigmachine omvat eveneens een handige dweilfunctie waarmee je diverse harde doch waterbestendige vloeren onder handen kunt nemen. Hij wordt geleverd inclusief een krachtige filter en blijkt verder in hoogte verstelbaar en voorzien van een koord opslagruimte.

Werpen we een blik op de verschillende online reviews die bij het apparaat geplaatst werden dan stellen we vast dat heel wat klanten overtuigd zijn van de efficiëntie. Slechts een kleine minderheid vindt dat de schrobzuigmachine toch wel behoorlijk veel lawaai maakt.

 

Voordelen:

Eco flow: met behulp van de eco flow functie wordt het mogelijk om te genieten van een optimale waterdosering en op die manier zowel water als energie en kosten te besparen.

Handig in gebruik: de schrobzuigmachine is voorzien van een in hoogte verstelbaar aluminium frame dat, zodra rechtop, meteen alle functies uitschakelt.

Doseerbakje: je zult zien dat de schoonwatertank is uitgerust met een doseerbakje dat duidelijk aangeeft hoeveel reinigingsmiddel vereist is.

 

Nadelen:

Te luid: volgens enkele klanten zou deze schrobzuigmachine toch wel behoorlijk veel lawaai maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Schrobmachines Koopgids

 

Sta je in voor het onderhoud en schoonmaakwerk van een klein/ groot bedrijf dan kan de hulp van een degelijke schrobmachine het werk alvast een pak aangenamer maken. Aangezien er ondertussen best wel wat schrobmachines op de markt gebracht zijn en het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken, lijkt het ons handig om te focussen op bepaalde kenmerkende factoren. Denk bijvoorbeeld maar aan de voeding, de capaciteit, het type vloer, de eventuele kenmerken en het mogelijke prijskaartje. Wij willen je de aanbeveling geven om de onderstaande koopgids minstens even door te nemen alvorens je de verschillende schrobmachines en eventuele aanbiedingen gaat vergelijken.

Wat is een schrobmachine en hoe werkt deze?

Een schrobmachine, door sommigen ten onrechte ook wel eens omschreven als boenmachine, is een handig apparaat waarmee je makkelijk en snel de vloer kunt schrobben. De manier waarop dit gebeurt is afhankelijk van het type schrobmachine. Zo heb je apparaten die gebruik maken van de typische roterende ronde borstel terwijl andere schrobmachines dan weer gebaseerd zijn op de excentrische bewegingen van een vierkante borstel.

De meest eenvoudige, en tevens ook vaakst aangekochte, machine blijkt echter wel de zogenaamde “eenschijfmachine” te zijn. Het betreft hier een bepaald type schrobmachine waarbij de borstel op de ondergrond/ vloer steunt en met behulp van een krachtige elektromotor roterende bewegingen gaat maken. Deze roterende bewegingen zorgen er, in combinatie met water en een geringe hoeveelheid reinigingsmiddel, voor dat de vuildeeltjes van de vloer worden losgeschrobd en verwijderd.

 

Het type borstelsysteem

Naast de verschillende soorten bewegingen, hetzij een roterende dan wel excentrische beweging, blijkt er eveneens een onderscheid mogelijk op het gebied van borstelsystemen. Zo wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van het bekende traditionele disksysteem waarbij de diameter kan verschillen naargelang het type schrobmachine. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om te kiezen voor het cilindrische borstelsysteem waarbij gebruik gemaakt wordt van 1 of meerdere steevast achter elkaar gemonteerde borstelwalzen.

 

In wat verschillende schrobmachine en de schrobzuigmachine?

Waar een schrobmachine zich baseert op het maken van roterende of excentrische bewegingen in combinatie met water en reinigingsmiddel, maakt een boenmachine enkel en alleen gebruik van de bewegingen zonder daarbij water noch schoonmaakmiddel toe te voegen. Kortom, het verschil tussen een schrob- en boenmachine is onderhand wel al duidelijk, maar wat is dan een schrobzuigmachine die eveneens tot dezelfde categorie behoort?

Het grootste verschil tussen de eerder vernoemde eenschijfmachine en de schrobzuigmachine situeert zich voornamelijk op de aanwezigheid van 2 afzonderlijke watertanks waarmee het mogelijk wordt om het water op te zuigen. Daarbij is het belangrijk dat de beide watertanks ten allen tijde gescheiden zijn aangezien de ene bedoeld is voor het schone water en de andere gebruikt wordt om het vuile water in op te zuigen.

Bij een schrobzuigmachine wordt het schone water bijgevolg naar de ronde roterende borstel geleid zodanig dat de vloer kan worden geschrobd. Wanneer de machine vervolgens enkele millimeters naar voren beweegt, komt deze over de natte vloer terecht. De zuigmond, die zich overigens ter hoogte van de achterzijde van de schrobzuigmachine bevindt, zuigt het vervuilde water vervolgens op zodat de vloer zo goed als droog eindigt.

 

Accu of snoer

Bij de aankoop van een schrobmachine is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de voeding. Net zoals het geval is bij heel wat andere apparaten kan ook hier een onderscheid gemaakt worden tussen elektrisch dan wel met accu, elkeen voorzien van de nodige voor- en nadelen. 

Wanneer je kiest voor een schrobmachine met snoer dan kies je voor één van de goedkopere opties die bovendien continu stroom levert. Weliswaar moeten er dan wel steeds voldoende stopcontacten in de buurt zijn. Wanneer de schrobmachine is uitgerust met een accu dan hoef je niet te panikeren indien er geen stopcontact te bespeuren valt. Echter, is de gebruiksduur beperkt en dien je de accu steevast op te laden. In dergelijke gevallen is het bijvoorbeeld handig om over een reserve accu te beschikken.

Extra kenmerken en aandachtspunten

Tot slot willen we nog even enkele belangrijke punten onder de aandacht brengen. Zo is het zaaks rekening te houden met de capaciteit en het type vloer. Wat is het maximaal te schrobben vloeroppervlak en hoe lang wil je er maximaal over doen om de volledige oppervlakte te poetsen? Hoe groter het vloeroppervlak blijkt, hoe hoger de capaciteit van de schrobmachine zal moeten zijn. 

Daarnaast dien je ook aandachtig te zijn voor het type vloer aangezien niet alle accessoires en opzetstukken op eender welk type ondergrond kunnen worden gebruikt. Echter, is het bij kwetsbare vloeren nog altijd beter om vooraf een erkend vloerenlegger om advies te vragen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES