5 Beste Draagbare Compressoren Test van 2024

Laatste update: 15.06.24

 

Draagbare compressoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je graag de banden van je wagen en/ of fiets oppompen? Of komen er binnenkort vrienden slapen en wil je het luchtbed al in orde brengen, dan is het gebruik van een draagbare compressor alvast mooi meegenomen. Toch is het niet altijd even makkelijk om een keuze te maken uit het ruime assortiment draagbare compressoren en daarom zijn wij alvast op zoek gegaan naar 3 kwalitatieve hedendaagse exemplaren. Zo zou je kunnen kiezen voor de Luvego Draagbare luchtcompressor; een relatief compact apparaatje dat geheel draadloos functioneert op basis van een geïntegreerde accu. Daartegenover staat de Powerplus POWX1721 Compressor; een handzaam toestel met een ruim vermogen tot 1100 watt en bijbehorende maximale werkdruk van 8 bar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Draagbare Compressoren (Reviews) van 2024

 

Een draagbare compressor kan voor vele doen nuttig zijn. Denk maar aan het oppompen van voetballen of basketballen maar ook van autobanden. Een draagbare compressor kun je makkelijk meenemen. Om de beste draagbare compressor te kopen hebben wij vijf topproducten vergeleken op basis van de beoordelingen van gebruikers. Gebruik deze informatie om een goede aankoop te maken.

 

1. Luvego Draagbare luchtcompressor en Bandenpomp – Draadloos met ingebouwde batterij

 

Op zoek naar de beste draagbare compressor? Veel kans dat je met de Luvego luchtcompressor pomp alvast dicht in de buurt komt. De vele positieve klantenreviews in combinatie met de mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren, lijken dit alvast te bevestigen. Kortom, de moeite waard om deze compacte draagbare compressor eens even onder de loep te nemen.

Zo kent de compressor een relatief compacte uitvoering van 13,2 x 9,8 x 9,8 cm aangevuld met een gewicht van amper 750 gram, wat het makkelijker maakt om hem overal mee naartoe te nemen. Bovendien fungeert het apparaatje ook geheel draadloos dankzij de krachtige ingebouwde batterij die met behulp van de meegeleverde USB-C kabel moeiteloos kan worden opgeladen. En indien gewenst kun je hem – vanwege de 12V spanning – eveneens op de sigarettenaansteker van je wagen aansluiten.

Bij correct gebruik weet deze draagbare compressor aanbieding – want laat ons eerlijk zijn, daar lijkt het wel op – een ruim vermogen tot 120 watt te genereren in combinatie met een maximale druk van 10,3 bar en een blaascapaciteit van ruim 25 liter per minuut. Let wel; zijn geluidsniveau bedraagt ongeveer 70 à 75 dB, wat resulteert in behoorlijk wat lawaai.

 

Voordelen:

Voeding: je kunt deze compacte bandencompressor makkelijk opladen met behulp van de meegeleverde USB-C kabel of door middel van 12V.

Druk: bij correct gebruik wordt het ruime vermogen van 120 watt aangevuld met een druk van 10,3 bar en een capaciteit van 25 liter per minuut.

Gebruiksgemak: met deze elektrische draagbare compressor kun je zonder problemen je auto- én fietsbanden alsook luchtbedden en ballen oppompen.

Toebehoren: bij aankoop worden tevens ook diverse opzetstukken, een frans ventiel, een 60 cm lange luchtslang, een USB-C oplaadkabel, een 12V sigarettenaansluiting en een instructieve handleiding meegeleverd.

 

Nadelen:

Lawaai: met een maximaal geluidsniveau van 70 à 75 dB, is dit niet meteen één van de meest geluidstille compressoren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Powerplus POWX1721 Compressor – Luchtcompressor – 1100W – 8 bar

 

Met de PowerPlus POWX1721 kies je meteen voor een duurzame olievrije luchtcompressor met een tankinhoud van ongeveer 6 liter. Hoewel hij vrij groot oogt, is hij in werkelijkheid behoorlijk compact met een gewicht dat niet eens de 10kg aantikt, wat betekent dat je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

De compressor kan eenvoudig op het stroomnet worden aangesloten waarbij je rekening dient te houden met een invoerspanning van 220 – 240 Volt. Eenmaal aangesloten en correct ingeschakeld, weet hij een ruim vermogen tot maximaal 1100 watt te genereren in combinatie met een toerental van 3400 toeren per minuut. Aangevuld met een vrij hoge luchtdebiet van 180 l/m én een constante druk van maar liefst 8 bar, betekent dit dat je niet lang moet wachten op een krachtige perslucht.

Deze compacte compressor is voornamelijk geschikt om kleine luchtklussen in goede banen te leiden. We denken dan vooral aan het oppompen van ballen, banden, matrassen of bepaalde soorten luchtgereedschappen zoals een blaaspistool of een boormachine.

 

Voordelen:

Tankinhoud: de draagbare luchtcompressor van Powerplus garandeert een tankinhoud van 6 liter.

Voeding: hij is eenvoudig op de netstroom aan te sluiten, waarna een maximaal vermogen van 1100 watt kan worden beoogd in combinatie met een toerental van 3400 toeren per minuut.

Perslucht: je bent verzekerd van een krachtige perslucht door de combinatie van het hoge luchtdebiet van 180 l/m én de hoge werkdruk van ruim 8 bar.

 

Nadelen:

Lawaai:  met een geluidsniveau van ruim 97 dB, maakt deze compressor behoorlijk wat lawaai en dat is ook sommige klanten niet ontgaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. TradeRB Draagbare Compressor – Elektrische Bandenpomp – USB Oplaadbaar

 

De multifunctionele draagbare compressor van TradeRB wordt gekenmerkt door een handzame uitvoering van 7,1 x 12,5 x 4,6 cm met bijbehorend lichtgewicht waardoor je hem makkelijk van punt A naar punt B kunt verplaatsen. Net zoals de meeste andere toppertjes uit dit segment, is hij uitgerust met een krachtige ingebouwde accu die, met behulp van de meegeleverde USB-kabel, snel kan worden opgeladen.

Maar er is uiteraard nog veel meer want zo biedt dit multifunctionele apparaat een inkijk in de huidige bandenspanning, levert hij een powerbankfunctie én is hij voorzien van een geïntegreerde led zaklamp en verlicht digitaal display. Bij correct gebruik geniet je een ruim vermogen tot 14,8 watt overeenkomstig aan een druk van maximaal 9,9 bar wat hem geschikt maakt om luchtbanden moeiteloos op te pompen. Let wel; ook hier bedraagt het maximale geluidsniveau maar liefst 80 dB, wat behoorlijk veel en luid is.

Desondanks reageren de meeste klanten positief en is men overtuigd van de aangeboden kwaliteit, de duurzaamheid en de gebruiksvriendelijkheid ervan. Dit resulteert dan ook in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: de draagbare compressor is uitgerust met een krachtige ingebouwde accu die makkelijk met behulp van een USB-kabel kan worden opgeladen.

Powerbankfunctie: de compressor fungeert tevens ook als powerbankfunctie wat best wel handig is indien je tablet of smartphone dringend moeten worden opgeladen.

Verpakkingsinhoud: de TradeRB draagbare compressor wordt geleverd inclusief een USB-C kabel, een verloopnippel voor fietsbanden, een ventielnaald voor ballen, een verloopnippel voor auto/motorbanden, een verloopnippel voor opblaasbare producten en een instructieve handleiding.

 

Nadelen:

Geluid: de draagbare compressor van TradeRB kenmerkt zich eveneens door een vrij hoog geluidsniveau van 80 dB.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Wolfgang Compressor 18V Draagbare Luchtcompressor

 

Ook deze draagbare luchtcompressor van het bekende en sterk gewaardeerde merk Wolfgang Germany mocht alvast niet in het lijstje ontbreken. Z’n compacte formaat maken hem bijzonder handzaam en makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Indien je dus onderweg de bandenspanning moet aanpassen en bijstellen dan kan dit eenvoudigweg met behulp van deze draagbare compressor. Hij is uitgerust met een krachtige oplaadbare Lithium-ion accu die een ruime gebruiksduur garandeert zodra hij volledig is opgeladen.

Deze olievrije compressor is vervolgens in staat om een maximale luchtdruk van maar liefst 7,5 bar te genereren, wat behoorlijk veel is. Hierbij bedraagt het maximale geluidsniveau amper 40 dB waardoor het apparaatje vast en zeker tot de stille compressoren kan gerekend worden.

Wanneer we even een kijkje nemen naar de online reviews dan moeten we jammer genoeg vaststellen dat de meningen nogal verdeeld zijn. Zo zijn sommige klanten duidelijk overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid en vinden ze het een voordeel dat het een snoerloos apparaat betreft. Anderen vinden het apparaat alsnog te veel lawaai maken en de drukmeter niet voldoende nauwkeurig.

 

Voordelen:

Snoerloos: doordat hij voorzien is van een krachtige accu werkt hij volledig snoerloos wat je heel wat bewegingsvrijheid oplevert.

Voeding: zoals reeds vermeld, is hij voorzien van een oplaadbare Lithium-ion accu die een behoorlijke gebruiksduur kan garanderen.

Formaat en gewicht: de compressor is 7 cm breed, 23 cm hoog en 18 cm lang. Dit wordt aangevuld met een maximaal gewicht van 1,5 kg wat hem bijzonder handzaam maakt en eenvoudig om bijvoorbeeld mee te nemen in je wagen.

 

Nadelen:

Geen drukregelaar: ben je van plan om deze draagbare compressor aan te kopen dan is het wel belangrijk om te beseffen dat hij geen drukregelaar aanbiedt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vonroc Draagbare Compressor – 1100W – 8 bar – Olievrij – 180 l/m – Incl. 11 accessoires

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Vonroc compressor die gekenmerkt wordt door een breedte van 42,5 cm in combinatie met een hoogte van 14 cm en een lengte van maximaal 33 cm. Zijn compacte en relatief lichtgewicht uitvoering, maken van hem alvast een handzaam en makkelijk te transporteren apparaatje. Bij aankoop wordt de set aangevuld met een 3 meter lange PU spiraalslang, een persluchtpistool, een banden opblaasslang, een lang mondstuk, een balnaald, een kleine adapter, een ventieladapter, een universele adapter, een mondstuk-adapter en een set van maar liefst 3 mondstukken.

Het apparaat kan met behulp van het 3 meter lange snoer eenvoudig op het stroomnet worden aangesloten waarna een ruim vermogen tot 1100 watt kan worden beoogd in combinatie met een werkdruk van 8 bar en een luchtdebiet van makkelijk 180 l/m. Dankzij het olievrije karakter hoef je je overigens weinig tot geen zorgen te maken wat betreft het onderhoud, wat eveneens een pluspunt is voor velen.

Kortom, ben je op zoek naar een krachtige lichtgewicht compressor die geschikt is om fietsbanden, autobanden én allerlei ballen op te pompen, dan is de Vonroc het bekijken meer dan waard. Heel wat klanten lijken het daar duidelijk mee eens wat resulteert in een mooie gemiddelde score van 4,3 sterren.

 

Voordelen:

Vermogen: de draagbare compressor weet een ruim vermogen van maximaal 1100 watt te genereren.

Onderhoud: doordat het een olievrije draagbare compressor betreft, geniet je een onderhoudsvriendelijk karakter.

Werkdruk: het hoge luchtdebiet van 180 l/m wordt moeiteloos aangevuld met een werkdruk van 8 bar.

 

Nadelen:

Weinig kracht: volgens één koper zou de compressor niet voldoende krachtig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Draagbare compressoren koopgids

 

Een compressor kun je gebruiken voor verschillende toepassingen. Dit apparaat zuigt lucht aan om het samen te persen en daarna onder grote druk uit te blazen. Je kunt verschillende soorten gereedschap aansluiten op een draagbare compressor aanbieding zoals een nietpistool of een beitel. Je kunt het toestel echter ook gebruiken om autobanden mee op te pompen of verf te spuiten. Als je de beste draagbare compressoren wilt kopen dat moet je letten op de soorten, de ketelinhoud, de aanzuigkracht en luchtdruk en de accessoires.

Soorten compressoren

Je kunt een keuze maken tussen twee verschillende soorten compressoren. De eerste soort is de oliegesmeerde compressor. Dit model blaast niet alleen lucht uit maar ook heel fijne deeltjes oliedruppels en dit kan natuurlijk voor schade zorgen aan bepaalde materialen. De olie kan bijvoorbeeld een verbinding aangaan met bepaalde verfsoorten die zorgt voor schade aan de verf.

Een oliegesmeerde compressor heeft ook meer onderhoud nodig want je moet het apparaat af en toe smeren en de olie ook verversen. Bovendien kan de olie van het apparaat lekken wanneer je het toestel transporteert.

De olievrije compressor heeft geen onderhoud nodig en blaast ook geen olie uit met de lucht. Dit is veiliger, vooral bij het gebruik van gevoelige apparatuur of materialen. Een olievrije compressor is wel minder duurzaam dan een oliegesmeerd model en bovendien maakt het ook meer lawaai.

 

De ketelinhoud van een compressor

Als je van plan bent om een compressor voor een lange tijd te gebruiken dan is het een aanbeveling om een model te kopen met een grote ketelinhoud. Hoe groter de ketel, hoe langer je de compressor kunt gebruiken zonder dat de motor aanslaat om de ketel bij te vullen. Voor bepaalde toepassingen is het belangrijk dat je kunt gebruik maken van een constante druk, zoals bijvoorbeeld bij het spuiten van verf. Als dit niet het geval is dan kun je een ongelijk resultaat bekomen vanwege de drukverschillen.

Dit is natuurlijk iets moeilijker als je een draagbare compressor koopt. Dit model heeft een kleinere ketelinhoud want de grote versies zijn niet draagbaar vanwege het hoge gewicht. Je moet er dus rekening mee houden dat je een draagbare compressor minder lang kunt gebruiken. Dit zal zorgen voor beperkingen in het gebruik van het apparaat, een draagbare compressor is bijvoorbeeld minder geschikt voor verfspuiten.

 

De aanzuigkracht en luchtdruk

De aanzuigkracht of -vermogen wordt uitgedrukt in liter per minuut en bepaalt hoe snel de ketel gevuld raakt met lucht. Hoe hoger dit vermogen, hoe vlugger je gebruik kunt maken van het apparaat. Dit kun je ook voor een deel afleiden van de kracht van de motor. De kracht van de motor wordt uitgedrukt in watts of in Pk. Net als met het aanzuigvermogen is een apparaat met een krachtige motor beter want de lucht zal sneller worden aangezogen. Een snellere aanzuiging zorgt bovendien voor een stabiele keteldruk en een stabiele uitgaande luchtdruk.

De luchtdruk geeft de kracht van de compressor aan. De luchtdruk wordt uitgedrukt in bar en hoe hoger de waarde, hoe krachtiger de compressor. Het voordeel daarvan is dat je meer luchtgereedschappen op de compressor kunt gebruiken. Dit kun je ook zien aan de netto luchtopbrengst van een apparaat. Net als bij alle andere factoren is een hogere waarde beter want dit betekent dat de compressor krachtiger is waardoor het voor meer toepassingen geschikt is.

Je kunt de waarden van verschillende draagbare compressoren vergelijken om er zo de beste aanbiedingen uit te kiezen. Over het algemeen is een draagbaar model minder krachtig maar er bestaan natuurlijk ook uitzonderingen.

Accessoires van een compressor

Als je opteert voor goedkope draagbare compressoren dan ontvang je waarschijnlijk enkel het apparaat zonder extra accessoires. Toch kan het handig zijn om een duurder model te kopen die meteen met nuttige accessoires wordt geleverd.

Zo kun je verschillende soorten luchtgereedschap kopen om bepaalde taken te kunnen uitvoeren. Om een autoband op te blazen heb je nood aan een bandenvulpistool en als je verf wilt spuiten dan heb je een verfspuit nodig. Maar je kunt bijvoorbeeld ook wieldoppen makkelijker losdraaien door een slagmoersleutel op de compressor aan te sluiten.

De belangrijkste accessoire die zeker niet mag ontbreken is de luchtslang die de compressor met het luchtgereedschap verbindt. Zonder deze luchtslang kun je onmogelijk gebruik maken van het gereedschap. Als je kiest voor een oliegesmeerde compressor is het ook aangeraden om compressorolie te kopen zodat je deze kunt bijvullen.

Afhankelijk van de reden waarom je een compressor koopt en de klussen die je ermee wilt uitvoeren, zul je bepaalde soorten accessoires nodig hebben. Een draagbare compressor is minder geschikt om verf mee te spuiten maar je kunt het toestel bijvoorbeeld wel gebruiken om een autoband mee op te blazen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES