5 beste telefoonhouders voor motoren Test Van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste telefoonhouders voor motoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je vaak met de motor of fiets onderweg bent, is de navigatie op je telefoon best wel handig om je naar de juiste bestemming te leiden. Om dit op een veilige manier te doen, kun je een degelijke telefoonhouder voor de motor aanschaffen. We hebben alvast 3 toppers voor jou uitgezocht om even van nabij te bekijken. Zo zul je al gauw merken dat de iSetchi® Telefoonhouder Fiets een universeel model is met een uitstekende schokdemping. Daarnaast is de R2b Telefoonhouder Fiets zeker een meer dan waardig alternatief. Hij is volledig waterdicht en kan zelfs 360° worden gedraaid.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste telefoonhouders voor motoren (Reviews) van 2024

 

Tijdens een roadtrip gebruiken motorrijders vaak het navigatiesysteem op hun smartphone om hen van punt A naar punt B te brengen. Ben je op zoek naar een waterdichte telefoonhouder om op je motor te installeren? Of gaat je voorkeur uit naar een universele telefoonhouder voor de motor waarin je elk type telefoon kunt gebruiken? We hebben alvast een lijst met 5 topproducten samengesteld om even rustig te bekijken en er vervolgens de beste telefoonhouder voor jouw motor uit te kiezen.

 

1. iSetchi® Telefoonhouder Fiets – Universeel – Draaibaar – Anti Shock & Vibratie 

 

De telefoonhouder van iSetchi is momenteel in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs zodat hij bijna zeker in elk budget zal passen. Door zijn uitstekende schokdemping en 360° wendbaarheid, blijkt hij tevens de populairste telefoonhouder te zijn voor zowel fietsers als motorrijders.

Hoewel deze universele houder geschikt is voor bijna elke fiets, past hij enkel op tweewielers met een stuurdikte tot maximaal 2,5 cm waardoor je toch wel even moet bekijken of je hem op jouw motor of scooter kunt installeren. De zwarte telefoonhouder werd vervaardigd uit ABS kunststof en aan de binnenzijde met antislip rubber afgewerkt zodat bijna elk type telefoon stevig blijft zitten. 

Daarnaast is hij voorzien van degelijke hoekklemmen om je toestel te beschermen en het trillen tegen te gaan en dankzij de stevige Quad Lock-bevestiging kun je hem snel en eenvoudig op je stuur monteren. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Schokdempend: de antislip afwerking aan de binnenzijde en de stevige hoekklemmen zorgen ervoor dat het toestel niet gaat trillen.

Wendbaarheid: doordat de telefoonhouder 360° kan worden gedraaid, kun je hem zowel horizontaal als verticaal gebruiken.

Bevestiging: met de degelijke Quad Lock-stuurbevestiging kun je hem op bijna elke fiets, scooter of motorfiets met een stuurdikte tot maximaal 2,5 cm vastmaken.

Universeel: dankzij zijn universele design kan hij voor quasi elk type telefoon worden aangewend.

 

Nadelen:

Onstabiel: enkele klanten merken op dat de stuurbevestiging snel loskomt wanneer je over hobbelige wegen rijdt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. R2b Telefoonhouder Fiets Waterdicht met 360 graden rotatie – Universeel 

 

De universele telefoonhouder voor motoren en fietsen van R2B is een handig hulpstuk om op een veilige manier je navigatie te gebruiken. Door zijn super eenvoudige stuurbevestiging kan hij op quasi elke motor, scooter of fiets worden geïnstalleerd. 

Het gebruikscomfort wordt zelfs nog een tikkeltje versterkt doordat hij over een handige 360° graden rotatiefunctie beschikt zodat je de telefoon zowel horizontaal als verticaal kunt plaatsen. Hij is tevens waterdicht waardoor je toestel bij regenweer optimaal wordt beschermd en dankzij de handige opbergruimte kun je onder je telefoon wat kleingeld, sleutels of bankkaarten bewaren.

Doordat hij een afmeting van 17 x 9 x 3 cm kent, is deze universele telefoonhouder voor de meeste smartphones geschikt. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze stevige en schokbestendige telefoonhouder is voorzien van een handige opbergruimte waarin je wat geld, sleutels of je bankkaart kunt bijhouden.

Formaat: de houder meet 17 x 9 x 3 cm waardoor hij voor bijna elk type telefoon kan worden aangewend.

Waterdicht: doordat deze houder volledige waterdicht is, kun je de telefoon bij regenweer ook gewoon gebruiken.

Bevestiging: dankzij zijn snelle en eenvoudige bevestigingssysteem is hij geschikt om op quasi elke fiets, motor of scooter te installeren. Je dient hem enkel over het stuur te schuiven en vast te draaien.

 

Nadelen:

Onduidelijk scherm: enkele klanten maken de opmerking dat het scherm heel slecht afleesbaar is wanneer de zon erop schijnt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hillar® Telefoonhouder Fiets Universeel – Smartphone Houder Fiets – Motor 

 

Als je vaak off-road met je fiets of motor gaat rijden, is het een goed advies om voor deze Hillar telefoonhouder voor motoren en fietsen te kiezen. Hij beschikt immers over een optimale schokdemping waardoor je smartphone stevig en stabiel op je stuur bevestigd blijft.

Doordat de telefoonhouder krasbestendig is en vervaardigd uit kwaliteitsvol en duurzaam ABS-materiaal, kan hij zonder probleem onder extreme omstandigheden worden gebruikt. Zijn gebruikscomfort wordt nog bekrachtigd doordat hij 360° kan worden gedraaid zodat je je smartphone in de beste positie kunt plaatsen om de navigatie optimaal te volgen.

Verder kan hij heel gemakkelijk worden gemonteerd op motor- of fietssturen met een diameter tussen 15 en 35 mm. Dankzij zijn universele formaat kan de telefoonhouder worden aangewend voor toestellen met een breedte tussen 64 en 98 mm en 120 en 189 mm lang. In de reviews merken we dat de klanten deze uitvoering een uitstekende score van 4,5 sterren gaven.

 

Voordelen:

Duurzaam: de telefoonhouder is gemaakt uit ABS-materiaal waardoor hij bijzonder solide is en bijgevolg uitermate geschikt wanneer je off-road gaat rijden.

Universeel: hij kent een universeel formaat zodat je hem kunt gebruiken voor smartphones die tussen 64 en 98 mm breed en 120 en 189 mm lang zijn.

Gebruikscomfort: doordat hij 360° kan worden geroteerd, kun je hem altijd in de meest comfortabele positie plaatsen.

Schokbestendig: deze houder is kras- en schokbestendig waardoor je zelfs onder extreme omstandigheden de navigatie goed kunt bekijken.

 

Nadelen:

Bevestiging: enkele klanten merken op dat de vijsjes voor de bevestiging onvoldoende kunnen worden aangespannen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sp Connect Moto Bundle iPhone 6+/6S+/7+/8+ smartphone houder voor motorfiets

 

SP Connect wordt door velen als het beste merk beschouwd voor allerlei bevestigingssystemen om je telefoon veilig op je gemotoriseerde tweewieler te gebruiken en dit merken we dan ook in de reviews waar hij een uitstekende beoordeling van 5 sterren kreeg.

Deze telefoonhouder voor motoren werd speciaal ontworpen om iPhones van het type 6+, 6S, 7+ en 8+ optimaal op het stuur te bevestigen. Doordat hij 90° met de klok mee kan draaien, kun je je smartphone zowel horizontaal als verticaal plaatsen om het scherm gemakkelijk te kunnen aflezen. Hij is tevens voorzien van een uniek schokbestendig systeem zodat je telefoon stabiel blijft en niet gaat trillen.

Daarnaast is hij vervaardigd uit CNC gefreesd aluminium waardoor hij roestvrij is en uitermate stevig wat een lange duurzaamheid garandeert. De telefoonhouder kan trouwens snel en eenvoudig in het midden van je stuur worden geplaatst zodat je hem altijd perfect in je gezichtsveld hebt. Een speciale Weather Cover kan apart worden aangekocht.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze telefoonhouder wordt in het midden van het motorstuur gemonteerd zodat je scherm altijd goed afleesbaar is.

Materiaal: doordat hij gemaakt is uit CNC gefreesd aluminium, is hij roestvrij en uitermate duurzaam.

Schokbestendig: hij beschikt over een innovatief schokbestendig systeem waardoor je zonder probleem op zeer hobbelige wegen kunt rijden.

Wendbaarheid: door zijn 90° rotatie, kan de telefoon verticaal of horizontaal worden gebruikt.

 

Nadelen:

De prijs: we merken dat deze uitvoering vrij duur is en bijgevolg niet voor iedereen toegankelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. DistinQ Telefoonhouder Fiets Waterdicht XL (6 tot 7 inch) – 360 Graden draaibaar

 

Ben je op zoek naar een veelzijdig inzetbare telefoonhouder voor op de motor? Dan is dit model van het bekende merk DistinQ een meer dan goede aanbeveling. Dit lijkt alvast te worden bevestigd door het vele positieve advies uit de online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Kortom, de moeite waard om deze motor telefoonhouder eens even onder de loep te nemen.

De houder kent een breedte van 6 cm en een hoogte van 18 cm waardoor hij geschikt is voor smartphones van 6 tot 7 inches groot. De houder – die vervaardigd blijkt uit een combinatie van aluminium en kunststof – is overigens 100% waterbestendig, 360º kantelbaar en biedt daarnaast ook nog eens een handige oplaadmogelijkheid aan. 

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want zijn veelzijdige karakter maakt dat je dit apparaat ook perfect als telefoonhouder op de fiets kunt installeren. Zijn quick lock systeem zorgt er bovendien voor dat je de telefoonhouder niet alleen makkelijk kunt bevestigen maar ook snel kunt verwijderen. Kortom, een toppertje dat tijdelijk in prijs verlaagd staat.

 

Voordelen:

Draaibaar: de houder blijkt 360 graden draaibaar en is voorzien van een waterbestendige behuizing.

Materiaal: de houder is vervaardigd uit een combinatie van kunststof en duurzaam aluminium.

Formaat: de houder is uitermate geschikt voor smartphones van 6 tot maximaal 7 inches groot.

Budgetvriendelijk: hoewel de houder niet meteen voorzien is van de laagste prijs, behoort hij toch tot de goedkope alternatieven.

 

Nadelen:

Geen auto: ben je op zoek naar een telefoonhouder voor in de auto, dan is dit exemplaar een uitstekende keuze.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Telefoonhouders voor motoren Koopgids

 

Wanneer je tijdens het motorrijden graag de navigatie op je smartphone gebruikt, is het een goede aanbeveling om in een degelijke telefoonhouder te investeren zodat je boetes kunt vermijden. Maar bestaan er ook verschillende soorten en kunnen deze gemakkelijk worden geïnstalleerd? En zijn deze houders allemaal wel waterdicht? Neem even de tijd om alle mogelijkheden in de diverse testen te vergelijken en misschien kun je wel enkele leuke aanbiedingen vinden.

Het nut van een telefoonhouder voor de motor

Zoals we allemaal wel al weten, is het streng verboden om je telefoon in je handen te houden als je aan het sturen bent. Er hangen niet alleen hoge boetes aan vast, maar het is tevens heel gevaarlijk omdat je immers beide handen nodig hebt om te sturen en koppelen. Een degelijke telefoonhouder is dan ook een absolute must als je je navigatie wilt gebruiken of gesprekken wilt voeren.

Een dergelijke houder is meestal heel eenvoudig te installeren, beschikt over een optimale schokdemping en is in sommige gevallen ook waterdicht zodat je telefoon goed beschermd is. De meeste telefoonhouders zijn vervaardigd uit harde kunststof zoals polycarbonaat, nylon of ABS-materiaal waardoor ze heel stevig en breukvrij zijn. Er zijn tevens exemplaren in gefreesd aluminium te vinden die bijzonder duurzaam zijn zodat je er vrij lang gebruik van kunt maken.

 

De diverse types en hun montage

Als je op zoek gaat naar een telefoonhouder om op het stuur van je motor te monteren, zul je zien dat er verschillende soorten bestaan die zich vooral onderscheiden door hun bevestigingssystemen. Zo is de universele telefoonhouder vaak voorzien van een klembevestiging zodat je hem eenvoudig over het stuur kunt schuiven om hem vervolgens met een moer vast te draaien. Hij is voor de meeste smartphones geschikt en kan op verschillende stuurdiktes worden bevestigd.

De telefoonhouder met zuignap wordt op de benzinetank van de motor geplakt en kent een stevige installatie. Evenwel, merken we op dat dit type telefoonhouder gevoeliger is voor trillingen waardoor het scherm niet altijd goed afleesbaar is. Daarnaast zou je ook voor een magneethouder kunnen gaan die voor een bijzonder sterke bevestiging zorgt, maar soms krassen op de benzinetank kan veroorzaken.

Wanneer je motor niet over de mogelijkheid beschikt om een houder met klem, zuignap of magneet te installeren, kun je voor de telefoonhouder met stuurpenmontage kiezen. Deze wordt gewoon in de holte van de voorvork of stuurpen geplaatst en door het uitzetten van een rubbertje zal hij stevig vastzitten.

De compatibiliteit en het gebruikscomfort

Bij de aankoop van een telefoonhouder is het belangrijk om vooraf even de afmetingen van je smartphone te bekijken. Sommige houders zijn universeel en bijgevolg voor de meeste toestellen geschikt en andere exemplaren zijn specifiek voor een bepaald merk van smartphone bedoeld. Zo zijn er varianten voor iPhone, Samsung of bijvoorbeeld Huawei en dan wordt er ook nog eens onderscheid gemaakt tussen de verschillende types toestellen.

Daarnaast is het gebruikscomfort een even belangrijk gegeven. Veel apparaten zijn voorzien van een kogelgewricht waarmee je het toestel horizontaal en verticaal kunt draaien en tevens in de juiste positie kunt kantelen om het scherm goed leesbaar te maken wat best wel handig is als de zon erop schijnt. Andere versies kunnen slecht 90° worden gedraaid waardoor de mogelijkheden beperkter zijn.

Tijdens een roadtrip naar het zonnige zuiden kan het handig zijn om voor een telefoonhouder met zonneklep te kiezen en wanneer je vaak in vochtige weersomstandigheden onderweg bent, is een waterdichte telefoonhouder een goede optie. Deze varianten kennen wel het nadeel dat het doorzichtige plastic in de zon zal spiegelen waardoor de leesbaarheid aanzienlijk vermindert. Er kunnen trouwens losse waterbestendige hoesjes worden aangekocht om over de telefoonhouder te schuiven.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES