Beste MIG lasser

Laatste update: 19.05.24

 

MIG lassers test van 2022

 

Ben je op zoek naar een uitstekende MIG lasser, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou misschien wel helpen met onze koopgids. Daarin proberen we jou een aantal handige tips en adviezen aan te bieden. Deze zouden kunnen helpen bij de zoektocht naar de voor jou ideale MIG lasser. Verder hebben we ook even uitgezocht wat nu precies de 3 best beoordeelde MIG lassers zijn. Zo zijn we uitgekomen bij de Hbm 155 Mig Inverter. Deze MIG lasser beschikt over een minimale capaciteit van maar liefst 30 amperage en een maximale capaciteit van 155 amperage. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Mig-Mag TelMig 150/0 Turbo. Het is een handig toestel dat zelfs voorzien is van een degelijke thermostatische beveiliging.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

MIG lasser reviews – top 5

 

 

Als je op zoek bent naar een goede MIG lasser dan kunnen wij je daar zeker bij helpen. We hebben namelijk vijf verschillende topproducten online opgezocht en vergeleken op basis van de beoordelingen van andere kopers. Neem een kijkje en kies er zelf de beste MIG lasser uit die het meest beantwoordt aan jouw eisen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Hbm 155 Mig Inverter

 

Deze MIG lasser van HBM heeft een minimum amperage van 30 en een maximum van 155, zowel voor MMA als voor MIG. Het apparaat werkt op netspanning van 230 Volt dus je moet het verbinden met een stopcontact. Het toestel werkt met een efficiëntie van 80% en de draadsnelheid bedraagt tussen 2 en 15 meter per minuut.

De diameter van de draad is tussen 0,6 en 0,8 mm en het apparaat heeft isolatieklasse 7. Verder is het nog voorzien van een behuizingsbescherming met klasse IP21. Het toestel wordt geleverd met verschillende opzetstukjes.

Bij dit apparaat zijn er tot nu toe nog geen beoordelingen van andere kopers te vinden. Omdat er nog geen reviews geplaatst zijn kunnen we ook geen advies geven over de aankoop van deze MIG lasser aanbieding.

Wat nu precies een goede MIG lasser is, is natuurlijk voor iedereen anders. Toch blijkt dit apparaat van het bekende, en misschien wel het beste merk HBM, van uitstekende kwaliteit te zijn. Het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar de voordelen en de nadelen van deze MIG lasser.

 

Voordelen:

Amperage: het toestel beschikt over een minimale amperage van wel 30 en een maximale amperage die maar liefst 155 bedraagt.

Netspanning: het apparaat maakt gebruik van een 230 Volt netspanning en hoef je dus gewoon in het stopcontact aan te sluiten.

Draad en draadsnelheid: de draad van het toestel heeft een minimale diameter van 0,6 mm en een maximale diameter van wel 0,8 mm. De draadsnelheid situeert zich ergens tussen de 2 en de 15 meter en dit telkens per minuut.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: jammer genoeg blijkt er nog geen enkele klant een reactie te hebben geplaatst bij deze MIG lasser. Daardoor is het voor ons niet mogelijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Mig-Mag TelMig 150/1 Turbo

 

Deze MIG-MAG lasser van TELWIN by Huvema is uitgerust met een thermostatische beveiliging. Je kunt dit apparaat gebruiken voor vele verschillende materialen zoals staal, aluminium en RVS (roestvrij staal). Bij de levering ontvang je een MIG-MAG set zodat je meteen kunt beginnen met lassen.

Het is aanbevolen om een reduceerventiel te kopen bij dit apparaat om beter beschermd te zijn wanneer je dit apparaat aansluit in Nederland. Het toestel werkt op netspanning en weegt 24 kg maar je kunt het makkelijk verplaatsen dankzij de wielen en de trekstang.

Ook bij dit apparaat zijn er nog geen meningen geplaatst door gebruikers en kunnen wij je dus geen advies verschaffen.

Je kunt natuurlijk altijd nog opteren voor de MIG lasser afkomstig van het merk TELWIN by Huvema. Het toestel is niet alleen bijzonder krachtig en handig maar ook heel erg veilig. Zo is er ondere andere gedacht aan een betrouwbare thermische beveiliging. Ideaal dus om het toestel even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen:

Efficiënt: het is een handig apparaat dat je zonder problemen kunt gebruiken in combinatie met tal van verschillende materiaalsoorten. Denk maar aan RVS, staal of aluminium.

MIG-MAG set: op het moment dat je het product aankoopt dan krijg je er meteen een handige en vooral praktische MIG-MAG set bij.

Comfort: de combinatie van de trekstang en de handige transportwieltjes, maken het een pak handiger om deze MIG lasser te verplaatsen.

 

Nadelen:

Reduceerventiel: indien je het toestel in Nederland wenst aan te sluiten, dan is het echter wel handig om een extra reduceerventiel aan te kopen.

Geen reviews: het gebrek aan online reacties kan voor sommige andere klanten een reden zijn om het product niet aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. vidaXL Mig 195

 

Dit apparaat is ideaal voor mensen die goedkope MIG lassers willen kopen en het is geschikt voor zowel amateur- als professionele lassers. Dankzij de geforceerde luchtkoeling wordt de verwarming van de transformator vertraagd en krijg je een hogere bedrijfcyclus. De stevige behuizing van het toestel is gemaakt van staal.

Het maximale amperage van het apparaat bedraagt 195 Amp en de draadaanvoer kun je traploos instellen. Dankzij de 4 wielen kun je het apparaat makkelijk transporteren en het wordt geleverd met een aardingsklem en een lastoorts.

Net zoals bij de vorige producten is ook hier nog geen review terug te vinden. Schrijf als eerste een beoordeling over dit topproduct!

Ben je op zoek naar een degelijke MIG lasser die tegelijk ook over een betaalbaar prijskaartje beschikt? Dan kan dit exemplaar van het merk vidaXL alvast een goede aanbeveling zijn voor jou. De lage prijs kan er zomaar voor zorgen dat het toestel bovendien tot de populairste MIG lasser apparaten behoort.

 

Voordelen:

Budget: je zult meteen versteld staan van de voordelige prijs van deze MIG lasser. En misschien beschikt het toestel ook wel over de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 apparaten.

Geforceerde luchtkoeling: de geforceerde luchtkoeling zorgt er in de eerste plaats voor dat de transformator minder snel verwarmd wordt. Dit draagt bij aan een betere bedrijfscyclus.

Amperage: je kunt genieten van een totaal amperage van maar liefst 195 Amp.

Handig in gebruik: het toestel is makkelijk te bedienen en vervaardigd uit stevige materialen zodat het toch wel zeker tegen een stootje kan.

 

Nadelen:

Geen reviews: opnieuw moeten we echter vaststellen dat er tot op heden nog helemaal geen enkele koper een reactie heeft geplaatst. Natuurlijk is het wel mogelijk dat heel wat kopers het toestel al in hun bezit hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Silverline 90 A

 

De MIG lasser van Silverline is gasloos. Dit apparaat is voorzien van verschillende beveiligingen zoals een bescherming tegen oververhitting maar ook tegen overbelasting. Het beschikt zelfs over een controlelicht die aangeeft wanneer er zich een probleem plaatsvindt.

Het toestel wordt geleverd met een aardingskabel, een lastoorts, een draadborstel, een lasdraad, een lasmasker een een chip hamer. Je kunt dus meteen beginnen met werken. Je zult ook niet te diep in je portefeuille moeten kijken want gelukkig behoort dit product tot de categorie van goedkope MIG lassers.

Desondanks de goedkope prijs en alle accessoires lijkt het erop dat nog niemand dit product beoordeeld heeft. Heb jij net deze MIG lasser aanbieding gekocht? Schrijf dan een review zodat wij ons advies daarop kunnen baseren.

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de MIG lasser van het bekende merk Silverline. Bovendien werkt dit apparaat volledig gasloos en is het bijzonder goed beveiligd. Dit maakt het alvast de moeite waard om het even van dichterbij te bekijken rekening houden met de verschillende eigenschappen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: vanwege de voordelige prijs zul je dit apparaat vast en zeker tussen de goedkope MIG lassers kunnen spotten.

Controlelicht: het controlelichtje zal meteen aanspringen op het moment dat er zich ergens een probleem voordoet.

Beveiliging: je mag er zeker van zijn dat het toestel voldoende beveiligd is. Zo heeft men niet alleen gedacht aan een beveiliging tegen overbelasting maar ook tegen de mogelijke gevolgen van oververhitting.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: het ontbreken van online reviews biedt ons niet de mogelijkheid om jou advies te geven over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Mig-Mag MasterMig 400

 

We eindigen met de duurste MIG-MAG lasser van ons lijstje. Dit lasapparaat beschikt over een afneembare draadaanvoer en is vooral geschikt voor industrieel gebruik. Een amateur komt hier dus beter niet aan. Je kunt het gebruiken voor verschillende soorten materiaal zoals staal, RVS en aluminium.

Het product wordt geleverd met een lasset om meteen te kunnen lassen. De boogspanning van het apparaat is instelbaar en je kunt de puntlastijd zelf reguleren. Het toestel is voorzien van een thermostatische beveiliging en je kunt extra verlengsnoeren kopen om een actieradius van 10 meter mogelijk te maken.

Bij dit lasapparaat zijn er nog geen meningen geplaatst door eerdere kopers. Maak van de situatie gebruik om als eerste persoon een review te schrijven over dit toestel.

Indien je niet meteen een budget hebt en het allemaal toch wat meer mag zijn dan zou je ook nog altijd kunnen kiezen voor de MIG-MAG lasser. Toch is het een goede aanbeveling om eerst even goed stil te staan bij de voordelen en de nadelen van dit apparaat alvorens tot een aankoop over te gaan.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het is een degelijk apparaat met een afneembare draadaanvoer. Ideaal om te gebruiken bij verschillende materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld het gebruik van RVS, aluminium of staal.

Boogspanning: het is mogelijk om de boogspanning van deze MIG lasser zonder problemen handmatig te gaan instellen en regelen.

Beveiliging: de thermostatische beveiliging probeert het toestel zoveel mogelijk te beschermen tegen oververhitting.

 

Nadelen:

Budget: jammer genoeg is dit apparaat niet uitgerust met de laagste prijs en zul je dus heel wat extra budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

MIG lassers koopgids

 

Een MIG lasser is eenvoudig in gebruik en is perfect als je dunne metalen wilt lassen. Dit apparaat maakt gebruik van een draad om een elektrische stroming met het te lassen metaal te verbinden zodat het metaal gaat smelten. Het lasgebied wordt beschermd door een inert gas en de draad van de lasser wordt automatisch doorgevoerd. Als je de beste MIG lassers wilt vergelijken houd dan rekening met de inschakelduur, het amperage, de functies en de prijs. Je zult online zeker interessante aanbiedingen terugvinden.

 

 

Inschakelduur van de lasser

 

De inschakelduur is eigenlijk het aantal tijd wanneer het apparaat ingeschakeld is. Vanwege de hoge temperaturen kan het zijn dat een lasser soms te heet wordt, om schade en problemen te voorkomen schakelt het apparaat daarom automatisch uit. Dit wordt uitgedrukt door middel van een percentage en we zullen even uitleggen hoe het in zijn werk gaat.

Het maximale amperage van een MIG lasser wordt normaal gezien bereikt na ongeveer 10 minuten. Het percentage van de inschakelduur wordt afgeleid van deze 10 minuten. Als 10 minuten 100% is, dan kun je een apparaat met een inschakelduur van 100% de volledige 10 minuten gebruiken voordat het apparaat oververhit raakt.

De meeste apparaten beschikken over een inschakelduur van 60%. Dit wil zeggen dat het apparaat na 6 minuten uitschakelt om af te koelen. Deze periode is genoeg voor de meeste lasklussen, daarom beschikken de meeste apparaten over deze inschakelduur.

Als je deze regel volgt kun je makkelijk de inschakelduur van andere apparaten berekenen. Zo is een MIG lasser met een inschakelduur van 40% goed voor lasklussen die niet langer duren dan 4 minuten. Daarna schakelt het apparaat uit om af te koelen.

 

 

Het amperage en de draadaanvoer van de lasser

 

Het amperage of het vermogen van de MIG lasser hangt voor een groot deel af van de dikte van het staal die je wilt lassen. Toch is er een algemene regel die je kunt volgen: voor elke millimeter heb je een vermogen nodig van ongeveer 40 ampère. Als je bijvoorbeeld een draad met een dikte van 3 mm wilt lassen dan heb je een vermogen nodig van 120 A.

Let vooral op het maximale vermogen van een lasser. Een apparaat die een hoger vermogen heeft dan 200 A kan niet aangesloten worden op het lichtnet omdat de stroomsterkte niet hoog genoeg is.

We hebben in het begin al geschreven dat de draadaanvoer bij een MIG lasser automatisch gebeurt. Je kunt dit bij sommige lassers zelf nog traploos instellen zodat het niet te vlug of te traag wordt aangevoerd.

Sommige MIG lasser zijn gasloos en worden via een andere manier beschermd. De meeste lassers hebben ook een stevige behuizing en beschikken over een beveiliging tegen overspanning of oververhitting.

 

 

Functies van de lasser

 

Speciale functies die vooral voorkomen bij MIG en TIG lassers zijn de pulse en de synergie functie. De pulse functie zorgt ervoor dat de hitte beter gereguleerd wordt zodat het materiaal niet kan vervormen tijdens het lassen. Dit wordt tot stand gebracht door te pulseren tussen piekstroom en basisstroom.

De synergie functie maakt een lasser veel eenvoudiger om te gebruiken. Je hoeft namelijk enkel de dikte van het materiaal in te voeren en het apparaat kiest voor de rest zelf de beste instellingen. Zo hoef je enkel maar één knop in te drukken om een klus uit te kunnen voeren. Je kunt bovendien bepaalde programma’s bewaren om in de toekomst opnieuw te gebruiken.

In het vorige gedeelte hebben we al vermeld dat je op sommige apparaten de draadsnelheid kunt aanpassen. Dit kan gaan van slechts 2 meter tot wel 15 meter per minuut. Je hoeft ook te letten op de dikte van de draad die je kunt gebruiken met de MIG lasser aanbieding van jouw keuze.

 

 

Accessoires en prijs

 

De goedkope MIG lassers zullen over weinig accessoires beschikken, het is dus misschien een goede aanbeveling om iets meer geld uit te geven zodat je direct over al het nodige beschikt.

De belangrijkste accessoires zijn natuurlijk de lastoorts en de lasdraad. Als deze twee extra’s bij het product worden geleverd dan kun je meteen beginnen met lassen. Er zijn natuurlijk ook nog andere nuttige accessoires zoals een lasmasker om je gezicht en je ogen te beschermen tijdens het lassen. Ook een aardingskabel, een draadborstel en een chipping hamer kunnen van pas komen.

De prijs van het apparaat hangt af van het vermogen, de accessoires, het merk, enzovoort. Je kunt de reviews van andere kopers lezen om de voor- en nadelen van elk product te kennen. Online een lasser kopen biedt verschillende voordelen: ten eerste moet je niet eens je woning verlaten om het product te kopen en het wordt bovendien ook aan huis geleverd.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES