5 beste auto ontvochtigers Test Van 2024

Laatste update: 15.06.24

 

Beste auto ontvochtigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijke auto ontvochtiger of vochtvreter wordt het mogelijk om eventuele condensvorming, muffe geurtjes, schimmel en/ of beslagen ruiten in de wagen tegen te gaan. Aangezien het uitgebreide assortiment de keuze er niet altijd makkelijker op maakt, zijn we alvast zo vrij geweest om 3 huidige toppertjes te selecteren. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Lafita – Auto vochtvanger die overigens, in tegenstelling tot sommige andere exemplaren, 100%herbruikbaar is. Daarnaast blijkt ook de 4DRY Cars Auto Ontvochtiger een schot in de roos. Bij correct standaard gebruikt levert hij moeiteloos een werkingsduur van maar liefst 4 maanden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste auto ontvochtigers (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een luchtontvochtiger voor in de auto dan zul je zien dat er best wel wat mogelijkheden op de markt gebracht zijn. De meest voor de hand liggende is natuurlijk de Pingi auto ontvochtiger hoewel de Lafita auto ontvochtiger alvast niet moet onderdoen. Wij selecteerden alvast enkele huidige toppertjes waaronder enkele van de populairste en beste merken. Wees eveneens aandachtig voor de online reviews en het bijkomende advies van klanten en experts. Op die manier wordt het makkelijker om de voor jou beste auto ontvochtiger te spotten.

 

1. Lafita – Auto vochtvanger herbruikbaar – Anti condens – 450 gram – 

 

Wist je dat er verschillende manieren zijn om de beslagen ruiten van je wagen en eventueel vochtige bekleding aan te pakken? Gebruik daarvoor eenvoudigweg een krachtige auto vochtvanger zoals dit exemplaar dat jou wordt aangeboden door Lafita. Bovendien is het één van de goedkope vochtvreters uit onze selectie en, op basis van de online reviews en de mooie eindscore van 5 sterren, minstens even populair.

De Lafita vochtvreter is amper 18 cm lang, 4 cm breed en 11 cm hoog en wordt, in ongebruikte toestand, gekenmerkt door een licht gewicht van slechts 0,5 kg. Het is de bedoeling om dit vochtvangend kussentje in je wagen, boot of caravan te plaatsen zodanig dat alle overtollige vocht probleemloos kan worden verwijderd.

Eenmaal de ontvochtiger helemaal vol is, zul je zien dat de indicator verandert van een bruine naar een blauwe kleur. Aangezien het een herbruikbare vochtvreter betreft, kun je hem makkelijk laten uitdrogen door hem gedurende 6 minuten op een programma van 600 Watt in de magnetron te plaatsen. Bovendien is de Dovox Anti-Condens vochtvreter 100% lekvrij.

 

Voordelen: 

Herbruikbaar: in vergelijking met heel wat andere ontvochtigers, is deze vochtvreter herbruikbaar. Leg hem even snel te drogen in de magnetron op een programma van 600 Watt en dit gedurende 6 minuten.

Formaat: de vochtvreter is 18 cm lang, 4 cm breed en ruim 11 cm hoog en wordt aangevuld met een beperkt gewicht van slechts 0,5 kg.

Gebruiksgemak: hij is bedoeld om in de wagen, de boot of caravan al het overtollige vocht te verwijderen.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met de andere vochtvreters uit deze lijst, is hij wel degelijk voorzien van de laagste prijs waardoor het om een aanbieding zou kunnen gaan.

 

Nadelen:

Schadelijk: volgens de beschrijving zou deze vochtvreter bij sommigen een allergische oogreactie kunnen opwekken alhoewel dat dit niet wetenschappelijk bewezen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. 4Dry Cars Auto Ontvochtiger 1KG – Luchtontvochtiger , Toma Car Parts

 

Met de luchtontvochtiger van Toma Car Parts kies je voor een bijzonder krachtige vochtvreter die bedoeld is om in je wagen, boot of caravan te plaatsen. Op die manier kun je niet alleen beslagen ramen en vochtige bekleding makkelijk en snel verhelpen maar ook schimmel, condensvorming en muffe geurtjes eenvoudig bestrijden.

De 4Dry auto ontvochtiger is ongeveer 15 cm lang, 15 cm breed en 3 cm hoog wat hem op zich vrij compact en handzaam in gebruik maakt. Maar vergis je niet want ondanks zijn compacte formaat is hij wel degelijk in staat om tot wel 800 ml aan vocht op te nemen wat overeenkomt met een werkingsduur van ongeveer 4 maanden. Vervolgens kun je hem laten regenereren door hem te drogen te leggen in de magnetron.

Een blik op de online reviews toont alleen maar positieve reacties van klanten aan, wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 van de 5 sterren.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze unieke auto ontvochtiger is niet alleen 100% lekvrij maar blijkt ook stofdicht én scheurvast te zijn.

Herbruikbaar: net zoals het vorige product, blijkt ook deze vochtvreter herbruikbaar door hem te drogen te leggen in de magnetron op een programma van 600 Watt gedurende 6 minuten.

Formaat: de vochtvreter kent een lengte van 15 cm aangevuld met een breedte van 15 en een hoogte van 3 cm.

Opnamecapaciteit: ondanks zijn compacte formaat kent deze ontvochtiger wel degelijk een opnamecapaciteit van maar liefst 800 ml wat ongeveer overeenkomt met een werkingsduur van zo’n 4 maanden.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks het feit dat de prijs best overeenkomt met de kwaliteit, durven we vermoeden dat sommigen toch zullen schrikken bij het zien van het prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Thomar Airdry Duo auto ontvochtiger XL- 2 x 600gr. 

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze unieke auto ontvochtiger die jou wordt aangeboden én geleverd door ThoMar. In tegenstelling tot de vorige vochtvreters omvat de verpakking hier bovendien maar liefst 2 afzonderlijke luchtontvochtigers elk met een eigen gewicht van 600 gram. Daarnaast is elke afzonderlijke ThoMar ontvochtiger, overigens vervaardigd uit natuurgranulaat en afgewerkt in een grijs design, maar liefst 35 cm lang én 100% herbruikbaar.

Zo is de Airdry ontvochtiger in staat om tot wel 80% van zijn eigen lichaamsgewicht in vocht op te nemen wat ongeveer overeenkomt met een werkingsduur van zo’n 4 maanden. Vervolgens dien je de ontvochtiger gedurende 6 minuten in de magnetron te plaatsen op een programma van 600 Watt zodanig dat hij nadien kan worden hergebruikt.

Kortom, een eenvoudige manier om muffe geurtjes, schimmel, condensvorming én beslagen autoruiten aan te pakken. Slechts 1 koper vindt de ontvochtiger op extreem koude dagen minder goed functioneren alhoewel hij/zij het product nog steeds beloont met 4 van de 5 sterren.

 

Voordelen: 

Verpakking: de verpakking telt maar liefst 2 afzonderlijke vochtvreters die elk op hun beurt 35 cm lang zijn, 10 cm breed en 10 cm hoog.

Vochtcapaciteit: elke afzonderlijke vochtvreter is in staat om tot wel 1000 ml aan vocht op te nemen, wat resulteert in een werkingsduur van ongeveer 4 maanden.

Herbruikbaar: je kunt de vochtvreters regenereren met behulp van de magnetron.

Budgetvriendelijk: alles in beschouwing genomen valt het prijskaartje bijzonder goed mee wat het product vrij toegankelijk maakt bij het grote publiek.

 

Nadelen:

Minder efficiënt: volgens één klant zou deze vochtvreter tijdens de extreem koude wintermaanden minder goed functioneren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Pingi Auto-Ontvochtiger – 2 stuks – 2x 350 gram 

 

Vraag je je af waar je een Pingi auto ontvochtiger kunt kopen? Dan heb je geluk want wij hebben één van deze toppertjes in onze selectie opgenomen. Aan de mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren te zien, lijken de meeste klanten dan ook 100% overtuigd van de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van deze Pingi auto ontvochtiger. Slechts één koper vindt het product behoorlijk duur.

Echter, als je beseft dat de verpakking maar liefst 2 afzonderlijke vochtvreters telt, lijkt het prijskaartje hartstikke goed mee te vallen. Zo kent elke aparte auto ontvochtiger een lengte van 16,5 cm aangevuld met een breedte van 16,5 cm en een hoogte tot maximaal 10 cm. 

Verder is de Pingi auto ontvochtiger eveneens voorzien van een vochtindicator en blijkt het product 100% herbruikbaar. Het is tevens veilig in gebruik en volledig lekvrij waardoor je hem eender waar in de wagen kunt installeren.

 

Voordelen: 

Vochtindicator: de vochtvreters zijn voorzien van een nauwkeurige vochtindicator die duidelijk weergeeft wanneer de ontvochtigers helemaal vol zitten.

Herbruikbaar: net zoals de vorige exemplaren, kun je ook deze ontvochtigers makkelijk hergebruiken door ze te laten opdrogen in de magnetron.

Verpakking: de vochtvreters worden steevast per 2 stuks geleverd waarbij elke afzonderlijke ontvochtiger maximaal 350 gram weegt.

 

Nadelen:

Prijzig: we stellen vast dat één enkele koper het prijskaartje best wel duur vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Airdry 1kg. De Ideale auto ontvochtiger – ThoMar  Natuurgranulaat

 

Tot slot is er nog deze unieke Classic Airdry vochtvreter die je, net zoals één van de vorige exemplaren, wordt aangeboden door ThoMar. De vochtvreter kent een maximaal gewicht van maar liefst 1 kg aangevuld met een lengte én hoogte van 20 cm en een breedte van 10 cm.

De vochtvreter, die overigens hoofdzakelijk uit duurzaam natuurgranulaat is vervaardigd, is bedoeld om in de wagen, boot of caravan te plaatsen en op die manier beslagen autoruiten, condensvorming, schimmel en/ of muffe geurtjes tegen te gaan. Vanwege zijn unieke formaat en uitvoering kan hij makkelijk tot wel 800 à 900 ml aan vocht opnemen waarna je hem te drogen kunt leggen in de magnetron, rekening houdend met een programma van maximaal 600 Watt.

Ondanks het feit dat sommige kopers de kwaliteit eerder matig vinden en het prijskaartje bijgevolg te hoog, zijn de meeste klanten wel degelijk overtuigd van hun aankoop en de efficiëntie ervan.

 

Voordelen: 

Vochtcapaciteit: deze vochtvreter kan makkelijk tot wel 800 à 900 ml aan vocht opnemen.

Werkingsduur: bij normaal gebruik mag je dus rekenen op een werkingsduur van ongeveer 4 maanden.

Herbruikbaar: eenmaal de vochtvreter helemaal vol is, kun je hem gedurende 6 minuten in de magnetron op een programma van 600 Watt laten regenereren. 

 

Nadelen:

Werkt niet: uit de online reviews kunnen we opmaken dat één koper allesbehalve tevreden is over de vochtvreter. Zo zou het apparaat helemaal niet werken en bijgevolg te duur geprijsd staan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Auto ontvochtigers Koopgids

 

Indien je vrij regelmatig te kampen hebt met beslagen ruiten in de wagen en/ of een klamme of vochtige bekleding, dan kan het helpen om uit te kijken naar een geschikte auto ontvochtiger. We willen jou hierbij eveneens de aanbeveling geven om, tijdens het vergelijken van de verschillende mogelijkheden en/ of aanbiedingen en promoties, ook even stil te staan bij het merk, het design en de, al dan niet aanwezige mogelijkheid, om de auto ontvochtiger te gaan hergebruiken. Door je te focussen op bepaalde kenmerken en eigenschappen kan de zoektocht alvast een pak makkelijker worden.

Wat is een autovochtvreter en het nut ervan?

Een auto ontvochtiger, vaak ook wel omschreven als een autovochtvreter, is een handig, vaak compact en lichtgewicht, object dat je in staat stelt om het vochtprobleem in de wagen aan te pakken. 

Indien je, om wat voor reden dan ook, regelmatig te kampen hebt met beslagen autoruiten of de bekleding van je wagen voelt vochtig, koud en klam aan, dan kan het alvast een goede aanbeveling zijn om te investeren in een degelijke auto ontvochtiger. 

Afhankelijk van waar je naar op zoek bent en welk gebruiksgemak je er tracht aan te geven, kun je opteren voor een herbruikbare auto ontvochtiger. Deze zijn misschien iets duurder in de aankoop maar zijn tevens ook een langer leven beschoren wat ze alvast de moeite waard maakt.

 

De werking in verhouding tot het type

Met behulp van een auto ontvochtiger of autovochtvreter wordt het mogelijk om vocht uit de wagen te verwijderen gaande van de frequent voorkomende beslagen autoruiten tot de vochtige en klamme bekleding. 

Vanwege zijn nut en efficiëntie zijn er tegenwoordig dan ook heel wat merken die 1 of meerdere auto ontvochtigers lijken aan te bieden. In de meeste gevallen gaat het om een vrij compact kussentje, een blikje of een klein pakje dat is uitgerust met één of andere materiaalsoort. Deze materiaalsoort heeft de neiging om vocht aan te trekken en dit ook effectief te gaan vasthouden waardoor beslagen ruiten en vochtige autobekleding als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Afhankelijk van het type en de opties die de fabrikant lijkt aan te bieden, bestaat vandaag de dag ook de mogelijkheid om te kiezen voor een zogenaamde herbruikbare auto ontvochtiger.

 

Wanneer is een ontvochtiger benut en kun je deze hergebruiken?

De meeste hedendaagse auto ontvochtigers blijken voorzien van een betrouwbare ingebouwde vochtindicator die weergeeft wanneer het apparaatje ten volle is benut en bijgevolg moet geleegd of vervangen worden.

Dergelijke vochtindicatoren werken voornamelijk met behulp van een kleurindicator waarbij een veranderende kleur aangeeft wanneer het tijd is om de vochtvreter te vervangen of te legen.

Afhankelijk van het type auto vochtvreter bestaan er modellen die je na eenmalig gebruik volledig dient te vervangen en anderen die je kunt legen of te drogen leggen en bijgevolg kunt hergebruiken. Deze laatste zijn vaak iets duurder in de aankoop maar tevens ook een heel pak duurzamer aangezien je ze meermaals na elkaar kunt gebruiken. Dergelijke vochtvreters dien je ofwel te legen ofwel te drogen te leggen. In het laatste geval kun je hiervoor gebruik maken van het standaard 600 Watt programma in de magnetron of door middel van zonnewarmte.

Prijs in verhouding tot het merk

Tot slot willen we het nog even hebben over het mogelijke prijskaartje. Zo hoeft een degelijke auto ontvochtiger geen stukken van mensen te kosten en zijn er vaak heel wat exemplaren die je voor een appel en een ei kunt aanschaffen. Een goed voorbeeld van uitstekende auto ontvochtigers met een correcte prijs-kwaliteitverhouding zijn diegene van het bekende merk Pingi. Hoewel de ontvochtigers van Latifa misschien iets duurder zijn, hoeven ze alvast niet onder te doen. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES