6 beste motorpakken Test Van 2024

Laatste update: 24.07.24

 

Beste motorpakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als ervaren motorrijder weet je zeker dat een motorpak de beste manier is om je tegen ernstige letsels te beschermen. Meer nog, in diverse omstandigheden is het dragen van een degelijk motorpak ook gewoon verplicht. Daar er tegenwoordig echter een ruim assortiment voorhanden is, en de keuze daardoor niet altijd vanzelfsprekend blijkt, zijn we op zoek gegaan naar enkele toppertjes. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor het Spidi Sport Warrior Perf. Pro motorpak; een eendelig pak dat speciaal ontworpen is om tegen hoge snelheden op het circuit te racen. Ben je echter op zoek naar een motorpak voor dames dan is het tweedelige Dainese Mirage Lady Leather 2PCS pak alvast een betere aanbeveling.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste motorpakken (Reviews) van 2024

 

De meeste motorrijders kennen reeds de vele voordelen van een degelijk motorpak. Ben je op zoek naar een op maat gemaakt motorpak om circuit te rijden? Of gaat je voorkeur uit naar een motorpak uit textiel dat je tijdens de warme zomer kunt dragen? We vroegen de hulp en het advies van professionele motorrijders om deze selectie met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles goed te bekijken alvorens er het beste motorpak uit te kiezen en passeer zeker even langs de outletstore voor een leuke aanbieding.

 

1. Spidi Sport Warrior Perf. Pro White Blue 48 – Spidi Sport motorpak

 

Ga je regelmatig met de motor de baan op? Dan is het dragen van de juiste motor kleding uiteraard een belangrijke factor zodoende de schade bij eventuele ongevallen te beperken. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor dit Spidi Sport Warrior motorpak voor heren dat meteen in het oog springt vanwege het stoere opvallende design waarbij zwart, wit en blauw centraal staan.

Het eendelige motorpak is daarbij vervaardigd uit een combinatie van duurzaam polyester en slijtvast rundleder en wordt aangevuld met een CE Level 1 elleboog, een CE Level 1 schouder, een CE Level 1 heup en een CE Level 1 kniebeschermers zodoende de veiligheid zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Het pak is beschikbaar in een maat 48 en kent een normale pasvorm waardoor je perfect je eigen persoonlijke kledingmaat kunt bestellen.

Hoewel het motorpak niet meteen tot de goedkope kleding behoort, lijkt het toch heel wat positieve eigenschappen naar voren te duwen. Jammer genoeg werden er nog geen online reviews geplaatst waardoor het voor ons best wel moeilijk is om jou verder advies te geven.

 

Voordelen:

Eendelig: het betreft een eendelig motorpak dat gericht is op veiligheid en – in tegenstelling tot het bekende tweedelige pak – niet van elkaar kan loskomen bij een eventuele crash aan hoge snelheid.

Doelgroep: dit motorpak van – misschien wel het beste merk – Spidi Sport, is vooral ontwikkeld voor mannen die houden van snelheid en zich regelmatig op het circuit bevinden.

Materiaal: het motorpak is vervaardigd uit een combinatie van polyester en rundleder waarbij wordt ingespeeld op de duurzaamheid en het slijtvaste karakter.

 

Nadelen:

Maat: jammer genoeg is het motorpak slechts in 1 maat voorhanden waardoor de keuze eerder beperkt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dainese Mirage Lady Leather 2PCS Suit Black Lava Red White 44 Motorpak

 

Ben je op zoek naar een motorpak voor dames dan is het Dainese Mirage Lady Leather motorpak alvast het bekijken meer dan waard. Hoewel het Dainese motorpak wordt aangeboden in een standaard EU maat 44 – met bijbehorende normale pasvorm – kan het eveneens in een maat 40 of 42 worden besteld, wat het doelpubliek toch net iets groter maakt.

Net zoals het vorige toppertje, springt ook het Dainese dames motorpak meteen in het oog vanwege het stoere design waarbij rode accenten het pak naar een hoger niveau tillen. Let wel; het betreft hier een tweedelig motorpak dat – bij een eventuele crash aan hoge snelheid – net iets minder veiligheid zal garanderen dan het eendelige pak. Het pak is daarbij grotendeels uit duurzaam en 100% slijtvast rundleer gemaakt en kent verschillende extra beschermingsstukken ter hoogte van de ellebogen, schouders, knieën en heup.

Jammer genoeg werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst bij dit unieke motorpak. We durven vermoeden dat het hogere prijskaartje sommige kopers behoorlijk afschrikt en dat is uiteraard best wel jammer.

 

Voordelen:

Doelgroep: het Dainese Mirage motorpak is speciaal ontwikkeld voor dames die houden van snelheid en zich regelmatig op het motor circuit bevinden.

Maat: het motorpak wordt jou aangeboden in een Europese maat 44 met standaard normale pasvorm maar blijkt daarnaast ook in een maat 42 en 40 beschikbaar.

Materiaal: het pak is voornamelijk uit duurzaam rundleder gemaakt en is daardoor niet alleen duurzaam maar ook 100% slijtvast.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Alpinestars Missile V2 Ignition Leather Suit 1 Pc Black White Red Fluo 48

 

Net zoals de bekende motorpakken van Dainese behoort ook dit Alpinestars motorpak tot de absolute toppertjes. Of je met dit motorpak ook voor een aanbieding kiest, dat laten we maar even in het midden. Toch maken de uitstekende kwaliteit en de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid heel wat goed. Kortom, de moeite waard om dit motorpak voor heren eens even onder de loep te nemen.

Zo springt het Alpinestars Missile V2 Ignition pak meteen in het oog vanwege zijn multi-kleuren design en sportieve uitvoering maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Zo is het motorpak met zichtbare CE markering voornamelijk vervaardigd uit duurzaam leder in combinatie stretch materiaal en de nodige extra beschermingspatchen ter hoogte van onder meer de knieën. 

Verder is het pak uit 1 geheel vervaardigd wat net iets meer veiligheid biedt tijdens een eventuele crash in tegenstelling tot de zogenaamde 2-delige motorpakken. Hoewel het motorpak wordt aangeboden in een Europese maat 48 blijkt het nog in 4 andere formaten voorhanden. Jammer genoeg werden er tot op heden nog geen reviews geplaatst wat het voor ons moeilijker maakt om jou verder advies te geven.

 

Voordelen:

Materiaal: het motorpak is vervaardigd uit een combinatie van duurzaam leder en stretch materiaal.

Uitvoering: het betreft een eendelig motorpak dat – in tegenstelling tot de zogenaamde tweedelige pakken – instaat voor een hogere mate van veiligheid bij een eventuele crash.

Formaat: het pak is beschikbaar in verschillende Europese maten en kent daarbij – volgens de gegevens – een normale pasvorm.

CE-markering: in tegenstelling tot sommige andere motorpakken, is dit model voorzien van een zichtbare CE-markering.

 

Nadelen:

Prijzig: dat dit motorpak niet meteen voorzien is van de laagste prijs is ondertussen wel al duidelijk geworden.

Geen dames: ben je bewust op zoek naar een motorpak voor dames dan is dit model van Alpinestars niet de allerbeste aanbeveling uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Rev’It! Xena 3 Lady Motorcycle Suit – CE-gecertificeerde beschermstukken

 

Dit Rev’It motorpak blijkt één van de populairste varianten voor dames te zijn. Het zwarte pak kreeg namelijk een heel stijlvolle afwerking met witte panden en roze naden waardoor hij enerzijds vrij stoer en anderzijds heel vrouwelijk is. 

Het knappe eendelig pak is vervaardigd uit kwaliteitsvol slijtvast rundsleder om het volledige lichaam, tijdens valpartijen en uitschuivers, optimaal te beschermen. Zijn beschermende kwaliteiten worden nog extra versterkt door de CE-gecertificeerde beschermstukken op de schouders, heupen, ellebogen en knieën om de meest kwetsbare impactzones te vrijwaren.

Daarnaast is dit pak zodanig ontworpen dat het veiligheidscomponent nog verder met een rugbeschermer kan worden uitgebreid. Hij kent een nauwsluitende pasvorm en werd op de ellebogen en knieën voorzien van gerenommeerde schuifregelaars om de bewegingsvrijheid te optimaliseren. We konden voor dit motorpak nog geen reviews vinden.

 

Voordelen:

Design: dit zwarte motorpak voor vrouwen wordt getypeerd door zijn stijlvolle afwerking met witte inzetstukken en roze naden.

Materiaal: het duurzame en slijtvaste rundsleder biedt een maximale bescherming tegen ernstige schaafwonden en andere letsels.

Veiligheid: de geïntegreerde protectiestukken op de schouders, heupen, knieën en ellebogen beschermen de meest kwetsbare impactzones.

Maatserie: hij wordt aangeboden in de maten 38 tot 44 waardoor de meeste dames een gepast exemplaar zullen vinden.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat dit pak in de duurste prijsklasse valt zodat hij niet in elk budget past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Spidi Laser Pro Perforated Black Fluo Yellow 1 Piece Racing Suit 50

 

Net zoals één van de vorige toppertjes behoort ook dit motorpak tot het bekende merk Spidi. Het Spidi Laser Pro pak valt daarbij meteen op vanwege het stoere ontwerp waarbij een zwart design moeiteloos wordt gecombineerd met rode en gele accenten. Dit verhoogt eveneens de zichtbaarheid op het circuit en/ op de baan wat dan weer bijdraagt aan de uiteindelijke veiligheid.

Het Spidi Laser pak wordt jou aangeboden in een Europese maat 50 met standaard normale pasvorm maar kan daarnaast eveneens in een maat 48, 52 of 56 worden aangekocht. Net zoals heel wat andere toppertjes binnen deze selectie, betreft het ook hier een eendelig motorpak dat volledig uit duurzaam rundleder werd vervaardigd en voorzien is van de nodige bescherming pads ter hoogte van de schouders, knieën, ellebogen en heup. 

Bekijken we de online reviews dan moeten we ook hier jammer genoeg vaststellen dat er geen reacties werden geplaatst. We vermoeden dat het prijskaartje – hoewel duidelijk lager in vergelijking met sommige andere toppertjes – toch nog steeds een struikelblok zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Maat: het motorpak wordt jou aangeboden in een kledingmaat 50 met standaard normale pasvorm maar kan daarnaast nog in verschillende andere maten worden besteld.

Materiaal: het motorpak is gemaakt uit rundleder dat niet alleen duurzaam maar ook 100% slijtvast blijkt.

Handig in gebruik: het eendelige motorpak is voorzien van de nodige beschermingsstukken ter hoogte van de heup, de knieën, de ellebogen en de schouders.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs zou ook hier wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Held Spire Motorcombi // Zwart-Rood / Materiaal: Leer – Voor Mannen

 

Je zou natuurlijk altijd nog kunnen kiezen voor dit unieke motorpak; jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Held. Hoewel het tweedelige motorpak hoofdzakelijk in een zwart jasje werd gegoten, maken de witte en rode accenten het totaalplaatje helemaal af. Wil je deze accenten liever niet dan kun je hetzelfde pak ook in een volledig zwarte uitvoering bekomen.

Het Held Spire motorpak is vervaardigd van soepel rundleer en biedt daardoor niet alleen voldoende slijtvastheid maar tevens ook een optimale bewegingsvrijheid aan, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Het geheel werd afgewerkt met CE-gekeurde zachte protectoren ter hoogte van onder meer de knieën, ellebogen en schouders en dragen bij aan een optimale veiligheid. Hoewel het pak in een Europese maat 58 wordt aangeboden – en daardoor vooral voor heren geschikt is – kun je daarnaast nog kiezen uit 7 andere formaten.

Jammer genoeg werden ook hier nog geen online reacties geplaatst waardoor het voor ons behoorlijk lastig is om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Verbindingsrits: met behulp van de metalen verbindingsrits wordt het mogelijk om de broek en jas van het Held Spire motorpak met elkaar te gaan verbinden.

Meshlinner: de ademende meshlinner zorgt ervoor dat vocht makkelijk en snel kan worden afgedreven en het lichaam op die manier koel én droog gehouden wordt.

Uitvoering: het motorpak van Held Spire is vervaardigd uit soepel rundleer en voorzien van CE-gekeurde zachte protectoren ter hoogte van de knieën, schouders en ellebogen. Het pak is daarbij in verschillende maten voorhanden.

 

Nadelen:

Geen dames: het Held Spire motorpak in voornamelijk ontworpen voor heren en is bijgevolg minder geschikt voor vrouwelijke motorrijders.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Motorpakken Koopgids

 

Of je nu recreatief of op een circuit met de motor rijdt, het is steeds een goede aanbeveling om in een degelijk motorpak te investeren. Maar welke motorpakken bestaan er zoal? En hoe moet je zo’n pak onderhouden? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de diverse mogelijkheden in de testen te vergelijken alvorens je een beslissing neemt. Houd daarbij rekening met eventuele promoties en aanbiedingen, want de aankoop van een motorpak neemt al gauw een flinke hap uit je budget.

Wat is een motorpak en wat is het belang ervan

We kunnen eigenlijk heel eenvoudig stellen dat een motorpak de veiligste optie is om je tijdens het motorrijden te beschermen. Met een motorpak ben je bij een valpartij of ongeval namelijk van top tot teen beschermd waardoor het risico op ernstige letsels drastisch wordt verlaagd. De meeste exemplaren bestaan uit 2 onderdelen waarbij de jas en broek door middel van een verbindingsrits aan elkaar kunnen worden vastgemaakt.

Deze broek en jas kunnen overigens ook apart worden gedragen of je kunt ze met andere motorkleding combineren afhankelijk van het weer en type rit dat je gaat maken. Een volledig motorpak wordt meestal op een sportieve motor gedragen. Wanneer je op het circuit gaat rijden, is een eendelig motorpak zelfs verplicht om aan alle veiligheidsvoorschriften en verzekeringsvoorwaarden te voldoen.

De meeste pakken zijn vervaardigd uit leder en sluiten vrij nauw aan. Een nieuw pak zal trouwens vrij stug en strak zitten, maar na verloop van tijd zal het leder versoepelen en zich beter naar jouw lichaam vormen. Je kunt onder een motorpak trouwens geen normale kledij dragen zodat je beter sportondergoed of thermische onderkleding voorziet om het zweet te absorberen en je lekker warm te houden.

 

Kies je voor een eendelig of tweedelig motorpak

De keuze tussen een motorpak uit één deel of een tweedelig exemplaar, is volledig van je persoonlijke voorkeur afhankelijk. Het eendelig motorpak is een vereiste om op het circuit te mogen rijden aangezien dit de meest veilige optie is. Elke professionele motorracer draagt een eendelig motorpak, dat vaak ook raceoverall wordt genoemd, omdat dit pak minder kwetsbare plekken kent.

Daarnaast speelt de nauwsluitende pasvorm eveneens een cruciale rol, want het pak hoort als een tweede huid rond je lichaam te zitten om de beste airflow te bekomen. Een eendelige raceoverall is meestal gemaakt uit hoogwaardig slijtvast leder en voorgevormd om de beste racehouding te kunnen aannemen. Het pak zal enige tijd nodig hebben om zich naar jouw lichaam te vormen, maar zal snel een zekere souplesse verkrijgen waardoor hij veel comfortabeler wordt om te dragen.

Het tweedelige pak is dan weer bijzonder geschikt voor recreatieve motorrijders die onderweg al graag eens ergens stoppen om een koffietje te nuttigen. Het pak bestaat uit een jas en broek met een verbindingsrits waarbij de onderdelen ook afzonderlijk kunnen worden gedragen. Zo kun je tijdens de warmere periodes bijvoorbeeld de jas met een kevlar motorjeans combineren of je draagt de broek met een motorjas uit textiel. Eens je op je bestemming bent aangekomen, kun je de jas gemakkelijk losmaken en uitdoen.

 

De diverse types

Er zijn 2 soorten motorpakken die zich onderscheiden door de gebruikte materialen. Elk type kent zijn eigen voor- en nadelen en wordt gekenmerkt door zijn specifieke gebruiksvoordelen. Het lederen motorpak is uitermate geschikt wanneer je vaak aan hogere snelheden rijdt. Hij is bijzonder slijtvast waardoor het pak een uitstekende bescherming biedt. 

De motorpakken uit textiel kennen een veel lichter gewicht en zijn ideaal als je lange afstanden aflegt of als je de motor voor woon-/werkverkeer gebruikt. Deze varianten zijn bovendien waterdicht zodat je tijdens onverwachte regenbuien altijd droog blijft. 

Het onderhoud

Uiteraard kun je een lederen pak beter niet in de wasmachine of droger stoppen om het materiaal niet te beschadigen. Het is wel belangrijk om je lederen motorpak goed te onderhouden zodat je hem lang kunt dragen. Na elke motorrit kun je het pak op een kapstok hangen om het goed te laten luchten. Eén à tweemaal per jaar zal het pak een goede reinigingsbeurt nodig hebben en dit doe je met een speciale onderhoudsspray.

Trek het leder goed strak en spray je pak stukje per stukje in waarna je telkens meteen het vuil met een zachte katoenen doek wegveegt. Wanneer je onverhoeds in een regenbui bent terechtgekomen, kun je beter het pak met leervet behandelen voor het volledig opgedroogd is. Houd er rekening mee dat een lederen pak niet volledig waterdicht is waardoor het beter is om na de reiniging een water- en vuilafstotende spray te gebruiken.

Een textiel motorpak kun je preventief met een vuilafstotende spray behandelen en/of je kunt het pak in de wasmachine op het handwasprogramma reinigen. Echter, om het waterdichte membraan intact te houden, kun je hem beter niet te veel wassen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke maat motorpak moet je kiezen?

Een motorpak moet strak op het lichaam aansluiten om de beste aerodynamica te bekomen. Bovendien mogen de mouwen niet te lang zijn omdat dit onder je motorhandschoenen storend kan aanvoelen. Een ander belangrijk aspect is de knieprotectie die perfect voor het midden van de knie moet zitten. Wanneer je een motorpak gaat uitkiezen, doe je er goed aan om het pak even te passen. Op die manier zul je al snel voelen of je je knieën voldoende naar buiten kunt plaatsen wat heel belangrijk is om te sturen.

Als je een motorpak in een webshop aankoopt, dien je enkele significante maten op te meten om er een perfect gepast pak te kunnen uitkiezen. Zo moet je de omvang van het breedste borstgedeelte en het smalste deel van de taille meten. Daarnaast is het breedste gedeelte van de heupen en de lengte aan de binnenkant van het been eveneens van vrij groot belang. Eens je al deze maten hebt, kun je vervolgens de maattabel raadplegen die bij elk product staat weergegeven.

Q2: Wat draag je onder een motorpak?

Doordat een motorpak zoals een tweede huid op het lichaam aansluit, kun je bijna niks anders dan ondergoed onder het pak dragen. Tijdens de koude wintermaanden is lichte onderkleding, die geschikt is voor extreme wintersporten, de beste optie om je lekker warm te houden.

Voor een recreatieve motorrijder kan dikke thermokleding zeker een evenwaardig alternatief zijn omdat je eigenlijk maar weinig beweegt. In de zomermaanden kun je voor vochtabsorberend en sneldrogend sportondergoed kiezen om je lichaam zo droog mogelijk te houden, want de meeste lederen motorpakken kennen heel weinig ademend vermogen. 

 

Q3: Hoeveel weegt een motorpak?

Het gewicht van een motorpak is van diverse factoren afhankelijk. Eerst en vooral is er de materiaalkeuze die voor een groot deel het totale gewicht van het pak zal bepalen. Daarnaast moet je rekening houden met de aanwezige protectiestukken en de maat van het pak. Het is vanzelfsprekend dat een lederen motorpak veel meer zal wegen dan een variant die uit textiel vervaardigd is. Het gemiddeld gewicht van een lederen motorpak bedraagt tussen de 8 en 10 kg zonder de laarzen, handschoenen en helm.

 

Q4: Hoe maak je een lederen motorpak schoon?

Een lederen motorpak is vrij duur in aankoop waardoor je de gebruiksduur maximaal wilt verlengen en daarbij is het onderhoud van essentieel belang. Een lederen pak schoonmaken kost wat tijd en aandacht. Door het pak na elk gebruik op een kapstok aan de waslijn te hangen kan hij drogen en verluchten waarna hij weer lekker fris ruikt. 

Daarnaast dien je het pak tweemaal per jaar met een speciale onderhoudsspray en katoenen doek te behandelen om alle vuilresten te verwijderen. Vervolgens spuit je het pak in met een beschermende spray om hem water- en vuilafstotend te maken. Lederen motorkleding mag absoluut niet in de wasmachine, droger of een sopje worden gestopt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES